Αν και το προηγούμενο διάστημα στη στήλη μπήκαν άκρως ορθολογικές επιλογές, απόψε θα πάμε κυρίως με το ένστικτο. Όχι δηλαδή πως δεν υπάρχουν στοιχεία για το σημείο, απλά θα παρθεί και το σχετικό ρίσκο.
Σέλτικ – Σαχτάρ Ντόνετσκ
Το «Celtic Park» είναι ένα από τα πιο «καυτά» γήπεδα στην Ευρώπη, από πλευράς κλίματος, κάτι που ενίοτε βοηθάει τους Σκωτσέζους να καλύπτουν το ποιοτικό χάντικαπ που έχουν από τις υπόλοιπες ομάδες. Όχι φέτος, ηττήθηκαν και στα δύο ματς για τον όμιλο, χωρίς μάλιστα να σκοράρουν, 3-0 από τη Ρεάλ Μαδρίτης και 2-0 από τη Λειψία. Γενικά η πορεία τους δεν ενθουσιάζει, με ένα βαθμό στον όμιλο, είναι «υποχρεωμένοι» να κερδίσουν απόψε, είτε για να διεκδικήσουν πρόκριση στους «16», είτε για την 3η θέση (συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ). Το απουσιολόγιο του προπονητή Ποστέκογλου έχει αρκετά ονόματα, μπορείτε να δείτε αναλυτικά στο παραπάνω λινκ του ζευγαριού.
Η Σαχτάρ Ντόνετσκ κάνει την υπέρβαση μέχρι τώρα, έχει 5 βαθμούς, με κάποιες εξαιρετικές εμφανίσεις. Χαρακτηριστικό το 4-1 στη Λειψία, ή και το πρόσφατο εντός με τη Ρεάλ, όπου ισοφαρίστηκε σε 1-1, στην τελευταία φάση του αγώνα. Είναι η μοναδική ομάδα που έφτασε φέτος τόσο κοντά στο να κερδίσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Επίσης, το ότι δεν αγωνίζεται στην Ουκρανία λόγω του πολέμου με τη Ρωσία, την έχει κάνει πιο ανταγωνιστική στα εκτός έδρας παιχνίδια. Η ψυχολογία των παικτών είναι στα ύψη, μετά τις νίκες επί των Ντιναμό Κιέβου (3-1) και Κοβαλίβκα (3-0), για το πρωτάθλημα.
Αν η Σαχτάρ αντέξει το πρώτο 20λεπτο, που μπαίνει ορμητικά η Σέλτικ λόγω του ενθουσιασμού από την εξέδρα, τότε έχει αρκετές πιθανότητες να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από τη Γλασκώβη. Εμείς πάμε στο διπλό με τη σχετική κάλυψη, καθώς της αρκεί η ισοπαλία, αν τελικά συμβιβαστεί με το στόχο της 3ης θέσης.