Με το ντέρμπι παραμονής του ισπανικού πρωταθλήματος ανάμεσα στην Μπέτις και τη Φουενλαπράδα θα ασχοληθώ στη σημερινή στήλη. Δεν είναι απίθανο οι δύο ομάδες να είναι οι δύο που θα αποχαιρετήσουν την κατηγορία στο τέλος της χρονιάς, καθώς αυτή την στιγμή είναι στις δύο τελευταίες θέσεις, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι η Μπέτις έχει αυτή την στιγμή περισσότερες ελπίδες για να αποφύγει το μοιραίο.
Η Μπέτις είναι στο 6-21, έχοντας δύο λιγότερες νίκες από τις Γρανάδα και Μανρέσα που είναι εκτός ζώνης υποβιβασμού, ενώ η Φουνελαμπράδα είναι στο 4-23, νικώντας το περασμένο Σάββατο για πρώτη φορά μετά από 19 (!) διαδοχικές ήττες. Οι ελπίδες των Μαδριλένων, πάντως, για παραμονή είναι ελάχιστες, καθώς και το πρόγραμμα τους στη συνέχεια είναι… βουνό. Προφανώς και δεν θα τα παρατήσουν, ωστόσο, ας είμαστε ρεαλιστές, πολύ δύσκολα βάλουν από κάτω τους δύο ομάδες.
Η Μπέτις στην έδρα της είναι ανταγωνιστική και ξέρει ότι αν θέλει να μείνει στο κόλπο της παραμονής, δεν έχει περιθώρια για απώλεια μέσα στο σπίτι της απέναντι στη Φουενλαμπράδα. Επίσης, περιμένω τον Τζέρεμι Πάργκο, που αποκτήθηκε πριν λίγες μέρες και έκανε το ντεμπούτο του την Κυριακή κόντρα στη Βαλένθια, να κάνει ένα βήμα μπροστά σήμερα και να ηγηθεί στην προσπάθεια του συνόλου του Λουίς Κασιμίρο για τη νίκη.
Οι έξι τελευταίες ήττες της Φουενλαμπράδα ήρθαν με διψήφια διαφορά, αρκετές ξεπέρασαν το φράγμα των 20 πόντων και θεωρώ ότι και σήμερα δεν θα περάσει καλά στη Σεβίλλη. Θα πάω με τον άσο και το χάντικαπ των 7.5 πόντων.