Μπαράζ Γερμανίας, δύο ιστορικές ομάδες διεκδικούν ένα εισιτήριο για την Τσβάιτε Λίγκα της ερχόμενης σεζόν. Η Καϊζερσλάουτερν, που τερμάτισε 3η στην 3η κατηγορία και η Ντινάμο Δρέσδης, που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της 16η στη 2η.
Αποτυχία θεωρήθηκε η απώλεια της απευθείας ανόδου στην Καϊζερσλάουτερν και για το λόγο αυτό απολύθηκε ο προπονητής Μάρκο Αντβέρπεν. Στη θέση του, για τα δύο πολύ σημαντικά ματς, η διοίκηση έφερε τον Ντιρκ Σούστερ, ο οποίος έχει «γεμάτο» βιογραφικό σχετικά με ανόδους. Το μεγαλύτερο κατόρθωμα ήταν πως ανέβασε την Ντάρμσταντ από την 3η στην 1η κατηγορία μέσα σε δύο χρονιές (2013-15), ενώ την επόμενη χρονιά ψηφίστηκε καλύτερος Γερμανός τεχνικός. Έκτοτε βέβαια η καριέρα του έχει πτωτική πορεία.
Η Καϊζερσλάουτερν βασίζεται στην ισχυρή της έδρα, υπέστη μόλις μία ήττα στα 11 πιο πρόσφατα μπροστά σε αυτή κι απόψε θα υπάρχει καυτή ατμόσφαιρα, αφού έχει γίνει sold out, στο «Φριτς Βάλτερ Στάντιον», γήπεδο που χωρά σχεδόν 50.000 κόσμο.
Η Ντινάμο Δρέσδης απογοητεύει σταθερά εντός τους 2022, έχει να πάρει νίκη από τις 12 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους και οφείλει το ότι δεν υποβιβάστηκε απευθείας, στις νίκες που είχε πάρει στο ξεκίνημα της σεζόν. Δε βελτιώθηκε η κατάσταση ούτε μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Γκουερίνο Καπρέτι, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο από τον Μάρτιο. Η ομάδα της Δρέσδης «τρέχει» αρνητικό σερί 17 αγωνιστικών (0-10-7). Θα δώσουμε προβάδισμα στους γηπεδούχους.