H Μπόχουμ εξέπληξε ευχάριστα πριν από 3 εβδομάδες όταν έκανε την τέλεια εμφάνιση και διέλυσε την πρωτοπόρο Μπάγερν με 4-1. Έκτοτε σαν κάποιος να τη... μάτιασε, αφού σε 3 αναμετρήσεις αγνοεί τη νίκη. Αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με τη Στουτγκάρδη, ισοφαρίζοντας στο 94'. Όσο τυχερή ήταν σε αυτό το ματς, τόσο άτυχη ήταν με τη Λειψία, καθώς είχε δύο δοκάρια πριν δεχτεί γκολ και χάσει με 1-0. Μεσοβδόμαδα άφησε αρκετές δυνάμεις στον αγώνα Κυπέλλου με τη Φράιμπουργκ και απογοητεύτηκε καθώς ηττήθηκε 2-1 στην παράταση, με γκολ στο 120'.
Ουραγός η Γκρόιτερ Φιρτ, αν δει κανείς τη βαθμολογία θα διαπιστώσει πως δύσκολα σώζεται. Βέβαια, η αγωνιστική της εικόνα στο δεύτερο γύρο είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. «Τρέχει» αήττητο σερί 6 αγώνων στην έδρα της, ενώ στο προηγούμενο εκτός, δυσκόλεψε αρκετά την Μπάγερν, πλασματικό το 4-1 που ηττήθηκε. Κέρδιζε στο ημίχρονο και είχε κλασικές ευκαιρίες για το 2-2, πριν δεχτεί 2 γκολ στα τελευταία λεπτά.
Κάτι η κόπωση των παικτών της Μπόχουμ από τα διαρκή παιχνίδια, κάτι η αγωνιστική άνοδος της Γκρόιτερ, μας κάνει να πιστεύουμε πως το σετ αποδόσεων δεν έπρεπε να έχει τόσο μεγάλη απόκλιση ανάμεσα σε άσο και διπλό.