Ανάλυση: Γνώρισε την πρώτη ήττα στη φετινή PL, με μία παράδοση ετών υπέρ της να διαλύεται από τη νικήτρια Άστον Βίλα (0-1). Η ομάδα του Μπέρμιγχαμ επικράτησε μετά το 2009 (και τότε 0-1) στο «Ολντ Τράφορντ», εκμεταλλευόμενη την κεφαλιά του Χάους (88') από κόρνερ (πιθανώς να υπάρχει οφσάιντ για παρεμπόδιση του Γουάτκινς στον Ντε Χέα, που δεν είδε, όμως, ο VAR). Στις καθυστερήσεις ο σκόρερ έκανε χέρι, καταλογίστηκε πέναλτι, ωστόσο ο Μπρούνο Φερνάντες (90'+3') το έστειλε απελπιστικά άουτ. Εξαιρετικός ο γκολκίπερ Ντε Χέα, κράτησε τους γηπεδούχους σε καλές στιγμές της Άστον Βίλα. Πίεσε η ομάδα του κόουτς Σόλσκιερ, με 2 μεγάλες ευκαιρίες στο τέλος του 1ου ημιχρόνου με Μαγκουάιρ και Πογκμπά. Μεσοβδόμαδα για το UCL επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 2-1 εντός της Βιγιαρεάλ στο remake του περυσινού τελικού UEL. Βρέθηκε πίσω στο σκορ (53'), οι Τέλες (60', ασίστ Μπρούνο Φερνάντες) και Ρονάλντο (90'+5', ασίστ Λίνγκαρντ) τής χάρισαν τους σπουδαίους 3β. Θα είναι η 200ή συμμετοχή στην PL του CR7.
Αγωνιστικά νέα: Ο κόουτς Σόλσκιερ δεν έκανε ισχυρό rotation μεσοβδόμαδα, πλην των αναγκαστικών αλλαγών στην άμυνα. Υπολογίζεται και πάλι ο Γουάν-Μπισάκα (Α) που ήταν τιμωρημένος με τη Βιγιαρεάλ, απών ξανά είναι ο Μαγκουάιρ (Α). Τεστ ετοιμότητας θα περάσει ο Σο (Α), ο οποίος έχει πρόβλημα στον ώμο και αντικειμενικά είναι δύσκολο να εμπλακεί. Πιθανώς να ξεκουραστεί, μένοντας στον πάγκο, ένας εκ των Μπρούνο Φερνάντες (με πιθανό αντικαταστάτη τον Λίνγκαρντ) ή Ρονάλντο (με αντίστοιχο τον Καβάνι).
Ανάλυση: Κάνοντας τα απολύτως απαραίτητα κατάφερε να πάρει σπουδαίας, βαθμολογικής και ψυχολογικής, αξίας νίκη με 2-0 εντός επί της Νόριτς. Προηγήθηκε με τον Τάουνσεντ (29' πέναλτι), από ωραία συνεργασία των Γκρέι και Ντουκουρέ (77') προέκυψε με κοντινό πλασέ το 2-0. Στο τέλος έχασε μεγάλη ευκαιρία για 3ο γκολ, στην εξ επαφής άστοχη προβολή του Γκόντφρεϊ που νικήθηκε από τον γκολκίπερ Κρουλ. Στις 2-3 καλές στιγμές των φιλοξενούμενων, ο Πίκφορντ (Τ) επιβεβαίωσε την ποιότητα και τα αντανακλαστικά του. Ο κόουτς Μπενίτεθ έχει 2 νίκες στο «Ολντ Τράφορντ», με Λίβερπουλ (1-4 το 2009) και Τσέλσι (0-1 το 2013). Ποτέ κανείς προπονητής δεν έχει πετύχει νίκες, στη συγκεκριμένη έδρα, με 3 διαφορετικές ομάδες για τη μεγάλη κατηγορία στο Νησί.
Αγωνιστικά νέα: Τα ίδια προβλήματα έχει περίπου να αντιμετωπίσει ο κόουτς Μπενίτεθ, με τους Ριτσάρλισον (Ε), Κάλβερτ-Λιούιν (Ε), Κόουλμαν (Α), Αντρέ Γκόμες (Μ), Ντελφ (Μ) να γυρίζουν μετά τη διακοπή. Ο τεχνικός της Έβερτον δήλωσε, πριν το παιχνίδι, ότι θα περιμένει τον Αϊβόμπι (ΜΕ) έως την τελευταία στιγμή για να τον βάλει στην αποστολή. Ο Πίκφορντ (Τ) αντιμετωπίζει ένα ζήτημα στον ώμο, το οποίο τον ταλαιπωρεί τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά θα είναι έκπληξη να μην αρχίσει βασικός.
Απέναντι στη Νόριτς οι απουσίες της Έβερτον δεν φάνηκαν. Η νίκη ήρθε... σβηστά, όμως εδώ για τον κόουτς Μπενίτεθ αντίπαλος θα είναι η Γιουνάιτεντ στο Μάντσεστερ. Δεν βγάζουν μάτια οι γηπεδούχοι, απλά ψάχνουν μία πειστική εμφάνιση για να πάνε στη διακοπή ήρεμοι. Καλή περίπτωση το ασιατικό -1.0 που μπορεί να καλυφθεί.
Απέναντι στη Νόριτς οι απουσίες της Έβερτον δεν φάνηκαν. Η νίκη ήρθε... σβηστά, όμως εδώ για τον κόουτς Μπενίτεθ αντίπαλος θα είναι η Γιουνάιτεντ στο Μάντσεστερ. Δεν βγάζουν μάτια οι γηπεδούχοι, απλά ψάχνουν μία πειστική εμφάνιση για να πάνε στη διακοπή ήρεμοι. Καλή περίπτωση το ασιατικό -1.0 που μπορεί να καλυφθεί.