Μετά τη Μελβούρνη ο Φράνσις Τιάφο ξεκουράστηκε για λίγες μέρες και επέστρεψε στις ΗΠΑ για προπονήσεις. Μετά τον πρόωρο αποκλεισμό του στο Αυστραλιανό όπεν βρίσκεται στο Νο. 14 του κόσμου, αλλά στόχος είναι η δεκάδα. Εκτός απ’ αυτό θέλει να βρίσκεται και στην πρώτη θέση της κατάταξης των Αμερικανών. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ τους και αυτή τη στιγμή προπορεύεται ο Φριτζ με την 9η θέση στη γενική. Το πρόβλημα του Τιάφο είναι εντονότερο, γιατί απειλείται επίσης από τους Πολ και Σέλτον που τον... ακολουθούν στο Νο. 15 και 16.
Ο Τιάφο με τον Πολ είναι τα φαβορί για το τρόπαιο στο τουρνουά σκληρής επιφάνειας του Ντάλας. Εκεί ο «Μπιγκ Φο» θα ξεκινήσει με αντίπαλο τον Άλεξ Μίκελσεν. Ο 19χρονος Καλιφορνέζος διαθέτει ισχυρά χτυπήματα και έχει ήδη αξιόλογη πορεία. Έφτασε σύντομα στο Νο. 75 του κόσμου και η καριέρα του μελλοντικά μπορεί να έχει πολύ καλή εξέλιξη. Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε τον βετεράνο Σάντγκρεν (6/3, 3/6, 6/1) και γενικότερα δείχνει πως όσο συγκεντρώνει εμπειρίες θα γίνεται καλύτερος.
Του λείπει η σταθερότητα και η ποικιλία στα χτυπήματα, ενώ επιπλέον λόγω ύψους (1.94) είναι δυσκίνητος. Αν το παιχνίδι βασιστεί στα σερβίς θα είναι ισορροπημένο, όμως ο Τιάφο έχει την εμπειρία για να το αποφύγει αυτό. Θα υποχρεώσει τον νεαρό να τρέξει αρκετά με τα σλάις χτυπήματά του και να εκτελέσει υπό πίεση. Αυτό πιθανότατα θα οδηγήσει τον Μίκελσεν σε λάθη και τον Τιάφο στον επόμενο γύρο.