Ρότζερ Φέντερερ εναντίον Νόβακ Τζόκοβιτς και ο νικητής προκρίνεται στον ημιτελικό του Λονδίνου. Ο ηττημένος θα ξεκινήσει διακοπές μετά από ακόμη μια κοπιαστική σεζόν που είχε διάρκεια 11 μηνών.
Είναι ο 49ος αγώνας μεταξύ τους και ο Σέρβος προηγείται στις νίκες με 26-22. Πέντε μάλιστα συνεχόμενες, με πιο πρόσφατη αυτή πριν 4 μήνες στο Γουίμπλεντον, που ήταν ένα έπος σε πέντε σετ (7/6, 1/6, 7/6, 4/6, 13/12). Πέρασαν 4 χρόνια από την τελευταία νίκη του Φέντερερ και είναι αλήθεια ότι ο Σέρβος είναι καλύτερος παίκτης και είναι πολύ λογικό, αν σκεφτούμε μόνο την ηλικία του Ελβετού.
Οι τενίστες συνήθως σταματούν στα 32-33, εκείνος στα 38 κατακτά τρόπαια, παίζει ημιτελικούς, τελικούς, αλλά και ταυτόχρονα συνειδητοποιεί πως το τέλος είναι κοντά. Ειδικά αυτή την εβδομάδα ο Φέντερερ δεν έδειξε να είναι στο 100% κυρίως πνευματικά.
Έλειπε η δίψα και ίσως ένα μεγάλο κίνητρο. Βέβαια, ο στόχος, η επιθυμία, το κίνητρο τώρα είναι μπροστά του. Μια ρεβάνς απέναντι στον Τζόκοβιτς! Μια νίκη που θα φέρει την πρόκριση και θα προκαλέσει την παραμονή του Σέρβου στο Νο 2 του κόσμου. Μη νομίζετε πως έχουν ιδιαίτερα καλές σχέσεις και φυσικά το Νο 1 στο τέλος της σεζόν είναι μεγάλος στόχος για τον Τζόκοβιτς (και τον Ναδάλ που είναι τώρα στην κορυφή).
Οπότε περιμένω πως ο Φέντερερ θα είναι καλύτερος σε σχέση με τα δύο προηγούμενα ματς. Θα δώσει ό,τι έχει. Όπως και στον τελικό του Γουίμπλεντον. Ο Τζόκοβιτς είναι το φαβορί για τη νίκη και το 1.35 το κάνει ξεκάθαρο. Όμως όπως φάνηκε εναντίον του Τιμ είναι εφικτό να προβληματιστεί. Ο Τιμ τον σφυροκοπούσε για 3 ώρες και νίκησε στη λεπτομέρεια. Ο Φέντερερ δεν μπορεί να κάνει το ίδιο, αλλά μπορεί να αξιοποιήσει την κόπωση του Σέρβου και να τον οδηγήσει σε ακόμη ένα οριακό ματς.