foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ62
PROMO CODE ΔΩΡΑ* ΕΔΩ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Κολομβία, Liga Aguila – Clausura: Preview 2019

Previews Πρωταθλημάτων | 13 Ιουλ 2019 06:58
Κολομβία-Liga-Aguila-–-Clausura-Preview-2019.jpg

Από τα αμφίρροπα πρωταθλήματα της Νότιας Αμερικής είναι αυτό της Κολομβίας. Χωρισμένο σε Απερτούρα και Κλαουσούρα και με σύστημα υποβιβασμού εξαρτώμενο από τον μέσο όρο των βαθμών της τελευταίας τριετίας δεν έχει να «ζηλέψει» κάτι από τα υπόλοιπα. Η μόνη διαφοροποίηση είναι πως απουσιάζει το παραδοσιακό «εντός – εκτός έδρας» ενώ υπάρχει και μια έξτρα αγωνιστική όπου κάθε ομάδα αντιμετωπίζει έναν τοπικό αντίπαλο. Πολυνίκης η Ατλέτικο Νασιονάλ με 16 κατακτήσεις ενώ τρέχουσα πρωταθλήτρια (Απερτούρα) είναι η Τζούνιορ.

Μακροχρόνια

Στο Απερτούρα είδαμε την 6η Τζούνιορ να φθάνει τελικά στον τίτλο (στο 7.30 να τα καταφέρει και πάλι κατά μέσο όρο) και την πρωτοπόρο της κανονικής διάρκειας Μιγιονάριος να μην περνάει στον τελικό (6.20 όσον αφορά την κατάκτηση του Κλαουσούρα). Η Ατλέτικο Νασιονάλ παρουσιάζεται εξαιρετικά ενισχυμένη και με προπονητή-αλεπού στο τιμόνι της θα καταφέρει περισσότερα από ότι στο πρώτο μισό. Δικαιολογημένο το 6.00 στον Stoiximan όσον αφορά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η περίπτωση της Σάντα Φε έχει ενδιαφέρον καθώς δεν πρόκειται να επαναλάβει την πορεία του Απερτούρα (ουραγός). Θα είναι ανεβασμένη, όχι όμως και για οκτάδα (θέση στην δεκάδα). Ουίγια και Αγκίλας ίσως τερματίσουν στις δυο τελευταίες θέσεις όμως το ποιες θα υποβιβαστούν θα εξαρτηθεί από την βαθμολογία της τελευταίας τριετίας. Την Αγκίλας πάντως την «τοποθετούμε στο κάδρο».

 

Εκτίμηση τελικής κατάταξης 1. Ατλέτικο Νασιονάλ, 2. Τζούνιορ, 3. Ντεπ. Τολίμα, 4. Πάστο, 5. Αμέρικα ντε Κάλι, 6. Μιγιονάριος, 7. Ιντ. Μεντεγίν, 8. Ντεπ. Κάλι, 9. Όνσε Κάλδας, 10. Σάντα Φε, 11. Ουνιόν Μαγκνταλένα, 12. Πατριότας, 13. Κούκουτα, 14. Λα Εκιδάδ, 15. Πετρολέρα, 16. Μπουκαραμάνγκα, 17. Τζαγκουάρες, 18. Ενβιγάδο, 19. Ουίγια, 20. Αγκίλας

 

Σύστημα Διεξαγωγής

Το πρωτάθλημα αποτελείται από 20 ομάδες και είναι 20 συνολικά αγωνιστικών (όπως αναφέρθηκε υπάρχει μια επιπλέον αγωνιστική με τοπικά ντέρμπι). Οι οκτώ πρώτες περνάνε στα play-offs (δυο όμιλοι των τεσσάρων με τους νικητές να αγωνίζονται σε έναν διπλό τελικό απ' όπου αναδεικνύεται ο πρωταθλητής). Αυτός αυτομάτως εξασφαλίζει θέση στο ερχόμενο Λιμπερταδόρες, ενώ αν κατακτήσει και τα δυο (Απερτούρα-Κλαουσούρα), τότε ο «καλύτερος δεύτερος» στο σύνολο τον ακολουθεί. Εισιτήριο στα προκριματικά (για την ακρίβεια στον δεύτερο προκριματικό) εξασφαλίζει ο Κυπελλούχος καθώς και η καλύτερη ομάδα στο σύνολο πλην των πρωταθλητριών. Οι επόμενες τέσσερις κερδίζουν μια θέση στο Κόπα Σουνταμερικάνα. Όσον αφορά στον υποβιβασμό, οι δυο ομάδες με τη χειρότερη συνολική βαθμολογία της τελευταίας τριετίας υποβιβάζονται στην χαμηλότερη κατηγορία (από δυσχερή θέση ξεκινάει η Αγκίλας και Αλιάνζα Πετρολέρα).

Κριτήρια Ισοβαθμίας: Πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας αποτελεί η συνολική διαφορά τερμάτων. Αν υπάρξει και πάλι ισορροπία τότε κατά σειρά ισχύουν τα ακόλουθα: α) Καλύτερη επίθεση, β) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση και γ) κλήρωση, ως ύστατη λύση.

 

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Κιντάνα Τερματοφύλακας Ουίγια Ατλ. Νασιονάλ
Κανταβίδ Αμυντικός Κολόν Σάντα Φε Τζούνιορ
Μπαρέρα Μέσος Ροσάριο Ατλ. Νασιονάλ
Σαμπουέσα Μέσος Τζούνιορ Σάντα Φε
Γκονζάλες Επιθετικός Ντεπ. Τολίμα Ιντεπ. Μεντεγίν

 

 

Οι ομάδες της Liga Aguila Κολομβίας

Μιγιονάριος Τι έκανε πέρσι: Το 2018 είχε μείνει δις εκτός οκτάδας όμως στο φετινό Απερτούρα τερμάτισε στην πρώτη θέση. Δεν κατάφερε πάντως να διακριθεί στα play-offs εκεί όπου έμεινε δεύτερη πίσω από την Ντεπορτίβο Πάστο. Στο Κύπελλο πέρασε εύκολα από τον όμιλο και στους «16» θα αντιμετωπίσει την Ιντεπετιέντε Μεντεγίν (31/7, 14/8).

Προπονητής: Χόρχε Λουίς Πίντο (66 χρόνων). Πρώτος πάγκος όπου εργάστηκε το μακρινό 1984 ήταν αυτός της τρέχουσας ομάδας του. Αρκετοί σταθμοί ενδιάμεσα όμως την τελευταία οκταετία ασχολήθηκε με τις εθνικές των Κόστα Ρίκα και Ονδούρας. Δεν του λείπουν οι τίτλοι όμως στο παλμαρέ του δεν έχει κάτι «τρανταχτό».

Έδρα: Nemesio Camacho (36.400)

Μεταγραφές: Τρία νέα πρόσωπα θα υπάρχουν στο ρόστερ της ομάδας. Ξεχωρίζει ο πορτιέρο Ζέφερσον Μαρτίνες ενώ θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα «πιάσει» ο 24χρονος φορ Ζαπάτα. Στην Παραγουάη θα συνεχίσει ο φορ Ρομπέρτο Οβελάρ, ενώ επέστρεψε στην μεξικανική Πουέμπλα ο μέσος Κριστιάν Μαρούγκο.

Προετοιμασία: Ξεκίνησε την προετοιμασία της στην Κόστα Ρίκα αντιμετωπίζοντας μια ομάδα της γειτονικής χώρας (ήττα 3-1 από την Αλαχουελένσε). Η συνέχεια περιελάμβανε την συμμετοχή της στο Giants Cup of America το οποίο διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκεί αγωνίστηκε απέναντι σε Πενιαρόλ (ήττα 3-1) και Αμέρικα ντε Κάλι (ήττα 2-0).

Εκτίμηση: Πρόκειται για μία από τις τρεις ομάδες της Λίγκα Αγκίλα που δεν υποβιβάστηκε ποτέ στην χαμηλότερη κατηγορία. Μπορεί να μην έκανε top κινήσεις ενδυνάμωσης όμως σε καμία περίπτωση δεν θα τερματίσει εκτός πρώτης οκτάδας.

 

Ντεπορτίβο Κάλι Τι έκανε πέρσι: Δεύτερη στην κανονική διάρκεια όμως απογοήτευσε στα play-offs, ενώ δεν τα κατάφερε και στο Σουνταμερικάνα μένοντας εκτός στον δεύτερο γύρο από την Πενιαρόλ. Για το Κύπελλο ρίχνεται απευθείας στην φάση των «16» αντιμετωπίζοντας την αδύναμη Ρεάλ Σαν Αντρές.

Προπονητής: Λούκας Πουσινέρι (42 χρόνων). Παιδί της πρωτεύουσας της Αργεντινής, διακρίθηκε ως παίκτης με την φανέλα της Ιντεπεντιέντε, ενώ το 2006 φόρεσε για λίγα παιχνίδια και την φανέλα της Ρίβερ Πλέιτ. Το 2008 έκανε το πρώτο προπονητικό βήμα με την Κούκουτα και από τον περασμένο Δεκέμβριο ανέλαβε την Ντεπορτίβο Κάλι.

Έδρα: Deportivo Cali (52.000)

Μεταγραφές: Μια μονάχα προσθήκη για την ομάδα με τον μπακ Ματέο Πουέρτα να αφήνει το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας και την Κορτουλουά για λογαριασμό της Ντεπορτίβο Κάλι. Ο πορτιέρο Βάργκας θα συνεχίσει στην Άτλας του Μεξικού, ενώ ο φορ Αμάγια δεν «έπιασε» και θα τον δούμε στο Κλαουσούρα με την φανέλα της Πάστο.

Προετοιμασία: Από τα τέλη Ιουνίου ξεκίνησε η προετοιμασία της. Υποδέχθηκε μεταξύ άλλων την Ορσομάρσο (ήττα 1-0) σε ματς με κλειστές θύρες. Σε πρόσφατη διπλή φιλική αναμέτρηση αντιμετώπισε την Ατλέτικο Βενεζουέλας (νίκη 3-0 και «λευκή» ισοπαλία).

Εκτίμηση: Από τα ερωτηματικά της κατηγορίας. Δεν αποδυναμώθηκε ιδιαίτερα αλλά σε καμία περίπτωση δεν έκανε κάποια τρανταχτή κίνηση (σε μια ούτως ή άλλως μεταγραφή προέβη). Οριακά εντός οκτάδας.

 

Ντεπόρτες Τολίμα Τι έκανε πέρσι: Τρίτη στο πρωτάθλημα, δεύτερη στα play-offs υστερώντας από την Τζούνιορ στη διαφορά τερμάτων. Στο Κύπελλο θα αντιμετωπίσει την άσημη Ορσομάρσο στους «16», ενώ για το Σουνταμερικάνα είχε μείνει εκτός συνέχειας από τον πρώτο γύρο από την Αρχεντίνος Τζούνιορ.

Προπονητής: Αλμπέρτο Γκαμέρο (55 χρόνων). Παρουσιαστικό που παραπέμπει στον θρύλο Βαλντεράμα. Ως παίκτης αλλά και ως τεχνικός δεν πέρασε ποτέ τα σύνορα της πατρίδας του. Το 2017 είχε βρεθεί στο τιμόνι της Τζούνιορ, από τον Αύγουστο του ίδιου έτους εργάζεται στην Τολίμα.

Έδρα: Manuel Murillo Toro (28.100)

Μεταγραφές: Ουσιαστικές προσθήκες με τον δημιουργικό μέσο Μανθάνο από την Λάρα της Βενεζουέλας και τον φορ της Ατλέτικο Παραναένσε, Άντερσον Πλάτα, να αποτελούν σημαντικές ενισχύσεις. Σε αυτούς να προσθέσουμε και τον στόπερ Μόγια από την Σάντα Φε. Στην τελευταία θα συνεχίσει ο 29χρονος φορ Μπαλάντα.

Προετοιμασία: Με τον Μανθάνο να μην προλαβαίνει να αγωνιστεί σε κάποιο από τα τελευταία φιλικά της ομάδας ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της. Στο τελευταίο χρονικά αντιμετώπισε δις την Ουίγια (ισοπαλία 1-1 και ήττα 2-0).

Εκτίμηση: Την περιμένουμε πεισμωμένη στο Κλαουσούρα και μη έχοντας τον «πονοκέφαλο» του Σουνταμερικάνα αναμένεται να παρουσιαστεί αποφασισμένη για την υπέρβαση. Τερματίζει στην τετράδα.

 

Αμέρικα ντε Κάλι Τι έκανε πέρσι: Δεν κατάφερε να διακριθεί παρά την τέταρτη θέση του κανονικού πρωταθλήματος μιας και έμεινε στο -4 από την πρωτοπόρο Πάστο στα play-offs. Τουλάχιστον έκανε άνετη πορεία στο κύπελλο (σε όμιλο με την Πάστο!), τερματίζοντας πρώτη και αήττητη (5-1-0). Στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει την Όνσε Κάλδας.

Προπονητής: Αλεχάνδρε Γκιμαράες (59 χρόνων). Κοσταρικανός, με τόπο γέννησης το Μασέιο στην Βραζιλία. Την πενταετία 1985-90 αγωνίστηκε και με τα χρώματα της πατρίδας του (16/2), ενώ από το 1994 έχει γυρίσει ουκ ολίγες χώρες με την φήμη του να φθάνει μέχρι τα Εμιράτα και την Κίνα. Από τον Ιούνιο στην Αμέρικα ντε Κάλι.

Έδρα: Deportivo Cali (52.000)

Μεταγραφές: Ενισχύθηκε σε καίριες θέσεις με τον κίπερ της Πάστο Βόλπι, τον ακραίο μπακ Βελάσκο από την Όνσε Κάλδας και τον φορ της Τζούνιορ Μίκαελ Ράνγκελ. Στο Μεξικό θα συνεχίσει την καριέρα του ο 27χρονος επιθετικός από την Βενεζουέλα Φερνάντο Αριστεγκουιέτα.

Προετοιμασία: Συμμετείχε στο Cup Giants of America που διεξήχθη στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, αντιμετωπίζοντας την Πατσούκα από το Μεξικό (0-0), εν συνεχεία την Πενιαρόλ από την Ουρουγουάη (1-1, ήττα 5-4 στα πέναλτι) και εσχάτως την Μιγιονάριος (νίκη 2-1).

Εκτίμηση: Στόχος της, αν μη τι άλλο, μια θέση στην οκτάδα όμως δεν θα αρκεστεί σε αυτή. Θα κυνηγήσει και το Κύπελλο, έχει καλό τεχνικό στον πάγκο της και εάν της βγουν οι προσθήκες τότε θα κάνει καλό Κλαουσούρα.

 

Ατλέτικο Νασιονάλ Τι έκανε πέρσι: Το 2018 είχε φτάσει μέχρι τον τελικό του Απερτούρα όμως φέτος τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν το ίδιο καλά. Ουραγός στον όμιλο των play-offs έχοντας μια νίκη και μια ισοπαλία σε σύνολο έξι αγώνων καθώς την είχε αποσυντονίσει το Λιμπερταδόρες. Εν τέλει ήρθε τρίτη, πέρασε στο Σουνταμερικάνα εκεί όπου η Φλουμινένσε την… σκούπισε μετά το 4-1 του πρώτου αγώνα στο Ρίο.

Προπονητής: Χουάν Κάρλος Οσόριο (58 χρόνων). Τεράστιο όνομα με παρελθόν μεταξύ άλλων σε Σάο Πάολο και εθνικές Μεξικού, Παραγουάης. Την 3ετία 2012-15 είχε βρεθεί και πάλι στο τιμόνι της Ατλέτικο Νασιονάλ. Παρά το μεγάλο της ηλικίας του, η πρώτη προπονητική δουλειά ήρθε μόλις το 2006.

Έδρα: Atanasio Girardot (40.000)

Μεταγραφές: Πέραν της έλευσης του Οσόριο, η Ατλέτικο ενισχύθηκε με τον πορτιέρο Κιντάνα (πρώην Ούιγια), τον μέσο Μπαρέρα από την Ροσάριο και τον πολύπειρο χαφ Αλμπέρτο Κόστα από την Σαν Μάρτιν Τουκουμάν. Στην Ευρώπη και την Γκενκ θα συνεχίσει ο 20χρονος ταλαντούχος επιθετικός Κάρλος Κουέστα.

Προετοιμασία: Τα πρώτα της φιλικά (με Ενβιγάδο και Λα Γκουάιρα) ήταν με κλειστές θύρες και έχοντας παραποιημένους κανόνες (κόντρα στην πρώτη το ημίχρονο ήταν 60λεπτης διάρκειας). Στην πρόβα τζενεράλε ενόψει του Κλαουσούρα υποδέχθηκε την αργεντίνικη Λανούς (0-0).

Εκτίμηση: Αναμένεται να είναι η χρονιά της. Έχει τεράστιο όνομα στον πάγκο και ορισμένες πολύ καλές προσθήκες στο ρόστερ της. Δίχως το Σουνταμερικάνα στο μυαλό της και με την Σάντα Φε στους «16» του Κυπέλλου να την περιμένει, η Ατλέτικο θέτει υποψηφιότητα για τον τελικό του Κλαουζούρα.

 

Ντεπορτίβο Πάστο Τι έκανε πέρσι: Έκτη στην κανονική διάρκεια όμως έφτασε μέχρι τον τελικό του Απερτούρα κόντρα στην Τζούνιορ. Στάθηκε άτυχη καθώς έχασε τον τίτλο στα πέναλτι και συγκεκριμένα στην τελευταία εκτέλεση του Βανέγκας (από μια νίκη με 1-0, 4-5 στην «ρώσικη ρουλέτα» η Τζούνιορ). Ως μια από τις καλύτερες δεύτερες στο Κύπελλο μπόρεσε να περάσει στους «16» και θα αντιμετωπίσει την Λα Εκιδάδ.

Προπονητής: Αλέξις Γκαρσία (58 χρόνων). Αναδείχθηκε στην Όνσε Κάλδας (1980-85), καθιερώθηκε όμως στην Ατλέτικο Νασιονάλ (1986-98). Στον πάγκο της τελευταίας βρέθηκε και ως τεχνικός τη σεζόν 2013-14 ενώ απείχε για μεγάλο διάστημα (7/16-12/18) μέχρι να αναλάβει και πάλι κάποιον σύλλογο.

Έδρα: Libertad (26.665)

Μεταγραφές: Απέκτησε δυο τερματοφύλακες μιας και ο Νέτο Βόλπι συνεχίζει στην Αμέρικα ντε Κάλι, ενώ το «ρίσκο» του νεαρού επιθετικού Αμάγια είναι μεγάλο καθώς ο τελευταίος δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στην Ντεπορτίβο Κάλι. Θετική κρίνεται η προσθήκη του πολύπειρου μέσου Ντάνιελ Ερνάντες από την Ουρακάν.

Προετοιμασία: Υπάρχουν προσδοκίες αλλά κυρίως η υποχρέωση να επαναλάβει την πορεία του Απερτούρα. Αντιμετώπισε την Τίγκρες (ομάδα της δεύτερης κατηγορίας, 1-1 το τελικό αποτέλεσμα) σε φιλικό και εν συνεχεία την Φορταλέζα (επίσης χαμηλότερης κατηγορίας), χάνοντας με σκορ 2-1.

Εκτίμηση: Έκανε το «μπαμ» φτάνοντας μέχρι τον τελικό. Στα πέναλτι υπέκυψε απέναντι στην Τζούνιορ όμως μένει η προσπάθεια. Αν καταφέρει να ξεπεράσει την απογοήτευση αυτή τότε θα τα πάει το ίδιο καλά και στο Κλαουζούρα.

 

Τζούνιορ Τι έκανε πέρσι: Κατέκτησε το 8ο πρωτάθλημα στην ιστορία της επικρατώντας στα πέναλτι της Ντεπορτίβο Πάστο με 5-4. Έβδομη στην κανονική διάρκεια και έχοντας συνολικά 12/20 ισοπαλίες. Ήταν εντυπωσιακή από τα μέσα Μαΐου και έπειτα και δίκαια έφθασε στον τίτλο. Δυσκολεύτηκε αρκετά στο Λιμπερταδόρες και τερμάτισε στην τελευταία θέση έχοντας 5/6 ήττες.

Προπονητής: Χούλιο Κομεσάνα (71 χρόνων). Πραγματικά μια «αλεπού» των γηπέδων. Από την Πενιαρόλ το 1964 ξεκίνησε ως παίκτης, μεγάλα πράγματα όμως έκανε με την Τζούνιορ τα έτη 1975-79 (210 συμμετοχές). Από το 1982 βρίσκεται σε πάγκους ομάδων, το φετινό (σ.σ. ανέλαβε τον Μάιο) πέρασμα από αυτόν της Τζούνιορ θα είναι το ένατο (!) κατά σειρά.

Έδρα: El Metro (49.600)

Μεταγραφές: Δυο πολύ καλές κινήσεις για την πρωταθλήτρια Τζούνιορ με τον μέσο Λουίς Γκονζάλες από την Τολίμα και τον φορ Φαρίας από ομάδα της Βενεζουέλας, να προστίθενται στο ρόστερ της. Έχασε τον 22χρονο εξτρέμ Φερντάντο Ντίαζ (συνεχίζει στην Πόρτο) καθώς και τον έμπειρο δεξιό μεσοεπιθετικό Φαμιάν Σαμπουέζα.

Προετοιμασία: Να μην «παίξει» με την συμμετοχή στην οκτάδα αυτή την φορά θα ψάξει η Τζούνιορ. Στα τέσσερα (δυο και δυο) πρόσφατα φιλικά πάντως κινήθηκε κάπου στο μέσον. Νίκη (3-0) και ήττα (1-0) από την Καρταχένα (ομάδα της δεύτερης κατηγορίας) και εσχάτως μια νίκη (2-1) και μια ισοπαλία χωρίς τέρματα κόντρα στην Μαγκνταλένα (σε 80λεπτης διάρκειας αγώνα).

Εκτίμηση: Μη έχοντας το Λιμπερταδόρες στο μυαλό της θα κοιτάξει να φτάσει στην κατάκτηση και του Κλαουσούρα. Κατά πάσα πιθανότητα θα τερματίσει εντός πρώτης τριάδας, με την δεύτερη θέση να φαντάζει η πιθανότερη.

 

Ουνιόν Μαγκνταλένα Τι έκανε πέρσι: Το μόνο που έχουν να θυμούνται οι φίλοι της ομάδας στο πρώτο μισό του έτους είναι η πρόκριση στα play-offs. Και αυτό χάριν στο 3/3 νικών στο φινάλε όμως στη συνέχεια απογοήτευσε. Ένας βαθμός μόλις σε έναν δύσκολο (κατά γενικά ομολογία πάντως) γκρουπ, όμως η «κατάρρευση» ήρθε στο Κύπελλο όπου έμεινε εκτός συνέχειας στην ισοβαθμία με την Ρεάλ Καρταχένα.

Προπονητής: Πέδρο Σαρμιέντο (62 χρόνων). Γεννημένος στο Μεντεγίν, έχει υπάρξει ποδοσφαιριστής των Ατλέτικο Νασιονάλ και Αμέρικα ντε Κάλι. Ως παίκτης έχει πανηγυρίσει τρεις φορές το πρωτάθλημα, ενώ άλλες τόσες υπήρξε φιναλίστ του Λιμπερταδόρες. Λείπουν οι διακρίσεις ως τεχνικός, όμως δεν έχει εργαστεί και σε κάποιον μεγάλο σύλλογο.

Έδρα: Sierra Nevada (16.000)

Μεταγραφές: Ενίσχυσε τα μετόπισθεν με τον Αργεντινό πορτιέρο Ραμίρες και τον στόπερ Γκονζάλες από ομάδα της Βολιβίας, ενώ για την «γραμμή κρούσης» επέλεξε τον Κάρλος Μπλάνκο της Όνσε Κάλδας. Παρελθόν αποτέλεσαν οι μπακ Μουρίγιο και Ρεντέρια.

Προετοιμασία: Με τα «μούτρα» στην δουλειά έπεσε ο κόουτς Σαρμιέντο. Η αποτυχία στα play-offs (παρά την 8η θέση της κανονικής διάρκειας) αναγκάζει τον σύλλογο να το πράξει ξανά. Γι' αυτό άλλωστε επελέγη και η πρωταθλήτρια Τζούνιορ για την πρόβα τζενεράλε. Λευκή ισοπαλία στο πρώτο και ήττα με 2-1 στο δεύτερο παιχνίδι.

Εκτίμηση: Στο Απερτούρα τερμάτισε εντός οκτάδας, απογοήτευσε στη συνέχεια και στο Κλαουσούρα. Την τοποθετούμε οριακά εντός πρώτου μισού του βαθμολογικού πίνακα αλλά όχι σε θέση να ώστε να συνεχίσει στα play-offs.

 

Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν Τι έκανε πέρσι: Η απώλεια δυο βαθμών στην έδρα της Αλιάνζα Πετρολέρα τρεις στροφές πριν το φινάλε την άφησε εκτός οκτάδας. Μια ομάδα που τερμάτισε δεύτερη στο περσινό Απερτούρα και πέμπτη στο αντίστοιχο Κλαουσούρα. Απέτυχε να περάσει στους ομίλους του Λιμπερταδόρες μένοντας εκτός από την Παλεστίνο, ενώ με το «καλημέρα» στο κύπελλο έχει δύσκολο έργο απέναντι στην Μιγιονάριος.

Προπονητής: Αντόνιο Μεντόζα (57 χρόνων). Μπακ στην καριέρα του που δεν του έλειπε όμως το γκολ (532/22 συνολικά ως παίκτης), ενώ από το 2003 βρίσκεται σε πάγκους ομάδων. Έχει υπάρξει βοηθός στις εθνικές των Κολομβίας, Ισημερινού και Ονδούρας, ενώ πριν από την Ιντεπεντιέντε βρέθηκε στο Περού για λογαριασμό της Σπόρτινγκ Κριστάλ.

Έδρα: Atanasio Girardot (40.000)

Μεταγραφές: Σημαντική η προσθήκη του στόπερ Φελίπε Καντάβιδ από την Κολόν Σάντα Φε, ενώ από το πρωτάθλημα Αργεντινής έρχεται και ο μέσος Αντριάν Αρεγκούι. Επέστρεψε και ο μέσος Κορτές μετά το πέρασμά του στην Τζαγκουάρες. Δεν θα της… λείψει ο μπακ Βαλέντσια ενώ στην Ελσίνκι παραχωρήθηκε ο 24χρονος μέσος Πάρα.

Προετοιμασία: Μετείχε σε φιλικό τουρνουά στις ΗΠΑ (Φλόριντα) αντιμετωπίζοντας αρχικά την Πατσούκα από το Μεξικό (0-0) και εσχάτως την θρυλική Πενιαρόλ (3-3). Σε αυτό το ματς ο φορ Ζέρμαν Κάνο (20/21 στο Απερτούρα) σημείωσε δυο τέρματα δείχνοντας πως και φέτος θα αποτελέσει το «βαρόμετρο» στην επιθετική γραμμή.

Εκτίμηση: Η λογική λέει πως θα τερματίσει ψηλότερα απ' ότι στο Απερτούρα. Κινήσεις έγιναν, προσήλωση μονάχα στο πρωτάθλημα θα υπάρχει (δύσκολα να συνεχίσει στο Κύπελλο) οπότε βρίσκει θέση εντός πρώτης οκτάδας.

 

Όνσε Κάλδας Τι έκανε πέρσι: Στην τελική ευθεία (ξ)έμεινε από δυνάμεις και οι δυο ήττες στο φινάλε την άφησαν εκτός play-offs. Από τον πρώτο γύρο η Σαντανί από την Παραγουάη την έθεσε εκτός συνέχειας στο Σουνταμερικάνα και ευτυχώς για εκείνην στο Κύπελλο ρίχνεται στην μάχη απευθείας από την φάση των «16» δίχως τον σκόπελο των ομίλων (σ.σ. αντιμετωπίζει την Αμέρικα ντε Κάλι).

Προπονητής: Αντόνιο Μποντέρτ Μπάριος (47 χρόνων). Από τους νεότερους προπονητές της κατηγορίας, τα πρώτα του βήματα έγιναν στην ομάδα της γενέτειράς του (Ρεάλ Καρταχένα). Από τον Δεκέμβριο του 2017 βρίσκεται στο τιμόνι της Όνσε Κάλδας, πέρυσι υπήρξε φιναλίστ του Κόπα Αγκίλα.

Έδρα: Palogrande (32.000)

Μεταγραφές: Η κορυφαία της μεταγραφή είναι αναμφίβολα ο μέσος Ενρίκε Σέρχε από την Τζούνιορ. Επιθετικές λύσεις αναμένεται να δώσει ο 27χρονος φορ Έντις Ιμπάργουεν (8/2 στο Απερτούρα με την Τζαγκουάρες). Στην Αμέρικα ντε Κάλι θα συνεχίσει ο 27χρονος μπακ Βελάσκο.

Προετοιμασία: Στο Κάλδας αντιμετώπισε την Ντεπόρτες Κίνδιο επικρατώντας με 1-0 ενώ στην πόλη Ενβιγάδο αγωνίστηκε απέναντι στην τοπική ομάδα κερδίζοντας ξανά με το ίδιο μάλιστα σκορ (και τα δυο τέρματα σημείωσε ο φορ Γκαρσία). Απέτυχε να κερδίσει (0-1-1) εσχάτως την Ρίονεγκρο σε διπλό φιλικό.

Εκτίμηση: Να ολοκληρώσει αυτό που δεν κατάφερε στο Απερτούρα θα επιχειρήσει τώρα. Δεν θα έχει υποχρεώσεις στο Σουνταμερικάνα και σε συνδυασμό με κάποιες θετικές προσθήκες θα δώσει μάχη για την οκτάδα.

 

Κούκουτα Τι έκανε πέρσι: Με τρεις ήττες στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές (στις οποίες μάλιστα δεν σκόραρε) δεν θα μπορούσε να είχε καλύτερη τύχη από μια 11η θέση. Νεοφώτιστη πάντως, οι απαιτήσεις ήταν από την αρχή λιγοστές. Διέπρεψε όμως στο Κύπελλο εκεί όπου τερμάτισε δεύτερη (και αήττητη!) με μια νίκη και πέντε ισοπαλίες, όμως τελικά έμεινε εκτός συνέχειας ως μια από τις «χειρότερες δεύτερες».

Προπονητής: Πάμπλο Γκαραμπέγιο (45 χρόνων). Όχι και τόσο εμπορικό όνομα, ας μην ξεχνάμε όμως πως η Κούκουτα αποτελεί τον πρώτο του σταθμό έχοντας τον χαρακτήρα του «πρώτου προπονητή». Επί χρόνια εργάστηκε στο πλάι του Πέκερμαν στην εθνική Κολομβίας με ιδιαίτερη επιτυχία, συμβάλλοντας στην πρόκριση των «Καφετέρος» στα Μουντιάλ του 2014 και 2018.

Έδρα: General Santander (42.900)

Μεταγραφές: Πολλές κινήσεις, οι περισσότερες από κάθε άλλο σύλλογο, για την Ντεπορτίβο Κούκουτα καθώς πέραν του προπονητή ενισχύθηκε μεταξύ άλλων και με τους Σάντσες (μπακ από Ούιγια), Βαλένσια (φορ από Μεντεγίν) και Καρδόνα (μέσος από Σάντα Φε). Μετά από επτά χρόνια στον σύλλογο αποχώρησε (για την Πατριότας) ο μπακ Καρέρο.

Προετοιμασία: Συμμετείχε στο Copa de Ciudad της Κούκουτα φτάνοντας μέχρι τον τελικό εκεί όμως ηττήθηκε από την Μπουκαραμάνγκα με 1-0. Νωρίτερα είχε επιβληθεί της Πατριότας με 2-0 όμως είναι φανερό πως χρειάζεται αρκετό χρόνο μέχρι να ενσωματωθούν στο κλίμα του συλλόγου όλα τα μεταγραφικά της αποκτήματα.

Εκτίμηση: Διαφοροποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ της και θα χρειαστεί χρόνο μέχρι να ρολάρει. Δίχως άγχος και με έναν καταξιωμένο προπονητή στον πάγκο της αναμένεται να πλασαριστεί στην πρώτη 12άδα.

 

Πατριότας Τι έκανε πέρσι: Επανέλαβε την σεζόν του Απερτούρα 2017 και κινήθηκε στην μετριότητα. Με εξαίρεση πέρυσι όπου κατάφερε να περάσει στα play-offs, η Πατριότας δεν συνηθίζει να διακρίνεται στο πρωτάθλημα. Το πάλεψε στο Κύπελλο όμως οι εννέα βαθμοί (2-3-1) δεν ήσαν αρκετοί για να της δώσουν παράταση στον θεσμό.

Προπονητής: Ντιέγκο Κορεδόρ (38 χρόνων). Μακράν ο νεότερος τεχνικός στο πρωτάθλημα. Πρώτη του δουλειά η Πατριότας από τον μακρινό Γενάρη του 2017, στον πάγκο της οποίας αντέχει. Τα πηγαίνει πάντως εξαιρετικά έχοντας την ομάδα σε θετική τροχιά την 3ετία που βρίσκεται στο τιμόνι της.

Έδρα: La Independencia (20.600)

Μεταγραφές: Επέλεξε να ενισχύσει τα μετόπισθεν της με τον ακραίο Καρέρο (από την Κουκουτά) και τον χαφ Σότο από την Νουέβα Σικάγο ενώ επέστρεψε από την Αγκίλας ο στόπερ Μαλαγόν. Δεν συνεχίζει με τον σύλλογο ο νεαρός αμυντικός Φεντερίκο Αρμπελάεζ, ο οποίος πήρε μεταγραφή στην Σάντα Φε.

Προετοιμασία: Μετείχε στο Copa de Ciudad της Κούκουτα εκεί όπου αντιμετώπισε την μετέπειτα κυπελλούχο Μπουκαραμάνγκα (ήττα 1-0). Αρκετές δοκιμές από τον Κορεδόρ ακόμη και στα οικογενειακά διπλά θέλοντας να κατασταλάξει στον ιδανικό «κορμό».

Εκτίμηση: Από τις (λίγες) ομάδες που είμαστε σε θέση να μιλήσουμε με μια σχετική σιγουριά. Δεν την περιμένουμε βελτιωμένη και σίγουρα όχι εντός οκτάδας. Το γεγονός πως δεν θα έχει «σκοτούρες» στο κεφάλι της είναι πάντως ένα συν.

 

Ενβιγάδο Τι έκανε πέρσι: Τερμάτισε στην 13η θέση έχοντας καλό φινάλε στο Απερτούρα ενώ αξίζει να αναφερθεί πως ηττήθηκε τις λιγότερες φορές από τις ομάδες του δεύτερου μισού του βαθμολογικού πίνακα (έξι στο σύνολο). Δεν υπήρχαν προσδοκίες στο κύπελλο όμως κατάφερε να μείνει αήττητη στα 5/6 ματς (με πέντε ισοπαλίες) και τελικώς να μείνει εκτός συνέχειας.

Προπονητής: Εντουάρντο Λάρα (58 χρόνων). Κάθε όνομα που έχει περάσει από τον πάγκο της Εθνικής Κολομβίας έχει την δική του ξεχωριστή σημασία. Έτσι και ο Λάρα, ο οποίος βρέθηκε για 14 μήνες (9/08-11/09) στον πάγκο των «Καφετέρος» ενώ στη συνέχεια πέρασε και από την U20. Από τον Σεπτέμβριο του ’18 στην Ενβιγάδο αφού είχε προηγηθεί μια διετία στις Εθνικές του Ελ Σαλβαδόρ.

Έδρα: Polideportivo Sur (11.000)

Μεταγραφές: Λίγα πράγματα από την ίδια φέρνοντας από τον Παναμά τον στόπερ Ουμπέρτο Μεντόζα ενώ ο ακραίος μπακ Τιπτόν άφησε την Ιντ. Μεντεγίν για λογαριασμό της. Στις… εξόδους, ο κίπερ Μαρτίνεζ συνεχίζει στην Μιγιονάριος ενώ ο 26χρονος επιθετικός Μεντόζα έπειτα ενάμιση χρόνο επέστρεψε στην Πάστο.

Προετοιμασία: Δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες φέτος για τον Λάρα. Πάντως στην προετοιμασία τον είδαμε να δοκιμάζει ουκ ολίγα σχήματα όμως δεν φέρεται διατεθειμένος να αλλάξει τους τέσσερις στην άμυνα (στο Απερτούρα είχε την τρίτη καλύτερη άμυνα από τις ομάδες του δεύτερου μισού του βαθμολογικού πίνακα).

Εκτίμηση: Σίγουρα δεν είναι για μεγάλα πράγματα αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα αποτελέσει την «εύκολη λεία» για κάθε αντίπαλο. Δεν είναι τυχαίο πως ηττήθηκε τις λιγότερες φορές από τις ομάδες του δεύτερου μισού. Και πάλι όμως εκεί θα κινηθεί.

 

Αλιάνζα Πετρολέρα Τι έκανε πέρσι: Πρωταθλήτρια το 2012 στην δεύτερη κατηγορία όμως τα τελευταία χρόνια απογοητεύει στην Λίγκα Αγκίλα. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που πλέον βρίσκεται στην τελευταία θέση της ειδικής βαθμολογίας των τριών τελευταίων ετών όσον αφορά τον υποβιβασμό. Δεν κατάφερε να περάσει στους «16» του κυπέλλου και ίσως είναι καλό αυτό προκειμένου να αφοσιωθεί στην μάχη της παραμονής.

Προπονητής: Σέζαρ Τόρες (42 χρόνων). Πρώτο του μεγάλο club που αναλαμβάνει είναι δίχως αμφιβολία η Αλιάνζα Πετρολέρα, στον πάγκο της οποίας βρίσκεται από τον περασμένο Οκτώβριο. Επί μια επταετία ασκεί του επάγγελμα του προπονητή έχοντας ως αφετηρία την Μπόκα Τζούνιορς ντε Κάλι.

Έδρα: Daniel Villa Zapata (10.400)

Μεταγραφές: Θα έχουν ενδιαφέρον να δούμε τα νέα μεταγραφικά της πρόσωπα. Από ομάδα της Βολιβίας απέκτησε τον μέσο Αλθάτε ενώ ο φορ Ουίλσον ήρθε από την Βενεζουέλα. Άλλος ένα επιθετικός προστέθηκε από τους Πόρτλαντ του MLS και ο λόγος για τον Αρμπολέδα. Στην Ουίγια συνεχίζει ο 26χρονος μέσος Ριβέρα.

Προετοιμασία: Έδωσε αρκετά φιλικά προετοιμασίας στα τέλη του περασμένου μήνα, όλα με κλειστές θύρες. Στην «πρόβα τζενεράλε» ενόψει του Κλαουσούρα αντιμετώπισε δις την Μπουκαραμάνγκα κερδίζοντας την πρώτη φορά (2-1) ενώ το δεύτερο μεταξύ τους ματς έληξε ισόπαλο 2-2.

Εκτίμηση: Στραμμένη στο Κλαουσούρα θα είναι η ομάδα και αυτό σίγουρα θα την βοηθήσει. Όχι βέβαια σε μεγάλο βαθμό καθώς και το ρόστερ της δεν είναι για… υπερβάσεις. Θα κινηθεί οριακά εκτός τελευταίας πεντάδας.

 

Τζαγκουάρες Τι έκανε πέρσι: «Μηδέν εις το πηλίκο» για την Τζαγκουάρες καθώς απέτυχε εις διπλούν σε Απερτούρα και κύπελλο. Έχοντας πάντως ως… προίκα τους 59 βαθμούς του 2017 καταφέρνει να στέκεται αρκετά μακριά από την γραμμή του υποβιβασμού όμως καλείται να βελτιωθεί στο Κλαουσούρα. Στο Κόπα Αγκίλα έβγαλε τον όμιλο δίχως νίκη (0-3-3) και απέναντι σε ομάδες που δεν ήταν μεγαθήρια.

Προπονητής: Όσκαρ Ουπέγκι (49 χρόνων). Μπορεί να είναι Κολομβιανός όμως την τελευταία τριετία εργάζεται σε ομάδες του Παναμά. Από την Ατλέτικο Μπουκαραμάνγκα ξεκίνησε τον Μάιο του 2013, από τον Σεπτέμβρη του 2016 έως και τον Οκτώβριο του 2018 βρέθηκε στην γειτονική χώρα.

Έδρα: Jaraguay (8.000)

Μεταγραφές: Υπήρξε μια… ζωντάνια στο μεταγραφικό παζάρι. Ξεχωρίζουν δίχως αμφιβολία ο ακραίος μπακ Ούγκο Ντάζα από την Κάλι και ο μέσος Μέντεζ από ομάδα της Βενεζουέλας. Ως ελεύθερος αποκτήθηκε ο στόπερ Ορντόνιες. Στην Μεντεγίν γύρισε ο 22χρονος επιθετικός Αρμέρο.

Προετοιμασία: Δεν έχει χρόνο για χάσιμο ο κόουτς Ουπέγκι καθώς σύντομα θα νιώθει «άβολα» η ομάδα όσον αφορά την παραμονή της. Προετοιμάστηκε στο Μεντεγίν ενώ στο σημαντικότερο φιλικό ηττήθηκε από την Αγκίλας Ρίονεγκρο με 2-1.

Εκτίμηση: Δεν μπορούν να υπάρχουν προσδοκίες έπειτα από ένα κακό πρώτο μισό του 2019. Κινήσεις δεν έγιναν στο μεταγραφικό παζάρι και έτσι για την ώρα «εξαργυρώνει» το τέλειο 2017 των 59 βαθμών. Αν δεν προσέξει θα έχει πρόβλημα.

 

Λα Εκιδάδ Τι έκανε πέρσι: Μπορεί να τερμάτισε στην 16η θέση όμως πρόκειται για μια ομάδα που δύσκολα την κερδίζει κανείς (6/20 ήττες μόλις). Στράφηκε στο Σουνταμερικάνα έχοντας περάσει δυο γύρους και στον τρίτο αντιμετωπίζει την Ρόγιαλ Παρί από την Βολιβία. Εξάλλου για το Κύπελλο δεν είχε υποχρεώσεις περνώντας απευθείας στους «16» αντιμετωπίζοντας εκεί την Ντεπορτίβο Πάστο.

Προπονητής: Ουμπέρτο Σιέρα (58 χρόνων). Ως παίκτης έχει πανηγυρίσει τον τίτλο με την Αμέρικα ντε Κάλι τρεις φορές ενώ το 2014 τα κατάφερε και ως τεχνικός (σ.σ. με την Ατλέτικο Νασιονάλ). Την ίδια χρονιά υπήρξε φιναλίστ του Σουνταμερικάνα ενώ το καλοκαίρι του 2018 υπήρξε μέλος του προπονητικού επιτελείου του Μεξικού στο Μουντίαλ της Ρωσίας.

Έδρα: Metropolitano de Techo (8.000)

Μεταγραφές: Δεν ήταν και τόσο δραστήρια αποκτώντας μονάχα τον φορ Πάμπλο Σαμπάγκ από την πορτογαλική Τοντέλα. Έχασε τον φορ Ζαπάτα (Μιγιονάριος) ενώ ο 23χρονος Μεξικανός μπακ Λόπεζ γύρισε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Σάντος Λαγκούνα.

Προετοιμασία: Η προετοιμασία της έλαβε χώρα στα ανατολικά της χώρας και στην Κούκουτα. Μετείχε σε ένα τοπικό τουρνουά καταλαμβάνοντας τελικά την τρίτη θέση καθώς αρχικά είχε ηττηθεί από την Μπουκαραμάνγκα και στον «μικρό τελικό» επιβλήθηκε της Πατριότας με 2-1.

Εκτίμηση: Μέχρι να ξεκαθαρίσει το μέλλον της στο Σουνταμερικάνα αναμένεται να παραμελήσει λιγάκι το πρωτάθλημα. Έχει την πολυτέλεια πάντως μιας και βρίσκεται στην 9η θέση της ειδικής βαθμολογίας όσον αφορά στον υποβιβασμό. Αποφεύγει την τελευταία πεντάδα στην τελική κατάταξη.

 

Μπουκαραμάνγκα Τι έκανε πέρσι: Δεν έκανε καλή πορεία στο Απερτούρα όμως έχοντας τους 58 βαθμούς του 2018 δεν κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό. Καλείται βέβαια να βελτιωθεί άμεσα προκειμένου να μην αντιμετωπίσει προβλήματα τα επόμενα χρόνια. Κατάφερε μάλιστα να προκριθεί και στους «16» του Κόπα Αγκίλα (2-3-1 στον όμιλο) όμως εκεί την περιμένει η πρωταθλήτρια Τζούνιορ.

Προπονητής: Ερνάν Τόρες (58 χρόνων). Αρκετά έμπειρος. Από τον Μάιο του 2018 εργάστηκε εκτός χώρας και για διάστημα ενός χρόνου (σε Περού και Κόστα Ρίκα) ενώ εδώ και ένα δίμηνο έχει αναλάβει την Μπουκαραμάνγκα. Το 2012 πανηγύρισε το Κλαουζούρα με την Μιγιονάριος και έναν χρόνο αργότερα το Κύπελλο με την ίδια ομάδα.

Έδρα: Alfonso López (28.000)

Μεταγραφές: Με ένα παίκτη σε κάθε θέση ενισχύθηκε αποκτώντας τον πορτιέρο Βάργκας (Νασιονάλ), τον μπακ Ανγκούλο (Λεόνς), τον μέσο Μπλάνκο (Ρίονεγκρο) και τον φορ Αγκίρε (Ούιγια). Ουσιαστικά κάλυψε τα κενά που άφησαν οι αποχωρήσαντες με πιο σημαντικό εκείνο του στόπερ Περνία.

Προετοιμασία: Συμμετείχε στο Copa de Ciudad της Κούκουτα και στέφθηκε κυπελλούχος επικρατώντας στον τελικό με 1-0 της Κούκουτα. Νωρίτερα είχε αντιμετωπίσει τις Σαν Αντρές (2-1), Πάτριοτς (1-0) και ένα βήμα πριν τον τελικό, την Λα Εκιδάδ κερδίζοντας με 2-1.

Εκτίμηση: Θα έχει μπλεξίματα ενδεχομένως του χρόνου εάν δεν βελτιώσει την συγκομιδή της στο Κλαουσούρα. Δεν την θεωρούμε πάντως ικανή να καταφέρει κάτι τρομερό αν και από τα αποδυτήρια βγαίνει πως θα κυνηγήσει θέση στην οκτάδα. Την τοποθετούμε στην τελευταία πεντάδα.

 

Ατλέτικο Ουίγια Τι έκανε πέρσι: Κακή πορεία στο Απερτούρα που δεν την εξασφαλίζει σε καμία περίπτωση όσον αφορά την παραμονή της. Οι 19 βαθμοί θα πρέπει να γίνουν τουλάχιστον 26 στο Κλαουσούρα αν θέλει να νιώθει βολικά αλλά και πάλι για φέτος. Την ερχόμενη σεζόν χάνει το «καλό» 2017 (των 48 βαθμών) όποτε θα εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα.

Προπονητής: Λουίς Φερνάντο Ερέρα (57 χρόνων). Τρομερές παραστάσεις ως ποδοσφαιριστής (αμυντικός μάλιστα) πανηγυρίζοντας δυο φορές το πρωτάθλημα με την Ατλέτικο Νασιονάλ (1991, 1994) ενώ νωρίτερα (1989) με την ίδια ομάδα κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες. Από τον περασμένο Μάρτιο βρίσκεται στον πάγκο του Ούιγια.

Έδρα: Guillermo Plazas Alcid (22.000)

Μεταγραφές: Έναν… σκασμό παίκτες (11 στον αριθμό) απέκτησε την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Ο δεξιός μπακ της Τίγκρες Μόντες, ο ακραίος μέσος της Αμέρικα Πέρεζ και ο φορ Μορίγιο από ομάδα της Νικαράγουα ξεχωρίζουν. Επέστρεψαν και οι Μπανγκουέρα (πορτιέρο) και Ντουάρτε (φορ). Αποδέσμευσε άλλους τόσους, ξεχωρίζει ο κίπερ Κιντάνα (Νασιονάλ).

Προετοιμασία: Με τον κόουτς Ερέρα να βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας από το ξεκίνημα της προετοιμασίας της, η Ούιγια ξεκίνησε με βλέψεις προς αποφυγήν του υποβιβασμού. Στο πιο δυνατό της φιλικό το περασμένο Σάββατο αντιμετώπισε την Ντεπόρτες Τολίμα (νίκη 2-0 και ισοπαλία με 1-1).

Εκτίμηση: Ερωτηματικό η απόδοση της καθώς θα πρέπει να «δέσει» το νέο υλικό. Εάν τα καταφέρει ο κόουτς Ερέρα και παρουσιάσει ένα αξιόμαχο σύνολο, τότε θα έχει καλύτερης τύχης η ομάδα. Μένουμε επιφυλακτικοί εμείς.

 

Αγκίλας Ριονέγκρο Τι έκανε πέρσι: Αρνητικότατη η πορεία της στο Απερτούρα, σε τέτοιο βαθμό που πλέον είναι από τα γκράντε φαβορί για υποβιβασμό. Εξακολουθεί να ελπίζει χάριν στους 57 βαθμούς του 2018, όμως καλείται να βελτιωθεί άμεσα μετά τους μόλις 16 που κατέκτησε στο πρώτο μισό του 2019. Δεν συνεχίζει στο Σουνταμερικάνα όπου πέρασε έναν γύρο και αποκλείστηκε στη συνέχεια από την Ιντεπετιέντε.

Προπονητής: Εντουάρντο Κρουζ (53 χρόνων). Διαδέχθηκε στις αρχές Απριλίου τον Παραγουανό Αλμέιδα. Δεν έχει καταφέρει να περάσει το στίγμα του μέχρι στιγμής παρότι κανείς δεν μπορεί να του χρεώσει κάτι. Στόχος του η βελτίωση της βαθμολογικής συγκομιδής της ομάδας με ορίζοντα μάλιστα διετίας.

Έδρα: Alberto Grisales (14.000)

Μεταγραφές: Ο Ρίβας (εξτρέμ της Τζούνιορ) και ο Ραμίρεζ (μέσος από την Νασιονάλ) αποτελούν τα νέα πρόσωπα στην ομάδα ενώ αρχικά είχε αποκτηθεί και ο στόπερ Μένα από την Αλντοσιβί.

Προετοιμασία: Αν και τα αποτελέσματα ποτέ δεν παίζουν καθοριστικό ρόλο στα φιλικά παρά μόνο η εμφάνιση της ομάδας, αξίζει να αναφερθεί πως η Ριονέγκρο τα πηγαίνει περίφημα. Νίκες επί των Ενβιγάδο (3-0) και Τζαγκουάρες (2-1) «ζεσταίνοντας» το κλίμα ενόψει της νέας σεζόν και εσχάτως μια νίκη και μια ισοπαλία απέναντι στην Όνσε Κάλδας.

Εκτίμηση: Με βάση αυτά που είδαμε στο Απερτούρα αλλά και τις κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι, δεν δύναται να έχει βλέψεις. Αδύναμο σύνολο σε γενικές γραμμές αν και περιμένουμε να δούμε τον Κρουζ από την αρχή της σεζόν πως θα δουλέψει. Την τοποθετούμε στην τελευταία θέση.

 

Σάντα Φε Τι έκανε πέρσι: Πολύ μακριά από τις επιδόσεις των δυο τελευταίων χρόνων (67 βαθμοί το 2017 και 56 το 2018) κινήθηκε στο Απερτούρα. Παρά την τραγική συγκομιδή των 14 βαθμών, δεν κινδυνεύει άμεσα όμως θα πρέπει να βελτιωθεί αν δεν θέλει μπλεξίματα τις επόμενες χρονιές. Άψογη (και αήττητη) στο κύπελλο, πέρασε στους «16» όπου και θα αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Νασιονάλ.

Προπονητής: Πατρίσιο Καμπς (47 χρόνων). Ένα… φεγγάρι είχε αγωνιστεί και στον ΠΑΟΚ (το 2000) όμως άμεσα επέστρεψε στην πατρίδα του (αργεντινός στην καταγωγή). Επί μια 12ετία υπήρξε μέλος διαφόρων τεχνικών επιτελείων και στις 12 του φετινού Απρίλη αποφάσισε να αναλάβει τον ρόλο του πρώτου προπονητή.

Έδρα: Nemesio Camacho (36.400)

Μεταγραφές: Έχοντας προσεγμένες κινήσεις, κατάφερε να ενισχυθεί σε όλες τις γραμμές της. Ξεχωρίζει ο Αργεντινός μέσος Σαμπουέσα από την Τζούνιορ και ο συμπατριώτης του επιθετικός Ανσέλμο από την Κίλμες. Θετική προσθήκη ο μέσος Ζιράλδο της Πάστο. Έχασε τους Μπανγκουέρα και Ροντρίγκες (αμφότεροι γύρισαν στις ομάδες τους) ενώ έχασε και τον Καρμέλο Βαλένσια (Κούκουτα).

Προετοιμασία: Το βασικό μέρος αυτής έλαβε χώρα στο προπονητικό της κέντρο στην πόλη Τένχο (απέχει περί τα 20 χλμ. από την Μπογκοτά) Εκεί όπου το συγκρότημα του Πατρίσιο Καμπς αντιμετώπισε τις Μπογκοτά και Τίγκρες. Ο Αργεντινός τεχνικός είδε τις ημέρες αυτές να αναρρώνουν οι περισσότεροι από τους τραυματίες παίκτες του.

Εκτίμηση: Να επαναλάβει την πορεία του Απερτούρα το θεωρούμε ολίγον δύσκολο. Έκανε πολύ καλές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι και σίγουρα θα παίξει δυνατά για την πρώτη οκτάδα. Εμείς πάντως την τοποθετούμε στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα.

Επιμέλεια: Hoffman

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ