foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ110
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Νορβηγία, Elitserien: Preview 2020

Previews Πρωταθλημάτων | 11 Ιουν 2020 18:27
Νορβηγία-Elitserien-Preview-2020.jpg

Το πρωτάθλημα της Eliteserien ξεκινάει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, και αναμένεται να ολοκληρωθεί -αν όλα πάνε καλά με την πανδημία- στις 19 Δεκεμβρίου και αφού θα έχουν συμπληρωθεί δύο γύροι και 30 αγώνες για κάθε ομάδα. Υπενθυμίζουμε πως πέρσι πρωταθλήτρια είχε αναδειχθεί η Μόλντε, 2η τερμάτισε η Μπόντο Γκλιμτ και 3η η Ρόζενμποργκ, ενώ κυπελλούχος αναδείχθηκε η Βίκινγκ κερδίζοντας 1-0 στον τελικό τη Χάουγκεσουντ. Έπεσαν απευθείας Τρόμσο και Ράνχαϊμ, ενώ έπεσε μετά από διπλούς αγώνες μπαράζ η 14η Λίλεστρομ (έχασε 2-1 εκτός από τη Σταρτ, κέρδισε 4-3 στον επαναληπτικό εντός έδρας). Τις θέσεις των τριών τελευταίων πήραν οι Άαλεσουντ, Σάντεφιορντ και Σταρτ.

Τι παίζουμε


Ο τίτλος είναι υπόθεση για δύο. Μόλντε και Ρόζενμποργκ αναμένεται να κονταροχτυπηθούν μέχρι το τέλος με τη Ρόζενμποργκ να είναι κατά την άποψή μας ένα κλικ πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα, έκπληξη μπορεί να αποτελέσουν οι Μπραν και Σάρπσμποργκ. Στη μάχη της παραμονής, πιο αδύναμοι κρίκοι δείχνουν Σάντεφιορντ και Μιόνταλεν, ενώ Άαλεσουντ και Σταρτ θα δώσουν μάχη για την αποφυγή των μπαράζ παραμονής.

➡ Ρόζενμποργκ: Να κατακτήσει τον τίτλο της Elitserie (3.00) 

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Ρόζενμποργκ, 2. Μόλντε, 3. Μπραν, 4. Βίκινγκ, 5. Βαλερένγκα, 6. Σάρπσμποργκ, 7. Μπόντο Γκλιμτ, 8. Οντ, 

9. Κρίστιανσουντ, 10. Στάμπαεκ, 11. Χάουγκεσουντ, 12. Άαλεσουντ, 13. Στρομσγκόντσετ, 14. Σταρτ, 15. Μιόνταλεν, 16. Σάντεφιορντ

Σύστημα διεξαγωγής

Η ομάδα που θα τερματίσει 1η ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια και αποκτά δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League 2021-2022, οι ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η και 3η θέση θα παίξουν στα προκριματικά του Europa League, όπως και αυτή που θα κατακτήσει το κύπελλο, εκτός κι αν έχει ήδη εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, οπότε τη θέση της θα πάρει η 4η της βαθμολογίας. Στην ουρά, υποβιβάζονται απευθείας οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο τελευταίες θέσεις (15η και 16η), ενώ η 14η θα παίξει αγώνες μπαράζ (εντός και εκτός έδρας) με τη νικήτρια των play offs της Β’ Κατηγορίας (OBOS-Ligaen). Κριτήρια ισοβαθμίας: α) διαφορά τερμάτων, β) καλύτερη επίθεση, γ) μεταξύ τους ματς.

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Ισλάμοβιτς Επιθετικός Έστερσουντ Ρόζενμποργκ
Βέτον Μπερίσα Επιθετικός Μπραν Βίκινγκ
Ντ. Πέντερσεν Μέσος Λίλεστρομ Μπραν
Σόλχαϊμ Αμυντικός Χάμαρμπι Στάμπαεκ
Φρ. Γιένσεν Μέσος Ζούλτε Βάρεγκεμ Βαλερένγκα

Οι ομάδες της Elitserien

Μόλντε

Τι έκανε πέρσι: Σταθερά καλή από την αρχή, κινήθηκε μεταξύ 1ης και 3ης θέσης, έκανε το ξεπέταγμα στα μέσα του καλοκαιριού και κράτησε την πρωτιά, κερδίζοντας πανάξια τον τίτλο.

Προπονητής: Έρλινγκ Μόε (48 ετών, παρέμεινε). Από το 2005 βρίσκεται στην ομάδα έχοντας διάφορους ρόλους στο τεχνικό επιτελείο. Το 2015 ήταν υπηρεσιακός τεχνικός στην πρώτη ομάδα, μέχρι να έρθει ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, με τον οποίο έμεινε βοηθός. Από τον Δεκέμβριο του 2018 που ο Σόλσκιερ ανέλαβε υπηρεσιακός στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Μόε ανέλαβε και πάλι την καθοδήγηση της ομάδας. Ικανός τεχνικός, κοντά στους παίκτες, έχει έφεση στην αμυντική θωράκιση.

Έδρα: Άκερ Στάντιον (11.250, τεχνητός χλοοτάπητας), Μόλντε

Μεταγραφές: Χωρίς ιδιαίτερες ανακατατάξεις στο ρόστερ, διατήρησε τον βασικό της κορμό με μια εξαίρεση. Παραχώρησε τον βασικό αμυντικό Ρούμπεν Γκάμπριελσεν στην Τουλούζ, έδωσε κάποιους νεαρούς δανεικούς σε ομάδες μικρότερων Κατηγοριών για να πάρουν εμπειρίες, ενώ απέκτησε τους αμυντικούς Στίαν Γκρέγκερσεν (Έλφσμποργκ) και Μάρκους Πέντερσεν (Τρόμσο).

Προετοιμασία: Εξαιρετικά τα αποτελέσματά της στα φιλικά, κέρδισε Χοντ, Κρίστιανσουντ, Κόνγκσβινγκερ, Κράσνονταρ, Ροστόφ, Αάλεσουντ, Λίλεστρομ και Κρίστιανσουντ, έφερε ισοπαλία με τη Μάλμε, χάνοντας μόνον από τη Σόγκνταλ.

Εκτίμηση: Το πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Διαθέτει πλήρες ρόστερ, προπονητική σταθερότητα, αντικατέστησε τον Γκάμπριελσεν στην άμυνα και θεωρείται ικανή να κάνει το back to back. Στο 2.30 η απόδοση στη Norsk Tipping για τίτλο.

Μπόντο Γκλιμτ

Τι έκανε πέρσι: Η καλύτερη σεζόν της τελευταίας 25ετίας. Σταθερά καλή από την αρχή του πρωταθλήματος, βασίστηκε στην ισχυρή της έδρα (10-4-1) και έφτασε σε κάποιο σημείο να διεκδικεί ακόμη και τον τίτλο. Τελικά, η απειρία έφερε κάποια απρόσμενα αποτελέσματα και περιορίστηκε στη 2η θέση, κερδίζοντας μετά από πολλά χρόνια ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Προπονητής: Κιέτιλ Κνούντσεν (51 ετών, παρέμεινε). Βρίσκεται στην ομάδα από το 2017, αρχικά ως βοηθός του Όσμουντ Μπιέρκαν και από το 2018 ως πρώτος προπονητής με τον Μπιέρκαν να προάγεται σε αθλητικό διευθυντή. Πριν έρθει στην Μπόντο Γκλιμτ ήταν για δύο χρόνια προπονητής στην Όσανε, από την οποία απολύθηκε λόγω των κακών αποτελεσμάτων της. Η περσινή πορεία πάντως του έφερε την ανανέωση του συμβολαίου του ως το 2022.

Έδρα: Ασπμίρα Στάντιον (5.600, τεχνητός χλοοτάπητας), Μπούντε

Μεταγραφές: Έκανε προσεγμένες κινήσεις και πάντα με στόχο να μην διαταραχθούν τα οικονομικά της και η ισορροπία στην ομάδα. Απέκτησε 7 παίκτες, με σημαντικότερες προσθήκες τον μέσο Σάμι Σκίτε (Μίντιλαντ) και τους επιθετικούς Κάσπερ Γιούνκερ (Χόρσενς) και Ούλα Σόλμπακεν (Ράνχαϊμ), ενώ απώλειες θεωρούνται οι μέσοι Χόκον Εβιέν (Άλκμααρ) και Βέγκαρντ Μόμπεργκ (Σίλκεμποργκ).

Προετοιμασία: Πολύ καλά τα αποτελέσματά της στα φιλικά, επικράτησε των Τρόμσο, Γκρόρουντ, Σπάρτα Πράγας, Αάλεσουντ, Στρομσγκόντσετ και Λίλεστρομ, ενώ ηττήθηκε δύο φορές από της Ρόζενμποργκ.

Εκτίμηση: Μετά την εξαιρετική περσινή πορεία, ο πήχης έχει ανέβει αρκετά ψηλά φέτος. Βέβαια, η διαφορά είναι ότι πλέον δε θα έχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού, αφού όλες οι ομάδες την υπολογίζουν. Πάντως, με βάση το ρόστερ θεωρείται από τις ομάδες που θα δώσουν μάχη για την 3άδα και το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στο 4.50 η απόδοση στη Norsk Tipping να βρίσκεται στην 3άδα, στο 20.00 να πάρει τον τίτλο.

Ρόζενμποργκ

Τι έκανε πέρσι: Πέρασε από διάφορες φάσεις και βρέθηκε ακόμη και στη ζώνη του υποβιβασμού. Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τον κόσμο προς τους παίκτες και -κυρίως- τον προπονητή, εντέλει όμως η ομάδα αφυπνίστηκε και με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να τερματίσει 3η και να κλέψει την τελευταία αγωνιστική το ευρωπαϊκό εισιτήριο από την ισόβαθμη Οντ.

Προπονητής: Άιρικ Χόρνελαντ (45 ετών, παρέμεινε). Έχοντας καριέρα ως αμυντικός σε Βαρντ Χάουγκεσουντ και Χάουγκεσουντ, όπου σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 2009 και ανέλαβε ως βοηθός ως το 2014, για να γίνει τεχνικός της εθνικής U19 της Νορβηγίας (2015-2016) και να επιστρέψει ως πρώτος προπονητής στη Χάουγκεσουντ, όπου έμεινε 3 χρόνια οδηγώντας την ομάδα σε μεγάλες διακρίσεις. Πέρσι δέχθηκε κριτική και αμφισβητήθηκε έντονα, η διοίκηση όμως τον στήριξε και φέτος μπαίνει πιο δυνατός. Δίνει μεγάλη σημασία στην πειθαρχία και παίζει επιθετικά.

Έδρα: Λέρκενταλ (21.400, φυσικό χόρτο), Τρόντχαϊμ

Μεταγραφές: Αρκετές ανακατατάξεις στο ρόστερ, ήρθαν 5 ποδοσφαιριστές και αποχώρησαν 7, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια σχεδόν καινούρια ομάδα φέτος. Το θετικό για την ομάδα είναι οι παίκτες που αποκτήθηκαν έχουν εμπειρία από την Κατηγορία και είναι έτοιμοι για την ενδεκάδα. Αποκτήθηκαν ο αμυντικός Έρλεντ Ράιταν (Μπόντο Γκλιμτ), ο μέσος Κρίστοφερ Ζακάριασεν (Σάρπσμποργκ), οι επιθετικοί Κάρλο Χολς (Κοπεγχάγη) και Ντίνο Ισλάμοβιτς (Έστερσουντ), ενώ επέστρεψε από τον δανεισμό του στη Μιόνταλεν ο γκολκίπερ Τζούλιαν Λουντ. Σημαντικότερες απώλειες αυτές των Αλεξάντερ Σέντερλουντ (επιθετικός), Μίκε Γιένσεν (μέσος) και Γιαν-Έρικ Λάνλι (μέσος).

Προετοιμασία: Εξαιρετικά τα αποτελέσματά της στα φιλικά. Κέρδισε Σούντσβαλ, Ράνχαϊμ, Οντ και από δύο φορές τις Μπόντο Γκλιμτ και Στιέρνταλς-Μπλινκ, ενώ ηττήθηκε μόνον από την Κρίστιανσουντ.

Εκτίμηση: Δίνεται δεύτερο φαβορί για τον τίτλο, πολύ κοντά στη Μόλντε. Διαθέτει καλό ρόστερ, έναν τεχνικό που έχει περάσει την περίοδο της αμφισβήτησης και πλέον έχει ηρεμία και ασφάλεια στον πάγκο, έχει οικονομική ευρωστία και μπορεί ανά πάσα στιγμή να ενισχυθεί. Αν καταφέρει να αποφύγει τις γκέλες στις πρώτες αγωνιστικές όπως πέρσι, μπορεί να επιστρέψει στην κορυφή. Στο 2.75 η απόδοση της Norsk Tipping για τίτλο.

Οντ

Τι έκανε πέρσι: Ξεκίνησε δυναμικά και έδειξε πως θα καταφέρει να τερματίσει σε μια από τις θέσεις της Ευρώπης, διεκδίκησε σε κάποιο σημείο μάλιστα και την πρωτιά, εντούτοις η αδυναμία της να πάρει αποτέλεσμα εκτός έδρας την έφερε τελικά 4η, υστερώντας στη διαφορά τερμάτων έναντι της ισόβαθμης Ρόζενμποργκ.

Προπονητής: Γιαν Φρόντε Νόρνες (47 ετών, καινούριος). Από τις εμβληματικές μορφές της ομάδας, έπαιξε στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του σε αυτήν, ενώ από το 2008 είναι στη θέση του βοηθού του Νταγκ Άιλεφ Φάγκερμο. Φέτος, στις αρχές Μαρτίου η διοίκηση του έδωσε το χρίσμα του πρώτου προπονητή μετά την απόφαση του Φάγκερμο να μετακομίσει στη Βαλερένγκα. Θεωρείται ικανός και εξελίξιμος, ενώ γνωρίζει άριστα την ομάδα. Μειονέκτημα η απειρία του στη θέση του πρώτου προπονητή.

Έδρα: Σκάγκερακ Αρένα (11.700, τεχνητός χλοοτάπητας), Σιέν.

Μεταγραφές: Πολύ λίγα πράγματα. Στην πράξη διατηρήθηκε ο βασικός κορμός, αφού δεν αποχώρησε κάποιος παίκτης ενδεκάδας, με εξαίρεση τον Φρέντρικ Γιένσεν, ο οποίος όμως ήταν δανεικός από τη Ζούλτε Βάρεγκεμ και έληξε ο δανεισμός του, ενώ έγιναν τρεις προσθήκες. Συγκεκριμένα, αποκτήθηκαν ο επιθετικός Ονιεκάσι Ουγκβουάντου (Σάντνες Ουλφ), ο μέσος Ελίας Σκόγκβολ (Μιέλνερ) και Τομπίας Χαλίστενσεν (Φλόρο).

Προετοιμασία: Δεν τα πήγε καλά στα φιλικά, χάνοντας από ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Τρόμσο, Ρόζενμποργκ και Σάρπσμποργκ, ενώ έφερε ισοπαλία με την Έλφσμποργκ και κέρδισε την Πετάνζ από το Λουξεμβούργο και τη Σταρτ.

Εκτίμηση: Η διατήρηση του βασικού κορμού, σε γενικές γραμμές και η παρουσία στον πάγκο ενός προπονητή που την ξέρει καλά, τη φέρνουν στις ομάδες που θα έχουν μια άνετη χρονιά και θα κινηθούν προς το πάνω μισό του βαθμολογικού πίνακα. Δύσκολο να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, ωστόσο μπορεί να αποτελέσει την έκπληξη. Στο 5.00 η απόδοση στη Norsk Tipping να βρίσκεται στην 3άδα.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Βίκινγκ

Τι έκανε πέρσι: Ακολουθώντας σταθερά καλή πορεία καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, κατάφερε να τερματίσει στην 5η θέση, επίτευγμα διόλου ευκαταφρόνητο αν σκεφτεί κανείς πως ήταν «νεοφώτιστη». Και όχι μόνον αυτό, αλλά κατέκτησε και το Κύπελλο Νορβηγίας, επικρατώντας στον τελικό της Χάουγκεσουντ, κερδίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο. Απόλυτα πετυχημένη σεζόν.

Προπονητής: Μπιάρνε Μπέρντσεν (63 ετών, παρέμεινε). Έχει μεγάλη εμπειρία και έχει περάσει και στο παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στην Μπρίνε (1986-1988), ενώ ταυτόχρονα ήταν βοηθός στην εθνική Γυναικών της Νορβηγίας, την 3ετία 1992-1995 ήταν στον πάγκο της Βίκινγκ, όπου και επέστρεψε ως υπηρεσιακός το 2004. Από το 2005 έως το 2009 ήταν στην εθνική Γυναικών της Νορβηγίας, ενώ το 2012 εκλέχθηκε ως αντιπρόεδρος της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Νορβηγίας. Μετά τον υποβιβασμό της Βίκινγκ το 2017 και την απομάκρυνση του τότε τεχνικού της Ίαν Μπέρτσναλ παραιτήθηκε από τη θέση του και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της, οδηγώντας την στην επιστροφή στην Eliteserien και πέρσι στην κατάκτηση του Κυπέλλου.

Έδρα: Βίκινγκ Στάντιον (16.300, τεχνητός χλοοτάπητας), Σταβάνγκερ

Μεταγραφές: Καλές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι, προσπάθησε και πέτυχε να ανανεώσει το ρόστερ της, χωρίς να υστερεί σε δυναμική. Απέκτησε τον επιθετικό Βέτον Μπερίσα (Μπραν), τον μεσοεπιθετικό Γιαν-Έρικ Λάνλι (Ρόζενμποργκ), τον γκολκίπερ Άρλιντ Έστμπε (Ρόζενμποργκ) και τον μέσο Τζόε Μπελ (Βιρτζίνια Καβαλίερς), ενώ στις απώλειες προσμετρώνται αυτές του επιθετικού Ζλάτκο Τρίπιτς (Γκέζτεπε), του μέσου Κρίστιαν Τόρστβεντ (Γκενκ) και του επιθετικού Μπένζαμιν Σέλμαν (τέλος δανεισμού από την Ίντερ Τουρκού).

Προετοιμασία: Μέτρια τα αποτελέσματα στα φιλικά της, επικράτησε της Γερβ, της Χάικα και της Σάντνες Ουλφ, έφερε ισοπαλία με Άρενταλ και Τρόμσο, ενώ ηττήθηκε από Στάμπεκ και Χόνκα.

Εκτίμηση: Συγκαταλέγεται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, στις ομάδες δηλαδή που θα δώσουν μάχη για μια θέση στην 5άδα και υπό προϋποθέσεις μπορεί να διεκδικήσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στο 20.00 η απόδοση στη Norsk Tipping να κερδίσει τον τίτλο, στο 5.00 να βρίσκεται στην πρώτη 3άδα.

Κρίστιανσουντ

Τι έκανε πέρσι: Παρότι οι οιωνοί δεν ήταν οι καλύτεροι στην αρχή της χρονιάς, κατάφερε με μεθοδική δουλειά και βασιζόμενη στην ομαδικότητα να τερματίσει στην 6η θέση και να αποφύγει κάθε υπόνοια κινδύνου.

Προπονητής: Κρίστιαν Μίκελσεν (44 ετών, παρέμεινε). Βρίσκεται στην ομάδα από το 2014 και του αναλογεί μεγάλο μερίδιο από την εξαιρετική πορεία της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Έχοντας θητεύει ως βοηθός στον Γκάιρ Μπάκε, αποκόμισε πολλά οφέλη στο κοουτσάρισμα και αυτή τη στιγμή θεωρείται ένας από τους πλέον εξελίξιμους τεχνικούς στη Νορβηγία. Τα καλά αποτελέσματα έφεραν μάλιστα την επέκταση του συμβολαίου του ως το τέλος του 2023.

Έδρα: Κρίστιανσουντ Στάντιον (4.300, τεχνητός χλοοτάπητας)

Μεταγραφές: Κινήθηκε με σύνεση και έκανε κάποιες καλές κινήσεις, θέλοντας να αναπληρώσει τα κενά που άφησαν οι αποχωρήσεις τριών παικτών της βασικής ενδεκάδας. Συγκεκριμένα, αποκτήθηκαν ο αμυντικός Ίβαρ Φούρου (Ράνχαϊμ), οι μέσοι Ολάους Σκάρσεμ (Ρόζενμποργκ) και Κέβιν Ντιαγνέ (Κλαμπ Μπριζ) και ο επιθετικός Αμίν Ασκάρ (Σάρπσμποργκ), ενώ παραχωρήθηκαν ο επιθετικός Τόργκιλ Γκιέρντσεν (Βίσλα Πλοκ) και οι μέσοι Αμιντού Ντιοπ (Άδανασπορ) και Γιέσπερ Ίσακσεν (Στάμπεκ).

Προετοιμασία: Δεν ήταν ιδιαίτερα καλά τα αποτελέσματά της, με σημαντική σημείωση ότι γίνονταν χειρότερα όσο πλησιάζαμε προς την έναρξη του πρωταθλήματος. Ξεκίνησε αήττητη, κερδίζοντας Χόρσενς και Ρόζενμποργκ και φέρνοντας ισοπαλία με τη Μόλντε, στη συνέχεια όμως έκανε τρεις απανωτές ήττες από Μπράτβογκ, Ράνχαϊμ και Μόλντε.

Εκτίμηση: Συγκαταλέγεται στις ομάδες που λογικά θα έχουν μια ήσυχη σεζόν, χωρίς να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερο κίνδυνο αλλά και χωρίς να είναι σε θέση να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από μια θέση στο μέσο της βαθμολογίας. Στο 8.00 η απόδοση στη Norsk Tipping να τερματίσει στην 3άδα.

Χάουγκεσουντ

Τι έκανε πέρσι: Σκαμπανεβάσματα είχε η πορεία της, κινούμενη από τις θέσεις του υποβιβασμού ως την 5η, για να τερματίσει τελικά 7η, θέση η οποία μπορεί να πει κανείς ότι της άξιζε. Συμμετείχε επιπρόσθετα στον τελικό Κυπέλλου, χάνοντας όμως 1-0 από τη Βίκινγκ.

Προπονητής: Γιόσταϊν Γκρίντχαουγκ (47 ετών, παρέμεινε). Κάλλιστα θα μπορούσε να του δοθεί ο τίτλος του «στρατιώτη». Μια ζωή βρίσκεται στην ομάδα, αναλαμβάνοντας είτε ως υπηρεσιακός είτε ως βοηθός είτε ως πρώτος προπονητής. Επέστρεψε πέρσι μετά από 4 χρόνια στην ομάδα και όπως τόνισε, στόχος του είναι να παραμείνει για πολύ καιρό. Αρέσκεται στο επιθετικό ποδόσφαιρο.

Έδρα: Χάουγκεσουντ Στάντιον (8.750, φυσικό χόρτο), Χάουγκεσουντ

Μεταγραφές: Αρκετές ανακατατάξεις στο ρόστερ. Καταρχάς, στις απώλειες είναι 4 ποδοσφαιριστές που επέστρεψαν στις ομάδες τους τελειώνοντας οι δανεισμοί τους (Μπέργκβιστ, Σάμιουελσεν, Γκρέγκορ και Κονέ). Κατά δεύτερον, σημαντικές είναι οι απώλειες του γκολκίπερ Ματσέι Γκοστόμσκι που πήγε στην Μπιτόβια Μπιτόφ και του μέσου Σόντρε Τρόνσταντ που πήγε στη Φιτέσε. Στον αντίποδα, απέκτησε 5 παίκτες, εκ των οποίων ξεχωρίζουν οι επιθετικοί Αλεξάντερ Άμιτσμπολ (δανεικός από Άαρχους) και Μπένζαμιν Σέλμαν (δανεικός από Ίντερ Τουρκού) και ο αμυντικός Ούλρικ Φρέντρικσεν (Σόγκνταλ).

Προετοιμασία: Ανάμικτα συναισθήματα προκάλεσαν στους οπαδούς της τα αποτελέσματα στα φιλικά. Νίκες επί των Ντάλιν Προ, Όσανε και Μπραν, ήττες Σταρτ και Στάμπεκ. Κοινό χαρακτηριστικό σε όλα τα ματς, τα μεγάλα σκορ.

Εκτίμηση: Δεν είναι ιδιαίτερα καλές οι προοπτικές στην ομάδα όπως είναι η κατάσταση τώρα. Αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρσι και με τα ματς να γίνονται χωρίς κόσμο, τουλάχιστον στην αρχή, χάνει το πλεονέκτημα της έδρας, με τη Norsk Tipping να τη δίνει σε απόδοση 7.00 (έκτη στη σειρά) για απευθείας υποβιβασμό. Δύσκολα θα κινδυνεύει πάντως, αλλά δε θα έχει και εύκολη σεζόν.

Στάμπαεκ

Τι έκανε πέρσι: Πορεία μέσα στα αναμενόμενα έκανε η ομάδα των προαστίων του Όσλο, τερματίζοντας τελικά στην 8η θέση. Βέβαια, δεν έλειψαν και οι περίοδοι που κινήθηκε χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα, το υλικό της όμως και η εμπειρία του τεχνικού της την έβγαλαν από τη δύσκολη θέση.

Προπονητής: Γιαν Γιόνσον (49 ετών, παρέμεινε). Έμπειρος τεχνικός, με θητεία σε αρκετές ομάδες τόσο της Νορβηγίας όσο και του εξωτερικού. Στο ενεργητικό του καταγράφονται οι θητείες του σε Λιούνγκσιλε, Λαντσκρόνα, Ρόζενμποργκ, Άαλεσουντ, Χάλμσταντ και Σιμίζου. Στη Στάμπεκ ήταν από το 2005 έως το 2010 κατακτώντας τον τίτλο το 2008, ενώ επέστρεψε πέρσι τον Ιούνιο διαδεχόμενος τον Χένινγκ Μπέργκ που απομακρύνθηκε λόγω των κακών αποτελεσμάτων και κατάφερε να αναμορφώσει την ομάδα και να την οδηγήσει στην 8η θέση.

Έδρα: Νάντερουντ Στάντιον (5.000, φυσικό χόρτο), Μπέρουμ

Μεταγραφές: Πολλές αποχωρήσεις, έφυγαν, επέστρεψαν στις ομάδες τους ή παραχωρήθηκαν δανεικοί 14 ποδοσφαιριστές, πρακτικά μια ολόκληρη ομάδα. Σημαντικότερες απώλειες αυτές των Χερνάντεζ (αμυντικός), Γκιάσι (μέσος), Τουτού (μέσος), Άσκιλντσεν (μέσος), Γιούνκερ και Σκίτε (επιθετικοί). Στον αντίποδα, ήρθαν 8 ποδοσφαιριστές, ικανοί να αναπληρώσουν τα κενά. Ξεχωρίζουν ο αμυντικός Ματς Σόλχαϊμ (Χάμαρμπι), ο μέσος Γιέσπερ Ίσακσεν (Κρίστιανσουντ), ο μέσος Ρομέιν Γκαλ (δανεικός από Μάλμε) και ο επιθετικός Φιτίμ Αζέμι (Βαλερένγκα).

Προετοιμασία: Πολύ καλά τα αποτελέσματά της στα φιλικά. Κέρδισε Μπάνικ Οστράβα, Φλόριντσντορφερ, Χαμ Καμ, Βίκινγκ και Χάουγκεσουντ, έφερε ισοπαλία με τη Στιέρνταλς-Μπλινκ και ηττήθηκε από Γκρόρουντ και Στροσμγκόντσετ.

Εκτίμηση: Οι πολλές αλλαγές στο ρόστερ της, δημιουργούν μια συγκεχυμένη κατάσταση, καθώς θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής προκειμένου να δέσουν οι παίκτες μεταξύ τους. Δύσκολα θα κινδυνεύει, δύσκολα όμως θα καταφέρει κάτι περισσότερο από μια θέση στο μέσο του βαθμολογικού πίνακα. Στο 10.00 η απόδοση στη Norsk Tipping να βρίσκεται στην 3άδα, στο 12.00 να πέσει απευθείας.

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Μπραν

Τι έκανε πέρσι: Ξεκίνησε με πολλές προσδοκίες, ακόμη και για τίτλο, εντούτοις γρήγορα φάνηκαν οι ελλείψεις της και περιορίστηκε σε μια θέση μεταξύ 5ης και 7ης, για να τερματίσει τελικά 9η, πληρώνοντας το έλλειμμα κινήτρου στις τελευταίες αγωνιστικές.

Προπονητής: Λαρς Άρνε Νίλσεν (56 ετών). Βρίσκεται στην ομάδα από το 2015 οδηγώντας την στην επιστροφή στην Eliteserien και στη συνέχεια στην εδραίωσή της στις κορυφαίες ομάδες του νορβηγικού ποδοσφαίρου. Για τη 2η θέση που κατέκτησε η Μπραν το 2016, πρώτη χρονιά μετά την επιστροφή της, ανακηρύχθηκε προπονητής της χρονιάς. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2012 οδήγησε τη Χοντ στην κατάκτηση του Κυπέλλου Νορβηγίας, ιδιαίτερα σημαντικό επίτευγμα αν σκεφτεί κανείς πως αγωνιζόταν στη 2η Κατηγορία.

Έδρα: Μπραν Στάντιον (17.000, φυσικό χόρτο), Μπέργκεν

Μεταγραφές: Αρκετές ανακατατάξεις στο ρόστερ. Έφυγαν 11 ποδοσφαιριστές και ήρθαν 7, με το ισοζύγιο να κρίνεται σε γενικές γραμμές θετικό, αφού αποχώρησαν κάποιοι παίκτες που ήταν περασμένης ηλικίας και ήρθαν νεαροί και διψασμένοι για διακρίσεις. Σημαντικότερες απώλειες, ο επιθετικός Βέτον Μπερίσα (Βίκινγκ) και ο αμυντικός Βίτο Βορμγκούρ (Κολούμπους Κρου). Σημαντικότεροι παίκτες που ήρθαν οι μέσοι Ρόμπερτ Τέιλορ (Τρόμσο) και Ντάνιελ Πέντερσεν (Λίλεστρομ) και ο αμυντικός Γιον-Χέλγκε Τβάιτα (Σάρπσμποργκ).

Προετοιμασία: Δεν ήταν πολύ καλά τα αποτελέσματά της στα φιλικά. Ηττήθηκε από Όσανε, Άαλεσουντ, Χάουγκεσουντ και Μόλντε, έφερε ισοπαλία με Ελσίνκι και Νεστ Σότρα, ενώ κέρδισε Τζουργκάρντεν, Νεστ Σότρα και Όσανε.

Εκτίμηση: Από τις δυνατές ομάδες της Νορβηγίας, θα διεκδικήσει στα ίσα την ευρωπαϊκή έξοδο και πιθανότατα θα την πετύχει, ωστόσο ο διακαής πόθος των οπαδών της, ο τίτλος, δε φαίνεται να είναι ρεαλιστικός. Στα θετικά η παρουσία του Νίλσεν στον πάγκο, ωστόσο το ρόστερ της παρότι ποιοτικό και με εμπειρία, εντούτοις δεν μπορεί να φτάσει εκείνο της Ρόζενμποργκ και της Μόλντε. Τρίτο φαβορί για τον τίτλο στη Norsk Tipping με πολύ μεγάλη διαφορά όμως από τις άλλες δύο. Στο 18.00 η απόδοση για τίτλο, στο 4.25 να βρίσκεται στην 3άδα.

Βαλερένγκα

Τι έκανε πέρσι: Πέρασε αρκετά στάδια κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ξεκίνησε τη χρονιά με αυξημένες προσδοκίες, προσγείωσε όμως γρήγορα τους οπαδούς της για να πάρει μπροστά ξανά και να αποφύγει τις περιπέτειες. Τερμάτισε τελικά στη 10η θέση, με την γκρίνια και την απογοήτευση να είναι έκδηλα στα πρόσωπα των οπαδών της.

Προπονητής: Νταγκ-Άιλεφ Φάγκερμο (53 ετών, καινούριος). Μετά από 12 χρόνια παραμονής στον πάγκο της Οντ, έκανε την αλλαγή στην καριέρα του και αποφάσισε να αναλάβει το έργο της αναδόμησης της «Ένγκα». Ικανότατος προπονητής, οδήγησε την Οντ σε κάποιες από τις σημαντικότερες επιτυχίες της ιστορίας της, όπως ήταν η 3η θέση το 2014, για πρώτη φορά μετά το 1957! Χαίρει της εκτίμησης γενικώς στη Νορβηγία και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο.

Έδρα: Intility Arena (15.500, τεχνητός χλοοτάπητας)

Μεταγραφές: Σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ και μένει να δούμε αν έγιναν για καλό. Παρελθόν οι μέσοι Μοχάμεντ Φελάχ και Σάμιουελ Φρίντιονσον, οι καλοί επιθετικοί Φιτίμ Αζέμι και Μέιρον Τζορτζ και οι αμυντικοί Μάρκους Νακίμ και Εφρέν Σουάρεζ, μαζί με κάποιους ακόμη παίκτες δεύτερης διαλογής. Αποκτήθηκαν ο αμυντικός Φελίπε Καρβάλιο (Νασιονάλ), ο μέσος Φρέντρικ Όλντρουπ Γιένσεν (Ζούλτε Βάρεγκεμ) και ο επιθετικός Πέτερ Μισέλ (Σκέιντ), παίκτες ικανοί, εντούτοις θα χρειαστούν σίγουρα χρόνο προσαρμογής και αυτό ενδεχομένως να κοστίσει.

Προετοιμασία: Πολύ καλά τα αποτελέσματα στα φιλικά, κέρδισε Ούλενσακερ, Κράσνονταρ ΙΙ, Σάντεφιορντ, Στρομσγκόντσετ, Μιόνταλεν και Γερβ, ενώ ηττήθηκε από Λοκομοτίβ Μόσχας και Μιόνταλεν. Γενικώς, έδειξε πολύ καλά στοιχεία στην επίθεση, ωστόσο αμυντικά δεν απέφυγε τα λάθη και εκεί θα πρέπει να δώσει προσοχή ο Φάγκερμο.

Εκτίμηση: Οι πολλές αλλαγές στο ρόστερ επηρεάζουν τη συνοχή και την ομοιογένεια και πιθανώς να της κοστίσουν σε βαθμούς. Συγκαταλέγεται πάντως στις ομάδες που αναμένεται να έχουν μια σχετικά άνετη σεζόν και υπό προϋποθέσεις μπορούν να διεκδικήσουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στο 20.00 η απόδοση στη Norsk Tipping να πάρει τον τίτλο, στο 4.75 να βρίσκεται στην 3άδα.

Στρόμσγκοντσετ

Τι έκανε πέρσι: Η χειρότερη σεζόν της τελευταίας 10ετίας. Αφού ταλαιπωρήθηκε και ταλαιπώρησε τα μάτια των οπαδών της με το ποδόσφαιρο που έπαιξε όλη τη χρονιά, κατάφερε να αποφύγει τις περιπέτειες των play out τερματίζοντας στη 11η θέση, 2 μόλις βαθμούς πάνω από τη Λίλεστρομ.

Προπονητής: Χένρικ Πέντερσεν (42 ετών, παρέμεινε). Ανέλαβε μεσούσης της περιόδου πέρσι και κατάφερε να βγάλει το κάρο από τη λάσπη. Μεθοδικός και παθιασμένος, έφτασε την ομάδα από την τελευταία θέση που την πήρε εκτός ζώνης υποβιβασμού και στόχος είναι να την επαναφέρει στα υψηλά στάνταρ των περασμένων ετών. Οι σημαντικότεροι σταθμοί στην καριέρα του, η ομάδα Νέων της Σάλτσμπουργκ, η ΗΒ Κόγκε στη Δανία και η Άιντραχτ Μπράουνσβαϊχ.

Έδρα: Μάριενλιστ Στάντιον (8.900), Ντράμεν

Μεταγραφές: Πολλές ανακατατάξεις στο ρόστερ, ενδεικτικό της προσπάθειας να αλλάξει η ομάδα ρότα και να κινηθεί στη νέα εποχή. Έφυγαν 13 ποδοσφαιριστές ήρθαν 8 και όλα ξεκινούν από την αρχή. Σημαντικότερες αποχωρήσεις οι αμυντικοί Μουνίρ Χαμούντ και Γιάκομπ Γκλέσνες, οι μέσοι Μάρτιν Σπέλμαν και Μοχάμεντ Κεϊτά και ο γκολκίπερ Μάρτιν Χάνσεν. Σημαντικότερες προσθήκες, ο αμυντικός Νίκλας Γκούναρσον (Σάρπσμποργκ), ο μέσος Γιάνις Ικάουνικς (Λιεπάια) και ο επιθετικός Μάρκους Μέλβαντγκορντ (Ράντερς).

Προετοιμασία: Μέτρια τα αποτελέσματά της στα φιλικά. Κέρδισε Χόμπρο, Κρίλια Σοβέτοφ, Τρόμσο και Στάμπεκ, τις τρεις τελευταίες μάλιστα χωρίς να δεχθεί γκολ, ηττήθηκε όμως από Ντιναμό Κιέβου, Μπόντο Γκλιμτ και Βαλερένγκα, δεχόμενη συνολικά 11 γκολ.

Εκτίμηση: Δε θα είναι εύκολη η χρονιά για την ομάδα του Ντράμεν. Οι ανακατατάξεις στο ρόστερ και η γενικότερη τάση ανανέωσης δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Θα δώσει μάχη να μείνει εκτός περιπετειών και πιθανώς θα τα καταφέρει, όχι όμως εύκολα. Στο 3.50 η απόδοση στη Norsk Tipping να πέσει απευθείας (4ο φαβορί) στο 12.00 να τερματίσει τελευταία (πάλι 4ο φαβορί).

Σάρπσμποργκ

Τι έκανε πέρσι: Κατώτερη των προσδοκιών, δεν κατάφερε αποδώσει τα αναμενόμενα και έφτασε να κινδυνεύει ακόμη και με απευθείας υποβιβασμό. Η ποιότητα των παικτών της όμως και η οξυδέρκεια του τεχνικού της, έφεραν την ανάκαμψη τερματίζοντας τελικά 12η.

Προπονητής: Μίκαελ Στόρε (44 ετών, καινούριος). Από τους πιο γνωστούς προπονητές στους Έλληνες φιλάθλους, λόγω της παρουσίας του το 2010 στον πάγκο του Πανιωνίου. Αμφιλεγόμενος αναφορικά με τις ικανότητές του, έχει σημαντικές επιτυχίες στο παλμαρέ του, όπως τον νταμπλ με την ΑΪΚ το 2009, το Σούπερ Καπ το 2010 και το Κύπελλο με την Γκέτεμποργκ το 2012-13. Το 2017 ήταν στον πάγκο της Χάκεν, τη σεζόν 2017-2018 ήταν στην Αμερική και στο Σαν Χοσέ, για να αναλάβει τον Ιανουάριο τη Σάρπσμποργκ με στόχο να την επαναφέρει στα ψηλά στάνταρ προς τριετίας.

Έδρα: Σάρπσμποργκ Στάντιον (8.000, τεχνητός χλοοτάπητας), Σάρπσμποργκ

Μεταγραφές: Πολλές ανακατατάξεις στο ρόστερ. Έφυγαν 13 ποδοσφαιριστές και ήρθαν 10. Πρακτικά η ομάδα είναι εντελώς καινούρια, με τον Στόρε να βάζει την υπογραφή του στη νέα μορφή που θέλει να έχει η ομάδα του. Σημαντικότερες απώλειες οι αμυντικοί Μπαρτ Στρόλμαν και Νίκλας Γκούναρσον, οι μέσοι Ματ Νίλσεν και Κρίστοφερ Ζακάριασεν, ο γκολκίπερ Αλεξάντερ Λετελιέ και οι επιθετικοί Κάιλ Λάφερτι και Αμίν Ασκάρ. Από την άλλη αποκτήθηκαν οι μέσοι Άντον Σαλέτρος (δανεικός από Ροστόφ), Μοχάμεντ Οφκίρ (Σάντεφιορντ) και Σεμπάστιαν Γιαρλ (KFUM), ο γκολκίπερ Ντέιβιντ Μίλτον Νίλσον (Σούντσβαλ) και ο μεσοεπιθετικός Αλεξάντερ Γιάκομπσεν (Νόρκεπινγκ). Με μια πρώτη ματιά φαίνεται θετικό το ισοζύγιο, ωστόσο μένει να αποδειχθεί στην πράξη.

Προετοιμασία: Πολύ καλά τα αποτελέσματά της στα φιλικά, παρέμεινε αήττητη από τον Φεβρουάριο και μετά. Κέρδισε Χάκεν, Στρόμεν, Οντ και Σάντεφιορντ, ενώ αναδείχθηκε ισόπαλη με KFUM, Όρενμπουργκ, Τορπέντο Μόσχας και Κόνγκσβινγκερ.

Εκτίμηση: Συγκαταλέγεται στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, εκεί όπου ανήκουν ομάδες που αναμένεται να έχουν μια ήσυχη χρονιά και υπό προϋποθέσεις μπορεί να δώσουν μάχη για το ευρωπαϊκό εισιτήριο και φυσικά θα διεκδικήσουν το Κύπελλο. Μια θέση στην πρώτη 8άδα, από 4η έως 6η είναι εφικτή. Στο 20.00 η απόδοση στη Norsk Tipping να πάρει τον τίτλο, στο 8.00 να βρίσκεται στην 3άδα.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μιοντάλεν

Τι έκανε πέρσι: Παρότι ξεκίνησε με άσχημες προοπτικές το πρωτάθλημα και ούσα νεοφώτιστη και με σχετικώς άπειρο ρόστερ, κατάφερε με μεθοδικότητα και παίζοντας παθιασμένα να αποφύγει ακόμη και τα μπαράζ παραμονής, κερδίζοντας την τελευταία αγωνιστική τη Βαλερένγκα και τερματίζοντας στη 13η θέση, ισόβαθμη με τη 14η Λίλεστρομ υπερτερώντας κατά 1 γκολ στη διαφορά τερμάτων.

Προπονητής: Βέγκαρντ Χάνσεν (50 ετών, παρέμεινε). Είναι ο μακροβιότερος τεχνικός σε ομάδα της Eliteserien. Βρίσκεται στην ομάδα από το 2006 και κατά τη διάρκεια της παραμονής του η Μιόνταλεν ανέβηκε στη Β’ Κατηγορία το 2008 και διεκδίκησε την άνοδο σε play offs το 2012, 2013 και 2014. Τελικά, την τρίτη φορά, το 2014, κατάφερε να ανέβει, δεν μπόρεσε όμως να αντέξει στον συναγωνισμό και έπεσε τερματίζοντας 15η το 2015. Θεωρείται σύμβολο της ομάδας και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο.

Έδρα: Consto Arena (4.200, τεχνητός χλοοτάπητας), Μιόνταλεν

Μεταγραφές: Αρκετές αλλαγές στο ρόστερ, ωστόσο υπάρχει εντέλει ισορροπία. Αποχώρησαν τρεις βασικοί, ο επιθετικός Γιάκομπ Μπέργκστρεμ, ο γκολκίπερ Τζούλιαν Λουντ και ο μέσος Πόντους Σίλφβερ, ενώ σημαντική είναι και η απώλεια του επιθετικού Όλιβερ Όσιαν, που με την εμπειρία και την εκτελεστική του δεινότητα έδινε λύσεις. Στον αντίποδα, καλές προσθήκες είναι οι μέσοι Λαρς Όλσεν (KFUM) και Βαμουτί Ντιομάντε (Ούλενσακερ) και ο επιθετικός Άλφρεντ Σκρίβεν (Ούλενσακερ). Σε γενικές γραμμές, φαίνεται να υπάρχει ισορροπία, μένει όμως να δούμε πώς θα ανταπεξέλθουν οι νεοαποκτηθέντες στις απαιτήσεις της μεγάλης Κατηγορίας.

Προετοιμασία: Κάκιστα τα αποτελέσματα στα φιλικά. Πέτυχε μόλις 1 νίκη, επικρατώντας 2-1 της Βαλερένγκα τον Ιανουάριο, ενώ στη συνέχεια ηττήθηκε από Σταρτ, Κρασνοντάρ, Λίλεστρομ, Φρέντρικσταντ, Κόνγκσβινγκερ, και Βαλερένγκα και έφερε ισοπαλία με τη Σόγκνταλ.

Εκτίμηση: Δύσκολα τα πράγματα. Οι αλλαγές στο ρόστερ δεν έφεραν το κάτι παραπάνω, οπότε με δεδομένο πως η ομάδα ήταν ήδη αδύναμη, οι προοπτικές δεν είναι ιδιαίτερα καλές. Θεωρείται το δεύτερο μεγάλο φαβορί για υποβιβασμό και δίνεται σε απόδοση 2.35 στη Norsk Tipping να πέσει απευθείας, ενώ στο 3.75 η απόδοση να τερματίσει τελευταία.

Άαλεσουντ

Τι έκανε πέρσι: Σταθερά καλή και σοβαρή, πέτυχε με άνεση την άνοδο και την επιστροφή στα «σαλόνια» του νορβηγικού ποδοσφαίρου τερματίζοντας 1η και με διαφορά 14 πόντων από τη Σάντεφιορντ στο πρωτάθλημα της OBOS-Ligaen.

Προπονητής: Λαρς Ρόαρ Μπόχινεν (50 ετών, παρέμεινε). Την άνοδο που δεν κατάφερε στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα, πέτυχε πέρσι ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος μένει πιστός στο 3-5-2 είτε η ομάδα του παίζει εντός έδρας είτε αγωνίζεται εκτός.

Έδρα: Color Line Stadion (10.800), Άαλεσουντ

Μεταγραφές: Στοχευμένες κινήσεις, προτίμησε να απεμπλακεί από παίκτες περασμένης ηλικίας ή παίκτες με περιορισμένη συμμετοχή και να γεμίσει τα κενά με ποδοσφαιριστές που έχουν την εμπειρία και την ικανότητα να βοηθήσουν ουσιαστικά στην προσπάθεια παραμονής, που είναι και ο βασικός της στόχος φέτος. Σημαντικότερες προσθήκες, ο γκολκίπερ Γκούντμουντ Κόνγκσαβν (Τρόμσο) και οι αμυντικοί Νταν Κίλκενμπεργκ (Ίντερ Τουρκού) και Σακίλ Σνο (Τέλσταρ).

Προετοιμασία: Μέτρια τα αποτελέσματά της στα φιλικά. Κέρδισε Χοντ και Μπραν, ηττήθηκε όμως από Μπόντο Γκλιμτ, Μόλντε, Ράνχαϊμ και Σόγκνταλ, με κύριο χαρακτηριστικό ότι πάλεψε σε όλα της τα ματς.

Εκτίμηση: Έχοντας κρατήσει τον ίδιο προπονητή και έχοντας αξιοπρεπές ρόστερ, συγκαταλέγεται στις ομάδες που θα δώσουν μεν μάχη για την παραμονή, με τις προοπτικές της όμως να είναι πολύ καλές να την πετύχει. Στο 12.00 η απόδοσή της να τερματίσει τελευταία (αρκετά αυξημένη, άρα και όχι τόσο πιθανό), στο 3.50 (πέμπτο φαβορί) στη Norsk Tipping η απόδοση να πέσει απευθείας.

Σάντεφιορντ

Τι έκανε πέρσι: Πέρασε από διάφορες φάσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς, κατάφερε όμως να πάρει το απευθείας εισιτήριο, τερματίζοντας 2η, 3 βαθμούς πάνω από την 3η Σταρτ.

Προπονητής: Μάρτι Θιφουέντες (36 ετών, παρέμεινε). Ήρθε στα μέσα της περιόδου 2018-2019 με τη διοίκηση να παίρνει ένα μεγάλο ρίσκο. Η προπονητική του εμπειρία ξεκίνησε από τις χαμηλές κατηγορίες της Ισπανίας (Σαντ Αντρέου και Λ’ Οσπιταλέτ) για να συνεχίσει στην ΑΙΚ ως υπεύθυνος ακαδημιών και προπονητής της Β’ ομάδας της ΑΙΚ. Το ρίσκο απέδωσε, αφού κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στην άμεση επιστροφή της στα «σαλόνια» του νορβηγικού ποδοσφαίρου.

Έδρα: Σάντεφιορντ Αρένα (6.600), Σάντεφιορντ

Μεταγραφές: Αρκετές ανακατατάξεις στο ρόστερ, ωστόσο οι σημαντικές απώλειες είναι τρεις. Ο βασικός επιθετικός και τοπ σκόρερ Πόντους Ένγκμπλουμ πήγε στη Σούντσβαλ, ο γκολκίπερ Ουόλτερ Βίταλα στη Σεϊναγιόκι και ο μέσος Μοχάμεντ Οφκίρ στη Σάρπσμποργκ. Ταυτόχρονα, σταμάτησαν το ποδόσφαιρο οι μέσοι Χόβαρντ Στόρμπεκ και Έρικ Μιέλντε. Στον αντίποδα, αποκτήθηκαν 4 ποδοσφαιριστές, που αναμένεται να δώσουν σημαντική βοήθεια στην προσπάθεια της ομάδας να παραμείνει στην Κατηγορία. Ο λόγος για τους επιθετικούς Ζε Εδουάρδο (Βιλ), Σίβερτ Γκουσιός (Μόλντε) και Έρικ Μπρέντεν (Λίλεστρομ) και τον μέσο Κρίστοφερ Χάνσεν (Ούλενσακερ).

Προετοιμασία: Καθόλου καλά τα αποτελέσματα στα φιλικά. Πέτυχε μόλις μία νίκη, επικρατώντας 1-0 της Άρενταλ, έφερε ισοπαλία με Γκρόρουντ, Λίλεστρομ και KFUM, ενώ ηττήθηκε από Φραμ, Φρέντρικσταντ, Βαλερένγκα και Σάρπσμποργκ.

Εκτίμηση: Ως νεοφώτιστη, θεωρείται από τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή τους. Μάλιστα, οι Νορβηγοί αναλυτές τη δίνουν ως το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό με την απόδοση να πέσει απευθείας στη Norsk Tipping να είναι 1.65 και να τερματίσει σε μια θέση μεταξύ της 9ης και της 14ης να είναι στο 1.90.

Σταρτ

Τι έκανε πέρσι: Έκανε την έκπληξη και παρότι πέρασε μεγάλη τρικυμία στην αρχή με την υπόθεση του προπονητή της Κιέτιλ Ρέκνταλ, που δεν έφευγε παρότι τον έδιωχνε η διοίκηση, κατάφερε να αναπληρώσει το χαμένο έδαφος και να τερματίσει 3η, αποκτώντας το δικαίωμα συμμετοχής στο μπαράζ ανόδου. Εκεί κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο της Λίλεστρομ, την οποία κέρδισε 2-1 εντός έδρας και έχασε 4-3 στον επαναληπτικό, ευρισκόμενη μάλιστα πίσω στο σκορ με 4-1 στο 61’!

Προπονητής: Γιοχάνες Χάρναρσον (43 ετών, παρέμεινε). Χωρίς να έχει ιδιαίτερη εμπειρία, κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στην άνοδο, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία μετά την απομάκρυνση του Ρέκνταλ, του οποίου ήταν βοηθός. Η άνοδος έφερε την ανανέωση του συμβολαίου του ως το τέλος του 2021. Νωρίτερα είχε περάσει από τους πάγκους των Φλέκεροϊ και Βέστμαναγιερ. Αρέσκεται στο επιθετικό ποδόσφαιρο και προτιμά το 4-3-3.

Έδρα: Sparebanken Sør Arena (14.500), Κρίστιανσαντ

Μεταγραφές: Λίγα πράγματα. Ο Χάρνταρσον επιβράβευσε τους παίκτες που έφεραν την άνοδο, διατηρώντας τον βασικό κορμό και κάνοντας επιλεκτικές κινήσεις σε θέσεις που πονούσε η ομάδα. Αποκτήθηκαν έτσι, ο γκολκίπερ Άμουντ Βίσνε (Βίκινγκ), ο αμυντικός Χένρικ Γκιέσνταλ (Κρίστιανσουντ) και ο μέσος Άιρικ Σούλτσε (Σόγκνταλ). Παραχωρήθηκαν τρεις ποδοσφαιριστές, ο γκολκίπερ Αλεξάντερ Πέντερσεν (KFUM), ο αμυντικός Έσπεν Μπέργκερ (Σάντνες Ουλφ) και ο επιθετικός Άρον Σιγκούρνταρσον (Ουνιόν Σεντ Γκιλουάζ).

Προετοιμασία: Πολύ καλά τα αποτελέσματά της στα φιλικά παιχνίδια. Κέρδισε τις Σέρλαντσλαγκετ, Μιόνταλεν, Γερβ, Χάουγκεσουντ και Γκρόρουντ, έφερε ισοπαλία με Βίκινγκ και Φλέκεροϊ, ενώ ηττήθηκε μόνον από την Οντ.

Εκτίμηση: Θα δώσει τη μάχη της για την παραμονή και αν παρουσιαστεί σοβαρή, αξιοποιήσει την ομοιογένεια που έχει και εκμεταλλευτεί την έδρα της, μπορεί να τα καταφέρει. Η Nork Tipping την κατατάσσει στις ομάδες που θα τερματίσουν από την 9η ως την 14η θέση (1.50), ενώ δίνει απόδοση 2.35 να πέσει απευθείας.

Επιμέλεια: Loki

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ