ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΕΚ
Πολύ κρίσιμο βαθμολογικά το αθηναϊκό ντέρμπι, που μπορεί να βάλει ή να σβήσει τη... φωτιά για τη διεκδίκηση της 2ης θέσης. Από άσχημα αποτελέσματα προέρχονται και οι δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός αγωνιζόμενος με... ανόρθοδοξο σχηματισμό και επιλογές παιχτών ηττήθηκε εύκολα από τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης», ενώ η προβληματική ΑΕΚ κατάφερε έναν αγώνα... περίπατο μέχρι το 50’ κόντρα στον ΠΑΟΚ να τον χάσει τελικά 3-2.
Και οι δύο έδειξαν αδυναμία να αμυνθούν. Ακόμα και με διαφορετικό τακτικό πλάνο ο Παναθηναϊκός δεν πείθει πως η άμυνά του δεν θα δεχθεί φάσεις. Η δε ΑΕΚ μοιάζει να έχει τόσο εύθραστη ψυχολογία, που μπορεί με ένα γκολ να... διαλυθεί. Τα δύο φετινά τους ματς ήταν «κλειστά», κόντρα στην παράδοση των Over (4/4) που έχτισαν την περσινή περίοδο. Η λογική λέει πως ο φόβος της ήττας θα κάνει πιο συγκρατημένες τις δύο ομάδες, ωστόσο θα επιμείνω στην προβληματική αμυντική συμπεριφορά και των δύο και θα κρατήσω την ενισχυμένη* απόδοση για υψηλό σκορ, προερχόμενο και από τις δύο μεριές.
ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ
Δεύτερη επιλογή το Over 2,5 στα τρία πρώτα χρονικά ματς της ημέρας στην Πρέμιερ Λιγκ. Στο Τότεναμ - Σαουθάμπτον δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Οι φιλοξενούμενοι προσφέρονται για το θύμα που ψάχνει η Τότεναμ για να ξεσπάσει και πιθανόν η επιλογή να βγει με γκολ μόνο δικά της.
Στο γειτονικό ντερμπάκι Μπρέντφορντ - Τσέλσι, οι «μπλε» πάνε όλα τα ματς τους στο... όριο εσχάτως, ωστόσο κόντρα στην Μπρέντφορντ που σκοράρει σχεδόν σε κάθε αγώνα το πιθανότερο είναι να μην φτάσει ένα γκολ για να βγει το διπλό.
Το Φούλαμ - Λίβερπουλ θεωρώ πως είναι το πιο ζόρικο της τριάδας. Η πρωτοπόρος είναι φανερό πως έχει ρίξει ταχύτητα εδώ και καιρό. Η Φούλαμ ζορίζει κάθε αντίπαλο, ιδιαίτερα στο «κλουβί» γήπεδό της. Παίρνοντας αισιοδοξία από την παράδοση (5 σερί G/G, τα 4 με Over 2,5), κοστολογώ πως αξίζει το ποντάρισμα στο 4.40.
*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.