ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΤΣΕΛΣΙ
Η νίκη της Ρεάλ με 3-1 στο Λονδίνο τής δίνει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά. Η Τσέλσι ψάχνει τρομερή υπέρβαση, αν κάτι της αφήνει μια χαραμάδα αισιοδοξίας είναι πως δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ και σε ιδανικό σενάριο της αρκεί να σκοράρει δύο γκολ (σε περίπτωση που δεν δεχθεί) και δεν χρειάζεται τρία.
Απίστευτη η μεταμόρφωση της Ρεάλ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σε αυτή τη διοργάνωση έχει πραγματοποιήσει τα δύο μακράν καλύτερα παιχνίδια της εδώ και πολύ καιρό, σε αμφότερα επικράτησε με 3-1 (Παρί και Τσέλσι). Η συνολική της εικόνα, πάντως, δεν είναι τόσο εντυπωσιακή, αν και σπανίως γκελάρει κι εντός συνόρων. Πραγματιστής ο Κάρλο Αντσελότι, δεν θα διστάσει να δώσει το σύνθημα να τραβηχτεί πίσω η ομάδα.
Η Τσέλσι μάζεψε 7 (!) γκολ σε δύο ματς (4 από την Μπρέντφορντ και 3 από τη Ρεάλ) και πάνω που άρχισαν οι κουβέντες πως η διοικητική αναταραχή επηρεάζει πλέον και το αγωνιστικό κομμάτι ήρθε το ξέσπασμα πάνω στη Σαουθάμπτον (6-0). ΟΚ σιγά το μεγαθήριο, αλλά και η τεσσάρα στο πρωτάθλημα από την Μπρέντφορντ ήρθε. Την περιμένω βελτιωμένη στο «Μπερναμπέου» και ίσως σε κάποια στιγμή του αγώνα μετατρέψει την υπόθεση πρόκριση σε… θρίλερ.
Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ψάξει γκολ. Και το πιθανότερο είναι να το πράξει από νωρίς στο ματς, καθώς όσο περνάει η ώρα και δεν έχει σκοράρει η άμυνα της Ρεάλ θα σφίγγει. Αναγκαστικά θα πάρει και ρίσκα, κάτι που μπορεί να κοστίσει στα μετόπισθεν. Το «καθαρό» αουτσάιντερ διπλό είχα βάλει αρχικά στο… μάτι, αλλά πλέον το σετ έχει εξισορροπήσει. Από την άλλη το Over πληρώνει όσο θα έπρεπε. Στη λογική που εξήγησα πως η Τσέλσι θέλει γκολ από νωρίς θα ποντάρω στα τέρματα του πρώτου 45λέπτου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως τα περιμένω μόνο από την αγγλική ομάδα.