foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ62
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Πρωτάθλημα Βελγίου 2023-24: Preview Ma pro League

Previews Πρωταθλημάτων | 26 Ιουλ 2023 11:49
A-BELGIOU-afierwma-foxbet_new.jpg

Το πρωτάθλημα του Βελγίου ήταν το πιο συγκλονιστικό στην Ευρώπη της περασμένης σεζόν! Τρεις ομάδες, η Αντβέρπ, η Γκενκ και η Ουνιόν διεκδίκησαν τον τίτλο ως το τέλος. Στα δύο ματς της τελευταίας αγωνιστικής, ο τίτλος άλλαξε τρεις φορές χέρια, από το 87ο λεπτό ως το και το 7ο των καθυστερήσεων. Τελικώς, τον πήρε η Αντβέρπ (που έκανε το «νταμπλ»). Στο Τσάμπιονς Λιγκ οδηγήθηκε η Γκενκ και στο Γιουρόπα Λιγκ η Ουνιόν.

Οι δύο πρώτες θα βρίσκονται και φέτος στην πρώτη εξάδα, στην οποία αναμένεται να δώσουν ακόμη το «παρών» η Κλαμπ Μπριζ, η Άντερλεχτ, η Γάνδη και η Σαρλερουά. Η Ουνιόν αποτελεί μεγάλο «ερωτηματικό». Θεωρητικά θα βρεθεί στη 2η εξάδα, μαζί με τις Σταντάρ και Μαλίν. Σε αυτή λογικά θα συμμετάσχουν ακόμη η Σερκλ Μπριζ και η Σεντ Τρούιντεν και μάλλον και η Βέστερλο. Οι ομάδες που ξεκινούν με τις περισσότερες πιθανότητες για να βρεθούν στην τελευταία τετράδα είναι η Λέουβεν, η Έουπεν, η Κορτράικ και η «νεοφώτιστη» RWD Μόλενμπεκ.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σύστημα διεξαγωγής

Τα... προσωρινά συστήματα (λόγω των σεζόν του Covid) πέρασαν, μειώθηκαν και οι ομάδες (από 18 σε 16) κι έτσι απο φέτος, ύστερα από τέσσερις χρονιές, επιστρέφουν τα πλέι οφ για όλους κι όχι μόνο για τις οχτώ πρώτες, όπως ίσχυσε την προηγούμενη τριετία. Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θα έχει φέτος 30 αγωνιστικές, με την κάθε ομάδα ν’ αντιμετωπίζει μέσα-έξω όλες τις υπόλοιπες.

Οι έξι πρώτες της κανονικής διάρκειας θα παίξουν στην 1η σειρά (Πλέι Οφ 1), από την οποία θα προκύψουν η πρωταθλήτρια και τα περισσότερα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Εκείνες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7-12 θα παίξουν στη 2η σειρά (Πλέι Οφ 2) και η νικήτρια αυτής της σειράς, θα παίξει μπαράζ με την 4η (ή την 5η, ανάλογα με το ποια θα πάρει το Κύπελλο) της 1ης σειράς. Η ομάδα που θα επικρατήσει θα κατακτήσει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι τέσσερις τελευταίες της κανονικής διάρκειας (θέσεις 13-16) πάνε στην 3η σειρά (Πλέι Οφ 3 ή Πλέι Άουτ). Η 1η της σειράς εξασφαλίζει την παραμονή της. Η 2η θα παίξει αγώνα μπαράζ με την 3η της Β’ κατηγορίας, ενώ οι δύο τελευταίες υποβιβάζονται απ’ ευθείας.

Στις δύο πρώτες σειρές οι ομάδες μπαίνουν στα πλέι οφ με τους μισούς βαθμούς της κανονικής διάρκειας, ενώ στα πλέι άουτ, οι ομάδες θα έχουν κανονικά τους βαθμούς της κανονικής διάρκειας.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, ισχύουν τα εξής κριτήρια:

1) Περισσότερες νίκες
2) Διαφορά τερμάτων
3) Καλύτερη επίθεση
4) Περισσότερες εκτός έδρας νίκες
5) Διαφορά τερμάτων εκτός έδρας
6) Καλύτερη επίθεση εκτός έδρας

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Αντβέρπ 9. Σεντ Τρούιντεν
2. Γκενκ 10. Μαλίν
3. Κλαμπ Μπριζ 11. Ουνιόν Σεν Γκιλουάζ
4. Άντερλεχτ 12. Βέστερλο
5. Γάνδη 13. Λέουβεν
6. Σαρλερουά 14. Κορτράικ
7. Σταντάρ Λιέγης 15. Έουπεν
8. Σεκλρ Μπριζ 16. RWD Μόλενμπεκ
Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης (Θέση) Από Σε
Ντόλμπεργκ (Ε) Νις Άντερλεχτ
Ιγκόρ Τιάγκο (Ε) Λουντογκόρετς Κλαμπ Μπριζ
Ιλενικένα (Ε) Αμιάν Αντβέρπ
Μπονσού Μπαά (Ε) Σάρπσμποργκ Γκενκ
Φαν Κομπρούχε (Τ) Άντερλεχτ Γκενκ
Ελ Καντούς (Α) Ουνιόν Σεν Γκιλουάζ Γάνδη
Εντρί (ΜΕ) Έουπεν Λέουβεν
Λουί Πατρίς (Α) Λέουβεν Άντερλεχτ
Γουατανάμπε (Α) Γάνδη Κορτράικ
Βετλέσεν (Μ) Μπόντο Γκλιμτ Κλαμπ Μπριζ

Τι παίζουμε

Κατάκτηση: Αντβέρπ: 3.50

Οι ομάδες της Mo Pro League Βελγίου

Αντβέρπ

Έζησε την πιο πετυχημένη σεζόν στα 143 χρόνια της ιστορίας της! Κατέκτησε το πρώτο της νταμπλ, με το 5ο πρωτάθλημα της (και πρώτο μετά το 1957) και το 4ο Κύπελλό της. Ο Ολλανδός προπονητής, Μαρκ Φαν Μπόμελ, σαφώς και παρέμεινε στον πάγκο της. Στα φιλικά προβλημάτισε: έφερε ισοπαλία με τη Λιρς (της Β’), έχασε 3-0 από την ΑΕΚ (σε δύο αγώνες των 60 λεπτών, με διαφορετικές 11άδες) και νίκησε 1-0 τη Χέρτα Βερολίνου. Την Κυριακή κατέκτησε στο γήπεδό της το Σούπερ Καπ. Αντιμετώπισε τη φιναλίστ του Κυπέλλου και «μισητή» της γειτόνισσας της Μαλίν. Ο αγώνας έμεινε στο 1-1, αλλά επικράτησε στα πέναλτι.

Απέκτησε από τη γαλλική Αμιάν τον 16χρονο (παιδί «θαύμα») επιθετικό Ιλενικένα. Πήρε και τον 20χρονο Σουηδό Οντρέικα. Φυσικά, δεν θα μείνει εκεί, καθώς μετέχει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και χρειάζεται ενίσχυση. Έφυγαν ο βασικότατος Κολομβιανός στόπερ Πάτσο και οι αναπληρωματικοί Ντε Σαρ, Χέρκενς, Μιγιόσι και Ντουομό. Συνταξιοδοτήθηκαν οι Φίσερ (Μ-Ε) και Αρούν (Μ). Δίνεται 2ο φαβορί για τον τίτλο, στο 3,50, αν και ξεκινάει από πλεονεκτική θέση, έναντι της Κλαμπ Μπριζ.

Γκενκ

Ίσως μία από τις πιο μεγάλες… αποτυχίες της περσινής χρονιάς στην Ευρώπη. Έπαιξε καλή μπάλα για πολλούς μήνες, τερμάτισε πρώτη στην κανονική διάρκεια. Στον τελευταίο αγώνα των πλέι οφ ήταν… πρωταθλήτρια, από το 88ο λεπτό ως και το 94ο. Τότε, ισοφαρίστηκε από την Αντβέρπ, η οποία με το 2-2 πήρε το πρωτάθλημα και την ίδια . Έμεινε στα «κρύα του λουτρού», με μόνη παρηγοριά τη συμμετοχή της στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (παίζει στο 2ο προκριματικό γύρο με τη Σερβέτ). Ο κόουτς Βράνκεν θεωρείται ένας από τους καλύτερους στο Βέλγιο και συνεχίζει για 2η σεζόν στον πάγκο της.

Απέκτησε τον 30χρονο τερματοφύλακα Φαν Κομπρούχε από την Άντερλεχτ και δύο πιτσιρικάδες: τον 18χρονο Μποσού Μπαα (μεσοεπιθετικός, από τη νορβηγική Σάρπσμποργκ) και τον 21χρονο Φαντέρα (εξτρέμ). Τελείωσε ο δανεισμός του – μη βασικού – Σαμάτα (που μέσω Φενέρμπαχτσε κατέληξε στον ΠΑΟΚ) κι έδωσε τον αμυντικό μέσο Κουασί. Ουσιαστικά δηλαδή, δεν έχει αλλαγές στο ρόστερ της. Ωστόσο, θα είναι πλήγμα το να χάσει τον χαφ Τρεζόρ (η Μπρέντφορντ πληρώνει 15 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει). Στα φιλικά νίκησε 3-0 την Τιένεν (Γ’ κατηγορία) και 2-0 την Μπέρνλι, έφερε ισοπαλία 1-1 με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας κι έχασε 3-2 από τον ΠΑΟΚ. Θα παλέψει και φέτος για τον τίτλο. Βάσει αποδόσεων, είναι 3η στη σειρά για να τον πάρει, με την κατάκτησή του όμως να πληρώνει 5,50.

Ουνιόν Σεντ Γκιλουάζ

Πρόπερσι (σεζόν 21-22) έχασε τον τίτλο στα δύο ματς με την Κλαμπ Μπριζ στα πλέι οφ (ήταν άτυχη κι αδικήθηκε από τη διαιτησία). Πέρυσι, ήταν πρωταθλήτρια ως το 89ο λεπτό της τελευταίας αναμέτρησης. Σ’ εκείνο το σημείο, ισοφαρίστηκε από την αδιάφορη Κλαμπ Μπριζ, έφαγε άλλα δύο γκολ στις καθυστερήσεις, έχασε με 3-1 κι έμεινε 3η στη βαθμολογία. Μία μεγάλη ποδοσφαιρική «αυτοκτονία». Αποχώρησε ο κόουτς Κάρελ Χέραρτς. Αναλαμβάνει ο 50χρονος Γερμανός Αλεξάντερ Μπλέσιν που πριν από δύο χρονιές είχε καλή παρουσία στην Οστάνδη και πέρυσι εργάστηκε στην Τζένοα.

Έχασε σημαντικότατους παίκτες: Μπόνιφεϊς (17 γκολ σε όλες τις διοργανωσεις πέρυσι), Τεμά, Βαν ντερ Χέιντεν, Ελ Αζούσι, Καντούς. Πήρε μόλις τρεις και σίγουρα θα χρειαστεί περαιτέρω ενίσχυση. Στα φιλικά νίκησε μία ερασιχτενική αντίπαλο και τη γαλλική Βαλενσιέν, έφερε ισοπαλίες με τις Μονακό και Φέγενορντ. Συγκαταλέγεται στις δυνατές ομάδες, αλλά δεν αποκλείεται να μείνει κι εκτός της πρώτης εξάδας.

Κλαμπ Μπριζ

Πραγματοποίησε τη χειρότερη σεζόν της εδώ και πολλά χρονιά, παρά το ότι έφτασε στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Λίγο έλειψε να μείνει εκτός της πρώτης τετράδας και τελικώς, τερμάτισε 4η, μένοντας μακριά από την πρώτη θέση. Έτσι, έπεσε από την κορυφή ύστερα από τρεις σερί κατακτήσεις. Μοναδικός της στόχος είναι το να επιστρέψει εκεί. «Έκλεψε» τον προπονητή της Σταντάρ Λιέγης, τον Ρόνι Ντέιλα. Ο Νορβηγός αναλαμβάνει να τη «χτίσει» από την αρχή.

Ως τώρα έχει ξοδέψει περισσότερα από 20 εκ. ευρώ για τους Ιγκόρ Τιάγκο (Βραζιλιάνος επιθετικός από τη Λουντογκόρετς), Βέτλεσεν (Νορβηγός μέσος από την Μπόντο Γκλιμτ), Σκοράς (Πολωνός εξτρέμ από τη Λεχ Πόζναν) και Μπαρμπερά (18χρονος επιθετικός από τη Β’ ομάδα της Μπαρτσελόνα). Είναι σημαντικές οι αποχωρήσεις των Σιλά (Α), Κλίντον Μάτα (Α) και Νόα Λάνγκ (Μ-Ε). Στα φιλικά νίκησε τις Μπέερσχοτ (Β’) και Γκόου Αχέντ Ιγκλς (Ολλανδία), έχασε από τις Ζούλτε Βάρεγκεμ (Β’), Φέγενορντ και Άλκμααρ. Στόχος της είναι να γυρίσει στις επιτυχίες. Είναι το πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα, στο 2,75, αλλά θέλει πολλή δουλειά για την πρωτιά.

Novibet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Αναλήψεις εντός 24 ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Γάνδη

Για δεύτερη σερί χρονιά έμεινε εκτός τετράδας (5η θέση), αλλά κέρδισε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στο Κόνφερενς Λιγκ αντιμετωπίζει ήδη τη Ζίλινα από τη Σλοβακία και φιλοδοξεί να φτάσει ως τους ομίλους. Ο προπονητής Βαν Χάζενμπρουκ, που την είχε οδηγήσει στο μοναδικό της πρωτάθλημα το 2015 κι επέστρεψε το 2020, συνεχίζει για άλλη μία σεζόν, παρά το ότι κατά καιρούς έχει διαφωνήσει ανοιχτά με τις επιλογές της διοίκησης.

Πήρε τρεις παίκτες με γνώση του πρωταθλήματος: Γουατανάμπε (Α, από Κορτράικ), Καντούς (Α από Ουνιόν) και Χέρκενς (Μ, από Αντβέρπ). Έχει χάσει σημαντικούς ποδοσφαιριστές: Οκούμου (Α), Βάντις Οτζίτζα (Μ), Λέμαγιτς (Ε), Γκοντό (Α), Βαν Ντάελε (Α). Στα φιλικά νίκησε τις Μαρελμπέκε (ερασιτεχνική), Ουτρέχτη και Φόλενταμ, έφερε ισοπαλία με τη Μαμέλοντι (Νότιος Αφρική) κι έχασε από τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ. Ο στόχος της είναι να βρεθεί στην πρώτη εξάδα και λογικά δεν θα έχει πρόβλημα στο να το πετύχει.

Σερκλ Μπριζ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ξεκίνησε άσχημα, άλλαξε προπονητή το Φθινόπωρο και μετά πήρε τα πάνω της. Με τον Μούσλιτς (την ανέλαβε το Σεπτέμβρη) μπήκε οριακά στην οχτάδα και τελικώς πήρε την 6η θέση, κάτι που θεωρείται επιτυχία για τα δεδομένα της. Ο 40χρονος κόουτς είχε ανανεώσει πολύ νωρίς το συμβόλαιό του κι έτσι, συνεχίζει κανονικά στον πάγκο της.

Πήρε τον 20χρονο Μίντα από τον Ισημερινό και ως ελεύθερους τους Ντελάνζ (Τ, 22 χρονών), Ντε Βίλντε (Μ, 20 χρονών) και Σεμέδο (Α, 20 χρονών). Σημαντικότατη η απώλεια του Χότιτς (Μ-Ε). Έφυγαν ακόμη οι Βανχάουτ (Μ), Κασάρτ (Α), Κανουτέ (Μ). Σε φιλικό νίκησε τη Μονακό (με την οποία υπάρχει συνεργασία εδώ και χρόνια σε όλους τους τομείς). Έχασε όμως από τις Σερβέτ και Λιλ. Μάλιστα, η συντριβή με 7-2 από τους Γάλλους στην «πρόβα τζενεράλε» έχει φέρει μεγάλο προβληματισμό. Θα προσπαθήσει να μπει στην 1η σειρά των πλέι οφ. Οριακά θα τα καταφέρει ή οριακά θ’ αποτύχει.

Σταντάρ Λιέγης

Η ποδοσφαιρική «Άνοιξη» που περίμενε δεν ήρθε ούτε φέτος. Η άφιξη του Νορβηγού κόουτς Ντέιλα το περασμένο καλοκαίρι και το πολύ καλό ξεκίνημά της γέμισε με ενθουσιασμό τον κόσμο της. Ωστόσο, για άλλη μία χρονιά, παρέμεινε στα χαμηλά. Έκτη στην κανονική διάρκεια και τελικώς στην τελική κατάταξη και ξανά εκτός Ευρώπης. Τον Ντέιλα τον «έκλεψε» η Κλαμπ Μπριζ κι έτσι αυτή στράφηκε στον Καρλ Χέφκενς. Ο 44χρονος βρισκόταν στο προπονητικό επιτελείο της Κλαμπ Μπριζ από το 2018. Τον προηγούμενο Ιούλιο ανέλαβε πρώτος προπονητής και παρά το ότι έφερε την ομάδα στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, αποχώρησε (ως αποτυχημένος) στις 27 Δεκεμβρίου. Η έλευσή του μόνο ενθουσιασμό δεν έφερε στις τάξεις των οπαδών. Οι πρώτες αντιδράσεις έχουν ήδη φανεί.

Λόγω περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων, πλήρωσε 1,5 εκ. ευρώ στη Γουλβς για τον Ιάπωνα Καγουάμπε και πήρε ως ελεύθερους τους Ονίλ (Α-Μ, Μέλμπουρν Σίτι), Πράις (Μ, Έβερτον U21) και Μαντλ (Μ-Ε, Τότεναμ U21). Έφυγαν οι Τσίμιροτ, Ντουσέν, Ζινκερνάγκελ, Αλζάτε. Στα φιλικά νίκησε τις Φορτούνα Σιτάρντ και Σπρίμοντ (ερασιτεχνική), έφερε ισοπαλία με τη Χέρτα Βερολίνου κι έχασε από τη Μόλενμπεκ. Ο πρώτος στόχος είναι η είσοδος στην εξάδα. Πάντως, γίνεται αντιληπτό ότι χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση.

Βέστερλο

Γύρισε στην κατηγορία ύστερα από πέντε χρόνια κι όχι μόνο κατάφερε να μείνει σε αυτήν, αλλά πέτυχε και το να μπει στην οχτάδα. Στα πλέι οφ τα… παράτησε, τερμάτισε 4η στη 2η σειρά και 8η συνολικά, κάτι που θεωρήθηκε επιτυχία. Ο 43χρονος Γιόνας ντε Ροκ βρίσκεται στον πάγκο της από το 2021 και συνεχίζει.

Ήρθαν αρκετοί νέοι παίκτες, σχεδόν όλοι «πιτσιρικάδες»: Φρίγκαν (Ε, 20 χρονών), Μπος (Α, 20 χρ), Πιέντφορτ (Α. 18 χρ.), Βαν ντεν Κέιμπους (22 χρ.), Ρόμενς (Α. 20 χρ.). Είναι σημαντικότατες οι αποχωρήσεις των Βετόκελε (Ε), Ντιερξ (Μ-Ε), Ντε Κάιπερ (Α), Νενέ (Ε), Σαντλί (Μ-Ε). Σε φιλικά έφερε ισοπαλία 2-2 με τη Σεντ Τρούιντεν, έχασε 3-1 από την ολλανδική Τσβόλε και νίκησε 3-2 τον ΠΑΟΚ και 2-1 τη Βίλεμ. Διαθέτει ένα μαχητικό και πολύ γρήγορο σύνολο. Λογικά δεν θα κινδυνέψει και θα βρεθεί στη 2η σειρά των πλέι οφ (θέσεις 7-12).

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σαρλερουά

Στο πρώτο μισό της σεζόν κυμάνθηκε σε πολύ… μέτρια επίπεδα, μένοντας σχετικά κοντά στα δύσκολα. Στις 28 Νοεμβρίου επέστρεψε στον πάγκο της ο εμβληματικός Φελίς Μαζού (ήταν προπονητής της από το 2013 ως το 2019), τη βελτίωσε, την έφερε κοντά στην οχτάδα, αλλά στο φινάλε χάθηκε ο στόχος των πλέι οφ. Έμεινε στην 9η θέση. Ο 57χρονος τεχνικός έχει φέτος το χρόνο να δουλέψει από την προετοιμασία κι αναμένεται να παρουσιάσει ένα καλύτερο σύνολο.

Ήρθε ο Μπερνιέ (Μ-Ε) από τη Σερένγκ και οι σχετικά άγνωστοι οι Νταμπάγκ (Ε, Παλαιστίνιος από την πορτογαλική Αρούκα) και Ρογκέλι (Μ, Σλοβένος, από την αυστριακή Τιρόλ). Σημαντικότατες και επώδυνες οι αποχωρήσεις των Καγιέμπε (Α) και Γκολιζαντέχ (Μ-Ε). Σε φιλικά νίκησε τις Οστάνδη (3-1) και Ουτρέχτη (2-1), έφερε ισοπαλία με τη Ράγιο Βαγιεκάνο (1-1) κι έχασε από τις Έουπεν (4-0) και Ρεμς (3-1). Θεωρητικά θα παλέψει για την 1η εξάδα, πιθανότερο το να βρεθεί στη 2η.

Λέουβεν

Για ακόμη μία χρονιά κατάφερε… αθόρυβα να πετύχει τον στόχο της, που δεν είναι άλλος από το να μένει μακριά από τα δύσκολα και να εξασφαλίζει την παραμονή της. Ως την 9η αγωνιστική βρισκόταν στην 1η τετράδα, ως τη 18η στη 2η και παρά τη συνεχιζόμενη πτώση στο τελευταίο μισό της κανονικής διάρκειας, δεν κινδύνεψε ποτέ. Τερμάτισε 10η, που είναι μια χαρά για τα δεδομένα της. Ο 61χρονος Μαρκ Μπρις βρίσκεται στο τιμόνι της από το 2020 και συνεχίζει.

Σημαντικότατη η προσθήκη του Εντρί (ΜΕ) από την Έουπεν, «ερώτημα» εκείνη του Ισραηλινού Σόμο (Α, Μακάμπι Νετάνια) κι επένδυση αυτή του Μπανζούζι (Μ, 18 χρ.). Τεράστιο πλήγμα η αποχώρηση των Αλ Ταμάρι (6 γκολ, 4 «ασίστ» πέρυσι) και Μάριο Γκονζάλες (13 γκολ πέρυσι), σημαντικές εκείνες των Λουί Πατρίς (Α), Ντε Νόρε (Μ). Νίκησε και στα πέντε φιλικά της, αλλά αντιμετώπισε μόνο ομάδες μικρότερων κατηγοριών. Θα παλέψει για την είσοδό της στη 2η σειρά των πλέι οφ. Έχει καλό «κορμό», χρειάζεται λύσεις στο σκοράρισμα.

Άντερλεχτ

Μία χρονιά που ξεκίνησε με όνειρα (με τον Φελίς Μαζού στον πάγκο της) και τελείωσε… εφιαλτικά. Έμεινε 11η (η χειρότερη της ιστορίας της) μακριά από τις θέσεις της Ευρώπης. Στις 2 Δεκεμβρίου την ανέλαβε ο Δανός Μπρίαν Ρίεμερ, που συνεχίζει στον πάγκο της, παρά την αποτυχία του να τη φέρει στα πλέι οφ. Το ερώτημα είναι αν θα έχει μεγάλη πίστωση χρόνου.

Τα πολλά λεφτά (5 εκ.) τα έδωσε για να πάρει τον Δανό στράικερ Ντόλμπεργκ από τη Νις, λιγότερα για τον Λουί Πατρίς (Α), που ήρθε από τη Λέουβεν. Ως ελεύθερος αφίχθη ο τερματοφύλακας Ντουπέ από την Τουλούζ. Έφυγαν και οι δύο «καλοί» γκολκίπερ, ο Βερμπρούχεν κι ο Βαν Κομπρούχε. Ο Ρεφαέλοφ δεν προσέφερε όσα περίμεναν οι άνθρωποί της και στα 37 του, η αποχώρησή του δεν ενοχλεί κανέναν. Σημαντική η αποχώρηση και του Όλσον, δεν έπεισε ο Σλιμανί. Νίκησε και στα τρία φιλικά της: Ουντενάαρντε (5-0), Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (3-1), Άγιαξ (3-0). Ο πρώτος και βασικότερος στόχος είναι το να ξαναβρεί την… αξιοπρέπειά της. Φυσικά θα προσπαθήσει αρχικώς να βρεθεί στην 1η εξάδα και να ψάξει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Για τίτλο, ούτε λόγο ακόμα, εκτός αν ο Ρίεμερ κάνει τόσο καλή δουλειά.

Σεντ Τρούιντεν

Πρόπερσι έχασε την είσοδό της στην οχτάδα λόγω χειρότερης διαφοράς τερμάτων. Πέρυσι την έψαξε για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά τελικώς έμεινε αρκετά πίσω και τερμάτισε 12η. Αποχώρησε ύστερα από δύο χρόνια ο κόουτς Χόλερμπαχ, που είχε κάνει πολύ καλή δουλειά. Τον αντικαθιστά ένας άλλος Γερμανός, ο 55χρονος Θόρστεν Φινκ (είναι η 11η ομάδα του σε 15 χρόνια).

Ήρθαν έξι παίκτες. Οι τρεις είναι Ιάπωνες (λογικό, αφού η ομάδα ανήκει σε Ιάπωνες ιδιοκτήτες). Σημαντικότερη η μεταγραφή του Γκοντό (Α) από τη Γάνδη. Σημαντικό πλήγμα με την αποχώρηση του Κονατέ (Μ). Έφυγαν επίσης οι 11αδάτοι Μπάουερ (Α), Λάιστνερ (Α), Ντε Ρίντερ (Μ), Τεσέιρα (Α). Έδωσε…  άπειρα φιλικά (σύνολο 10). Σημείωσε έξι νίκες, έφερε δύο ισοπαλίες και γνώρισε δύο ήττες. Στόχος της είναι το να βρεθεί στη 2η σειρά των πλέι οφ και λογικά, θα τα καταφέρει.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μαλίν

Τα… χρειάστηκε στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν. Στις 17 Οκτωβρίου την ανέλαβε ο πρώην διεθνής παίκτης Στέφεν Ντεφούρ, στο προπονητικό του ντεμπούτο στα 35 του. Τη βελτίωσε και την έφερε στον τελικό του Κυπέλλου. Ταυτόχρονα, εξασφάλισε εύκολα την παραμονή της. Εκτιμήθηκε η δουλειά του Ντεφούρ και παρέμεινε.

Σημαντική η προσθήκη του Κονατέ (Μ) από τη Σεντ Τρούιντεν, μπήκαν απ’ ευθείας στην 11άδα οι Μπελγκάλι (Α), Φουλόν (Α). Από τις αποχωρήσεις ξεχωρίζουν εκείνες των Ντα Κρουζ (Μ-Ε), Βερστράετε (Μ). Έφυγαν και οι Μπάικερ (Α) και Σβερς (Α). Νίκησε και στα τέσσερα φιλικά της (τα τρία ήταν με ομάδες μικρότερων κατηγοριών και το ένα με την Ισραηλινή Μακάμπι Νετάνια). Στο Σούπερ Καπ έφερε 1-1 εκτός με την νταμπλούχο (και μισητή της αντίπαλο) Αντβέρπ, αλλά έχασε στα πέναλτι. Λογικά δεν θα έχει πρόβλημα να βρεθεί στη 2η σειρά των πλέι οφ.

Κορτράικ

Αρκετά δύσκολη η περσινή σεζόν για την ομάδα της Φλάνδρας. Ως και τη 18η αγωνιστική βρισκόταν σε θέση υποβιβασμού. Τελικώς, από την 25η και μετά έμεινε 14η. Την αναλαμβάνει ο 32χρονος Έντουαρντ Στιλ, που πρόπερσι δούλεψε στη Σαρλερουά, από την οποία απολύθηκε τον περασμένο Οκτώβρη. Αμέσως μετά ανέλαβε την Έουπεν, στην οποία έμεινε ως το τέλος της σεζόν.

Με τεράστια οικονομικά προβλήματα, έχει πάρει μόνο ένα 19χρονο μέσο από την Κλαμπ Μπριζ. Έφυγαν σημαντικότατοι παίκτες: Γουατανάμπε (Α), Σελεμανί (Ε), Ίλιτς (Τ), Ντ’ Αν (Α), Μπανταμόσι (Ε). Στα φιλικά νίκησε τις Χαρελμπέκε και Ουντενάαρντε μικρότερων κατηγοριών, καθώς και τις Μόλενμπεκ και Φόλενταμ (ολλανδική), έφερε ισοπαλία με τη Βάαλβαϊκ κι έχασε από την ερασιτεχνική Βέρβικ και την Μπέβερεν της Β’. Ξεκινάει με στόχο ν’ αποφύγει την τετράδα των πλέι άουτ. Δύσκολα θα τα καταφέρει.

Έουπεν

Σώθηκε στο… τσακ! Στο πρώτο μισό της περσινής σεζόν βρέθηκε αρκετές φορές στη ζώνη του υποβιβασμού. Μετά τη 13η αγωνιστική δεν ξανάπεσε ποτέ σε αυτήν, αν και το τελευταίο δίμηνο «ακροβατούσε». Τελικώς, τερμάτισε 15η, μόλις ένα βαθμό πάνω από τις Οστάνδη και Ζούλτε, που υποβιβάστηκαν. Άλλαξε τρεις προπονητές στη διάρκεια της χρονιάς. Ο τελευταίος, ο Έντουαρντ Στιλ, αυτός που την έσωσε, δεν συνεχίζει (πήγε στην Κορτράικ). Αναλαμβάνει ο 40χρονος Γερμανός Κρίστιαν Κόχφελντ, που «έφτιαξε το όνομά του» στη Βέρντερ και πέρυσι δούλεψε στη Βόλφσμπουργκ. Έχει καλές περγαμηνές, αλλά όχι καλά… εργαλεία στα χέρια του και θα πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ.

Ήρθαν μόλις δύο παίκτες: ο Πολωνός Μπιάλεκ από τη Βόλφσμπουργκ (τον έφερε ο κόουτς) κι ο Γερμανός Μέχβαλντ (Μ), από την Ουνιόν Βερολίνου. Υπήρξαν σημαντικές αποχωρήσεις: Πέετερς (ΜΕ, 7 γκολ πέρυσι), Πρέβλιακ (Ε, 6 γκολ πέρυσι), Εντρί (Ε, 7 γκολ πέρυσι), Γκασαμά (Ε. 2 γκολ πέρυσι). Στο πρώτο φιλικό έχασε από τη Λιέγη (Γ’), στα άλλα τρία νίκησε τις Σαρλερουά (4-0), Ρεμς (3-2) και Μαρσέιγ (1-0). Έχει καλό προπονητή, αλλά θα χρειαστεί ενίσχυση προκειμένου ν’ αποφύγει την τελευταία τετράδα.

Μόλενμπεκ

Ένας σύλλογος με… φλαμανδικές ρίζες στις Βρυξέλλες. Ένα «κλαμπ» που «πάτησε» σε άλλα τα οποία διαλύθηκαν. Ιδρύθηκε με συγχωνεύσεις το 2015, πήρε επαγγελματικό καταστατικό το 2020 και φυσικά, μετέχει για 1η φορά στην ιστορία του στη «μεγάλη» κατηγορία. Η ομάδα ήταν εξαιρετική πέρυσι στη Β’. Από την 7η αγωνιστική βρέθηκε στην πρώτη εξάδα, με συνεχώς βελτιούμενη εικόνα. Λίγο πριν από το φινάλε «έπιασε» κορυφή και δεν έπεσε ξανά. Έτσι, πανηγύρισε τον προβιβασμό.

Έκανε ένα γερό «ξεσκαρτάρισμα» στο ρόστερ της και πήρε παίκτες με παραστάσεις από την Α’ κατηγορία: Ντε Σαρ (Μ, Αντβέρπ), Ντουομό (Μ, Αντβέρπ), Ουμπέρ (Τ, Οστάνδη). Ήρθαν ακόμη οι Αμπντνέρ (Α, Φαρένσε Πορτογαλίας), Άμπε (Μ, Τόκιο). Στα φιλικά, έχασε με 2-1 από τις Κορτράικ και Χέρτα Βερολίνου και νίκησε με 4-0 τη Σταντάρ Λιέγης και με 1-0 τη Λυών.

Ξαφνικά, το βράδυ της Δευτέρας, λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη της σεζόν, έγινε… χαμός: η διοίκηση απέλυσε τον τεχνικό Βανσέν Εβράρντ, που την ανέλαβε το Δεκέμβρη και την προβίβασε. Μαζί του έφυγε όλο το προπονητικό επιτελείο. Την Τρίτη ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Κλαούντιο Κασάπα. Ο 47χρονος ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στις Ατλέτικο Μινέιρο, Λυών, Νιούκαστλ, Κρουζέιρο, Εβιάν και Αβάι. Διετέλεσε βοηθός προπονητή στη Λυών (2016-2023), υπηρεσιακός στην Μποταφόγκο το πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου κι έρχεται στο Βέλγιο για να κάνει το επαγγελματικό του ντεμπούτο ως πρώτος τεχνικός. Το να μη βρεθεί η Μόλενμπεκ στην τελευταία τετράδα στο τέλος της χρονιάς μοιάζει απίθανο.

Επιμέλεια: Ντίνος Ανδριανόπουλος

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Betshop
Sportingbet
Απόδοση Stoiximan
Απόδοση Pamestoixima.gr
Απόδοση Novibet
Απόδοση Bwin
Απόδοση Betsson
Απόδοση Fonbet
Απόδοση Bet365
Απόδοση Netbet
Απόδοση Betshop
Απόδοση Sportingbet
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση