foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ143
MEGA DEAL ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Αγγλία, League 1: Preview σεζόν 2019-20

Previews Πρωταθλημάτων | 31 Ιουλ 2019 18:01
Α-Αγγλίας-2019-20.jpg

H League 1 ή αλλιώς 1η Αγγλίας είναι η τρίτη κατά σειρά επαγγελματική κατηγορία στην πυραμίδα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Χαρακτηρίζεται ως ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα, όπου δεν λείπουν οι εκπλήξεις. Η νέα σεζόν ξεκινά με μεγάλο φαβορί τη Σάντερλαντ, η οποία ήταν και πέρσι το... βαρύ όνομα, όμως δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις. Αναμένεται να έχει ανταγωνισμό από μία σειρά ομάδων που διεκδικούν και αυτές άνοδο, όπως η Ίπσουιτς, η Ρόδεραμ, η Πόρτσμουθ, η Πιτέρμπορο κ.α. Αντίθετα, με βασικό στόχο την παραμονή ξεκινούν ομάδες όπως η Ακρινγκτον, η Γουίκομ η Τζίλιγχαμ, η Γουίμπλεντον, η Ροτσντέιλ, η Μπόλτον και οι νεοφώτιστες Λίνκολν, Μπέρι, Τρανμίρ και ΜΚ Ντονς.

Μακροχρόνια

Σε ό,τι έχει να κάνει με την απευθείας άνοδο, μία καλή περίπτωση για μακροχρόνιο στοιχηματισμό είναι η Πόρτσμουθ. Βρέθηκε και πέρσι κοντά στο να τα καταφέρει και έχει τις προϋποθέσεις φέτος να... χαμογελάσει. Διαθέτει θεωρητικά όλα όσα χρειάζονται για να φτάσει στο στόχο της, αφού έχει καλό ρόστερ, ικανό προπονητή και δυνατή έδρα. Στον Stoiximan βρίσκουμε σε απόδοση 4.50 το ενδεχόμενο να τερματίσει η Πόρτσμουθ σε μια από τις δύο πρώτες θέσεις.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Σάντερλαντ, 2. Πόρτσμουθ, 3. Ιπσουιτς, 4. Ρόδεραμ, 5. Πιτέρμπορο, 6. Ντονκάστερ, 7. Μπέρτον, 8. Κόβεντρι, 9. Μπλάκπουλ, 10. Όξφορντ, 11. Φλίτγουντ, 12. Λίνκολν, 13. Σάουθεντ, 14. Τζίλιγχαμ, 15. Μπρίστολ Ρόβερς, 16. Σριούσμπερι, 17. MK Nτονς, 18. Γουίμπλεντον, 19. Ροτσντέιλ, 20. Τρανμίρ, 21. Μπόλτον, 22. Γουίκομ, 23. Άκρινγκτον, 24. Μπέρι

 

Σύστημα διεξαγωγής

Το πρωτάθλημα περιλαμβάνει δύο γύρους των 23 αγωνιστικών. Οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης παίρνουν απευθείας την άνοδο στην Championship, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3 έως 6 θα δώσουν αγώνες πλέι-οφ, για το τρίτο εισιτήριο ανόδου. Η 3η της βαθμολογίας αντιμετωπίζει την 6η και η 4η την 5η, σε διπλούς αγώνες. Οι νικητές των δυο ζευγαριών τίθενται αντιμέτωπες σε τελικό που διεξάγεται στο «Γουέμπλεϊ». Στη League 2 υποβιβάζονται οι τέσσερις τελευταίες ομάδες της τελικής κατάταξης. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, το βασικό κριτήριο είναι καλύτερη διαφορά τερμάτων και ακολούθως η καλύτερη επίθεση. Σημειώνεται ότι όλες οι ομάδες της κατηγορίας συμμετέχουν επίσης σε άλλες τρεις διοργανώσεις: Κύπελλο Αγγλίας, Λιγκ Καπ και Λιγκ Τρόφι.

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Χάρνες Μεσοεπιθετικός Μπέρτον Πόρτσμουθ
Μπόιντ Μεσοεπιθετικός Σέφιλντ Γουέν. Πιτέρμπορο
ΜακΝάλτι Επιθετικός Ρέντινγκ Σάντερλαντ
Mαρκίς Επιθετικός Ντονκάστερ Πόρτσμουθ
Γκάρμπατ Μέσος Έβερτον Ίπσουιτς
ΜακΚρόρι Επιθετικός Ρέιντζερς Πόρτσμουθ
Νόργουντ Επιθετικός Τρανμίρ Ίπσουιτς
Κουτς Μέσος Σέφιλντ Γιουν. Φλίτγουντ
Λάνταπο Επιθετικός Πλίμουθ Ρόδεραμ
Έισα Επιθετικός Μπρίστολ Σίτι Πιτέρμπορο

 

 

Οι ομάδες της League 1

Ρόδεραμ

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν εκ των φαβορί για υποβιβασμό από την Τσάμπιονσιπ και δεν κατάφερε να διαψεύσει τις δυσοίωνες προβλέψεις. Παρά τη μαχητικότητα και το φιλότιμο των παικτών της, τερμάτισε στην 22η θέση και αποχαιρέτησε την κατηγορία.

Προπονητής: Πολ Γουόρν (από Νοέμβριο 2016). Γνώριμη φιγούρα στον πάγκο της Ρόδεραμ (της οποίας υπήρξε παίκτης επί σειρά ετών), αγαπητός σε αποδυτήρια και εξέδρα, δεν τέθηκε θέμα απομάκρυνσής του παρά τον υποβιβασμό. Άλλωστε, ήταν αυτός που είχε οδηγήσει τους «μίλερς» στην τελευταία άνοδο στην Τσάμπιονσιπ, το 2018.

Γήπεδο: AESSEAL New York Stadium (12.021)

Μεταγραφές: Ο υποβιβασμός συνοδεύτηκε από αρκετές αποχωρήσεις, κάτι αναμενόμενο. Από όσους έφυγαν, σημαντικότεροι ήταν οι αμυντικοί Πιούρινγκτον (Τσάρλτον), Ατζάγι (Γουέστ Μπρομ). Από τους νεοφερμένους, ξεχωρίζουν οι επιθετικοί Λάνταπο (εξαιρετικός πέρσι στην Πλίμουθ), Μόρις (Νόριτς) και ο μέσος Μπάρλασερ (Νιούκαστλ).

Προετοιμασία: Ενθαρρυντική η εικόνα που εμφάνισε στα φιλικά. Στα σημαντικότερα από αυτά επικράτησε 2-1 της Τσέστερφιλντ, ενώ απέσπασε ισοπαλία από ομάδες που αγωνίζονται σε μεγαλύτερη κατηγορία, φέρνοντας 1-1 με τη Γουέστ Μπρομ και 2-2 με τη Λέστερ.

Εκτίμηση: Η Ρόδεραμ... πηγαινοέρχεται τα τελευταία χρόνια μεταξύ Λιγκ 1 και Τσάμπιονσιπ. Παρά τις αλλαγές στο ρόστερ, συγκαταλέγεται στις ισχυρές ομάδες της κατηγορίας. Θα έχει έντονο ανταγωνισμό για την απευθείας άνοδο, ωστόσο μια θέση στα πλέι οφ θεωρείται εφικτός στόχος.

 

Μπόλτον

Τι έκανε πέρυσι: «Χαμένη» στο χάος των οικονομικών προβλημάτων, με παίκτες να ζητούν τα χρήματά τους (αρνήθηκαν να αγωνιστούν στο ματς με την Μπρέντφορντ, στις 3 Μαΐου) και τη διοίκηση ανίκανη να δώσει λύση, ο υποβιβασμός ήταν αναπόφευκτος. Τερμάτισε στην 23η θέση.

Προπονητής: Φιλ Πάρκινσον (από τον Ιούνιο του 2016). Πραγματικός... ήρωας, προσπαθεί να παρουσιάσει μια συγκροτημένη ομάδα μέσα από άκρως αντίξοες συνθήκες. Προφανώς θα ήταν παράλογο να του ζητηθούν ευθύνες για τον υποβιβασμό, άλλωστε η Μπόλτον δύσκολα μπορεί να βρει στην παρούσα κατάσταση τεχνικό με την εμπειρία και τις ικανότητες του Πάρκινσον.

Γήπεδο: University of Bolton Stadium (28.723)

Μεταγραφές: Ο υποβιβασμός και η οικονομική αβεβαιότητα οδήγησαν σε κύμα αποχωρήσεων. Η αποδυνάμωση είναι δεδομένη. Η πολυπόθητη αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος μπορεί να... σουλουπώσει τα οικονομικά του κλαμπ, ωστόσο δεν υπάρχει χρόνος για ουσιαστική ενίσχυση.

Προετοιμασία: Με τους παίκτες απλήρωτους επί μήνες και αρνούμενους να αγωνιστούν, ο σύλλογος διασύρθηκε εκ νέου, πριν καν αρχίσει η σεζόν, καθώς κάποια προγραμματισμένα φιλικά ακυρώθηκαν. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει κάποιο ασφαλές δείγμα γραφής, ενώ η ετοιμότητα της ομάδας στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος αποτελεί ερωτηματικό.

Εκτίμηση: Άντε να βγάλεις.... άκρη! «Βαρύ» όνομα για την κατηγορία η Μπόλτον, κουβαλάει την ποινή αφαίρεσης 12 βαθμών και έχει αποδυναμωθεί. Εφόσον η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος την βοηθήσει να.... ισορροπήσει γρήγορα, έχει ελπίδες να αποφύγει έναν δεύτερο σερί υποβιβασμό. Πάντως, αυτό που προέχει είναι να επιβιώσει το κλαμπ και όχι τόσο η κατηγορία που θα αγωνίζεται του χρόνου...

 

Ίπσουιτς

Τι έκανε πέρυσι: Καταστροφική σεζόν. Από την αρχή έμεινε πίσω στη βαθμολογία της Τσάμπιονσιπ και δεν κατάφερε να ανακάμψει, παρά την αλλαγή προπονητή τον Οκτώβριο και τις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Τερμάτισε 24η (ουραγός) στην Τσάμπιονσιπ.

Προπονητής: Πολ Λάμπερτ (από Οκτώβριο 2018). Δεν κατάφερε να αποτρέψει τον υποβιβασμό πέρσι και ανέλαβε το έργο να ανοικοδομήσει την ομάδα. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία και κρίθηκε σκόπιμο να παραμείνει. Είναι ο μοναδικός που έχει βρεθεί στην τεχνική ηγεσία τόσο της Νόριτς όσο και της Ίπσουιτς (τεράστια η μεταξύ τους αντιπαλότητα).

Γήπεδο: Portman Road (30.311)

Μεταγραφές: Ήταν βέβαιο ότι ο υποβιβασμός θα έφερνε αποχωρήσεις, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις και το βασικό μέλημα είναι να κλείσουν οι... τρύπες στο ρόστερ. Από τους νεοφερμένους, ξεχωρίζουν ο επιθετικός Νόργουντ (εντυπωσίασε πέρσι στην Τρανμίρ) και ο αμυντικός Γκάρμπατ (δανεικός από Έβερτον, έχει εμπειρία στην κατηγορία).

Προετοιμασία: Ένα μέρος της προετοιμασίας έλαβε χώρα στη Γερμανία. Αφότου η ομάδα επέστρεψε στην Αγγλία, έδωσε τρία φιλικά. Νίκησε 5-0 την Κόλτσεστερ, ενώ έφερε ισοπαλία 1-1 με τη Νοτς Κάουντι και 0-0 με την Κέμπριτζ.

Εκτίμηση: Η Ιπσουιτς συγκαταλέγεται στα φαβορί για άνοδο, ωστόσο έχει να αγωνιστεί στην τρίτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου από το... μακρινό 1957. Εφόσον προσαρμοστεί γρήγορα στις απαιτήσεις, διαθέτει το ρόστερ και τη «βαριά» φανέλα ώστε να διεκδικήσει την άμεση επιστροφή στην Τσάμπιονσιπ.

 

Πόρτσμουθ

Τι έκανε πέρυσι: Τα πήγε καλά στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος, όμως δεν είχε την απαιτούμενη διάρκεια για να πάρει την απευθείας άνοδο. Τερμάτισε 4η, της δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία στα πλέι οφ, αλλά πέρασε και αυτή αναξιοποίητη. Η κατάκτηση του Λιγκ Τρόφι ήταν μια μικρή... παρηγοριά!

Προπονητής: Κένι Τζάκετ (από Ιούνιο 2017). Έμπειρος τεχνικός, έχει οδηγήσει στο παρελθόν σε άνοδο από τη Λιγκ 1 τη Μίλγουολ και τη Γουλβς. Έφτασε κοντά πέρσι στο να κάνει το ίδιο και με την Πόρτσμουθ. Διακρίνεται για τη μεθοδικότητά του και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της διοίκησης και των οπαδών.

Γήπεδο: Fratton Park (21.100)

Μεταγραφές: Δεν έχασε κάποιο παίκτη που δεν μπορεί εύκολα να αναπληρώσει, ενώ οι προσθήκες της κρίνονται αξιόλογες. Ξεχωρίζουν ο σέντερ φορ Μαρκίς (από Ντονκάστερ), ο μεσοεπιθετικός Χάρνες (από Μπέρτον), οι μέσοι Γουίλιαμς (από Ρόδεραμ), ΜακΚρόρι (από Ρέιντζερς) και ο αμυντικός Ράγκετ (από Νόριτς).

Προετοιμασία: Καλή η εικόνα της στα φιλικά, καθώς έδειξε να έχει μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα. Πάντως, αντιμετώπισε ομάδες χαμηλότερου επιπέδου. Στα σημαντικότερα τεστ, επιβλήθηκε 1-0 της Στιβενέιτζ και 2-1 της Κρόουλι.

Εκτίμηση: Οι προϋποθέσεις για κάτι καλό υπάρχουν. Ικανότατος προπονητής, μεγάλη οπαδική βάση και δυνατή έδρα, αξιόλογο ρόστερ, όλα αυτά είναι τα όπλα της Πόρτσμουθ για τη διεκδίκηση της ανόδου. Θα χρειαστεί διάρκεια και αποτελεσματικότητα, αυτά δηλαδή που πέρσι την... πρόδωσαν στην τελική ευθεία της σεζόν.

 

Σάντερλαντ

Τι έκανε πέρυσι: Έχοντας υποβιβαστεί από την Τσάμπιονσιπ, προσπάθησε να επιστρέψει άμεσα, αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς... πλήρωσε τους πολλούς βαθμούς που... πέταξε κόντρα σε υποδεέστερους θεωρητικά αντιπάλους. Τερμάτισε 5η, έφτασε έως τον τελικό των πλέι οφ, αλλά ηττήθηκε από την Τσάρλτον και η άνοδος χάθηκε.

Προπονητής: Τζακ Ρος (από Μάιο 2018). Ο Σκωτσέζος ανέλαβε πέρσι την ανοικοδόμηση της Σάντερλαντ, η οποία προερχόταν από δύο σερί υποβιβασμούς και σε γενικές γραμμές δεν τα πήγε άσχημα. Δεν κατάφερε στην πρώτη του προσπάθεια να επαναφέρει τις «μαύρες γάτες» στην Τσάμπιονσιπ, κάτι που φιλοδοξεί να πετύχει φέτος.

Γήπεδο: Stadium of Light (49.000)

Μεταγραφές: Από τις αποχωρήσεις, πιο σημαντικές θεωρούνται αυτή του μέσου Κάτερμολ, μετά από 10 χρόνια στην ομάδα και εκείνη του μπακ Οβιέδο (στην Κοπεγχάγη). Από αυτούς που ήρθαν, ξεχωρίζουν οι Μπερτζ (τερματοφύλακας από Κόβεντρι), Γουίλις (αμυντικός από Κόβεντρι), ΜακΛάφλιν (αμυντικός από Μίλγουολ), ΜακΝάλτι (φορ από Ρέντινγκ).

Προετοιμασία: Μέρος της προετοιμασίας διεξήχθη στην Πορτογαλία, όπου έφερε 0-0 με τη δεύτερη ομάδα της Μπενφίκα και ηττήθηκε 1-0 από την Μπελενένσες. Επιστρέφοντας στην έδρα της, γνώρισε την ήττα με 1-0 από την ολλανδική Χέρενφεν.

Εκτίμηση: Σύμφωνα με τους μπουκ, η Σάντερλαντ είναι το μεγάλο φαβορί για την άνοδο. Όχι άδικα, αφού πρόκειται για το πιο «βαρύ» όνομα στην κατηγορία, διαθέτει ρόστερ πρώτης γραμμής και πολυπληθή βάση οπαδών. Έχει όλες τις προϋποθέσεις για να πετύχει, αρκεί να αποφύγει τα περσινά λάθη.

 

Ντονκάστερ

Τι έκανε πέρυσι: Θετικό το πρόσημο, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, τερμάτισε στην 6η θέση και μπήκε στα πλέι οφ. Έχασε την ευκαιρία να αγωνιστεί στον τελικό και να διεκδικήσει την άνοδο, καθώς αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Τσάρλτον.

Προπονητής: Ντάρεν Μουρ (νέος). Ξεκίνησε την καριέρα του ως τεχνικός τον Απρίλιο του 2018 στη Γουέστ Μπρομ, αρχικά ως υπηρεσιακός και στη συνέχεια μονιμοποιήθηκε. Δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στην επιστροφή της στην Πρέμιερ Λιγκ και απολύθηκε τον περασμένο Μάρτιο. Στις 10 Ιουλίου προσελήφθη από την Ντονκάστερ, αντικαθιστώντας τον Γκραντ ΜακΚαν.

Γήπεδο: The Keepmoat Stadium (15.321)

Μεταγραφές: Αρκετές οι αποχωρήσεις, με σημαντικότερες εκείνες του μέσου Ρόουι (απέρριψε το προσφερόμενο συμβόλαιο και πήγε στην Μπρίστολ Σίτι) και του γκολτζή σέντερ φορ Μαρκίς (στην Πόρτσμουθ). Από αυτούς που ήρθαν, ξεχωρίζουν ο αμυντικός Τζέιμς (από Σάντερλαντ) και ο μεσοαμυντικός Σιφ (δανεικός από Άρσεναλ).

Προετοιμασία: Στα τέσσερα πιο σημαντικά φιλικά που έδωσε, δεν κατάφερε να σημειώσει νίκη και έδειξε πως έχει πολλά πράγματα να βελτιώσει. Αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με τη Χάλιφαξ και 2-2 με τη Χαλ, ενώ ηττήθηκε 1-0 από την Γκρίμσμπι και 2-0 από τη Χάντερσφιλντ.

Εκτίμηση: Ο Μουρ δεν έχει μεγάλη εμπειρία, ωστόσο καλείται να διαχειριστεί μια ομάδα που διαθέτει αξιόλογο ρόστερ και είναι συνηθισμένη στο να παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Η «Ντόνι» συγκαταλέγεται στις υποψήφιες για μια θέση στα πλέι οφ, εφόσον καταφέρει να πιάσει τα περσινά στάνταρ απόδοσης.

 

Πιτέρμπορο

Τι έκανε πέρυσι: Παρόλο που πραγματοποίησε πολλές και καλές μεταγραφές, το αποτέλεσμα ήταν πενιχρό. Η σταθερότητα έλειψε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, χάθηκαν πολλοί εντός έδρας βαθμοί και το αποτέλεσμα ήταν η 7η θέση, που άφησε την ομάδα εκτός πλέι οφ.

Προπονητής: Ντάρεν Φέργκιουσον (από Ιανουάριο 2019). Ο γιος του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχει συνδέσει το όνομά του με την ομάδα, καθώς αυτή είναι η τρίτη του θητεία ως τεχνικός. Γνωρίζει το περιβάλλον και στο παρελθόν έχει πανηγυρίσει τρεις ανόδους με την Πιτέρμπορο.

Γήπεδο: Weston Homes Stadium (15.314)

Μεταγραφές: Μετά από την περσινή... κοσμογονία, φέτος έγιναν πιο προσεκτικές κινήσεις. Η επιστροφή του έμπειρου Μπόιντ (μεσοεπιθετικός από Σέφιλντ Γουέν., σπουδαία καριέρα παλαιότερα στην Πιτέρμπορο) και η απόκτηση του ταλαντούχου φορ Έισα (από Μπρίστολ Σίτι) ξεχωρίζουν από τις νέες αφίξεις. Από αυτούς που έφυγαν σημαντικότερος ήταν ο αμυντικός Ταφαζόλι (στη Χαλ).

Προετοιμασία: Σε οκτώ φιλικά, τα περισσότερα με αντιπάλους χαμηλότερου επιπέδου, ο απολογισμός ήταν έξι νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, ενώ εμφάνισε μεγάλη άνεση στο σκοράρισμα. Στο πιο δυνατό τεστ, ηττήθηκε 4-2 από τη Ρέντινγκ.

Εκτίμηση: Στην Πιτέρμπορο θεωρούν ότι φέτος είναι η χρονιά τους και με βάση το ρόστερ και την εμπειρία του Φέργκιουσον στον πάγκο, έχουν δίκιο να το πιστεύουν. Η είσοδος στα πλέι οφ μοιάζει εφικτός στόχος, εφόσον φυσικά αποφευχθούν τα περσινά λάθη.

 

Κόβεντρι

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν νεοφώτιστη στη Λιγκ 1 και τηρουμένων των αναλογιών δεν τα πήγε άσχημα. Αν είχε μεγαλύτερη σταθερότητα στην απόδοσή της, ίσως να διεκδικούσε με μεγαλύτερες πιθανότητες την είσοδο στα πλέι οφ. Τερμάτισε στην 8η θέση.

Προπονητής: Μαρκ Ρόμπινς (από Μάρτιο 2017). Είναι η δεύτερη θητεία του στην Κόβεντρι (2012-2013 η πρώτη). Επιθετικός ο ίδιος στην καριέρα του ως ποδοσφαιριστής (πέρασε και από τον Πανιώνιο για ένα διάστημα), αρέσκεται στο ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας.

Γήπεδο: St Andrew's Trillion Trophy Stadium (32.609)

Μεταγραφές: Έντονο το πάρε – δώσε, το ρόστερ ανανεώθηκε, χωρίς να πέσει ή να ανέβει ιδιαίτερα σε ποιότητα. Σημαντικότερη αποχώρηση ήταν αυτή του επιθετικού Τσάπλιν (στην Μπάρνσλεϊ). Από τις προσθήκες, ξεχωρίζουν αυτές του μέσου Άλεν και του αμυντικού ΜακΦάτζιν (αμφότεροι από Μπέρτον), όπως και του επιθετικού Κάστανερ (από Μπρέντα).

Προετοιμασία: Έμεινε αήττητη στα πέντε φιλικά που έδωσε (δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες), ωστόσο όλες οι αντίπαλοι ήταν χαμηλότερου επιπέδου. Στα δύο τελευταία, έφερε 0-0 με την U23 της Λίβερπουλ, ενώ επιβλήθηκε 2-0 της Σουίντον.

Εκτίμηση: «Μπερδεμένη» κατάσταση. Η Κόβεντρι είναι υπολογίσιμη, ωστόσο οι οπαδοί βρίσκονται σε μόνιμη κόντρα με την ιδιοκτήτρια εταιρία. Επιπλέον η ομάδα... ξεσπιτώθηκε, αφού το γηπεδικό πρόβλημα (γνωστό από πέρσι) την υποχρεώνει να δίνει τα εντός έδρας ματς στο γειτονικό Μπέρμιγχαμ. Αν όλα αυτά δεν την επηρεάσουν, μπορεί να διεκδικήσει θέση στα πλέι οφ.

 

Μπέρτον

Τι έκανε πέρυσι: Πολλές και έντονες οι μεταπτώσεις στην απόδοσή της, αποδείχτηκε δυνατή για να κινδυνέψει, αλλά και... λίγη ώστε να έχει ελπίδες για τα πλέι οφ. Τερμάτισε στην 9η θέση, ενώ τα πήγε απρόσμενα καλά στο Λιγκ Καπ, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

Προπονητής: Νάιτζελ Κλαφ (από Δεκέμβριο 2015). Είναι η δεύτερη θητεία του ως τεχνικός της Μπέρτον (1998-2009 η πρώτη), της οποίας υπήρξε και παίκτης. Γνωρίζει την κατάσταση στον σύλλογο και έχει καταφέρει να παρουσιάζει ανταγωνιστική ομάδα, χωρίς να διαθέτει υψηλό μπάτζετ.

Γήπεδο: Pirelli Stadium (6.912)

Μεταγραφές: Η παράδοση θέλει την Μπέρτον να μην κινείται έντονα για μεταγραφές. Έγινε προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά από τις αποχωρήσεις, εκ των οποίων οι σημαντικότερες ήταν αυτές των Χάρνες (μεσοεπιθετικός, στην Πόρτσμουθ), Άλεν (χαφ, στην Κόβεντρι), ΜακΦάτζιν (στόπερ, στην Κόβεντρι). Από τους νεοφερμένους ξεχωρίζουν οι μέσοι Ο'Τουλ (από Νορθάμπτον), Έντουαρντς (από Χαρτς).

Προετοιμασία: Στα σημαντικότερα τεστ τα γκολ έπεσαν... βροχή, η επίθεση μοιάζει να λειτουργεί καλά, όμως μάλλον χρειάζεται δουλειά στην άμυνα. Νίκησε 2-1 τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και 5-2 την Τσέστερφιλντ, ενώ ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από την Ντέρμπι.

Εκτίμηση: Η Μπέρτον είναι από τις ομάδες που αν της πάνε όλα καλά, έχει πιθανότητες για τα πλέι οφ, αφού διαθέτει έμπειρο προπονητή και σχετικά αξιόλογο ρόστερ. Ακόμα πάντως και αν δεν τα καταφέρει, μοιάζει δύσκολο να βρεθεί έξω από το πρώτο... μισό του βαθμολογικού πίνακα.

 

Μπλάκπουλ

Τι έκανε πέρυσι: Η σεζόν ξεκίνησε με υπηρεσιακό τεχνικό, την ομάδα αποδυναμωμένη και την κόντρα οπαδών – ιδιοκτήτη να μαίνεται. Παρόλα αυτά, η Μπλάκπουλ εμφανίστηκε συμπαγής αμυντικά και κατάφερε να μείνει μακριά από περιπέτειες, τερματίζοντας 10η. Μάλιστα, η αποπομπή της ιδιοκτήτριας οικογένειας Όιστον από το κλαμπ τον περασμένο Απρίλιο πανηγυρίστηκε σαν... πρωτάθλημα.

Προπονητής: Σάιμον Γκρέισον (νέος). Δεύτερη θητεία ως τεχνικός στην Μπλάκπουλ (2005-2008 η πρώτη). Μετά από μια σειρά επιτυχιών, η καριέρα του μοιάζει να έχει... κολλήσει τα τελευταία χρόνια, ωστόσο δεν παύει να θεωρείται από τους πιο αξιόλογους τεχνικούς στο επίπεδο της Λιγκ 1.

Γήπεδο: Bloomfield Road (17.625)

Μεταγραφές: Μερική ανανέωση στο ρόστερ, δεν έφυγε κάποιος παίκτης του οποίου το κενό να θεωρείται δυσαναπλήρωτο. Από αυτούς που ήρθαν, ξεχωρίζουν ο σέντερ φορ Χάρντι και ο γκολκίπερ Άλνγουικ (αμφότεροι από Ρέιντζερς), καθώς και οι Κάικαϊ (εξτρέμ από Μπρέντα), Έντουαρντς (αμυντικός από Πλίμουθ).

Προετοιμασία: Δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες ήταν ο απολογισμός στα πιο αξιόλογα από τα φιλικά που έδωσε. Επικράτησε 2-0 της Φάιλντ και 3-0 της Μπάροου, ενώ έχασε 1-0 από την Νταντί, 2-1 από την Όλντριχαμ και 2-0 από την Μπλάκμπερν.

Εκτίμηση: Ο πόλεμος ιδιοκτησίας – οπαδών τελείωσε και η Μπλάκπουλ έχει μπει σε μια πιο ήρεμη περίοδο. Η παρουσία του Γκρέισον στον πάγκο και ο ενθουσιασμός στην εξέδρα είναι παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε μια σεζόν με θετικό πρόσημο. Από τα αουτσάιντερ για τα πλέι οφ.

 

Φλίτγουντ

Τι έκανε πέρυσι: H επιτομή της αστάθειας. Ήταν ικανή να κερδίσει τα... θηρία της κατηγορίας και να χάσει εύκολα από τις ουραγούς. Ουδέποτε κινδύνεψε αλλά και ουδέποτε έπεισε ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει είσοδο στα πλέι οφ. Τερμάτισε στην 11η θέση.

Προπονητής: Τζοέι Μπάρτον (Από Ιούνιο 2018). Η περσινή του σεζόν στη Φλίτγουντ ήταν η πρώτη ως τεχνικός, αφότου σταμάτησε το ποδόσφαιρο. Ως ποδοσφαιριστής έφτασε μέχρι την εθνική Αγγλίας, όμως προκάλεσε συχνά – πυκνά προβλήματα με τον εκρηκτικό χαρακτήρα του, ενώ ολοκλήρωσε άδοξα την καριέρα του, έχοντας τιμωρηθεί για παράνομο στοιχηματισμό.

Γήπεδο: Highbury Stadium (5.237)

Μεταγραφές: Η ανανέωση στο ρόστερ ξεκίνησε από πέρσι και συνεχίζεται. Δόθηκε έμφαση στην αμυντική και τη μεσαία γραμμή. Οι αποχωρήσεις κρίνονται διαχειρίσιμες, ενώ από αυτούς που ήρθαν ξεχωρίζουν οι μέσοι Κουτς (από Σέφιλντ Γιουν.), Μόρις (από Σκάνθορπ).

Προετοιμασία: Δόθηκαν πέντε φιλικά, με την ομάδα να έχει σχετικά καλή εικόνα (τρεις νίκες, δύο ήττες). Επιβλήθηκε 1-0 της Ρέξαμ, 3-1 της Καρλάιλ και 1-0 της Πρέστον, ενώ έχασε 1-0 από την Πορτ Βέιλ και 2-0 από την Μπέρνλι.

Εκτίμηση: Ομάδα – μυστήριο η Φλίτγουντ. Θεωρητικά, ανήκει στα αουτσάιντερ για τα πλέι οφ. Για να έχει ελπίδες, θα χρειαστεί σταθερότητα και αποτελεσματικότητα, στοιχεία που πέρσι της έλειψαν. Μια θέση στο... πάνω ταμπλό του βαθμολογικού πίνακα μοιάζει εφικτή.

 

Όξφορντ

Τι έκανε πέρυσι: Παρά το καλό της ρόστερ, «έμπλεξε» στη μάχη της παραμονής και εγκλωβίστηκε στις τελευταίες θέσεις. Βελτιώθηκε αισθητά από τον Μάρτιο και μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, εξασφαλίζοντας την αξιοπρεπή 12η θέση.

Προπονητής: Καρλ Ρόμπινσον (από Μάρτιο 2018). Έγινε γνωστός από την εξαιρετική παρουσία του στη ΜΚ Ντονς. Δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά στην Τσάρλτον και προσπαθεί να επανέλθει στις επιτυχίες με την Οξφορντ. Διακρίνεται για το καλό ποδόσφαιρο που παίζουν οι ομάδες του.

Γήπεδο: The Kassam Stadium (12.500)

Μεταγραφές: O αμυντικός Νέλσον και ο μεσοεπιθετικός Γουάιτ (αμφότεροι στην Κάρντιφ) ήταν οι δύο πιο ηχηρές αποχωρήσεις. Από τους νεοφερμένους, ξεχωρίζουν οι μέσοι Κάντεν (από Κολόμπους Κριου), Ροντρίγκες (από Μάδεργουελ) και ο μεσοεπιθετικός Φοσού (από Τσάρλτον).

Προετοιμασία: Δεν... τσιγκουνεύτηκε τα φιλικά, δίνοντας εννέα, με απολογισμό τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες! Στα πιο δυνατά από αυτά τα τεστ, ηττήθηκε 2-1 από την ΚΠΡ και αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Φούλαμ.

Εκτίμηση: Τα τελευταία χρόνια η Όξφορντ περνάει συνεχώς... κάτω από τον πήχη, χωρίς να δικαιώνει τις προσδοκίες που γεννά το καλό της ρόστερ. Υπολογίσιμη είναι και φέτος, το θέμα είναι να βγάλει την ποιότητά της στο γήπεδο. Από τα αουτσάιντερ για τα πλέι οφ.

 

Τζίλιγχαμ

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν γνωστό εξ αρχής ότι την περίμενε δύσκολη σεζόν και πράγματι έτσι συνέβη. Χρειάστηκε να παλέψει για την παραμονή της, ωστόσο κατάφερε να κερδίσει τα κρίσιμα ματς με ομάδες που βρίσκονταν κοντά της στη βαθμολογία. Τερμάτισε 13η.

Προπονητής: Στιβ Έβανς (νέος). Συγκρουσιακός χαρακτήρας, αντιπαθής για πολλούς, αλλά τις περισσότερες φορές αποδεικνύεται καταφερτζής. Έχει περάσει από αρκετές ομάδες, πέρσι απέτυχε στην Πιτέρμπορο και επιχειρεί νέο ξεκίνημα αναλαμβάνοντας την Τζίλιγχαμ.

Γήπεδο: Priestfield Stadium (11.582)

Μεταγραφές: Από αυτούς που αποχώρησαν, σημαντική απώλεια θεωρείται ο επιθετικός Ιβς (στη Χαλ). Από τις νέες αφίξεις, καλή περίπτωση θεωρείται ο μέσος Ο'Κίφι (από Κάρντιφ), όπως και οι μεσοεπιθετικοί Τόμας (από Σέφιλντ Γιουν.), Μάρσαλ (από Τσάρλτον).

Προετοιμασία: Αν κάτι καλό φάνηκε στα φιλικά, αυτό ήταν η ευκολία με την οποία η Τζίλιγχαμ έφτανε στο γκολ. Στα πιο αξιόλογα από αυτά τα ματς, νίκησε 3-1 την Τσάρλτον, ηττήθηκε 2-1 από τη Μίλγουολ και έφερε ισοπαλία 1-1 με τη Σάουθεντ.

Εκτίμηση: Ο «τρελάρας» τεχνικός Έβανς συναντά τον ιδιόρρυθμο ιδιοκτήτη Πολ Σκάλι και μένει να δούμε πόσο... ήρεμα θα κυλήσει η σεζόν. Θεωρητικά υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια καλύτερη πορεία φέτος, μακριά από τον κίνδυνο του υποβιβασμού.

 

Άκρινγκτον

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν νεοφώτιστη στην κατηγορία και ένα από τα φαβορί για υποβιβασμό. Ξεκίνησε δυναμικά, στη συνέχεια... ξεφούσκωσε κάπως, όμως κατάφερε να σωθεί, τερματίζοντας στην 14η θέση. Αναμφίβολα, δεν μπορούσε κανείς να ζητήσει περισσότερα!

Προπονητής: Τζον Κόλμαν (από Σεπτέμβριο 2014). Είναι η δεύτερη θητεία του στην Ακρινγκτον (1999-2012 η πρώτη). Είναι ο τεχνικός που έφερε την Άκρινγκτον στη Λιγκ 1 για πρώτη φορά στην ιστορία της και κατάφερε να την κρατήσει εκεί. Δικαιωματικά συνεχίζει, έχοντας την αναγνώριση όλων στον σύλλογο.

Γήπεδο: Wham Stadium (5.397)

Μεταγραφές: Η Άκρινγκτον δεν φημίζεται για την οικονομική επιφάνειά της. Κατάφερε να διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό το περσινό ρόστερ. Από αυτούς που ήρθαν, ξεχωρίζουν ο μέσος Πρίτσαρντ (από Μπόλτον) και ο αμυντικός Μαγκουάιρ (από Φλίτγουντ).

Προετοιμασία: Η νίκη με 2-1 επί της γαλλικής Μαρσέιγ, έστω και σε φιλικό, ήταν το... χάιλαϊτ της προπαρασκευαστικής περιόδου! Στα υπόλοιπα σημαντικά τεστ, η Άκρινγκτον έφερε ισοπαλία 1-1 με την Πρέστον και νίκησε 2-0 τη Μόρκαμ.

Εκτίμηση: Πέρσι η Άκρινγκτον διέψευσε όσους την είχαν ξεγράψει από την αρχή της σεζόν, όμως και φέτος βρίσκεται στην ίδια μοίρα. Το ρόστερ δεν... θαμπώνει με την ποιότητά του και οι ελπίδες βασίζονται στην καλή δουλειά του Κόλμαν και στον ένα χρόνο εμπειρίας που έχει η ομάδα στην κατηγορία.

 

Μπρίστολ Ρόβερς

Τι έκανε πέρυσι: Μεγάλα... ζόρια, κινδύνεψε σοβαρά με υποβιβασμό. Η αλλαγή προπονητή τον Δεκέμβριο και η βελτίωση στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος βοήθησαν τους «πειρατές» να μείνουν στην κατηγορία και να καταλάβουν την 15η θέση.

Προπονητής: Γκρέιαμ Κόχλαν (από Δεκέμβριο 2018). Ανέλαβε ως υπηρεσιακός αρχικά και η βελτίωση στα αποτελέσματα οδήγησε στη μονιμοποίησή του. Πιστώνεται τη σωτηρία της ομάδας. Νωρίτερα δεν είχε δουλέψει ποτέ ως πρώτος τεχνικός σε κάποια ομάδα.

Γήπεδο: Memorial Stadium (11.916)

Μεταγραφές: Η περσινή κακή σεζόν αναμενόμενα οδήγησε αρκετούς παίκτες στην έξοδο. Παρόλο που ο σύλλογος ακολουθεί σφικτή οικονομική πολιτική, έγιναν κινήσεις ενίσχυσης, κυρίως στην άμυνα. Ξεχωρίζουν ο στόπερ Ντέιβις (από Κόβεντρι) και ο μπακ Λιτλ (από Μπόλτον).

Προετοιμασία: Στα δύο πιο δύσκολα τεστ, με αντιπάλους ομάδες ανώτερης κατηγορίας, ηττήθηκε 2-1 από την Μπέρμιγχαμ και 3-0 από τη Σουόνσι. Στο τελευταίο της φιλικό πριν την έναρξη της σεζόν επικράτησε 1-0 της Πλίμουθ.

Εκτίμηση: Δεν μοιάζουν να έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στους Ρόβερς. Ο Κόχλαν διαχειρίστηκε σωστά πέρσι την κατάσταση, όμως φέτος πρέπει να στήσει την ομάδα από την αρχή. Χωρίς ιδιαίτερη... λάμψη το ρόστερ, η αποφυγή του υποβιβασμού είναι και πάλι το βασικό μέλημα.

 

Ροτσντέιλ

Τι έκανε πέρυσι: Για ακόμα μια φορά κατάφερε να... επιβιώσει, όταν οι περισσότεροι τη θεωρούσαν ξεγραμμένη. Βοήθησε σε αυτό η αλλαγή προπονητή τον Μάρτιο, η οποία βοήθησε σε την ομάδα να μαζέψει τους βαθμούς που χρειαζόταν. Τερμάτισε στην 16η θέση.

Προπονητής: Μπράιαν Μπάρι - Μέρφι (από Μάρτιο 2019). Ανέλαβε αρχικά ως υπηρεσιακός και τα καλά αποτελέσματα έφεραν τη μονιμοποίησή του. Υπήρξε επί σειρά ετών παίκτης της ομάδας και δεν είχε δουλέψει προηγουμένως ως τεχνικός.

Γήπεδο: Crown Oil Arena (10.249)

Μεταγραφές: Παραδοσιακά η Ροτσντέιλ δεν ξοδεύει πολλά σε μεταγραφές. Δεν έχασε κάποιο παίκτη που μπορεί να θεωρηθεί δυσαναπλήρωτη απώλεια, ενώ από τους νεοφερμένους πιο αξιόλογοι θεωρούνται ο αμυντικός Ο'Κόνελ (από Μπέρι) και ο τερματοφύλακας Σάντσες (από Μπράιτον).

Προετοιμασία: Επί πορτογαλικού εδάφους ηττήθηκε 1-0 από τη Φαρένσε. Επιστρέφοντας στην Αγγλία νίκησε 3-2 τόσο την Όλνταμ όσο και τη Ράμσμποτομ, ενώ ηττήθηκε 3-1 από τη Χάντερσφιλντ και 1-0 από την Μπράντφορντ. Αν κάτι... ενόχλησε, είναι ότι σε όλα τα παραπάνω ματς δέχτηκε γκολ.

Εκτίμηση: Μαθημένη στα... δύσκολα η Ροτσντέιλ, δεν έχει αλλάξει επίπεδο. Συγκαταλέγεται στις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή στην κατηγορία. Τα τελευταία χρόνια έχει βρει τον τρόπο να τα καταφέρνει, το ίδιο θα προσπαθήσει να κάνει και φέτος.

 

Γουίκομ

Τι έκανε πέρυσι: Ως νεοφώτιστη τα πήγε αρκετά καλά στο πρώτο μισό της σεζόν. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και η παραμονή της τέθηκε σε κίνδυνο, ωστόσο... συνήλθε εγκαίρως ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό. Τερμάτισε στην 17η θέση.

Προπονητής: Ντάρεν Έινσγουορθ (από Σεπτέμβριο 2012) «Μορφή» για το σύλλογο, υπήρξε επί σειρά ετών και παίκτης της Γουίκομ. Έχει πραγματικά... ριζώσει στην ομάδα, όπου κάνει καλή δουλειά τα τελευταία χρόνια από τη θέση του τεχνικού και είναι αγαπητός στους οπαδούς. Πληθωρικός τύπος, έχει υπάρξει μέχρι και μέλος σε ροκ μπάντες!

Γήπεδο: Adams Park (10.000)

Μεταγραφές: Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο οι κινήσεις της, περισσότερο προσπάθησε να καλύψει τα κενά των παικτών που αποχώρησαν, ώστε να ξεκινήσει τη σεζόν χωρίς... τρύπες στο ρόστερ. Ξεχωρίζουν από τους νεοφερμένους οι δανεικοί από τη Ρέιντζερς Σμάιθ (επιθετικός), Φίλιπς (σέντερ μπακ), καθώς και ο μπακ Γκρίμερ (από Κόβεντρι).

Προετοιμασία: Έδωσε πέντε φιλικά και παρέμεινε αήττητη (δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες), αν και στα περισσότερα από αυτά αντιμετώπισε ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας. Στο πιο σημαντικό τεστ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Μπρέντφορντ.

Εκτίμηση: Η Γουίκομ βασίζεται στην ομοιογένειά της και στην έδρα της, προκειμένου να μαζέψει τους βαθμούς που θα την κρατήσουν και φέτος στην κατηγορία. Ένα επιπλέον όπλο είναι η παρουσία του Έινσγουορθ, που και έμπειρος θεωρείται πλέον αλλά και τους παίκτες μπορεί να εμπνεύσει. Μένει να φανεί αν φτάνουν όλα αυτά...

 

Σριούσμπερι

Τι έκανε πέρυσι: Από το ξεκίνημα της χρονιάς βρέθηκε στις τελευταίες θέσεις και έδωσε τη μάχη της παραμονής μέχρι τέλους. Η αλλαγή προπονητή τον Δεκέμβριο και κάποιες μεγάλες νίκες στο διάστημα Απριλίου – Μαΐου την βοήθησαν να τη... βγάλει καθαρή. Τερμάτισε στη 19η θέση.

Προπονητής: Σαμ Ρίκετς (από Δεκέμβριο 2018). Ανέλαβε τη Σριούσμπερι μεσούσης της σεζόν, έχοντας ως μοναδική προηγούμενη εμπειρία λίγους μήνες δουλειάς στη Ρέξαμ. Πέτυχε το ζητούμενο, που ήταν να κρατήσει τη Σριούσμπερι στην κατηγορία και κέρδισε το δικαίωμα να συνεχίσει στον πάγκο.

Γήπεδο: Montgomery Waters Meadow (9.875)

Μεταγραφές: Αξιοπρόσεκτες οι κινήσεις της, κάλυψε τις αποχωρήσεις και προσέθεσε στο ρόστερ ποιότητα. Ξεχωρίζουν οι ερχόμενοι από τη Γουλβς Ιμπανκς – Λάντελ (αμυντικός), Τζιλς (μέσος), ο αμυντικός Λαβ (από Σάντερλαντ) και ο επιθετικός Μόρισον (από Μίλγουολ).

Προετοιμασία: Στα πρώτα τρία φιλικά γνώρισε ισάριθμες ήττες χωρίς καν να σκοράρει (2-0 από Σέφιλντ Γουέν., 1-0 από Νιούπορτ και Άστον Βίλα). Καλύτερη η εικόνα της στη συνέχεια, έφερε ισοπαλία 2-2 με την Τσέλτεναμ και νίκησε 2-1 την Νταντί Γιουνάιτεντ.

Εκτίμηση: Ο Ρίκετς αποδείχτηκε καλός διαχειριστής καταστάσεων την περασμένη σεζόν, τώρα είχε ο ίδιος την ευθύνη για την οικοδόμηση της της ομάδας. Δεν αλλάζει κάτι ως προς τη στόχευση, που είναι η αποφυγή του υποβιβασμού, το ρόστερ μοιάζει επαρκές ώστε οι «σριους» να τα καταφέρουν.

 

Σάουθεντ

Τι έκανε πέρυσι: «Άχρωμη» και «άοσμη», με τους τραυματισμούς να τη χτυπούν αλύπητα, όχι μόνο δεν είχε ελπίδες για τα πλέι οφ, αλλά... έμπλεξε στη μάχη για την παραμονή, μετά από ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα (Ιανουάριος – Απρίλιος). Η αλλαγή προπονητή και οι δύο νίκες στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές απέτρεψαν τα χειρότερα.

Προπονητής: Κέβιν Μποντ (από Απρίλιο 2019). Τα κατάφερε στην «ειδική αποστολή» να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία και κέρδισε το δικαίωμα να συνεχίσει στον πάγκο. Εν όψει της νέας σεζόν έχει βάλει στόχο να «ανοικοδομήσει» τη Σάουθεντ, ώστε να αποφευχθεί ο περσινός... εφιάλτης.

Γήπεδο: Roots Hall (12.392)

Μεταγραφές: Οι αμυντικοί Κόκερ, Τέρνερ, Χέντρι είναι οι σημαντικότεροι από τους παίκτες που αποχώρησαν. Με πολλές υποσχέσεις ήρθε ο επιθετικός Γκούντσιπ (εντυπωσίασε στις μικρές κατηγορίες με τη Γουέιμαουθ, 39 γκολ), ενώ καλές προσθήκες θεωρούνται ο μέσος Μίλιγκαν (από Χιμπέρνιαν) και ο Ραλφ (από Νταντί).

Προετοιμασία: Σε έξι φιλικά προετοιμασίας, ο απολογισμός ήταν δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα, ενώ στα πέντε τελευταία εμφανίστηκε γκολ – γκολ. Στα σημαντικότερα από αυτά, η Σάουθεντ νίκησε 2-1 τη Μίλγουολ και έφερε 1-1 με την Τζίλιγχαμ.

Εκτίμηση: Η Σάουθεντ δεν έχει κακό ρόστερ και δεν της ταιριάζει να παλεύει για την παραμονή, ωστόσο η περσινή σεζόν έχει... τρομάξει τους πάντες στην ομάδα. Μοιάζει δύσκολο πάντως να τα πάει χειρότερα, οπότε το πιθανότερο είναι να τη... συναντήσουμε κάπου στη μέση της βαθμολογίας.

 

Γουίμπλεντον

Τι έκανε πέρυσι: Το γεγονός ότι παρέμεινε στην κατηγορία συνιστά ένα μικρό... θαύμα, καθώς κάποια στιγμή ο υποβιβασμός έμοιαζε αναπόφευκτος. Κατάφερε ωστόσο να συλλέξει 21 βαθμούς στις 12 τελευταίες αγωνιστικές και να σωθεί, τερματίζοντας στην 20ή θέση.

Προπονητής: Γουόλι Ντόουνς (από Δεκέμβριο 2018). Ήρθε ως αντικαταστάτης του επί σειρά ετών τεχνικού Νιλ Άρντλι και πιστώνεται το γεγονός ότι κράτησε την ομάδα όρθια, όταν όλα έμοιαζαν χαμένα. Ενέπνευσε τους παίκτες να συνεχίσουν να παλεύουν και να μην τα παρατήσουν. Η εξέλιξη τον δικαίωσε και έτσι συνεχίζει στο πόστο του.

Γήπεδο: The Cherry Red Records Stadium (5.339)

Μεταγραφές: Οι σημαντικότερες αποχωρήσεις ήταν αυτές του αμυντικού Οσιλάγια (στην Τσάρλτον), των μέσων Σοάρες, Μπάρτσαμ και του επιθετικού Χάνσον (στην Γκρίμσμπι). Από αυτούς που ήρθαν, ξεχωρίζουν ο αμυντικός Ο'Νιλ και ο μέσος Ράιλι (αμφότεροι από την Τζίλιγχαμ).

Προετοιμασία: Δεν τα κατάφερε στα πιο σημαντικά τεστ, αν και στα περισσότερα εξ αυτών αντιμετώπισε ισχυρές αντιπάλους. Μεταξύ άλλων, ηττήθηκε 3-0 από την Μπρέντφορντ, 3-2 από την Μπρίστολ Σίτι και την Μπόρνμουθ και 2-0 από την Πλίμουθ.

Εκτίμηση: Ακόμα μια... ζόρικη σεζόν αναμένεται για τη Γουίμπλεντον, που παραμένει στο γκρουπ των... αδύναμων της κατηγορίας. Η μαχητικότητα και το ένστικτο επιβίωσης, το οποίο έχει... ακονιστεί τα τελευταία χρόνια, είναι τα σημαντικότερα όπλα της. Πρόσθετο κίνητρο αποτελεί η προοπτική του νέου γηπέδου, που λογικά θα είναι έτοιμο εντός του 2020 και άπαντες στον σύλλογο θέλουν τα εγκαίνια να γίνουν με την ομάδα στη Λιγκ 1.

 

Λίνκολν

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν με διαφορά η πιο αποτελεσματική και σταθερή ομάδα στη Λιγκ 2. Κατέκτησε με άνεση το πρωτάθλημα και πανηγύρισε την απευθείας άνοδο στη Λιγκ 1, παρόλο που δεν σημείωσε νίκη στις 5 τελευταίες αγωνιστικές (0-2-3).

Προπονητής: Ντάνι Κόλεϊ (από Μάιο 2016). Ο... αρχιτέκτονας της επιτυχίας των τελευταίων ετών για τη Λίνκολν. Παρέλαβε την ομάδα στη Νάσιοναλ Λιγκ και έχει πανηγυρίσει έκτοτε δύο ανόδους. Επί των ημερών του η Λίνκολν κατέκτησε το Λιγκ Τρόφι (2018), ενώ είχε προηγηθεί η εκπληκτική πορεία στο Κύπελλο τη σεζόν 2016-17. Συνδυάζει το καλό ποδόσφαιρο με τα ανάλογα αποτελέσματα και έχει ευρεία αποδοχή στις τάξεις των οπαδών.

Γήπεδο: Sincil Bank (10.127)

Μεταγραφές: Πρακτικά δεν έχει μεγάλες διαφορές από την ομάδα που εντυπωσίασε πέρσι, καθώς διατήρησε απείραχτο τον βασικό κορμό της. Λιγοστές οι νέες αφίξεις, οι μέσοι Πέιν (Χάντερσφιλντ) και Γκραντ (Νότιγχαμ) θεωρούνται αξιόλογες περιπτώσεις.

Προετοιμασία: Στα τέσσερα πιο σημαντικά φιλικά που έδωσε, είχε ως απολογισμό μία νίκη και τρεις ήττες. Επικράτησε 1-0 της Ρέντινγκ, ενώ έχασε 3-1 από τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ, 2-1 από τη Στόουκ και 2-0 από τη Σκάνθορπ.

Εκτίμηση: Συνήθως οι νεοφώτιστες βάζουν ως στόχο την παραμονή. Η Λίνκολν δεν εξαιρείται, πάντως δείχνει να βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά. Έχει την ποιότητα για να μη κινδυνέψει και να πλασαριστεί ψηλά. Οι πιο φιλόδοξοι μιλούν για... πλέι οφ, μοιάζει δύσκολο, αλλά είναι ενδεικτικό της δυναμικής της.

 

Μπέρι

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε δεύτερη στη Λιγκ 2, πίσω από την πρωταθλήτρια Λίνκολν και πήρε το εισιτήριο για την απευθείας άνοδο στη Λιγκ 1. Ξεχώρισε για την επιθετική της λειτουργία, αφού ήταν η ομάδα με την πιο υψηλή παραγωγικότητα στην κατηγορία (82 γκολ).

Προπονητής: Πολ Γουίλκινσον (νέος). Κάνει το ντεμπούτο του ως πρώτος τεχνικός. Έχει υπάρξει μέρος του προπονητικού επιτελείου σε διάφορες ομάδες (Λιντς, Γκρίμσμπι, Κάρντιφ, Νορθάμπτον, Τρούρο) και χρειάστηκε κάποιες φορές να λειτουργήσει ως υπηρεσιακός.

Γήπεδο: Gigg Lane (11.840)

Μεταγραφές: Σαφής αποδυνάμωση. Ο σύλλογος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και είδε παίκτες να φεύγουν, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να τους αντικαταστήσει. Ο Γουίλκινσον θα χρειαστεί να βρει λύσεις εκ των έσω, ώστε η ομάδα να μπορέσει να σταθεί ανταγωνιστικά στην κατηγορία.

Προετοιμασία: Μικρό το δείγμα γραφής, έδωσε μόνο τέσσερα φιλικά, με απολογισμό μία νίκη, μία ισοπαλία και δύο ήττες, εμφανίζοντας σε όλα τα ματς «2-3 γκολ». Στο πιο αξιόλογο από αυτά τα παιχνίδια, ηττήθηκε 3-0 από την Μπλάκμπερν.

Εκτίμηση: Η Μπέρι είναι νεοφώτιστη, ξεκινά με την τιμωρία των «-12» βαθμών και χωρίς ουσιαστική ενίσχυση, ενώ έχει στον πάγκο της προπονητή δίχως μεγάλη εμπειρία. Μάλιστα, τα οικονομικά προβλήματα απειλούν την ίδια τη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα και το ματς της πρεμιέρας με την ΜΚ Ντονς δεν θα διεξαχθεί. Όλα αυτά είναι λογικό να την κατατάσσουν στα φαβορί για υποβιβασμό.

 

ΜΚ Ντονς

Τι έκανε πέρυσι: Παρόλο που έμοιαζε να μπαίνει σε μεταβατική περίοδο, έχοντας υποβιβαστεί τη σεζόν 2017-18, κατάφερε να επιστρέψει άμεσα στη Λιγκ 1. Τερμάτισε στην τρίτη θέση της Λιγκ 2 και πήρε το τελευταίο εισιτήριο της απευθείας ανόδου.

Προπονητής: Πολ Τισντέιλ (από Ιούνιο 2018). Επί σειρά ετών στον πάγκο της Έξετερ, ήταν και για τον ίδιο ένα στοίχημα η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΜΚ Ντονς. Προσέδωσε στην ομάδα σταθερότητα και ρεαλισμό και φυσικά πιστώνεται την επιτυχία της ανόδου.

Γήπεδο: Stadium mk (30.500)

Μεταγραφές: Σημαντική η αποχώρηση του σέντερ φορ Ανέκ (Τσάρλτον), ωστόσο η έλευση του Χίλι (Κάρντιφ) θεωρητικά κάλυψε το κενό. Το βάρος έπεσε σε μεσαία γραμμή και επίθεση, το ρόστερ μοιάζει να έχει βάθος, ενώ δεν στερείται ταλέντου.

Προετοιμασία: Στα περισσότερα φιλικά της αντιμετώπισε ομάδες χαμηλού επιπέδου και επομένως ασφαλή συμπεράσματα δεν βγήκαν. Στα δύο πιο σημαντικά τεστ, έφερε ισοπαλία 2-2 με την Όξφορντ και ηττήθηκε 2-1 από τη Νορθάμπτον.

Εκτίμηση: Στη ΜΚ Ντονς θέλουν να αποφύγουν τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος και να καθιερωθούν στη Λιγκ 1. Ο Τισντέιλ είναι μεθοδικός προπονητής και μοιάζει ικανός να πετύχει και στη νέα αποστολή του. Ίσως να πρέπει να αλλάξει κάπως το επιθετικό στυλ στο οποίο αρέσκεται, αφού η παραμονή στην κατηγορία χρειάζεται αμυντικές αρετές.

 

Τρανμίρ

Τι έκανε πέρυσι: Δεύτερη σερί άνοδος για τους Ρόβερς, οι οποίοι προέρχονταν από τη Νάσιοναλ Λιγκ, όμως κατάφεραν να μπουν στα πλέι οφ, τερματίζοντας στην έκτη θέση της Λιγκ 2. Απέκλεισαν τη Φόρεστ Γκριν και στον τελικό νίκησαν 1-0 τη Νιούπορτ στην παράταση, παίρνοντας το εισιτήριο για τη Λιγκ 1.

Προπονητής: Μίκι Μέλον (από Οκτώβριο 2016). Έφερε την Τρανμίρ από τη Νάσιοναλ Λιγκ στη Λιγκ 1 και προφανώς έχει κερδίσει με το... σπαθί του το δικαίωμα να συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία. Υπήρξε και ποδοσφαιριστής του συλλόγου στο παρελθόν, οπότε είναι αγαπητός στις τάξεις των οπαδών.

Γήπεδο: Prenton Park (16.657)

Μεταγραφές: Η πιο σημαντική αποχώρηση ήταν αυτή του επιθετικού Νόργουντ (Ίπσουιτς), όμως η άφιξη των Ποντιτσέλι (Κόβεντρι), Πέιν (Μπρίστολ Ρ.)... υπόσχεται να καλύψει το κενό. Από εκεί και πέρα έγινε προσπάθεια να ενισχυθεί η ομάδα σε όλες τις γραμμές, ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της Λιγκ 1.

Προετοιμασία: Τα φιλικά χτύπησαν... καμπανάκι, αφού η Τρανμίρ σκόραρε μόνο στο πρώτο από αυτά (ήττα 2-1 από τη Λίβινγκστον). Στα υπόλοιπα δεν βρήκε δίχτυα, χάνοντας 6-0 από τη Λίβερπουλ, 2-0 από τη Στόουκ και 3-0 από την Καρλάιλ, ενώ έφερε ισοπαλία χωρίς γκολ με τη Γουόλσολ.

Εκτίμηση: Μετά από δύο διαδοχικές ανόδους, ο βασικός στόχος είναι η σταθεροποίηση στη Λιγκ 1, οπότε η Τρανμίρ ξεκινά με επιδίωξη να μείνει μακριά από τις τελευταίες θέσεις. Θα χρειαστεί ίσως χρόνο προσαρμογής, αλλά ποντάρει στην έδρα της και στο γεγονός ότι ο Μέλον έχει στα χέρια του μια... στρωμένη ομάδα.

 

Επιμέλεια: Αντώνης Λιάσκος

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ