papador.PNG

Τελικοί σε Ελλάδα και Τουρκία

13:05 | 11 Ιουν 2022 2 min read
13:05 | 11/06/2022 2 min read
papador.PNG

Επιβεβαιώθηκε η χθεσινή επιλογή της στήλης, με την Άλμπα να επικρατεί της Μπάγερν, εκμεταλλευόμενη την κούραση των Βαυαρών στο τέταρτο δεκάλεπτο. Πάμε και στα σημερινά, όπου θα ασχοληθώ με το Game 1 των τελικών της Basket League και το Game 3 των τελικών του πρωταθλήματος Τουρκίας.

Στην Ελλάδα αρχίζουν οι τελικοί ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό λίγο πιο αργά απ' όσο περιμέναμε, αφού ελάχιστοι υπολόγιζαν ότι η Λάρισα θα στείλει τη σειρά με τους «πράσινους» στα πέντε ματς. Προφανώς και ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, δεν περιμένατε εμένα για να σας το πω. Είναι καλύτερη και πιο γεμάτη ομάδα, έχει μεγαλύτερο επίπεδο συνοχής, είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση κι έχει και το πλεονέκτημα έδρας. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να κάνει μια… ζημιά ο Παναθηναϊκός, αλλά σε μια σειρά που κρίνεται στις τρεις νίκες, δύσκολα θα μπορέσει να βγει από πάνω.

Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Αποδόσεις/Αγορές:      9.2
check_3c
Ταχύτητα αναλήψεων: 9.5
check_3c
Κριτικές παικτών:        8.1
Εγγραφή »
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Όσον αφορά το Game 1, περιμένω ένα ματς με σχετικά χαμηλό σκορ. Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να περιορίσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού στον αιφνιδιασμό, ο Ολυμπιακός θα παίξει -ως συνήθως- σκληρή άμυνα στην έδρα του κι έτσι δύσκολα θα δούμε ένα ματς που θα σημειωθούν 160 ή περισσότεροι πόντοι. Στα πέντε φετινά ματς των δύο ομάδων, άλλωστε, μόνο μια φορά είδαμε πάνω από 160 πόντους και για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να βάλει ο Ολυμπιακός 101. Θα πάρω το combo bet 1 & Under 159.5, περιμένοντας ένα παιχνίδι σε σχετικά χαμηλό τέμπο, που θα βρει νικήτρια την καλύτερη ομάδα.

Στην Τουρκία, η σειρά είναι σε πιο προχωρημένο επίπεδο, με τη Φενερμπαχτσέ να προηγείται με 2-0 και να χρειάζεται μία νίκη για να πάρει τον τίτλο. Η Φενέρ παίζει καλύτερα και κυρίως με περισσότερη ενέργεια στη σειρά μέχρι στιγμής, γεγονός που μπορεί να εξηγηθεί από την κούραση των παικτών της Εφές μετά τα απαιτητικά ματς σε EuroLeague και προηγούμενους γύρους των πλέι οφ (κυρίως με Γαλατάσαραϊ). Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αταμάν, η Εφές μπορεί να γυρίσει τούμπα τη σειρά και να κατακτήσει το πρωτάθλημα στο πέμπτο ματς. Δεν ξέρω αν αυτό το ενδεχόμενο συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, ωστόσο θεωρώ σίγουρο ότι για λόγους εγωϊσμού, η Εφές θα θελήσει να αποφύγει την «σκούπα» και να στείλει τη σειρά σε τέταρτο ματς. Αν ανεβάσουν στροφές οι Μίτσιτς (επέστρεψε από τον τραυματισμό του) και Λάρκιν (χθες ανανέωσε το συμβόλαιό του για άλλα δύο χρόνια), τότε περιμένω επικράτηση της Εφές.

Πρόταση πονταρίσματος

1 & Under 159.5
Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός
11/06
21:00
74 61
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
1 (-4.5)
Εφές
Φενερμπαχτσέ
11/06
19:00
103 92
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ