Λίγο... αντιτουριστικά τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, με ομάδες όπως οι Γρανάδα, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Σλάβια Πράγας, λείπει το μεγάλο «ντέρμπι» που θα έδινε λίγο μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην αποψινή ημέρα.
Καταστροφική η σεζόν της Άρσεναλ, είναι 10η στην Πρέμιερ Λιγκ και με την εικόνα της στα τελευταία ματς (ήττα στο... ρελαντί με 3-0 από τη Λίβερπουλ) δε δείχνει ικανή να κάνει αντεπίθεση προκειμένου να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αποκλεισμένη από Κύπελλο και Λιγκ Καπ Αγγλίας, τι της έχει απομείνει; Το Γιουρόπα Λιγκ. Ρεαλιστικά, μόνο από αυτό το μονοπάτι μπορεί να «σώσει» τη σεζόν και κατ' επέκταση τη θέση του ο προπονητής Αρτέτα. «Τελικός» λοιπόν για τους Λονδρέζους το αποψινό, καθώς και κάθε άλλο ματς στην εν λόγω διοργάνωση.
Η Σλάβια Πράγας εξέπληξε άπαντες όταν έθεσε εκτός Λέστερ και Ρέιντζερς στη νοκ άουτ φάση. Μάλιστα με πανομοιότυπο τρόπο, απέσπασε ισοπαλία στο πρώτο εντός έδρας ματς και κέρδισε με σκορ 2-0 στην εκτός έδρας ρεβάνς. Τώρα αρχίζει... αντίστροφα. Προκαλεί αίσθηση πως έχει ηττηθεί μόνο σε 3 επίσημα ματς εδώ και 13 μήνες (όλα για την Ευρώπη). Θα παραταχθεί με απουσίες στην άμυνα (διαβάστε αναλυτικά στο Άρσεναλ - Σλάβια Πράγας), οπότε μπαίνει «φρένο» στην αναζήτηση της έκπληξης. Πάντως, πιστεύω πως ένα γκολ μπορεί να το πετύχει, ανεξαρτήτως του πόσα θα δεχτεί.