Στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς νίκησε και τον Σάσα Ζβέρεφ. Στο 7/5, 7/6 το σκορ, παρότι στο δεύτερο σετ ο Έλληνας προηγήθηκε με 5-0 και ισοφαρίστηκε σε 5-5! Στα τελευταία γκέιμ όμως απέφυγε τα λάθη και τις επιπλέον «περιπέτειες». Επόμενος αντίπαλος θα είναι ο Κάρεν Χατσάνοφ. Με τον Ρώσο ο Τσιτσιπάς έχει ρεκόρ 7-2 και οι ήττες του σημειώθηκαν σε γρασίδι και σκληρή επιφάνεια. Αν σε κάποια επιφάνεια ο Χατσάνοφ έχει περισσότερες πιθανότητες νίκες απέναντι στον Τσιτσιπά, αυτή δεν είναι η χωμάτινη!
Προφανώς τίποτα δεν αποκλείεται -ειδικά σε ατομικό άθλημα- αλλά το 1.50 του Τσιτσιπά θα μπορούσε να είναι και... 1.40, παρότι ο Χατσάνοφ έχει νικήσει ήδη Μεντβέντεφ, Νόρι και Σερούντολο. Στο 6/3, 7/5 επί του Μεντβέντεφ έπαιξε σε υψηλό επίπεδο. Σταθερό σερβίς, μόλις 12 αβίαστα λάθη και 4-2 μπρέικ. Ήταν βέβαια και μια κακή μέρα στη... δουλειά για το Νο. 4 του κόσμου. Ουσιαστικά, κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει ξανά για να ηττηθεί ο Τσιτσιπάς. Να κάνει προβληματική εμφάνιση και ο Χατσάνοφ να παίξει εξαιρετικά.
Φορμαρισμένοι είναι και οι δύο, όμως ο Τσιτσιπάς κινείται καλύτερα στο χώμα και εκτελεί πιο αποτελεσματικά, κάτι που έχουμε δει στα προηγούμενα μεταξύ τους. Η επιφάνεια είναι «σύμμαχος» του Έλληνα. Έχει νικήσει στο 76% των αγώνων σε όλη του την καριέρα, ενώ ο Χατσάνοφ είναι στο ικανοποιητικό, αλλά όχι εντυπωσιακό 58%. Νίκη με χάντικαπ για τον Τσιτσιπά.