foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ72
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Τουρκία, Super Lig: Preview 2015-16

Previews Πρωταθλημάτων | 13 Αυγ 2015 15:00
superlig1.jpg

Το πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα ίσως και από τότε που ιδρύθηκε (1959) φτάνει στην σέντρα αυτή την εβδομάδα, αφού παίκτες όπως ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ο Νάνι, ο Λούκας Ποντόλσκι, ο Μάριο Γκόμες, ο Σάμουελ Ετό, κοσμούν τα γήπεδα του. Σε πρώτη μοίρα για τον τίτλο είναι σίγουρα η Φενερμπαχτσέ, που έχει «αδειάσει» τα ταμεία της με τις μεταγραφές, από κοντά δείχνει η Γαλατάσαραϊ, ενώ ακολουθούν Μπεσίκτας και Τραμπζονσπόρ, που είναι πάντα υπολογίσιμες και ξόδεψαν επίσης μεγάλα ποσά στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Επανέρχονται άμεσα στην μεγάλη κατηγορία η Καϊσέρισπορ, με την Αντάλιασπορ, ενώ η τρίτη νεοφώτιστη, ακούει στο όνομα Οσμανλίσπορ.

Σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος

Χωρίς αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής, το πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο γύρους και ολοκληρώνεται σε 34 αγωνιστικές με μια χειμερινή διακοπή από τις 31 Δεκεμβρίου έως τις 16 Ιανουαρίου. Η πρωταθλήτρια προκρίνεται απευθείας στους ομίλους του Champions League και η δευτεραθλήτρια μετέχει στον τρίτο προκριματικό γύρο. Στο Europa League θα μετάσχουν η τρίτη και η τέταρτη ομάδα της τελικής κατάταξης, όπως και όποια βγει από το Κύπελλο. Από όλα εξαιρείται βέβαια η τιμωρημένη Φενερμπαχτσέ. Υποβιβάζονται απευθείας τρεις, όσες ανέβουν δηλαδή από την δεύτερη κατηγορία. Στις ισοβαθμίες ισχύουν κατά σειρά τα μεταξύ τους παιχνίδια (δεν ισχύουν τα εκτός έδρας γκολ), η συνολική διαφορά τερμάτων και οι λιγότεροι μηδενισμοί (αν υπάρχουν). Σε διαφορετική περίπτωση διεξάγεται μπαράζ.

Ένα σκαλί πιο πάνω η Φενερμπαχτσέ

Ένα από τα πιο δημοφιλή στοιχήματα όσον αφορά τα μακροχρόνια είναι σαφώς ο πρωταθλητής. Στην Τουρκία, το περισσότερο ποντάρισμα ως προς αυτό είναι αναμενόμενα η Φενερμπαχτσέ, που ενισχύθηκε σε όλες τις γραμμές και δείχνει αυτή την στιγμή ως το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο. Καλό ρόστερ διαθέτουν η περσινή πρωταθλήτρια Γαλατάσαραϊ, η Μπεσίκτας, αλλά και η Τραμπζονσπόρ, όμως δείχνουν αυτή την στιγμή ένα σκαλί πιο κάτω. Το να τερματίσει πρώτη η Φενερμπαχτσέ, πληρώνει 1,90 στον Stoiximan.

Μπουράκ Γιλμάζ για πρώτος σκόρερ

Μπορεί να δείξαμε την προτίμηση μας ως προς την πρωταθλήτρια στην Φενερμπαχτσέ, όμως όσον αφορά τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης, η επιλογή μας έρχεται από το αντίπαλο δέος, την Γαλατάσαραϊ. Η μηχανή των γκολ, ο Μπουράκ Γιλμάζ είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τον Φαν Πέρσι της «Φενέρ», ενώ σπάνια ταλαιπωρείται από τραυματισμούς. Βρίσκεται σε παραγωγική ηλικία και ο έχει πολλές πιθανότητες να βάλει τα περισσότερα στον φετινό «μαραθώνιο». Καθόλου αμελητέο το 8.00 του Μπουράκ Γιλμάζ, που συναντάμε στον Stoiximan.

Γαλατάσαραϊ

Τι έκανε πέρσι: Με μια παύση ενός έτους, η Γαλατάσαραϊ επανήλθε στο πρώτο σκαλί της Τουρκία, κατακτώντας με 10 βαθμούς διαφορά από την Φενερμπαχτσέ το πρωτάθλημα, ενώ πήρε και το κύπελλο, αφού κέρδισε με 3-2 στον τελικό του θεσμού την Μπούρσασπορ με 3-2.

Προπονητής: Παραμένει για δεύτερη χρονιά ο πετυχημένος τεχνικός Χαμζά Χαμζάογλου.

Έδρα: Türk Telekom Arena (52.652)

Μεταγραφές: Λίγα πράγματα στις μεταγραφές, κυρίως ποσοτικά, αλλά έβαλε στην μηχανή της τον διεθνή Γερμανό Ποντόλσκι, με πέρασμα μεταξύ άλλων από Άρσεναλ, Ίντερ και Κολωνία. Παίκτης με προοπτικές ο Χοσέ Ροντρίγκεθ, που αποκτήθηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ από τους παίκτες που αποχώρησαν, ξεχωρίζει το όνομα του δυναμικού μέσου Φελίπε Μέλο.

Φιλικά: Μετρά ήδη ένα επίσημο παιχνίδι, το Σούπερ Καπ με την Μπούρσασπορ, όπου επικράτησε με 1-0 και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Πριν από αυτό το ματς, είχε προηγηθεί η νίκη επί της Ίντερ με 1-0. «Καμπανάκι» η φιλική ήττα με 4-0 από τη Νις κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Εκτίμηση: Δύσκολη η υπεράσπιση των κεκτημένων της, αφού έχει να ανταγωνιστεί την ενισχυμένη Φενερμπαχτσέ. Μεταξύ πρώτης ή δεύτερης θέσης.

 

Φενερμπαχτσέ

Τι έκανε πέρσι: Παρέδωσε τα σκήπτρα στην μισητή γι' αυτήν Γαλατάσαραϊ, μένοντας τελικά στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ενώ δεν διακρίθηκε ούτε στο κύπελλο.

Προπονητής: Νέος προπονητής ο Πορτογάλος Βίτορ Περέιρα, με περσινό πέρασμα από τα μέρη μας και τον Ολυμπιακό. Δύσκολο το έργο του φέτος, έχοντας να διαχειριστεί μεγάλα ονόματα, μέσα στο ρόστερ της ομάδας του.

Έδρα: Şükrü Saracoğlu Stadium (50.509)

Μεταγραφές: Έκλεψε τις εντυπώσεις με τις προσθήκες της όχι μόνο σε επίπεδο της Τουρκίας αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Κυρίως με τις μεταγραφές του Ολλανδού φορ Φαν Πέρσι, αλλά και του επίσης έμπειρου ακραίου Νάνι. Πολύτιμη λύση στην άμυνα από τον στόπερ Κιάερ, που αποκτήθηκε έναντι 7.000.000 ευρώ από την Λιλ, αλλά και του φορ Φερναντάο από την Μπούρσασπορ. Παρελθόν αποτελούν μεταξύ άλλων ο ηγετικός μέσος Εμρέ Μπελόζογλου, ο μεσοεπιθετικός Κάουτ, αλλά και ο φορ Γουεμπό.

Φιλικά: Πολύ καλή εικόνα στα φιλικά, κερδίζοντας μεταξύ άλλων τον Ολυμπιακό και τη Μαρσέιγ, αλλά η επιστροφή της στην Ευρώπη από τιμωρία, συνδυάστηκε από τον αποκλεισμό της συνέχεια στο Champions League, χάνοντας με συνολικό σκορ 3-0 από την Ουκρανική Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Εκτίμηση: Παρουσιάζεται σε όλες τις στοιχηματικές πλατφόρμες ως το πρώτο φαβορί για τον τίτλο και δικαιολογημένα, με τις μεταγραφές, που πραγματοποίησε. Οπότε, έχει πολλές πιθανότητες να κόψει πρώτη το νήμα του πρωταθλήματος φέτος.

 

Μπεσίκτας

Τι έκανε πέρσι: Έμεινε και πάλι στην σκιά των Γαλατάσαραϊ και Φενερμπαχτσέ, αν και για μεγάλη διάρκεια μέσα στην σεζόν διατηρούταν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με τραγικό όμως φινάλε.

Προπονητής: Ο Σλάβεν Μπίλιτς αποχώρησε και στην θέση του ανέλαβε ο έμπειρος Σενιόλ Γκιουνιές, με πέρασμα μεταξύ άλλων από Τραμπζονσπόρ και Μπούρσασπορ.

Έδρα: Νέο γήπεδο το Vodafone Arena (41.903)

Μεταγραφές: Έκανε ένα από τα μεγάλα «μπαμ» του φετινού καλοκαιριού στην Τουρκία, αποκτώντας με 10.000.000 ευρώ τον Γερμανό φορ Μάριο Γκόμεζ από την Φιορεντίνα, ενώ επέστρεψε ο παιχταράς, αλλά ιδιόρρυθμος Κουαρέσμα, που προέρχεται από πολύ καλή σεζόν πέρσι με την Πόρτο. Σημαντική πάντως είναι η αποχώρηση του πρώτου της σκόρερ Ντεμπά Μπα, που μετακόμισε στην Κίνα και την Σενχούα.

Φιλικά: Τέσσερα δυνατά φιλικά, όπου κατά σειρά έχασε με 2-0 από την Στουρμ Γκρατς, αναδείχθηκε ισόπαλη κόντρα σε Λιλ (0-0) και Νις (2-2), ενώ προσφάτως κέρδισε με 5-0 εύκολα την Σλοβένικη Σαβρτς.

Εκτίμηση: Καλές οι κινήσεις της, όμως το θέμα είναι να μπει πάνω από τις Φενερμπαχτσέ και την Γαλατάσαραϊ και να κάνει την έκπληξη. Δύσκολα να ξεφύγει από την τρίτη θέση στην βαθμολογία.

 

Μπασακσεχίρ

Τι έκανε πέρσι: Μακράν η πιο ευχάριστη έκπληξη του περσινού πρωταθλήματος, καθώς παρότι νεοφώτιστη, τερμάτισε στην τέταρτη θέση, με μια εντυπωσιακή και σταθερή πορεία σε όλη την σεζόν.

Προπονητής: Δεν θα μπορούσε να μην συνεχίσει στην θέση του ο πετυχημένος Αμπντουλάχ Αβτσί, που είναι ο πρωτεργάτης αυτής της εξαιρετικής πορείας το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Έδρα: Başakşehir Fatih Terim Stadium (17.800)

Μεταγραφές: Δεν είχε κανέναν λόγο να χαλάσει τον περσινό κορμό, η ομάδα από την πρωτεύουσα, ενώ πρόσθεσε στο ρόστερ της, τον διεθνή Αλβανό φορ Τσικαλέσι από την Σπλιτ, όπως και τον έμπειρο μέσο Εμρέ Μπελόζογλου από την Φενερμπαχτσέ. Κανένας βασικός ποδοσφαιριστής δεν αποχώρησε.

Φιλικά: Μετρά ήδη δύο επίσημα παιχνίδια, καθώς συμμετείχε στο Europa League, χάνοντας με συνολικό σκορ 4-1 από την πιο έμπειρη Αλκμάαρ και αποχαιρέτισε γρήγορα την Ευρώπη. Στα φιλικά της παιχνίδια νωρίτερα, είχε κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης με 2-1, ενώ έφερε ισοπαλία με τις δύο Βελγικές, Άντερλεχτ (0-0) και Κλαμπ Μπρζ (1-1).

Εκτίμηση: Δύσκολα να επαναλάβει το περσινό θαύμα και την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά η παραμονή της στην πρώτη 10αδα του πρωταθλήματος αποτελεί γι' αυτήν ένας ορατός στόχος.

 

Τραμπζονσπόρ

Τι έκανε πέρσι: Απρόβλεπτη σε όλη την διάρκεια της περσινής σεζόν, ενώ είχε και θέμα με τις αλλαγές προπονητών. Έμεινε μακριά από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και τερμάτισε συγκεκριμένα στην πέμπτη.

Προπονητής: Νέος τεχνικός ο Γεωργιανός Σότα Αρβελάτζε, που βρέθηκε τα προηγούμενα χρόνια, όχι με τόσο επιτυχημένο έργο στον πάγκο της Κασίμπασα.

Έδρα: Hüseyin Avni Aker (24.169)

Μεταγραφές: Για άλλη μια φορά προχώρησε σε πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της, αποκτώντας μεταξύ άλλων τον μέσο Εμπιά από την Σεβίλλη, τον δεξιό μπακ Καβάντα από την Λάτσιο, αλλά και τον ταλαντούχο μέσο Γιοκοσλού από την Καϊσέρισπορ. Παραμένει στους «μπορντομαβιλέρ» ο σταρ Καρντόζο, ενώ αποχώρησαν παίκτες, που δεν βοήθησαν και ιδιαίτερα πέρσι, όπως ο μεσοεπιθετικός Γουάρις, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Λοριάν.

Φιλικά: Εφιαλτικό ξεκίνημα για την Τραμπζονσπόρ στην σεζόν, αφού έμεινε τόσο νωρίς εκτός Ευρώπης και μάλιστα από την υποδεέστερη Ραμποντνίτσκι στην παράταση. Νωρίτερα απέκλεισε την Ντιφερντάνς από το Λουξεμβούργο, βλέποντας αυτά τα παιχνίδια ως την προετοιμασία της.

Εκτίμηση: Μπορεί να κερδίσει και πάλι ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά ως εκεί. Απαγορευτικά τα όνειρα πρωταθλητισμού και αναμένεται μεταξύ τέταρτης ή πέμπτης θέσης.

 

Μπούρσασπορ

Τι έκανε πέρσι: Δεν τα πήγε άσχημα πέρσι, αλλά έφτασε στην πηγή και νερό δεν ήπιε. Αυτό διότι έχασε το κύπελλο στον τελικό από την Γαλατάσαραϊ με 3-2, ενώ στο πρωτάθλημα τερμάτισε πέμπτη μαζί με την Τραμπζονπόρ. Ούτως ή άλλως δεν είχε δικαίωμα να παίξει στην Ευρώπη, λόγω απαγορευτικού από την Ευρώπη.

Προπονητής: Νέος προπονητής ο Ερτογκρούλ Σαγκλάμ, που επιστρέφει στην ομάδα με την οποία είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα το 2010.

Έδρα: Bursa Atatürk Stadium (26.800)

Μεταγραφές: Κόσμος έφυγε και κόσμος ήρθε αυτό το καλοκαίρι και ξεχώρισαν οι φυγές του στόπερ Τσίβελι, του εξτρέμ Μπελούτσι και του πρώτου της σκόρερ Φερναντάο. Ήρθαν μεταξύ άλλων ο στόπερ Σίβοκ, ο μέσος Χορκέρα και ο γνωστός μας από το πέρασμα του στον ΠΑΟΚ φορ Νέτσιντ.

Φιλικά: Για το Σούπερ Καπ αντιμετώπισε την Γαλατάσαραϊ και ηττήθηκε με 1-0, ενώ στο πιο δυνατό της φιλικό τεστ έφερε 2-2 με την Γερμανική Γκλάντμπαχ.

Εκτίμηση: Μέχρι να δεθεί η Μπούρσασπορ ενδεχομένως να έχει χάσει αρκετά στο πρωτάθλημα. Θα δώσει μάχη για την πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας και ίσως βρεθεί σε αυτήν οριακά.

 

Μερσίν

Τι έκανε πέρσι: Μια χαρά τα πήγε πέρσι, αφού αν και νεοφώτιστη εξασφάλισε γρήγορα και άνετα την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία, ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν και στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Στο τέλος βρέθηκε και τερμάτισε στην έβδομη θέση.

Προπονητής: Νέος τεχνικός ο 51χρονος Μεσούτ Μπακάλ, έχοντας ως στόχο μια επίσης θετική αγωνιστική χρονιά σε σχέση με πέρσι.

Έδρα: Mersin Arena (25.534)

Μεταγραφές: Ίδιο σύνολο ακριβώς με πέρσι, αφού δεν ήρθε ακόμη κάποιος σημαντικός ποδοσφαιριστής, αλλά και ούτε αποχώρησε.

Φιλικά: Αρκετά γκολ είχαν τα φιλικά της παιχνίδια κατά την περίοδο της προετοιμασίας της και σε έξι ματς είχε απολογισμό 1-3-2. Στην λεγόμενη πρόβα τζενεράλε στις 07/08 αναδείχθηκε ισόπαλη με την Γκεντσλερμπιρλίγκι 1-1.

Εκτίμηση: Επιτυχία θα είναι να επαναλάβει την περσινή σεζόν, όμως έχει όλα τα φόντα να αποφύγει και πάλι τις περιπέτειες, ενώ είναι στις δυνατότητες της να τερματίσει στις πρώτες 10 θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

 

Κόνιασπορ

Τι έκανε πέρσι: Έχοντας πολύ δυνατή έδρα για τα δεδομένα της (9-4-4) και με καλά σερί μέσα στην σεζόν, δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα αν αποκοπεί από τις τελευταίες θέσεις και να τερματίσει στην όγδοη.

Προπονητής: Ο Αϊκούτ Κοτσαμάν ανέλαβε την Κόνιασπορ στα μέσα της περσινής περιόδου και φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην αναμόρφωση και στην καλή της πορεία. Δεν θα μπορούσε να μην συνεχίσει και φέτος το έργο του.

Έδρα: New Konya Stadium (42.276)

Μεταγραφές: Κινήθηκε κυρίως με ελεύθερους ποδοσφαιριστές, αποκτώντας μεταξύ άλλων τον εξτρέμ Μέχα από την Πάντερμπορν, τον επίσης εξτρέμ Ιμπραήμ Σισοκό από την Εσκισεχίρσπορ, ενώ από την Καραμπούκσπορ πήρε τον μεσοεπιθετικό Τραορέ. Έφυγαν κυρίως αναπληρωματικοί ποδοσφαιριστές, που δεν ήταν στα πλάνα του προπονητή Κοτσαμάν για τη νέα σεζόν.

Φιλικά: Αρκετά έτοιμη έδειξε στα φιλικά προετοιμασίας μέσα στο καλοκαίρι, αν και δεν αντιμετώπισε κάποια αξιόλογη ομάδα.

Εκτίμηση: Κρυφά όνειρα για έξοδο στην Ευρώπη κάνουν στο Ικόνιο και θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν όσο γίνεται και πάλι τον παράγοντα έδρα. Δύσκολο εγχείρημα, αλλά όχι και ακατόρθωτο.

 

Γκεντσλερμπιρλίγκι

Τι έκανε πέρσι: Μακριά από περιπέτειες και άγχος η ομάδα της Άγκυρας πέρσι, παρουσίασε ένα αξιόμαχο σύνολο, παλεύοντας όλα της τα παιχνίδια και τερμάτισε στην πρώτη 10αδα της βαθμολογίας.

Προπονητής: Νέος προπονητής ο Άγγλος Στιούαρτ Μπάξτερ, που έχει περάσει από πάγκους των εθνικών ομάδων Νότιας Αφρικής και Φινλανδίας, ενώ σε συλλογικό επίπεδο, τελευταία του δουλειά ήταν η Κάιζερ Τσιφς από το 2012 μέχρι την στιγμή που ανέλαβε την Γκεντσλερμπιρλίγκι.

Έδρα: 19 Mayıs Stadyumu, Ankara (19.209)

Μεταγραφές: Στις προσθήκες ξεχώρισαν του ομογενή μέσου Παναγιώτη Δημητριάδη από την ΑΪΚ Στοκχόλμης, του επίσης μέσου Σπέλμαν από την Οντένσε, ενώ σημαντική είναι και η προσθήκη του στόπερ Ατά από την Χάκεν. Από τις αποχωρήσεις, αισθητή θα είναι η απώλεια του αριστερού μπακ Τόσιτς, που συνεχίζει την καριέρα του στην Μπεσίκτας.

Φιλικά: Καλή εικόνα στα φιλικά τεστ, όπου διατήρησε το αήττητο σε τέσσερις αναμετρήσεις (2-2-0), ενώ εντυπωσιακή ήταν η νίκη επί της Τβέντε με 5-0 πριν λίγο καιρό.

Εκτίμηση: Ο προπονητής της δεν γνωρίζει τα της Τουρκίας και αυτό ίσως να της δημιουργήσει πρόβλημα. Προμηνύεται δύσκολη σεζόν και δεν θέλει σε καμία περίπτωση να μπλέξει με τις θέσεις του υποβιβασμού. Με λίγη τύχη μπορεί να αποφύγει και φέτος τις περιπέτειες.

 

Γκαζιάντεπσπορ

Τι έκανε πέρσι: Ανταγωνιστικό πρόσωπο ακόμη και με τις μεγάλες ομάδες της χώρας και δεν ήταν τυχαίο, που τερμάτισε στην πρώτη 10αδα του βαθμολογικού πίνακα.

Προπονητής: Ο Οκάν Μπουρούκ αποχώρησε και στην θέση του ήρθε ο 44χρονος Μουτλού Τοπσού, που πέρσι είχε πετυχημένο πέρασμα από την Καϊσέρισπορ.

Έδρα: Kamil Ocak Stadium (16.891)

Μεταγραφές: Κινήθηκε στην εγχώρια αγορά και με ελεύθερους ποδοσφαιριστές, καθώς τα οικονομικά της δεν την επιτρέπουν περαιτέρω ανοίγματα. Μπορούν να βοηθήσουν ο εξτρέμ Οντάμπασι από την Μπολούσπορ και ο στόπερ Σέντεφ από την Αντάλιασπορ. Παρελθόν αποτελούν μεταξύ άλλων ο στόπερ Μπίνια και ο μέσος Τσίκο, που γύρισε στην ομάδα του την Κοριτίμπα.

Φιλικά: Δεν έδωσε πολλές φιλικές αναμετρήσεις και στην πιο πρόσφατη, κέρδισε 1-0 την Αλ Χιλάλ, με τέρμα του καλύτερου της παίκτη Τσιμπούικε στο 29'.

Εκτίμηση: Ορατός στόχος η αποφυγή του υποβιβασμού και επειδή είναι σχεδόν ίδια ομάδα με πέρσι, μπορεί να παραμείνει και του χρόνου στην μεγάλη κατηγορία της Τουρκίας.

 

Εσκισεχίρσπορ

Τι έκανε πέρσι: Μια ακόμη μέτρια χρονιά, που δεν κατάφερε τίποτε άλλο από το να εξασφαλίσει χωρίς πρόβλημα την παρουσία της και φέτος στα μεγάλα... σαλόνια της Super Lig.

Προπονητής: Καλή δουλειά έκανε από την στιγμή που ανέλαβε στο δεύτερο μισό ο Γερμανός Μίκαελ Σκίμπε και συνεχίζει στον πάγκο της «Ες-Ες» και φέτος.

Έδρα: Atatürk Stadyumu Eskişehi (18.495)

Μεταγραφές: Λίγα πράγματα στις μεταγραφές, ενώ απέκτησε τον δικό μας Φάνη Γκέκα, που έχει κάνει καλό όνομα στην Τουρκία. Μπορεί να προσφέρει λύσεις στην επίθεση και ο Μπεν Καλιφά, που ήρθε από την Γκρασχόπερς. Από τις αποχωρήσεις ξεχωρίζουν τα ονόματα του εξτρέμ Ιμπραήμ Σισοκό, που μετακόμισε στην Κόνιασπορ και του επίσης εξτρέμ Οζκάν, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αντάλιασπορ.

Φιλικά: Έξι στον αριθμό τα φιλικά της παιχνίδια, έχοντας αλλοπρόσαλλο πρόσωπο (3-0-3). Στο πιο πρόσφατο ηττήθηκε την περασμένη εβδομάδα από την Οσμανλίσπορ με 3-0, ομάδα που θα συναντήσει και φέτος στο πρωτάθλημα.

Εκτίμηση: Η παρουσία του Σκίμπε στον πάγκο της εγγυάται μια κάποια ασφάλεια, αλλά ως εκεί. Μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία, αλλά δύσκολα να την δούμε στην πρώτη 10αδα της βαθμολογίας.

 

Ακισάρσπορ

Τι έκανε πέρσι: Είχε καλή ομάδα, ειδικά από την μέση και μπροστά και δεν μπορούσε να υποβιβαστεί. Εν τέλει τερμάτισε 10 βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας.

Προπονητής: Ο Ρομπέρτο Κάρλος αποχώρησε και στην θέση του ήρθε ο νεαρός Τσιχάρ Αρσλάν, που έχει το δύσκολο έργο να διατηρήσει την ομάδα του στην μεγάλη κατηγορία.

Έδρα: Manisa 19 Mayıs Stadium (16.597)

Μεταγραφές: Απέκτησε ελεύθερο τον έμπειρο φορ Ρονταγιέγκα, ενώ ξεχωρίζουν επίσης ο αριστερός εξτρέμ Σάμι από την Πόρτο και ο στόπερ Οσμάνπασα από την Τραμπζονσπόρ. Ως γνωστόν αποχώρησε από την ομάδα ο Έλληνας φορ Γκέκας, ενώ μεγάλη απώλεια είναι αυτή του μεσοεπιθετικού Μπιλάλ Κισά για την Γαλατάσαραϊ. Παρελθόν αποτελεί και ο έμπειρος μέσος Ζοκορά.

Φιλικά: Στα δύο πιο δυνατά της φιλικά δεν κατάφερε να σκοράρει, χάνοντας με 2-0 από την Αλ Χιλάλ και την Χέρτα Βερολίνου με 1-0.

Εκτίμηση: Πέρα της παραμονής δεν μπορεί να κυνηγήσει κάτι καλύτερο η Ακισάρσπορ, αφού το ρόστερ της δεν αποτελεί κάτι το ιδιαίτερο. Έχει πλέον εμπειρία της κατηγορίας εδώ και δύο χρόνια και μπορεί να πετύχει τον στόχο της.

 

Κασίμπασα

Τι έκανε πέρσι: Παιδική χαρά έμοιαζε και πέρσι η Κασίμπασα, αφού η άμυνα της ήταν μακράν η χειρότερη της κατηγορίας, με 73 γκολ παθητικό και με τέτοια συμπεριφορά δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από μια άνετη παραμονή.

Προπονητής: Νέος προπονητής ο Ριζά Τσαλιμπάι, με θητεία σε αρκετές ομάδες της κατηγορίας.

Έδρα: Recep Tayyip Erdoğan Stadium (9.576)

Μεταγραφές: Προσεγμένες κινήσεις στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού και σίγουρα θα βοηθήσουν ο Βούλγαρος αριστερός μπακ Μποζίκοφ από την Λίτεξ Λόβετς, ο δεξιός εξτρέμ Αϊντίν Γιλμάζ από την Γαλατάσαραϊ, όπως και ο καλός μέσος Αρσλάν από την Σίβασπορ. Δύσκολα πάντως να καλυφθεί το κενό του Ολλανδού εξτρέμ Ράιαν Μπάμπελ, που πήγε στην Αλ Αϊν, αλλά και του Οζέρ Χουρματσί, που υπέγραψε στην Τραμπζονσπόρ.

Φιλικά: Έδωσε τρία δυνατά φιλικά κατά την περίοδο της προετοιμασίας της και κέρδισε με 2-1 τις Εσκισεχίρσπορ και Καμπούρ, ενώ ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από την Εσπανιόλ.

Εκτίμηση: Αναμένεται πιο «σφιχτή» αμυντικά, αλλά η φυγή του Μπάμπελ δεν της επιτρέπει να κοιτά περισσότερο από μια μέτρια πορεία στο νέο πρωτάθλημα, που μόλις ξεκινά.

 

Ρίζεσπορ

Τι έκανε πέρσι: Με την απαραίτητη σοβαρότητα προς το φινάλε της περσινής χρονιάς, κατάφερε να πετύχει τον στόχο της παραμονής, ενώ τερμάτισε στο τέλος οχτώ ολόκληρους βαθμούς πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού.

Προπονητής: Πέτυχε πέρσι στον στόχο που του είχε ανατεθεί ο Χικμέτ Καραμάν και παραμένει κανονικά στο πόστο του και φέτος.

Έδρα: Yeni Rize Şehir Stadı (15.558)

Μεταγραφές: Πήρε πακέτο από την Πολωνία και συγκεκριμένα από την Γιαγκελόνια τον εξτρέμ Ταζτζίνσκι και τον Γεωργιανό επιθετικό Τζαλαμίτζε, ενώ ξεχωρίζει η προσθήκη του γνώριμου μας γκολκίπερ Ιτάντζ, αλλά θα βοηθήσει και ο δεξιός εξτρέμ Οζέκ από την Καραμπούκσπορ. Σημαντική απώλεια του αριστερού μπακ Αλί Αντνάν, που συνεχίζει στην Ουντινέζε, αλλά και του στόπερ Οζμέν, με τον παίκτη να μετακομίζει στην Γαλλία και στην Μετς.

Φιλικά: Έδωσε μια σειρά φιλικών αναμετρήσεων, ανάμεσα τους και αυτή με τον Ολυμπιακό, από τον οποίο έχασε με 1-0. Στο τελευταίο της παιχνίδι κέρδισε με 2-0 το Ανόβερο.

Εκτίμηση: Καλές κινήσεις από την Ρίζεσπορ και δεν αποκλείεται να ανανεώσει για ακόμη μία φορά το ραντεβού της με την παραμονή. Με σύμμαχο την δυνατή της έδρας είναι σε θέση να τερματίσει πάνω από τις τρεις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

 

Σίβασπορ

Τι έκανε πέρσι: Απογοήτευσε την περσινή περίοδο, αλλά και πάλι δεν είχε πρόβλημα με την παραμονή της. Τερμάτισε οχτώ βαθμούς μακριά από την ζώνη του υποβιβασμού, όμως ήταν η πρώτη ομάδα πάνω από αυτήν.

Προπονητής: Ψήφο εμπιστοσύνης στον 42χρονο Σεργκέν Γιαλτσίν, που ανέλαβε πέρασε στα μέσα της χρονιάς και άφησε καλές εντυπώσεις με την δουλειά και τον επαγγελματισμό του.

Έδρα: 4 Eylül Sivas (14.998)

Μεταγραφές: «Ζωηρή» στις μεταγραφές του καλοκαιριού, όπου στην Σεβάστεια ήρθαν μεταξύ άλλων ο ποιοτικός δεξιός εξτρέμ Ντάνι Άμπαλο από την Λουντογκόρετς, ο αριστερός εξτρέμ Ερκάν Κας από την Καραμπούκσπορ, ενώ από την Κέρκυρα αποκτήθηκε ο Λιθουανός τερματοφύλακας Σέτκους. Ο παίκτης που θα της λείψει είναι ίσως ο αμυντικός μέσος Μπεκμετσί, που θα φοράει πλέον την φανέλα της νεοφώτιστης Αντάλιασπορ.

Φιλικά: Μπορεί να μέτρησε τέσσερις ήττες στα ισάριθμα φιλικά, που έδωσε μέσα στο καλοκαίρι, αλλά αντιμετώπισε καλές ομάδες, όπως η Φενερμπαχτσέ, η Τβέντε, η Βίλεμ, αλλά και τελευταία ο Ολυμπιακός.

Εκτίμηση: Καλύτερη αναμένεται σε σχέση με πέρσι η Σίβασπορ, αλλά και πάλι δύσκολα να βρεθεί στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα. Ορατός στόχος, η όσο πιο δυνατόν γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής.

 

Καϊσέρισπορ

Τι έκανε πέρσι: Ένα χρόνο απουσίας από την Super Lig ήταν αρκετός, αφού έκανε περίπατο στην δεύτερη κατηγορία, όπου βγήκε άνετα πρωταθλήτρια και επέστρεψε άμεσα στα μεγάλα σαλόνια της Τουρκίας.

Προπονητής: Ο πρώην τεχνικός της Καραμπούκσπορ Τολουνάι Καφκάς είναι ο νέος προπονητής της Καϊσέρισπορ και αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να διατηρήσει την ομάδα του στην μεγάλη κατηγορία.

Έδρα: Kadir Has Stadium (32.864)

Μεταγραφές: Καλές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, αποκτώντας από την Μπενφίκα τον επιθετικό Ντερλέι, από την ίδια ομάδα τον μέσο Λόπες, τον επίσης μέσο Οζκάλ από την Γαλατάσαραϊ, ενώ πήρε τρεις παίκτες από την Καραμπούκσπορ, τον τερματοφύλακα Ντεμιρτσάν, τον στόπερ Μαμπιάλα και τον αμυντικό μέσος Σάμπ Σο. Έφυγαν και αρκετοί, μερικοί αυτών ο έμπειρος φορ Μπομπό, ο ταλαντούχος μέσος Γιοκοσλού, που πήγε στην Τραμπζονσπόρ και ο αριστερός μπακ Ολουντάγκ, που θα συνεχίσει και αυτός στην Τραπεζούντα.

Φιλικά: Σχετικά καλό πρόσωπο επέδειξε στα φιλικά, αν και θα χρειαστεί ακόμη μερικό χρόνο για να «δέσει» σαν ομάδα.

Εκτίμηση: Καλό ρόστερ για νεοφώτιστη ομάδα και αν προσαρμοστεί γρήγορα δεν θα έχει χρόνο να παραμείνει του χρόνου στην Super Lig. Φυσικά και η παραμονή είναι ο μεγάλος της στόχος για φέτος.

 

Οσμανλίσπορ

Τι έκανε πέρσι: Έκανε την έκπληξη πέρσι και ως δεύτερη, πήρε το εισιτήριο για την πρώτη κατηγορία, έχοντας μπροστά της μόνο την πρωτοπόρο Καϊσέρισπορ.

Προπονητής: Με περσινό πέρασμα από την Ακισάρσπορ, φέτος ο Μουσταφά Ρεσίτ Ακτσάι είναι ο νέος τεχνικός της Οσμανλίσπορ.

Έδρα: Osmanlı Stadyumu (19.626)

Μεταγραφές: Ενισχυμένη βγαίνει από το μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού η ομάδα της Άγκυρας και ειδικά οι προσθήκες του εξτρέμ Τόρζε από την Κόνιασπορ και το έμπειρου φορ Γουεμπό από την δευτεραθλήτρια Φενέρμπαχτσέ κάνουν αίσθηση. Καλές προσθήκες στο χώρο του κέντρου και ο Γκιουβέν από την Κόνιασπορ, όπως και ο Κατζιράν από Καραμπούκσπορ. Από την άλλη πλευρά δεν αποχώρησε κάποιος σημαντικός ποδοσφαιριστής.

Φιλικά: Ξεκίνησε με δύο ήττες τα φιλικά προετοιμασίας, χάνοντας από Βίλεμ και Μερσίν με 2-0 και 2-1 αντίστοιχα, αλλά απάντησε με ισάριθμες νίκες, κόντρα σε Γκόου Αχέντ Ιγκλς (1-0) και Εσκισεχίρσπορ (3-0).

Εκτίμηση: Αν πιάσουν οι παίκτες που απέκτησε, τότε έχει πολλές ελπίδες για παραμονή. Εκτιμούμε ότι θα τα καταφέρει.

 

Αντάλιασπορ

Τι έκανε πέρσι: Μέσω της διαδικασίας των πλέι οφ, πήρε το τρίτο εισιτήριο για την Super League, επιστρέφοντας και αυτή, όπως η Καϊσέρισπορ, μετά από απουσία ενός χρόνου.

Προπονητής: Ο διεθνής Τούρκος Γιουσούφ Σιμσέκ σε ηλικία 40 ετών, αφήνει τον πάγκο της Καρσιγιάκα και είναι ο νέος προπονητής της Αντάλιασπορ.

Έδρα: Αρχικά θα παίζει κανονικά στο Akdeniz University Stadium (7.100) και εν συνεχεία θα μετακομίσει στο νέο της στολίδι το New Antalya Stadium (33.032).

Μεταγραφές: Χρήμα υπάρχει στην Αντάλιασπορ φέτος και η κίνηση που έκανε μπαμ ήταν αυτή του έμπειρου Καμερουνέζου φορ Ετό. Πήγε να τινάξει την... μπάνκα και με τον Ροναλντίνιο, αλλά ο Βραζιλιάνος επέλεξε την χώρα του. Καλές κινήσεις επίσης και του δεξιού μπακ Σελούτσκα, του μέσου Μπεκμετσί από την Σίβασπορ και του αριστερού εξτρέμ Λαζάρεβιτς από την Κιέβο Βερόνα.

Φιλικά: Αρκετά δυνατά φιλικά παιχνίδια, όπου κέρδισε αρχικά την Ντενίζλισπορ με 3-0, ενώ στην συνέχεια αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τον Ολυμπιακό και έχασε με 5-2 από την Μαρσέιγ.

Εκτίμηση: Και η τρίτη νεοφώτιστη ομάδα βγαίνει ενισχυμένη από τις μεταγραφές, όμως έχει άπειρο προπονητή και η πορεία της αποτελεί ερωτηματικό. Στόχος της η εξασφάλιση της παραμονής.

Mimakos

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ