foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ72
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Κίνα, Super League: Preview σεζόν 2019

Previews Πρωταθλημάτων | 26 Φεβ 2019 18:04
Κίνα.jpg

Τέσσερις ομάδες αναμένεται και φέτος να ξεχωρίσουν και να αποτελέσουν την τετράδα της CSL (Chinese Super League). Η πρωταθλήτρια Σανγκάη ΣΙΠΓ έχασε τον πολυτιμότερο παίκτη της (Γου Λέι) αλλά φιλοδοξεί να διατηρήσει τα κεκτημένα. Η Γκουανγκζού θέλησε να γίνει η… εθνική Κίνας και η Σάντονγκ αναμένεται να παλέψει με την Γκουοάν για την 3η θέση. Επιστρέφει έπειτα από επτά χρόνια η κάτοχος του τίτλου του 2004, Σενζέν, η οποία στα χαρτιά είναι και η πιο αδύναμη ομάδα. Ξεκινάει με όνειρα και σούπερ μεταγραφές η Νταλίαν, πέφτει... πιστόλι από την Τιαντζίν Τιανχάι, που ταλανίζεται από τρομερά διοικητικά και αγωνιστικά προβλήματα.

Σύστημα διεξαγωγής

Δεν έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά το σύστημα διεξαγωγής, που περιλαμβάνει 30 αγωνιστικές (κάθε μία ομάδα αντιμετωπίζει δις τις υπόλοιπες, εντός κι εκτός έδρας). Οι δύο πρώτοι και ο Κυπελλούχος θα αγωνιστούν απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και ο τρίτος στον τρίτο προκριματικό γύρο. Υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες ομάδες.

Οι ομάδες της Chinese Premier League

Σανγκάη ΣΙΠΓ

Τι έκανε πέρυσι: Η χρονιά δεν ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του γνωστού μας Βίτορ Περέιρα, καθώς αποκλείστηκε στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ από την Κασίμα, ενώ και στο Κύπελλο έμεινε εκτός στα προημιτελικά από την Γκουοάν. Στο κρισιμότερο ματς όμως τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος άλωσε το «σπίτι» της Γκουοανγκζού Εβεργκράντε, ανατρέποντας το κατεστημένο της χώρας και παράλληλα κατακτώντας το παρθενικό πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Προπονητής: Ο Βίτορ Περέιρα ανέλαβε πριν από την έναρξη της περσινής χρονιάς και δέχτηκε δριμεία κριτική σε κάποιο σημείο της σεζόν. Στο τέλος όμως δικαιώθηκε και πλέον απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της διοίκησης.

Έδρα: Shanghai Stadium (56.000)

Μεταγραφές: Ήρθε σε συμφωνία με τον Μάρκο Αρναούτοβιτς, αλλά όχι και με την Γουέστ Χαμ κι έτσι το deal δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Δεν ενισχύθηκε καθόλου, ενώ πόνεσε η αποχώρηση του Κινέζου «Μέσι» Γου Λέι (151 γκολ σε 296 συμμετοχές), για την Εσπανιόλ.

Προετοιμασία: Αρκετά θετικό πρόσωπο έδειξε στα φιλικά. Στα σημαντικότερα από αυτά αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 με Μίντιλαντ και 1-1 με Μπρεστ. Το Σάββατο ξεκίνησε ιδανικά τη χρονιά με την κατάκτηση του Σούπερ Καπ, απέναντι στην Γκουοάν (2-0).

Εκτίμηση: Κακά τα ψέματα είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, αφού κράτησε όλο τον περσινό κορμό και οι Χουλκ, Όσκαρ, Έλκεσον και Αχμέντοφ είναι πολυτέλεια για τα γήπεδα της Ασίας. Είναι μεγάλο το κενό του Γου Λέι, όμως δεν θα την σταματήσει να σκοράρει.

 

Γκουανγκζού Εβεργκράντε

Τι έκανε πέρυσι: Για πρώτη φορά μετά από εφτά ολόκληρα χρόνια έπεσε από την κορυφή, ενώ έμεινε χωρίς να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο. Ξεκίνησε κάκιστα και όταν αποφάσισε να ενισχυθεί με τους Ταλίσκα και Παουλίνιο είχε χάσει αρκετό έδαφος στη μάχη του πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά στο ματς που έκρινε τον τίτλο με τη Σανγκάη ΣΙΠΓ, προηγήθηκε 3-2, αλλά στο τέλος έχασε 4-5. Στο Τσάμπιονς Λιγκ απέτυχε παταγωδώς, καθώς αποκλείστηκε στους «16» από την Τιαντζίν Κουαντζιάν.

Προπονητής: Δεν δείχνει ότι μπορεί ο Φάμπιο Καναβάρο, ο οποίος ανέλαβε πέρυσι στη δεύτερη του θητεία στο σύλλογο. Την πρώτη φορά απολύθηκε στα μέσα της σεζόν. Για την ώρα διατηρείται στον πάγκο, όμως είναι άγνωστο τι θα επακολουθήσει σε περίπτωση που δεν ξεκινήσουν ιδανικά τα πράγματα.

Έδρα: Tianhe Stadium (58.500)

Μεταγραφές: Αγόρασε με κανονική μεταγραφή τους Παουλίνιο (19/13) και Ταλίσκα (18/16), ενώ παράλληλα απέκτησε πολλούς Κινέζους διεθνείς με στόχο να προπονούνται όλοι μαζί ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022. Αποχώρησε δανεικός για την Παλμέιρας ο ηγέτης και άλλοτε ελπιδοφόρος Βραζιλιάνος Ρικάρντο Γκουλάρτ (104/71), ενώ έκανε τράμπα παραχωρώντας τον Αλαν (66/37) ως δανεικό στην Τιαντζίν Τιανχάι και παίρνοντας αρκετούς διεθνείς γηγενείς, αυτές ήταν και οι δύο σημαντικότερες αποχωρήσεις. Σούπερ σεζόν έκανε στη Ν.Κορέα ο στόπερ Παρκ Τζι Σου, που αποκτήθηκε από την Γκιεογκνάμ. Λογικά θα βοηθήσει και ο Άγγλος αμυντικός Μπράουνινγκ, ο οποίος έχει το πλεονέκτημα της κινέζικης υπηκοότητας λόγω του πατέρα του.

Προετοιμασία: Προβλημάτισε αρκετά στα φιλικά και χρειάζεται χρόνο για να δέσει. Στα σημαντικότερα από αυτά έχασε 2-0 από Ζίλινα και Ντιναμό Μπρεστ, ενώ αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Ρίγα.

Εκτίμηση: Η παρουσία των Ταλίσκα και Παουλίνιο την ανεβάζει επίπεδο, όμως αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Ο Φάμπιο Καναβάρο δεν το έχει, καθώς μετράει μόνο αποτυχίες στην καριέρα του… Θα παλέψει για τον τίτλο, αλλά δύσκολα θα τον κατακτήσει.

 

Σάντονγκ Λούνενγκ

Τι έκανε πέρυσι: Πάλεψε μέχρι και τα 2/3 του πρωταθλήματος για τον τίτλο, όμως στο τέλος ξέμεινε από δυνάμεις. Το θετικό είναι ότι επέστρεψε στο προσκήνιο μετά από δύο διαδοχικές κακές σεζόν, αφού είναι από τις μεγάλες δυνάμεις της χώρας και η κορυφαία ομάδα της περασμένης δεκαετίας. Έχασε το Κύπελλο στους διπλούς τελικούς από την Γκουοάν (2-2 εντός, 1-1 εκτός), αλλά αυτό δεν αναιρεί τίποτα.

Προπονητής: Μετά από πάρα πολλά ευρωπαϊκά ονόματα που πέρασαν και δεν ακούμπησαν, βρήκε τον κατάλληλο στο πρόσωπο ενός δικούς της παιδιού, του Λι Ξιαοπένγκ, που στην καριέρα του αγωνίστηκε μόνο στο σύλλογο και στην πρώτη του σεζόν αναδείχτηκε ως ο κορυφαίος τεχνικός του περσινού πρωταθλήματος.

Έδρα: Jinan Olympic Sport Stadium (56.808)

Μεταγραφές: Δεν υπήρξαν πολλές ανακατατάξεις στο ρόστερ. Πλήγμα αποτελεί η αποχώρηση του ηγέτη και κορυφαίου της παίκτη την τελευταία διετία Ντιέγκο Ταρντέλι (73/41). Έκανε το «μπαμ» με την απόκτηση του Μαρουάν Φελαϊνί, που αποκτήθηκε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Προετοιμασία: Εξαιρετική εικόνα άφησε στα σημαντικότερα φιλικά προετοιμασίας. Κέρδισε 2-1 Μεϊζού Χάκα, 2-1 Όκλαντ, 3-1 Σαγκάν Τόσου και παράλληλα την προηγούμενη Τρίτη επιβλήθηκε 4-1 της Ανόι για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και πήρε την πρόκριση για τους ομίλους της διοργάνωσης.

Εκτίμηση: Θα είναι και φέτος σίγουρα μέσα στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Διαθέτει ποιότητα και φανέλα για να είναι ανταγωνιστική και να παίρνει αυτό που θέλει, κόντρα σε βατούς αντιπάλους. Θα βγάλει ενέργεια πάντως και θα παλέψει μέχρι ένα σημείο για το πρωτάθλημα.

 

Γκουοάν Πεκίνου

Τι έκανε πέρυσι: Στο κρισιμότερο σημείο έμεινε από… καύσιμα. Έπαιξε εξαιρετικό επιθετικό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο, αλλά παράλληλα αμυντικά έμπαζε από παντού. Τελικά τερμάτισε στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος, όμως στο τέλος έκλεισε θετικά τη σεζόν με την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Προπονητής: Έσωσε το κεφάλι του για την ώρα ο Ρότζερ Σμιντ, ο οποίος κοντεύει σχεδόν δύο χρόνια στο σύλλογο. Η διοίκηση του είχε δώσει τελεσίγραφο, αφού αν δεν έπαιρνε το Κύπελλο θα αποτελούσε παρελθόν. Επιθετικά έχει ανεβάσει επίπεδο τους «πράσινους».

Έδρα: Workers Stadium

Μεταγραφές: Κινήθηκε μεθοδικά και προσεκτικά στο μεταγραφικό παζάρι με στόχο να ενισχυθεί εκεί που πονάει. Αποκτήθηκε από την Τζέονμπουκ ο διεθνής Νοτιοκορέατης αμυντικός Κιμ Μιν Τζάε, ο οποίος φέρεται να απέρριψε πρόταση της Γουότφορντ. Ξεχωρίζουν οι προσθήκες του ομογενή μέσου Νικ Γενάρη και του μέσου Τζον Χου Σαετέρ, που πήραν την κινέζικη υπηκοότητα και λογίζονται ως γηγενείς. Επίσης, απέκτησε τον επιθετικό Ζανγκ Γιουνίνγκ που πέρασε από την Ευρώπη αλλά δεν... ακούμπησε. Σημαντικότερες αποχωρήσεις αυτές των επιθετικών Τζόναθαν Σοριάνο (12/9) και Γουέι Σιχάο (18/2).

Προετοιμασία: Στα σημαντικότερα φιλικά ηττήθηκε 2-0 από Σάλτσμπουργκ, 1-0 από Ριέκα, 4-0 από Σλάβια Πράγας, εντούτοις κέρδισε στα πέναλτι την Μάτερσμπουργκ (1-1 κ.δ.). Στο Σούπερ Καπ ηττήθηκε το περασμένο Σάββατο 2-0 από τη Σανγκάη, όμως ήταν καλύτερη.

Εκτίμηση: Τα πρώτα δείγματα που άφησε είναι θετικά. Ενδεικτικό της καλής απόδοσης που έπιασε το περασμένο Σάββατο είναι ότι ενώ pre game η νίκη της πλήρωνε 4+, γύρισε σε φαβορί στη διάρκεια του ματς. Αν βρει λύσεις στην άμυνα, θα μπορέσει να μείνει ζωντανή μέχρι το τέλος στην κούρσα του τίτλου.

 

Γιανγκσού Σουνίνγκ

Τι έκανε πέρυσι: Η χρονιά είναι επιτυχημένη βάσει της ποιότητας με την 5η θέση του πρωταθλήματος, όμως έχασε τον στόχο που είχε θέσει πριν από την έναρξη με την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ρεαλιστικά θα ήταν υπέρβαση αν το είχε καταφέρει.

Προπονητής: Ο Ρουμάνος Κοσμίν Ολαρόιου είναι «γάτος». Αντικατάστησε λίγο μετά το ξεκίνημα τον Φάμπιο Καπέλο το έργο του θεωρείται επιτυχημένο. Αποτελεί εγγύηση και μόνο η παρουσία του ότι τα πράγματα θα είναι καλά και φέτος.

Έδρα: Nanjing Olympic Sports Center (61.443)

Μεταγραφές: Τίποτα το σημαντικό δεν άλλαξε στο ρόστερ, καθώς προτίμησε να μην ενισχυθεί καθόλου. Δεν πρόκειται να λείψει κανείς από αυτούς που αποχώρησαν.

Προετοιμασία: Στο σημαντικότερο φιλικό προετοιμασίας που έδωσε πριν από λίγες μέρες φάνηκε πανέτοιμη, επικρατώντας 3-1 της Χεμπέι με τους αστέρες Τεσέιρα και Έντερ να βρίσκουν δίχτυα.

Εκτίμηση: Θα είναι και φέτος από τις σταθερά καλές ομάδες του πρωταθλήματος. Ο Ολαρόιου δεν έκανε μεταγραφές και αυτό είναι δείγμα της εμπιστοσύνης που έχει στο ρόστερ. Αναμένεται να τερματίσει και πάλι στην πεντάδα.

 

Χεμπέι

Τι έκανε πέρυσι: Δεν μπόρεσε να επαναλάβει την προ διετίας εξαιρετική πορεία. Τερμάτισε στην 6η θέση του πρωταθλήματος σε μία πολύ δύσκολη και μπερδεμένη χρονιά από όλες τις απόψεις.

Προπονητής: Ο Ουαλός Κρις Κόουλμαν αντικατέστησε τον Χιλιανό Μανουέλ Πελεγκρίνι τον περασμένο Ιούλιο. Ξεκίνησε αρκετά άσχημα, αλλά με διαδοχικά επιτυχημένα αποτελέσματα στο τέλος πήρε την 6η θέση και την εμπιστοσύνη όλων.

Έδρα: Langfang Stadium (33.060)

Μεταγραφές: Απέκτησε μόνο τον Βραζιλιάνο παικταρά Μαρκάο, ο οποίος σκόραρε 41 τέρματα σε 51 εμφανίσεις την τελευταία διετία με τη φανέλα της Γκιεογκνάμ στη Ν.Κορέα. Είναι ταχύτατος, έχει τελειώματα και λογικά θα κάνει τη διαφορά. Αποχώρησε για τη Σάο Πάολο ο μέσος Ερνάνες, ενώ άφησε ελεύθερο τον Τούρκο στόπερ Γκιουλούμ. Μεταγραφή της τελευταίας στιγμής ο Άγγλος στόπερ Άντι Ράσελ, ο οποίος είναι διεθνής με το Χονγκ Κονγκ και δεν θα πιάσει θέση ξένου.

Προετοιμασία: Στο σημαντικότερο φιλικό ματς που έδωσε, δεν μπόρεσε να κάνει και πολλά. Ηττήθηκε 2-0 από την Τσέχικη Γιάμπλονετς. Γενικά χρειάζεται τη γρήγορη προσαρμογή του Μαρκάο, στον οποίο στηρίζει πολλά για να βοηθήσει τον Λαβέτσι. Εκτίμηση: Στο τέλος της περσινής σεζόν έδειξε θετικά δείγματα γραφής ο Κρις Κόουλμαν και αναμένεται να παρουσιάσει ακόμα ένα καλύτερο σύνολο, καθώς είχε την ηρεμία να δουλέψει στη διάρκεια της προετοιμασίας. Μπορεί να τερματίσει στην εξάδα.

 

Σανγκάη Σένχουα

Τι έκανε πέρυσι: Μόνο επιτυχημένη δεν θεωρείται η πορεία σε όλες τις διοργανώσεις. Η 7η θέση του πρωταθλήματος ήρθε πολύ δύσκολα, ενώ εκτός έδρας εμφάνισε χτυπητές αδυναμίες. Στο Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων και στο Κύπελλο έμεινε νωρίς εκτός από ομάδα Γ’ κατηγορίας!

Προπονητής: Ο Ισπανος Κίκε Σάντσες Φλόρες πήρε τη θέση του Γου Τζινκούι. Ο πρώην τεχνικός της Εσπανιόλ έχει πολύ δύσκολο έργο μπροστά του, όμως διαθέτει τις ικανότητες να επαναφέρει το σύλλογο στο δρόμο των επιτυχιών.

Έδρα: Hongkou Football Stadium (33.060)

Μεταγραφές: Αποχώρησαν οι επιθετικοί Ντεμπά Μπα (17/5) και Ομπαφέμι Μάρτινς (40/19), ενώ δεν θα επηρεάσουν οι υπόλοιπες αποχωρήσεις. Έκανε την έκπληξη με την απόκτηση του Οντιόν Ιγκάλο, ο οποίος πέτυχε 36 τέρματα την τελευταία διετία με την Τσανγκτσούν Γιατάι.

Προετοιμασία: Θετική εικόνα είχε στα περισσότερα φιλικά. Ηττήθηκε 1-0 από Καϊζεσλάουτερν και ΤΣΣΚΑ Σόφιας, αναδείχτηκε ισόπαλη 0-0 με Νιου Ίνγκλαντ και 2-2 με Στεάουα, ενώ κέρδισε 1-0 την Μονς.

Εκτίμηση: Πολύ δύσκολα θα μπει στην τετράδα. Αναμένεται πάντως να πάει καλύτερα από πέρυσι, αφού με την παρουσία του Ιγκάλο ανέβηκε επίπεδο. Επιθετικά δεν θα έχει πρόβλημα, αλλά είναι οι εκτός έδρας αδυναμίες είναι κάτι που θα πρέπει να διορθώσει ο νεοφερμένος κόουτς Κίκε Σάντσες.

 

Ρένχε Πεκίνου

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν η ευχάριστη έκπληξη της περσινής χρονιάς, καθώς έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητα στην επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία και εξασφάλισε πανεύκολα την παραμονή.

Προπονητής: Ο Λουίς Γκαρσία αποχώρησε για την Βιγιαρεάλ μετά το τέλος του πρωταθλήματος και στη θέση του ανέλαβε ο γνωστός μας Αλεξάντερ Στανόγιεβιτς (πέρασε για ένα... φεγγάρι από τον ΠΑΟΚ), ο οποίος έχει την εμπειρία από το πρωτάθλημα, καθώς παλαιότερα είχε εργαστεί στην Γκουοάν.

Έδρα: Fengtai Stadium (31.043)

Μεταγραφές: Αναμένεται να βοηθήσει ο επιθετικός Σονέ Αλούκο, ο οποίος αποκτήθηκε από την Ρέντινγκ. Αυτή ήταν και η μοναδική μεταγραφή που έκανε, ενώ από τις αποχωρήσεις αυτή που ξεχωρίζει είναι αυτή του Μουκαντζό (17/7).

Προετοιμασία: Στα σημαντικότερα φιλικά που έδωσε έδειξε καλό πρόσωπο. Αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με Κράσνονταρ και Βίντι, ενώ ηττήθηκε 4-1 από Σπάρτα Πράγας και 3-0 από Λωζάννη.

Εκτίμηση: Δύσκολα θα επαναλάβει την περσινή πορεία. Μπορεί να μην άλλαξε σχεδόν τίποτα στο ρόστερ, εντούτοις η αποχώρηση του Λουίς Γκαρσία μπορεί να αποδειχτεί καθοριστική. Ο Ισπανός τεχνικός είχε το μεγαλύτερο μερίδιο από την περσινή χρονιά και η παρουσία του Στανόγιεβιτς μπορεί να είναι καταστροφική. Θα δώσει μάχη μέχρι το τέλος για την αποφυγή του υποβιβασμού.

 

Τιαντζίν Τανχάι

Τι έκανε πέρυσι: Παταγώδης αποτυχία η περσινή χρονιά για την Τιαντζίν, η οποία κινδύνεψε κάποια στιγμή ακόμα και με υποβιβασμό. Τα οικονομικά προβλήματα βγήκαν στην επιφάνεια για τα καλά και οι αστέρες της αποχώρησαν σιγά – σιγά ένας ένας από το καλοκαίρι. Μόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ τα πήγε καλά, όπου και έφτασε μέχρι τους «8».

Προπονητής: Ο κορυφαίος Ν.Κορεάτης τεχνικός Τσόι Κανγκ – Χι είχε συμφωνήσει να αναλάβει, όμως ο ιδιοκτήτης του συλλόγου μπήκε στη φυλακή για το οικονομικό σκάνδαλο των «πυραμίδων» και αναγκάστηκε να αλλάξει έμβλημα και την ονομασία της από Κουαντζιάν σε Τιανχάι. Ο Τσόι αναγκαστικά αποχώρησε γιατί είχε συμβόλαιο ύψους 6 εκ. δολαρίων τον χρόνο και στη θέση του ανέλαβε ο γηγενής Σεν, που πέρυσι είχε εκτελέσει σε κάποιο διάστημα χρέη υπηρεσιακού.

Έδρα: Tianjin Olympic Center Stadium (54.696)

Μεταγραφές: Αποχώρησαν οι πολύτιμοι γηγενείς διεθνείς μέσοι Ζάο Ξουρί, Ζανγκ Ξιουγουέι και ο διεθνής αμυντικός Λιου Γιμίνγκ. Επίσης η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια με τον «κανονιέρη» Άντονι Μοντέστ. Θα βοηθήσουν οι Βραζιλιάνοι Άλαν, Ζουβάνιο και Ρενατίνιο, ενώ φευγάτος είναι ο σταρ Πάτο. Ενισχύθηκε και με ορισμένους μέτριους γηγενείς.

Προετοιμασία: Που να υπάρχει μυαλό για σοβαρά φιλικά, αφού μόνο ιδανικά δεν κύλησε η προετοιμασία. Τα οικονομικά προβλήματα βγαίνουν στην επιφάνεια το ένα μετά το άλλο. Στους παίκτες οφείλονται αρκετά χρήματα, μόνο ο προπονητής Καναβάρο είναι να πάρει 10 εκ. ευρώ. Ο Πάτο επίσης ένα... σκασμό λεφτά όπως και πάρα πολλοί ακόμα.

Εκτίμηση: Αν δεν υπήρχαν οι μεταγραφές των ξένων θα ήταν το πρώτο φαβορί για υποβιβασμού. Γενικά είναι όμως άγνωστο το μέχρι πότε θα αντέξει. Το κλίμα είναι κάκιστο, οι παίκτες απλήρωτοι και δεν υπάρχει κανονικός προπονητής. Θα δώσει μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή για την παραμονή.

 

Γκουανγκζού ΡΦ

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν από τις μεγάλες απογοητεύσεις της χρονιάς. Κινδύνεψε ακόμα και με υποβιβασμού, ωστόσο έδειξε σοβαρότητα τις τελευταίες αγωνιστικές και απέφυγε τα χειρότερα. Επιθετικά ήταν σούπερ, όμως ανασταλτικά απαράδεκτη και σε πολλές περιπτώσεις δέχτηκε… αστεία γκολ.

Προπονητής: Ο Σέρβος Ντράγκαν Στόικοβιτς συνεχίζει στον πάγκο από τον Αύγουστο του 2015. Αρκετές φορές έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση κυρίως λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων, όμως δεν φέρει μεγάλη ευθύνη.

Έδρα: Yuexiushan Stadium (18.000)

Μεταγραφές: Ανέβηκε επίπεδο με την απόκτηση του Μούσα Ντεμπελέ από την Τότεναμ, ενώ αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά και ο μεσοεπιθετικός Ντιά Σαμπά, που ήρθε από την Χαποέλ Μπερ Σεβά. Σημαντικότερες αποχωρήσεις αυτές του μεσοεπιθετικού Ρενατίνιο και του χαφ Ούρσο. Βγαίνει όμως κατά πολύ κερδισμένη από το πάρε - δώσε.

Προετοιμασία: Στα σημαντικότερα φιλικά που έδωσε στην Αυστραλία αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Ροκντέιλ Σίτι Σανς, ενώ κέρδισε 2-1 τη Σίδνεϊ Ολύμπικ.

Εκτίμηση: Έχει ανέβει επίπεδο σε σχέση με την περσινή σεζόν. Αν καταφέρει να βρει λύσεις στην κάκιστη ανασταλτική λειτουργία, μπορεί να μπει μέσα στην εξάδα που είναι και το ταβάνι βάσει ποιότητας των γηγενών στο ρόστερ.

 

Ντάλιαν Λιφάνγκ

Τι έκανε πέρυσι: Το ξεκίνημα ήταν καταστροφικό για τη νεοφώτιστη Ντάλιαν, η οποία στην πρεμιέρα διασύρθηκε χάνοντας 8-0 από τη Σανγκάη ΣΙΠΓ. Από τη στιγμή που ανέλαβε όμως ο Μπερντ Σούστερ βρήκε ρυθμό και κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή, έστω και αν έπαιξε με τη φωτιά στο τέλος.

Προπονητής: Ο Τσόι Κανγκ - Χι είναι με διαφορά ο καλύτερος προπονητής όλων των εποχών στη Ν.Κορέα, ενώ συνολικά έχει κατακτήσει και δύο φορές το Τσάμπιονς Λιγκ με την Τζέονμπουκ. Αντικατέστησε τον Μπερντ Σούστερ, με τον οποίο το συμβόλαιο λύθηκε κοινή συναινέση.

Έδρα: Dalian Sport Center (61.000)

Μεταγραφές: Η προσθήκη της τελευταίας στιγμής του Μάρεκ Χάμσικ δείχνει και τις βλέψεις που έχει φέτος, ενώ αποκτήθηκε και ο επιθετικός Εμανουέλ Μπόατενγκ από τη Λεβάντε. Ενισχύθηκε με σούπερ γηγενείς για τα δεδομένα και σε συνδυασμό με το ότι κράτησε τον Καράσκο μπορεί να μπει τουλάχιστον στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα.

Προετοιμασία: Στο σημαντικότερο φιλικό που έδωσε ηττήθηκε 2-0 από τη Βίντι. Είναι λογικό να χρειάζεται χρόνο για να δέσει, καθώς αποκτήθηκαν πέντε ενδεκαδάτοι παίκτες.

Εκτίμηση: Αναμένεται να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη σε σχέση με πέρυσι. Θα στηρίξει και πάλι πολλά στην έδρα της για να σωθεί εύκολα και να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω. Δεν είναι από τις ομάδες, που θα κινδυνεύσουν.

 

Χενάν

Τι έκανε πέρυσι: Για μεγάλο διάστημα ήταν μέσα στην επικίνδυνη ζώνη και το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό, όμως στο τελευταίο 1/3 του πρωταθλήματος με διαδοχικά επιτυχημένα αποτελέσματα κατάφερε να παραμείνει στη Σούπερ Λιγκ.

Προπονητής: Ο Γουάνγκ Μπαοσάν ανέλαβε στη μέση της περσινής σεζόν και είναι ο βασικός λόγος, που η Χενάν κατάφερε να σωθεί. Με την έλευσή του άλλαξε άμεσα την εικόνα της ομάδας του, αλλά και την ψυχολογία των παικτών του.

Έδρα: Zehngzhou Hanghai Stadium (29.860)

Μεταγραφές: Δεν άλλαξε σχεδόν τίποτα μεταγραφικά. Αποχώρησε ο Τσέχος μέσος Μπότσκαλ, που έτσι κι αλλιώς δεν βρήκε χώρο στο ρόστερ, ενώ άφησε ελεύθερο και τον Πορτογάλο επιθετικό Ρικάρντο Βαζ Τε (26/16).

Προετοιμασία: Αρκετά θετικό πρόσωπο έδειξε στα σημαντικότερα φιλικά που έδωσε. Ηττήθηκε 2-1 από Ούφα και 1-0 από Έστερσουντ, κέρδισε 1-0 τη Λέφσκι Σόφιας και αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με τη Βίσλα Πλοκ.

Εκτίμηση: Σταθερά θα δώσει και φέτος τη δική της μάχη για να παραμείνει στην κατηγορία. Το θετικό είναι ότι κράτησε τον περσινό κορμό παικτών και ο Μπαοσάν είναι ο κατάλληλος για να πετύχει το στόχο της.

 

Τσονκίνγκ Λιφάν

Τι έκανε πέρσι: Έμοιαζε χαμένη από χέρι, καθώς ήταν για μεγάλο διάστημα στη ζώνη του υποβιβασμού και παράλληλα δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί την έδρα της. Στα τελευταία παιχνίδια έκανε σημαντικές νίκες και απέφυγε τον υποβιβασμό.

Προπονητής: Ο Τζόρντι Κρόιφ αντικατέστησε τον γνωστό μας Πάουλο Μπέντο και τα πήγε εξαιρετικά. Ακόμα και αν δεν ξεκινήσει καλά, δύσκολα θα απομακρυνθεί από τη διοίκηση.

Έδρα: Chongqing Olympic Sports Center (58.680)

Μεταγραφές: Διατήρησε όλη την περσινή ομάδα και κανένας από αυτούς που αποχώρησαν δεν θα της λείψει. Η σημαντικότερη μεταγραφή που έκανε είναι του Πολωνού βιρτουόζου, Άντριαν Μερτσεγιόφσκι, που θα βοηθήσει πάρα πολύ.

Προετοιμασία: Στα περισσότερα φιλικά που έδωσε αντιμετώπισε ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών οπότε δεν αποτελούν κριτήριο για την αγωνιστική της ετοιμότητα.

Εκτίμηση: Θα παλέψει για την παραμονή της στην κατηγορία. Θα βασιστεί κυρίως στο επιθετικό της παιχνίδι και δεν θα τη δούμε σε παθητικό ρόλο. Θεωρούμε πως έχει την ικανότητα για να σωθεί έστω και οριακά.

 

Tιαντζίν Τέντα

Τι έκανε πέρυσι: Έστω και την ύστατη στιγμή μπόρεσε να διατηρηθεί στη Σούπερ Λιγκ, καθώς στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν μέσα στην επικίνδυνη ζώνη. Αποδείχτηκε καθοριστική η νίκη με ανατροπή 3-1 κόντρα στην Νταλίαν, λίγο πριν το τέλος.

Προπονητής: Συνεχίζει με τον Ούλι Στίλικε στον πάγκο, στον οποίο πιστώνονται και οι δύο τελευταίες χρονιές που δεν υποβιβάστηκε. Ο Γερμανός τεχνικός έχει και πάλι δύσκολο έργο, όμως έχει δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει στα δύσκολα.

Έδρα: Τianjin Olympic Center Stadium (54.696)

Μεταγραφές: Έκανε μία και μόνο προσθήκη, η οποία όμως θα κάνει και τη διαφορά στην επίθεση. Ο Σάντρο Βάγκνερ ήρθε από την Μπάγερν, ενώ αποχώρησε ο απογοητευτικός πέρυσι Όμπι Μίκελ.

Προετοιμασία: Δεν είχε καλή απόδοση στα σημαντικότερα φιλικά που έδωσε, καθώς έχασε 4-1 από Βέντισπιλς και 2-1 από Μπίλεφελντ, ενώ αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Λίντσερ.

Εκτίμηση: Ο Βάγκνερ θα λύσει και το τεράστιο πρόβλημα στην επίθεση, όμως οι γηγενείς είναι αρκετά αδύναμοι. Θα είναι μεγάλη επιτυχία αν δεν μπλέξει μέχρι και την τελευταία αγωνιστική.

 

Γουχάν Ζαλ

Τι έκανε πέρυσι: Επιστρέφει μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια στη Σούπερ Λιγκ. Κατάφερε να εξασφαλίσει σχετικά εύκολα την άνοδο, καθώς ήταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας.

Προπονητής: Ο 41χρόνος Λι Τιε έχει την εμπειρία από τη Σούπερ Λιγκ μετά το πέρασμα του στο παρελθόν από τη Χεμπέι και πέρυσι έκανε εξαιρετική δουλειά. Είναι ταλαντούχος και δύσκολα θα αποτύχει.

Έδρα: Dongxihu Sports Center (30.000)

Μεταγραφές: Σημαντικότερες αποχωρήσεις ήταν αυτές των επιθετικών Μαρτσέλο Μορένο και Πέδρο Τζούνιορ, όμως έκανε καλές κινήσεις με τους Λέο Μπαπτιστάο και Στέφαν Μπια. Αποκτήθηκαν και ορισμένοι 2-3 γηγενείς, που θα βοηθήσουν αρκετά.

Προετοιμασία: Η εικόνα στα φιλικά ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετική. Αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Πλζεν και κέρδισε 1-0 την Κονκόρντια.

Εκτίμηση: Όλα δείχνουν ιδανικά για να παραμείνει στην κατηγορία, αφού πέρα από τον ενθουσιασμό της ανόδου, έχει ποιότητα και καλό προπονητή για να τα πάει καλά. Αυτή τη στιγμή είναι καλύτερη από πολλές άλλες ομάδες που έχουν τον κοινό στόχο της παραμονής.

 

Σενζέν

Τι έκανε πέρυσι: Χρειάστηκε να περάσουν εφτά χρόνια για να ξαναδούμε την πρωταθλήτρια του 2004 στη Σούπερ Λιγκ. Έδειξε πολλές φορές τάσεις αυτοχειρίας πέρυσι, εντούτοις πήρε την άνοδο που κυνηγούσε εδώ και αρκετές σεζόν.

Προπονητής: Διατηρήθηκε στον πάγκο ο Χουάν Ραμόν Λόπεζ Κάρο, με τον οποίο ανέβηκε κατηγορία. Ο Ισπανός τεχνικός είχε ανεβάσει και την Νταλίαν, όμως δεν συνέχισε. Και μόνο ότι κερδίζει για δεύτερη σερί σεζόν άνοδο με την ομάδα που προπονεί, δείχνει και τις ικανότητες του.

Έδρα: Shenzhen Universiade Sports Center (60.334)

Μεταγραφές: Ενισχύθηκε στους ξένους με τον Σενεγαλέζο αμυντικό Κριστιάν Μ’Μπεγκέ και τον Νορβηγό μέσο Όλε Σελνάες, που ήρθαν πακέτο από την Σεντ Ετιέν. Δεν υπήρξαν άλλες σημαντικές ανακατατάξεις στο ρόστερ.

Προετοιμασία: Στα σημαντικότερα τεστ που έδωσε ηττήθηκε 2-0 από Ούνιον Βερολίνου και Μαγδεμβούργο.

Εκτίμηση: Στα χαρτιά είναι με διαφορά η πιο αδύναμη ομάδα της κατηγορίας, ενώ πέρα από τον Σελνάες δεν υπάρχει κάποιος άλλος που θα κάνει τη διαφορά. Πολύ δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.

 

Επιμέλεια: Δημήτρης Σιώρης

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ