foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ48
ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΔΩΡΕΑΝ* ΘΕΑΜΑ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Πρωτάθλημα Μεξικού: Αφιέρωμα Liga MX 2024

Previews Πρωταθλημάτων | 09 Ιαν 2024 13:18
Liga-MX.jpg

H Κλαμπ Αμέρικα επέστρεψε στην κορυφή της Liga MX μετά από πέντε χρόνια (είχε κατακτήσει το Απερτούρα 2018) και κατέκτησε τον τίτλο. Οι «Αετοί» ήταν ξεκάθαρα η καλύτερη ομάδα, καθώς τερμάτισαν πρώτοι και στην κανονική διάρκεια, ενώ στους τελικούς νίκησαν την Τίγκρες.

Η τελευταία έφτασε κοντά στο δεύτερο σερί πρωτάθλημα της, ενώ απέδειξε ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, διαθέτοντας ένα από τα καλύτερα ρόστερ. Πολύ καλή η παρουσία της Πούμας που έφτασε στα ημιτελικά, ενώ την τετράδα συμπλήρωσε η ευχάριστη έκπληξη του Απερτούρα, Ατλέτικο Σαν Λουίς. Αντίθετα, απογοήτευσε τους οπαδούς της η Μοντερέι, που αποκλείστηκε στα προημιτελικά, ενώ μέτρια ήταν η παρουσία των Τσίβας και Λεόν και τραγική αυτή των Τολούκα, Κρους Ασούλ και Άτλας. Η Τίγκρες με την προσθήκη του κορυφαίου, ίσως, παίκτη της προηγούμενης διοργάνωσης Μπρουνέτα, φιλοδοξεί να επανέλθει στην κορυφή, ενώ η Κλαμπ Αμέρικα δεν φαίνεται διατεθειμένη να αφήσει τα «σκήπτρα» της. Ερωτηματικό αποτελεί η Μοντερέι, ενώ ρυθμιστές στη μάχη του τίτλου φαίνεται ότι θα είναι και πάλι οι Πούμας και Τσίβας.

Η διαφαινόμενη επιστροφή του «Τσιτσαρίτο» Ερνάντες στην τελευταία – δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα - αποτελεί θέμα συζήτησης, ενόψει του νέου Κλαουσούρα, στα ΜΜΕ του Μεξικού.

cta_box_bg
Super προσφορά* γνωριμίας: Κωδικός “STXCOMBO” ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις - ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σύστημα διεξαγωγής

Χωρίς αλλαγές, αυτή τη φορά, το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις έξι πρώτες θέσεις της βαθμολογίας του Κλαουσούρα, θα εξασφαλίσουν την απευθείας συμμετοχής τους στην προημιτελική φάση. Οι άλλες δυο θέσεις θα ξεκαθαρίσουν σε παιχνίδια μπαράζ, ανάμεσα στις ομάδες που θα τερματίσουν από την 7η έως και την 10η θέση. Η νικήτρια του αγώνα ανάμεσα στην έβδομη και την όγδοη της βαθμολογίας θα πάρει θέση στον επόμενο γύρο. Η ομάδα που θα χάσει, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ματς ανάμεσα στην 9η και 10η θέση, με έπαθλο την τελευταία θέση στα προημιτελικά.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στους διπλούς αγώνες των επόμενων φάσεων (προημιτελικά - ημιτελικά) δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ και σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας, την πρόκριση θα την πάρει η ομάδα που τερμάτισε στην υψηλότερη θέση στην κανονική διάρκεια. Αντίθετα, στους τελικούς σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά τη λήξη του δεύτερου 90λεπτου, ακολουθεί ημίωρη παράταση και εάν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Τέλος, οι τρεις τελευταίες ομάδες στην ειδική κατάταξη υποβιβασμού θα πληρώσουν πρόστιμο για να παραμείνουν στην κατηγορία, ύψους 1.5 εκ. ευρώ (η 16η), 2.5 εκ. ευρώ (η 17η) και 3.8 εκ. ευρώ (η 18η), αντίστοιχα.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας στην κανονική διάρκεια τα κριτήρια έχουν ως εξής:

1) Διαφορά τερμάτων
2) Καλύτερη επίθεση
3) Μεταξύ τους παιχνίδια
4) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση
5) Συντελεστής στην ειδική κατάταξη υποβιβασμού
6) Βαθμολογία Fair Play

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Κλαμπ Αμέρικα 2. Τίγκρες 3. Μοντερέι
4. Τσίβας 5. Πούμας 6. Λεόν
7. Τολούκα 8. Κρους Ασούλ 9. Σαν Λουίς
10. Σάντος Λαγκούνα 11. Πουέμπλα 12. Πατσούκα
13. Τιχουάνα 14. Μασατλάν 15. Χουάρες
16. Κερέταρο 17. Άτλας 18. Νεκάξα
cta_box_bg
Σούπερ Ενισχυμένη Προσφορά* Κάθε Μέρα χωρίς κατάθεση ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης (Θέση) Από Σε
Μπρουνέτα (ΜΕ) Σάντος Λαγκούνα Τίγκρες
Καλδερόν (Α) Τσίβας Κλαμπ Αμέρικα
Χ. Ροντρίγκές (Μ) Εστουδιάντες Μοντερέι
Γκ. Μαρτίνες (Ε) Πούεμπλα Πούμας
Ροντόν (Ε) Ρίβερ Πλέιτ Πατσούκα
Πιόβι (Α) Ράσινγκ Κλουμπ Κρους Ασούλ
Γκ. Φερνάντες (Ε) Πούμας Κρους Ασούλ
Bιγιαλπάντο (Μ) Σαν Λούις  Χουάρες
Μεδίνα (ΜΕ) Λίβερπουλ Μοντεβιδέο Λεόν
Μπράντον (Ε) Σινσινάτι Μοντερέι
Αγορά Απόδοση
Κατάκτηση: Κλαμ Αμέρικα 3.30

cta_box_bg
Απόλυτη Προσφορά* x8 χωρίς κατάθεση ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι ομάδες της Liga MX

Κλαμπ Αμέρικα

Επιστροφή στις επιτυχίες για την Κλαμπ Αμέρικα, που κατέκτησε τον 14ο τίτλο της στη LMX. Απέδειξε από το ξεκίνημα του Απερτούρα ότι είναι η καλύτερη ομάδα, ενώ τερμάτισε με άνεση στην κορυφή της βαθμολογίας στην κανονική διάρκεια. Στα προημιτελικά δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στη Λεόν (2-2,2-0), ενώ στον πρώτο ημιτελικό συνέτριψε εκτός έδρας με 5-0 την Ατλέτικο Σαν Λουίς και προκρίθηκε άνετα στους τελικούς, παρά την εντός έδρας ήττα της (0-2). Αναδείχτηκε ισόπαλη (1-1) στο πρώτο ματς με την Τίγκρες,ενώ στην έδρα της κέρδισε με 3-0 στην παράταση (κ.δ. 0-0). Ο Βραζιλιάνος Ζαρντίν συνεχίζει στο «τιμόνι» της, ενώ μονόδρομος είναι η κατάκτηση του Κλαουσούρα και η διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής.

Απέκτησε τον βασικό αριστερό μπακ της Τσίβας, Κρ. Καλδερόν. Αντίθετα, αποσύρθηκε από την αγωνιστική δράση ο έμπειρος Λαγιούν (Α), ενώ παραχωρήθηκε στη Νεκάξα, με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο, ο χρήσιμος Σ. Ρέγες (Α). Τέλος, λόγω των βελτιωτικών έργων που θα γίνουν στο «Azteca», ενόψει του Μουντιάλ 2026, θα χρησιμοποιήσει - όπως και η Κρους Ασούλ - ως προσωρινή έδρα της το «Estadio de la Ciudad de los Deportes», που επίσης βρίσκεται στην πόλη του Μεξικού.

Τσίβας

Η λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Παούνοβιτς, ήταν το φυσικό επακόλουθο της αποτυχημένης παρουσίας της στο προηγούμενο Απερτούρα. Τερμάτισε στην πέμπτη θέση, στην κανονική διάρκεια, αποκλείστηκε, όμως, στα προημιτελικά από την Πούμας, καθώς κέρδισε στο πρώτο ματς με 1-0, όμως, στη ρεβάνς γνώρισε βαριά ήττα (3-0). Νέος τεχνικός της είναι ο 37χρονος Αργεντίνος Γκάγκο, με τελευταίο σταθμό της καριέρα του τη Ρασίνγκ Κλουμπ.

Στόχος η καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής, αλλά και η κατάκτηση του τίτλου. Προσπαθεί να κάνει το «μπαμ» με την απόκτηση του έμπειρου φορ Τσιτσαρίτο Ερνάντες, που έλυσε το συμβόλαιο του με το ΛΑ Γκάλαξι, ενώ απέκτησε τον πολύτιμο δεξιό μπακ της Πατσούκα, Καστιγιο. Στην Κλαμπ Αμέρικα θα συνεχίσει την καριέρα του ο βασικός αριστερός μπακ Καλντερόν, ενώ παραχώρησε στη Χουαρές τον χρήσιμο Σαλδιβάρ (ΜΕ). 

Τίγκρες

Έφτασε κοντά στην κατάκτηση του δεύτερου σερί τίτλου της, δεν τα κατάφερε, όμως, στους διπλούς τελικούς (1-1, 3-0) με τη Κλαμπ Αμέρικα. Είχε τερματίσει στην τρίτη θέση, στην κανονική διάρκεια του Απερτούρα, ενώ στη συνέχεια απέκλεισε κατά σειρά την Πουέμπλα (2-2, 3-0) στα προημιτελικά και την Πούμας (0-1, 1-1) στα ημιτελικά. Η διοίκηση δεν είχε, φυσικά, λόγο να μη συνεχίσει τη συνεργασία της με τον Ουρουγουανό τεχνικό Σιμπόλδι. Στο επίπεδο που έχει φτάσει, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να διεκδικήσει τον τίτλο, ενώ στους δευτερεύοντες στόχους της είναι και να προχωρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο στο Τσάμπιονς Λιγκ Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής.

Πολύ σημαντική κίνηση η απόκτηση του κορυφαίου, ίσως, παίκτη του προηγούμενου Απερτούρα, του Αργεντινού μεσοεπιθετικού της Σάντος Λαγκούνα, Μπρουνέτα (8 γκολ /11 ασίστ). Αντίθετα, παραχώρησε με τη μορφή δανεισμού στην Άτλας τον ταλαντούχο Φουλχενσιο (Μ).

Μοντερέι

Δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο της κατάκτησης του τίτλου για ακόμα μια φορά, καθώς έπεσε θύμα δυσάρεστης έκπληξης στα προημιτελικά και αποκλείστηκε (1-0, 1-1) από την Ατλέτικο Σαν Λουίς. Ήταν καλή η παρουσία της - όπως συνηθίζει, άλλωστε - στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και τερμάτισε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ο προπονητής Ορτίς παρέμεινε στη θέση του, με την κατάκτηση του Απερτούρα να αποτελεί μονόδρομο, ενώ στόχος της είναι και η διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής.

Σπουδαία κίνηση με την απόκτηση του ποιοτικού Αργεντινού χαφ της Εστουδιάντες, Χ. Ροντρίγκες. Ακόμα, αγόρασε τα δικαιώματα του ικανού χαφ Γκοβέα, από τη ρουμανική Βολουντάρι, ενώ τελευταία μεταγραφική της κίνηση είναι ο πολύτιμος φορ Μπράντον από το Σινσινάτι. Τέλος, παρελθόν αποτελεί ο ποιοτικός επιθετικός Φούνες Μόρι, που αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στην Πούμας.

cta_box_bg
bwin – Προσφορά* χωρίς κατάθεση με σούπερ έπαθλα*! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τολούκα

Θα θέλουν να ξεχάσουν γρήγορα την παρουσία της ομάδας τους στο πρόσφατο Απερτούρα στην Τολούκα, καθώς με τρεις σερί ήττες στις τελευταίες αγωνιστικές, έμεινε εκτός πλέι οφ και τερμάτισε στην 12η θέση. Μετά την ήττα από τη Λεόν, για την 13η αγωνιστική, λύθηκε η συνεργασία με τον προπονητή Αμπρίς και ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με τον υπηρεσιακό Μοράλες. O Πορτογάλος Πάβια, που γνωρίζει το πρωτάθλημα του Μεξικού από την θητεία του στη Λεόν, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της, για να την οδηγήσει και πάλι στην τελική φάση του Κλαουσούρα αλλά και όσο πιο... μακριά γίνεται στο Τσάμπιονς Λιγκ Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής.

Ξόδεψε 6.5 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του ταλαντούχου Ουρουγουανού στόπερ Φ. Περέιρα, από τη Λίβερπουλ Μοντεβιδέο. Ακόμα, προσέθεσε στο ρόστερ της, με τη μορφή δανεισμού από την Πατσούκα, τον χρήσιμο Φιγκουερόα (Ε), ενώ ανανέωσε έως τον Ιούνιο του 2027 ο βασικός χαφ Ρουίς. Αντίθετα, στην Πουέμπλα θα συνεχίσει την καριέρα του ο εφεδρικός Ναβάρο (Α).

Άτλας

Φουλ της αποτυχίας για την Άτλας, που όχι μόνο δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στην τελική φάση του Απερτούρα, αλλά τερμάτισε στην προτελευταία θέση. Με τέτοια άσχημη εικόνα, ο προπονητής Μόρα δεν έμεινε στον πάγκο της, μέχρι το τέλος, καθώς το συμβόλαιο του με την Άτλας λύθηκε κοινή συναινέσει, μετά την ήττα με 2-0 από την Τιχουάνα, για την 14η αγωνιστική. Ο Ισπανός Μπενιάτ Σαν Χοσέ, πρώην τεχνικός της Μπολιβάρ – και με θητεία στη LMX, στον πάγκο της Μασατλάν – αποτελεί το «στοίχημα» για τους διοικούντες την Άτλας.

Με στόχο, φυσικά, την επιστροφή στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Καλή προσθήκη αυτή του ταλαντούχου μεσοεπιθετικού Φουλχένσιο, με τη μορφή δανεισμού, για έναν χρόνο, από την Τίγκρες.

Πατσούκα

Από το κακό στο χειρότερα η Πατσούκα, που αυτή την φορά έμεινε εκτός πλέι οφ, καθώς παρά την νίκη της (2-3) την τελευταία αγωνιστική επί της Τιχουάνα, δεν την βοήθησαν τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Παρόλα αυτά η διοίκηση στήριξε τον προπονητή Αλμάδα, που συνεχίζει στην τεχνική ηγεσία, θέλοντας να οδηγήσει την ομάδα του στα προημιτελικά του Κλαουσούρα, τουλάχιστον, αλλά και να προχωρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο στο Τσάμπιονς Λιγκ Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής.

Ενισχύθηκε σημαντικά στην επίθεση, με την απόκτηση του έμπειρου φορ της Ρίβερ Πλέιτ, Ροντόν. Ακόμα, αγόρασε τον ταλαντούχο Κολομβιανό αριστερό εξτρέμ Ντεόσα, από την Ατλέτικο Ουίλα. Έληξε ο δανεισμός του έμπειρου Καστίγιο (Α), που επέστρεψε αρχικά στη Λεόν και στη συνέχεια παραχωρήθηκε στην Πενιαρόλ. Ακόμα, πούλησε τον νεαρό μεσοεπιθετικό Ινεστρόσα στην Κολόμπους, έναντι 2.9 εκατομμυρίων ευρώ. Τέλος, από τα φιλικά προετοιμασίας που έδωσε, ξεχωρίζει η νίκη της με 6-4 επί της Τολούκα.

Κρους Ασούλ

Ριζικές αλλαγές στην Κρους Ασούλ, που δεν ανταποκρίθηκε ούτε στο ελάχιστο στις απαιτήσεις, καθώς ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην κανονική διάρκεια του Απερτούρα στην 16η θέση, ενώ αποκλείστηκε και από τους «32» του Leagues Cup, καθώς έχασε στα πέναλτι από τη Σάρλοτ. Μετά το τελευταίο παιχνίδι, λύθηκε η συνεργασία με τον έμπειρο Φερέτι, ενώ ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με τον υπηρεσιακό Μορένο. Αθλητικός διευθυντής ανέλαβε, πλέον, ο Ιβάν Αλόνσο, ενώ προπονητής ο 38χρονος Αργεντινός Ανσέλμι, πρώην τεχνικός της Ιντεπεντιέντε ντελ Βάγιε, από το Εκουαδόρ. Ψηλά ο πήχης των στόχων, καθώς θέλει να φτάσει στα ημιτελικά του νέου Κλαουσούρα, τουλάχιστον.

Ενίσχυσε το αριστερό άκρο της άμυνας της με την απόκτηση (έναντι 2.000.000 ευρώ) του έμπειρου Αργεντινού Πιόβι, από τη Ρασίνγκ Κλουμπ. Ακόμα, προσέθεσε στο ρόστερ της τον ποιοτικό φορ της Πούμας, Γκ. Φερνάντες και τον έμπειρο χαφ της  Ιντεπεντιέντε ντελ Βάγιε, Φαραβέγι. Δανεικός στη Χουαρές παραχωρήθηκε ο δεύτερος κίπερ, Χουράδο.

cta_box_bg
ΕΔΩ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΠΛΗ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΤΗΣ BETSSON ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Λεόν

H παταγώδης αποτυχία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, όπου αποκλείστηκε από την Ουράβα, είχε ως αποτέλεσμα τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Λαρκαμόν. Στο Απερτούρα την είχε οδηγήσει έως τα προημιτελικά, όπου αποκλείστηκε (2-0, 2-2) από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Κλαμπ Αμέρικα, ενώ νωρίτερα στα πλέι οφ είχε ηττηθεί (3-2) από την Ατλέτικο Σαν Λουίς, ενώ επικράτησε (3-2) επί της Σάντος Λαγκούνα. Η διοίκηση συμφώνησε με τον 42χρονο Ουρουγουανό Μπάβα, πρώην τεχνικό της Λίβερπουλ Μοντεβιδέο, με ελάχιστα αποδεκτό στόχο να φτάσει τα ημιτελικά του Κλαουσούρα.

Με δική του υπόδειξη αποκτήθηκε ο ταλαντούχος Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός της Λίβερπουλ Μοντεβιδέο, Μεδίνα. Νέο πρόσωπο και o ικανός αριστερός εξτρέμ της Έβερτον (Χιλή), Κορόσο. Αντίθετα, παρελθόν αποτελεί ο πολύτιμος Αργεντινός χαφ Λ. Ρομέρο, που θα συνεχίσει την καριέρα του στη βραζιλιάνικη Κρουζέιρο. Τέλος, αποχώρησε ο έμπειρος Ο. Φερνάντες (ME), που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Χιλής με τη φανέλα της Έβερτον, ενώ «αποχαιρέτησε» και ο ικανός Μπ. Σάντσες (ΜΕ). 

Πουέμπλα

Άσχημο το ξεκίνημα της στο Απερτούρα, κάτι ανάγκασε τον Άρσε να παραιτηθεί από την τεχνική ηγεσία. Ο Καρβαχάλ ανέλαβε ως προσωρινός τεχνικός και την μεταμόρφωσε αγωνιστικά, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην έκτη θέση και να κερδίσει την απευθείας συμμετοχή της στα προημιτελικά. Δεν κατάφερε, όμως, να κάνει το βήμα παραπάνω, καθώς αποκλείστηκε από την Τίγκρες, με μια ισοπαλία (2-2) και μια ήττα (3-0). Ο Καρβαχάλ, όμως, εξαργύρωσε την καλή πορεία, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο για ακόμα έναν χρόνο, με στόχο να την οδηγήσει στα ημιτελικά, τουλάχιστον.

Ενίσχυσε τη γραμμή κρούση της με τον ικανό Καναδό φορ Καβαγίνι, που έμεινε ελεύθερος από την Τιχουάνα. Ακόμα, απέκτησε τον έμπειρο  Ναβάρο (Μ, Τολούκα). Τεράστια απώλεια, όμως, αυτή του πρώτου σκόρερ της (11 γκολ) Γκ. Μαρτίνες, που θα συνεχίσει την καριέρα του στην Πούμας.

Σάντος Λαγκούνα

Εξασφάλισε, έστω και την τελευταία αγωνιστική, τη συμμετοχή της στα πλέι οφ, επικρατώντας εκτός έδρας με 2-0 επί της Ατλέτικο Σαν Λουίς. Στην πρώτη φάση απέκλεισε τη Μασατλάν, επικρατώντας με 2-1, δεν κατάφερε, όμως, να φτάσει στα προημιτελικά, καθώς ηττήθηκε με 3-2 από τη Λεόν. Θα προσπαθήσει να το πετύχει στο νέο Κλαουσούρα, ενώ ο Ουρουγουανός τεχνικός Ρεπέτο παρέμεινε στη θέση του, μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση.

«Δυνατή» κίνηση, η απόκτηση του ταλαντούχου Αργεντίνου κεντρικού αμυντικού Νούνιες, από την Εστουδιάντες, έναντι 2.25 εκατομμυρίων ευρώ. Με το βλέμμα στο μέλλον και η μεταγραφή του 23χρονου Ουρουγουνού Φακούντες (ΜΕ, Νασιονάλ). Αποδυναμώθηκε σημαντικά, όμως, με την παραχώρηση του καλύτερου παίκτη της (8 γκολ /11 ασίστ), του Ιταλοαργεντινού Μπρουνέτα (ΜΕ) στην Τίγκρες.

Ατλέτικο Σαν Λουίς

Αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του προηγούμενου Απερτούρα. Τερμάτισε στην 7η θέση της βαθμολογίας στην κανονική διάρκεια και προκρίθηκε στα προημιτελικά, επικρατώντας  με 3-2 επί της Λεόν. Στη συνέχεια έκανε τη μεγάλη έκπληξη, «πετώντας» εκτός διοργάνωσης τη Μοντερέι (1-0, 1-1). Η εξαιρετική της πορεία σταμάτησε στα ημιτελικά,όπου αποκλείστηκε από την Κλαμπ Αμέρικα, ενώ η εκτός έδρας νίκη της (0-2) δεν στάθηκε αρκετή, καθώς είχε γνωρίσει τη συντριβή (0-5) στον πρώτο ημιτελικό στο γήπεδο της. O Λεάλ συνεχίζει στην τεχνική ηγεσία, προσπάθησε να κρατήσει, όμως, χαμηλούς τόνους σε ότι αφορά τους στόχους. «Δεν σημαίνει ότι επειδή φτάσαμε στα ημιτελικά, θα πάμε τώρα στον τελικό. Μακάρι να γίνει, αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος». Άπαντες θα ήταν ικανοποιημένοι αν η Ατλέτικο φτάσει στα προημιτελικά.

Απέκτησε τον χρήσιμο φορ Μπόλι, που έμεινε ελεύθερος από το Πόρτλαντ. Ακόμα, αγόρασε τα δικαιώματα του ταλαντούχου μεσοεπιθετικού Κλίμοβιτς, από τη Στουτγάρδη. Σημαντική απώλεια αυτή του ποιοτικού χαφ Βιγιαλπάντο, που δεν ανανέωσε και θα συνεχίσει την καριέρα του στη Χουαρές.

cta_box_bg
Νέα μεγάλη προσφορά* που δεν παίζεται για στοίχημα & live στοίχημα! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κερέταρο

Αυτή τη φορά δεν τερμάτισε σε θέση πλέι οφ (14η), αν και το πάλεψε μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές. Παρόλα αυτά «ξέφυγε» από την τελευταία τριάδα της ειδικής κατάταξης υποβιβασμού. Στο νέο Κλαουσούρα θέλει να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τη θέση της, αλλά και να εξασφαλίσει την παρουσία της στην τελική φάση. Αυτό ξεκαθάρισε, άλλωστε και ο προπονητής Γκερκ, που συνεχίζει στη θέση του, μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση.

Ενισχύθηκε στην επίθεση με την απόκτηση, με τη μορφή δανεισμού, του ικανού φορ Μπατίστα από τη Νεκάξα, ενώ προσέθεσε, μεταξύ άλλων, στο ρόστερ της και τον χρήσιμο Βενέγκας (Α, Μασατλάν).  Αντίθετα, αποχώρησε ο έμπειρος Βραζιλιάνος επιθετικός, Σανβέσο, που θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μασατλάν.

Πούμας

Σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με τα δυο προηγούμενα πρωταθλήματα, τερμάτισε στην τέταρτη θέση της κανονικής διάρκειας της βαθμολογίας, ενώ έφτασε έως τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από την Τίγκρες (0-1, 1-1). Για να φτάσει εκεί, είχε περάσει το «εμπόδιο» της Τσίβας στα προημιτελικά, κερδίζοντας στην έδρα της με 3-0 και ανατρέποντας το σκορ της ήττας του πρώτου αγώνα. Ο προπονητής Μοάμεδ παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, ενώ τη θέση του πήρε ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του, Λέμα. Στόχος είναι η κατάκτηση του τίτλου, μετά από 13 χρόνια.

Προσπάθησε να καλύψει τα κενά της στην επίθεση με τη μεταγραφή του πρώτου σκόρερ της Πουέμπλα, Γκ. Μαρτίνες. Απομένουν λεπτομέρειες για την απόκτηση του ποιοτικού φορ της Μοντερέι, Φούνες Μόρι, ενώ προσέθεσε στο ρόστερ της και τον Περουβιανό Κίσπε (ΜΕ, Ουνιβερσιτάριο ντε Ντεπόρτες). Έβαλε στα ταμεία της 8.9 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση του ικανού φορ Γκ. Φερνάντες στην Κρους Ασούλ, ενώ παραχώρησε και τον ποιοτικό Ντινένο (Ε) στη βραζιλιάνικη Κρουζέιρο.

Χουαρές

Για δεύτερο σερί πρωτάθλημα τερμάτισε στην 15η θέση, προβληματίζοντας με τις εμφανίσεις της, ενώ ηττήθηκε στα οκτώ από τα εννιά τελευταία ματς του Απερτούρα. Αποτέλεσμα της άσχημης πορείας της και το ότι «βυθίστηκε» στην προτελευταία θέση της ειδικής κατάταξης υποβιβασμού. Ο βασικός της στόχος είναι να καταφέρει να «ξεκολλήσει» από την τελευταία τριάδα και να αποφύγει το χρηματικό πρόστιμο, αλλά και να εξασφαλίσει θέση στα πλέι οφ. Ο Μεχία παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία, ενώ νέος συνεργάτης του είναι ο Ορόσκο.

Ενισχύθηκε σημαντικά στη μεσαία γραμμή, με την απόκτηση του ποιοτικού χαφ της Ατλέτικο Σαν Λουίς, Βιγιαλπάντο. Σημαντικές προσθήκες και αυτές των ικανών Σαλδιβάρ (ΜΕ, Τσίβας) και Χουράδο (Τ, Κρους Ασούλ). Αντίθετα, παρελθόν αποτελούν οι χρήσιμοι Κρους (Α), Οσούνα (Μ) και Ορμένιο (Ε).

cta_box_bg
Παίξε Νόμιμα στην bet365 ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τιχουάνα

Χρειαζόταν νίκη την τελευταία αγωνιστική, προκειμένου να εξασφαλίσει θέση στα πλέι οφ, ηττήθηκε, όμως, εντός έδρας (2-3) από την Πατσούκα και έμεινε εκτός, καθώς ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην κανονική διάρκεια ούσα 13η. Η μέτρια πορεία της είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινάει το νέο Κλαουσούρα από την τελευταία θέση της ειδικής κατάταξης υποβιβασμού. Στόχος της είναι να αποφύγει την τελευταία τριάδα και το χρηματικό πρόστιμο, αλλά και να επιστρέψει στην τελική φάση του πρωταθλήματος.

Ο πολύπειρος Ερέρα συνεχίζει στην τεχνική ηγεσία, θα κριθεί, όμως, από τα αποτελέσματα, καθώς η πίεση είναι μεγάλη. Ενίσχυσε τη γραμμή κρούσης της, με την απόκτηση του πολύτιμου φορ της Κερέταρο, Σουνίγκα. Αντίθετα, παρελθόν αποτελεί ο εφεδρικός επιθετικός Καβαγίνι.

Νεκάξα

Τραγική η παρουσία της στο προηγούμενο Απερτούρα, καθώς τερμάτισε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, ενώ οριακά απέφυγε τις τρεις τελευταίες στην ειδική κατάταξη υποβιβασμού. Ο Βενεζουελάνος Ντουντάμελ πλήρωσε το άσχημο ξεκίνημα και απολύθηκε μετά την ήττα (0-1) από την Κερέταρο την 6η αγωνιστική. Τον αντικατέστησε ο πρώην τεχνικός της Σάντος Λαγκούνα, Φεντάνες, χωρίς, όμως, να βελτιωθούν σημαντικά τα πράγματα. Παρόλα αυτά παρέμεινε στη θέση του, με στόχο μια καλύτερη πορεία στο νέο Κλαουσούρα, για να αποφύγει τις περιπέτειες σε ότι αφορά τις θέσεις υποβιβασμού στην ειδική κατάταξη και με… όνειρο την παρουσία στα πλέι οφ.

Απέκτησε με τη μορφή δανεισμού από την Κρους Ασούλ τον χρήσιμο Κολομβιανό φορ Καμπίντο. Αντίθετα, ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του εφεδρικού επιθετικού Μαντίγια, που επέστρεψε στη Ντεπορτίβο Κάλι.

Μασατλάν

Η απόφαση της διοίκησης να αναθέσει την τεχνική ηγεσία στον Ισπανό Ρεσκάλβο είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα και παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένη στο πρόσφατο Απερτούρα. Με τέσσερις νίκες στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές κατάφερε να τερματίσει δέκατη και να εξασφαλίσει την παρουσία της στα πλέι οφ. Αποκλείστηκε, βέβαια, αμέσως, μετά την ήττα της με 2-1 από τη Σάντος Λαγκούνα. Ο Ρεσκάλβο παρέμεινε, φυσικά, στο «τιμόνι» της και στόχος είναι να επαναλάβει την καλή πορεία και να αποφύγει τις τρεις τελευταίες θέσεις στην ειδική κατάταξη υποβιβασμού.

Ενισχύθηκε στο κέντρο της άμυνας με την απόκτηση, με τη μορφή δανεισμού, του χρήσιμου Γκ. Σάντσες, από τη Μοντερέι, ενώ απέκτησε ως ελεύθερο και τον νεαρό φορ Βαλαντές. Ακόμα, προσέθεσε στο ρόστερ της τον χρήσιμο Ρούμπιο (Ε), με τη μορφή δανεισμού από τη Λεόν. Αντίθετα, παρελθόν αποτελεί ο πολύτιμος φορ Λόμπα (είχε παραχωρηθεί στις αρχές Νοεμβρίου στη Νάσβιλ), καθώς και ο έμπειρος Βίντριο (Α). Τέλος, δεν αναμένεται να δηλωθεί για το Κλαουσούρα ο ποιοτικός μεσοεπιθετικός Μπενεντέτι, που ταλαιπωρείται από σοβαρό τραυματισμό.

Επιμέλεια: Γιάννης Σελαλμαζίδης

Κορυφαίες Στοιχηματικές Εταιρίες για Liga MX

Στοιχηματική
Άδεια
Προσφορές
Υπηρεσίες
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
GR
Stoiximan Master
Δύο και... ταμείο
Λευκή Επιστροφή
Cash out* Android App iOS App
+6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Auto & Partial Cash Out*
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΣΤΟ ΠΑΡΑ1 & Boost Νίκης
Cash out* Android App Βig Screen Mobile
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
GR
Ενισχυμένες* Αποδόσεις
Επιστροφή στο 0-0
Cash Out* (Partial, Auto & Stop Loss)
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+11
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
GR
Build A Bet
Auto Cash Out*
Υπηρεσία Edit My Bet*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Αυτόματο Cash out*
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
GR
Ασιατικά
Bet Builder*
Cash Out*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Android App
+10
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Άμεσο cash out*
Ικανοποιητικές αποδόσεις
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
GR
Φτιάξτε Αγορά
Υπηρεσία Live Streaming*
Μερικό, Ολικό & Αυτόματο Cash Out*
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+8
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
GR
Cash Out*
Φιλικό mobile site
Boost νίκης
Cash out* Υψηλά όρια
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
GR
Cash Out*
VAR Cashback
Αποδόσεις κάτω του 2.00
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Betshop
Sportingbet
Απόδοση Stoiximan
Απόδοση Pamestoixima.gr
Απόδοση Novibet
Απόδοση Bwin
Απόδοση Betsson
Απόδοση Fonbet
Απόδοση Bet365
Απόδοση Netbet
Απόδοση Betshop
Απόδοση Sportingbet
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση