foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ146
MEGA DEAL ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Βέλγιο, Jupiler Pro League: Preview σεζόν 2019-20

Previews Πρωταθλημάτων | 26 Ιουλ 2019 02:49
Βέλγιο-2019-20.jpg

Πρεμιέρα στην 117η σεζόν της Jupiler Pro league στο Βέλγιο την προσεχή Παρασκευή, με την αναμέτρηση ανάμεσα στην πρωταθλήτρια για τέταρτη φορά στην ιστορία της Γκενκ, κόντρα στην Κόρτραϊκ. Πολυνίκης του θεσμού η Άντερλεχτ με 34 κατακτήσεις, ενώ ακολουθεί η Κλαμπ Μπριζ με 15. Στις 10 κατακτήσεις η Σταντάρ Λιέγης.

Μακροχρόνιο στοίχημα

Η μετακίνηση του πρωταθλητή με τη Γκενκ, Κλεμάν, στην Κλαμπ Μπριζ, τη χρίζει αυτομάτως φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ποντάρισμα που προσφέρεται στο 2.50 (Stoiximan). Η Άντερλεχτ με εντυπωσιακές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι καλείται να επιστρέψει στην κορυφή, με απόδοση στο 3.20. Δύσκολα θα κάνει το repeat η Γκενκ (6.00), ούτε η Σταντάρ Λιέγης (6.00) δείχνει ικανή να κάνει την έκπληξη.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Κλαμπ Μπριζ, 2. Άντερλεχτ, 3. Σταντάρ Λιέγης 4. Γκενκ, 5. Αντβέρπ, 6. Γάνδη, 7. Σιντ Τρούιντεν, 8. Κόρτραϊκ, 9. Σαρλερουά, 10. Μαλίν, 11. Οστάνδη, 12. Ζούλτε Βάρεγκεμ, 13. Έουπεν, 14. Μουσκρόν, 15. Βάασλαντ Μπέβερεν, 16. Σερκλ Μπριζ

Σύστημα διεξαγωγής

Η κατηγορία αποτελείται από δεκαέξι ομάδες, οι οποίες θα παίξουν 30 αγωνιστικές για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Η 16η ομάδα υποβιβάζεται απευθείας. Έπειτα ακολουθούν τα πλέι οφ. Ο ένας όμιλος έχει έπαθλο το πρωτάθλημα, στον οποίο συμμετέχουν οι έξι πρώτες ομάδες της κατάταξης, ξεκινώντας με τους μισούς βαθμούς απ’ όσους συγκέντρωσαν στις τριάντα αγωνιστικές. Οι άλλοι δύο όμιλοι, δίνουν εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ, ενώ συμμετέχουν οι εννέα ομάδες της πρώτης κατηγορίας και τρεις από τη δεύτερη. Οι δώδεκα ομάδες χωρίζονται σε δύο ομίλους, με τους δύο πρώτους της βαθμολογίας, να «κοντράρονται» στον ημιτελικό και εν συνεχεία, στον τελικό με αντίπαλο τον πέμπτο από τον όμιλο των πλέι οφ πρωταθλητή

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Σαμίρ Νασρί Μεσοεπιθετικός Γουέστ Χαμ Άντερλεχτ
Βενσάν Κομπανί Αμυντικός Μάντσεστερ Σίτι Άντερλεχτ
Ντεπουάτρ Επιθετικός Χάντερσφιλντ Γάνδη
Φλαπ Μεσοεπιθετικός Χέρενφεϊν Άντερλεχτ
Μπονγκοντά Επιθετικός Ζούλτε Βάρεγκεμ Γκενκ

 

 

Οι ομάδες της Jupiler Pro League

Γκενκ

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά, η οποία ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του 4ου πρωταθλήματος στην ιστορία της. Από την αρχή στην κορυφή της κατάταξης, έπαιξε θελκτικό, επιθετικό ποδόσφαιρο, προσφέροντας γκολ και θέαμα. Έφτασε επίσης έως τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Προπονητής: Μετά την αποχώρηση του Φίλιπ Κλεμάν, τα σκήπτρα της ομάδας δόθηκαν στον μέχρι πρότινος προπονητή της Σαρλερουά, Φελίς Μαζού. Ξέρει την κατηγορία ο 53χρονος Βέλγος, καθώς θήτευσε στις «Ζέβρες» για πέντε συναπτά έτη.

Έδρα: Luminus Arena (24.604)

Μεταγραφές:  Σημαντικές απώλειες οι μέσοι Μαλινόφσκι (37/13), Τροσάρ (34/14), καθώς και ο στόπερ Αϊντό (33/1). Αποκτήθηκαν παίκτες με ταλέντο και προοπτική, όπως Μπονγκοντά (Ε, 37/14, Ζούλτε Βάρεγκεμ), Ιάνις Χάτζι (33/10, Βιτορούλ Κονστάντσα), Νίγκρεν (Μ, 12/4, Γκέτεμποργκ).

Προετοιμασία: Καλή εικόνα στα φιλικά, σκόραρε αρκετά τέρματα, όπως και την περσινή σεζόν. Στην πρόβα τζενεράλε που ουσιαστικά ήταν ο τελικός του Σούπερ Καπ με αντίπαλο τη Μαλίν, επικράτησε εύκολα με σκορ 3-0 και κατέκτησε τον τίτλο.

Εκτίμηση: Η αλλαγή προπονητή ενδέχεται να την επηρεάσει στην αρχή της σεζόν, ωστόσο ο Μαζού αρέσκεται στο επιθετικό ποδόσφαιρο και η Γκενκ έχει τις μονάδες να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι. Θα είναι στα πλέι οφ, ίσως διεκδικήσει και τον τίτλο.

 

Κλαμπ Μπριζ

Τι έκανε πέρυσι: Απώλεσε τον τίτλο, σε μια σεζόν με πολλά σκαμπανεβάσματα ιδίως στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. «Αχίλλειος πτέρνα» της τα εκτός έδρας ματς, που την άφησαν πίσω στην κατάταξη προτού ξεκινήσουν τα πλέι οφ. Έκανε την αντεπίθεσή της με την καρδιά του πρωταθλητή, όμως έμεινε δεύτερη.

Προπονητής:  Παρελθόν αποτέλεσε με το φινάλε της σεζόν ο Ιβάν Λέκο, αντικαταστάθηκε με τον πρωταθλητή, Φίλιπ Κλεμάν, σε μια κίνηση που… τάραξε τα νερά στην κατηγορία. Ο 45χρονος Βέλγος, έρχεται με περγαμηνές και αισιοδοξία ότι μπορεί να οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή.

Έδρα: Jan Breydelstadion (29.062)

Μεταγραφές: Έβαλε… «κορδέλα» και παραχώρησε έναντι του ποσού των 25 εκ. ευρώ τον Γουέσλεϊ (Ε, 38/13) στη Άστον Βίλα, ενώ συναίνεσε στην αποχώρηση των αμυντικών Ντένσβιλ (35/1) και Πουλέν (24/1). Απέκτησε τους στόπερ Κοσούνου (9/0, Χάμαρμπι) και Ντέλι (21/1, Σλάβια Πράγας), καθώς και τον επιθετικό Οκεκέρε (31/10, Σπέτσια).

Προετοιμασία: Έδειξε να θέλει δουλειά στα φιλικά προετοιμασίας, κυρίως στον αμυντικό τομέα, καθώς δέχτηκε γκολ σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια της, ανεξαρτήτως δυναμικότητας αντιπάλου. Έμεινε στο 2-2 κόντρα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, στην πρόβα τζενεράλε ενόψει της νέας σεζόν.

Εκτίμηση: Με τον ερχομό του Φίλιπ Κλεμάν, έγινε αυτομάτως το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Το υλικό και οι προσωπικότητες στην ομάδα υπάρχουν και όλοι περιμένουν μια ανάλογη της περσινής Γκενκ, χρονιά. Από τα δικά της… πόδια, εξαρτάται η κορυφή.

 

Σταντάρ Λιέγης

Τι έκανε πέρυσι: Μέτρια σεζόν πέρυσι, με πολλά σκαμπανεβάσματα που της στοίχισαν τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Ανέβασε ρυθμούς στο φινάλε, μπήκε ως τρίτη στα πλέι οφ, όμως έμεινε εκεί, καθώς η διαφορά της ήταν δύσκολο να καλυφθεί.

Προπονητής: Παραμένει στο «τιμόνι» της ομάδα ο 60χρονος Μισέλ Πρεντ’όμ, για τον οποίο αυξάνεται πλέον η πίεση και οι απαιτήσεις, ύστερα από την πρώτη και κάπως μεταβατική σεζόν του στους «Κόκκινους».

Έδρα: Stade Maurice Dufrasne (27.670)

Μεταγραφές: Νέα πρόσωπα οι Βοϊβόντα (Α, 37/1, Μουσκρόν), Γκαβορί (31/1, Ουτρέχτη), Αμαλά (Μ, 23/5, Μουσκρόν), Λιμπόμπε (Μ, 29/1, Ναντ), Μπόλιεβιτς (Ε, 33/4, Β. Μπέβερεν), Αβενάτι (Ε, 29/15, Κόρτραϊκ). Έχασε δύο βασικούς παίκτες της περσινής χρονιάς, όπως οι Μάριν (Μ, 38/10) και Τζενεπό (Ε, 32/8).

Προετοιμασία:  Με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες σε έξι αναμετρήσεις κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, άφησε καλές εντυπώσεις επιθετικά, όμως έδωσε δικαιώματα στον ανασταλτικό τομέα. Νίκησε με σκορ 2-1 τη Νις, στο τελευταίο φιλικό ενόψει της νέας σεζόν.

Εκτίμηση: Στη δεύτερη χρονιά του Πρεντ’όμ στην τεχνική ηγεσία, οι απαιτήσεις αυξάνονται. Ο πολύπειρος Βέλγος τεχνικός πρόσθεσε ποιότητα στο ρόστερ και είναι δεδομένο ότι θα μπει στα πλέι οφ. Η σταθερότητά της θα κρίνει την τελική της θέση, που δεν αποκλείεται να είναι έκπληξη!

 

Άντερλεχτ

Τι έκανε πέρυσι: Αρνητικό το πρόσημο της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, δεν πλησίασε επ’ ουδενί τις προσδοκίες της διοίκησης και του κόσμου. Μπήκε ως τέταρτη στα πλέι οφ και τερμάτισε στην τελευταία θέση, με μόλις μία νίκη σε δέκα αγώνες.

Προπονητής: Άλλαξε τρεις προπονητές κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν, ο τελευταίος, ο Μπελοσίν, παρέδωσε τα «σκήπτρα» στον Σίμον Ντέιβις. Ο 45χρονος Ουαλός, μέχρι πρότινος στο τεχνικό επιτελείο της Μάντσεστερ Σίτι, θα έχει ως βοηθό τον παίκτη-προπονητή, Βενσάν Κομπανί.

Έδρα: Stade Constant Vanden Stock (28.063)

Μεταγραφές: Οι κινήσεις της στο μεταγραφικό παζάρι δείχνουν την πρόθεσή της να επιστρέψει στην κορυφή. Κομπανί (Α, 26/1, Μαν. Σίτι) και Νασρί (Μ, 6/0, Γουέστ Χαμ) είναι ικανοί να «εκτοξεύσουν» την ομάδα με εμπειρία και ποιότητα, Φλαπ (Μ, 34/16, Χέρενφεϊν) και Νκάκα (Α, 20, 0, Οστάνδη), αναμένεται να δώσουν πολύτιμες λύσεις.

Προετοιμασία: Έμεινε στο 2-2 με αντίπαλο το Αμβούργο στο τελευταίο φιλικό ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, νίκησε μεταξύ άλλων τη Μπενφίκα, με σκορ 2-1. Δοκίμασε παίκτες και σχήματα ο Ντέιβις, είναι δεδομένο ότι χρειάζεται χρόνο να «δέσει» το σύνολο.

Εκτίμηση: Μετά από μια απογοητευτική χρονιά, η αισιοδοξία είναι και πάλι στα ύψη. Το υλικό της είναι για πρωταθλητισμό, αν δεν τη «φρενάρουν»  οι τραυματισμοί (πέρυσι της κόστισαν), θα είναι στις διεκδικήτριες του τίτλου. Δικαιολογημένα προσφέρεται ως δεύτερο φαβορί για κατάκτηση.

 

Γάνδη

Τι έκανε πέρυσι: Δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, η χρονιά ήταν μέτρια. Άλλαξε προπονητή στο πρώτο μισό της σεζόν και κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση στην κανονική διάρκεια. Δεν κατάφερε να γίνει παράγοντας στα πλέι οφ, έμεινε στην πέμπτη θέση επίσης και θα παίξει Γιουρόπα Λιγκ.

Προπονητής: Συνεχίζει με τον 49χρονο Δανό, Γες Τόρουπ, ο οποίος ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2018 στη θέση του Υβ Βαντερχάχε. Η διοίκηση του δίνει την ευκαιρία να κοουτσάρει την ομάδα από την αρχή της χρονιάς, με τις απαιτήσεις να είναι υψηλότερες.

Έδρα: GHELAMCO-arena (20.000)

Μεταγραφές: Σημαντική προσθήκη ο έμπειρος μπακ Λούστιγκ (44/2, Σέλτικ) και ο φορ Ντεπουάτρ (23/0, Χάντερσφιλντ). Ήρθαν στην ομάδα επίσης οι Νγκατζούι (Α, 29/0, Σλάβια Πράγας), Οβούσου (Μ, 33/0, Σοσό), Μοχαμαντί (Α, 33/1, Γκρόζνι), Φαν ντεν Μπεργκ (Α, 26/4, Μπέιρσχοτ) και Κάστρο-Μόντες (Α, 22/2, Έουπεν). Παρελθόν οι Βερστράτε (Μ, 34/5), Κοϊτά (Μ, 21/2), Σέρλοτ (Ε, 19/4).

Προετοιμασία: Έδωσε αρκετά φιλικά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, με υποδεέστερους αντιπάλους τα πρώτα, πήρε έξι νίκες και μία ισοπαλία σε σύνολο οκτώ αναμετρήσεις. Στο 1-1 κόντρα στη Ρεμς στο τελευταία ματς πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών της υποχρεώσεων.

Εκτίμηση: Στόχος της επερχόμενης αγωνιστικής περιόδου για τη Γάνδη, είναι η συμμετοχή της στα πλέι οφ, ενδεχομένως πιο εύκολα απ’ ό,τι την περασμένη. Θα είναι δυσάρεστη έκπληξη αν δεν τα καταφέρει. Εφικτός στόχος ένα εισιτήριο για του Γιουρόπα Λιγκ.

 

Αντβέρπ

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε πολύ καλή χρονιά με αποτέλεσμα να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ύστερα από 22 χρόνια. Τερμάτισε έκτη στην κανονική διάρκεια μπαίνοντας στα πλέι οφ, όπου κατέλαβε την τέταρτη θέση. Στον τελικό Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στη Σαρλερουά, πήρε τη νίκη και ταυτόχρονα το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Προπονητής: «Ακλόνητος» στην τεχνική ηγεσία ο Λάσλο Μπόλονι. Ο 66χρονος Ρουμάνος ξεκινά την τρίτη του χρονιά στον πάγκο της Άντβερπ, με αισιοδοξία και προσδοκίες ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στα ψηλά της κατάταξης, ταυτόχρονα με τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις.

Έδρα: Bosuilstadion (16.649)

Μεταγραφές: Χωρίς να εντυπωσιάσει με τις κινήσεις της στη μεταγραφική περίοδο, πρόσθεσε ουσία στο ρόστερ με την απόκτηση του αμυντικού Πιούς (29/3, Πάσος Φερέιρα), του μέσου Κόοπμαν (23/2, Οστάνδη) και του αμυντικού Ντε Λατ (25/7, Μέλμπουρν Σίτι). Παρελθόν οι Βαν Ντάμε (Α, 34/1) και Γκοβέα (Μ, 15/0).

Προετοιμασία: Την ίδια εικόνα με την περσινή σεζόν έβγαλε και στα φιλικά προετοιμασίας, πήρε δύο νίκες, ενώ απέσπασε και τέσσερις ισοπαλίες, αρνούμενη να ηττηθεί. Νίκησε την Ουτρέχτη με σκορ 3-2 στην πρόβα τζενεράλε ενόψει τον επίσημων αναμετρήσεων.

Εκτίμηση: Ομάδα με σταθερότητα, αγωνιστικό πλάνο και παίκτες-προσωπικότητες που μπορούν να αλλάξουν τον ρου μιας αναμέτρησης. Η άνοδος αγωνιστικά πιστώνεται στον Μπόλονι, που μπορεί να οδηγήσει ξανά την ομάδα σε μια επιτυχημένη χρονιά.

 

Σιντ Τρούιντεν

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε πολύ καλά τη χρονιά πέρυσι, ήταν σταθερά στην πρώτη εξάδα της κατάταξης και βρέθηκε μια «ανάσα» από την πρώτη συμμετοχή της στα πλέι οφ. Έχασε την έκτη θέση από τη Γάνδη, την τελευταία αγωνιστική, ωστόσο δε μειώνεται η πολύ καλή εικόνα που έδειξε συνολικά.

Προπονητής: Ο Μαρκ Μπρις άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και θα είναι και φέτος στην άκρη του πάγκου για τα «Καναρίνια». Ο 57χρονος Βέλγος θα «χτίσει» την ομάδα από την αρχή για δεύτερη συνεχή χρονιά με στόχο να καταφέρει ό,τι έχασε στο νήμα την προηγούμενη.

Έδρα: Stayen (14.600)

Μεταγραφές: Νέα πρόσωπα οι Σμιντ (Τ, 21 συμμ., Σεντάι), Ντε Σμετ (Α, 5/1, Γάνδη), Τρόονμπεϊξ (Μ, 28/9, Χάιστ) και οι Σόουζα (Ε, 31/11, Βάιλε), Σουζούκι (Ε, 32/11, Κασίμα Άντλερς). Απώλειες οι Καμάντα (Ε, 34/15), Ντε Σαρ (Μ, 39/6), Σιλά (Ε, 27/5), Θεμπάγιος (Ε, 23/1). Στα 9 εκ. ευρώ η πώληση του Τομιγιάσου (Α, 37/1, Μπολόνια.

Προετοιμασία: Με μόλις τρεις νίκες σε σύνολο οκτώ αγώνες προετοιμασίας, έδειξε ότι θέλει αρκετή δουλειά για να παρουσιαστεί όπως πρέπει στα επίσημα. Συντριβή με σκορ 4-0 από τον ΠΑΟΚ στην πρόβα τζενεράλε το περασμένο Σάββατο.

Εκτίμηση: Απώλεσε παίκτες-κλεδιά στο μεταγραφικό παζάρι, περιμένει να καλυφθούν τα κενά κυρίως στην επίθεση, με τις προσθήκες. Στα πλεονεκτήματα ότι συνεχίζει με τον κόουτς Μπρις, που έχει το «know how» ώστε να «χτίσει» ξανά ένα ελκυστικό σύνολο. Στις λεπτομέρειες αν θα μπει ή όχι πλέι οφ.

 

Κότραϊκ

Τι έκανε πέρυσι: Πλησίασε το «θαύμα» των πλέι οφ, όμως δεν τα κατάφερε μένοντας στην όγδοη θέση. Ο ερχομός του Βάντερχάχε, άλλαξε την εικόνα της ομάδας προς το καλύτερο, τερμάτισε εύκολα στην κορυφή του Β’ ομίλου στα πλέι οφ Γιουρόπα Λιγκ, όμως ηττήθηκε στον ημιτελικό από τη Σαρλερουά.

Προπονητής: Κέρδισε και με το παραπάνω τη θέση του στην τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Υβ Βαντερχάχε, ο οποίος ανέλαβε το Νοέμβριο του 2018 και αναμόρφωσε το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας. Ο 49χρονος Βέλγος θα έχει την ευκαιρία να κοουτσάρει την Κόρτραϊκ από την προετοιμασία.

Έδρα: Guldensporenstadion (9.399)

Μεταγραφές: Λίγα πράγματα κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου, σκοπός της ήταν να καλύψει τα δύο κενά στην επίθεση μετά τη φυγή των Αβενάτι (Ε, 29/15) και Σεβαλιέ (Ε, 38/8). Μοναδική προσθήκη ο ακραίος επιθετικός Οκάνσεϊ (31/2) από την Έουπεν, ενώ επέστρεψαν και ορισμένοι δανεικοί.

Προετοιμασία: Σημείωσε πέντε νίκες σε σύνολο εννέα αγώνες προετοιμασίας, ενώ ηττήθηκε μόλις δύο φορές. Ικανοποίηση στο τεχνικό επιτελείο ύστερα από την επιβλητική νίκη με σκορ 4-0 στην πρόβα τζενεράλε ενάντια στην Εξέλσιορ στις 20 Ιουλίου.

Εκτίμηση: Παρακαταθήκη η περασμένη σεζόν ενόψει της νέας, κυρίως λόγω της παρουσίας του προπονητή Βαντερχάχε. Ικανός να οδηγήσει την Κόρτραϊκ στα πλέι οφ, όμως πρέπει να ενισχυθεί επιθετικά για να έχει αξιόπιστες λύσεις. Ρεαλιστικός στόχος η οκτάδα.

 

Σαρλερουά

Τι έκανε πέρυσι: Απογοήτευσε με την περσινή της πορεία, καθώς δεν κατάφερε να μπει στα πλέι οφ. Παρ’ όλα αυτά, είχε εύκολο έργο στους ομίλους για το Γιουρόπα Λιγκ, έφτασε έως τον τελικό και έχασε το ευρωπαϊκό εισιτήριο από την Άντβερπ.

Προπονητής: Μετά από έξι χρόνια παρουσίας στις «Ζέβρες», ο Φελίς Μαζού αποχώρησε για να αναλάβει την πρωταθλήτρια Γκενκ. Τα ηνία της ομάδας παραλαμβάνει ο μέχρι πρότινος βοηθός προπονητή της Άντερλεχτ, Καρίμ Μπελοσίν, ο οποίος αποτελεί «στοίχημα».

Έδρα: Stade du Pays de Charleroi (14.967)

Μεταγραφές: Γενικά έκανε ένα «ξεσκαρτάρισμα» στο ρόστερ, αποχώρησαν κυρίως αναπληρωματικοί παίκτες. Παρελθόν ο αμυντικός Χαβιέρ Μάρτος (28/0), όμως αποτελεί επιτυχία η μονιμοποίηση των δανεικών πέρυσι, Όσιμεν (Ε, 34/19) και Μοριόκα (Μ, 21/4) οι οποίοι προσδίδουν ποιότητα επιθετικά.

Προετοιμασία: Επέλεξε να δώσει λίγα σε αριθμό φιλικά κατά την περίοδο της προετοιμασίας, με χαμηλότερης δυναμικότητας ομάδες. Είχε σκαμπανεβάσματα και όπως είναι λογικό έδειξε ότι θέλει περισσότερη δουλειά για να φτάσει στο επίπεδο που θέλει ο νέος προπονητής και ταυτόχρονα έχει συνηθίσει ο κόσμος.

Εκτίμηση: «Στοίχημα» ο κόουτς Μπελοσίν, που δεν έχει μεγάλη εμπειρία ως πρώτος προπονητής. Αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό η εικόνα της, ιδίως στο πρώτο μισό. Δεν είναι στα φαβορί για την εξάδα, όμως βάσει ρόστερ μπορεί να διεκδικήσει μια θέση.

 

Μουσκρόν

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε ούσα στην τελευταία θέση και όλα έδειχναν ότι δε μπορεί να σωθεί. Με τον ερχομό του Μπερντ Στορκ, διέψευσε τους πάντες και στο δεύτερο γύρο έκανε πορεία πρωταθλητισμού! Με λίγες αγωνιστικές ακόμα, ίσως προλάβαινε τα πλέι οφ. Χωρίς κίνητρο στα πλέι οφ Γιουρόπα Λιγκ, έμεινε εκτός ημιτελικών.

Προπονητής: Ο Μπερντ Στορκ αποφάσισε να μη συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου, θεωρώντας ότι η αποστολή του ολοκληρώθηκε. Η διοίκηση της ομάδας έφερε τον Γερμανό Μπερντ Χόλερμπαχ, που βρέθηκε μεταξύ άλλων στο Αμβούργο για περίπου δύο μήνες.

Έδρα: Stade Le Canonnier (10.571)

Μεταγραφές: Δραστήρια στο μεταγραφικό παζάρι, όμως ενδέχεται να βγει αποδυναμωμένη. Αγόρασε τον Μπάκιτς (Μ, 26/2), απέκτησε επίσης τους Πιέρτζακ (Α, 36/3, Βίσλα Κρακοβίας) και Αλάγκουι (Ε, 22/4, Ζανκτ Πάουλι). Παραχωρήθηκαν οι Βοϊβόντα (Α, 37/1) και Αμαλά (Μ, 23/5), έληξαν οι δανεισμοί των Μπένσον (Μ, 27/4) και Φρίντε (Μ, 10/3).

Προετοιμασία: Σε έξι φιλικά προετοιμασίας, σημείωσε τρεις νίκες ενώ έκανε μόλις μία ήττα. Έμεινε στο 1-1 με τη Ρόζελαρ την Τετάρτη 17 Ιουλίου, δείχνοντας ότι ακόμα δεν είναι στο επίπεδο που έφτασε στον δεύτερο γύρο την περασμένη σεζόν.

Εκτίμηση: Δύσκολα θα καταφέρει κάτι το εξαιρετικό, όπως πέρυσι στο δεύτερο μισό, αναμένεται να… επιστρέψει στη διεκδίκηση της παραμονής, με τις πιθανότητες ωστόσο να είναι υπέρ της. Η ταχύτητα με την οποία θα εγκλιματιστεί και ο νέος τεχνικός, θα κρίνει πολλά…

 

Ζούλτε Βάρεγκεμ

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε τη χρονιά με υψηλές προσδοκίες, ωστόσο γρήγορα… την προσγείωσε η πραγματικότητα και δη η βαθμολογική της θέση. Τερμάτισε ενδέκατη δίχως να κινδυνέψει ουσιαστικά. Δεν είχε ισχυρό κίνητρο στα πλέι οφ Γιουρόπα Λιγκ και έμεινε εκτός διεκδίκησης ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Προπονητής: Παρά τα προβλήματα που προέκυψαν με τους διοικούντες του συλλόγου, ο Φράνκι Ντούρι θα είναι και τη νέα σεζόν στον πάγκο της ομάδας. Ο 61χρονος Βέλγος, βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της Ζούλτε από το Δεκέμβριο του 2011.

Έδρα: Regenboogstadion (12.300)

Μεταγραφές: Πραγματοποίησε κινήσεις με το βλέμμα στο μέλλον κυρίως, όμως πήρε και παίκτες που έχουν θητεία στο Βέλγιο. Ο λόγος για τους μέσους Σεκ (Μ, 30/0, ήταν δανεικός πέρυσι) και Γκοβέα (Μ, 15/0, αγωνίστηκε στην Άντβερπ). Νέα πρόσωπα επίσης οι Καινούργιος (Α, 25/4, Σπάρτη), Ζαράντια (Ε, 28/5). Έφυγαν Μπονγκοντά (Ε, 37/14), Αρμπαουΐ (Ε, 35/25).

Προετοιμασία: Προβλημάτισε στα τελευταία φιλικά που έδωσε, κόντρα σε ομάδες όπως η Λόκερεν, η Οστάνδη και η Βίλεμ, που θεωρητικά είναι στα μέτρα της ή και παρακάτω. Πέντε από τα συνολικά επτά ματς προετοιμασίας, είχαν αμφίσκορο.

Εκτίμηση: Το περσινό πάθημα θα της γίνει μάθημα όσον αφορά την οριοθέτηση των στόχων. Οι παίκτες που έφυγαν ήταν σημαντικοί και είναι ζήτημα αν θα καλυφθεί το κενό τους μέσα από το σύνολο. Ρεαλιστικός στόχος η δεκάδα και η εύκολη αποφυγή… κινδύνων.

 

Έουπεν

Τι έκανε πέρυσι: Ικανοποιητική μπορεί να θεωρηθεί η σεζόν που πραγματοποίησε καθώς κέρδισε την παραμονή της σχετικά εύκολα. Μ’ ένα καλό σερί συγκομιδής στα τελευταία ματς, δεν κινδύνεψε ουσιαστικά. Μπήκε στα πλέι οφ Γιουρόπα Λιγκ δίχως να έχει σημαντικό κίνητρο με τον τεχνικό Μακελελέ να δοκιμάζει πράγματα.

Προπονητής: Μετά την αποχώρηση του Κλοντ Μακελελέ, αναλαμβάνει τις τύχες της ομάδας ο Μπενιάτ Σαν Χοσέ Χιλ. Ο 39χρονος Βάσκος τεχνικός έχει προπονήσει ομάδες της Λατινικής Αμερικής τελευταία ενώ βρέθηκε επίσης στην Αλ Νασρ του Κατάρ για μερικούς μήνες.

Έδρα: Stadion am Kehrweg (8.363)

Μεταγραφές: Προχώρησε σε αρκετές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ κατά τη μεταγραφική περίοδο. Ντε Βολφ (Τ, 21 συμμ.), Μάρε (Μ, 29/1, ήταν δανεικός πέρυσι), Ρότσα (Ε, 32/19, Λόμελ), Εμπαλό (Μ, 17/2), Μπεκ (Α, 24/0), Μπαουτίστα (Ε, 18/1), είναι μερικά από τα νέα πρόσωπα. Αποχώρησαν οι Κεϊτά (Α), Μπουσίρι (Α), Οκάνσεϊ (Ε).

Προετοιμασία: Σημείωσε τρεις νίκες σε σύνολο πέντε αναμετρήσεις κατά την προετοιμασία, η τελευταία επί του ΟΦΗ με σκορ 3-1. Σπουδαία νίκη επίσης, επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν με σκορ 3-4, με τους Γερμανούς να χρησιμοποιούν αρκετούς βασικούς.

Εκτίμηση: Η έλευση νέου τεχνικού μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα των προηγούμενων ετών με τον Μακελελέ. Βγαίνει ενισχυμένη από το μεταγραφικό παζάρι και δείχνει ότι μπορεί να κερδίσει την παραμονή της ξανά, σχετικά άνετα.

 

Σερκλ Μπριζ

Τι έκανε πέρυσι: Με δεδομένο ότι εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία ως νεοφώτιστη, μόνο ικανοποιητικό μπορεί να θεωρηθεί. Η κακή πορεία που πραγματοποίησε στο δεύτερο γύρο, αλλά και εκτός έδρας στο σύνολο της σεζόν, κόστισαν βαθμούς και τερμάτισε στο +8 από την τελευταία θέση. Τίποτα σημαντικό στα πλέι οφ.

Προπονητής: Ο Λοράν Γκουγιό αποτέλεσε παρελθόν λίγο πριν το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου πέρυσι, η ομάδα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με υπηρεσιακό τεχνικό. Από τη νέα σεζόν αναλαμβάνει ο 47χρονος Φαμπιέν Μερκαδάλ που θήτευσε σε ομάδες της Γαλλίας και τελευταία στην Καέν.

Έδρα: Jan Breydelstadion (29.062)

Μεταγραφές: Η συνεργασία της με τη Μονακό της έδωσε την ευκαιρία πέρυσι να γεμίσει το ρόστερ της με δανεικούς, φερέλπιδες ποδοσφαιριστές. Με την ίδια τακτική και φέτος, έφερε μεταξύ άλλων τους Μπαντιασίλ (Τ), Σερανό (Α), Μπουλά (Ε). Απέκτησε επίσης τους Πέιτρες (Μ, 21/1, δανεικός στη Μουσκρόν στο δεύτερο μισό), Νταμπιλά (Α, 12/0), Ομεόνγκα (Μ, 18/0, Χιμπέρνιαν-Τζένοα).

Προετοιμασία: Προβλημάτισε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, δεν κατάφερε να πάρει ούτε μία νίκη σε έξι συνολικά αναμετρήσεις. Στην τελευταία από αυτές, ηττήθηκε με σκορ 1-0 από την Οσέρ. Αμυντικά μπορεί να θεωρηθεί ότι ήταν καλή, όμως δημιουργικά «λίγη».

Εκτίμηση: Άλλαξε το ρόστερ της, θα διαφοροποιηθεί και η ενδεκάδα, γεγονός που την κάνει απρόβλεπτη ως προς το τι θα παρουσιάσει ιδίως στην αρχή της σεζόν. Στόχος της είναι και φέτος η επίτευξη της παραμονής, όμως δεν αποκλείεται να είναι αγχωτική χρονιά και με πίεση έως το φινάλε.

 

Οστάνδη

Τι έκανε πέρυσι: Μέτρια έως κακή η περσινή αγωνιστική περίοδος, με πολλά σκαμπανεβάσματα και δίχως κάτι το ιδιαίτερο ως επίτευγμα. Τερμάτισε στην 14η θέση της κατάταξης με +7 από την τελευταία Λόκερεν. Έπαιξε για το γόητρό της στα πλέι οφ, όμως δεν ήταν ικανή να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Προπονητής: Νέα τάξη πραγμάτων στην τεχνική ηγεσία αφού αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας ο Κόρε Ινγκέμπριτσεν. Ο Νορβηγός τεχνικός βρέθηκε τελευταία στη ομάδα της χώρας του, Ρόζενμποργκ, με την οποία κατέκτησε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα.

Έδρα: Versluys Arena (8.432)

Μεταγραφές: Πραγματοποίησε προσθήκες που μπορούν να προσδώσουν ποιότητα όπως οι έμπειροι Σκούλασον (Α, 20/1, Λόκερεν) και Βάργκας (Ε, 24/7, Νιουκάστλ Γιουνάιτεντ), ενώ ήρθαν νεαροί ποδοσφαιριστές με ελπιδοφόρο προφίλ, όπως ο Χιουλσάγκερ (Μ, 17/0, Θέλτα) και Παλαβέρσα (Μ, 13/0, Χάιντουκ Σπλιτ).

Προετοιμασία: Με τα πάνω της και τα κάτω της στην προετοιμασία, σημείωσε δύο νίκες σε σύνολο έξι αναμετρήσεων. Γνώρισε ήττες από Βίλεμ (2-1) και Μουσκρόν (0-4), ενώ αναδείχτηκε ισόπαλη με σκορ 1-1 κόντρα στη Ζούλτε Βάρεγκεμ. Εύκολη νίκη στην πρόβα τζενεράλε επί της Παναχαϊκής με σκορ 4-1.

Εκτίμηση: Κάνει νέα αρχή με τον Ινγκέμπριτσεν στην τεχνική ηγεσία, όμως βγαίνει ενισχυμένη από τη μεταγραφική περίοδο και μπορεί να σταθεί ικανοποιητικά στην κατηγορία. Πρωταρχικός στόχος φυσικά είναι να μην κινδυνέψει. Πιθανότατα θα τα καταφέρει.

 

Βάασλαντ - Μπέβερεν

Τι έκανε πέρυσι: Χρονιά που θα προτιμούσε να ξεχάσει η Βάασλαντ-Μπέβερεν, καθώς δεν παρουσίασε κάτι το αξιοσημείωτο και αν δεν υπήρχε η πολύ χειρότερη Λόκερεν, θα κινδύνευε με υποβιβασμό. Στο +7 από την τελευταία θέση στην κανονική διάρκεια. Στα πλέι οφ έδειξε βελτίωση, όμως δεν ήταν ικανή να την οδηγήσει… μακριά.

Προπονητής: Ψήφος εμπιστοσύνης στον Αντναν Τσούστοβιτς, που ανέλαβε τα σκήπτρα της ομάδας το Νοέμβριο του 2018 και είναι έτοιμος να ξεκινήσει την πρώτη του ολοκληρωμένη χρονιά με στόχο να τερματίσει ψηλότερα από πέρυσι.

Έδρα: Freethielstadion (8.235)

Μεταγραφές: Κινήθηκε με σύνεση στη μεταγραφική περίοδο και απέκτησε παίκτες για να καλύψει τα κενά που προέκυψαν από τη φυγή των Αμπομά (Ε, 30/8) και Μπόλιεβιτς (Ε, 33/4). Ήρθαν οι νεαροί αλλά ταλαντούχοι Έμερς (Μ, 20/1, Κρεμονέζε) και Φέρετ (31/7, Γιονγκ Αϊντχόφεν), Κοϊτά (Μ, 22/2, Κόρτραϊκ δανεικός πέρυσι).

Προετοιμασία: Δεν έθελξε με την απόδοσή της στα σημαντικά φιλικά που έδωσε, έβγαλε προβληματισμό και δείχνει να θέλει πολλή δουλειά ακόμα για να φτάσει στα στάνταρ που έχουν θέσει στην ομάδα. Δύο νίκες σε πέντε αγώνες, με υποδεέστερους αντιπάλους κυρίως.

Εκτίμηση: Είχε μια δύσκολη χρονιά που δε θέλει να επαναλάβει. Ο Τσούστοβιτς είναι τεχνικός που ξέρει να… κερδίζει παραμονές και γι’ αυτό είναι στην Βάασλαντ-Μπέβερεν. Προμηνύεται εξίσου αγχωτική σεζόν, που ίσως τη φέρει υπό το φάσμα του υποβιβασμού.

 

Μαλίν

Τι έκανε πέρυσι: Άκρως επιτυχημένη χρονιά για τη Μαλίν, η οποία σημαδεύτηκε από την επίτευξη της ανόδου καθώς και την κατάκτηση του Κυπέλλου κόντρα στη Γάνδη με σκορ 2-1. Η ανάμειξή της σε σκάνδαλο στημένων αγώνων, παραλίγο να την επαναφέρει στη δεύτερη κατηγορία. Αποκλείστηκε ωστόσο από ευρωπαϊκές διοργανώσεις και Κύπελλο Βελγίου.

Προπονητής: Παραμένει στον πάγκο της ομάδας ο Βούτερ Βράνκεν με στόχο να συνεχίσει την ανοδική πορεία που πραγματοποιεί η ομάδα. Ο 40χρονος Βέλγος τεχνικός πήρε δικαιωματικά την ευκαιρία του να κοουτσάρει και στην πρώτη κατηγορία.

Έδρα: AFAS-stadion Achter de Kazerne (16.715)

Μεταγραφές: Δεν ήταν ιδιαίτερα δραστήρια στο μεταγραφικό παζάρι, επηρεασμένη προφανώς από την τιμωρία της και το τι μέλει γενέσθαι στη νέα χρονιά. Απέκτησε τον αμυντικό Μπατό (15/2) από τη Σάρπσμποργκ, ωστόσο αποχώρησε από την ομάδα ο Κολοβός που παραχωρήθηκε από την Ομόνοια στον Παναθηναϊκό.

Προετοιμασία: Έδωσε αρκετά φιλικά προετοιμασίας, επτά τον αριθμό, νίκησε τα τρία πρώτα κόντρα σε υποδεέστερους αντιπάλους. Πήρε ισοπαλία με σκορ 2-2 ενάντια στη Χέρενφεϊν, ενώ ηττήθηκε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς από τη Γκενκ με 3-0, στον τελικό του Σούπερ Καπ.

Εκτίμηση: Αναμφισβήτητα την έχει επηρεάσει ο αποκλεισμός από το Γιουρόπα Λιγκ αλλά και το Κύπελλο, όμως το ρόστερ της έμεινε αναλλοίωτο και είναι ικανή να κάνει τη ζημιά στους «μεγάλους». Θα παλέψει στα ίσια για την παραμονή της και έχει πιθανότητες να τα καταφέρει.

 

Επιμέλεια: Ηλίας Μαλιγιάννης

 

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ