Το Μάστερς του Μόντε Κάρλο ξεκινά και ο Ρομπέρτο Μπαουτίστα καλείται να αντιμετωπίσει τον... κακό του εαυτό και ταυτόχρονα τον Φίλιπ Κραΐνοβιτς. Ο Ισπανός μπήκε δυναμικά στη σεζόν, όμως το τελευταία διάστημα πέτυχε μόλις μία νίκη στα πρόσφατα 6 τουρνουά! Έχει ηττηθεί σε κάποια από αυτά στις λεπτομέρειες, αλλά ο προβληματισμός παραμένει.
Ούτε ο Κραΐνοβιτς εντυπωσιάζει τους τελευταίες μήνες, ενώ προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό ως lucky loser, καθώς είχε αποκλειστεί από τον Μάρτον Φούτσοβιτς. Το ρεκόρ και των δύο είναι 3-7 στην πρόσφατη δεκάδα αγώνων και θεωρητικά περιμένουμε κάποια αντίδραση γιατί είναι πολύ καλοί παίκτες. Ειδικά ο Μπαουτίστα είναι τενίστας μεγάλων αγώνων και γι' αυτό δεν εκπλήσσει η απόδοση της νίκης του, που δεν ξεπερνά το 1.55.
Φυσικά, δεν υπάρχει λόγος να εμπιστευτούμε έναν ντεφορμέ αθλητή σε τέτοια απόδοση, οπότε θα γίνει μόνο ένα ποντάρισμα στο 2-2 του πρώτου σετ. Να ξεκινήσουν δηλαδή το ματς μένοντας σε ισορροπία, μια επιλογή διπλασιασμού και σχετικά περιορισμένου ρίσκου.