Γιοκοχάμα Μαρίνος – Τζέονμπουκ

Γιοκοχάμα Μαρίνος

Τζέονμπουκ
-
* Μετράει 8 Over 2,5 στα 10 τελευταία
* Έχει σκοράρει στα 25 από τα 26 πιο πρόσφατα
* Έχει δεχτεί γκολ στα 6 από τα 7 τελευταία
-
* Στα 4 από τα 5 τελευταία εμφάνισε 2-3 G
* Έχει δεχτεί γκολ στα 3 από τα 4 στη διοργάνωση
* Σκοράρει για 7 σερί
- Καιρός: 27oC Αίθριος
- Α' Γύρος: Τζέονμπουκ - Γιοκοχάμα Μαρίνος: 1-2
- Σχόλια: 8oς όμιλος. Όλα τα ματς διεξάγονται στο Κατάρ, κεκλεισμένων των θυρών. Προκρίνονται οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου. Kριτήρια ισοβαθμίας: 1) βαθμοί στα μεταξύ τους, 2) διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους, 3) καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους, 4) συνολική διαφορά τερμάτων.
Πρώτη ήττα για τη Γιοκοχάμα στη διοργάνωση. Ο Άγγελος Ποστέκογλου προτίμησε να παρατάξει μία ενδεκάδα με πολλούς αναπληρωματικούς απέναντι στη Σανγκάη και «μοιραία» δεν κατάφερε να πάρει ούτε την ισοπαλία (2-1). Δεν υστέρησε σε πολλά πράγματα από τους Κινέζους, αλλά έκανε πολλά ατομικά λάθη και βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ στο 14’ από στατική φάση. Εφτά λεπτά αργότερα ο Ονάιβου απάντησε με διπλή προσπάθεια, εντούτοις στο 55’ ο αντίπαλος φορ βγήκε ολομόναχος απέναντι από τον Ομπίνα. Μέχρι τη λήξη τα έδωσε όλα για να πετύχει ένα δεύτερο γκολ, αλλά ήταν άστοχη. Μικρό το κακό, καθώς ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης και την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσει το Σίδνεϊ. «Έχουν περάσει σχεδόν εννιά μήνες από τότε που κερδίσαμε στη Νότιο Κορέα και τα πράγματα θα είναι αρκετά διαφορετικά. Όλες οι ομάδες πλέον βρίσκονται πάνω – κάτω στο ίδιο επίπεδο» δήλωσε ο ομογενής τεχνικός.
Χωρίς προβλήματα τραυματισμών ή τιμωριών έγινε η προετοιμασία για τον σημερινό αγώνα. Δεν έχει κατονομαστεί το θετικό κρούσμα από τον ιό στις τάξεις της, αλλά για την ώρα δεν δείχνει να επηρεάζεται. Το πιθανότερο σενάριο είναι να παραταχθεί και πάλι με πολλές αλλαγές στη σύνθεση της για να διαχειριστεί την κόπωση από τα διαδοχικά παιχνίδια στη διοργάνωση.
(4-2-3-1): Ομπίνα– Κόικε, Μάρτινς, Χατανάκα, Μουνμαθάν – Κίντα, Ογκιχάρα – Έρικ, Tζούνιο Μ., Μαέντα – Ονάιβου
Ρεαλιστικά δεν έχει ελπίδες πρόκρισης η Τζέονμπουκ. Παρότι ξεκίνησε ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για το τρόπαιο δεν το δικαιολόγησε ποτέ μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις την περασμένη Τετάρτη κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση, κόντρα στο Σίδνεϊ. Το τελικό 1-0 δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης, καθώς πρόσθεσε ακόμα μία κακή εμφάνιση στο ενεργητικό της και ευτύχησε να έχει σε σπουδαία μέρα τον τερματοφύλακα Σονγκ Μπέομ, ο οποίος αναδείχτηκε και MVP του αγώνα. Στο 44’ προηγήθηκε με το σουτ του Να Σουνγκ με την μπάλα να κοντράρει όσο χρειάζεται για να καταλήξει στα δίχτυα. Στην επανάληψη ελάχιστες ήταν οι φορές που απείλησε και πλέον δεν αρκεί ούτε αν κερδίσει σήμερα τη Γιοκοχάμα. «Λέτε ότι είναι δύσκολο, ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά δεν ξέρω για ποιον είναι δύσκολο. Θα έχουμε να δώσουμε δύο αγώνες όπως είναι οι κανονικοί του ποδοσφαίρου. Μιλάμε για παιχνίδι ανάμεσα σε δύο πρωταθλήτριες των δύο χωρών» δήλωσε ο Ζοσέ Μοράις στη συνέντευξη Τύπου.
Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η τελευταία προπόνηση, αλλά θα έχει να διαχειριστεί και πάλι σημαντικά προβλήματα. Θα λείψει ο ταλαντούχος Ιάπωνας επιθετικός Κουνιμότο (2/0, 25/2), ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά. «Πλήγμα» αποτελούν και οι απουσίες του διεθνή μπακ Λι Γιονγκ (1/0, 20/0) και του διεθνή χαφ Σον Τζουν – Χο (1/0, 25/2), που δεν έχουν αναρρώσει ακόμα από τον ιό.
(4-1-4-1): Σονγκ – Λι Τζου, Κιμ, Χονγκ, Τσόι – Σιν – Λι, Μουρίγιο, Τσο, Κιμ Μπο - Γκουστάβο
Αποδόσεις
Εκτίμηση
Η Γιοκοχάμα είναι το φαβορί για τη νίκη, ωστόσο πιθανότατα θα παραταχθεί με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα. Η Τζέονμπουκ σταθερά δεν πείθει στη διοργάνωση και δεν βλέπουμε τον τρόπο, που θα κερδίσει. Με βάση την ποιότητα των δύο ομάδων στην επίθεση παίζεται το G/G.
Στατιστικά
