Στην Μπογκοτά η Φραν Τζόουνς κατάφερε να φτάσει στα προημιτελικά, αποδίδοντας μετά από σχεδόν δύο χρόνια στο πραγματικό της επίπεδο. Πρόκειται για 22χρονη Αγγλίδα, που έχει γεννηθεί με το σύνδρομο EED, μια δυσπλασία που επηρεάζει τα άκρα. Η Τζόουνς έχει 8 δάκτυλα στα χέρια και 7 στα πόδια, ωστόσο κατάφερε να καταρρίψει τις εκτιμήσεις των γιατρών και να γίνει επαγγελματίας τενίστρια. Είναι γεγονός πως δυσκολεύεται στο σερβίς, καθώς δεν κρατά την ρακέτα με τον ιδανικό τρόπο, κάνει συχνά αρκετά διπλά λάθη, όμως διαθέτει εξαιρετικό φόρχαντ και χάρη σε αυτό παίρνει πολλούς εύκολους πόντους.
Απέκλεισε τις Πάριθας και Ζάο, ενώ στον προημιτελικό θα αντιμετωπίσει την Λάουρα Πιγκόσι. Η Βραζιλιάνα βρίσκεται στο Νο. 101 του κόσμου, σερβίρει με σταθερότητα ωστόσο δεν έχει κάποιο ιδιαίτερα ισχυρό χαρακτηριστικό. Κάνει μπρέικ, δέχεται ωστόσο αρκετά, καθώς μπορεί το σερβίς της να είναι ικανοποιητικό, όμως σε φόρχαντ και μπάκχαντ τα ποσοστά ευστοχίας συχνά δεν είναι τόσο καλά.
Η Τζόουνς (πρώην Νο. 149, λόγω αποχής νυν Νο. 817) με καλή τοποθέτηση μπάλας θα πετύχει αρκετούς winners, όμως το σερβίς της δεν την βοηθά. Θα αναζητήσουμε μπρέικ, μιας και οι δύο πετυχαίνουν πολλά. Σε τρία ματς στην Μπογκοτά η Πιγκόσι έχει κάνει ήδη 32 (!), ενώ σε δύο αγώνες η Τζόουνς έχει φτάσει στα 20. Εξαιρετική στατιστική και για τις δύο, κάνει ασφαλέστερη την επιλογή, ενώ το σημείο νίκης θα πρέπει να θεωρηθεί no bet.