Τελικός στο Λουξεμβούργο και μία ευκαιρία για ένα τρόπαιο τόσο για τη Γέλενα Οσταπένκο (1.80), όσο και για την Κλάρα Τάουσον (2.00). Είναι το Νο. 30 και το Νο. 70 του κόσμου αντίστοιχα, όμως, προς το παρόν η Τάουσον δεν έχει ούτε πλησιάσει καν το πικ της απόδοσής της. Η 18χρονη Δανή έχει ρεκόρ 11-1 φέτος στην σκληρή επιφάνεια και η μοναδική της ήττα προέκυψε στο US Open απέναντι στην Ας Μπάρτι, την πληρέστερη παίκτρια του κόσμου!
Η Τάουσον νίκησε πρόσφατα τη Ραντουκάνου (μοναδική της ήττα σε επίπεδο WTA), την Αλεξάντροβα και στον ημιτελικό την Βοντρούσοβα, οπότε τίποτα δεν είναι τυχαίο και η σημερινή κατάταξή της σύντομα θα μοιάζει πολύ μικρή. Το αξιόπιστο σερβίς και η καλή άμυνα που οδηγεί τις αντιπάλους σε λάθη, είναι ορισμένα από τα στοιχεία της και το πιθανότερο είναι πως θα προβληματίσει και την Οσταπένκο.
Η Λετονή έχει την πείρα από τέτοια ματς, όμως, η Τάουσον τρέφεται εδώ και καιρό με... αυτοπεποίθηση και είναι έτοιμη για την πρόκληση. Αναμένεται κλειστό ματς και το Οver είναι η βασική επιλογή.