O... Οσιμέναρος έκανε το καθήκον του χτες, ο Μαραντόνα εξακολουθεί να καμαρώνει τις ομάδες του, σήμερα δεν έχει... μεταφυσική το μενού. Ήθελα να δώσω Σίτι και Χάαλαντ αλλά με... πρόλαβαν οι συνάδελφοι στις άλλες στήλες. Οπότε για να δούμε τι μπορεί να προκύψει από το άλλο ματς της ημέρας, για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ίντερ – Πόρτο
Η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι έχει επί της ουσίας χάσει τη μάχη της Σέριε Α, από την τρομερή Νάπολι. Οπότε έχει ένα λόγο παραπάνω να επιδιώξει διάκριση, τόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και στο Κύπελλο Ιταλίας. Την είχα δει στο ξεκίνημα της σεζόν, στα ματς με την Μπαρτσελόνα (1-0 εντός, 3-3 στο «Καμπ Νόου»), στα οποία άφησε καλές εντυπώσεις, ενώ παρατηρώ πως προέρχεται από θετικά αποτελέσματα και 3 σερί εντός έδρας νίκες επί των Αταλάντα (1-0, Κύπελλο), Μίλαν και Ουντινέζε (1-0, 3-1, αντίστιχα για τη Serie A). Απουσίες ιδιαίτερες δεν υπάρχουν, οπότε ορθώς προσφέρεται ως φαβορί.
Η Πόρτο κάνει σημαντική αντεπίθεση, μετρά 10 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, διάστημα στο οποίο έχει κερδίσει δύο φορές την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, μεταξύ άλλων κι έχει μειώσει τη διαφορά από την πρωτοπόρο της Πριμέιρα Λίγκα, Μπενφίκα, στους 5 βαθμούς. Μάλλον αδικείται από τις προσφερόμενες αποδόσεις. Το λογικό σενάριο είναι να δώσει χώρο στην Ίντερ και να προσπαθήσει να σκοράρει μέσω αντεπιθέσεων, ή από στατικές φάσεις. Για την πρώτη περίπτωση θα ποντάρουμε στο να κάνει μια τελική στην εστία* ο φορ Πεπέ και για τη δεύτερη, ο πολύπειρος στόπερ Πέπε, που αναμένεται να βρεθούν στο αρχικό σχήμα.
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις