foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ124
ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ελβετία, Super League: Preview σεζόν 2019-20

Previews Πρωταθλημάτων | 17 Ιουλ 2019 16:05
Ελβετία-Super-League-Preview-σεζόν-2019-20.jpg

Το πρωτάθλημα της Ελβετίας ξεκινάει την Παρασκευή (19 Ιουλίου) και ολοκληρώνεται στις 21 Μαΐου του 2020. Η Γιουνγκ Μπόις κατέκτησε τον τίτλο για δεύτερη διαδοχική χρονιά και μετράει 13 συνολικά, ξεπερνώντας στον σχετικό πίνακα τη Ζυρίχη. Κορυφαία ομάδα παραμένει η Γκρασχόπερς με 27 τίτλους, αλλά πέρυσι ήταν απογοητευτική και υποβιβάστηκε στη 2η κατηγορία! Τη θέση της πήρε η εξίσου ιστορική ομάδα της Ελβετίας, Σερβέτ, η οποία επιστρέφει στα μεγάλα «σαλόνια» μετά τη σεζόν 2012/13.

Μακροχρόνιο στοίχημα

Εδώ λίγο πολύ τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα, αφού εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, Γιούνγκ Μπόις και Βασιλεία θα μονομαχήσουν ξανά για το πρωτάθλημα. Η ομάδα της πρωτεύουσας βρίσκεται στα πάνω της τα τελευταία χρόνια και δικαίως προσφέρεται ως πρώτο φαβορί για τον τίτλο (1.50 stoiximan). Η Βασιλεία που βρίσκεται σε κάμψη βρίσκεται στο 2.40, αλλά δύσκολα μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι τέλους. Πάμε με μακροχρόνιο και στήριγμα την Γιουνγκ Μπόις.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Γιουνγκ Μπόις, 2. Βασιλεία, 3. Ζυρίχη, 4. Τουν, 5. Σεν Γκάλεν, 6. Σιόν, 7. Λουγκάνο, 8. Λουκέρνη, 9. Σερβέτ, 10. Ξαμάξ

 

Σύστημα διεξαγωγής

Είναι από τις πιο μικρές κατηγορίες στην Ευρώπη σε αριθμό ομάδων,καθώς συμμετέχουν μόλις 10. Υπάρχουν τέσσερις γύροι (αντί για δύο που είναι στα κανονικά πρωταθλήματα) και κάθε μία ομάδα παίζει με την άλλη (δύο φορές εντός & δύο φορές εκτός). Με την ολοκλήρωση της 36ης αγωνιστικής η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη αναδεικνύεται πρωταθλήτρια και παίρνει εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, Η δεύτερη και η 3η θέση «βγάζουν» στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ το 4ο ευρωπαϊκό εισιτήριο πάει στην ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο. Αν αυτή είναι μέσα στην πρώτη τριάδα, τότε «ανοίγει» και η 4η θέση για την Ευρώπη. Στην ουρά, η 9η παίζει μπαράζ ανόδου/παραμονής με τη 2η από τη Β' κατηγορία και η 10η υποβιβάζεται απευθείας. Κριτήρια ισοβαθμίας: α) διαφορά τερμάτων, β) καλύτερη επίθεση, γ) διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους, δ) περισσότερα εκτός έδρας γκολ στα μεταξύ τους, ε) κλήρωση.

 

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Μπεχράμι Μέσος Ουντινέζε Σιόν
Περέιρα Μέσος Λυών Γιουνγκ Μπόις
Μαχί Επιθετικός Γκρόνινγκεν Ζυρίχη
Λούστενμπεργκερ Αμυντικός Χέρτα Γιουνγκ Μπόις
Χόλεντερ Μέσος Χόνβεντ Λουγκάνο

 

 

Οι ομάδες της Super League Ελβετίας

Γιουνγκ Μπόις

Τι έκανε πέρυσι: Για δεύτερη διαδοχική χρονιά και 13η συνολικά η Γιουνγκ Μπόις πανηγύρισε το πρωτάθλημα στην Ελβετία, κάνοντας… περίπατο. Η ομάδα από την πρωτεύουσα με μόλις τρεις ήττες μάζεψε 91 βαθμούς και τερμάτισε στο +20 από τη 2η Βασιλεία. Στην Ευρώπη πέρασε στους ομίλους του Champions League, αλλά τερμάτισε 4η. Όσον αφορά στο Κύπελλο, αποκλείστηκε στους «8» από τη Λουκέρνη.

Προπονητής: Ζεράρδο Σεοάνε. Ο 40χρονος τεχνικός έκανε εξαιρετική δουλειά την πρώτη του χρονιά στον πάγκο της ομάδας και δικαιωματικά παρέμεινε για να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο του.

Έδρα: Stade de Suisse (31.789)

Μεταγραφές: Η τρομερή πορεία στο εγχώριο πρωτάθλημα κέντρισε το ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών συλλόγων και έτσι κατάφερε να μοσχοπουλήσει δύο παίκτες, συγκεντρώνοντας συνολικά περίπου 18 εκατ. ευρώ. Αυτοί ήταν οι Μπαμπού (Α, 33/1) και Σο (Μ, 39/3), οι οποίοι πήγαν σε Βόλφσμπουργκ και Άιντραχτ Φρανκφούρτης, αντίστοιχα. Πήρε τους Περέιρα (Μ, 30/2, με Τρουά), Σπίλμαν (Μ, 39/12 με Τουν), Σιέρο (Μ, 39/13 με Σεν Γκάλεν) και Λούστενμπεργκερ (Α, 30/0 με Χέρτα).

Προετοιμασία: Το «χτίσιμο» για τη νέα χρονιά ξεκίνησε μέσα Ιουνίου και μέχρι τώρα έδωσε οκτώ φιλικά. Ξεχώρισε η μεγάλη νίκη με 5-1 επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και η επικράτηση με 2-0 επί της Κρίσταλ Πάλας στην πρόβα τζενεράλε.

Εκτίμηση: Δίκαια είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού διαθέτει καλό και δεμένο σύνολο. Δεδομένα, θα παλέψει και πάλι με τη Βασιλεία για τον τίτλο, αλλά αν εμφανίσει την ίδια εικόνα όπως πέρυσι, πιστεύουμε πως θα πανηγυρίσει και πάλι τον Μάιο, για 3η σερί σεζόν.

 

Βασιλεία

Τι έκανε πέρυσι: Η Βασιλεία δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο της χρονιάς να αμφισβητήσει την ανωτερότητα της Γιουνγκ Μπόις, μένοντας αρκετά νωρίς εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Η κακή χρονιά ξεκίνησε από το περσινό καλοκαίρι, όταν αποκλείστηκε και στα προκριματικά του Champions League και Europa, μένοντας εκτός Ευρώπης από τον Αύγουστο. Στο τέλος έσωσε τα προσχήματα με την κατάκτηση του Κυπέλλου, κερδίζοντας στο τελικό τη Τουν.

Προπονητής: Μάρσελ Κόλερ. Παρά την κακή χρονιά σε πρωτάθλημα και Ευρώπη ο 58χρονος Ελβετός παρέμεινε στον πάγκο κι έτσι του δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία για να φέρει τον σύλλογο και πάλι στην κορυφή. Το επόμενο καλοκαίρι τελειώνει το συμβόλαιό του κι αν δεν τα καταφέρει μοιάζει βέβαιο ότι θα αποχαιρετήσει.

Έδρα: St. Jakob-Park (37.994)

Μεταγραφές: Μικρή κινητικότητα, «δείχνοντας» ξανά πως θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να καλύψει την ποιοτική διαφορά με την Γιουνγκ Μπόις. Πήρε τους Αλντερέτε (Α, 13/0 με Ουρακάν), Αντέμι (Ε, 31/10 με Ξαμάξ) και επέστρεψε από δανεισμό ο Ντιέ (Μ, 30/3, πέρυσι). Έχασε από το κέντρο της άμυνας τον Σούτσι (25/2), ο οποίος πήγε στην Άουγκσμπουργκ.

Προετοιμασία: Άφησε καλές εντυπώσεις στα φιλικά, αλλά δεν αντιμετώπισε κάποιον δύσκολο αντίπαλο. Νίκησε με ευρύ σκορ Μόναχο 1860, Νυρεμβέργη και Λωζάνη, αλλά έχασε στο τελευταίο τεστ πριν τα επίσημα, 3-2 από τη Στουτγκάρδη.

Εκτίμηση: Για ακόμα μια χρονιά θα παλέψει με τη Γιουνγκ Μπόις για το πρωτάθλημα, αλλά δεν βλέπουμε να αντέχει. Υπολείπεται σε ποιότητα και θα φανεί στα κρίσιμα σημεία. Δύσκολος ο τίτλος, αλλά πολύ δύσκολα να πέσει κάτω από τη 2η θέση.

 

Λουγκάνο

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν. Έφτασε στην υψηλότερη θέση που μπορούσε (3η) και εξασφάλισε εισιτήριο στους ομίλους του Europa League. Παρότι τη 15η αγωνιστική ήταν προτελευταία, έκανε τρομερό ντεμαράζ και ολοκλήρωσε τη σεζόν πίσω από τις Γιουνγκ Μπόις και Βασιλεία. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τη μετέπειτα φιναλίστ, Τουν.

Προπονητής: Φάμπιο Σελεστίνι. Ο 43χρονος τεχνικός αντικατέστησε τον περασμένο Οκτώβριο τον Αμπασκάλ και η δουλειά του είχε θετικότατο πρόσημο, οδηγώντας την ομάδα στην Ευρώπη.

Έδρα: Stadio Cornaredo (6.390)

Μεταγραφές: Πολλές διαφοροποιήσεις έγιναν στο ρόστερ ενόψει Ευρώπης. Πήρε τους Λόβριτς (Μ, 25/1, με Στουρμ Γκρατς), Χόλεντερ (Μ, 42/21 με Χόνβεντ), Ροντρίγκες (Μ, 8/1 με Λουκέρνη), Κουστόδιο (Μ, 29/0 με Λουκέρνη) και Ομπέξερ (Α, 37/0 με Αάραου). Πούλησε στη Γιουβέντους Β’ τον Μασκιάντζελο (Μ, 17/0), έφυγαν οι Μιχαΐλοβιτς (Μ, 31/1), Σαντίκου (Ε, 17/3), ενώ αποσύρθηκε ο πολύπειρος φορ Γιάνκο (11/1).

Προετοιμασία: Θετικός είναι ο απολογισμός της στα φιλικά, αλλά τα πρώτα ήταν με αδύναμες ομάδες. Στην πρόβα τζενεράλε έχασε με 2-1 από την Ίντερ, αφήνοντας όμως καλές εντυπώσεις.

Εκτίμηση: Πέρυσι «άγγιξε» το τέλειο και δύσκολα θα μπορέσει να το επαναλάβει και φέτος, έχοντας και ματς για την Ευρώπη μέχρι τον Δεκέμβριο. Από την άλλη, θεωρούμε απίθανο να κινδυνέψει με υποβιβασμό.

 

Τουν

Τι έκανε πέρυσι: Καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν ήταν από τις πιο σταθερές ομάδες στην κατηγορία και το μεγαλύτερο διάστημα είναι μέσα στην πρώτη τετράδα. Δίκαια λοιπόν, εξασφάλισε την 4η θέση και το ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ έφτασε και στον τελικό του Κυπέλλου, όπου έχασε από την Βασιλεία.

Προπονητής: Μαρκ Σνάιντερ. Ο 38χρονος είναι από τους πιο φιλόδοξους προπονητής στην Ελβετία και την περσινή χρονιά ανέβασε τις... μετοχές του. Παρουσίασε καλό έργο και δικαιώθηκε με τη συμμετοχή της ομάδας στα προκριματικά του Europa League.

Έδρα: Stockhorn Arena (10.398), συνθετικός χλοοτάπητας

Μεταγραφές: Έκανε λίγες και στοχευμένες κινήσεις, ενώ έβαλε στο ταμείο δύο εκατ. από την πώληση του Σπίλμαν (Μ, 39/12) στην Γιουνγκ Μπόις. Πήρε τους Χίρτσελ (Τ, 30/0 με Βαντούζ), Κάστρομαν (Μ, 27/11 με Σάφχαουζεν) και Χέφτι (Μ, 31/3 με Βιλ).

Προετοιμασία: Ξεκίνησε νωρίς κι έδωσε αρκετά φιλικά. Δεν είχε καλή εικόνα στα περισσότερα από αυτά, αλλά στην τελευταία «πρόβα» ήταν εντυπωσιακή. Επικράτησε 3-1 τη Νις, δείχνοντας έτσι έτοιμη για την έναρξη της σεζόν.

Εκτίμηση: Γίνεται σωστή δουλειά στον σύλλογο και δεν θα είναι καθόλου περίεργο αν βρεθεί πάλι εντός 5άδας. Όπως έχουν τα πράγματα, πολύ δύσκολα θα κινδυνέψει με υποβιβασμό.

 

Λουκέρνη

Τι έκανε πέρυσι: Για έκτη συνεχόμενη σεζόν τερμάτισε στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος και ως εκ τούτου εξασφάλισε ξανά θέση στα προκριματικά του Europa League. Την προτελευταία αγωνιστική ήταν 3η και λίγο έλειψε να χάσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο στην αυλαία της χρονιάς. Στο Κύπελλο έκανε καλή χρονιά, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά, ενώ στο Europa League αποκλείστηκε νωρίς από τον Ολυμπιακό.

Προπονητής: Τόμας Χέμπερλι. Ο 45χρονος Ελβετός ανέλαβε τον περασμένο Φεβρουάριο, παίρνοντας τη θέση του Ρενέ Βάιλερ. Με τον Χέμπερλι πρόλαβε το τρένο της Ευρώπης, έφτασε ένα βήμα πριν το τελικό του Κυπέλλου και δεδομένα η δουλειά του κρίνεται άκρως επιτυχημένη, μέχρι στιγμής.

Έδρα: Swissporarena (16.490)

Μεταγραφές: Αποδυναμώθηκε αισθητά, μετά τις πωλήσεις των Βάργκας (Μ, 38/10), με 2.5 εκατ. στην Άουγκσμπουργκ) και Γκβίλια (Α, 13/2) στη Λέγκια Βαρσοβίας. Απέκτησε τους Μπίνους (Ε, 23/9 με Ζυρίχη και Λουγκάνο U21) και Μαρτζιότα (Ε, 22/4 με Λωζάνη).

Προετοιμασία: Έδειξε ανέτοιμη στα τελευταία απαιτητικά φιλικά με Κρίσταλ Πάλας και Άιντραχτ Φρανκφούρτης, όπου αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 και ηττήθηκε 3-1, αντίστοιχα. Μέτρησε μόλις μία νίκη επί της Ααράου.

Εκτίμηση: Τρέχει εντυπωσιακό σερί τα τελευταία χρόνια, όπου βρίσκεται πάντα μέσα στις πέντε καλύτερες του πρωταθλήματος. Ωστόσο, δύσκολα θα συμβεί και φέτος, αφού αποδυναμώθηκε. Δεν αποκλείεται να αποτελέσει την απογοήτευση της σεζόν στην Ελβετία.

 

Σεν Γκάλεν

Τι έκανε πέρυσι: Δεν ήταν και η καλύτερη σεζόν της... Στο πρωτάθλημα έμεινε εκτός πεντάδας, καθώς υστέρησε στην τετραπλή ισοβαθμία με Λουγκάνο, Τουν και Λουκέρνη και έχασε το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στην Ευρώπη αποκλείστηκε νωρίς το καλοκαίρι, ενώ στο Κύπελλο έφτασε μέχρι τους «16».

Προπονητής: Πίτερ Τσάιντλερ. Ο 56χρονος τεχνικός δεν πλήρωσε το «μάρμαρο» για την περσινή σεζόν και παρέμεινε στον πάγκο, παίρνοντας μια δεύτερη ευκαιρία.

Έδρα: Κybunpark (19.568)

Μεταγραφές: Αρκετές αλλαγές στο ρόστερ. Στις πιο σημαντικές, πήρε τους Γκέρτλερ (ΜΕ, 21/0 με Ουτρέχτη), Κλίνσμαν (Τ, 14/0, με Χέρτα Β’) και Κοστάνζο (Μ, 12/2 με Τουν). Αποχώρησαν οι Μπεν Καλίφα (Ε, 15/0), Ταφέρ (Μ, 27/0), ενώ αποσύρθηκε ο Μπαρνέτα (Μ, 28/9).

Προετοιμασία: Ξεκίνησε νωρίς και στα φιλικά που αγωνίστηκε άφησε καλές εντυπώσεις. Δεν ηττήθηκε σε κανένα από τα πέντε, ενώ ξεχώρισαν οι ισοπαλίες με Σέλτικ και Σπόρτινγκ.

Εκτίμηση: Έκανε αρκετές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της και ίσως χρειαστεί χρόνο για να βρει συνοχή. Δύσκολα θα κινδυνέψει, το πιο πιθανό... σενάριο είναι να διεκδικήσει και πάλι ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

 

Ζυρίχη

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε δυνατά και μέχρι την 26η αγωνιστική ήταν εντός τετράδας, αλλά στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος κατέρρευσε, χάνοντας έτσι θέση στην Ευρώπη. Στο Europa League τα πήγε εξαιρετικά, φτάνοντας μέχρι τους «32», ενώ στο Κύπελλο αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τη Βασιλεία, η οποία συνέχεια κατέκτησε το τρόπαιο.

Προπονητής: Λουντοβίκ Μανιέν. Ο παλαίμαχος άσος βρίσκεται στον πάγκο από τον Φεβρουάριο του ‘18 και παρέμεινε. Πέρυσι παρουσίασε συνολικά καλό έργο, αν εξαιρέσουμε το τελευταίο σκέλος του πρωταθλήματος.

Έδρα: Stadion Letzigrund (26.104)

Μεταγραφές: Αποχώρησαν κάποιοι βασικοί και πιο συγκεκριμένα, οι Σερτίκ (Α, 17/0), Ουντερσέ (Α, 10/0), Νεφ (Α, 32/1), ενώ πούλησε 3.5 εκατ. τον Οντέι (Ε, 45/15) στην Γκενκ. Πήρε τους Κράμερ (Ε, 18/8, με Βόλφσμπουργκ Β’), Νάθαν (Α, 11/1, με Γκρασχόπερς), Μαχί (Μ, 28/8 με Γκρόνιγκεν) και Πόποβιτς (Μ, 25/3, με Όρενμπουργκ).

Προετοιμασία: Γενικά άφησε καλή εικόνα στα περισσότερα από τα φιλικά που αγωνίστηκε. Προβλημάτισε αρκετά με την ήττα 5-3 από τη Στουτγκάρδη, αλλά στην πρόβα τζενεράλε ήταν εξαιρετική, επικρατώντας 4-1 της Λειψίας.

Εκτίμηση: Πέρυσι αδίκησε τον εαυτό της στο πρωτάθλημα και θα μπορούσε κάλλιστα να βρεθεί στην πρώτη πεντάδα. Το πάθημα λογικά της έγινε μάθημα και πιστεύουμε πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να τα καταφέρει φέτος.

 

Σιόν

Τι έκανε πέρυσι: Μέτρια έως κακή σεζόν πραγματοποίησε η Σιόν. Για μικρό διάστημα βρέθηκε εντός τετράδας, αλλά στις τελευταίες αγωνιστικές κατρακύλησε. Στο Κύπελλο έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, αλλά αποκλείστηκε από τη Βασιλεία.

Προπονητής: Ο Στεφάν Ανσό είναι ο εκλεκτός της διοίκησης για τη νέα χρονιά. Ο 44χρονος Γερμανοελβετός πήρε τη θέση του Μουράτ Γιακίν και καλείται να επαναφέρει την ομάδα στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας.

Έδρα: Tourbillon (14.850)

Μεταγραφές: Η απόκτηση του πολύπειρου Βαλόν Μπεχράμι (Μ, 19/1, με Ουντινέζε) βρέθηκε δικαίως στο επίκεντρο. Επίσης, αγόρασε τον Γκρκιτς (Μ, 22/5 πέρυσι ήταν δανεικός) και διατήρησε στο ρόστερ τον Φακινέτι (Α, 15/1 πέρυσι).

Προετοιμασία: Οι βάσεις για τη νέα χρονιά ξεκίνησαν να μπαίνουν από τα μέσα Ιουνίου και πρόλαβε να δώσει έξι φιλικά. Σε αυτά άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στο αμυντικό κομμάτι, αλλά επιθετικά προβλημάτισε. Ξεχώρισαν οι ισοπαλίες με Έβερτον και Αϊντχόφεν.

Εκτίμηση: Βγαίνει αρκετά ενισχυμένη από το μεταγραφικό παζάρι και με τον νέο τεχνικό σίγουρα θα παρουσιαστεί διαφορετική σε σχέση με πέρυσι. Πολύ πιθανόν να είναι μέσα στο γκρουπ των ομάδων που θα παλέψουν για την πεντάδα.

 

Ξαμάξ

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν η νεοφώτιστη της περσινής σεζόν και από τη στιγμή που κατάφερε να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία, η χρονιά κρίνεται επιτυχημένη. Τερμάτισε προτελευταία, έπαιξε μπαράζ παραμονής με την Ααράου και παρότι είδε τον «χάρο» με τα μάτια της, έκανε επική ανατροπή, εξασφαλίζοντας τη σωτηρία.

Προπονητής: Ο Στεφάν Ανσό αποχώρησε για τη Σιόν και στη θέση του ήρθε ο Ζοέλ Μανιέν. Ο 48χρονος θα έχει δύσκολο έργο μπροστά του, αφού καλείται να κρατήσει τον σύλλογο στην μεγάλη κατηγορία.

Έδρα: Stade de la Maladière (12.500)

Μεταγραφές: Πολλές διαφοροποιήσεις στο ρόστερ και μένει να φανεί, αν θα βρεθεί σύντομα η συνοχή. Στα πιο σημαντικά, πήρε τους Νέιτσκε (Ε, 34/1 με Σιόν), Σεφέρι (Ε, 35/11 με Βίντετουρ) και Σεϊντού (Α, 3/0 με Γιουνγκ Μπόις). Έφυγαν οι Αντέμι (Μ, 31/10, πέρυσι) και Τσιτσέκ (Ε, 6/0).

Προετοιμασία: Έδωσε πολλά φιλικά, ξεκινώντας από πολύ νωρίς την προετοιμασία. Η εικόνα ήταν στα περισσότερα κακή και μάλιστα με αδύναμους αντιπάλους. Στο τελευταίο τεστ αναδείχθηκε 0-0 με τη Σιόν.

Εκτίμηση: Πέρυσι ήταν τυχερή που υπήρχε το… πτώμα της Γκρασχόπερς και απέφυγε τον απευθείας υποβιβασμό. Φέτος έχει πιο δύσκολο έργο και είναι το πρώτο φαβορί για να «αποχαιρετήσει» την κατηγορία.

 

Σερβέτ

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν εντυπωσιακή και εξασφάλισε δια περιπάτου την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Τερμάτισε πρώτη, έχοντας απολογισμό (24-7-5) και δικαιωματικά επιστρέφει στα «σαλόνια» μετά τη σεζόν 2012/13.

Προπονητής: Αλέν Γκάιγκερ. Ο 58χρονος έκανε σούπερ δουλειά πέρυσι, επανέφερε την ομάδα στην μεγάλη κατηγορία και έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην επιτυχία. Πολύ σωστά λοιπόν παρέμεινε για να συνεχίσει το έργο του.

Έδρα: Stade de Genève (30.084)

Μεταγραφές: Ήταν προσεκτική στις κινήσεις και έκανε στοχευμένες προσθήκες. Ήρθαν οι Γκονσάλβες (Α, 34/0 με Βιλ), Σάσο (Μ, 34/3 με Μπελενένσες), Οντουά (Μ, 27/0 με Ανζί), ενώ διατήρησε στο ρόστερ τον Κογκνάτ (Μ, 49/4, πέρυσι).

Προετοιμασία: Δεν ήταν καλή στα πρώτα τεστ, αλλά στην πρόβα τζενεράλε εξέπληξε ευχάριστα, κερδίζοντας 2-1 τη Λυών.

Εκτίμηση: Θα δώσει μεγάλη «μάχη» με τη Ξαμάξ για την παραμονή στην κατηγορία. Αν εκμεταλλευτεί την έδρα της και την ιστορία της θα βρίσκεται και του χρόνου στα «σαλόνια».

 

Επιμέλεια: Δημήτρης Σεραφειμίδης

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ