Καλησπέρα σε όλους τους φίλους της στήλης. Η F1 πατάει γκάζι επιστρέφοντας για πρώτη φορά φέτος στην Ευρώπη μετά από τρεις αγώνες σε Ασία/Αυστραλία. Η πίστα της Emilia Romagna στο Σαν Μαρίνο θα φιλοξενήσει τον τέταρτο αγώνα της φετινής συναρπαστικής χρονιάς. Πρόκειται ουσιαστικά για τον πρώτο από τους δύο εντός έδρας αγώνες της Scuderia Ferrari. Ο δεύτερος είναι το Σεπτέμβριο στη θρυλική Monza.
To τρομερό ξεκίνημα της χρονιάς από τη Ferrari και τον Leclerc έχει δώσει άλλο χρώμα στο πρωτάθλημα και είναι φυσικό να έχει ξεσηκώσει και τους tifosi, που έχουν να δουν τίτλο σχεδόν 15 χρόνια. Η πανδημία κράτησε δύο χρόνια μακριά τον κόσμο από τις πίστες, αλλά φέτος αναμένεται να σπάσουν τα κοντέρ σε φιλάθλους που θα παρακολουθήσουν αγώνα της F1 από κοντά. Κάτι τέτοιο αναμένουμε και στην Ιταλία.
Η φετινή μάχη ανάμεσα σε Ferrari - Red Bull είναι σκληρή και κάθε φορά κρίνεται στα χιλιοστά του δευτερολέπτου. Οι δύο ομάδες είναι αρκετά μπροστά από τις υπόλοιπες, με την περσινή πρωταθλήτρια Mercedes να βρίσκεται ένα δευτερόλεπτο εκτός ρυθμού. Αν δεν αλλάξει κάτι στους επόμενους 2-3 αγώνες, τότε ο τίτλος θα παιχτεί ανάμεσα στη Scuderia και τους Ταύρους.
Αυτό το τριήμερο θα έχουμε αλλαγές στο πρόγραμμα, αφού θα δούμε το πρώτο από τα τρία Sprint Race για το 2022. Συνεπώς οι κατατακτήριες πάνε για Παρασκευή απόγευμα, Σάββατο απόγευμα μίνι αγώνας από τον οποίο θα προκύψει και η σειρά εκκίνησης του κανονικού αγώνα της Κυριακής. Πλέον στον Sprint Race θα βαθμολογούνται οι πρώτοι οκτώ πιλότοι, με τον πρώτο να παίρνει οκτώ βαθμούς τον δεύτερο επτά κοκ.
Να θυμίσουμε εδώ ότι η στήλη μας έκλεισε με θετικό πρόσημο για το GP της Αυστραλίας, συνεχίζοντας έτσι την καλή φόρμα που έχουμε από τον δεύτερο αγώνα και μετά.
Προϊστορία: Η πίστα της Imola βρέθηκε για πρώτη φορά στο καλεντάρι το 1981. Από τότε και μέχρι το 2006 βρισκόταν συνεχώς στο πρόγραμμα της F1. Επέστρεψε το 2020 ως επακόλουθο της πανδημίας του Covid - 19. Στους δύο αγώνες που έχουν διεξαχθεί, νικητές ήταν ο Hamilton (2020) και ο Verstappen (2021). Από το σημερινό grid, υπάρχει και άλλος νικητής, ο Fernando Alonso το 2005 με Renault. Στους Κατασκευαστές οι Williams - Ferrari μετράνε από οκτώ νίκες, ενώ ακολουθεί η Mclaren με έξι νίκες. Από μία νίκη έχουν Red Bull και Mercedes.
Ελαστικά - Καιρός - Μετάδοση
Η Pirelli επέλεξε για το τρίτο GP της χρονιάς στην πίστα της Μελβούρνης τη μεσαία γκάμα των ελαστικών της. Συγκεκριμένα, για σκληρή γόμα τη C2 με άσπρο σιρίτι, για μέση γόμα τη C3 με κίτρινο σιρίτι και για μαλακή γόμα τη C4 με κόκκινο σιρίτι. Μια λογική επιλογή από την ιταλική εταιρεία, παρόμοια με αυτήν που έκανε και την περσινή χρονιά. Ενδιαφέρον θα έχει η επιλογή του ελαστικού που θα αρχίσει ο κάθε πιλότος τον Sprint Race του Σαββάτου.
Ο καιρός αναμένεται για πρώτη φορά να παίξει ρόλο στο τριήμερο του αγώνα. Την Παρασκευή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα βροχής, κάτι που αν συμβεί, θα επηρεάσει τις κατατακτήριες δοκιμές. Για το Σάββατο και την Κυριακή η πιθανότητα βροχής είναι μηδαμινή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί την Παρασκευή από 9-15 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα ανέβει 2-3 βαθμούς τις υπόλοιπες μέρες.
Το αγωνιστικό τριήμερο θα καλυφθεί ολόκληρο από την ERT, με τις δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών ζωντανά μέσω Web, ενώ οι κατατακτήριες δοκιμές, το sprint race και ο αγώνας θα μεταδοθούν από το κανάλι ERT 2. Επίσης, όλο το τριήμερο μεταδίδεται ζωντανά και από το Cosmote Sport 5 HD και το F1 TV. Ο αγώνας ξεκινάει στις 16:00 ώρα Ελλάδος την Κυριακή
Προγνωστικά - Φαβορί:
Ξεκινάμε με την ομάδα της Red Bull που παρότι φέτος έχει το καλύτερο μονοθέσιο, εντούτοις έχει χτυπηθεί από συνεχόμενα προβλήματα αξιοπιστίας. Οι ταύροι θέλουν να επανέλθουν μετά το στραπάτσο της Αυστραλίας με τη 2η εγκατάλειψη του Verstappen σε τρεις αγώνες. Ο Ολλανδός δεν δείχνει να έχει βολευτεί στο φετινό μονοθέσιο της αυστριακής ομάδας, με συνέπεια ο Perez να είναι συνεχώς κοντά του σε χρόνους, ενίοτε και πιο γρήγορος. Τον κέρδισε πέρυσι εδώ (είχε κάνει και λάθος ο Max) πράγμα που μπορεί να καταφέρει και φέτος. Η πίεση που νιώθει ο Verstappen και τα συχνά του λάθη, μας οδηγούν στην επιλογή να στηρίξουμε στο H2H των κατατακτήριων δοκιμών τον αναγεννημένο φέτος Perez .
Δεύτερο H2H που θα δούμε είναι αυτό ανάμεσα στους πιλότους της Mercedes. H γερμανική ομάδα ακόμα πειραματίζεται και σίγουρα θα δοκιμάσει διαφορετικά πράγματα στους δύο πιλότους της. Ψάχνει λύσεις και οι προσδοκίες για το GP του Σαν Μαρίνου δεν είναι ιδιαίτερα υψηλές. Ο ξενερωμένος Hamilton και η όχι και τόσο καλή απόδοση του σε προηγούμενες κατατακτήριες δοκιμές στην συγκεκριμένη διαδρομή, μας φέρνει πιο κοντά στην επιλογή του Russell. Ο νεαρός Βρετανός έχει κάνει καλό ξεκίνημα και είναι πιο άνετος μέσα στην ομάδα.
Πάμε τώρα στην Alpine και στην κόντρα των δύο πιλότων της. Ο Alonso είναι αρκετά άτυχος στους δύο τελευταίους αγώνες, χάνοντας σημαντικούς βαθμούς. Αντίθετα ο Ocon καταφέρνει στο τέλος να παίρνει τους βαθμούς που πρέπει και έως τώρα κρατάει μόνος του τη γαλλική ομάδα. Στην πίστα της Emilia Romagna, ο Alonso δεν έχει δείξει ποτέ ότι είναι πολύ γρήγορος στον ένα γύρο. Μπορεί συνεπώς ο Ocon να τον κερδίσει, άλλωστε τα έχει καταφέρει και τις τρεις φορές φέτος που αναμετρήθηκαν.
Η μάχη της pole position θα είναι υπόθεση τεσσάρων πιλότων. Φαβορί όμως υπάρχει και είναι ο Leclerc. Μετά το καλό ξεκίνημα και με τον αγώνα να διεξάγεται κοντά στις εγκαταστάσεις της Ferrari, είναι δεδομένο ότι ο Μονεγάσκος κοιτάει μόνο την πρώτη θέση και τη νίκη. Έχει το μονοθέσιο, έχει και το μομέντουμ να πετύχει άλλη μία pole, που θα τον βοηθήσει να διευρύνει την ούτως ή άλλως μεγάλη διαφορά που έχει χτίσει στο πρωτάθλημα Οδηγών.
Χαρακτηριστικά της πίστας της Emilia Romagna στo Σαν Μαρίνο:

| Αριθμός Γύρων | 63 |
| Μήκος Πίστας | 4.909 km |
| Συνολική Απόσταση Αγώνα | 309.049 km |
| Ταχύτερος Γύρος | 1.15.484 |
Πρόγραμμα Τριημέρου
| Σκέλος | Ημ/νια & Ώρα |
|---|---|
| Ελεύθερες Δοκιμές 1 |
Παρ. 22/04 14:30 - 15:30 |
| Δοκιμαστικά | Παρ. 22/04 18:00 - 19:00 |
| Ελεύθερες Δοκιμές 2 |
Σάβ. 23/04 13:30 - 14:30 |
| Sprint Race | Σάβ. 23/04 17:30 - 18:30 |
| Αγώνας | Κυρ. 24/04 16:00 - 18:00 |
Βαθμολογία Οδηγών
| Οδηγός / Βαθμολογία |
Οδηγός / Βαθμολογία |
|---|---|
| 1. Leclerc 71 |
11. Ricciardo 8 |
| 2. Russell 37 |
12. Gasly 6 |
| 3. Sainz 33 |
13. Tsunoda 4 |
| 4. Perez 30 |
14. Alonso 2 |
| 5. Hamilton 28 |
15. Zhou 1 |
| 6. Verstappen 25 |
16. Albon 1 |
| 7. Ocon 20 |
17. Latifi - |
| 8. Norris 16 |
18. Vettel - |
| 9. Magnussen 12 |
19. Schumacher - |
| 10. Bottas 12 |
20. Stroll - |
Βαθμολογία Κατασκευαστών
| Κατασκευαστής | Βαθμολογία |
|---|---|
| 1. Ferrari | 104 |
| 2. Mercedes | 65 |
| 3. Red Bull | 55 |
| 4. Mclaren | 24 |
| 5. Renault | 22 |
| 6. Alfa Romeo | 13 |
| 7. Haas | 12 |
| 8. Alpha Tauri | 10 |
| 9. Williams | 1 |
| 10. Aston Martin | - |
F1Addict