Ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια στη Β' Ολλανδίας και στα... καπάκια ξεκίνησε η διαδικασία των πλέι οφ ανόδου, με τον πρώτο γύρο (3 συνολικά).
Η Μπρέντα είναι από τις πιο «βαριές» φανέλες της κατηγορίας, διαθέτει απαιτητικούς οπαδούς που δημιουργούν εξαιρετική ατμόσφαιρα στα εντός έδρας ματς. Δεν είναι τυχαίο πως στα 16 τελευταία μπροστά στο κοινό της υπέστη μόλις μία ήττα (9-6-1). Συνολικά, πάντως, οι εμφανίσεις της ήταν κάτω του μετρίου, με το ζόρι μπήκε στα πλέι οφ, επειδή βελτιώθηκε το τελευταίο δίμηνο.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως έχασε τον 1ο σκόρερ της, Ραλφ Σόιτχενς, που προτίμησε να πάρει μεταγραφή σε ομάδα Γ' Ιαπωνίας. Άξιος αντικαταστάτης του ο επιθετικός Μπάνις, ο οποίος στο 2ο μισό της σεζόν ήρθε δανεικός από τη Φέγενορντ κι έκανε τη διαφορά, με 6 γκολ σε 13 ματς. Το κακό είναι πως τραυματίστηκε και δεν υπολογίζεται. Επίσης, εκτός ομάδας τέθηκε ο φορ Χίλτερμαν, επειδή βρέθηκε στο πάρτι κατάκτησης του τίτλου της πρώην ομάδας του, Εμεν, δηλώνοντας μάλιστα πως μετάνιωσε που πήρε μεταγραφή στην Μπρέντα. Έτσι, το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσει στην κορυφή ο Μπιλάτε, ένας καλός παίκτης, που έχει όμως πολλούς μήνες να αγωνιστεί στο 100%, λόγω τραυματισμού.
Η Ντεν Χάαγκ πέρασε από... χίλια κύματα φέτος. Από κίνδυνο χρεοκοπίας και αφαίρεση βαθμών, σε απεργία παικτών και αλλαγή προπονητή. Δείχνει να έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση στο εσωτερικό της και θα παλέψει για την άνοδο, που ενδέχεται να λύσει αρκετά από τα προβλήματά της σε διοικητικό - οικονομικό επίπεδο. Την περασμένη Παρασκευή, έβαλε τα «δεύτερα» και ηττήθηκε με 3-0 από την πρωταθλήτρια Έμεν. Πήραν ανάσες οι βασικές της μονάδες, όπως ο πρώτος σκόρερ Φερχάιντ (φωτό, 30 γκολ στο πρωτάθλημα), σε αντίθεση με την αποψινή της αντίπαλο που οι βασικοί αγωνίστηκαν κανονικά. Κρατάμε το διπλό με κάλυψη στην ισοπαλία, καθώς ακολουθεί και ρεβάνς στη Χάγη.