Α΄ Γύρος:
Ράσινγκ Κλουμπ - Μποταφόγκο 2-0 Σχόλια: Επαναληπτικός τελικός του Ρεκόπα Σουνταμερικάνα. Η κάτοχος του Λιμπερταδόρες, Μποταφόγκο αντιμετωπίζει την κάτοχο του Σουνταμερικάνα, Ρασίνγκ Κλουμπ. Δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ, οπότε σε περίπτωση νίκης της Μποταφόγκο με 2 γκολ διαφορά ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.
Α΄ Γύρος:
Ράσινγκ Κλουμπ - Μποταφόγκο 2-0 Σχόλια: Επαναληπτικός τελικός του Ρεκόπα Σουνταμερικάνα. Η κάτοχος του Λιμπερταδόρες, Μποταφόγκο αντιμετωπίζει την κάτοχο του Σουνταμερικάνα, Ρασίνγκ Κλουμπ. Δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ, οπότε σε περίπτωση νίκης της Μποταφόγκο με 2 γκολ διαφορά ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.
Ανάλυση: Βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο μετά τη δίκαιη ήττα από τη Ράσινγκ στην Αργεντινή. Θα μπορούσε να ηττηθεί και με μεγαλύτερο σκορ. Πριν το πέναλτι (31’) ο γκολκίπερ της έβγαλε τετ-α-τετ, ενώ και μετά το 2-0 (63’) γλίτωσε σε άλλες δύο φάσεις από ένα ακόμη γκολ. Την Κυριακή, παίζοντας με βασικούς, ακολούθησε άλλη μία ήττα, αυτή τη φορά στο ντέρμπι με τη Βάσκο (εκτός), ένα αποτέλεσμα που σήμανε τον αποκλεισμό της από το «Καριόκα». Όχι μόνο δεν κατάφερε να πλασαριστεί στην 4άδα για να διεκδικήσει το τρόπαιο, αλλά τερμάτισε και εκτός 8άδας, οπότε δεν θα συνεχίσει ούτε στο «Taca Rio» (το Κύπελλο της παρηγοριάς που διεκδικούν οι ομάδες από την 5η μέχρι την 8η θέση). Παταγώδης η αποτυχία, έχοντας «φτωχό» απολογισμό (4-1-6 ρεκόρ). Ωστόσο πρέπει να αναφερθεί πως στους 7/11 αγώνες αγωνίστηκε με «ρεζέρβες». Σαφώς και έχει επηρεαστεί αρνητικά από την έλλειψη προπονητή. Εδώ και 50 μέρες βρίσκεται σε αναζήτηση τεχνικού. Μέχρι να βρεθεί ο… εκλεκτός συνεχίζει ο Κασάπα εκτελώντας χρέη υπηρεσιακού.
Αγωνιστικά νέα: Τιμωρημένος ο αριστερός μπακ Κουιαμπάνο. Τραυματίας ο βασικός αμυντικός Μπάστος και ο επιθετικός Νάταν Φερνάντες. Αποθεραπεύτηκαν ο νεοαποκτηθέντας μεσοεπιθετικός Αρτούρ και ο φορ Ζεφίνιο. Εξέτισε ο βασικός μέσος Γκρέγκορε.
Χωρίς νίκη 5 πρόσφατα (0-1-4)
6 σερί Under 2.5
2-3 γκολ στα 8/9 τελευταία εντός έδρας
Ανάλυση: Ο ποιοτικός φορ Α. Μαρτίνες την οδήγησε στη σπουδαία νίκη (2-0) στον πρώτο τελικό του Ρεκόπα Σουνταμερικάνα με την Μποταφόγκο στο Μπουένος Άιρες, ενώ με το γκολ που πέτυχε έφτασε τα 11 συνολικά με τη φανέλα της στις διεθνείς διοργανώσεις. Ανέβηκε, μάλιστα, στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας, πίσω μόνο από τους Κάρδενας (12) και Ράφο (15). Η ομάδα του Κόστας έκανε πολύ σημαντικό βήμα για να κατακτήσει για πρώτη φορά τον συγκεκριμένο τίτλο, ενώ ταξίδεψε ξεκούραστη στη Βραζιλία, καθώς αναβλήθηκε το ματς με την Ουνιόν Σάντα Φε, για την 7η αγωνιστική του Απερτούρα της Αργεντινής. Στο πιο πρόσφατο ματς είχε ηττηθεί εντός έδρας με 3-2 από την Αρχεντίνος Τζούνιορς, ενώ ακολουθεί (4/3) ακόμα ένα ντέρμπι, απέναντι στη Σαν Λορένσο. Περισσότεροι από 3.000 οπαδοί της αναμένεται να ταξιδέψουν στη Βραζιλία, προκειμένου να συμπαρασταθούν στην αγαπημένη τους ομάδα.
Αγωνιστικά νέα: O πολύτιμος μεσοεπιθετικός Βιέτο ταξίδεψε με την αποστολή χωρίς να έχει ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις για τις οποίες έγινε αναγκαστική αλλαγή και θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή το αν θα είναι στην ενδεκάδα. Στην αντίθετη περίπτωση τη θέση του θα πάρει ο Σαράτσο. Ακόμα, δηλώνει «παρών» και ο βασικός κίπερ Αρίας. Ολοκλήρωσε το πρόγραμμα αποθεραπείας του ο ικανός μέσος Σόσα, θα μείνει, όμως, στον πάγκο. Αντίθετα, το συνεχίζει ο βασικός Γκαρσία (Α).
Κέρδισε τα 4/7 τελευταία εκτός
Under 2,5 τα 4/5 πιο πρόσφατα
94-67-65 στις διεθνείς διοργανώσεις