Το ματς της Μαρίας Σάκκαρη με τη Βερόνικα Κουντερμέτοβα είναι προημιτελικός στη Γουαδαλαχάρα, όμως στην ουσία πρόκειται για τελικό καθώς επηρεάζει τους τελικούς της σεζόν. Η Ρωσίδα είναι 8η στο WTA Race για τους τελικούς στο Τέξας με 2.795 βαθμούς και η Ελληνίδα ακολουθεί με 2.726. Η απόσταση θα καλυφθεί σε περίπτωση νίκης και μόνο έτσι η Σάκκαρη θα προσπεράσει την αντίπαλό της για να βρεθεί εκείνη στην 8άδα και την τελική φάση. Η Μαρία μετά την Κόστιουκ απέκλεισε και την Κόλινς στα τρία σετ, ενώ η Κουντερμέτοβα και πάλι με καλό σερβίς μετά τη Βέκιτς νίκησε την Οσταπένκο.
Στα μεταξύ τους η Σάκκαρη έχει 2-1 νίκες, ενώ σε σκληρή επιφάνεια δεν έχει ήττα. Πέρυσι τον Αύγουστο επιβλήθηκε στο Μόντρεαλ με 6/4, 5/7, 6/4 και τον Ιανουάριο στο Αυστραλιανό με 6/4, 6/1. Έκτοτε βέβαια η Κουντερμέτοβα βελτιώθηκε αισθητά, παίρνει πλέον πολλούς πόντους από το σερβίς και έφτασε να έχει ρεκόρ 39-19 στη σεζόν, ενώ η «Σακ» είναι στο 35-21. Η συγκεκριμένη επίδοση της Σάκκαρη είναι ικανοποιητική για κάποιον που δεν παρακολούθησε τένις φέτος, όμως η ίδια με την περσινή της εκπληκτική σεζόν είχε δημιουργήσει αισιοδοξία για κάτι ακόμη καλύτερο.
Γι’ αυτό και έχω χαρακτηρίσει την τρέχουσα σεζόν της ως μέτρια. Φυσικά είναι επιτυχία να βρίσκεται στο top-10, όμως βάσει ποιότητας θα έπρεπε να βρίσκεται σταθερά στην οκτάδα και να είχε προσθέσει τουλάχιστον έναν τίτλο στη συλλογή της. Η Κουντερμέτοβα λόγω φόρμας είναι φαβορί στο 1.61 – 2.30, αλλά ως συνήθως στο γυναικείο τένις η νίκη θα είναι θέμα ημέρας. Πρόκειται για σπουδαίο ματς, το θέλουν πολύ και οι δύο, οπότε μένω μακριά από σημείο και πηγαίνω στο over.