Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει στους «16» της Μαδρίτης, καθώς μετά τον Ντόμινικ Τιμ απέκλεισε και τον Σεμπαστιάν Μπάες. Χρειάστηκε τρία σετ σε κάθε περίπτωση, αλλά ίσως τώρα να ήρθε η ώρα για το θεωρητικά ευκολότερο παιχνίδι στη διοργάνωση. Δεν αξίζει σε καμία περίπτωση να υποτιμηθεί ο Μπερναμπέ Θαπάτα (Νο. 42), όμως δεν διαθέτει χαρακτηριστικά, ικανά να απειλήσουν τον Έλληνα, με μία εξαίρεση! Ο Ισπανός αρχικά αντιμετώπισε παίκτες που δεν διακρίνονται στο χώμα (ΜακΝτόναλντ, Έβανς), ενώ στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε στα τρία σετ τον Σαφιούλιν.
Ο Θαπάτα δεν έχει μεγάλη ποιότητα, όμως παίζει με υπέρμετρο πάθος και με απλά λόγια είναι... εκνευριστικός. Αποσυντονίζει τον αντίπαλο... μουγκρίζοντας σε κάθε χτύπημα της μπάλας και παίζοντας μπροστά στο δικό του κοινό αυτή την εβδομάδα, η κατάσταση έχει χειροτερέψει. Συμβαίνει στο τένις με πολλούς παίκτες το «μουγκρητό» σε στιγμές δύσκολων χτυπημάτων, αλλά η περίπτωση του Θαπάτα είναι υπερβολική.
Ταυτόχρονα είναι συμπαθής στο κοινό, όχι μόνο γιατί είναι συμπατριώτες του, αλλά επειδή πανηγυρίζει πολλούς πόντους ποδοσφαιρικά. Φυσικά αυτό αρέσει στο κοινό. Ελπίζω ο Στέφανος να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να τελειώσει αυτό το ματς το συντομότερο δυνατό. Όσοι παρακολουθήσετε το παιχνίδι από κάποια οθόνη, θα χρειαστείτε σίγουρα το mute στη μεγαλύτερη διάρκεια!