foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ62
PROMO CODE ΔΩΡΑ* ΕΔΩ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Μεξικό, Apertura: Preview σεζόν 2019-20

Previews Πρωταθλημάτων | 18 Ιουλ 2019 17:11
Μεξικό-Apertura-Preview-σεζόν-2019-20.jpg

Έτοιμο για να κάνει σέντρα είναι το Απερτούρα του 2019 και αυτή θα είναι η 73η επαγγελματική σεζόν στη Liga MX του Μεξικό. Οι περσινές πρωταθλήτριες, Αμέρικα (Απερτούρα) και Τίγκρες (Κλαουσούρα), είναι ξανά φαβορί για τον τίτλο, μιας και δεν άλλαξαν ιδιαίτερα τα ρόστερ τους. Η Τίγκρες παίζει στο 4.00, ενώ λίγο ψηλά στο 5.00 παίζει η Αμέρικα για κατάκτηση. Η Μοντερέι είναι επίσης μέσα στα πρώτα φαβορί για το τρόπαιο (5.00 απόδοση), το οποίο θέλει πάντως διακαώς η Κρους Ασούλ, που δείχνει ενισχυμένη. Ψάχνουν αντίδραση Τσίβας και Πούμας έπειτα από τις περσινές κακές σεζόν, ενώ πολύ δυνατή δείχνει και η Τιχουάνα. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το τι θα κάνει η νεοφώτιστη Ατλέτικο Σαν Λουίς που έκανε δυνατές μεταγραφές.

 

Μακροχρόνιο στοίχημα

Η Τίγκρες δείχνει να είναι το φαβορί για κατάκτηση, καθώς έχει το πιο πλήρες και ισορροπημένο ρόστερ, ενώ ο Φερέτι βρίσκεται στον πάγκο για 10 χρόνια σχεδόν, με ο,τι αυτό συνεπάγεται. Στο 4.00 προσφέρεται στον stoiximan, το να στεφθεί πρωταθλήτρια του Απερτούρα.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Τίγκρες, 2. Αμέρικα, 3. Μοντερέι, 4. Κρους Ασούλ, 5. Τιχουάνα 6. Λεόν, 7. Πατσούκα, 8. Πούμας, 9. Τσίβας Γουαδαλαχάρα, 10. Τολούκα, 11. Νεκάξα, 12. Σάντος Λαγκούνα, 13. Πουέμπλα, 14. Άτλας, 15. Ατλέτικο Σαν Λουίς, 16. Κερέταρο, 17. Χουάρες, 18. Μονάρκας 19. Βερακρούζ

 

Σύστημα Διεξαγωγής

Οι 19 ομάδες που στελεχώνουν την κατηγορία ρίχνονται αρχικά στη μάχη για τον τίτλο του Απερτούρα, με τις πρώτες οκτώ να προκρίνονται στα play offs (Liguilla). Εκεί θα κοντραριστούν (ανά ζευγάρια) σε διπλές αναμετρήσεις. Σε περίπτωση ίδιου συνολικού σκορ μετά τη λήξη του δεύτερου ματς, προκρίνεται εκείνη που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική διάρκεια. Με τον ίδιο τρόπο και ο πρωταθλητής στο Κλαουσούρα, αντίστοιχα. Μια ομάδα θα έχει ρεπό κάθε αγωνιστική. Βάσει της ειδικής βαθμολογίας για τον υποβιβασμό, μία ομάδα «πέφτει» και τη θέση της παίρνει μία άλλη από τη 2η κατηγορία. Φέτος ήταν να υποβιβαστεί η Βερακρούζ, αλλά πλήρωσε πρόστιμο και παρέμεινε στην κατηγορία (Γι' αυτό έχουμε 19 κι όχι 18 ομάδες). Ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ατλέτικο Σαν Λουίς, ενώ οι Λόμπος που έπαιζαν πέρσι στην μεγάλη κατηγορία, εξαγοράστηκαν από την Χουάρες, η οποία θα παίξει με την σειρά της στη Liga MX. Κριτήρια ισοβαθμίας: α) διαφορά τερμάτων, β) καλύτερη επίθεση, γ) βαθμοί στα μεταξύ τους, δ) καλύτερη εκτός έδρας επίθεση.

 

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Σεντούριον Επιθετικός Ρασίνγκ Ατλ. Σαν Λουίς
Ντος Σάντος Επιθετικός Λ.Α. Γκάλαξι Αμέρικα
Περάλτα Επιθετικός Αμέρικα Γουαδαλαχάρα
Φερνάντες Μέσος Ρασίνγκ Κρους Ασούλ
Σανβέζο Επιθετικός Κερέταρο Τιχουάνα
Καμπράλ Αμυντικός Θέλτα Πατσούκα
Μιράντα Μέσος Ντεφένσα Τιχουάνα
Βιγκόν Μέσος Τιχουάνα Άτλας
Μαγιάδα Μέσος Ρίβερ Πλέιτ Ατλ. Σαν Λουίς
Λεσκάνο Επιθετικός Ίνγκολσταντ Χουάρες

 

 

Οι ομάδες της Liga MX Μεξικού Κλαμπ Αμέρικα Τι έκανε πέρσι: Άκρως επιτυχημένη η χρονιά για την Αμέρικα, η οποία κατέκτησε το Απερτούρα και στη συνέχεια πήρε και το κύπελλο Κλαουσούρα. Ξεκίνησε δυναμικά και τη φετινή χρονιά, όπου κατέκτησε στα πέναλτι το Σούπερ Καπ των πρωταθλητών απέναντι στη Τίγκρες. Άπαντες στο εσωτερικό της ομάδας δηλώνουν έτοιμοι για μια ακόμα καλύτερη χρονιά. Προπονητής: Ο 51χρονος Μιγκέλ Ερέρα παραμένει στην άκρη του πάγκου από το 2017 και συνεχίζει το έργο του. Είναι από τους πιο έμπειρους και επιτυχημένους τεχνικούς στο Μεξικό, ενώ έχει διατελέσει για μια διετία (2013-2015) και Ομοσπονδιακός προπονητής. Γήπεδο: Estadio Azteca (106.187) Μεταγραφές: Ξεχώρισε φυσικά η άφιξη του Τζιοβάνι Ντος Σάντος, τον οποίο ξέρει καλά ο Ερέρα και παρότι είναι σε πτωτική πορεία η καριέρα του, πιστεύει ότι με τον έμπειρο τεχνικό, μπορεί να «αναγεννηθεί». Πήρε και τον αμυντικό χαφ Γκονζάλες από τη Νεκάξα. Γενικά τα ρόστερ της δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Δεν έχασε κάποιον σημαντικό παίκτη. Προετοιμασία: Στα φιλικά μπορεί να μην τα πήγε καλά, καθώς γνώρισε τρεις ήττες κόντρα σε Μπόκα, Ρίβερ και Πούμας, αλλά στο πρώτο επίσημο, αυτό του Σούπερ Καπ, έφερε 0-0 απέναντι στη δυνατή Τίγκρες και το πήρε στα πέναλτι όπως προαναφέραμε. Είναι ουσιαστικά η περσινή ομάδα και μένει να φανεί πως θα ταιριάξει ο Ντος Σάντος. Εκτίμηση: H Αμέρικα είναι δυνατή και φέτος, με τις πιθανότητες κατάκτησης του τουρνουά να είναι μεγάλες. Παίζει σε απόδοση 5.00 το να είναι η πρωταθλήτρια, αλλά θα έχει μεγάλο ανταγωνισμό.

 

Τίγκρες Τι έκανε πέρσι: Έφτασε στην κατάκτηση του Κλαουσούρα, όπου στον τελικό αντιμετώπισε τη Λεόν. Στο πρώτο εντός έδρας ματς κέρδισε με 1-0 και στη ρεβάνς το υπερασπίστηκε με «νύχια και με δόντια», αποσπώντας 0-0. Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, έχασε το τρόπαιο σε διπλά ματς από την «μισητή» Μοντερέι. Προπονητής: Στην άκρη του πάγκου βρίσκεται σταθερά από το 2010 ο Φερέτι, ο οποίος έχει κάνει εξαιρετικό έργο μέχρι στιγμής στην Τίγκρες και η διοίκηση είναι απόλυτα ευχαριστημένη. Είναι πολύ επιτυχημένος και οι κατακτήσεις τροπαίων έχουν την «σφραγίδα» του. Γήπεδο: Universitario de Nuevo León (42.000) Μεταγραφές: Πήρε τον ελπιδοφόρο μεσοεπιθετικό Φερνάντες από την Φένιξ της Ουρουγουάης, αλλά μοιάζει πιο πολύ προσθήκη για το μέλλον. Γενικά το ρόστερ της δεν υπέστη αλλαγές και συνεχίζει με τον ίδιο «κορμό». Προετοιμασία: Μπορεί να μην έδωσε πολλά φιλικά προετοιμασίας, μιας και είναι «έτοιμη» ομάδα ουσιαστικά, αλλά στο πρώτο επίσημο για φέτος, έχασε το Σούπερ Καπ των πρωταθλητών, από την Αμέρικα. Έφερε 0-0 στην κανονική διάρκεια και ηττήθηκε στα πέναλτι με 6-5. Εκτίμηση: Είναι το πρώτο φαβορί για κατάκτηση του Απερτούρα με 4.00 απόδοση. Πολύ δυνατή ομάδα, με έναν προπονητή που ξέρει καλύτερα και από την τσέπη του την Τίγκρες και έχει ένα ρόστερ που δεν υστερεί σε τίποτα. Θα δώσουν μάχη μαζί με την Αμέρικα και τη «μισητή» Μοντερέι για το τρόπαιο.

 

Μοντερέι Τι έκανε πέρσι: Έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του πρόσφατου Κλαουσούρα, αλλά εκεί αποκλείστηκε από τη «μισητή» Τίγκρες. Πάντως, κόντρα στην ίδια ομάδα κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ και είναι επιτυχημένη η σεζόν. Θα ήθελε βέβαια και ένα τρόπαιο εντός συνόρων, αλλά αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Απερτούρα. Θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω φέτος. Προπονητής: Ο 44χρονος Ντιέγκο Αλόνσο ανέλαβε το περασμένο καλοκαίρι και στην πρώτη του χρονιά, η Μοντερέι κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ. Θετικό λοιπόν το πρώτο δείγμα, αλλά φέτος έχει τεθεί στόχος κατάκτησης είτε του Απερτούρα, είτε του Κλαουσούρα. Έπαιξε πιο ορθολογικό ποδόσφαιρο και δεν ήταν τόσο επιθετικοί οι «ραγιάδος», όσο με τον Μοχάμεντ. Αυτό επικρίθηκε πάντως από μερίδα του κόσμου, αλλά και από τον Τύπο. Γήπεδο: BBVA Bancomer (53.500) Μεταγραφές: Δεν έχει κινηθεί ιδιαίτερα στο μεταγραφικό παζάρι, αλλά ψάχνει για επιθετικό που θα μπορεί να ξεκουράζει τον Φούνες Μόρι. Δεν υπάρχει ικανός σκόρερ πίσω από τον Αργεντίνο. Επίσης πολλά θα εξαρτηθούν από το αν αποχωρήσει ο χαφ Πισάρο που είναι ο οργανωτής των «ραγιάδος». Εκεί θα πρέπει να βρει επάξιο αντικαταστάτη. Προετοιμασία: Δεν ήταν καλή η εικόνα της Μοντερέι στα φιλικά, όπου ηττήθηκε από τις Ατλάντε (2-0) και Λεόν (1-0), ενώ έφερε και μια ισοπαλία (1-1) με την Σάντος Λαγκούνα. Πρέπει να ανεβάσει ρυθμούς, καθώς η γκρίνια έχει ξεκινήσει ήδη από τον κόσμο της, που έχει μεγάλες απαιτήσεις για φέτος. Εκτίμηση: Η μεγάλη «κάψα» της Μοντερέι είναι η κατάκτηση του Απερτούρα, ή του Κλαουσούρα. Θα προσπαθήσει αρχικά για το πρώτο. Ο Αλόνσο πρέπει να παρουσιάσει μια καλύτερη εκδοχή των «ραγιάδος» για να τα καταφέρει. Αν φύγει ο Πισάρο πάντως, θα είναι τεράστιο το πλήγμα.

 

Λεόν Τι έκανε πέρσι: Ήταν πραγματικό… τρένο στο Κλαουσούρα η Λεόν, η οποία στη κανονική διάρκεια πήρε 13 νίκες σε 17 ματς και ήταν το απόλυτο αφεντικό για την κατάκτηση του τροπαίου. Έφτασε μέχρι τον τελικό, αλλά εκεί έπαιξε ρόλο η εμπειρία της Τίγκρες, από την οποία ηττήθηκε στο πρώτο ματς εκτός με 1-0 και στη ρεβάνς δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την έδρα της. Έμεινε στο 0-0 κι έχασε το τρόπαιο. Κρίμα για την μπάλα που έπαιξε. Προπονητής: Ο έμπειρος Άμπριζ ανέλαβε τον περασμένο Σεπτέμβριο και στο Κλαουσούρα παρουσίασε μια εξαιρετική ομάδα, που έφτασε μια ανάσα από το τρόπαιο. Η διοίκηση φυσικά τον στήριξε για να συνεχίσει το έργο του. Γήπεδο: Nou Camp (33.943) Μεταγραφές: Δεν έγιναν ιδιαίτερες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της Λεόν, η οποία δεν προχώρησε σε κάποια εξαιρετική κίνηση, αλλά γέμισε τον πάγκο της με καλές εναλλακτικές λύσεις, όπως αυτή του φορ Σόσα και του έτερου φορ Ράμος, με τον δεύτερο να βάζει 16 γκολ με τους Λόμπος την σεζόν που πέρασε. «Βάθυνε» το ρόστερ και είναι πανέτοιμη για να παλέψει για τίτλους. Προετοιμασία: Καλή η εικόνα που έβγαλε στα φιλικά, με νίκη (1-0) επί της Μοντερέι και ισοπαλίες κόντρα σε Τολούκα (4-4) και Μινερός (1-1). Η επίθεση της έδειξε να δουλεύει σωστά, αλλά θα πρέπει να προσέξει κάποια θέματα στην άμυνα της. Πάντως είναι «δεμένο» σύνολο. Εκτίμηση: Είναι ουσιαστικά η ίδια ομάδα με πέρσι, αλλά και με περισσότερο «βάθος» στον πάγκο, κάτι που ήταν απαιτούμενο από τη στιγμή που θέλει να πρωταγωνιστήσει. Η λογική λέει ότι δύσκολα θα κάνει πάλι τέτοια πορεία αλλά θα το παλέψει. Θα μπει στη λιγκίγια κι έπειτα θα προσπαθήσει για το καλύτερο.

 

Κρους Ασούλ Τι έκανε πέρσι: Έμεινε για άλλη μια χρονιά μακριά από τον τίτλο της πρωταθλήτριας, είτε στο Απερτούρα, είτε στο Κλαουσούρα και ο κόσμος της γκρίνιαζε ξανά. Τουλάχιστον κατέκτησε το κύπελλο Απερτούρα και πήρε έναν τίτλο. Στο Σούπερ Καπ των κυπελλούχων, με το οποίο ξεκίνησε ουσιαστικά η φετινή σεζόν, «σκόρπισε» με 4-0 τη Νεκάξα και το ξεκίνημα της είναι ενθαρρυντικό. Προπονητής: Ο Πορτογάλος Καϊσίνια έχει κάνει καλό έργο μέχρι τώρα, έχει επαναφέρει τη «μακίνα» στο δρόμο των επιτυχιών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εντελώς αρεστός στο κοινό της Κρους Ασούλ, το οποίο είναι απαιτητικό. Πολλοί ήταν αυτοί που κατηγόρησαν τον Πορτογάλο τεχνικό για το προβλέψιμο στυλ παιχνιδιού που έχει η ομάδα του. Αν δεν πάρει το Απερτούρα ή το Κλαουσούρα, δύσκολα θα παραμείνει στην άκρη του πάγκου. Γήπεδο: Estadio Azteca (106.187) Μεταγραφές: Έφερε τον μεσοεπιθετικό Πολ Φερνάντες από την Ρασίνγκ, που έκανε πολύ καλή χρονιά στην Αργεντινή. Την ανεβάζει επίπεδο και βάζει το απρόβλεπτο στο παιχνίδι της Κρους Ασούλ. Καλή προσθήκη κι αυτή του αμυντικού Εσκομπάρ για να δώσει λύσεις στην άμυνα. Δεν άλλαξε ιδιαίτερα το ρόστερ της. Προετοιμασία: Στα φιλικά δεν τα πήγε καλά, με την εικόνα της να μην είναι ενθαρρυντική, αλλά στο πρώτο επίσημο της χρονιάς έδειξε ότι είναι έτοιμη και κέρδισε άνετα με 4-0 τη Νεκάξα στο Σούπερ Καπ. Μειώθηκε η γκρίνια των απαιτητικών οπαδών της. Εκτίμηση: Θέλει όσο τίποτα επιστροφή στους τίτλους, έχει «δεμένο» σύνολο και μένει να φανεί πως μπορεί ο Καϊσίνια να την ανεβάσει ένα επίπεδο ακόμα για να κάνει βήμα τίτλου. Αν δεν τα καταφέρει, τότε η σεζόν είναι χαμένη.

 

Γουαδαλαχάρα Τι έκανε πέρσι: Ήταν απογοητευτική την σεζόν που πέρασε, καθώς δεν κατάφερε να μπει καν στα πλέι οφ, σε κανένα από τα δύο τουρνουά. Ξεκάθαρα χαμένη η χρονιά, με την γκρίνια στο εσωτερικό της να είναι μεγάλη. Την ευθύνη ανέλαβε ο κόουτς Καρντόσο, ο οποίος δεν άντεξε ούτε χρόνο στον πάγκο της και απομακρύνθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Η Τσίβας έχει μπλέξει στα σενάρια παραμονής και θα δώσει μάχη για να μείνει στην κατηγορία φέτος. Προπονητής: Όπως προαναφέραμε, ο Καρντόσο απομακρύνθηκε και στην άκρη του πάγκου βρίσκεται πλέον ο έμπειρος Τόμπας Μπόι. Δεν ενθουσίασε αυτή η επιλογή της διοίκησης, με τον 67χρονο κόουτς να έχει αποτυχημένο πέρασμα από την Κρους Ασούλ το 2015-2016 και μοιάζει ερωτηματικό, σε μια πολύ κρίσιμη σεζόν για τη Τσίβας. Γήπεδο: Zapopan (46.609) Μεταγραφές: Έγιναν κινήσεις για να ενισχυθεί η ομάδα, με τον ερχομό του έμπειρου σκόρερ Περάλτα από την Αμέρικα να ξεχωρίζει. Ακόμα και στα 35 του μπορεί να γίνει το σημείο αναφοράς στην επίθεση της Τσίβας. Επέστρεψε ο αμυντικός Αλανίς από την Οβιέδο, ενώ αποκτήθηκε και ο Μπρισένιο από την Φεϊρένσε. Δεν έχασε κάποιον βασικό παίκτη και σε πρώτη φάση δείχνει ενισχυμένη. Προετοιμασία: Δεν τα πήγε καλά στα φιλικά προετοιμασίας, όπου στα πιο δυνατά, ηττήθηκε με 5-1 από τη Ρίβερ Πλέιτ και με 2-0 από την Μπόκα Τζούνιορς. Ήδη η γκρίνια στο εσωτερικό της έχει αρχίσει, με τους οπαδούς να μην πιστεύουν και πολύ τον Μπόι και τις προπονητικές του ικανότητες. Εκτίμηση: Αρχικά θα πρέπει να πάρει γρήγορα βαθμούς για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις στην ειδική βαθμολογία. Έπειτα θα κοιτάξει να επιστρέψει στα πλέι οφ, αλλά είναι άγνωστο το πόσο θα καταφέρει να την βελτιώσει ο Μπόι.

 

Πούμας Τι έκανε πέρσι: Άλλη μια χρονιά που η Πούμας δεν κατάφερε να φτάσει σε κάποιο τρόπαιο και συνεπώς η σεζόν χαρακτηρίζεται ως αποτυχημένη. Στο Απερτούρα ξεκίνησε καλά και τερμάτισε στην 3η θέση της κανονικής διάρκειας. Στα προημιτελικά πέταξε εκτός την Τίγκρες, αλλά στα ημιτελικά έζησε τον εφιάλτη, καθώς ηττήθηκε με 6-1 στη ρεβάνς του 1-1 από την «μισητή» Αμέρικα και αποκλείστηκε. Φανερά επηρεασμένη στο Κλαουσούρα, δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο από την απογοητευτική 15η θέση. Προπονητής: Ένας παλιός γνώριμός μας, ο «πολύς» Μίτσελ, που είχε περάσει και από τον πάγκο του Ολυμπιακού, αναζητά νέο ξεκίνημα στην καριέρα του. Ανέλαβε τον Μάιο την Πούμας και έχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση. Δεν έχει καταφέρει κάτι τρομερό μέχρι τώρα σε όσες ομάδες πήγε. Γήπεδο: Olímpico de Universitario (72.500) Μεταγραφές: Πήρε τον χαφ Βιγκόν από την Ατλάς για να ενισχύσει το κέντρο και τον επιθετικό Μπαραγκάν από τη Νεκάξα. Καλές προσθήκες, αλλά θα εξαρτηθούν πολλά στην επίθεση της, από τον Ιτούρμπε, που φέρεται να είναι υποψήφιος στόχος της Μπόκα. Προετοιμασία: Πολύ θετικά τα πρώτα δείγματα από την Πούμας, με τον Μίτσελ να δείχνει ότι έχει περάσει σε μεγάλο βαθμό την φιλοσοφία του και τα όσα θέλει. Το σημείο αναφοράς στα φιλικά, ήταν η μεγάλη νίκη με 3-0 επί της «μισητής» Αμέρικα και ήδη ο Μίτσελ έχει κερδίσει πόντους. Μένει να φανεί και στα επίσημα τι θα κάνει. Εκτίμηση: Χειρότερα από πέρσι δεν γίνεται να πάει η Πούμας, η οποία θέλει να επιστρέψει στους τίτλους, αλλά αυτό μόνο εύκολο δεν θα είναι. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, η ίδια δεν ενισχύθηκε τόσο και δεν είναι στα πρώτα φαβορί. Πάντως, στα πλέι οφ πιστεύουμε πως θα μπει κι έπειτα, ό,τι καταφέρει.

 

Πατσούκα Τι έκανε πέρσι: Εμφάνισε δύο πρόσωπα την περασμένη σεζόν, καθώς στο Απερτούρα δεν κατάφερε να μπει στα πλέι οφ, ενώ στο Κλαουσούρα τα κατάφερε και μάλιστα λίγο ήθελε να πετάξει εκτός τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Τίγκρες. Έχουν εξήγηση αυτές οι επιδόσεις και έχουν να κάνουν με τον προπονητή. Προπονητής: Στο πρώτο μισό πέρσι, στην άκρη του πάγκου ήταν ο Ισπανός Αγιεσταριάν, με την Πατσούκα να μην ενθουσιάζει. Αποφασίστηκε αλλαγή και στην θέση του ήρθε ο Μάρτιν Παλέρμο. Πολλοί ήταν αυτοί που επέκριναν την επιλογή της διοίκησης να φέρει τον παλιό αστέρα της Μπόκα, από τη στιγμή που δεν έχει μεγάλη εμπειρία από πάγκους και δη, από την μεξικάνικη λίγκα. Τους διέψευσε όλους με την μπάλα που έπαιξαν οι «τούζος» και ο κόσμος τον στηρίζει πλέον. Γήπεδο: Hidalgo (30.000) Μεταγραφές: Μπορεί να μην έκανε την μεγάλη κίνηση, αλλά «γέμισε» το ρόστερ σε όλες σχεδόν τις θέσεις. Στην άμυνα ήρθε ο έμπειρος Καμπράλ από τη Θέλτα, στο τέρμα ήρθε ο Ρέι από τον ΠΑΟΚ, στην επίθεση ήρθαν οι εξτρέμ Κοπέτε και Ιμπάρα από Σάντος και Μινεσότα αντίστοιχα. Καλές κινήσεις όλες τους. Δεν έχασε κάποιον σημαντικό παίκτη. Προετοιμασία: Ανάμεικτα τα συναισθήματα στα φιλικά, όπου ναι μεν είχε καλή παρουσία, αλλά δεν απέφυγε τα λάθη στην άμυνα. Στην πρόβα τζενεράλε, έφερε ισοπαλία με 2-2 κόντρα στην Πουέμπλα. Το «στοίχημα» του Παλέρμο, είναι να «δέσει» την άμυνα με τον Καμπράλ και το να καταφέρει να παράξει περισσότερες φάσεις. Μπορούν να βοηθήσουν οι Ιμπάρα και Κοπέτε σε αυτό. Εκτίμηση: Ο Παλέρμο κάνει αθόρυβη δουλειά και η Πατσούκα έχει ως πρωταρχικό στόχο την είσοδο στα πλέι οφ. Από εκεί και πέρα θα παίξουν ρόλο τα «σταυρώματα», αλλά δεν είναι μυστικό ότι θέλουν έναν τίτλο φέτος. Μπορεί να είναι από τις αποκαλύψεις της σεζόν.

 

Νεκάξα Τι έκανε πέρσι: Η Νεκάξα δεν κατάφερε να διακριθεί κάπου την περασμένη χρονιά και γενικά κινήθηκε σε… ρηχά νερά. Στο Απερτούρα τερμάτισε πολύ χαμηλά, ενώ στο Κλαουσούρα μπήκε οριακά στα πλέι οφ, αλλά αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο. Συμμετείχε στο Σούπερ Καπ κυπελλούχων φέτος, ως η κάτοχος του προηγούμενου τροπαίου, αλλά διασύρθηκε με 4-0 τη Κρους Ασούλ και η χρονιά ξεκίνησε με το… αριστερό. Προπονητής: Ο κόουτς Βάσκες που ανέλαβε τον περασμένο Δεκέμβρη, έχει θέσει υψηλούς στόχους για τη φετινή σεζόν, ωστόσο οι πολλές αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ, είναι ερωτηματικό για την κατάσταση που θα εμφανιστεί η Νεκάξα. Στα 52 του χρόνια θεωρείται πολύπειρος τεχνικός. Γήπεδο: Victoria de Aguascalientes (25.500) Μεταγραφές: Έχασε έμπειρους παίκτες στις μεταγραφές και αυτοί που ήρθαν, δεν ξέρουν τις απαιτήσεις του πρωταθλήματος. Γενικά δείχνει μια αβεβαιότητα η Νεκάξα και μένει να δούμε το πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να «δέσει» το ρόστερ της. Φάνηκαν όλα αυτά άλλωστε απέναντι στην Κρους Ασούλ, στο πρώτο επίσημο για φέτος. Ο καλός χαφ Γκονζάλες πήγε στην Αμέρικα και αποτελεί πλήγμα η απουσία του. Καλή η προσθήκη του 22χρονου Ανγκούλο από τη Τιχουάνα. Προετοιμασία: Μέτρια η εικόνα της στα φιλικά, δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο, εκτός από το 4-0 επί της Μινερός, ομάδας χαμηλότερης κατηγορίας. Εκεί που φάνηκαν όλα τα προβλήματα της, ήταν στο Σούπερ Καπ και ο Βάσκες έχει αρκετή δουλειά μπροστά του για να καταφέρει να «δέσει» την ομάδα. Εκτίμηση: Ο Βάσκες είναι έμπειρος τεχνικός και με την πάροδο του χρόνου η λογική λέει ότι η Νεκάξα θα κάνει ένα βήμα μπροστά. Το να συμμετέχει στα πλέι οφ είναι ο βασικός στόχος, όμως για να τον καταφέρει θα πρέπει να αποφύγει τις γκέλες στην αρχή.

 

Πουέμπλα Τι έκανε πέρσι: Στο Απερτούρα δεν κατάφερε να πετύχει κάποια διάκριση και έμεινε στην 12η θέση. Στο Κλαουσούρα ήταν πολύ πιο ανταγωνιστική και έχασε στις λεπτομέρειες την είσοδο της στα πλέι οφ. Έπαιξε ανά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, αλλά τα κενά που παρουσίασε -κυρίως στην άμυνα- ήταν αυτά που της στοίχισαν εν τέλει την είσοδο στη λιγκίγια. Προπονητής: Ο 60χρονος Σάντσες Σολά ανέλαβε τον Φεβρουάριο και λίγο έλειψε να βάλει την ομάδα στα πλέι οφ. Η διοίκηση είδε ότι με την εμπειρία του μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα και τον κράτησε. Είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση προπονητή, καθώς ζει έντονα τα παιχνίδια και πολλές φορές έχει χαρακτηριστεί… γραφικός. Γήπεδο: Cuauhtémoc (51.726) Μεταγραφές: To μεγάλο ερωτηματικό στην Πουέμπλα, είναι το αν θα φύγει ο επιθετικός Καβαλίνι. Αν αποχωρήσει μιλάμε για πολύ μεγάλη απώλεια. Πρόσθεσε εμπειρία στα χαφ με τον Σαλίνας. Λίγες οι αλλαγές γενικά στο ρόστερ της Πουέμπλα, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει κίνηση αν φύγει ο Καβαλίνι. Προετοιμασία: Δεν ήταν ενθαρρυντικά τα πρώτα σημάδια στα φιλικά, όπου έβγαλε πολλά αμυντικά προβλήματα, στα οποία θα πρέπει να εστιάσει ο Σολά για να μην μπλέξει η ομάδα του. Επιθετικά πάντως έδειξε να είναι στον σωστό δρόμο. Εκτίμηση: Ένα βήμα μπροστά θέλει να κάνει η Πουέμπλα και να μπει στα πλέι οφ του Απερτούρα. Μόνο εύκολο δεν θα είναι αυτό πάντως, με τον ανταγωνισμό να είναι πολύ μεγάλος. Λογικά κάπου στις θέσεις 10-14 θα κινηθεί και συνεπώς, έστω οριακά, εκτός οχτάδας.

 

Τιχουάνα Τι έκανε πέρσι: Στο ξεκίνημα της σεζόν πέρσι απογοήτευσε, καθώς τερμάτισε πολύ χαμηλά στο Απερτούρα, κάτι που δεν μας είχε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Στο Κλαουσούρα επανήλθε στις καλές εμφανίσεις και μπήκε στα πλέι οφ, αλλά εκεί αντιμετώπισε την τρομερή Λεόν, από την οποία αποκλείστηκε στα προημιτελικά. Η αλλαγή προπονητή έπαιξε σημαντικό ρόλο για την μεταμόρφωση της. Προπονητής: Ο Κολομβιανός Όσκαρ Παρέχα ανέλαβε τον Δεκέμβρη και κατάφερε να βελτιώσει πάρα πολύ την Τιχουάνα, κάτι που φάνηκε με την 8η θέση που πήρε στο Κλαουσούρα. Η διοίκηση έμεινε ευχαριστημένη από το έργο του και συνεχίζει. Γήπεδο: Caliente (29.333) Μεταγραφές: Έγιναν αλλαγές στο ροστέρ της, αλλά δείχνει ενισχυμένη. Πήρε τον μπακ Κρουζ από την Αμέρικα που έπαιξε στους Λόμπος, τον έμπειρο χαφ Καμάτσο από τη Ροσάριο, τον εξτρέμ Λάινες από τη Πατσούκα, που πέρσι έπαιξε επίσης στους Λόμπος, τον χαφ Μιράντα που έρχεται από γεμάτες χρονιές με την Ντεφένσα και η πιο δυνατή προσθήκη ακούει στο όνομα Σανβέζο, με τον φορ από την Κερέταρο να ενισχύει σημαντικά την γραμμή κρούσης της. Προετοιμασία: Έβγαλε καλό πρόσωπο, έδειξε ότι θα είναι ένα σκληροτράχηλο σύνολο που δεν θα δέχεται εύκολα γκολ, αλλά πρέπει να γίνει πιο δημιουργική μπροστά. Στην πρόβα τζενεράλε, επικράτησε της Μπόκα με 1-0 και δείχνει να είναι πανέτοιμη για τη φετινή σεζόν. Εκτίμηση: Έχει ενισχυθεί σημαντικά η Τιχουανά, που στοχεύει να μπει σφήνα στους… μεγάλους και να διεκδικήσει το τρόπαιο. Στα πλέι οφ θα μπει, αλλά εκεί θα παίξουν ρόλο τα σταυρώματα. Η μεγάλη της δύναμη, αναμένεται να είναι άλλη μια φορά το «Καλιέντε».

 

Κερέταρο Τι έκανε πέρσι: Ξεκίνησε καλά την περασμένη σεζόν, με πρόκριση στα πλέι οφ, αλλά εκεί δεν μπόρεσε να προχωρήσει και αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Κρους Ασούλ. Στο Κλαουσούρα ήταν απογοητευτική και ολοκλήρωσε με άσχημο τρόπο την χρονιά. Προπονητής: Ο 64χρονος κόουτς Βούσετιτς, επέστρεψε στον πάγκο της Κερέταρο τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει και πολλά για να αλλάξει την μοίρα της ομάδας του. Είχε περάσει ξανά από την Κερέταρο, την διετία 2015-2017 και την ξέρει καλά. Γήπεδο: La Corregidora (34.130) Μεταγραφές: Μεγάλη η απώλεια του αρχισκόρερ Σανβέζο, ο οποίος ήταν για πολλά χρόνια το σημείο αναφοράς της ομάδας. Οι οπαδοί έχουν εκφράσει την μεγάλη τους απογοήτευση γι' αυτή την αποχώρηση. Παρότι το μπάτζετ είναι περιορισμένο, προχώρησε σε έξι μεταγραφές, με αυτή του χαφ Αμποαγιέ από την Άτλας να ξεχωρίζει. Προετοιμασία: Έδειξε να χρειάζεται χρόνο ο Βούσετιτς για να στήσει την Κερέταρο, καθώς πρέπει να ενσωματωθούν και οι μεταγραφές στην φιλοσοφία του. Πάντως η διοίκηση εκφράζει την πίστη της στο έργο του «Μίδα», όπως αποκαλούν στο Μεξικό τον έμπειρο τεχνικό. Εκτίμηση: Πρώτος στόχος να ξεμπερδέψει γρήγορα από τα σενάρια παραμονής η Κερέταρο, καθώς η χρονιά δεν θα είναι εύκολη αν… στραβώσει στην αρχή. Για πλέι οφ, δεν υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία. Εκτός αν με κάποιο τρόπο αναπληρώσει τα γκολ το Σανβέζο. Δύσκολο...

 

Σάντος Λαγκούνα Τι έκανε πέρσι: Ξεκίνησε καλά το Απερτούρα και προκρίθηκε στα πλεί οφ, στα οποία όμως αντιμετώπισε την πολύ δυνατή Μοντερέι και αποκλείστηκε πρόωρα. Στο Κλαουσούρα δεν κατάφερε να πιάσει τα ίδια στάνταρ απόδοσης και έμεινε μακριά από την 8άδα. Παρουσίασε ουσιαστικά δύο διαφορετικά πρόσωπα μέσα στη σεζόν. Προπονητής: O 50χρονος Χόρχε Αλμάντα ήρθε τον Απρίλιο για να ετοιμάσει ουσιαστικά την Σάντος Λαγκούνα για τη φετινή σεζόν. Είναι η πρώτη του απόπειρα στο μεξικάνικο πρωτάθλημα και αποτελεί ερωτηματικό για το πώς θα προσαρμοστεί. Στο παρελθόν έχει περάσει από την Ατλέτικο Ρίβερ Πλέιτ και από την Μπαρτσελόνα του Ισημερινού. Σε αμφότερες έκατσε σχεδόν τέσσερα χρόνια. Γήπεδο: Nuevo Corona (28.914) Μεταγραφές: Πήρε τον χαφ Γκοριαράν από την Φερεντσβάρος, ενώ ήρθε δανεικός από τη Τιχουάνα ο Καστίγιο. Πρόσθεσε «βάθος» στην επίθεσή της με τον Ριβέρο από την Άτλας. Δεν έχασε κάποιον σημαντικό παίκτη και δεν έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ της. Προετοιμασία: Το γεγονός ότι δεν άλλαξε κατά πολύ το ρόστερ και ότι είχε έναν προπονητή ο οποίος γνώριζε ήδη κάποιους μήνες την ομάδα, φάνηκε στην προετοιμασία, όπου παρουσίασε καλά στοιχεία και στα πιο δυνατά φιλικά με Μοντερέι (1-1) και Άτλας (2-1). Εκτίμηση: Δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση η Σάντος Λαγκούνα, με την ομοιογένεια να παίζει ρόλο, ειδικά τώρα στην αρχή της σεζόν. Ο στόχος είναι τα πλέι οφ και θα παλέψει μέχρι τέλους για να τον εκπληρώσει. Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της...

 

Τολούκα Τι έκανε πέρσι: Το πάλεψε πέρσι και στο Απερτούρα τερμάτισε στην 7η θέση στην κανονική διάρκεια, αλλά στα προημιτελικά δεν μπόρεσε να περάσει το εμπόδιο της δυνατής Τίγκρες. Στο Κλαουσούρα πλήρωσε το κακό της ξεκίνημα και έμεινε οριακά εκτός 8άδας. Δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο λοιπόν και φέτος θέλει σαφώς να πάει πολύ καλύτερα. Προπονητής: Ο Ρικάρντο Λα Βόλπε ανέλαβε τον περασμένο Μάρτιο, βελτίωσε πάρα πολύ την Τολούκα και λίγο έλειψε να προλάβει και τα πλέι οφ. Η διοίκηση τον πιστεύει πολύ, μιας και είναι από τους έμπειρους τεχνικούς του πρωταθλήματος στα 67 του χρόνια. Γήπεδο: Nemesio Díez (30.000) Μεταγραφές: Πήρε τον στόπερ Χαλά από την Λίγκα Ντε Κίτο και τον έτερο αμυντικό Ερνάντες από τη Νεκάξα. Έφυγε ο εξτρέμ Μπαριέντος για την Νασιονάλ, ενώ έδωσε τον εξτρέμ Γκόμες στην Ουρακάν δανεικό. Ψάχνεται για ακόμα μια μεταγραφή και θα το παλέψει. Προετοιμασία: Έβγαλε καλό πρόσωπο στην προετοιμασία, όπου έφερε ισοπαλίες με την Λεόν και την Σάντος Λαγκούνα, ενώ στο τελευταίο φιλικό επικράτησε των Πότρος με 3-2. Πάντως πρέπει να προσέξει την άμυνα και για αυτό πήρε αμυντικούς. Εκτίμηση: Με τον Λα Βόλπε έχει δείξει βελτίωση η Τολούκα, η οποία αναμένεται να παλέψει για την είσοδο στην οχτάδα. Για κάποιον τίτλο πολύ δύσκολα θα καταφέρει να κάνει κάτι. Έχει «ταβάνι» τα πλέι οφ.

 

Άτλας Τι έκανε πέρσι: Απογοητευτική στο Απερτούρα, τερμάτισε πολύ χαμηλά στη βαθμολογία, ενώ δεν ξεχώρισε ιδιαίτερα και στο Κλαουσούρα, που τα πήγε κάπως καλύτερα, αλλά μακριά από τα πλέι οφ. Για άλλο ένα τουρνουά θα παίξει με το άγχος της παραμονής, μιας και είναι από τις ομάδες που βρίσκονται στα χαμηλά της βαθμολογίας. Προπονητής: Ο Αργεντίνος Λεάντρο Κουφρέ, κάνει την πρώτη του προπονητική απόπειρα, καθώς τον Μάρτιο ανέλαβε τις τύχες της Άτλας, με την διοίκηση να παίρνει το ρίσκο παρότι δεν έχει εμπειρία. Θετικά τα πρώτα δείγματα, τώρα θα κριθεί όμως που είχε χρόνο να στήσει την ομάδα όπως ο ίδιος ήθελε. Γήπεδο: Jalisco (56.713) Μεταγραφές: Πολλές οι ανακατατάξεις στο ρόστερ της Άτλας, που έχουν σκοπό να ενισχύσουν την ομάδα. Δεν πήγε σε ηχηρές μεταγραφές, αλλά προτίμησε να κινηθεί με παίκτες που ταιριάζουν στα «θέλω» του Κουφρέ. Ξεχωρίζει η προσθήκη του επιθετικού Κορέα και αυτή του αμυντικού Ανγκούλο από τη Σάντος Λαγκούνα. Προετοιμασία: Σχετικά καλή η εικόνα της στα φιλικά, τα περισσότερα όμως ήταν κόντρα σε ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας. Ο Κουφρέ ήθελε να δώσει παιχνίδια στους παίκτες του για να μπορέσει να «δέσει» όσο πιο γρήγορα μπορεί το ρόστερ. Στην πρόβα τζενεράλε ηττήθηκε από την Σάντος Λαγκούνα με 2-1, αλλά είχε ενθαρρυντικά σημάδια. Εκτίμηση: Θα παλέψει για την παραμονή και θέλει επιτέλους να κάνει ένα καλό τουρνουά, για να μαζέψει βαθμούς που θα της επιτρέψουν να είναι πιο άνετη για τη συνέχεια. Πρωταρχικός στόχος η 10άδα, ναι και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος.

 

Μονάρκας Τι έκανε πέρσι: Στο περασμένο Απερτούρα έχασε στο τσακ την είσοδο στα πλέι οφ και πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν ότι θα τα πάει καλύτερα στο Κλαουσούρα. Αντίθετα λοιπόν, ήταν τραγική και τερμάτισε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, με κάκιστες εμφανίσεις. Χαμένη λοιπόν η χρονιά. Προπονητής: Ο έμπειρος Χαβιέρ Τορέντε ανέλαβε τον περασμένο Μάρτιο τις τύχες της Μονάρκας, με σκοπό να την επαναφέρει στον δρόμο των επιτυχιών. Δεν κρίθηκε στο περασμένο Κλαουσούρα, μιας και ανέλαβε… καμένη γη. Τώρα όμως θα κριθεί και αυτός. Έχει ξανά κοουτσάρει ομάδα στο Μεξικό, τη σεζόν 2016-2017, όπου έκανε πέρασμα από τη Λεόν. Γήπεδο: José María Morelos y Pavón (41.056) Μεταγραφές: Το περιορισμένο μπάτζετ δεν αφήνει τον Τορέντε να κάνει μεγάλες κινήσεις για να ανεβάσει επίπεδο το ρόστερ. Ξεχωρίζει η προσθήκη του φορ Αριστεγκιέτα στην επίθεση, ο οποίος θα αναλάβει τον ρόλο του σκόρερ, μαζί με τον Σάντοβαλ. Θα βοηθήσει και ο εξτρέμ Βιγιαφάνες, γνωστός μας από το πέρασμα του σε Παναιτωλικό και Παναθηναϊκό. Προετοιμασία: Καλή η εικόνα της σε γενικές γραμμές, έδειξε ότι επιθετικά πατάει καλά, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έπαιξε με πολύ δυνατές ομάδες. Δείχνει πάντως να είναι στον σωστό δρόμο η Μονάρκας του Τορέντε. Εκτίμηση: Δύσκολα θα μπορέσει να διεκδικήσει είσοδο στα πλέι οφ, μιας και δεν ενισχύθηκε όπως θα έπρεπε. Δεν αποκλείεται να κινδυνεύσει, αν κάνει πάλι τόσο κακή σεζόν όπως πέρσι. Τότε θα έχει πρόβλημα, αλλά μακροπρόθεσμα.

 

Βερακρούς Τι έκανε πέρσι: Άλλη μια κακή σεζόν για την Βερακρούζ, η οποία δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό στο γήπεδο, αλλά πλήρωσε το πρόστιμο που προβλέπει ο νόμος και έμεινε στην κατηγορία. Γενικά τα τελευταία χρόνια είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Θα παλέψει για να σώσει την κατηγορία και φέτος, με το έργο της να είναι δύσκολο, μιας και ο μέσος όρος της θα είναι χαμηλός και πάλι. Προπονητής: O 71χρονος Ενρίκε Μέσα ήρθε πρόσφατα για να μπορέσει να αλλάξει επίπεδο τη Βερακρούς και να ξεφύγει από την μετριότητα. Η εμπειρία του είναι μεγάλη, καθώς έχει θητεύσει σε πολλούς πάγκους στο Μεξικό. Θα βοηθήσει τη Βερακρούς να παλέψει για την παραμονή. Γήπεδο: Luis de la Fuente (26.313) Μεταγραφές: Πήρε τον έμπειρο χαφ Άμπραχαμ από την Πούμας, τον έτερο χαφ Ίνιγκεζ από την Ουντινέζε, ενώ γέμισε το ρόστερ και με άλλους παίκτες από μικρότερες ομάδες. Έφυγε ο μπακ Καϊσέδο για τη Λίγκα Ντε Κίτο. Θα έπρεπε να έχει ενισχυθεί περαιτέρω πάντως στη μάχη που δίνει για παραμονή. Προετοιμασία: Δεν ξεκίνησε καλά στα φιλικά και γνώρισε δύο ήττες από Ζαπατέκ (3-1) και Τίγκρες (1-0). Στο τελευταίο ματς πριν την έναρξη της σεζόν, επικράτησε 4-3 της Βερακρούζ, που έβγαλε αδυναμίες στην άμυνα ξανά, αλλά τουλάχιστον φάνηκε επιθετικά. Εκτίμηση: Έχει μάθει να βρίσκεται στην ίδια κατάσταση εδώ και χρόνια η Βερακρούς, που μονίμως παλεύει για την παραμονή της. Θα προσπαθήσει να διατηρηθεί στην κατηγορία, αλλά και πάλι δεν έχει τις πιθανότητες υπέρ της.

 

Χουάρες Τι έκανε πέρσι: Έπαιξε στην δεύτερη κατηγορία του μεξικάνικου πρωταθλήματος την περασμένη σεζόν, όπου στο Απερτούρα έκανε τρομερή κανονική διάρκεια και τερμάτισε πρώτη. Στα πλέι οφ δεν τα κατάφερε και αποκλείστηκε από την Κουλιάκαν στα ημιτελικά. Στο Κλαουσούρα ήταν τραγική και ολοκλήρωσε προτελευταία. Θα παίξει φέτος στη μεγάλη κατηγορία, καθώς αγόρασε τους Λόμπος και θα παίξει στην θέση τους. Προπονητής: Ο κόουτς Καμπαγέρο ανέλαβε τον Ιούλιο του 2018 και παρουσίασε δύο εκδοχές της Χουάρες. Η διοίκηση πάντως του έδειξε εμπιστοσύνη και θα είναι και τη φετινή σεζόν στον πάγκο της ομάδας, στην προσπάθεια που θα κάνει στη μεγάλη κατηγορία. Γήπεδο: Olímpico Benito Juárez (22.300) Μεταγραφές: Πήρε τον φορ Λεσκάνο από την Ίνγκολσταντ, ο οποίος ήρθε για να γεμίσει την επίθεση. Πήρε δανεικό τον Ακόστα από τη Τίγκρες και από την ίδια ομάδα τους μεσοεπιθετικούς Φερνάντες και Βινιέγκρα. Έφυγαν παίκτες που δεν υπολογίζονταν και δείχνει σε πρώτη φάση ότι είναι στο σωστό δρόμο. Προετοιμασία: Δεν έδωσε δυνατά φιλικά προετοιμασίας και προτίμησε περισσότερο να δουλέψει με τους παίκτες του ο Καμπαγέρο, για να τους ετοιμάσει για το απαιτητικό πρωτάθλημα που έχει μπροστά του. Έγιναν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ και όπως είναι λογικό θέλουν τον χρόνο τους για να «δέσουν». Εκτίμηση: Θα δώσει μάχη για την παραμονή μαζί με την άλλη νεοφώτιστη και τη Βερακρούς. Δείχνει να έχει ενισχυθεί αρκετά και μπορεί να ξεμπερδέψει με τα σενάρια αυτά από νωρίς.

 

Ατλέτικο Σαν Λουίς Τι έκανε πέρσι: Έκανε πολύ καλή σεζόν στη 2η κατηγορία του μεξικάνικου ποδοσφαίρου, όπου κατέκτησε τόσο το Απερτούρα, όσο και το Κλαουσούρα. Μεγάλη η επιτυχία της και θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία. Άπαντες δηλώνουν ενθουσιασμένοι για την μεγάλη πρόκληση. Προπονητής: Ο 51χρονος Σόσα ανέλαβε τις τύχες της Ατλέτικο Σαν Λουίς, τον Φεβρουάριο του 2018 και έχει κάνει τρομερό έργο μέχρι στιγμής. Έχει βάλει την «σφραγίδα» του στις επιτυχίες του συλλόγου και πλέον είναι έτοιμος να οδηγήσει την Ατλέτικο σε νέες περιπέτειες στη μεγάλη κατηγορία. Γήπεδο: Alfonso Lastras Ramírez (26.400) Μεταγραφές: Ο μεσοεπιθετικός Σεντούριον από την Ρασίνγκ, είναι ίσως η καλύτερη μεταγραφή στο φετινό πρωτάθλημα. Στα καλά του μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην ομάδα του, αρκεί να μην μπλέξει σε… περίεργες ιστορίες όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια. Ο Σόσα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα τον εκρηκτικό χαρακτήρα του. Κάτω από τα δοκάρια ενισχύθηκε με τον Βέρνερ που έχει περάσει από Μπόκα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ουέσκα και Μάλαγα. Καλή προσθήκη στα χαφ και αυτή του χαφ Μαγιάδα από τη Ρίβερ Πλέιτ. Δείχνει ενισχυμένη. Προετοιμασία: Έδειξε ότι ο Σόσα έχει περάσει την φιλοσοφία του στην ομάδα και δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να προσθέσει και τα καινούρια μεταγραφικά αποκτήματα. Στο πιο σημαντικό φιλικό, επικράτησε της Μονάρκας με 2-1 και είναι στον σωστό δρόμο. Εκτίμηση: Πρέπει να κάνει καλό ξεκίνημα για να μαζέψει βαθμούς και να μην κινδυνέψει με υποβιβασμό. Δείχνει να έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να φτάσει σε μια άνετη παραμονή και ό,τι ήθελε προκύψει στη συνέχεια.

 

Επιμέλεια: Αντώνης Κόκκινος

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ