Ημιτελικά στους τελικούς της σεζόν για τους άνδρες στο Τορίνο, τελική ευθεία για να δούμε ποιος θα πετύχει ό,τι έκανε η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα στις γυναίκες. Ντανιήλ Μεντβέντεφ και Κάσπερ Ρουντ θα αναμετρηθούν στον πρώτο ημιτελικό, με τον Νορβηγό να έχει κάνει υπέρβαση με τη συνολική του παρουσία και ταυτόχρονα να υπενθυμίζει σε όσους το είχαν ξεχάσει πως δεν περιορίζεται σε ποιοτικά ματς μόνο στη χωμάτινη επιφάνεια.
Ο Μεντβέντεφ, βέβαια, βρίσκεται σε άλλο επίπεδο. Δεν είναι μόνο η κατάκτηση του Αμερικανικού όπεν, αλλά γενικά όταν πρόκειται για σκληρή επιφάνεια, ο Ρώσος αποδίδει στο επίπεδο του Νόβακ Τζόκοβιτς και κάποιες φορές ακόμη καλύτερα. Η απόδοση της νίκης του δεν φτάνει ούτε στο 1,20 κι αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Στα δύο μεταξύ τους ο Νορβηγός έβγαλε αντιστάσεις μόνο σε ένα σετ ανά περίπτωση, αλλά δεν είχε τρόπο να ακολουθήσει στο επόμενο (6/3, 7/6 και 7/5, 6/1). Τα ισχυρά χτυπήματα του Μεντβέντεφ είτε από το σερβίς είτε στην κανονική ροή από τη βασική γραμμή θα εκθέσουν την άμυνα του Ρουντ.
Το χάντικαπ στο -4.5 είναι μια επιλογή που αξίζει λόγω της ποιότητας του Ρώσου και της απόδοσης αλλά με μικρό ποντάρισμα για την περίπτωση που ο Μεντβέντεφ δεν βρεθεί σε ιδιαίτερα καλή μέρα.