nba.jpg

Προγνωστικά NBA: All - star game 2015

23:00 | 15 Φεβ 2015 8 min read
23:00 | 15/02/2015 8 min read
nba.jpg

Η μεγάλη γιορτή του NBA έφτασε και τα βλέμματα όλων στρέφονται στη Νεα Υόρκη εκεί όπου διεξάγεται το 64ο all - star game. Φυσικά, θα υπάρχει και πάλι ελληνική εκπροσώπηση, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παίρνει μέρος τόσο στο rising star chalenge, εκεί είχε βρεθεί και πέρυσι, αλλά του έγινε πρόταση και για τον διαγωνισμό καρφωμάτων, εκεί όπου όπως έχω γράψει σε προηγούμενο άρθρο, είναι από τα φαβορί για να πάρει το διαγωνισμό. Φυσικά, στο Σαββατοκύριακο της γιορτής και του θεάματος, υπάρχει ακόμα ο διαγωνισμός δεξιοτήτων (skill challenge), ο διαγωνισμός τρίποντων, το shooting star chalenge και η γιορτή κλείνει με το απόλυτο παιχνίδι θεάματος, την αναμέτρηση των All - Star της Ανατολής με τους ομόλογους της Δύσης. Πάμε να τα δούμε ένα ένα και τι στοίχημα μπορεί να προκύψει.

Διαγωνισμός τρίποντων - 3pt contest

Συμμετέχουν:
Διαγωνιζόμενοι 3pt(M)/3pt(At) 3pt(%)
Stephen Curry 161/404 39.9%
Kyle Korver 161/308 52.3%
Klay Thompson 155/352 44%
Kyrie Irving 112/270 41.5%
J.J. Redick 119/273 43.6%
Wesley Matthews 161/405 39.8%
Marco Belinelli 45/118 38.1%
James Harden 140/366 38.3%

"Πως παίζεται": Σουτάρουν από 25 τρίποντα έκαστος στον πρώτο γύρο, με μάξιμουμ αριθμό πόντων τους 34. Οι 3 καλύτεροι, περνάν στον τελικό, όπου σουτάρουν ακόμα 25 και ο καλύτερος αναδεικνύεται νικητής. Σε οποιαδήποτε περίπτωση ισοπαλίας, γίνεται νέος γύρος, μέχρι να βγει νικητής. Μάλιστα στον περσινό διαγωνισμό, είχαμε ισοπαλία στον τελικό και οι Belinelli και Beal έπαιξαν και τρίτο γύρο, με τον SG των Spurs να κερδίζει τον διαγωνισμό.

Εκτίμηση: Αν κοιτάξουμε τα στατιστικά των παιχτών, ο Korver είναι με διαφορά το φαβορί και νομίζω ότι έχει και τις περισσότερες πιθανότητες. Στο 4.25 τον βρίσκουμε στον stoiximan, οπότε θα κάνουμε ένα μικρό ποντάρισμα, με μια μικρή κάλυψη και στον Curry (στην ίδια απόδοση τους βρίσκουμε), μιας και πιστεύω ότι ο PG των Warriors είναι επίσης δυνατό φαβορί.

Marco Belinelli - Winner 2014

Διαγωνισμός καρφωμάτων - Dunk contest

Συμμετέχουν:
Γιάννης Αντετοκούνμπο
Zac LaVine
Victor Oladipo
Mason Plumlee

"Πως παίζεται": Μετά την αποτυχημένη (κατά τη γνώμη μου) αλλαγή των κανονισμών πέρυσι, επιστρέφουμε φέτος στον διαγωνισμό που όλοι αγαπήσαμε, με τον πιο θεαματικό να παίρνει και το βραβείο. 4 καρφώματα, με 3 προσπάθειες για κάθε κάρφωμα και ο καλύτερος κερδίζει.

Εκτίμηση: Ο Plumlee μάλλον μπήκε στο διαγωνισμό λόγω Nets, να πάρει μέρος και ένα ντόπιος στο διαγωνισμό. LaVine και Oladipo είναι κοντοί, αλλά πολύ αλτικοί και σίγουρα κάτι καλό θα έχουν να μας δείξουν. Ο Γιάννης όμως και αλτικός είναι, αλλά έχει και πολύ μεγαλύτερο άνοιγμα χεριών, κάτι που του δίνει πλεονέκτημα να επιχειρήσει και πιο εξεζητημένες προσπάθειες. Εξάλλου, όλη τη φετινή χρονιά έχει γεμίσει τα top10 με δικά του καρφώματα. Γιατί όχι λοιπόν;

John Wall - Winner 2014

Διαγωνισμός Δεξιοτήτων - Skill Challenge

Συμμετέχουν:
Isiah Thomas
Kyle Lowry
Jeff Teague
Brandon Knight
Trey Burke
Patrick Beverly
Michael Carter Williams
Jimmy Buttler

"Πως παίζεται": Θα μπορούσαμε να το πούμε και "αθλοπαιδιές" μέσα στο γήπεδο, όπου οι παίχτες πρέπει να τεστάρουν τις ικανότητες τους, στην πάσα, την ντρίπλα και το σουτ. Μέχρι πέρυσι οι διαγωνιζόμενοι ήταν ανά 2 σε ομάδα. Φέτος το format άλλαξε και οι διαγωνιζόμενοι κοντράρονται σε ζευγάρια (head - 2 - head) και 2 φτάνουν στον τελικό. Ο νικητής κάθε ζευγαριού είναι αυτός που θα ολοκληρώσει τις "αθλοπαιδιές" του στον μικρότερο δυνατό χρόνο. Τα ζευγαρώματα έχουν ως εξής:

1. Thomas - Beverly 2. Williams - Teague

3. Burke - Knight 4. Buttler - Lowry

Οι νικητές των ζευγαριών 1 και 2 παίζουν στον έναν ημιτελικό και οι νικητές των 3 και 4 στον άλλο, με τους 2 νικητές των ημιτελικών να περνάν στον τελικό του διαγωνισμού.

Εκτίμηση: Φυσιολογικά, οι συμμετέχοντες είναι ως  επί τω πλείστον PG (μόνο ο Buttler παίζει και στη θέση 2). Τελευταία στιγμή έμεινε εκτός το φαβορί (στα μάτια μου) John Wall και προσοχή μην ποντάρει κανένας πάνω του, γιατί στον stoiximan τον εμφανίζει ως διαγωνιζόμενο. Από τους υπάρχοντες, το προβάδισμα στα ζευγάρια των προημιτελικών έχουν οι Thomas, Teague, Knight και Lowry. Συνεχίζοντας υποθετικά, οι Teague και Lowry είναι οι 2 πιθανοί φιναλίστ, ενώ ο Teague μοιάζει το μεγαλύτερο φαβορί. 4.75 για τον Lowry και 6.00 για τον Teague, αλλά δεν σκέφτομαι να ποντάρω κάτι.

Trey Burke - Damian Lillard - Winner 2014

Shooting star challenge

Συμμετέχουν:
Stephen Curry Team Chris Bosh Team Russell Westbrook Team Anthony Davis Team
Stephen Curry Chris Bosh Russell Westbrook Anthony Davis*
Dell Curry Dominique Wilkins Penny Hardaway Scottie Pippen
Sue Bird Swin Cash Tamika Catchings Elena Delle Donne

* Ο Anthony Davis είναι τραυματίας και δεν θα πάρει μέρος ούτε στο all - star game, όπου είχε αρχικά κληθεί. Ο Nowitski έχει πάρει τη θέση του, όσον αφορά την West all - star team, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το όνομα που θα πάρει τη θέση του στο shooting star challenge.

"Πως παίζεται": Ένας παίχτης του NBA, ένας "παλαίμαχος" και μια παίχτρια του WNBA απαρτίζουν τις 4 ομάδες. Οι ομάδες σουτάρουν από 4 σημεία του γηπέδου. Οι 2 καλύτερες (βάση χρόνου και εύστοχων προσπαθειών) περνάν στον τελικό για ακόμα έναν ίδιο γύρο, που θα βγάλει και το νικητή.

Εκτίμηση: Άντε και να κάνεις εκτίμηση. Τι να προβλέψεις όμως, όταν ο διαγωνισμός περιλαμβάνει και σουτ από το κέντρο. Η ομάδα του Westbrook έχει καλύτερες πιθανότητες για τα 3 πρώτα σουτ, καθώς υπάρχει και ο Hardaway στο παιχνίδι, αλλά ξαναλέω ότι η πρόβλεψη είναι δύσκολη. Απλά να παραθέσω ότι η ομάδα του Bosh μετράει 2 back2back τίτλους.

Chris Bosh Team - Winner 2014

Rising star challenge

Συμμετέχουν:

Team Usa

Θέση Παίχτης
G Trey Burke
G Kentavious Caldwell Pope
G Michael Carter Williams
G Zach LaVine
G Victor Oladipo
G Elfrid Payton
F/G Shabazz Muhammad
F/C Nerlens Noel
F/G Cody Zeller
C Mason Plumlee
Coach Alvin Gentry

Team World

Θέση Παίχτης
G Dante Exum
G Dennis Schroder
G Matthew Dellavedova
G/F Γιάννης Αντετοκούνμπο
F Bojan Bogdanovic
F Nikola Mirotic
F Andrew Wiggins
C Gorgui Dieng
C Rudy Gobert
C Jusuf Nurkic
Coach Kenny Atkinson

"Πως παίζεται": Όπως παίζεται το μπάσκετ. Πάντα στον διαγωνισμό έπαιρναν μέρος πρωτοετείς και δευτεροετείς. Μέχρι πέρυσι τις ομάδες τις "έφτιαχναν" οι Barkley και O΄Neal (Chuck vs Shaq). Φέτος οι οργανωτική αρχή, άλλαξε το format και οι 2 ομάδες "φτιάχτηκαν" με κριτήριο την εθνικότητα των παιχτών. Μόνο Αμερικάνοι στην Team Usa, παίχτες από όλο τον κόσμο στην Team World.

Εκτίμηση: Τώρα καταλαβαίνω γιατί δεν υπάρχουν αξιόλογοι ψηλοί στο NBA, σε σχέση με άλλες δεκαετίες. Μια ματιά στην Team Usa, αρκεί για να καταλάβει κάποιος ότι η "μητέρα" του NBA δεν βγάζει ψηλούς τα τελευταία χρόνια. Στα του αγώνα. Οι Αμερικάνοι έχουν τρομερή περιφέρεια, πιο δυνατούς τους βλέπω τους "παγκόσμιους" στην ρακέτα. Με μια πρώτη και γρήγορη ματιά, βλέπω νίκη των "παγκόσμιων", μιας και έχουν πληρότητα σε όλες τις  γραμμές. Το παιχνίδι βέβαια δεν προσφέρεται προς στοιχηματισμό σε κάποια πλατφόρμα.

Update 13/2/2015, 19:50

Έχουν ανοίξει τα στοιχήματα και για τον συγκεκριμένο αγώνα. Δεν θα ποντάρω κάτι, απλά να αναφέρω ότι αξίζει το 2.45 που προσφέρεται η νίκη των Team World. Επίσης, πολλές πιθανότητες επιβεβαίωσης έχει και το under 280.5.

Rising Star Challenge 2014 - Highlights

All - star game

Συμμετέχουν:
West All Star Position East All Star
Stephen Curry Starting Guard John Wall
James Harden Starting Guard Kyle Lowry
Klay Thompson Starting Forward Lebron James
Marc Gasol Starting Forward Carmelo Anthony
* Starting Forward Pau Gasol
Damian Lillard Reserve Guard Jimmy Buttler
Chris Paul Reserve Guard Kyrie Irving
Kevin Durant Reserve Forward Paul Millsap
LaMarcus Aldridge Reserve Forward Al Horford
Dirk Nowitski Reserve Forward Chris Bosh
Tim Duncan Reserve Jeff Teague
Russell Westbrook Reserve Kyle Korver
DeMarcus Cousins Reserve -
Steve Kerr (Warriors) Coach Mike Buldenhozer (Hawks)

* H θέση του βασικού PF για τους Δυτικούς ανήκε στον Davis. Αυτός έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού και το πιο πιθανό σενάριο είναι να ξεκινήσει βασικός ο Cousins.

"Πως παίζεται": Όπως παίζεται το μπάσκετ και δεν υπάρχει κάτι άλλο να αναφέρουμε. Ίσως μόνο το γεγονός ό,τι, εντυπωσιακές αναμένεται να είναι οι φετινές εμφανίσεις των 2 ομάδων.

Εκτίμηση: Σίγουρα οι Hawks κάνουν τρομερή χρονιά, αλλά το ομαδικό μπάσκετ που παίζουν δεν θα ευδοκιμήσει στο all - star game, ούτε φυσικά θα μπορέσουν να αποδώσουν, όπως παίζουν με την ομάδα τους, οι 4 των Hawks που έχουν κληθεί στη διοργάνωση. Γενικά, βλέπω πολύ αποδυναμωμένη την Ανατολή και φυσιολογικά δίνεται φαβορί η Δύση. Ακόμα και οι αναπληρωματικοί των Δυτικών, μπορούν να πάρουν το παιχνίδι. Όσον αφορά το line. Πέρυσι (αν θυμάμαι καλά) είχε τοποθετηθεί στους 285-290 πόντους. Το σκορ έκατσε στο 163-155 υπέρ των ανατολικών και φέτος σε κάποιες πλατφόρμες έχει ανοίξει στους 297.5. Με την Δύση να μην έχει starter τον Durant και την Ανατολή να μην έχει πολλούς σκόρερ (φέτος ο James περισσότερο πασάρει, παρά σκοράρει), δεν νομίζω ότι θα ξεφύγει το σκορ. Φυσικά και δεν προτίθεμαι να ποντάρω κάτι, μιας και μιλάμε για "τζόκερ", απλά θα ρίξω κάτι λίγα στους Δυτικούς.

Όσον αφορά τον MVP, εφόσον βλέπω νίκη των Δυτικών, κοιτάω προς Harden (@8.00) και Curry (@6.00).

All - star game 2014 - Highlights

Ελπίζω να ήμουν όσο πιο κατατοπιστικός γινόταν και να βοήθησαν οι σκέψεις μου σχετικά με το Σαββατοκύριακο που έρχεται. Φυσικά μέχρι την άλλη Παρασκευή δεν θα υπάρχουν αγώνες. Επόμενο ραντεβού στις 19/2 με 2 παιχνίδια που διεξάγονται στις 20/2. Μην ξεχνάτε ότι πολλές ισορροπίες μπορούν να αλλάξουν μέχρι τότε, καθώς υπάρχει και το trade deadline στις 19/2, εκεί όπου γίνονται παραδοσιακά πάρα πολλές ανταλλαγές παιχτών.

L-Train

Πρόταση πονταρίσματος

Τελικό Αποτέλεσμα - Western All Sta.
Eastern All Sta.
Western All Sta.
16/02
03:30
158 163
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Stephen Curry
3pt Contest
Winner
15/02
03:00
Curry
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Kyle Korver
3pt Contest
Winner
15/02
03:00
Curry
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ