foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ62
«ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ» PROMO CODE ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ρουμανία, Liga I: Preview σεζόν 2019-20

Previews Πρωταθλημάτων | 11 Ιουλ 2019 17:18
Ρουμανία-Liga-I-Preview-σεζόν-2019-20.jpg

 

Στην εβδομάδα που διανύουμε, ξεκινά ο μαραθώνιος της πρώτης κατηγορίας της Ρουμανίας με τις ομάδες να έχουν τους δικούς τους στόχους και φιλοδοξίες. Η Στεάουα με την Κλουζ προβάλλουν ως τα δυο μεγάλα φαβορί για τον τίτλο με τη δεύτερη ως πρωταθλήτρια και παρά την απώλεια του Σούπερ Καπ από την ελλιπή Βιτορούλ στον τελικό του περασμένου Σαββάτου να είναι φαβορί σύμφωνα με τις στοιχηματικές πλατφόρμες. Ενδεχομένως να έχει παίξει ρόλο η παρουσία του Νταν Πετρέσκου στην ηγεσία της που τις δύο τελευταίες σεζόν έχει «σηκώσει» την κούπα παρότι πέρσι ήρθε προς το τέλος της χρονιάς. Σίγουρα, όμως, κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τη Στεάουα. Έχει τη φανέλα και τους παίκτες για να τα καταφέρει. Βέβαια ερωτηματικό είναι ο προπονητής. Φέτος ξεκινά τη χρονιά ο Αντόνε που πέρσι ήταν βοηθός. Ως παίκτης έχει την εμπειρία του πρωταθλητισμού με τις Ραπίντ και Απόλλων Λεμεσού, όμως ως προπονητής όχι.

Μακροχρόνια

Τώρα τι παίζουμε σε μακροχρόνιο στοίχημα; Μας αρέσει η απόδοση που βρίσκεται στο 5.00 στον stoiximan, να τερματίσει η Ντινάμο Βουκουρεστίου στην τετράδα. Πήρε καλό προπονητή στη θέση του Ρέντνιτς, τον Εουγκέν Νεγκαόε, κράτησε κάποια καλά κομμάτια του παζλ, παράλληλα ενισχύθηκε σύμφωνα με τους ειδικούς, επομένως γιατί να μην βγάλει εκτός μία εκ των Ουν. Κραϊόβα και Βιτορούλ. Αφήστε δε που η δεύτερη μπορεί να παραχωρήσει τον σταρ και ηγέτη της, Ιάνις Χάτζι, ενώ η πρώτη τα περιμένει όλα από τον Κόλγιτς...

 

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Κλουζ, 2. Στεάουα, 3. Βιτορούλ, 4. Ντινάμο Βουκ., 5. Ουν. Κραϊόβα, 6. Γκαζ Μετάν, 7. Χέρμανσταντ, 8. Ιάσι, 9. Σέπσι, 10. Βολουντάρι 11. Άστρα, 12. Μποτοσάνι, 13. Κίντια Ταργκόβιστε, 14. Κλιντσένι

 

Σύστημα διεξαγωγής

Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν 14 ομάδες και μετά το τέλος των 26 αγωνιστικών υπάρχουν δύο μίνι πρωταθλήματα. Στο πρώτο συμμετέχουν οι έξι πρώτες ομάδες, οι οποίες μεταφέρουν τους βαθμούς της κανονικής περιόδου, κατά το ήμισυ στρογυλλεμένους, πάντα προς τον μεγαλύτερο αριθμό (σ.σ. αν δηλαδή κανονικά έχουν 59 βαθμούς, σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα ξεκινούν με 30 βαθμούς) και παίζουν δέκα αγώνες εντός-εκτός με τις υπόλοιπες πέντε. Η ομάδα που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς παίρνει το πρωτάθλημα και παίζει προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η 2η και 3η μαζί με την Κυπελλούχο παίζουν προκριματικά Γιουρόπα Λιγκ. Οι υπόλοιπες οκτώ σχηματίζουν ένα δεύτερο πρωτάθλημα 14 αγωνιστικών με εντός και εκτός και, συλλέγοντας κατά τον ίδιο τρόπο τη βαθμολογία κατά το ήμισυ, μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η 13η και 14η ομάδα στο τέλος αυτού του μίνι πρωταθλήματος υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία, ενώ η 12η παίζει μπαράζ παραμονής με την 3η της βαθμολογίας της δεύτερης κατηγορίας.

 

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης Θέση Από Σε
Ρονδόν Επιθετικός Γκαζ Μετάν Κλουζ
Μρζίλγιακ Μέσος Άστρα Ντινάμο Βουκ.
Οάιντα Μέσος Μποτοσάνι Στεάουα
Ρόσου Μέσος Άστρα Γκαζ Μετάν
Κριστέα Επιθετικός Ουν. Κραϊόβα Ιάσι

Οι ομάδες της Liga I Ρουμανίας

 

Κλουζ Τι έκανε πέρσι: Παρότι άλλαξε 4 προπονητές πήρε το 5ο πρωτάθλημα της ιστορίας της, διότι είχε τον Τουκουντεάν να «ματώνει» τα αντίπαλα δίχτυα. Στην κανονική διάρκεια ήταν 1η με 54 βαθμούς (15-9-2, 39-16) και στα play offs συγκέντρωσε 50 βαθμούς (7-2-1, 15-4) με αποτέλεσμα να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Προπονητής: Νταν Πετρέσκου. Παραμένει ο 52χρονος προπονητής, που επέστρεψε τον Μάρτιο στην ομάδα, έκατσε για 7 ματς στον πάγκο της και την οδήγησε ξανά στο πρωτάθλημα. Μετρά 3 πρωταθλήματα στην καριέρα του εκ των οποίων τα 2 σερί με την Κλουζ.

Γήπεδο: Dr. Constantin Rădulescu (23.500)

Μεταγραφές: Μεταγραφικά υπό την καθοδήγηση του κόουτς, Πετρέσκου κινήθηκε προσεκτικά. Ήρθαν παίκτες που μπορούν να τη βοηθήσουν όπως οι Μπούρτσα (Μποτοσάνι, Α, 39/2), Σούσιτς (Σερίφ, Α, 13/0), Αουρέλιο (Γκαζ Μετάν, Μ, 36/1), Ρονδόν (Γκαζ Μετάν, Ε, 18/10) και Σιλά (Στρόμγκοντσετ, Μ-Α, 19/1).

Προετοιμασία: Η χρονιά ξεκίνησε άσχημα για την ομάδα του Πετρέσκου. Δεν τα κατάφερε στον τελικό του Σούπερ Καπ, αφού έχασε με 1-0 από τη Βιτορούλ που είχε πολλές και σημαντικές απουσίες. Ενώ δεν τα κατάφερε ούτε στο πρώτο ματς των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ γνωρίζοντας την ήττα από την Αστάνα (1-0).

Εκτίμηση: Και φέτος θα παλέψει για τον τίτλο. Οι στοιχηματικές εταιρείες τη δίνουν πρώτο φαβορί για την κατάκτησή του πρωταθλήματος. Σίγουρα θα παίξει ρόλο το πώς θα ξεκινήσει η σεζόν στην Ευρώπη, όπου είναι και ένα «στοίχημα».

 

Στεάουα Τι έκανε πέρσι: Έμεινε για 3η σεζόν μακριά από τον τίτλο. Τερμάτισε στη 2η θέση με 49 βαθμούς (14-7-5, 49-29) στην κανονική περίοδο, ενώ στα play offs έμεινε εκ νέου πίσω από την Κλουζ, αφού σε 10 ματς έκανε 7 νίκες και δύο ισοπαλίες με την ήττα από τη Βιτορούλ (2-1) να της στερεί το πρωτάθλημα.

Προπονητής: Μπόγκνταν Αντόνε. Ο 44χρονος προπονητής πήρε προαγωγή και από βοηθός ανέλαβε πρώτος προπονητής στη θέση του Μιχάι Τέχα που απολύθηκε. Συνιστά «μεγάλο στοίχημα» για τη διοίκηση της Στεάουα με δεδομένο πως δεν έχει μεγάλη εμπειρία.

Γήπεδο: Arena Națională (55.634)

Μεταγραφές: Είχε λίγες, αλλά σημαντικές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της ενόψει της νέας σεζόν. Κατ' αρχήν αποχώρησαν οι Μπενζάρ (Α, 36/0), Μοράις (Α, 34/0) και Τέιξεϊρά (Μ, 33/3) για να έρθουν οι Μπέλου (Α, 26/2) από την Άστρα, Οάιντα (Μ, 26/1) από την Μποτοσάνι. Δύο παίκτες που είναι έτοιμοι για την 11άδα.

Προετοιμασία: Την Πέμπτη έδινε το πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς με τη Μιλσάμι στο Γιουρόπα Λιγκ. Στα φιλικά προβλημάτισε. Κέρδισε με 4-0 την Μπρασόβ, ωστόσο έβγαλε πολλά προβλήματα στην άμυνα με τη Βιτορούλ (3-3), ενώ κέρδισε με 1-0 τη Μιοβένι.

Εκτίμηση: Αν η διοίκηση στηρίξει την επιλογή που έκανε για τον πάγκο, η Στεάουα έχει τύχη να πάρει το πρωτάθλημα. Βέβαια θα πρέπει να βρει λύσεις και στα προβλήματα στα μετόπισθεν, με δεδομένο πως μπροστά είναι καλή.

 

Βιτορούλ Τι έκανε πέρσι: Προέρχεται από επιτυχημένη σεζόν, καθώς κατάφερε να πάρει το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας της, επικρατώντας στην παράταση με 2-1 της Άστρα. Στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην 5η θέση με 38 βαθμούς (11-5-10, 26-27) στην κανονική του διάρκεια, ενώ στα play offs ήρθε 3η με 39 βαθμούς έχοντας 6 νίκες και 2 "Χ" με 18-10 γκολ στις 10 αγωνιστικές.

Προπονητής: Γκεόργκι Χάτζι. Είναι ιδιοκτήτης, διευθυντής και προπονητής από τον Σεπτέμβριο του 2014. Το 2017 την οδήγησε στο πρωτάθλημα και πέρσι στο Κύπελλο. Κάπου τον Μάιο άφησε να εννοηθεί ότι σκέφτεται να τα παρατήσει, όμως, όπως λέει και το τραγούδι, είναι ακόμα εδώ...

Γήπεδο: Stadionul Central (4.554)

Μεταγραφές: Κατ΄αρχήν το σημαντικό νέο είναι ότι έως τώρα έχει παραμείνει στην ομάδα ο σταρ της και γιος του Χάτζι, Ιάνις (Μ-Ε, 31/10). Από κει και πέρα έχουν επιστρέψει κάποιοι δανεικοί, ενώ ήρθαν από τη Ντουναρέα οι Αμάρι (Μ, 18/4), Κεϊτά (Μ-Ε, 20/1) και Ιάνκου (Ε, 12/2).

Προετοιμασία: Η χρονιά ξεκίνησε με τίτλο. Παρά τις πολλές απουσίες πήρε το Σούπερ Καπ, επικρατώντας 1-0 της Κλουζ. Στα φιλικά, όπου αγωνίστηκε χωρίς βασικά της στελέχη, άφησε υποσχέσεις ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι τόσο με Ολυμπιακό (ήττα 3-2) όσο και σ' αυτά με Τσίντια (3-1), Csikszereda (2-0) και Στεάουα (3-3).

Εκτίμηση: Αν μείνει ο Ιάνις Χάτζι έχει τύχη για ψηλά... Και όταν λέμε "ψηλά", εννοούμε ακόμη και για τον τίτλο. Θεωρητικά, πάντως, Στεάουα και Κλουζ υπερέχουν έναντι της. Το βέβαιο είναι πως η 3η θέση είναι στο χέρι της...

 

Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα Τι έκανε πέρσι: Στην κανονική διάρκεια τερμάτισε στην 3η θέση με 45 βαθμούς (11-9-6, 43-24). Στα play offs έχασε τον δρόμο της, διότι δεν μπόρεσε να βρει αντικαταστάτη για τον Μιτρίτσα (Ε, 18/13) που πήγε στις ΗΠΑ, αλλά και για τον τραυματία Κόλγιτς (Ε, 19/13). Έτσι βγήκε Ευρώπη λόγω κατάκτησης Κυπέλλου από τη Βιτορούλ, τερματίζοντας 4η με 36 βαθμούς (4-1-5, 8-10).

Προπονητής: Κορνέλιου Παπούρα. Βρίσκεται στην ομάδα από το 2013. Έχει περάσει σχεδόν από όλα τα πόστα. Πέρσι κλήθηκε στο τέλος να αντικαταστήσει τον Ιταλό, Μάντζια. Ήταν για «φεύγα» το καλοκαίρι ή το πολύ για βοηθός του νέου προπονητή. Αυτός δεν ήρθε ποτέ και έτσι μονιμοποιήθηκε.

Γήπεδο: Ion Oblemenco (30.929)

Μεταγραφές: Δεν είχε κάποια σημαντική αποχώρηση. Αντίθετα ήρθαν 3-4 παίκτες που μπορούν να τη βοηθήσουν. Οι Κάκα (Μ, Πόλι Ιάσι, 24/0), Ιβάνοφ (Μ, Γκαζ Μετάν, 30/1), Ιονίτσα (Μ-Ε, Κλουζ, 32/3) και η επιστροφή του δανεικού Ρομάν (Ε, 37/9) από την Μποτοσάνι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Προετοιμασία: Μπορεί να μην κέρδισε κανένα από τα 5 φιλικά, ωστόσο σε ορισμένα έβγαλε καλή εικόνα με δεδομένη τη δυναμική των αντιπάλων. Ξεκίνησε με το 1-1 κόντρα στην Όρενμπουργκ, έμεινε στο 0-0 με την Καραμπάγκ, ενώ ηττήθηκε με 3-1 από την Πλζεν. Ήταν απογοητευτική με τη Φερεντσβάρος (0-4), άλλα άρεσε στο 3-3 με τη Λέγκια. Την Πέμπτη έπαιξε και στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Εκτίμηση: Αν η Ντινάμο Βουκουρεστίου στοχεύει τη φετινή σεζόν να κάνει την υπέρβαση και να βρεθεί ξανά στο προσκήνιο, θα πρέπει να υπερκεράσει το εμπόδιο της Ουν. Κραϊόβα που αγωνιστικά έχει «θέματα» κυρίως στο γκολ. Διότι αν ο Κόλγιτς δεν πάει καλά, τότε «αντίο ζωή».

 

Άστρα Τι έκανε πέρσι: Τερμάτισε στην 5η θέση του ομίλου των πρωταθλητών με 27 βαθμούς σε 10 αγωνιστικές (2-0-8, 6-20), ενώ στην κανονική περίοδο ήταν 4η με 42 βαθμούς σε 26 ματς (11-9-6, 36-23). Στο Κύπελλο έπαιξε στον τελικό και έχασε το τρόπαιο  στην παράταση από τη Βιτορούλ (με 2-1), αν και προηγήθηκε.

Προπονητής: Νταν Αλέξα. Αλλαγή σκηνικού στον πάγκο της με τον 40χρονο τεχνικό να διαδέχεται τον απολυθέντα, Κοστέλ Ενάτσε. Τα τελευταία δύο χρόνια εργαζόταν στη Ντουναρέα, την οποία ανέβασε, αλλά δεν κατάφερε να την σώσει, διότι πολύ απλά είχε καλή άμυνα, αλλά η ομάδα του έβαζε γκολ μόνο με... αίτηση.

Γήπεδο: Marin Anastasovici (8.500)

Μεταγραφές: Παρουσιάζεται αποδυναμωμένη λόγω και των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Έχασε βασικά στελέχη, όπως οι Μπεγιάν (Α, 28/1 πέρσι), Μπέλου (Α, 26/2 πέρσι), Σέστορ (Α, 28/1 πέρσι), Μρζίλγιακ (Μ, 26/2 πέρσι), Ρόσου (Μ, 32/5 πέρσι), Λουλάκου (Μ-Ε, 34/7 πέρσι) και Ζουά (Ε, 20/1).

Προετοιμασία: Κακή εικόνα αμυντικά, ακόμα χειρότερη δημιουργικά στα τεστ ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος. Δύο ισοπαλίες σε 4 ματς με Ροτόρ (1-1) και Σλάβεν Κοπρίβνιτσα (0-0), ήττες με 2-1 από τις Ουράλ και Τσουκαρίτσκι. Έδειξε καλά στοιχεία με δεδομένο πως η 11άδα της θα είναι πολύ διαφορετική φέτος.

Εκτίμηση: Με την παρούσα εικόνα δύσκολα θα βρεθεί εντός της εξάδας των ομάδων που θα διεκδικήσουν την έξοδο τους στην Ευρώπη. Συν τοις άλλοις αν δεν λύσει τα οικονομικά της θέματα, θα έχει πρόβλημα επιβίωσης με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Μην ξεχνάμε πως πέρσι οι παίκτες έμειναν απλήρωτοι ακόμη και 5 μήνες...

 

Σέπσι Τι έκανε πέρσι: Έκανε την υπέρβαση. Χωρίς να την υπολογίζει κανείς, βρέθηκε στην εξάδα. Στην κανονική περίοδο συγκέντρωσε 37 βαθμούς (10-7-9, 32-25) τερματίζοντας στην 6η θέση, ενώ στα play offs είχε μόλις μία ισοπαλία σε 10 αγωνιστικές (0-1-9, 5-20), ολοκληρώνοντας στην τελευταία θέση με 20 βαθμούς.

Προπονητής: Κσάμπα Λάζλο. Λογικό και αναμενόμενο να πάει σε Ούγγρο προπονητή η Σέπσι με δεδομένο πως το τελευταίο εξάμηνο στηρίζεται οικονομικά από την κυβέρνηση των Μαγυάρων και τον Πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν. Ο 55χρονος τεχνικός με σημαντική εμπειρία αντικατέστησε τον υπηρεσιακό, Μάριν Μπάρμπου.

Γήπεδο: Stadionul Municipal (5.200)

Μεταγραφές: Αμυντικά είχε αρκετές αποχωρήσεις, τις οποίες, ωστόσο κάλυψε με την άφιξη των Μιτρέφσκι (Α, Χάποελ Χάιφα, 42/1 από το 2017), Ντιμιτρόφ (Α, Ουν. Κραϊόβα, 10/0) και Ίλιτς (Α, Χάρτμπεργκ, 17/2). Το πραγματικό πλήγμα, ωστόσο, είναι η αποχώρηση του αρχισκόρερ, Ταντιά (Ε, 51/16), που μετακόμισε στην Αλ-Χαζέμ, για 600.000 ευρώ.

Προετοιμασία: Προβλημάτισε με την εικόνα της στα φιλικά. Έπαιξε τρία ματς με την Μπάτσκα Τόπολα από τη Σερβία και κέρδισε μόνο το ένα με 3-1. Έμεινε στο 1-1 με την Όσιγιεκ, ενώ το 3-0 από την Ντουνάισκα Στρέντα από τη Σλοβακία χτύπησε καμπανάκι...

Εκτίμηση: Αν δεν βρει τα χαμένα του γκολ ο Ιμπραχίμα Ταντιά θα έχει θέμα ακόμη και για την παραμονή, με δεδομένα και τα προβλήματα που παρουσίασε στα φιλικά στα μετόπισθεν. Φέτος η εξάδα μοιάζει με όνειρο μακρινό...

 

Γκαζ Μετάν Τι έκανε πέρσι: Ξεκίνησε δυνατά την κανονική περίοδο, αλλά κάπου «ξεφούσκωσε» με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 11η θέση με 31 βαθμούς (7-10-9, 25-32). Στα play out, όμως, ανέβασε και πάλι στροφές. Πέτυχε 10 νίκες στις 14 αγωνιστικές, πήρε και 2 ισοπαλίες με αποτέλεσμα να βρεθεί στην κορυφή με 48 βαθμούς (10-2-2, 25-9).

Προπονητής: Έντι Ιορντανέσκου. Συνεχίζει στον πάγκο της. Την ανέλαβε στις 7 Ιανουαρίου αντί του Τέχα, κάπου στο τέλος της σεζόν απείλησε με αποχώρηση ελέω οικονομικών προβλημάτων, όμως τελικά παρέμεινε.

Γήπεδο: Gaz Metan (7.814)

Μεταγραφές: Υπήρξαν πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της και καλό θα είναι να περιμένουμε να δούμε τι θα προκύψει. Αποχώρησαν οι λογιζόμενοι βασικοί Μπούσου (Α, 24/0), Αουρέλιο (Μ, 36/1), Κάιαδο (Μ-Ε, 40/5), Ιβάνοφ (Μ, 30/1), Γιαζάλδε (Ε, 24/5) και Ρονδόν (Ε, 18/10). Αντ' αυτών ήρθαν οι Μαρκ (Α, Κονκόρντια, 33/5), Ντραγκίτσι (Μ, Σέπσι, 20/0), Ρόσου (Μ, Άστρα, 32/5) και Σανόχ (Μ-Ε, Πόλι Ιάσι, 26/4).

Προετοιμασία: Έδωσε τέσσερα φιλικά. Ξεκίνησε με το 3-0 επί της Αλγεθίρας, ακολούθησε το 0-0 με την Κιλμάρνοκ και το 2-0 με τη Λίνκολν Ρεντ Ιμπς. Στο τελευταίο τεστ ηττήθηκε με 1-0 από την Τσάρλτον, όπου προβλημάτισε στον τομέα της κυκλοφορίας της μπάλας.

Εκτίμηση: Ο βασικός της στόχος είναι η γρήγορη παραμονή και από κει και πέρα οτιδήποτε παραπάνω θα συνιστά υπέρβαση. Βέβαια αν παρουσιάσει την εικόνα των play out, τότε έχει τύχη για πολλά περισσότερα, αλλά ας περιμένουμε.

 

Μποτοσάνι Τι έκανε πέρσι: Έχασε την είσοδο στα play offs την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου μετά την εκτός έδρας ήττα από τη Βιτορούλ (1-0). Έτσι τερμάτισε στην 7η θέση με 36 βαθμούς (9-8-8, 31-33). Στα play out ήταν 2η με 44 βαθμούς, σε 14 ματς είχε 8 νίκες και 2 ισοπαλίες με 18-9 τέρματα.

Προπονητής: Μάριους Κρόιτορου. Ο 39χρονος τεχνικός είναι ο αντικαταστάτης του Λίβιου Τσιομποτάριου στον πάγκο της ομάδας. Δεν έχει εμπειρία ως προπονητής, αφού κρέμασε τα παπούτσια του το 2018. Έχει παίξει στην Μποτοσάνι από το 2012 έως το 2015 έχοντας 86 ματς και 8 γκολ.

Γήπεδο: Municipal (12.000)

Μεταγραφές: Έχασε σημαντικά στελέχη. Έφυγαν οι Μιχάι Ρομάν (Ε, 37/9 πέρσι), Μπούρτσα (Α, 39/2 πέρσι), Φαμπρίνι (Μ-Ε, 31/5 πέρσι), Φούλοπ (Μ-Ε, 25/8 πέρσι), Καραμπουέ (Μ, 23/0 πέρσι) και Οάιντα (Μ, 26/1). Με απλά λόγια παίκτες-κλειδιά με αποτέλεσμα για πολλούς να είναι αποδυναμωμένη με το αφεντικο, Ιφτίμε να αναζητά φορ και αμυντικό.

Προετοιμασία: Παρότι έχει αρκετές αλλαγές στην 11άδα της έδειξε καλό πρόσωπο στα φιλικά. Ξεκίνησε με το 4-0 επί της Σβατς, ακολούθως ήρθε η ήττα με 2-1 από τη Λουντογκόρετς με καλή εμφάνιση. Νίκησε τη Γιάμπλονετς (2-0), ηττήθηκε από την Ούφα (1-0) και άφησε υποσχέσεις στο 1-1 με τη Ντιναμό Κιέβου.

Εκτίμηση: Κατά την άποψή μας η Μποτοσάνι είναι ένα ερωτηματικό. Για πολλούς θα είναι μία από τις ομάδες που θα παλέψουν με νύχια και με δόντια για την παραμονή. Για άλλους θα σωθεί άνετα και θα παλέψει για την υπέρβαση της εξάδας. Εμείς λέμε να περιμένουμε να δούμε τι θα παρουσιάσει.

 

Ντινάμο Βουκουρεστίου Τι έκανε πέρσι: Έμεινε για 2η σερί σεζόν εκτός εξάδας. Στην κανονική περίοδο τερμάτισε στην 9η θέση με 32 βαθμούς (8-8-10, 29-37). Στα play out, όμως, επέδειξε καλύτερο πρόσωπο. Κατάφερε στις 14 αγωνιστικές να κάνει 8 νίκες και 3 ισοπαλίες με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 4η θέση στο -5 από την Γκαζ Μετάν.

Προπονητής: Εουγκέν Νεαγκόε. Με νέο λουκ στον πάγκο της η ομάδα του Βουκουρεστίου. Ο 52χρονος τεχνικός ανέλαβε στη θέση του Μίρτσεα Ρέντνιτς που ανέλαβε να «τρέξει» την ομάδα από διοικητικό πόστο. O Νεαγκόε προέρχεται από φανταστική περσινή σεζόν με τη Σέπσι που την καθοδήγησε έως την εξάδα.

Γήπεδο: Dinamo (15.032)

Μεταγραφές: Έχει πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της, ενώ έχει τεθεί και θέμα πώλησης του αρχισκόρερ Μοντίνι (Ε, 23/13). Θα χρειαστεί χρόνο για να βρει ρυθμό και ισορροπία. Από τις αφίξεις ξεχωρίζουν αυτές των Στράτον (Τ, Ντουναρέα, 28/0), Μπεγιάν (Α, Άστρα, 28/1), Μρζίλγιακ (Μ, Άστρα, 26/2), Ραούτσα (Μ, Βολουντάρι, 33/0) και Σιν (Μ, Πόλι Ιάσι, 33/1).

Προετοιμασία: Παρουσίασε πολύ καλή εικόνα στα φιλικά. Κέρδισε με 2-0 τη Λίνφιλντ, ακολούθως επικράτησε 3-0 της Κιλμάρνοκ, ενώ «φιλοδώρησε» με έξι τέρματα την Μπρούνος (6-2) από το Γιβραλτάρ. «Είμαστε σε καλό δρόμο», δηλώνει ο Νεαγκόε τονίζοντας, ωστόσο, πως «άλλο τα φιλικά, άλλο τα επίσημα ματς».

Εκτίμηση: Αν η Ντινάμο δεν ενδώσει στις ισραηλινές «Σειρήνες» για να παραχωρήσει τον Μοντίνι, τότε πιστεύουμε πως έχει τύχη για κάτι καλό φέτος. Και για αυτό, άλλωστε, η πρόταση μας είναι η είσοδος στην τετράδα, από τη στιγμή, μάλιστα, που η απόδοση αγγίζει το 5.00.

 

Ιάσι Τι έκανε πέρσι: Στην κανονική περίοδο έμεινε μακριά από την 6άδα. Τερμάτισε στην 8η θέση με 34 βαθμούς (10-4-12, 28-38), ενώ στα play out σώθηκε άνετα με 31 βαθμούς (3-5-6, 12-18). Highlight της χρονιάς ήταν σίγουρα το εκτός έδρας 6-3 με την Κονκόρντια.

Προπονητής: Μιχάι Τέχα. Αλλαγή σκηνικού στον πάγκο της με τον Φλάβιους Στοϊκάν να παραδίδει τη σκυτάλη στον Μιχάι Τέχα που πέρσι έκανε... παπάδες με την Γκαζ Μετάν, μετακόμισε για λίγο στη Στεάουα, αλλά δεν κατάφερε να την οδηγήσει στον τίτλο. Έτσι απολύθηκε, αλλά βρήκε γρήγορα νέο προορισμό.

Γήπεδο: Emil Alexandrescu (11.390)

Μεταγραφές: Από τις αφίξεις ξεχωρίζει σίγουρα η επιστροφή του πολύπειρου άσου Κριστέα (Ε, 10/1) από την Κραϊόβα. Στις αποχωρήσεις είχαμε αρκετές και σημαντικές. Έφυγαν οι Γκάρδος (Α, 14/1), Σανόχ (Μ-Ε, 26/4), Κάκα (Μ, 24/0), Σιν (Μ, 33/1), Ενόχ (Ε, 18/2) και Πλατίνι (Μ-Ε, 29/6).

Προετοιμασία: Έβγαλε καλή λειτουργία στην επίθεση επικρατώντας στα 3 από τα 4 φιλικά. Νίκησε τις ΣΚΑ (2-0), Μπάναντς (2-1) και Σκούπι (3-1). Προβλημάτισε, πάντως, στο τεστ με τη Βόρσκλα (ήττα, 1-0), όπου είχε «θέματα» σε όλους τους τομείς, πράγμα που επισημάνθηκε στα ρεπορτάζ.

Εκτίμηση: Με βάση το ρόστερ της και τις αλλαγές σε αυτό, η λογική λέει ότι δεν θα κινδυνεύσει άμεσα με υποβιβασμό. Η εξάδα, από την άλλη, θα συνιστά υπέρβαση. Την περιμένουμε, λοιπόν, κάπου στη μέση της βαθμολογίας.

 

Βολουντάρι Τι έκανε πέρσι: Με τη λήξη της κανονικής περιόδου φάνταζε μαζί με την Κονκόνρτια ως τα δύο γκράντε φαβορί για υποβιβασμό, ούσα στην 13η θέση με 21 βαθμούς (4-9-13, 30-46). Στα play out των 14 αγωνιστικών, όμως, έκανε την υπέρβαση. Μάζεψε 20 βαθμούς με 5 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες και εντέλει σώθηκε άνετα με 31 πόντους (5-5-4, 14-16).

Προπονητής: Κριστιάν Μπέργκοντι. Ναι, φαίνεται απίστευτο, αλλά είναι αληθινό. Ο Ιταλός που την ανέλαβε στις 8/11/2018, την αναμόρφωσε και την έσωσε, έμεινε, τελικά, στην ομάδα. Και αυτό παρότι στα τέλη Μαΐου θεωρούταν δεδομένο ότι θα αποχωρήσει, με προορισμό, είτε την Κραϊόβα, είτε τη Στεάουα.

Γήπεδο: Anghel Iordănescu (4.600)

Μεταγραφές: Το καλοκαίρι είχε σημαντικές απώλειες. Έχασε τον 1ο της σκόρερ, Τουντόριε (Ε, 38/11) που πήγε στην Άρσεναλ Τούλα, ενώ ο Ραούτσα (Μ, 33/0) μετακόμισε στην Ντινάμο Βουκουρεστίου. Από τις αφίξεις ξεχωρίζει αυτή του Αργεντινού, Γκορόμπσοφ (Μ, 36/4) από την Κονκόρντια και του Μιχαλτσέα (Ε, 26/6) από την Ακαντέμικα Κλιντσένι.

Προετοιμασία: Δεν άρεσε στα φιλικά και προβλημάτισε, ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Ξεκίνησε με το 2-0 επί της Βοζντόβατς, όμως στη συνέχεια τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά. Ηττήθηκε με 2-1 από την Τριγκλάβ, έμεινε στο 0-0 με την Τσουκαρίτσκι, ενώ έχασε με 1-0 από την Ίστρα.

Εκτίμηση: Αν ο Μιχαλτσέα μπει στα παπούτσια του Τουντόριε και βοηθήσει στο σκοράρισμα, η Βολουντάρι έχει τύχη και φέτος να γλιτώσει στο τέλος, μάλλον άνετα. Αν όχι, τότε θα έχει «θέματα» στην υπόθεση-παραμονή.

 

Χέρμανσταντ Τι έκανε πέρσι: Κατάφερε μέσω των μπαράζ να «σώσει» την παρτίδα και να παραμείνει στην κατηγορία. Στο πρώτο ματς επικράτησε στο Κλουζ με 2-0 της τοπικής Ουνιβερσιτατέα και στη ρεβάνς ηττήθηκε με 1-0. Τώρα στην κανονική διάρκεια παίζοντας μακριά από τη φυσική της έδρα τερμάτισε στη 10η θέση με 32 βαθμούς (9-5-12, 25-28), ενώ στα play out σε 14 ματς έκανε μόλις 2 νίκες και με 27 βαθμούς αναγκάστηκε να παίξει τους δύο έξτρα αγώνες.

Προπονητής: Κοστέλ Ενάτσε. Ο 46χρονος τεχνικός που πέρσι οδήγησε την Άστρα στον τελικό του Κυπέλλου και αποχώρησε λόγω των οικονομικών της προβλημάτων, θα βρίσκεται στον πάγκο της Χέρμανσταντ αντί του Βασίλε Μιριούτα, ο οποίος συμφώνησε να πάει στην Ουγγαρία και δη στην Κισβάρντα.

Γήπεδο: Stadionul Municipal (14.200)

Μεταγραφές: Βλέποντας κανείς τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της, θα διαπιστώσει - τουλάχιστον στα χαρτιά - πως θα παρουσιαστεί πιο δυνατή από πέρσι. Οι δυνατές αφίξεις είναι αυτές των Γιαζάλδε (Ε, Γκαζ Μετάν, 24/5), Βιέρα (Α, Σέπσι, 46/1) και Μπούσου (Α, Γκαζ Μετάν, 24/0).

Προετοιμασία: Είχε καλή εικόνα στα τέσσερα φιλικά που έδωσε και πανηγύρισε ισάριθμες νίκες. Ξεκίνησε με το 1-0 επί της Ρεσίτσα, όπου ξεπιανόταν. Ακολούθησε το 8-0 επί της Σελιμπάρ, όπου δεν προσφέρεται για συμπεράσματα, για να έρθουν οι νίκες επί της Παντούρι (4-1) και Csikszereda (2-0), όπου ήταν καλή σε όλους τους τομείς.

Εκτίμηση: Ο πρώτος στόχος της Χέρμανσταντ είναι η γρήγορη παραμονή. Να μην μπλέξει δηλαδή σε μπαράζ, όπως πέρσι. Αν τώρα ρολάρει σε συνδυασμό με το γεγονός ότι φέτος δεν θα είναι «τσιγγάνα», αλλά θα παίζει στην έδρα της μπορεί να κοιτάξει και πιο ψηλά.

 

Κίντια Ταργκόβιστε Τι έκανε πέρσι: Πέτυχε την υπέρβαση και κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της να προβιβαστεί στην πρώτη κατηγορία. Έπειτα από 38 αγωνιστικές κατάφερε να συγκεντρώσει 88 βαθμούς (27-7-4, 79-33) και να ανέβει ως πρώτη στη μεγάλη κατηγορία με την πόλη του Ταργκόβιστε να έχει εκπρόσωπο στα σαλόνια έπειτα από 21 χρόνια.

Προπονητής: Βιορέλ Μολντοβάν. Ως ποδοσφαιριστής έκανε σπουδαία καριέρα όντας δις πρώτος σκόρερ στην Ελβετία (1996, 1997). Πήρε πρωτάθλημα με την Γκρασχόπερς (1998) και με τη Ναντ (2001), ενώ στέφθηκε δις Κυπελλούχος στη Ρουμανία με τη Ντινάμο (2006, 2007). Ως προπονητής, όμως, ακόμα ψάχνεται.

Γήπεδο: Ilie Oană Stadium (15.073) - Η φυσική της έδρα είναι το Stadionul Eugen Popescu (12.500)

Μεταγραφές: Έκανε δύο-τρεις κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι που μπορούν να τη βοηθήσουν να σταθεί, όμως για να σωθεί, έχει πολύ δρόμο... Πήρε δανεικούς τους Μπικ (Μ, 9/0) και Μπουρλάκου (Ε, 9/0 με την Πόλι Ιάσι) από την Ουν Κραϊόβα, ενώ απέκτησε και τον Βόντουτ από την Μπεϊτάρ (Ε, 29/3 μαζί με τις συμ. με Βιτορούλ). Αρκούν; Ας περιμένουμε, στα χαρτιά, πάντως, όχι...

Προετοιμασία: Στα φιλικά έπαιξε με ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας και δυναμικής. Κέρδισε τις Ακαντέμικα Κλιντσένι (3-1), Csikszereda (2-0), Μουν. Μπρασόφ (5-0), έμεινε στο 0-0 με τις Πετρολούλ 52 και Άρτζες, ενώ ηττήθηκε με 3-1 από τη Βιτορούλ. Και στην ούγια γράφει ότι ουδείς έβγαλε ασφαλή συμπεράσματα.

Εκτίμηση: Κατά την άποψη μας και βάσει των κινήσεων που έκανε, δεν πείθει ότι μπορεί να σωθεί. Εκτός και αν ομάδες, όπως η Μποτοσάνι, Άστρα, Βολουντάρι και Σέπσι είναι τόσο κακές που θα της επιτρέψουν - τουλάχιστον μία - να διεκδικήσει την παραμονή της μέσω των μπαράζ.

 

Ακαντέμικα Κλιντσένι Τι έκανε πέρσι: Έγραψε ιστορία, καθώς με τη 2η θέση στο πρωτάθλημα της β' κατηγορίας ανέβηκε για πρώτη φορά στα μεγάλα σαλόνια. Συγκέντρωσε 87 βαθμούς σε 38 αγώνες (28-3-7, 77-24) έχοντας την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.

Προπονητής: Ίλιε Ποενάρου. Βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας από τον Ιανουάριο του 2018. Από εμπειρία θα έλεγε κανείς λίγα πράγματα. Εργάστηκε τη σεζόν 2014-15 στη Βολουντάρι, ενώ για δύο χρόνια πέρασε από τα κλιμάκια της Ντινάμο Βουκουρεστίου.

Γήπεδο: Stadionul Clinceni (4.500)

Μεταγραφές: Μεταγραφικά κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά... Αν θέλει κανείς να ξεχωρίσει κάποιες από τις αφίξεις αυτές είναι του Μολδαβού Κεμποτάρου (Μ, 24/4) από τη ρωσική Σιμπίρ και του Ματέι (Μ, 14/0, Κονκόρντια). Έχασε και τον στράικερ Μιχαλτσέα (26/6) που μετακόμισε στη Βολουντάρι.

Προετοιμασία: Στα φιλικά έδειξε να έχει «θέματα» στην αμυντική της λειτουργία, πράγμα που τονίστηκε από τον Ποενάρου. Ξεκίνησε με ήττα από την Κίντια (3-1), ακολούθως είχε 3 ισοπαλίες με Ακαντέμια Πάντεφ (1-1), Σεμπάιλ (0-0) και Ντουνάβ 2010 (2-2) και έκλεισε με το 3-0 επί της Κονκόρντια.

Εκτίμηση: Είναι άπειρη... Μεταγραφικά δεν ενισχύθηκε σημαντικά, όπως θα περίμενε κανείς ως νεοφώτιστη, επομένως προβάλλει ως το μεγάλο φαβορί για απευθείας υποβιβασμό στη 2η κατηγορία.

 

Επιμέλεια: Κώστας Τέο

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ