Πρώτο ματς στο WTA Finals για την Ίγκα Σφιόντεκ και τη Ντάρια Κασάτκινα, με τη Ρωσίδα να βρίσκεται απέναντι σε μια αντίπαλο που της έχει προκαλέσει δυσάρεστες αναμνήσεις. Με εξαίρεση μια νίκη της Κασάτκινα σε γρασίδι, στην πρώτη τους αναμέτρηση, από εκεί και πέρα ήρθαν τέσσερις εύκολες νίκες για την Πολωνή και μάλιστα σε κανένα σετ δεν έχασε παραπάνω από τρία γκέιμ.
Το γρασίδι είναι μια επιφάνεια που μέχρι πέρυσι δεν είχε δείξει καλή προσαρμογή η Σφιόντεκ και η ήττα τότε θεωρήθηκε φυσιολογική. Σε όλες τις άλλες όμως η κυριαρχία της είναι εντυπωσιακή. Προφανώς η Κασάτκινα θα επιδιώξει να αντιστρέψει τις εντυπώσεις κάνοντας μια ανταγωνιστική εμφάνιση, όμως με τη Σφιόντεκ ξεκούραστη και με υψηλό κίνητρο για το τρόπαιο δύσκολα θα αποφύγει μια νέα ήττα.
Η Πολωνή είναι πιο σταθερή σε απόδοση και υπερτερεί σε σερβίς, αμυντική αντίσταση και γενικά ευστοχία. Under αλλά με μικρό ποντάρισμα γιατί και η Ντάσα έχει κίνητρο να αποφύγει μια νέα βαριά ήττα.
