foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ116
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Πρωτάθλημα Λιγκ 1 Σκωτίας 2023-24: Preview

Previews Πρωταθλημάτων | 01 Αυγ 2023 16:47
SCOTTISH-LEAGUE-1_AFIERWMA_foxbet.jpg

Από τις 4 επαγγελματικές κατηγορίες της Σκωτίας η Λιγκ 1 είναι η πιο αλλαγμένη φέτος, καθώς μόνο 6 από τις 10 ομάδες που έπαιζαν πέρυσι έχουν μείνει. Υποβιβάστηκαν από την Τσάμπιονσιπ οι Χάμιλτον και Κοβ Ρέιντζερς, ανέβηκαν από τη Λιγκ 2 Στέρλινγκ Άλμπιον και Άνναν Αθλέτικ. Φέτος θα γραφτεί ιστορία αφού 6 ζευγάρια θα βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωπα σε πρωτάθλημα. Η Άνναν Αθλέτικ θα παίξει για πρώτη φορά με Φόλκερκ, Χάμιλτον και Κουίν οφ Σάουθ (τοπικό ντέρμπι), η Κέλτι Χαρτς θα αγωνιστεί για πρώτη φορά κόντρα σε Κοβ Ρέιντζερς και Χάμιλτον, ενώ θα έχουμε πρωτιά και στο ζευγάρι Χάμιλτον-Εδιμβούργο. Με εξαίρεση τον επιθετικό Κέιν Χέστερ που απέκτησε η Μοντρόουζ από την Έλγκιν, όλοι οι παίκτες που μεταγράφηκαν αποκτήθηκαν ως ελεύθεροι, ζόρικοι καιροί για την τρίτη τη τάξει κατηγορία της Σκωτίας.

Σύστημα διεξαγωγής

Πρωτάθλημα 4 γύρων και 36 αγωνιστικών H πρωταθλήτρια κερδίζει την απευθείας άνοδο στην Τσάμπιονσιπ, oι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 2-4 παίζουν στα πλέι-οφ μαζί με την ομάδα που τερμάτισε στην 9η θέση της Τσάμπιονσιπ. Η 4η της Λιγκ 1 παίζει με την 9η της Τσάμπιονσιπ, ενώ η 2η και η 3η της Λιγκ 1 έρχονται αντιμέτωπες στον άλλο ημιτελικό. Αν στον τελικό επικρατήσει η ομάδα της Τσάμπιονσιπ παραμένει στην κατηγορία, σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει άνοδος για την ομάδα της Λιγκ 1 που θα κερδίσει τον τελικό. Η τελευταία ομάδα (10η) υποβιβάζεται, η 9η δίνει αγώνα πλέι –οφ με τη 2η, την 3η και την 4η ομάδα της Λιγκ 2.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα κριτήρια είναι:

  1. Διαφορά τερμάτων
  2. Καλύτερη επίθεση
  3. Μεταξύ τους ματς

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Φόλκερκ

2. Χάμιλτον

3. Κόουβ Ρέιντζερς

4. Κουίν Οφ Σάουθ

5. Κέλτι Χαρτς

6. Μοντρόουζ

7. Αλόα

8. Εδιμβούργο

9. Στέρλινγκ Άλμπιον

10. Άνναν Αθλέτικ

 

cta_box_bg
Τριπλή προσφορά* γνωριμίας, με 1 μήνα δωρεάν* Cosmote TV! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις - ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης (Θέση) Από Σε
Γ. Χέντερσον (Ε) Χαρτς

Χάμιλτον

Κ. Μίλερ (Μ) Μόρτον Φόλκερκ
Τ. Λόνγκριτζ (Α) Λίβινγκστον Χάμιλτον
Π. ΜακΓκόουαν (Μ) Νταντί Κόουβ Ρέιντζερς
Κ. Χέστερ (Ε)

Έλγκιν

Μοντρόουζ

Τι παίζουμε

Κατάκτηση Πρωταθλήματος: Φόλκερκ 5.00

 

Οι ομάδες της Λιγκ 1 Σκωτίας

Χάμιλτον

Δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό, τερμάτισε στην προτελευταία θέση της Τσάμπιονσιπ, έχασε στον τελικό των πλέι-οφ ανόδου-παραμονής και επέστρεψε στη Λιγκ 1 για πρώτη φορά μετά το 1997. Το 2021 έπαιζε στη μεγάλη κατηγορία, μέσα σε τρία χρόνια οι «Ακαδημαϊκοί» γνώρισαν δυο υποβιβασμούς.

Ο Τζον Ράνκιν πάντως συνεχίζει στον πάγκο, παρά τη γκρίνια, έκανε 10 προσθήκες, ενώ αποχώρησαν 14 παίκτες (21 μαζί με αυτούς που έληξε ο δανεισμός τους). Η παρουσία της στο Λιγκ Καπ ήταν εξαιρετική, ήταν στην κορυφή του 1ου ομίλου μέχρι την τελευταία αγωνιστική, έφερε 2-2 με την Κοβ Ρέιντζερς, έχασε τον έξτρα βαθμό στα πέναλτι και μαζί την πρόκριση, οριακά δεν μπήκε στις 3 καλύτερες δεύτερες υστερώντας στον συντελεστή τερμάτων. Η εικόνα της πάντως ενισχύει την άποψη αυτών που τη θεωρούν πρώτο φαβορί για τον τίτλο.

Κόουβ Ρέιντζερς

Ένα χρόνο μετά την άνοδο της στην Τσάμπιονσιπ ως πρωταθλήτρια της Λιγκ 1 η Κοβ Ρέιντζερς υποβιβάστηκε. Έκανε μια απεγνωσμένη προσπάθεια στο τέλος φέρνοντας τον Πολ Χάρτλεϊ (που την είχε ανεβάσει στη Λιγκ 1), δεν κατάφερε όμως να τη σώσει, η επιστροφή στην Τσάμπιονσιπ είναι φυσικά ο στόχος.

Ο Χάρτλεϊ έκανε ριζικές αλλαγές στο ρόστερ, ήρθαν 13 παίκτες, έφυγαν 10 (16 μαζί με τους δανεικούς), οι προσθήκες είναι δυνατές και τα πρώτα δείγματα φάνηκαν στο Λιγκ Καπ. Οι «Μικροί Ρέιντζερς» έχασαν μόνο από τη Λίβινγκστον (με το βαρύ 5-0) της Πρέμιερσιπ, κι ήταν ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος παρότι δεν συνεχίζουν στη διοργάνωση. Αναμένεται να κυνηγήσουν μέχρι τέλους την απευθείας άνοδο.

cta_box_bg
Σούπερ Δώρο* στο PS Rewards Χωρίς Κατάθεση! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Φόλκερκ

Μόνο κακή δεν ήταν η περσινή σεζόν, άφησε όμως πικρία. Τερμάτισε στη 2η θέση, όμως δεν μπόρεσε να πάρει την άνοδο μέσω των πλέι-οφ. Έφτασε και μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου Σκωτίας, όπου αποκλείστηκε από την Ινβερνές της Τσάμπιονσιπ, βατός ο αντίπαλος αν αναλογιστεί κανείς ότι Σέλτικ-Ρέιντζερς ήταν το άλλο ζευγάρι.

Ο Τζον ΜακΓκλίν έχει κάνει μόλις 6 προσθήκες μέχρι τώρα, 10 οι αποχωρήσεις (16 μαζί με τους δανεισμούς που έληξαν). Ήταν ανταγωνιστική στους ομίλους του Λιγκ Καπ, τερμάτισε στη 2η θέση, πίσω από την Πάρτικ Θιστλ, έχασε για ένα βαθμό την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Μπορεί να μπει στα πλέι-οφ, για να διεκδικήσει τον μεγάλο στόχο που είναι η άνοδος, όσον αφορά τον τίτλο είναι ένα αουτσάιντερ που αξίζει.

Αλόα

Οι «Σφήκες» τερμάτισαν στην 4η θέση της Λιγκ 1, δεν κατάφεραν όμως να πάρουν την άνοδο, γνωρίζοντας δυο βαριές ήττες (6-2 και 1-0) στα πλέι-οφ από την Ερντριόνιανς. Ο Μπράιαν Ράις συνεχίζει στον πάγκο, κράτησε τον αμυντικό Ντεβίν (ήταν δανεικός από τη Μάδεργουελ, αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή) κι έκανε 9 ακόμα προσθήκες. Αποχώρησαν 10 παίκτες, 6 από αυτούς ήταν δανεικοί, η Αλόα αναμένεται να είναι και φέτος ανταγωνιστική και δυσκολοκατάβλητη, δύσκολα θα βρεθεί ξανά στην τετράδα.


Κουίν Οφ Σάουθ

Τερμάτισε στην 5η θέση της Λιγκ 1 πέρυσι, πάλεψε αρκετά και το οφείλει στον Μάρβιν Μπάρτλεϊ. Ο 37χρονος τεχνικός ήρθε τον Γενάρη και αναγέννησε την Κουίνς, της έδωσε αγωνιστική ταυτότητα και νοοτροπία νικητή. Έκανε 7 σημαντικές προσθήκες (9 μαζί με δυο δανεισμούς) αυτό το καλοκαίρι ρίχνοντας το βάρος στην άμυνα, 12 αποχωρήσεις (οι 4 ήταν δανεικοί) δείχνει να έχει φτιάξει το ρόστερ που ήθελε. Έκανε μια νίκη σε 4 φιλικά, έδειξε όμως τις δυνατότητες της στο Λιγκ Καπ. Πήρε 3-3 από τη Μάδεργουελ της Πρέμιερσιπ χάνοντας στα πέναλτι τον έξτρα βαθμό, νίκησε Έλγκιν και Κουίνς Παρκ, έχασε την πρόκριση τερματίζοντας 2η πίσω από τους «Στίλμεν» στον 7ο όμιλο. Στόχος η τετράδα, όχι εύκολος αλλά εφικτός.

Εδιμβούργο

Εξαιρετική η πρώτη σεζόν της ιστορίας του στη Λιγκ 1, όχι μόνο εξασφάλισε την παραμονή, αλλά παραλίγο να διεκδικήσει και την άνοδο μέσω των πλέι-οφ, την προτελευταία αγωνιστική έμεινε εκτός τετράδας τερματίζοντας τελικά στην 6η θέση. Ο Άλαν Μέιμπουρι διαχειρίστηκε ιδανικά ένα ρόστερ -που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς πέρυσι- και το πείραξε ελάχιστα. Μόλις δυο προσθήκες (4 μαζί με τους δανεικούς) και πέντε αποχωρήσεις, το ρόστερ άλλαξε ελάχιστα, δύσκολα θα κάνει το παραπάνω βήμα. Έκανε 4 ήττες σε ισάριθμα ματς στον 4ο όμιλο του Λιγκ Καπ, σκόραρε σε όλα, δέχτηκε όμως 14 γκολ. Μπορεί να ελπίζει μόνο σε επανάληψη του περσινού επιτεύγματος, να εξασφαλίσει εύκολα την παραμονή στην κατηγορία.

cta_box_bg
Προσφορά* χωρίς κατάθεση & VIP ταξίδι στον τελικό του Europa League! Αποκλειστικά στην bwin! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μοντρόουζ

Δεν κατάφερε αυτή τη φορά να μπει στα πλέι-οφ της Λιγκ 1, το είχε πετύχει τις 4 προηγούμενες σεζόν, τερμάτισε τελικά στην 7η θέση. Καμία ανησυχία όσο υπάρχει ο Στιούαρτ Πίτρι είναι στον πάγκο της «Μο» από το 2016 και ξέρει όσο κανείς άλλος τι χρειάζεται η ομάδα. Έξι αποχωρήσεις (πέντε ακόμα παίκτες δόθηκαν δανεικοί) και 7 προσθήκες από τις οποίες ξεχωρίζει αυτή του σκόρερ Κέιν Χέστερ που ήρθε από την Έλγκιν.

Στη Μοντρόουζ υπάρχει ακόμα το… κανόνι, ο Ρόρι ΜακΆλιστερ, ο άνθρωπος που έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ από όσους παίζουν στις 4 επαγγελματικές κατηγορίες της Σκωτίας αυτή τη στιγμή. Έκανε το ντεμπούτο του το 2005, ήρθε το 2022 στη Μοντρόουζ και μετρά 240 γκολ με 5 διαφορετικές ομάδες (158 με Πίτερχεντ, 45 με Μπρέχιν, 24 με Κοβ Ρέιντζερς, 3 με Ινβερνές και 10 με Μοντρόουζ). Ξεκίνησε το Λιγκ Καπ κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη όταν κέρδισε με 1-0 τη Σεντ Μίρεν (φυσικά ο ΜακΆλιστερ πέτυχε το μοναδικό γκολ), δεν έκανε όμως άλλη νίκη στα 3 επόμενα ματς και δε συνεχίζει στον θεσμό. Δεν πρόκειται να κινδυνεύσει, όμως είναι δύσκολο να μπει στην τετράδα.

Κέλτι Χαρτς

Εμεινε με άνεση στη Λιγκ 1, παρότι τερμάτισε στην 8η θέση, στο +16 από την 9η Κλάιντ. Άλλαξε προπονητή, έφυγε ο Τζον Πότερ και τη θέση του πήρε ο 33χρονος Μάικλ Τίντσερ. Είναι από το 2020 στην Κέλτι, έπαιξε σε 62 ματς πρωταθλήματος ως μέσος, αυτή είναι η πρώτη του δουλειά ως προπονητής.

Αποκτήθηκαν 9 παίκτες, αποχώρησαν 12 (δανεικοί οι 4), τα πρώτα δείγματα γραφής στο Λιγκ Καπ ήταν εξαιρετικά. Έχασε μόνο το πρώτο ματς (από τη Μόρτον), νίκησε στη συνέχεια Εδιμβούργο (5-3 εκτός έδρας παρότι έχανε 3-0) και Στρανράερ για να φέρει στο φινάλε 3-3 στην έδρα της Ρος Κάουντι της Πρέμιερσιπ παίρνοντας στα πέναλτι τον έξτρα βαθμό. Έχασε για ένα βαθμό την πρόκριση τερματίζοντας στην 3η θέση και δείχνει… αγριεμένη.

cta_box_bg
Παίξε Νόμιμα στην bet365 ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Στέρλινγκ Άμπιον

Πήρε το πρωτάθλημα στη Λιγκ 2 κι επέστρεψε μετά από 8 χρόνια στη Λιγκ 1, πραγματοποιώντας εντυπωσιακή πορεία. Κέρδισε 21 ματς στο πρωτάθλημα, μόνο οι Σέλτικ (32), Ρέιντζερς (29) και Ντανφέρμλιν (23) κέρδισαν περισσότερα πέρυσι στις 4 επαγγελματικές κατηγορίες της Σκωτίας. Μόλις δυο προσθήκες, του επιθετικού Χίλσον από την Αρμπρόουθ και του μέσου Μέλνε από τη Μοντρόουζ, αφού ο γκολκίπερ Γουίρ ήταν ήδη στην ομάδα ως δανεικός από την Μπόνιριγκ Ρόουζ απλά έκλεισε με κανονική μεταγραφή. Μόλις μια αποχώρηση (τρεις μαζί με δυο δανεικούς), ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο ρόστερ. Εντυπωσιακή στο Λιγκ Καπ, έφερε ισοπαλία με την Έιρ χάνοντας τον έξτρα βαθμό στα πέναλτι, κέρδισε Αλόα, Στενχάουσμιουρ και τη Σεντ Τζόνστον της Πρέμιερσιπ (με το εντυπωσιακό 4-0 εκτός έδρας) και προκρίθηκε στη φάση των «16» όπου θα υποδεχτεί την Αμπερντίν. Η πορεία στο Λιγκ Καπ φαντάζει… σουρεαλιστική, δύσκολα θα παραμείνει με αυτό το ρόστερ στην κατηγορία, κανείς πάντως δεν μπορεί να την υποτιμήσει.

Άνναν Αθλέτικ

Τερμάτισε στην 3η θέση της Λιγκ 2 και κατάφερε να πάρει την άνοδο μέσω των πλέι-οφ ανόδου-παραμονής επικρατώντας στον τελικό της Κλάιντ. Μαζί με τον αμυντικό Ντεβίν -που ήταν δανεικός από τη Μάδεργουελ κι έκλεισε με κανονική μεταγραφή- έγιναν 10 προσθήκες, 11 οι αποχωρήσεις (μαζί με τους δανεικούς). Ο Πίτερ Μέρφι είναι από το 2017 στον πάγκο της, δεν έχει προπονήσει άλλη ομάδα αφού σε αυτή πήρε το χρίσμα του προπονητή. Έπεσε σε πολύ δύσκολο όμιλο στο Λιγκ Καπ και γνώρισε βαριές ήττες από Κιλμάρνοκ (3-0) και Ντανφέρμλιν (4-0), έχασε εντός από Ρέιθ Ρόβερς και Άλμπιον Ρόβερς. Πρωταρχικός στόχος η παραμονή, θα ζοριστεί πολύ για να τα καταφέρει.

Επιμέλεια: Μάνος Κασσωτάκης

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Betshop
Sportingbet
Απόδοση Stoiximan
Απόδοση Pamestoixima.gr
Απόδοση Novibet
Απόδοση Bwin
Απόδοση Betsson
Απόδοση Fonbet
Απόδοση Bet365
Απόδοση Netbet
Απόδοση Betshop
Απόδοση Sportingbet
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση