foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ220
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ισπανία, Segunda Division: Preview 2015-16

Previews Πρωταθλημάτων | 21 Αυγ 2015 13:34
isp2.jpg

Ο χρόνος κυλά αντίστροφα για την έναρξη της νέας σεζόν για την Segunda Division. Μια κατηγορία που παραδοσιακά προσφέρει αμφίρροπες αναμετρήσεις, ποικίλες συγκινήσεις ενώ ταυτόχρονα αποτελεί φυτώριο πολλών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Τα φαβορί απουσιάζουν, με τις ομάδες να είναι αρκετά ανανεωμένες και να ερίζουν για μία θέση που θα εξασφαλίσει την απευθείας άνοδο, υποσχόμενες ακόμα μία σπουδαία και συναρπαστική χρονιά. Μια χρονιά που θα προσφέρει αναμετρήσεις ομάδων με μακρά και σπουδαία ιστορία σε Ισπανία και Ευρώπη αλλά και ομάδες που ελάχιστα έχουν δοκιμαστεί σε αυτό το επίπεδο που ωστόσο όμως, παραμένουν πάντα φιλόδοξες και έτοιμες να κάνουν την έκπληξη.

Σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος

Με την ολοκλήρωση της 42ης αγωνιστικής οι δύο πρώτες ομάδες εξασφαλίζουν την απευθείας άνοδο. Οι επόμενες 4 ομάδες βάση της κατάταξης θα αγωνιστούν σε αγώνες μπαράζ ( ο 3ος με τον 6ο και ο 4ος με τον 5ο) σε διπλούς αγώνες. Οι νικητές των ζευγαριών θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε διπλούς αγώνες για μία θέση που δίνει την άνοδο. Ιδιαιτερότητα, ότι σε περίπτωση ίδιου σκορ μετά το πέρας των 2 αγώνων το πλεονέκτημα  έχει αυτός που τερμάτισε υψηλότερα στην κανονική περίοδο. Όσο για τον υποβιβασμό, πέφτουν απευθείας οι ομάδες  που θα τερματίσουν στις τελευταίες 4 θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Μακροχρόνια Στοιχήματα

Όταν μιλάμε για Segunda Division αναφερόμαστε σε ένα μαραθώνιο που κρατά 42 αγωνιστικές και στο οποίο η σταθερότητα απουσιάζει από τις περισσότερες ομάδες. Ελάχιστες είναι αυτές που καταφέρνουν να διατηρηθούν σε υψηλό επίπεδο και όσες το μπορέσουν φλερτάρουν με την άνοδο. Στοιχηματικά, φαβορί δείχνουν με αποδόσεις κοντά στο 8 η Βαγιαδολίδ, η Σαραγόσα και η Αλμερία. Με αποδόσεις στο 9 και στο 12 ακολουθούν Χιρόνα και Κόρδοβα αντίστοιχα.

Αλμπαθέτε

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε πολύ άσχημα την σεζόν και για αρκετό διάστημα βρέθηκε κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού. Στον 2ο γύρο όμως σοβαρεύτηκε, κέρδισε βαθμούς σε κρίσιμα παιχνίδια με ισάξιες και ανώτερες ομάδες και κατάφερε στο τέλος να τερματίσει στην 14η θέση και 51 βαθμούς. Ωστόσο, κινδύνευσε να υποβιβαστεί διοικητικά αλλά στο τέλος κατάφεραν οι διοικούντες της να επιλύσουν τα όποια προβλήματα είχαν δημιουργηθεί.

Προπονητής: Προπονητής της ομάδας παραμένει από το 2013 ο 49χρονος Ισπανός Λουίς Σαμπέντρο το έργο του οποίου κρίθηκε ικανοποιητικό. Αν και δοκιμάστηκε στην αρχή και αμφισβητήθηκε έντονα, κατάφερε να βρει την ισορροπία στην ομάδα και να την οδηγήσει σε σχετικά άνετη παραμονή.

Έδρα: «Carlos Belmonte» (7.300)

Μεταγραφές: Κατάφερε να κρατήσει τον βασικό κορμό της ομάδας και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ενισχύθηκε μάλιστα με τον δανεικό από την δεύτερη ομάδα της Βιγιαρεάλ 22χρονο αμυντικό Φ. Γκαρθία και διατήρησε στην ομάδα τον έμπειρο αμυντικό Παρέδες, δανεικό από την Σαραγόσα. Στις απώλειες, η φυγή για την Έιμπαρ του 22χρονου επιθετικού Κέκο που πέρσι σε 23 συμμετοχές είχε 6 τέρματα.

Φιλικά: Πέντε επίσημα φιλικά έδωσε η Αλμπαθέτε με απολογισμό 2 νίκες και 3 ήττες και στα οποία παρουσιάστηκε αρκετά κυκλοθυμική. Στο τελευταίο και δυνατό της τεστ απέναντι στην Χετάφε γνώρισε την ήττα με 2-1 αν και παρουσιάστηκε καλύτερη, έχοντας τις περισσότερες ευκαιρίες αλλά και την κατοχή της μπάλας. Ωστόσο λάθη της άμυνας της στέρησαν την νίκη.

Εκτίμηση: Μία ομάδα με τον ίδιο κορμό παιχτών και με χαμηλό σχετικά μέσο όρο ηλικίας. Η παραμονή θα είναι σίγουρα ο πρώτος της στόχος για φέτος αλλά ίσως να δυσκολευτεί αρκετά για να τον πετύχει.

 

Αλκορκόν

Τι έκανε πέρυσι: Αρκετά σταθερή την περασμένη σεζόν, χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοση της τερμάτισε στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα συγκεντρώνοντας 54 βαθμούς χωρίς να κινδυνεύσει ουσιαστικά με υποβιβασμό. Παρόλο που η αγωνιστική της απόδοση δεν ήταν καλή και δεν εντυπωσίαζε, είχε την δυνατότητα να παίρνει τα αποτελέσματα εντός και εκτός έδρας.

Προπονητής: Προπονητής της ομάδας παραμένει από το 2013 ο 51χρονος Ισπανός Χοσέ Μπορδαλάς Χιμένες ο οποίος ανέλαβε την ομάδα στα μέσα της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε διατελέσει και πάλι προπονητής της ομάδας την περίοδο 2012-13.

Έδρα: «Santo Domingo» (7.000)

Μεταγραφές: Όπως και πέρσι άλλαξε ριζικά πρόσωπο καταφέρνοντας όμως να κρατήσει τον επιθετικό Ροντρίγκεθ. Ενισχύθηκε με 12 μεταγραφές κυρίως νεαρής ηλικίας. Οι πιο σημαντικές από αυτές είναι ο επιθετικός Νιέργκα Μάρτι, ο μέσος Ρέι Βάσκεζ που αποκτήθηκε από την Μούρθια καθώς και ο γνωστός στο ελληνικό κοινό από την θητεία στον Αστέρα Τρίπολης Ουσέρο. Από την ομάδα αποχώρησαν 16 παίκτες με τους πιο σημαντικούς να είναι ο αμυντικός Σάντσεθ Μάρτινς και ο τερματοφύλακας Χιμένες Καμαρέρο.

Φιλικά: Πέντε επίσημα φιλικά έδωσε η Αλκορκόν με απολογισμό 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα και στα οποία παρουσίασε παρόμοιο πρόσωπο με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι σκόραρε σε όλα τα ματς πλην του αγώνα κόντρα στη Σαραγόσα εκτός έδρας όπου ηττήθηκε με 1-0. Στο δυνατό φιλικό με την Σεβίλλη αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1.

Εκτίμηση: Παρόλο τις πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, δεν αναμένονται πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα. Είναι πολύ πιθανόν να τερματίσει πάλι σε μια θέση στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

 

Αλμερία

Τι έκανε πέρυσι: Κάκιστη η περσινή της εικόνα στην Primera Division και δίκαια γνώρισε τον υποβιβασμό στο τέλος της περιόδου. Τερμάτισε στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα αποχαιρετώντας την κατηγορία μετά από 2 συνεχόμενες παρουσίες. Με μόνο 8 νίκες έχοντας την δεύτερη χειρότερη επίθεση αλλά και άμυνα.

Προπονητής: Προπονητής της Αλμερία είναι από τον περσινό Απρίλη ο Σέρτζι Μπαρχούαν, άλλοτε παίχτης της Μπαρτσελόνα, ο οποίος αντικατέστησε τον Ιγκνάθιο Μαρτίνεθ.  Αρχικά ανέλαβε τον σύλλογο από την Ανδαλουσία μέχρι το τέλος της σεζόν αλλά έπεισε και με την δουλειά του αλλά κυρίως με τον χαρακτήρα του. Μάλιστα στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Αλμερία αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα από την οποία και ηττήθηκε με 4-0.

Έδρα: « De los Juegos Mediterráneos» (21.350)

Μεταγραφές: Εξαιτίας του υποβιβασμού της έχασε αρκετούς  ποιοτικούς και βασικούς ποδοσφαιριστές της που αναζήτησαν καινούριες προκλήσεις. Ο 22χρονος Γκανέζος μέσος Παρτέι μετακόμισε στην Αθλ. Μαδρίτης, ο βραζιλιάνος νεαρός επιθετικός Ντα Σίλβα πήγε στην Αρσεναλ, ο επιθετικός Έμεντ πήγε στην Μπράιτον, ενώ οι Ισπανοί Τρουχίλο, Ρούμπεν και Φέρθα μετακόμισαν στην Λεβάντε. Η ομάδα ενισχύθηκε ελάχιστα με σημαντικότερες προσθήκες αυτές των Τσούλι και Ελντίν.

Φιλικά: Δύο επίσημα φιλικά έδωσε η Αλμερία κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της απέναντι σε Χιχόν και Έλτσε. Στο πρώτο αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 ενώ στο δεύτερο επικράτησε με 1-0 σε ένα παιχνίδι στο οποίο είχε την κατοχή αλλά δίχως να είναι ιδιαίτερα απειλητική.

Εκτίμηση: Αποδυναμώθηκε αρκετά και θα παρουσιάσει ένα καινούριο σύνολο κυρίως νεαρών ποδοσφαιριστών. Δύσκολα θα καταφέρει να διεκδικήσει μία θέση που θα την επαναφέρει στην πρώτη κατηγορία, αντιθέτως ίσως απλά η άνετη παραμονή να είναι ο κύριος στόχος.

 

Αθλέτικ Μπιλμπάο Β'

Τι έκανε πέρυσι: Από τα μπαράζ της Segunda B' κατάφερε για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια να ανέβει στην Segunda Division η Αθλέτικ Μπιλμπάο Β'. Στην κανονική περίοδο τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Ουέσκα, έχοντας όμως την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας.

Προπονητής: Κόουτς της ομάδας είναι ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Άνχελ Θιγκάντα. Ο 48χρονος προπονητής βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας από το 2011, ενώ σημαντικός σταθμός της καριέρας του ήταν η δίχρονη παρουσία του στον πάγκο της Οσασούνα με την οποία αγωνίστηκε και στην Ευρώπη.

Έδρα: « Santa María de Lezama » (2.000)

Μεταγραφές: Δεν προχώρησε σε καμία ουσιαστική μεταγραφή, κρατώντας ένα σύνολο νεαρών παιχτών στο οποίο κανένας δεν ξεπερνά τα 24 χρόνια. Ουσιαστικά θα στηριχτεί εξ' ολοκλήρου στους ποδοσφαιριστές που την οδήγησαν στην άνοδο.

Φιλικά: Συνολικά έδωσε 5 φιλικά. Τα 4 ήταν απέναντι σε κατώτερες ομάδες και δίχως ουσιαστικά συμπεράσματα. Στο δυνατό της όμως φιλικό απέναντι στην Οβιέδο παρουσιάστηκε αρκετά ανταγωνιστική όπου επικράτησε με σκορ 2-0.

Εκτίμηση: Ο πήχης για την Αθλέτικ Μπιλμπάο Β' σαφέστατα δεν είναι αρκετά υψηλά για φέτος. Πρόκειται για ένα σύνολο νεαρών παιχτών που θα παλέψει για την σωτηρία.

 

Κόρδοβα

Τι έκανε πέρυσι: Πέρασε και δεν ακούμπησε πέρσι η Κόρδοβα από την Primera Division και δίκαια οδηγήθηκε στον υποβιβασμό. Χειρότερη άμυνα, χειρότερη επίθεση της κατηγορίας με μόνο 3 νίκες σε όλη την περίοδο.

Προπονητής: Το καλοκαίρι ανέλαβε τον σύλλογο ο 46χρονος Ισπανός κόουτς Χοσέ Λουίς Όλτρα, οποίος είχε απολυθεί πέρσι από την Ουέλβα. Παρόλο το νεαρό της ηλικίας του έχει περάσει από αρκετές ομάδες και της Primera αλλά και της Segunda.

Έδρα: « Nuevo Arcángel » (25.100)

Μεταγραφές: Συνολικά από την ομάδα αποχώρησαν 22 παίχτες, ενώ ήρθαν 15. Σημαντικές οι αποχωρήσεις του αμυντικού Κρέσπο, του μέσου Ντε λα Τόρε, και του Σέρβου Πάντιτς που μετακόμισε στην Βιγιαρεάλ. Ωστόσο, κατάφερε δίχως να ξοδευτεί  να κινηθεί αρκετά καλά στο μεταγραφικό τομέα παίρνοντας αρκετούς έμπειρους δανεικούς. Έτσι η ομάδα ενισχύθηκε με παίχτες όπως ο Ζουκουλίνι από την Σίτι, ο Κρίχν από την Ίντερ και ο Μπέμπε από την Μπενφίκα. Ταυτόχρονα διατήρησε κάποιους δανεικούς από πέρσι ενώ απέκτησε παίχτες από άλλες ομάδες της κατηγορίας συμπληρώνοντας έτσι ένα ανταγωνιστικό ρόστερ.

Φιλικά: Λόγω του ότι πρόκειται για μία νέα ομάδα, χρειάστηκε να δώσει η Κόρδοβα συνολικά 8 επίσημα φιλικά. Στα περισσότερα από αυτά αντιμετώπισε ομάδες κατώτερες παρουσιάζοντας πολλά διαφορετικά πρόσωπα. Στα δυνατά της φιλικά απέναντι σε Γρανάδα και Χετάφε παρουσίασε καλά στοιχεία αλλά ταυτόχρονα και αδυναμίες.

Εκτίμηση: Παρόλο που αποδυναμώθηκε κατάφερε να κινηθεί καλά στις μεταγραφές και να φτιάξει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Βέβαια πρόκειται για ένα νέο σύνολο που ίσως χρειαστεί χρόνο για να δέσει. Όσο πιο γρήγορα τα καταφέρει τόσο πιο κοντά στις πρώτες θέσεις θα βρεθεί.

 

Αλαβές

Τι έκανε πέρυσι: Την περσινή περίοδο η Αλαβές ξεκίνησε την σεζόν με μεγαλύτερες φιλοδοξίες αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν απλά να σωθεί σχετικά άνετα τερματίζοντας στην 13 θέση. Παρουσιάστηκε αρκετά κυκλοθυμική έχοντας για δυνατό της όπλο την έδρας της στην οποία ηττήθηκε μόνο 6 φορές. Προς το τέλος και μετά από μία σειρά καλών αποτελεσμάτων είχε την ευκαιρία να κυνηγήσει μία θέση στην πρώτη εξάδα αλλά φάνηκε ανίκανη για κάτι τέτοιο.

Προπονητής: Στην ομάδα ήρθε  ο Ισπανός Χοσέ Μπορδαλάς ο οποίος από το 2012 μέχρι και πέρσι βρισκόταν στον πάγκο της Αλκορκόν. Ζήτησε μία αλλαγή και η θέση στον πάγκο της Αλαβές θεωρήθηκε για αυτόν η ιδανικότερη επιλογή.

Έδρα: « De Mendizorroza » (19.900)

Μεταγραφές: Αρκετές οι κινήσεις της όσο αφορά τα μεταγραφικά. Σημαντική η προσθήκη του έμπειρου επιθετικού Γκαϊθκα Τοκέρο που δεν υπολογίζονταν από την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Επίσης ενισχύθηκε με τους Πατσέκο, Μόρα και Πελεγκρίν. Ενώ για το πρωτάθλημα της Ταϊλάνδης αποχώρησε ο βασικός μέσος Τότι.

Φιλικά: Αγωνίστηκε σε 4 επίσημα φιλικά με ομάδες διαφορετικής δυναμικότητας χωρίς όμως να δείξει κάποιο καλό πρόσωπο. Έδειξε αδυναμίες και σίγουρα προβλημάτισε, αφού σε κανένα από τα παιχνίδια που έδωσε δεν κατάφερε να επικρατήσει.

Εκτίμηση: Σαφέστατα πρωταρχικός στόχος της ομάδας θα είναι η παραμονή της στην κατηγορία, αφού δύσκολα θα μπορέσει να κυνηγήσει κάτι καλύτερο.

 

Έλτσε

Τι έκανε πέρυσι: Αν και πέρσι τερμάτισε στην 13η θέση της Primera, με απόφαση του Ισπανικού Δικαστηρίου η Έλτσε υποβιβάστηκε στην Segunda Division λόγω απλήρωτων χρεών σε φόρους. Παρόλο που οι διοικούντες είχαν 15 μέρες να τακτοποιήσουν τις οικονομικές εκκρεμότητες, αυτοί προτίμησαν τον υποβιβασμό και προσφέροντας έτσι την παραμονή στην κατηγορία στην Έιμπαρ.

Προπονητής: Νέος κόουτς της ομάδας μετά τον υποβιβασμό ανέλαβε ο άλλοτε ποδοσφαιριστή της Βαλένθια, Ρούμπεν Μπαράχα. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος αναλαμβάνει τον πάγκο μίας ομάδας, αφού νωρίτερα προπονούσε τους νέους της Βαλένθια.

Έδρα: «Manuel Martínez Valero» (36.017)

Μεταγραφές: Πλουσιότερη έγινε η Έλτσε κατά 7 περίπου εκατομμύρια ευρώ με την πώληση του επιθετικού Γιόνατας στην Ρεάλ Σοσιεδάδ. Πολλοί παίχτες οι οποίοι πέρσι ήταν βασικοί αποχώρησαν ή δόθηκαν δανεικοί. Μερικοί από αυτούς είναι ο Γκάρι και Βίκτορ Ροντρίγκεθ, Μιντανί, Τραορέ, Σαπουναρού και Σουάρεθ. Αντιθέτως, ενισχύθηκε με παίχτες από άλλες ομάδες της κατηγορίας, εξαιτίας και των οικονομικών της προβλημάτων, επενδύοντας στην εμπειρία τους σε αυτήν

Φιλικά: Συνολικά έδωσε 8 φιλικά στα οποία παρουσιάστηκε αρκετά καλή στα περισσότερα από αυτά και αφήνοντας καλές εντυπώσεις. Στο δυνατό της τεστ απέναντι στην Αλμερία, αν και είχε τις ευκαιρίες γνώρισε την ήττα με 1-0.

Εκτίμηση: Η Έλτσε κατάφερε παρόλο τον υποβιβασμό και τις απώλειες που είχε να δείξει ένα καλό πρόσωπο, έστω και στα φιλικά. Παρουσιάζει αδυναμίες, ωστόσο, σίγουρα στόχος της θα είναι η κατάληψη μίας θέσης που θα της επιτρέψει να διεκδικήσει την επιστροφή της στην πρώτη κατηγορία.

 

Ταραγόνα

Τι έκανε πέρυσι: Πρώτη και με σχετική άνεση τερμάτισε η Τεραγόνα πέρσι στον τρίτο όμιλο της Segunda B' και αφού επιβλήθηκε απέναντι στην Ουέσκα κέρδισε την άνοδο. Έχοντας την καλύτερη επίθεση και μόνο με 7 ήττες σε όλη την σεζόν δεν δυσκολεύτηκε από κανέναν αντίπαλο.

Προπονητής: Ακόμα για ένα χρόνο  υπέγραψε πέρσι μετά την άνοδο ο κόουτς Βιθέντε Μορένο, συνεχίζοντας  έτσι στην ομάδα για τρίτη χρονιά, αφού το έργο του κρίθηκε πολύ καλό. Ελάχιστη η προπονητική του εμπειρία αφού είναι μόλις 40 ετών.

Έδρα: «Nou Estadi de Tarragona» (6.600)

Μεταγραφές: Ελάχιστα άλλαξαν στην ομάδα όσον αφορά το ρόστερ, ωστόσο το πρόσημο θεωρείται θετικό. Ενισχύθηκε με νεαρούς παίχτες όπως ο Χοσέ Ναράνχο, ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ και ο Πολ Μπουέσο, αλλά και με πιο έμπειρους όπως Εμανά και Τεχέρα.  Μοναδική σημαντική απώλεια ο βασικός μέσος Κρισταμπάλ Γκιλ.

Φιλικά: Συνολικά έδωσε  7 φιλικά. Με ομάδες κατώτερες παρουσιάστηκε αρκετά καλή ενώ σκόραρε στους έξι από αυτούς. Στα τελευταία 2 δυνατά τεστ της απέναντι σε Σαραγόσα και Σαμπαντέλ έφερε ισάριθμες ισοπαλίες, παρουσιάζοντας ένα αρκετά δεμένο σύνολο.

Εκτίμηση: Είναι ομάδα που ανέβηκε από την τρίτη κατηγορία και διατήρησε σχεδόν το ίδιο ρόστερ με μέσο όρο ηλικίας αρκετά υψηλό. Σίγουρα θα παλέψει για την παραμονή και δύσκολα για κάτι παραπάνω.

 

Χιρόνα

Τι έκανε πέρυσι: Ιδανικός αυτόχειρας η Χιρόνα μετά τα περσινά της αποτελέσματα. Κατάφερε να χάσει την απευθείας άνοδο (για πρώτη φορά στην ιστορία της) την τελευταία αγωνιστική εντός έδρας φέρνοντας 1-1 με την αδιάφορη Λούγκο, ενώ στα πλέι οφ ηττήθηκε εντός έδρας από την Σαραγόσα με 1-4, την οποία είχε νικήσει μερικές μέρες νωρίτερα με 0-3. Λαϊκά δικαστήρια από τους οπαδούς, λιντσαρίσματα και αποδοκιμασίες εναντίον παιχτών και προπονητή συνέθεσαν το παζλ της περσινής σεζόν.

Προπονητής: Αν και έγινε αποδέκτης αποδοκιμασιών ο Πάμπλο Μάσιν παραμένει στον πάγκο της Χιρόνα και φέτος ίσως για να πετύχει εκεί που πέρσι απέτυχε επεκτείνοντας μάλιστα το συμβόλαιό του μέχρι το 2018. Νωρίτερα είχε αντικαταστήσει τον Χάβι Λόπεθ τον Μάρτη του 2014. Από το 11' έως το 13' διατέλεσε προπονητής της Νουμάνθια.

Έδρα: «De Montilivi» (11.056)

Μεταγραφές: Στα μεταγραφικά επέτρεψε να φύγουν μερικούς παίχτες που πέρσι βρέθηκαν πολλές φορές στην αρχική ενδεκάδα. Παίχτες όπως ο Πάμπλο Ινίγκεθ, Χουάνκα, Μιγκέλ Άνχελ και Κρίστιαν Αλφόνσο. Ενισχύθηκε ελάχιστα με σημαντικότερη προσθήκη του μέσου Κίκο από την Σαμπαντέλ. Επιπρόσθετα ενισχύθηκε με νεαρούς ταλαντούχους παίχτες από την τρίτη κατηγορία.

Φιλικά: Ακυρώθηκε το φιλικό της με ομάδα Γ΄ κατηγορίας ενώ στο μοναδικό δυνατό της τεστ απέναντι στην Εσπανιόλ έβγαλε ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο, επικρατώντας με 3-0, δείχνοντας έτοιμη για την νέα σεζόν.

Εκτίμηση: Σαφέστατα πληγώθηκε με την κατάληξη του περσινού πρωταθλήματος, αφού έφτασε μία ανάσα πριν την άνοδο. Το να καταφέρει να παρουσιαστεί το ίδιο ανταγωνιστική και φέτος είναι ο μοναδικός στόχος της ομάδας αλλά παραμένει δύσκολος αρκετά.

 

Ουέσκα

Τι έκανε πέρυσι:  Πρώτη τερμάτισε στον 2ο όμιλο της Γ' κατηγορίας της Ισπανίας η Ουέσκα αλλά για να πετύχει την άνοδο στην Segunda Division για έκτη φορά στην ιστορία της, χρειάστηκε να ξεπεράσει τα εμπόδια της Φερόλ και Βαλένθια Ουρακάν.

Προπονητής: Προπονητής παραμένει για δεύτερη χρονιά ο 41χρονος Ισπανός Τεφενέτ που οδήγησε την ομάδα και το έργο του κρίθηκε ικανοποιητικό. Το να προπονεί ομάδα στην Segunda Division είναι και η μεγαλύτερη του διάκριση.

Έδρα: « El Alcoraz» (5.500)

Μεταγραφές: Άφησε αρκετούς παίχτες να αποχωρήσουν στην προσπάθειά της να δημιουργήσει ένα πιο ανταγωνιστικό σύνολο. Έχασε όμως δύο σημαντικούς παίχτες της, τον Ντελ Πίνο και τον Φερνάντεθ που μετακόμισαν σε Λας Πάλμας και Γρανάδα αντίστοιχα. Για αντάλλαγμα από αυτές τις ομάδες πήρε τον 22χρονο επιθετικό από την Βενεζουέλα Μαχίς Μαρκάνο και τον επιθετικό Φιγκερόα. Σημαντικές οι προσθήκες των Ματσίς και Λόπεθ.

Φιλικά: Δύο επίσημα φιλικά έδωσε η Ουέσκα απέναντι σε Σαραγόσα  και Λογρονιές. Και στα δύο αναδείχτηκε ισόπαλη με σκορ 1-1. Ωστόσο, η συνολική της εικόνα είναι θετική αφού και φάσεις κατάφερε να δημιουργήσει και την κατοχή να έχει.

Εκτίμηση: Όπως όλες οι ομάδες που έρχονται από την τρίτη κατηγορία, ο στόχος της είναι αρχικά η σωτηρία. Το σύνολο έχει ελάχιστα αλλάξει από πέρσι και αν οι νέες προσθήκες εγκλιματιστούν σύντομα ίσως και να τα καταφέρει.

 

Λεγκανιές

Τι έκανε πέρυσι:  Την περσινή περίοδο η Λεγκανιές ξεκίνησε την σεζόν με καλές προοπτικές αλλά αυτό που κατάφερε ήταν να σωθεί άνετα τερματίζοντας στην 10 θέση. Παρουσιάστηκε αρκετά ισορροπημένη τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Ίσως προς το τέλος αν προσπαθούσε περισσότερο να κατάφερνε να κυνηγήσει μία θέση στην πρώτη εξάδα αλλά δε τα κατάφερε.

Προπονητής: Έμεινε ικανοποιημένη από τον προπονητή της Ασιέρ Γκαριτάνο και έτσι θα του εμπιστευτεί τα ηνία της και τη νέα χρονιά. Βρίσκεται στην ομάδα από το 2013.

Μεταγραφές: Πάρα πολλές αποχωρήσεις από την ομάδα και μάλιστα παικτών που είχαν χρησιμοποιηθεί  αρκετά την προηγούμενη σεζόν με σημαντικότερες αυτές των Ντιέγκο Πάρα, του Χαβιέ Εράσο, του Σέρτζιο Ποστίγκο καθώς και του Αλβάρο Γκαρσία. Λίγες οι προσθήκες αλλά ουσιαστικές με σημαντικότερες αυτές των Γκαλαρέτα, Γκάμπριελ και Γκιγιέρμο.

Φιλικά: Δύο επίσημα φιλικά έδωσε η Λεγκανιές απέναντι σε Βαγιεκάνο και Τολέδο. Στο πρώτο  αναδείχτηκε ισόπαλη με σκορ 0-0 αλλά ηττήθηκε με 3-5 στα πέναλτι, ενώ στο δεύτερο νίκησε με 2-0. Η συνολική της εικόνα είναι μέτρια μέχρι στιγμής.

Εκτίμηση: Πολλές οι απώλειες παικτών για την Λεκανιές, όχι τόσο πειστικές οι εμφανίσεις της στα φιλικά παρόλο τα αποτελέσματα που είναι ικανοποιητικά. Θα δούμε πως θα εμφανιστεί στις επίσημες υποχρεώσεις αλλά μάλλον φέτος θα δυσκολευτεί περισσότερο να είναι στο πάνω μισό της τελικής κατάταξης.

 

Γιακοστέρα

Τι έκανε πέρυσι:  Τα πήγε πολύ καλά στην περσινή σεζόν καταλαμβάνοντας την 9η θέση στη τελική κατάταξη. Αν πρόσεχε μάλιστα λίγο περισσότερο στα τελευταία παιχνίδια της σεζόν θα μπορούσε και να είχε πάρει μέρος στα πλέι οφ ανόδου. Το πλεονέκτημα της ήταν ότι ήταν το ίδιο σταθερή τόσο εντός και τόσο εκτός έδρας.

Προπονητής: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον πάγκο ο απόλυτος άρχοντας θα είναι ο 47χρονός Οριόλ Αλσίνα, ο οποίος τα κατάφερε με αρκετή επιτυχία. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος προπονητής έχει μεγάλη προϊστορία με την ομάδα καθώς έχει κάτσει στον πάγκο της και τις περιόδους 1997-2002.

Έδρα: « Nou Municipal De Palamos» (5.824)

Μεταγραφές: Πολύ λίγες οι μεταγραφικές προσθήκες για την Γιακοστέρα όπως και οι αποχωρήσεις. Η παραμονή του επιθετικού Αρτούρο Ροντρίγκεζ δανεικού από την Κόρδοβα είναι ίσως η σημαντικότερη. Από την άλλη, μεγάλη η απώλεια του επιθετικού Σέρχιο Λεόν που επέστρεψε στην 'Ελτσε.

Φιλικά: Τρία φιλικά έχει δώσει η ομάδα. Το πρώτο εναντίον της Εσπανιόλ Β΄όπου κέρδισε με 2-1, στο δεύτερο αντιμετώπισε την Ρέους Ντεπόρτιο και αναδείχθηκαν ισόπαλες με 0 -0 και στο τρίτο αγωνίστηκε κόντρα στη Σαμπαντέλ όπου κατάφερε να νικήσει με 3-2.

Εκτίμηση: Έχει κρατήσει τον προπονητή της καθώς και τον βασικό κορμό. Στα φιλικά η απόδοση της ήταν κυκλοθυμική. Πολύ πιθανόν να πραγματοποιήσει μία παρόμοια πορεία με την περσινή.

 

Λούγκο

Τι έκανε πέρυσι:  Πολύ μέτρια σεζόν έως κακή μπορεί να χαρακτηριστεί η περσινή σεζόν στην οποία τερμάτισε στην 15η θέση. Μάλιστα για κάποιο χρονικό διάστημα είχε πλησιάσει επικίνδυνα τη ζώνη του υποβιβασμού αλλά τελικά δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα. Πλήρωσε την μεγάλη της αδυναμία να πάρει αποτελέσματα εκτός έδρας έχοντας μόνο 2 νίκες.

Προπονητής: Με καινούργιο προπονητή στον πάγκο θα παρουσιαστεί φέτος. Ο εκλεκτός είναι ο 49 ετών Λουίς Μίλλα ο οποίος σαν ποδοσφαιριστής είχε κάνει μεγάλη καριέρα σε Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Βαλένθια ως αμυντικός χαφ. Επίσης έχει διατελέσει προπονητής σε όλες τις μικρές εθνικές της Ισπανίας.

Έδρα: « Anxo Carro » (7.840)

Μεταγραφές: Και εδώ το πάρε δώσε στις μεταγραφές δεν είναι μεγάλο. Σημαντική βοήθεια αναμένεται να πάρει η ομάδα από τους Σέρχιο Μάρκους και Ίσραελ Πουέρτο που αποκτήθηκαν από την Βιγιαρεάλ. Σημαντικές απώλειες είναι αυτές του επιθετικού Λόλο και του αμυντικού Μπόρχα Γκόμεζ.

Φιλικά: Μόλις ένα επίσημο φιλικό έδωσε η ομάδα αλλά με πολύ δυνατό αντίπαλο. Έπαιξε με την Ντεπορτίβο Λακορούνια και κατάφερε να επιβληθεί με 1-0 παρόλο που δεν ήταν καλύτερη.

Εκτίμηση: Έχασε κάποιους παίκτες από την βασική της ενδεκάδα. Αν οι καινούργιοι ανταποκριθούν στις προσδοκίες και βελτιωθεί λίγο εκτός έδρας τότε η παραμονή της στην κατηγορία είναι σχεδόν σίγουρη.

 

Μαγιόρκα

Τι έκανε πέρυσι: Πολύ άσχημη η περσινή σεζόν. Τερμάτισε μόλις στην 16η θέση του πρωταθλήματος, δύο θέσεις πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Παρόλα αυτά τις τελευταίες αγωνιστικές δεν ανησύχησε. Στηρίχθηκε κυρίως στην έδρα της ώστε να μαζέψει πόντους, ενώ εκτός ήταν κατώτερη του μετρίου.

Προπονητής: Καινούργια άφιξη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας όπου προπονητής θα είναι ο 45 ετών Αλμπερτ Φερέρ. Να σημειώσουμε ότι έχει αγωνιστεί σαν ποδοσφαιριστής με όλες τις εθνικές ομάδες της Ισπανίας. Έδω και 5 χρόνια εργάζεται ως προπονητής. Προηγούμενη ομάδα του η Κόρδοβα.

Έδρα: «Iberostar» (23.142)

Μεταγραφές: Πολλές αλλαγές στο ρόστερ και με μεγάλες απώλειες όπως αυτές του Βίκτορ, του Μάρκο Ασένσιο καθώς και του Τζούλεν Ιριάρτε. Στον αντίποδα οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν και ίσως μπορούν να κάνουν τη διαφορά είναι ο Πέδρο Γκερομέλ από την Γκρέμιο, ο Τίμον Γουέλενροεθερ από την Σάλκε και ο Άλμπερ Ριέρα από την Ουντινέζε.

Φιλικά: Η ομάδα έδωσε 5 επίσημα φιλικά και η εικόνα της ήταν συνέχεια της περσινής. Ασταθής και με μεγάλα κενά στην δημιουργία και στο τελείωμα των φάσεων. Πραγματοποίησε μία νίκη και έφερε 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Εκτίμηση: Αν δε καταφέρει να δέσει την ομάδα ο καινούργιος προπονητής και να βρει γρήγορα ρυθμό, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα γι αυτήν και στην καλύτερη θα αρκεστεί σε μία μέτρια παρουσία κοντά στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

 

Μιράντες

Τι έκανε πέρυσι: Σε μία αρκετά καλή χρονιά, παρουσιάστηκε πολύ δυνατή κυρίως μέσα στην έδρα της, εκτός ήταν μέτρια και κατάφερε να τερματίσει στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα μόλις 2 βαθμούς από την 6η Σαραγόσα και την συμμετοχή στα πλέι οφ ανόδου. Πλησίασε τόσο κοντά κάνοντας το 4/4 στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Προπονητής: Από το Δεκέμβριο του 2013 βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας και θα συνεχίσει και την καινούργια χρονιά ο 53 ετών Κάρλος Τεράθας. Δεν έχει προπονήσει ομάδα στην Ισπανία στη πρώτη κατηγορία και το ταβάνι του είναι η Σεγκούντα Ντιβιζιόν.

Έδρα: «Municipal de Anduva » (6.000)

Μεταγραφές: Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι μεταγραφές της ομάδας. Πήρε τον μέσο Κάρλος Λαζάρο από την Χέρκουλες ενώ από αυτούς που αποχώρησαν ξεχωρίζουν ο επιθετικός Βέρα, ο Κανέδας, ο Ραζάκ και ο Μαρτίνεθ.

Φιλικά: Αρκετά καλή παρουσιάστηκε στα 5 φιλικά που έδωσε με 3 νίκες και 2 ήττες στο ενεργητικό της. Στο τελευταίο βέβαια δυνατό φιλικό με την Οσασούνα ηττήθηκε με 3-2 αλλά η εικόνα που παρουσίασε ήταν γενικά ικανοποιητική.

Εκτίμηση: Κράτησε όλο τον βασικό κορμό από πέρσι και αν βρει γρήγορα ρυθμό στο πρωτάθλημα και βελτιώσει λίγο την απόδοση της εκτός έδρας, ίσως καταφέρει την καινούργια χρονιά να μπει στα πλέι οφ ανόδου.

 

Νουμάνθια

Τι έκανε πέρυσι: Κράτησε για πέμπτη συνεχή χρονιά τη μικρή παράδοση που έχει δημιουργήσει να τερματίζει περίπου στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, τελειώνοντας το πρωτάθλημα στην 12η θέση. Το αγαπημένο της αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία αφού τα 17 παιχνίδια από τα 42 που έδωσε έληξαν ισόπαλα.

Προπονητής: Από την Πριμέρα έρχεται ο καινούργιος προπονητής της. Ο μόλις 37 ετών Γιαγκόμπα Αρασάτε υπηρέτησε τα τρία προηγούμενα χρόνια την Ρεάλ Σοσιεδάδ και μάλιστα τον τελευταίο χρόνο από τη θέση του προπονητή. Τον πρώτο χρόνο ήταν στην ομάδα των νέων, ενώ τον δεύτερο ήταν βοηθός στην πρώτη ομάδα.

Έδρα: « Los Pajaritos » (9.025)

Μεταγραφές: Έκανα μερικές σημαντικές προσθήκες όπως αυτή του Ορφίλλα από τη Σανταντέρ, του Ντάνι Ακουίνο από την Ατλέτικο καθώς και την παραμονή στην ομάδα με τη μορφή δανεισμού από την Σεβίλλη του Σισίνιο. Οι λιγοστοί παίκτες που αποχώρησαν με σημαντικότερη απουσία αυτή του γκολτζή Ενρίτς.

Φιλικά: Τελείως απογοητευτική η παρουσία της και στα 5 επίσημα φιλικά της. Με απολογισμό 4 ήττες και μόνο μία ισοπαλία και αυτήν με την αδύναμη Λογρονιές με 1-1 δεν μπορείς να πεις πολλά πράγματα. Αν εξαιρέσεις το φιλικό με την Ατλέτικο που ήταν υψηλής δυσκολίας, τα υπόλοιπα θα μπορούσε να τα παλέψει.

Εκτίμηση: Παρόλο που η ομάδα μεταγραφικά φαίνεται ενισχυμένη, αυτό δεν φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει πρόσωπο όταν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις. Αν δεν γίνει κάτι συνταρακτικό η πορεία της στο πρωτάθλημα δε θα έχει μεγάλες διαφορές με πέρσι.

 

Οσασούνα

Τι έκανε πέρυσι:  Το πήγε μέχρι τέλους και τελικά κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία μόλις με ένα βαθμό παραπάνω από την Σανταντέρ. Τερμάτισε στην 18η θέση με συγκομιδή 45 βαθμών. Μάλιστα στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στην υποβιβασμένη Σαμπαντέλ χρειαζόταν το λιγότερο μια ισοπαλία για να σωθεί και την πέτυχε με σκορ 2-2 το οποίο διαμορφώθηκε στο 89΄λεπτο του παιχνιδιού.

Προπονητής: Ένα δικό της παιδί, βγαλμένο από τα σπλάχνα της θα κάθεται φέτος στο πάγκο της ομάδας. Ο 59 ετών  Ενρίκ Μάρτιν Μόνρεαλ που σαν ποδοσφαιριστής έπαιξε σε όλη του τη καριέρα μόνο με τα χρώματα της Οσασούνα εκτός από 2 χρονιές όπου δόθηκε δανεικός. Επίσης έχει διατελέσει προπονητής τόσο της πρώτης όσο και της δεύτερης ομάδας για πολλά χρόνια.

Έδρα: « El Sadar » (9.800)

Μεταγραφές: Μόνο συγκεκριμένες κινήσεις από την ομάδα της Οσασούνα η οποία ενισχύθηκε με τους Αντερ Καντέρο από την Ρεάλ Μαδρίτης και τον Πάμπλο Χερβίας από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Αντίθετα αποχώρησαν ο Καρίμ Ανσαριχάρντ ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Πανιώνιου και ο Σεντρίκ Μαμπγουατί ο οποίος πήγε στη Μπέτις.

Φιλικά: Έδωσε 5 επίσημα φιλικά με απολογισμό 3 νίκες και 2 ήττες. Μάλιστα στο πιο δυνατό από αυτά με αντίπαλο την Αθλέτικ Μπιλμπάο νίκησε με 2-0. Πάρολο που δεν εντυπωσίασε με την εμφάνιση της στα φιλικά, η αποτελεσματικότητα της όμως στο τελείωμα των φάσεων ήταν φοβερή.

Εκτίμηση: Ο πρώτος στόχος είναι η εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία όσο το δυνατόν γρηγορότερο και στη συνέχεια ότι παραπάνω θα μπορέσει να καταφέρει. Θα είναι μία πολύ δύσκολη σεζόν αλλά αν συνεχίσει να σκοράρει με αυτή την συχνότητα δεν θα έχει πρόβλημα.

 

Πονφεραντίνα

Τι έκανε πέρυσι: Αυτοκτόνησε την τελευταία αγωνιστική εντός έδρας φέρνοντας ισοπαλία  1-1 με αντίπαλο την Αλκορκόν με αποτέλεσμα να χάσει την 6η θέση και την συμμετοχή της στα πλέι οφ ανόδου από την Σαραγόσα για ένα βαθμό. Γενικά παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο στους περισσότερους αγώνες αλλά κυρίως εντός έδρας όπου είχε 11 νίκες και 7 ισοπαλίες.

Προπονητής: Συνεχίζει στο πάγκο της ο 46 ετών Μανόλο Ντίαζ του οποίου το έργο κρίθηκε ικανοποιητικό τη περασμένη σεζόν. Πριν έρθει στην Πονφεραντίνα ήταν προπονητής στην δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης και για τέσσερα χρόνια κόουτς στην τρίτη ομάδα της Ρεάλ.

Έδρα: «El Toralín » (8.800)

Μεταγραφές: Ελάχιστες οι μεταγραφικές κινήσεις για την Πόνφε, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ίσως αυτό που ξεχωρίζει είναι η αποχώρηση του Τζον Γκαζτάνγκα ο οποίος είχε παραχωρηθεί από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στα μέσα της χρονιάς ως δανεικός.

Φιλικά: Πολύ δυνατή στα επίσημα φιλικά με απολογισμό 4 νίκες και 2 ήττες, η μία ήττα εξ αυτών απέναντι στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια με 1-0. Σε όλα τα ματς είχε πολύ καλή απόδοση. Προβλημάτισε όμως λίγο στο τελευταίο φιλικό όπου ηττήθηκε με 3-1 από τη νεοφώτιστη Οβιέδο.

Εκτίμηση: Έχει κρατήσει το βασικό κορμό της, φαίνεται να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και αν βελτιώσει λίγο τα τελειώματα των φάσεων δεν θα έχει κανένα πρόβλημα τη καινούργια αγωνιστική περίοδο.

 

Οβιέδο

Τι έκανε πέρυσι:   Από τα μπαράζ της Segunda B' κατάφερε ύστερα από 13 χρόνια απουσίας να ανέβει στην Segunda Division η Οβιέδο. Ξεπέρασε το εμπόδιο της Καντίθ και προβιβάστηκε με συνολικό σκορ 2-1 στα διπλά ματς που ακολούθησαν.

Προπονητής: Ο έμπειρος 57 ετών κόουτς Σέρτζιο Εγκέα, ο οποίος την οδήγησε στην άνοδο ύστερα από τόσο χρόνια απουσίας, στη δεύτερη κατηγορία παραμένει στον πάγκο της ομάδας έχοντας την στήριξη όλης της ομάδας και των οπαδών της.

Έδρα: «Carlos Tartiere » (29.862)

Μεταγραφές: Αν και νεοφώτιστη στην κατηγορία, στο μεταγραφικό παζάρι κινήθηκε ικανοποιητικά. Σημαντικές οι αφίξεις με τους Τοτσέ, Βερδές, Μπεδία και Ερβίας να ξεχωρίζουν. Στον αντίποδα σημαντικές αποχωρήσεις είναι αυτές των Σέρχιο Γκαρσία και Τσάρλι Άνσον.

Φιλικά: Πολύ δυνατά φιλικά 5 τον αριθμό έδωσε η Οβιέδο και μάλιστα τα 3 με ομάδες από την Πριμέρα, με τον αγώνα κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης να ξεχωρίζει με τελικό σκορ 0-2 υπέρ της Ρεάλ. Συνολικά είχε 3 νίκες και 2 ήττες με πολύ καλή παρουσία παρόλο που είναι νεοφώτιστη στη Σεγκούντα.

Εκτίμηση: Δεν έκανε κάτι εντυπωσιακό από πλευράς μεταγραφών, αλλά βλέποντας την εικόνα της στα φιλικά δείχνει ότι έχει μια δεμένη ομάδα η οποία παλεύει όλα τα ματς μέχρι τέλους. Σαν πρώτη χρονιά στη κατηγορία στόχος είναι η παραμονή αλλά άπαντες στο σύλλογο είναι αισιόδοξοι πως ο στόχος των πλέι οφ ίσως να μπορέσει να πραγματοποιηθεί.

 

Βαγιαδολίδ

Τι έκανε πέρυσι:  Η Βαγιαδολίδ θεωρούνταν και πέρυσι ως ένα από τα φαβορί για την άνοδο, ως μία από τις ομάδες που είχαν υποβιβαστεί από την Πριμέρα, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να φτάσει στα πλέι οφ, όπου την πάτησε από την Λας Πάλμας από τα εκτός έδρας γκολ.

Προπονητής: Με νέο τεχνικό πλέον, τον Γκάιθκα Γκαριτάνο που περισσότερο γνωστός για την έμφαση που δίνει στην άμυνα. Σπουδαία η δουλειά του πρόπερσι στην Έιμπαρ όταν και την ανέβασε στην Πριμέρα.

Έδρα: « José Zorrilla » (26.512)

Μεταγραφές: Σε αρκετές αλλαγές προχώρησε η Βαγιαδολίδ αφού αποχώρησαν παίχτες που πέρσι ήταν βασικοί, όπως οι Αντρές, Χάβι Βάρρας, Καρμόνα, Ολιβάν, και Μάρτι. Ωστόσο ενισχύθηκε με αρκετούς δανεικούς και ελεύθερους όπως τον Περέιρα, τον Ντε Μέλο, τον Πέρεθ, Μορένο, Λόκα και Αρόγιο.

Φιλικά: Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας η Βαγιαδολίδ έδωσε 5 φιλικά στα οποία δεν ηττήθηκε σε κανένα. Αντιθέτως παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε όλους τους τομείς, και στο δημιουργικό κομμάτι αλλά και στον αμυντικό τομέα.

Εκτίμηση: Σαφώς αλλαγμένη ομάδα από πέρσι η Βαγιαδολίδ που και φέτος όμως στοχεύει ψηλά. Νέος προπονητής, αρκετοί παλιοί και νέοι ποδοσφαιριστές συνθέτουν την φετινή εικόνα της. Σαφέστατα θα είναι μία από τις διεκδικήτριες του φετινού πρωταθλήματος.

 

Σαραγόσα

Τι έκανε πέρυσι:  Δύο χρόνια έχει «κολλήσει» στην κατηγορία η Σαραγόσα χαλώντας την παράδοση που έχει να διαπρέπει στην Πριμέρα. Τουλάχιστον πέρσι τερμάτισε έκτη παίρνοντας το εισιτήριο για τα πλέι οφ. Εκεί άγγιξε την άνοδο αφού στο πρώτο παιχνίδι επικράτησε με 3-1 εντός έδρας, αλλά στην επανάληψη γνώρισε την ήττα με 2-0 στην έδρα της Λας Πάλμας και αποχαιρέτισε τα «μεγάλα σαλόνια».

Προπονητής: Ο Ράνκο Πόποβιτς, που είχε αντικαταστήσει στα τέλη του Νοέμβρη τον Μουνιόθ, θα την καθοδηγεί και φέτος. Ιδιαίτερα απαιτητικός προπονητής που θέλει η ομάδα του να κερδίζει παρουσιάζοντας και καλό ποδόσφαιρο. Δίχως τεράστιες όμως περγαμηνές έχοντας μόνο ένα πέρασμα από Αλμερία και Ιαπωνία.

Έδρα: «De la Romareda » (34.596)

Μεταγραφές: Σε ολικό λίφτινγκ προχώρησε η Σαραγόσα. Έχασε τους δύο αρχισκόρερ της Μπόρχα και Γουίλιαν που όδευσαν σε Έιμπαρ και Λας Πάλμας αντίστοιχα. Αποχώρησε ο τερματοφύλακας Μπουνού αλλά επέστρεψε ως δανεικός από την Ρεάλ Μαδρίτης ο αμυντικός Βαγίεχο. Υπάρχουν επίσης όμως και αρκετές σημαντικές αφίξεις που δεν περνάνε απαρατήρητες όπως του Ινεστρόσα, του Ντιαμανκά και του Ντίαθ.

Φιλικά: Πέντε φιλικές αναμετρήσεις έδωσε η Σαραγόσα με απολογισμό 2 νίκες και 3 ήττες. Κύριο χαρακτηριστικό είναι η σκληρή αμυντική λειτουργία της ομάδας και η σχετικά καλή κυκλοφορία της μπάλας, με αλληλοκαλύψεις και δυνατό πρέσινγκ. Ωστόσο στην δημιουργία έχει αρκετά ακόμα προβλήματα.

Εκτίμηση: Μία ομάδα με την ιστορία της Σαραγόσα οφείλει να βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία. Ο στόχος λοιπόν και φέτος δεν είναι άλλος από την άνοδο και δείχνει περισσότερο από ποτέ ικανή να το πραγματοποιήσει την φετινή σεζόν.

 

Τενερίφη

Τι έκανε πέρυσι:  Ταλαιπωρήθηκε αρκετά μέχρι τελικά να καταφέρει η Τενερίφη να παραμείνει στην κατηγορία. Κάκιστη εκτός έδρας όπου συνολικά συγκέντρωσε μόνο 12 βαθμούς. Τερμάτισε στην 17η θέση εξασφαλίζοντας την παραμονή της την προτελευταία αγωνιστική.

Προπονητής: Στο φετινό ξεκίνημα στον πάγκο θα καθίσει ο Ισπανός Ραούλ Ανιέ που την βοήθησε από τον Φλεβάρη όταν αντικατέστησε τον Σερβέρα. Έχει εμπειρία από την κατηγορία αφού έχει προπονήσει ομάδες όπως η Χιρόνα, η Ουέλβα και Καντίθ.

Έδρα: «Heliodoro Rodríguez Lopéz » (23.660)

Μεταγραφές: Σε ξεσκαρτάρισμα προχώρησε το καλοκαίρι ο σύλλογος αφήνοντας περισσότερους από 14 ποδοσφαιριστές. Σημαντική η απώλεια του πρώτου σκόρερ την Ιφράν που μετακόμισε στην Σοσιεδάδ. Σημαντικές και οι αποχωρήσεις του Αργεντινού Γκαρσία και του Ισπανού Μογάνο. Από τις μεταγραφές ξεχωρίζουν αυτές του 22χρονου αμυντικού Χιμένεθ και του νεαρού επιθετικού Ισκουέρδο.

Φιλικά: Σε 5 φιλικές αναμετρήσεις δοκιμάστηκε κατά την διάρκεια της προετοιμασίας η Τενερίφη αφήνοντας γενικότερα καλές εντυπώσεις. Στα δύο δυνατά τεστ απέναντι σε Λας Πάλμας αναδείχτηκε νικήτρια με 1-0 και στα δύο ενώ στο παιχνίδι κόντρα στην Έιμπαρ, μετά το 1-1 στο τέλος του 90λέπτου κατάφερε να επικρατήσει στα πέναλτι.

Εκτίμηση: Καλό το σύνολο για τους «Νησιώτες» που φέτος σχεδιάζουν ως πρώτο στόχο την άνετη παραμονή τους στην κατηγορία. Στόχος που δείχνει αρκετά εφικτός.

Ganador

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ