Μπορεί στην πρεμιέρα των EuroLeague Playoffs να είχαμε 2/2 break στις έδρες των Μονακό και Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο σήμερα πιστεύω ότι θα «μιλήσουν» οι έδρες, τόσο στην EuroLeague, όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Αρχίζουμε από το ΣΕΦ και τον αγώνα Ολυμπιακός – Φενερμπαχτσέ. Θεωρώ τους «ερυθρόλευκους» πολύ ανώτερους αγωνιστικά από τους Τούρκους. Μπορεί η Φενέρ να έχει ποιότητα και ταλέντο, αλλά απέχει πολύ από τα επίπεδα χημείας του Ολυμπιακού κι αυτό φάνηκε με εμφατικό τρόπο στα δύο παιχνίδια της regular season. Η ιστορία έχει δείξει ότι το πιο επικίνδυνο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό σε μια σειρά «Best of 5», όταν έχει πλεονέκτημα, είναι το δεύτερο. Σήμερα, περιμένω ότι εύκολα ή δύσκολα θα πάρει τη νίκη, με τη Φενέρ να έχει ως αμφίβολους παίκτες όπως οι Γουίλμπεκιν, Γκούντουριτς, οι οποίοι παίζουν σημαντικό ρόλο στη ροή του επιθετικού παιχνιδιού της. Μου αρέσει το ενδεχόμενο να νικήσει ο Ολυμπιακός και να μην ξεπεράσει η Φενερμπαχτσέ τους 80 πόντους, το οποίο βρίσκουμε σε πολύ ικανοποιητική απόδοση.
Πάμε και στην Basket League, όπου στην Πάτρα ο Προμηθέας υποδέχεται τον ΠΑΟΚ με στόχο το 1-1 στην προημιτελική σειρά των playoffs. Πιστεύω ότι είναι πολύ νωρίς για να πει ο Προμηθέας «καλό καλοκαίρι» σε μια σεζόν όπου ξεκίνησε νωθρά και όλα έστρωσαν μετά την αλλαγή στον πάγκο. Πάλεψε στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή, αλλά στο τέλος μίλησε η έδρα και ο Δικέφαλος έκανε το 1-0. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που χάνει κομμάτι της δύναμής της όταν παίζει μακριά από το «Παλατάκι», οπότε περιμένω να έρθει η σειρά στα ίσα και να κριθούν τα πάντα σε ένα οριακό τρίτο ματς. Το χάντικαπ των 4.5 πόντων είναι εφικτό για τον Προμηθέα και θα πάω με τον άσο.