Ο Απρίλιος θα είναι ένας καλός μήνας τενιστικά, όχι μόνο γιατί έχουμε αρκετά σημαντικά τουρνουά, αλλά γιατί η σεζόν συνεχίζεται στην κορυφαία επιφάνεια, τη χωμάτινη! Ξεκίνημα από τη διοργάνωση του Τσάρλεστον στις ΗΠΑ, με την ιδιομορφία ότι εκεί το χρώμα του χώματος είναι πράσινο, λόγω του πετρώματος που υπάρχει στην περιοχή και χρησιμοποιούν για την κατασκευή των κορτ θρυμματίζοντάς το.
Η επιφάνεια είναι πιο γρήγορη σε σχέση με αυτή που έχουμε συνηθίσει με το κόκκινο χώμα, οπότε ευνοούνται εκείνοι που χτυπούν τη μπάλα με μεγαλύτερη δύναμη. Σόνια Κένιν και Άλια Σάσνοβιτς θα αναμετρηθούν, σε έναν αγώνα που καμία δεν θα ήθελε να έχει τόσο νωρίς στη διοργάνωση. Δικαιολογημένο το 1.66 - 2.20 με φαβορί την Κένιν, αλλά η Σάσνοβιτς παραδοσιακά κάνει τα καλύτερα παιχνίδια της στο χώμα και έχουμε υψηλές προσδοκίες απ' αυτήν για το επόμενο τρίμηνο.
Μαχητική παίκτρια η Λευκορωσίδα, της ταιριάζει ο ρόλος του αουτσάιντερ και σταθερά δυσκολεύει την πληρέστερη, αλλά ασταθή Κένιν. Η Αμερικανίδα σερβίρει χωρίς να... κοιτάζει την μπάλα και αυτό έχει πάντα ρίσκο. Στα μεταξύ τους είναι στο 1-1, με τους αγώνες που έγιναν το 2017 να έχουν εύκολα over με 31 και 32 γκέιμ! Δεν θα είναι έκπληξη αν προκύψει ακόμη ένα.