foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ124
ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

NBA, Δυτική Περιφέρεια: Preview σεζόν 2018-19

Previews Πρωταθλημάτων | 15 Οκτ 2018 00:18
nba-west-logo.jpg

Το μόνο κακό με τη Δύση είναι ότι τα παιχνίδια της ως επί τω πλείστο ξεκινούν μετά τις 03:00. Οπότε είναι πιο δύσκολο να τα παρακολουθήσεις. Αν αγαπάς το άθλημα όμως και θες δράση, καλάθια, παιχταράδες και πάει λέγοντας, Δύση βλέπεις. Αρκεί να αντέξεις αυτό το διάστημα 02:00 – 03:00 παρακολουθώντας Ανατολή, δίχως να σε πάρει ο ύπνος. Προβλέπονται επικές μάχες και ματσάρες, με το ενδιαφέρον να στρέφεται μοιραία στον καλύτερο εν ενεργεία μπασκετμπολίστα και τους Lakers. Αν όμως φέτος θέλετε να βλέπετε LeBron, να κοιμάστε καλά τα απογεύματα και να ξυπνάτε εκεί κατά τις 04:00.

Pacific Division

Εδώ παίζουν οι πρωταθλητές Warriors κι οι Lakers του LeBron James (σαν promo από κατάστημα ακούστηκε). Αυτό από μόνο του αρκεί. Και φέτος θα δούμε την κόντρα LeBron – Warriors τέσσερις φορές στη regular. Τι άλλο θέλετε; Δεν θα παραγκωνίσω τους σταθερά ανταγωνιστικούς τα τελευταία χρόνια Clippers, αν και πλέον δίχως κανέναν από την τριάδα των Griffin, Jordan και Paul να παίζει εδώ, δεν ξέρω τι είναι ικανοί να φτιάξουν. Για το τέλος, Kings και η ομάδα με το No1 του draft, Ayton (Suns). Πέρυσι πάντως, ο εν λόγω όμιλος έβγαλε μια ομάδα στα play-offs. Μια και καλή.

Golden State Warriors

Τι έκαναν πέρυσι: Το πήγαν εντελώς χαλαρά και πήραν στο ρελαντί το πρωτάθλημα. 4-1 τους Cavaliers στους τελικούς. Με ένα αλλά… Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν οι Rockets δεν έχαναν τον Paul στον πέμπτο τελικό της Δύσης. Όταν έκαναν το 3-2 στη σειρά. Κομβικό το σημείο εκείνο, που δε μας άφησε να δούμε ποια θα ήταν η εξέλιξη της «ιστορίας», με υγιείς και τις δύο ομάδες, ως το τέλος. Με τα «αν» όμως, ιστορία δεν γράφεται και το «κοντέρ» έγραψε Πρωτάθλημα. Το τρίτο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Κι η Warriors Legacy είναι εν εξελίξει.

Ανταλλαγές και Free Agency: Δεν ενεπλάκησαν σε κάποια ανταλλαγή κι έπαιξαν «μπάλα» μόνο στην FA. Όχι κάτι το τρομερό, αφού και περισσεύον χρήμα για μεγάλα συμβόλαια δεν υπάρχει. Ο Cousins έδειξε και με το παραπάνω «μπρος τη δόξα τι΄ν΄το χρήμα» και υπέγραψε για ένα κομμάτι ψωμί με τους Warriors. Ανανέωσαν οι Durant και Looney κι ήρθαν οι Jerebko και μερικοί ακόμα undrafted στα καλοκαιρινά camp, για να γεμίσει κάπως το ρόστερ. Στον αντίποδα, αποχώρησαν οι Pachulia και McGee, αδειάζοντας αισθητά τη ρακέτα των «πολεμιστών».

Draft 2018*:

Pick No 28: Jacob Evans (SG) College/Club Team: Cincinnati Stats in College: G: 105, P: 11.7, Reb: 4.3, As: 2.5, St: 1.1, Bl: 0.9**

Προπονητής: Steve Kerr. Σίγουρα την επιτυχία στο Okland την φέρνουν οι all-star που έχουν μαζευτεί εκεί, αλλά για την ακρίβεια δεν πήγαν όλοι μέσω ανταλλαγών στο San Francisco. Η τριάδα πάνω στην οποία έχει χτιστεί το οικοδόμημα των Warriors, είναι δουλειά προπονητών. Λίγο ο Mark Jackson, αλλά στο μεγαλύτερο ποσοστό, το μπάσκετ που απολαμβάνουμε όλοι από τους Warriors είναι δουλειά του Steve Kerr. Ο άνθρωπος που άλλαξε το άθλημα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και με την πιο γρήγορη μεταφορά από την άμυνα στην επίθεση και τα σουτ από την περιφέρεια σε διάστημα 3΄΄-5΄΄ το απογείωσε από πλευράς θεάματος. Βέβαια, είχε και τα κατάλληλα υλικά, αλλά του πιστώνεται το ότι ήξερε πως να τα χρησιμοποιήσει.

Το αστέρι: Kevin Durant. Πέρυσι εδώ είχα βάλει τον Curry. Δική του ομάδα, αυτός τους οδήγησε στο απίστευτο ρεκόρ του 73-9, ο Durant ήρθε και έγινε «κομπάρσος» σε ομάδα άλλου για να πάρει δαχτυλίδι. Κι άλλα τέτοια διάφορα. Νομίζω ότι φέτος και μετά το δεύτερο σερί βραβείο MVP σε τελικούς, ο KD το δικαιούται. Συνεχίζω να μην έχω καλή γνώμη για τον «Durantula», που παράτησε μια ομάδα για να πάει σε μια έτοιμη all-star team, να την κάνει superteam και να παίρνει τίτλους, αλλά δεν μπορώ παρά να μην του αναγνωρίζω το γεγονός ότι πλέον έχει το μεγαλύτερο effectiveness σε αυτήν. Τουλάχιστον στα μεγάλα ματς. Τουλάχιστον εκεί που κρίνονται οι «κούπες».

Depth Chart:

Pos./5-man Starter 1st bench 2nd bench 3rd bench 4th bench
PG Stephen Curry Shaun Livingston Tyler Ulis Quinn Cook Will Cherry
SG Kaly Thompson Patrick McCaw Jacob Evans    
SF Kevin Durant Andre Iguodala Danuel House Damion Lee  
PF Draymond Green Kevon Lonney Jonas Jerebko    
C DeMarcus Cousins Jordan Bell Damian Jones    

Εκτίμηση: Ο κορμός της superteam έμεινε ο ίδιος και σε αυτόν προστέθηκε ακόμα ένα «πολεμικό» εργαλείο. Ένας παίχτης που όταν επιστρέψει, αν δεν δείξει πολύ επηρεασμένος από το σοβαρό τραυματισμό του, θα κάνει τους Warriors ανίκητους. Κακά τα ψέματα, οι «πολεμιστές» τούτη τη στιγμή διαθέτουν στην πεντάδα τέσσερις παίχτες που στη μέρα τους μπορεί να μετρήσουν 20+ πόντους. Κι ο Green να κάνει όλα τα υπόλοιπα. Επίσης, η πλάκα είναι ότι σε μια ομάδα που έως τώρα σούταραν από τα 7.25 οι τέσσερις στους πέντε, ήρθε κι ένα center που σκοράρει με άνεση από το τρίποντο.

Εν κατακλείδι. Στο 1.50-1.60 δίνονται για κατάκτηση, με τους Celtics στο Νο2 να είναι στο 5.00-6.00. Κι ένας άσχετος με το άθλημα καταλαβαίνει ποια είναι η πρόβλεψη για τους Golden State Warriors. Δεν ξέρω αν είχε αξία να ρισκάραμε στο under63.5 για τις νίκες τους. Πέρυσι έδειξαν ότι ούτε η πρωτιά στη Δύση τους ενδιαφέρει, ούτε το ρεκόρ. Με ρίσκο όμως και πάλι, γιατί είδαμε ότι ζορίστηκαν στους τελικούς με μειονέκτημα κόντρα στους Rockets. Κι ίσως αποφασίσουν να το πάρουν πάλι πίσω για να μην έχουν θέματα. 1.70 ο Curry για πρώτος σκόρερ ομάδας, στο 2.10 ο Durant. Θα πόνταρα στον δεύτερο. Πέρυσι είχαν αμφότεροι 26.4. Μπορεί να τον ξεπεράσει.

Los Angeles Clippers

Τι έκαναν πέρυσι: Οι πολλές ανταλλαγές και το γεγονός ότι δεν είχαν ξεκάθαρο πλάνο από την αρχή της σεζόν, τους στέρησαν τη συμμετοχή στα play-offs. Ήταν ανταγωνιστικοί, έδειξαν όμως να «μπερδεύονται» κάπως από τη μετακίνηση του Griffin στους Pistons. Στον οποίο στην αρχή της σεζόν έδειξαν ότι τον εμπιστεύονται, υπογράφοντας μαζί του max συμβόλαιο και μέσα στη χρονιά τον έκαναν ανταλλαγή. «Χτυπήθηκαν» κι από τραυματισμούς κι έτσι δεν κατάφεραν να φτάσουν στην post-season. Για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 10΄/11΄.

Ανταλλαγές και Free Agency: Τη βραδιά του draft έδωσαν τον Bridges στους Hornets, για να πάρουν τον Shai Gilgeous-Alexander. Η pre-season δεν τους δικαιώνει. Θα φανεί και στη regular. Πήραν Gortat κι έδωσαν Rivers στους Wizards, ανταλλαγές και με Cavaliers και Mavericks, όχι όμως κάτι άξιο αναφοράς. Κινήσεις έγιναν και στην FA, όπου οι Clippers υπέγραψαν τους Bradley (ανανέωσε), Mike Skott, Mbah a Moute, Harrell (ανανέωσε) και μερικούς undrafted από κολλέγια. Στον αντίποδα αποχώρησε ο Jordan.

Draft 2018*:

Pick No 11: Shai Gilgeous-Alexander (PG) College/Club Team: Kentucky Stats in College: G: 37, P: 14.4, Reb: 4.1, As: 5.1, St: 1.6, Bl: 0.5**

Pick No 13: Jerome Robinson (SG) College/Club Team: Boston College Stats in College: G: 90, P: 17.7, Reb: 3.8, As: 3.3, St: 1.3, Bl: 0.3**

Προπονητής:  Doc Rivers. Πήγε με τις καλύτερες προδιαγραφές στο LA, έχοντας λίγα χρόνια πιο πίσω και την κατάκτηση του δαχτυλιδιού με τους Celtics. Πλέον εκείνο το παράσημο μοιάζει τόσο μακρινό. Ο Rivers σε πέντε χρόνια στους Clippers δεν έχει καταφέρει κάτι. Και βλέπουμε και μια σταθερή πτώση στο ρεκόρ της ομάδας και τις θέσεις που καταλαμβάνουν στη Δύση. Doc, νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα. Το κακό για αυτόν είναι ότι δεν πέτυχε τίποτα με την «τριανδρία» Paul – Griffin – Jordan. Τώρα που κι αυτοί αποχώρησαν κι η Δύση έχει ακόμα περισσότερες ομαδάρες, δεν ξέρω τι θα καταφέρει.

Το αστέρι: Lou Williams. Περίεργο δεν είναι; Το αστέρι της ομάδας να έρχεται από τον πάγκο. Αφού έτσι το θέλει ο Rivers. O πιο αξιόπιστος σκόρερ των Clippers, τον βάζω πάνω κι από τον Gallinari, αφού ο Ιταλός είναι ευπαθής. Στην τελική, το παλικάρι πέρυσι πήρε κι ατομικό βραβείο. Καλύτερος 6ος παίχτης στη λίγκα. Με σιγουριά πάντως μπορώ να πω ότι η ομάδα δεν έχει star. Όλοι ρολίστες, τέτοιος είναι κι ο Williams. Απλά λόγω της αξιοπιστίας του στο σκοράρισμα, τον ξεχωρίζω.

Depth Chart:

Pos./5-man Starter 1st bench 2nd bench 3rd bench 4th bench
PG Patrick Beverley Milos Teodosic Shai Gilgeous-Alexander Tyrone Wallace Jawun Evans
SG Avery Bradley Lou Williams Jerome Robinson Sindarius Thornwell  
SF Danilo Gallinari Wes Johnson      
PF Tobias Harris Luc Mbah a Moute Mike Scott    
C Marcin Gortat Montrezi Harrell Boban Marjanovic Johnathan Motley  

Εκτίμηση: Κακά τα ψέματα, δεν υπάρχει το υλικό των περασμένων χρόνων. Λύσεις υπάρχουν. Καλές. Σε όλες τις θέσεις, τόσο στην αρχική πεντάδα, όσο και στον πάγκο. Απλά δεν πιστεύω ότι είναι ικανοί για μεγάλα πράγματα. Θα το έλεγες και mini rebuilding αυτό που γίνεται φέτος στους Clippers, απλά με καλές επιλογές σε ρολίστες. Νομίζω ότι θα είναι μια χρονιά υπομονής. Όχι τραγική, αλλά σίγουρα όχι και σεζόν πρωταθλητισμού.

Στο μπει-δε μπει play-offs, νομίζω δικαίως υπάρχει αυτή η μεγάλη διαφορά στο σετ (@[email protected]). Δε θα μπουν play-offs οι Clippers. Για την ακρίβεια, δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι θα είναι τόσο καλοί σε μια Δύση που συνεχώς ανεβαίνει. Πέρυσι έκαναν οριακά θετικό ρεκόρ (42-40). Φέτος τους βλέπω πιο κάτω. Όχι όμως και τόσο χαμηλά, όσο τους δίνει στοιχηματική πλατφόρμα. Το over30.5 για τις νίκες τους, είναι ένα πολύ δυνατό bet, που αξίζει να ποντάρει κάποιος.

Los Angeles Lakers

Τι έκαναν πέρυσι: «Ζούνε» στην μετά – Kobe εποχή κι αυτό που θέλουν είναι να βλέπουν τα κομμάτια του «παζλ», ένα-ένα να συντίθενται. Κοινώς, τα pick που επιλέγουν στα ψηλά νούμερα του draft τα τελευταία χρόνια, να βελτιώνονται. Κάτι γίνεται, κάποια pick, όπως ο Ingram δείχνουν ότι μπορούν να εξελιχθούν σε top παίχτες, κάποια άλλα απογοήτευσαν ή δεν έκαναν στους Lakers κι έφυγαν. Όσον αφορά την πορεία τους, ως ομάδα, 37 νίκες μέτρησαν και φυσιολογικά έμειναν εκτός play-offs.

Ανταλλαγές και Free Agency: Η ομάδα που έκανε τον μεγαλύτερο «θόρυβο» στην FA, αφού εξασφάλισε την υπογραφή του καλύτερου μπασκετμπολίστα στον πλανήτη. Πέραν του James, οι Lakers στελέχωσαν το ρόστερ με ρολίστες, δεν μπορώ να πω όμως ότι υπάρχει τρομερή ποιότητα. Πέραν του Rondo, που κι αυτός ξεχωρίζει μόνο στα play-offs, ενώ είναι κι επιρρεπής σε τραυματισμούς, ήρθαν οι McGee, Beasley και Stephenson. Μάλλον ομάδα για «φασαρίες» μέσα στο παρκέ έφτιαξαν. Στον αντίποδα είχαμε σημαντικές αποχωρήσεις. Tyler Ennis, Derrick Williams, Brook Lopez, Julius Randle, Isaiah Thomas, Channing Frye και Luol Deng. Παίχτες, που στα δικά μου μάτια είναι απείρως καλύτεροι από αυτούς που ήρθαν. Όχι όλοι, αλλά σίγουρα κάποιοι από αυτούς.

Draft 2018*:

Pick No 25: Moritz Wagner (PF/C) College/Club Team: Michigan Stats in College: G: 107, P: 10.4, Reb: 4.5, As: 0.5, St: 0.8, Bl: 0.4**

Pick No 39: Isaac Bonga (G/SF) College/Club Team: Skyliners Frankfurt Stats in College: -

Pick No 47: Sviatoslav Mykhailiuk (SF) College/Club Team: Kansas Stats in College: G: 136, P: 8.7, Reb: 2.5, As: 1.5, St: 0.7, Bl: 0.2**

Προπονητής: Luke Walton. Στο πλευρό του Kerr στο πρωτάθλημα του 2015, από το 2016 στον πάγκο της ομάδας που μέτρησε δύο πρωταθλήματα ως παίχτης. Έχει αναλάβει το εγχείρημα να επαναφέρει τους Lakers στο προσκήνιο. Φέτος έχει στη διάθεσή του ένα υπερόπλο και μένει να δούμε πως θα το διαχειριστεί. Για μένα το μεγάλο του στοίχημα για τη σεζόν που έρχεται, δεν είναι να φέρει τους Lakers σε play-offs ή τελικούς. Το ζήτημα είναι πως θα βρει χημεία αυτός με τον LeBron και πως θα τον εντάξει να συνεργαστεί αρμονικά με τους υπόλοιπους στην ομάδα.

Το αστέρι: LeBron James. Το αστέρι των Lakers, το αστέρι του πρωταθλήματος. Κάθε χρόνο παρουσιάζεται όλο και καλύτερος. Διανύει το 34ο έτος της ηλικίας του και πέρυσι κατάφερε να βγάλει 48λεπτά σε αγώνες τελικών Ανατολής. Τι άλλο να πεις για αυτόν;

Depth Chart:

Pos./5-man Starter 1st bench 2nd bench 3rd bench
PG Lonzo Ball Rajon Rondo Isaac Bonga  
SG Kentavious Caldwell-Pope Josh Hart Sviatoslav Mykhailiuk  
SF Brandon Ingram Lance Stephenson    
PF LeBron James Kyle Kuzma Bichael Beasley Moritz Wagner
C JaVale McGee Ivica Zubac    

Εκτίμηση: Δημιουργήθηκαν προσδοκίες για μεγάλα πράγματα το καλοκαίρι, αλλά όσο προχωρούσε η FA δεν είδα κάτι θετικό. Ένας LeBron δε φέρνει την άνοιξη. Σίγουρα υπάρχουν παίχτες γύρω του, αλλά δεν βλέπω πόσο καλύτερο είναι το supporting cast των Lakers, σε σχέση με αυτό των Cavaliers. Βέβαια, εδώ υπάρχουν δύο παίχτες (Ingram, Ball), που αν δουλέψουν σωστά κι εξελιχθούν, του χρόνου θα αποτελούν δύο σοβαρές μονάδες για την πεντάδα των Lakers. Αν εν τέλει ο Magic καταφέρει να πείσει και κάποιον all-star στην ερχόμενη FA, τότε σίγουρα οι Lakers θα μπορούν να μιλήσουν για πρωτάθλημα.

Φέτος δεν τους βλέπω. Και δεν τους βλέπουν κι οι book. Αφού δίνονται τέταρτο φαβορί για κατάκτηση και σε απόδοση 12.00. Αυτό που έχει αξία, είναι το over48.5 για τις νίκες τους, το οποίο εγώ προσωπικά ήδη έχω ποντάρει. Επίσης, να πω ότι για όποιον ψάχνει «μπόμπα», ας δει το 13άρι που τιμάται το να τερματίσουν πρώτοι στην Pacific. Αν οι Warriors δεν «σκοτωθούν» στη regular, για το καλύτερο ρεκόρ, επόμενος υποψήφιος για να πάρει την πρωτιά στο συγκεκριμένο όμιλο, είναι οι Lakers.

Sacramento Kings

Τι έκαναν πέρυσι: Τίποτα για να τους θυμόμαστε φέτος το καλοκαίρι. Μια ακόμα μέτρια σεζόν, ανταλλαγές χωρίς λογική και ένα ρεκόρ που τους κατέταξε στις τελευταίες θέσεις του πρωταθλήματος. Έχουν να κρατήσουν τις καλές rookie σεζόν των Fox και Bogdanovic και πέραν τούτου όχι κάτι άλλο. Στάθηκαν τυχεροί στο lottery του Ιουνίου κι επέλεξαν ψηλά στο φετινό draft (No2).

Ανταλλαγές και Free Agency: Χαμογελούν, γιατί τους ανήκει το Νο2 του φετινού draft. Μέσω ανταλλαγών πήραν κάποια pick μελλοντικών draft, ενώ όσον αφορά το έμψυχο υλικό, έστειλαν στους Grizzlies τον Temple για να έρθουν οι McLemore και Deyonta Davis (αυτός αφέθηκε ελεύθερος αργότερα). Υπέγραψαν στην FA, τους Bjelica, Ferrell, στον αντίποδα αποχώρησαν οι Carter και Caboclo.

Draft 2018*:

Pick No 2: Marvin Bagley (PF) College/Club Team: Duke Stats in College: G: 33, P: 21.0, Reb: 11.1, As: 1.5, St: 0.8, Bl: 0.9**

Προπονητής: Dave Joerger. Ήρθε στην ομάδα το 2016 με καλές περγαμηνές, αφού την προηγούμενη τριετία ήταν αυτός που αναδόμησε κι έκανε υπολογίσιμη δύναμη στη Δύση τους Grizzlies. Προσωπικά πιστεύω ότι αν κάποιος ευθύνεται για το χάλι των Kings τα τελευταία χρόνια, αυτός είναι ο GM της ομάδας, Vlade Divac. Ο Joerger είναι ικανός προπονητής και ήδη πέρυσι είδαμε ότι συμμάζεψε πάρα πολύ την άμυνα των «βασιλιάδων». Αν δεν του διαλύσουν και φέτος το ρόστερ με ακατανόητες ανταλλαγές μέσα στη σεζόν, θα δούμε κι άλλη βελτίωση στους Kings.

Το αστέρι: Bogdan Bogdanovic. Ήμουν ανάμεσα σε αυτόν, τον Fox και τον Hield. O τρίτος την έχασε πέρυσι την ευκαιρία του. Ήρθε πρόπερσι από τους Pelicans, προσαρμόστηκε και πέρυσι περίμενα κάτι καλό. Εν τέλει, όχι μόνο σκόραρε λιγότερο από ότι στην πρώτη του χρονιά στους «βασιλιάδες», αλλά έφτασε να μοιράζεται και το χρόνο συμμετοχής του με τον Bogdan. Ο δεύτερος χάνει από τον Σέρβο, γιατί ο Bogdan είναι «killer». 40% σε τρίποντο, δεν το βρίσκεις εύκολα. Κι ο Bogdan το έχει. Φέτος τον περιμένω ακόμα πιο παραγωγικό.

Depth Chart:

Pos./5-man Starter 1st bench 2nd bench 3rd bench
PG De Aaron Fox Yogi Ferrell Frank Mason  
SG Bogdan Bogdanovic Buddy Hield Ben McLemore  
SF Justin Jackson Nemanja Bjelica Iman Shumpert Jamel Artis
PF Marvin Bagley Harry Giles Skal Labissiere  
C Willie Cauley - Stein Zach Randolph Kostas Koufos  

Εκτίμηση: Σίγουρα υπάρχουν παίχτες που σε δύο χρόνια, αν ο Divac δεν κάνει τραγικές επιλογές, θα οδηγήσουν τους Kings στα play-offs. Δηλαδή, πεντάδα με Bogdanovic, Fox και Bagley, σε δύο χρόνια θα κάνει θραύση. Προπονητής να δουλέψει την ομάδα υπάρχει. Σίγουρα αναμένεται να δούμε με ενδιαφέρον το project να «μεγαλώνει».

Για φέτος βέβαια μην περιμένετε πολλά όσοι είστε fan των «βασιλιάδων» από εποχές Peja. Υποψιασμένος ο book, διαβασμένο το line των 24.5 νικών, οριακά προκρίνεται το over, αλλά όχι «ζεστά».

Phoenix Suns

Τι έκαναν πέρυσι: «Φλερτάρουν» χρόνια με την τελευταία θέση της λίγκα, ε, πέρυσι το κατάφεραν. Στο δεύτερο χειρότερο ρεκόρ της ιστορίας τους (το πρώτο τους ήταν το μακρινό 1969, όταν ιδρύθηκαν), μέτρησαν 21 νίκες και τερμάτισαν κάτω κι από τις 29 ομάδες του NBA. Τουλάχιστον το εξαργύρωσαν με τον καλύτερο τρόπο, αφού επέλεξαν στο Νο1 του draft. Όχι τον Doncic, όπως ακουγόταν έντονα την περασμένη άνοιξη, κυρίως και λόγω της έλευσης του Igor Kokoskov.

Ανταλλαγές και Free Agency: Αλλαγή προπονητή, με τον υπηρεσιακό Jay Triano να αποχωρεί και στη θέση του ο πρωταθλητής Ευρώπης με τη Σλοβενία, το περασμένο καλοκαίρι, Igor Kokoskov. Μόλις πριν λίγες ημέρες οι Suns απέλυσαν και τον GM της ομάδας, Ryan McDonough και πάει με τους υπηρεσιακούς James Jones και Trevor Bukstein. Ανταλλαγές rookie, άφησαν τα δικαιώματα του Smith, πήραν αυτά του Mikal Bridges. Πήραν Arthur από Nets και Holmes από 76ers, έδωσαν Dudley, draft-pick του 2021 και cash αντιστοίχως. Τέλος, έδιωξαν επιτέλους τον Knight, έναν παίχτη που τον περιμένουν να γίνει ηγέτης πολλά χρόνια και πήραν από τους Rockets τον Anderson. Ένα stretch τεσσάρι που θα δώσει λύσεις στο σουτ. Ελεύθερος στην FA ήρθε ο Trevor Ariza, σημαντική η απώλεια του Elfrid Payton. Επανυπέγραψαν τον Canaan, τον οποίο είχαν διώξει νωρίτερα μέσα στη σεζόν, ενώ αποχώρησε ο Len για τους Hawks κι ο Ulis για τους Warriors. Στους Suns το Νο1 του φετινού draft, Deandre Ayton.

Draft 2018*:

Pick No 1: Deandre Ayton (C) College/Club Team: Arizona Stats in College: G: 35, P: 20.1, Reb: 11.6, As: 1.6, St: 0.6, Bl: 1.9**

Pick No 10: Mikal Bridges (SF/SG) College/Club Team: Villanova Stats in College: G: 116, P: 11.3, Reb: 4.3, As: 1.6, St: 1.4, Bl: 0.9**

Pick No 31: Elie Okobo (PG) College/Club Team: Pau-Orthez Stats in College: -

Pick No 59: George King (SG) College/Club Team: Colorado Stats in College: G: 127, P: 10.2, Reb: 5.4, As: 0.7, St: 0.4, Bl: 0.3**

Pick No 46: De'Anthony Melton (G) College/Club Team: USC Stats in College: G: 36, P: 8.3, Reb: 4.7, As: 3.5, St: 1.9, Bl: 1.0**

Προπονητής: Igor Kokoskov. Σε πάγκους ομάδων από το 1992, στα 24 του το 1995 ήταν ήδη πρώτος προπονητής. Τα τελευταία –πολλά- χρόνια, βοηθός προπονητή σε ομάδες του ΝΒΑ, με τελευταία τους Jazz του σπουδαίου Quin Snyder. Φυσικά, το μεγαλύτερο παράσημο του, το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2017. Κι από φέτος το καλοκαίρι στον πάγκο των Suns.

Το αστέρι: Devin Booker. Με μια λέξη, «φονιάς». Σε μια ομάδα μάλιστα που δεν υπάρχει star με πολυετή θητεία στο NBA, ο Booker αν και πιτσιρικάς, κάνει ότι θέλει. Επί της ουσίας το Α και το Ω της επίθεσης των Suns. Από φέτος στη «μηχανή» της ομάδας μπαίνει κι ένας center που έχει το potentional να γίνει all-star. Αναμένεται με ενδιαφέρον η συνεργασία και η χημεία των δύο.

Depth Chart:

Pos./5-man Starter 1st bench 2nd bench 3rd bench
PG Elie Okobo De Anthony Melton Shaquille Harrison Isaiah Canaan
SG Devin Booker Troy Daniels Davon Reed  
SF Josh Jackson T.J. Warren Mikal Bridges George King
PF Trevor Ariza Ryan Anderson Dragan Bender  
C Deandre Ayton Richaun Holmes Tyson Chandler  

Εκτίμηση: Αλλοίμονο αν περιμένουμε φέτος να «τρομάξουν» το ΝΒΑ οι Suns. Υπάρχουν δύο σπουδαίοι πιτσιρικάδες, κάποιες καλοί ρολίστες με μεγάλη εμπειρία στο ΝΒΑ, αλλά αυτό δεν αρκεί. Το μεγαλύτερο «στοίχημα» των φετινών Suns, είναι να δείξει έτοιμος να προπονήσει ομάδα του NBA ο Kokoskov. Κι από κει και πέρα μπορεί να αρχίζουν να «χτίζουν» για το μέλλον οι «ήλιοι».

Πολύ πιθανό να τερματίσουν και φέτος χαμηλά. Και γιατί δεν υπάρχει κατάλληλο υλικό και γιατί υπάρχει πάντα το tanking. Για να έχουν αυξημένες πιθανότητες αν επιλέξουν ψηλά και του χρόνου στο draft. Δεν πιστεύω να περάσουν τις 26.5 νίκες. Είναι μεγάλο το νούμερο. Παίζουν και σε δύσκολη περιφέρεια. Δεν το βλέπω. Επίσης. Ναι, σπουδαίος σκόρερ  ο Booker, αλλά το όριο των 24.5 πόντων είναι μεγάλο. Πολύ μεγάλο. Μπορεί να είναι «φονιάς», αλλά του λείπει μια κάποια σταθερότητα. Εύκολα, δύσκολα, πιο κάτω πιστεύω θα είναι.

 

*Στην κατηγορία «Draft 2018» αναγράφονται οι παίχτες που κατέληξαν στις συγκεκριμένες ομάδες, μετά και τις ανταλλαγές.

**Επεξήγηση συμβόλων: G=Games, P=Points, Reb=Rebounds, As=Assists, St=Steals, Bl=Blocks

 

 

Northwest Division

Η πιο ανταγωνιστική –βάση αποδόσεων- Division του NBA. Ο πρώτος από τον τελευταίο απέχουν ελάχιστα και είμαι σίγουρος ότι στα μεταξύ τους θα δούμε «ομηρικές» μάχες. Δεν είναι τυχαίο ότι και πέρυσι οι πρώτοι Blazers είχαν 49 νίκες και οι πέμπτοι Nuggets είχαν 46. Έβγαλε τέσσερις ομάδες στα play-offs η Northwest κι έμειναν στο τέλος εκτός οι Nuggets (αν και εις βάρος τους προκρίθηκαν οι Timberwolves, οπότε η μία η άλλη). Εν τέλει, χαμός και φέτος με Blazers, Thunder, Jazz, Timberwolves και Nuggets να έχουν πιθανότητες για οχτάδα.

Portland Trail Blazers

Τι έκαναν πέρυσι: Ήταν αν μη τι άλλο και πάλι εντυπωσιακοί. Μπορεί οι σεζόν του Aldridge στο Portland να είναι κάτι πολύ μακρινό, αλλά οι νέοι Blazers δεν έχουν κάτι να ζηλέψουν από εκείνη την ομαδάρα. Πέρυσι τερμάτισαν τρίτοι στη Δύση. Στην τόσο απαιτητική και με πολλές ομαδάρες, Δύση. Απογοήτευσαν βέβαια στην post-season. Με πλεονέκτημα έδρας αντιμετώπισαν τους Pelicans και αποκλείστηκαν με 4-0. Ήταν τα μόνα τέσσερα ματς μέσα στη χρονιά, που φάνηκε σε μεγάλο βαθμό η αδυναμία κι έλλειψη ποιότητας που έχουν στη ρακέτα.

Ανταλλαγές και Free Agency: Tο payroll των Blazers είναι πολύ υψηλό, οπότε και φέτος το καλοκαίρι δεν υπήρχε πολυτέλεια για μεγάλες κινήσεις. Με λίγα υπέγραψαν οι Stauskas και Seth Curry, ενώ δεν κατάφεραν οι Blazers να ανανεώσουν τους Napier, Wilcox, Connaughton, Ed Davis και Παπαγιάννη. Σε μια προσπάθεια να ελαφρυνθεί λίγο το salary cap. Ο μόνος τον οποίο κράτησαν γιατί πιστεύουν σε αυτόν, ήταν ο Nurkic. Επί της ουσίας κι η μόνη αξιόπιστη λύση στη ρακέτα.

Draft 2018*:

Pick No 24: Anfernee Simons (SG) College/Club Team:- High Schools: Edgewater (Orlando, Florida) & IMG Academy (Bradenton, Florida) Stats in College: -

Pick No 37: Gary Trent (SG) College/Club Team: Duke Stats in College: G: 37, P: 14.5, Reb: 4.2, As: 1.4, St: 1.2, Bl: 0.2**

Προπονητής: Terry Stotts. Πιστός στους Blazers από το 2012, τους οδηγεί στα play-offs σταθερά την τελευταία πενταετία. Μπορεί να μην έχει φτάσει η ομάδα ούτε μέχρι τους τελικούς της Δύσης, αλλά του πιστώνεται μεγάλο μερίδιο επιτυχίας για το γεγονός ότι οι Blazers ακόμα κι όταν «διέλυσαν» την ομάδα προ διετίας, παρέμειναν ανταγωνιστικοί και έχουν συνεχή παρουσία στην post-season.

Το αστέρι: Damian Lillard. Σταθερά σε top επίπεδο εδώ και μια πενταετία. Αυτός που κρατάει ψηλά τους Blazers και ο οργανισμός προσπαθεί να «χτίσει» γύρω του μια ομάδα που θα μπορέσει να κάνει το κάτι παραπάνω στα play-offs. Μαζί με τον McCollum σκοράρουν σχεδόν το 50% των πόντων της ομάδας αν βελτιωθεί λίγο το supporting cast της ομάδας έχει όλα τα «φόντα» να φτάσει τους Blazers μακριά.

Depth Chart:

Pos./5-man Starter 1st bench 2nd bench 3rd bench
PG Damian Lillard Seth Curry Wade Baldwin  
SG C.J. McCollum Nik Stauskas Gary Trent Jr. Anfernee Simons
SF Moe Harkless Evan Turner Jake Layman  
PF Al-Farouq Aminu Caleb Swanigan    
C Jusuf Nurkic Zach Collins Meyers Leonard  

Εκτίμηση: Δυστυχώς το γεγονός ότι όλο το salary cap είναι δεσμευμένο, δεν αφήνει τους Blazers δύο χρόνια τώρα να κάνουν μια μεγάλη προσθήκη στην FA. Από πέρυσι βλέπουμε και μια διαφορετική νοοτροπία στα παιχνίδια τους, με τον Stotts να θέλει να δώσει έμφαση και στην άμυνα. Βελτίωση υπάρχει, αλλά χρειάζεται κάτι ακόμα για να μπορέσουν οι Blazers να «χτυπήσουν» την πόρτα των τελικών της Δύσης.

Στοιχηματικά μιλώντας, δεν τους βλέπω να παίρνουν φέτος την πρωτιά στον όμιλο. Βέβαια, το όριο των 42.5 νικών πιστεύω θα το πιάσουν. Πέρυσι έκαναν 49 και δεν έχουν αλλάξει καθόλου σε σχέση με πέρυσι. Δεν αποδυναμώθηκαν, έδρα «φρούριο» έχουν, οπότε αν μείνουν υγιείς πιστεύω το έχουν.

Oklahoma City Thunder

Τι έκαναν πέρυσι: Έφεραν στην Oklahoma τους George και Anthony για να φτιάξουν μια superteam παρέα με τον Westbrook, για να «χτυπήσουν» τους Warriors. Εν τέλει τους «χτύπησαν» κάτω σαν χταπόδι οι Jazz, στον πρώτο γύρο των play-offs και τους άφησαν εκτός με 4-2. Οι τρεις σταρ ήθελαν από μια μπάλα ο καθένας κι από ένα σημείο και μετά η ομάδα έπαιζε για να κάνει ο Westbrook δεύτερη σερί σεζόν triple-double ΜΟ. Αυτός τουλάχιστον ο στόχος επετεύχθη κι ο Russell έγραψε ιστορία.

Ανταλλαγές και Free Agency: Αν και δεν αναφέραμε «συνταξιοδοτήσεις» άλλων ομάδων, αξίζει να μιλήσουμε για τον Collison, που σταμάτησε το καλοκαίρι, παίζοντας σε όλη του την καριέρα σε μια ομάδα. Draft από τους Seattle SuperSonics το 2003 και «σύνταξη» από τους Thunder. Ενεπλάκησαν σε ανταλλαγές, η πιο σημαντική αυτή του Schroder, αντί του Anthony. Ανανέωσαν οι Paul George, Raymond Felton και Jerami Grant δεν έγινε το ίδιο με τους Huestis (Spurs), Brewer, Dozier (Celtics) και Singler (Obradoiro). Ήρθε στην FA κι ο Noel.

Draft 2018*:

Pick No 45: Hamidou Diallo (SG) College/Club Team: Kentucky Stats in College: G: 37, P: 10.0, Reb: 3.6, As: 1.2, St: 0.8, Bl: 0.4**

Προπονητής: Billy Donovan. Τρία χρόνια μετράει στους Thunder. Κι εκείνο για το οποίο θα τον θυμάμαι πάντα είναι ο αποκλεισμός από τους Warriors στους τελικούς της Δύσης το 2016. Όταν οι «πολεμιστές» γύρισαν τη σειρά από το 3-1. Δεν χάνεις τέτοια σειρά. Απλά. Στη λίστα με αυτούς που τους θεωρώ μη ικανούς κόουτς. Εκτός από isolation παιχνίδι, δεν έχουμε δει τίποτα άλλο από τους Thunder εδώ και μια τριετία.

Το αστέρι: Russell Westbrook. Ο πιο «εκρηκτικός» PG του πρωταθλήματος, που όμως κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσει να παίξει για το καλό της ομάδας. Ναι, είναι ο mister triple-double των τελευταίων δύο ετών, αλλά ακόμα και οι 10 ασίστ ΜΟ που δίνει, δεν μου δείχνουν ότι το κάνει πραγματικά γιατί θέλει να μοιράσει το παιχνίδι σωστά. Ακόμα κι οι ασίστ του γίνονται για να «γράψει» η στατιστική. Έχει απίστευτες ικανότητες, αλλά παρακολουθώντας τον τα τελευταία χρόνια, πιστεύω ότι δεν τις εκμεταλλεύεται σωστά και κυρίως δεν τις θέτει υπό τις υπηρεσίες της ομάδας.

Depth Chart:

Pos./5-man Starter 1st bench 2nd bench 3rd bench 4th bench
PG Russell Westbrook Dennis Schroder Raymon Felton    
SG Andre Roberson Terrance Ferguson Alex Abrines Hamidou Diallo Abdel Nader
SF Paul George Timothe Luwawu      
PF Jeremi Grant Patrick Patterson      
C Steven Adams Nerlens Noel      

Εκτίμηση: Η starter πεντάδα των Thunder έχει τα πάντα. Σκόρερ, δημιουργούς, all-star, εξολοθρευτές, rim protector. Χρειάζεται να σηκώσει τα μανίκια ο Donovan και να τους αναγκάσει να παίξουν μπάσκετ. Ομαδικό και να τους δώσει ένα πλάνο να υπηρετούν. Δεν μπορεί να παίζουν σχεδόν σε όλο το πρωτάθλημα, hero-ball. Όταν υπάρχει τέτοιο υλικό. Φέτος υπάρχει και καλό supporting cast. Τουλάχιστον σε δύο θέσεις.

Δύσκολα θα πάρουν τη Northwest, πολύ μεγάλο και το όριο των 50.5 νικών. Ούτε πέρυσι το πέρασαν. Φέτος, με LeBron στη Δύση, Jazz πιο δυνατούς, Grizzlies να έχουν ανέβει. Μπα! Δεν φτάνουν τόσο ψηλά. Είναι καλό bet πάνω τους, το under50.5.

Utah Jazz

Τι έκαναν πέρυσι: Εντύπωση. Για μένα η ομάδα που έκανε την καλύτερη χρονιά πέρυσι. Ο λόγος, απλός. Σε μια σεζόν που αποχώρησε ο πρώτος σκόρερ και καλύτερος παίχτης της ομάδας, οι Jazz παρέμειναν ανταγωνιστικοί, τερμάτισαν με μια νίκη διαφορά στην τέταρτη θέση και στα play-offs έφτασαν και πάλι ως το δεύτερο γύρο. Το λες ή δεν το λες αυτό θετικό; Κι είδαν τον Mitchell να «μεγαλώνει» απότομα μέσα στη σεζόν και να γίνεται ένας σκόρερ από τα ψηλά ράφια του πρωταθλήματος.

Ανταλλαγές και Free Agency: Φρόντισαν να μείνει αναλλοίωτος ο κορμός της ομάδας. Κι έτσι υπέγραψαν τους Favors, Exum, Neto και Niang, που ήταν όλοι σε χρονιά συμβολαίου. Δεν έκαναν κάποια σπουδαία προσθήκη στην FA, παίχτες μη ντραφταρισμένους, από τους οποίους οι περισσότεροι «κόπηκαν» μετά το καλοκαίρι.

Draft 2018*:

Pick No 21: Grayson Allen (SG) College/Club Team: Duke Stats in College: G: 142, P: 14.1, Reb: 3.2, As: 3.0, St: 1.0, Bl: 0.1**

Προπονητής: Quin Snyder. Κατά τα δικά του λεγόμενα, το μεγαλύτερο «σχολείο» για αυτόν ήταν η χρονιά που θήτευσε δίπλα στον Ettore Messina. Αν δούμε τη δουλειά του τώρα, σίγουρα είναι ο κόουτς από τον οποίο έχει επηρεαστεί περισσότερο ο Snyder. Κι αυτό έχει κάνει τους Jazz μια ομάδα που χαίρεσαι να βλέπεις. Όλο αυτό, δική του δουλειά. Κι οι Jazz στα χέρια του, μεγαλουργούν.

Το αστέρι: Donovan Mitchell. Παίχτη σαν τον Mitchell καιρό είχαμε να δούμε στο NBA. Υπάρχουν κι άλλοι σκόρερ στη λίγκα. Αλλά ο τύπος έπαιζε πέρυσι, στη rookie σεζόν του, σαν να είναι 10 χρόνια στο NBA. Σκοράρει με κάθε τρόπο, ενώ γίνεται προσπάθεια να βελτιώσει και τη δημιουργία του. Παρόλο που στην ομάδα υπάρχει ο Rubio. Φέτος δεδομένα τον περιμένω ακόμα καλύτερο. Να πάρει την ομάδα στις πλάτες του κι όπου βγει.

Depth Chart:

Pos./5-man Starter 1st bench 2nd bench 3rd bench
PG Ricky Rubio Dante Exum Raul Neto  
SG Donovan Mitchell Alec Burks Grayson Allen Nazareth Mitrou-Long
SF Joe Ingles Royce O'Neale Thabo Sefolosha  
PF Derrick Favors Jaw Crowder Georges Niang Tyler Cavanaugh
C Rudy Gobert Ekpe Udoh Tony Bradley  

Εκτίμηση: Αν υπάρχει ένα δυνατό αουτσάιντερ να κάνει «ζημιά» στη Δύση, αυτό –στα δικά μου μάτια- είναι οι Jazz. Ναι, δεν υπάρχει all-star παίχτης στην ομάδα. Ε και; Ο Snyder έχει κάνει φοβερή δουλειά στη Utah. Όποιος είδε την pre-season των Jazz με καταλαβαίνει απόλυτα. Φουλ επίθεση, αυτοματισμοί, μπάσκετ ευρωπαϊκού επιπέδου με ταχύτητες κι αθλητικότητα Αμερικής όμως. Εκρηκτικό μείγμα.

Στις 45.5 το όριο για τις νίκες τους. Νομίζω μπορούν να το ξεπεράσουν. Στο 3.25 να πάρουν την πρωτιά στην Northwest. Ναι! Παίζεται. Είναι ντέρμπι, είναι ο πλέον ανταγωνιστικός όμιλος, αλλά οι Jazz έχουν την ικανότητα να πιάσουν την πρωτιά.

Minnesota Timberwolves

Τι έκαναν πέρυσι: Μετά από χρόνια οι φίλοι των Timberwolves είδαν την ομάδα να μπαίνει play-offs. Ήταν πολλές οι αξιόλογες μονάδες για να μην τα καταφέρουν κι αυτή τη φορά οι «λύκοι». Όγδοοι, με είσοδο στην οχτάδα, κυριολεκτικά στο φινάλε, αφού άφησαν εκτός τους Nuggets στο τελευταίο ματς της regular. Η συνέχεια ήταν προδιαγεγραμμένη πάντως, αφού στον πρώτο γύρο των play-offs έπεσαν πάνω στους Rockets από τους οποίους αποκλείστηκαν με 4-1. Και κάπου εκεί αρχίσαν τα «ωραία», όπως θα δείτε και παρακάτω.

Ανταλλαγές και Free Agency: Ένα ταραχώδες καλοκαίρι, με τον Butler να κατηγορεί τους πάντες στον οργανισμό και να αποζητά διακαώς την ανταλλαγή του. Εν τέλει η υπόθεση δεν προχώρησε κι η ομάδα θα πορευτεί με έναν παίχτη στο ρόστερ, που πριν λίγους μήνες «έκραζε» συμπαίχτες και προπονητή. Όσον αφορά τις υπόλοιπες κινήσεις, ανανέωσε ο Rose και υπέγραψαν στην FA οι Tolliver, Nunnally, Deng και δύο-τρεις ακόμα undrafted παίχτες από κολλέγια. Στον αντίποδα αποχώρησαν οι Bjelica, Brown, Aldrich, Brooks και Crawford.

Draft 2018*:

Pick No 20: Josh Okogie (SG) College/Club Team: Georgia Tech Stats in College: G: 61, P: 16.9, Reb: 5.8, As: 2.0, St: 1.5, Bl: 0.1**

Pick No 48: Keita Bates-Diop (SF) College/Club Team: Ohio State Stats in College: G: 109, P: 11.7, Reb: 5.7 As: 1.1, St: 0.6, Bl: 1.2**

Προπονητής: Tom Thibodeau. Δύο χρόνια μετράει στους Timberwolves, πέρυσι κατάφερε και τους έβαλε στα play-offs. Κάτι διαφορετικό ίσως ήταν κι αποτυχία. Είναι ικανός κόουτς, ίσως δεν μπορεί να διαχειριστεί καλά τις βεντέτες του. Πάντως με τον Butler έβαλε «νερό στο κρασί» του και προσπάθησε να τον κρατήσει στην ομάδα. Παρά τα όσα είχε πει νωρίτερα ο Jimmy. Ξεκινάει πάντως τη φετινή χρονιά με το κλίμα να είναι πολύ άσχημο κι αρκετά δυναμιτισμένο. Θα δούμε.

Το αστέρι: Karl Anthony Towns. Θα έβαζα τον Butler, αλλά αυτές δεν είναι συμπεριφορές επαγγελματία παίχτη. Αντιθέτως ο center των Timberwolves πέρυσι ήταν από τους πλέον επιδραστικούς παίχτες στο παιχνίδι των Timberwolves, ενώ έδειξε στοιχεία μεγάλου παίχτη και στα play-offs. Εκεί όπου υποτίθεται χρειάζεται κι εμπειρία. Δεδομένα τον περιμένω ακόμα καλύτερο φέτος και πιστεύω ότι πάνω του θα στηριχθεί φέτος κι ο Thibodeau.

Depth Chart:

Pos./5-man Starter 1st bench 2nd bench
PG Jeff Teague Derrick Rose Tuys Jones
SG Jimmy Butler Josh Okogie James Nunnally
SF Andrew Wiggins Keita Bates - Diop Luol Deng
PF Taj Gibson Anthony Tolliver  
C Karl - Anthony Towns Gorgui Dieng Justin Patton

Εκτίμηση: Η σεζόν ξεκινάει με τον Butler να παίζει συμπαίχτης με τους Towns και Wiggins που όλο το καλοκαίρι έλεγε ταλαντούχους πλην τεμπέληδες. Κι ένας κόουτς στη μέση, που θέλει ικανοποιημένο και τον Butler, αλλά δεν μπορεί να παραβλέψει αυτές τις συμπεριφορές. Το βασικότερο που πρέπει να κάνει ο Thibodeau είναι να φτιάξει τις σχέσεις ανάμεσα στους παίχτες του. Και μετά οι Wolves μπορούν να δουν τι θα κάνουν στη σεζόν.

Μοιρασμένο το σετ για το μπει-δε μπει στα play-offs και δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρει στο 1.87 είτε του ενός, είτε του άλλου. Όσον αφορά τις νίκες τους μέσα στη σεζόν, μάλλον πηγαίνω προς το under45.5, δεδομένων και των συνθηκών που επικρατούν στο εσωτερικό της ομάδας.

Denver Nuggets

Τι έκαναν πέρυσι: Στον «τελικό» κόντρα στους Timberwolves, στο τελευταίο ματς της regular, ηττήθηκαν κι εν τέλει έμειναν εκτός play-offs. Ήταν πάντως η πρώτη χρονιά, μετά τη σεζόν 2012-2013 που οι Nuggets έφτασαν τόσο κοντά σε post-season. Κι όλα δείχνουν πλέον ότι οι «σβόλοι» δουλεύουν προς τη σωστή κατεύθυνση και η post-season δε θα αργήσει να έρθει.

Ανταλλαγές και Free Agency: Πέρυσι έγιναν οι σημαντικότερες κινήσεις για να ανέβουν επίπεδο οι Nuggets, φέτος έγιναν κάποια απαραίτητα πραγματάκια. Δεν είδα με καλό μάτι την αποχώρηση του Arthur, αλλά σίγουρα ορθώς έφυγαν οι Chandler και Farried. Αυτοί εν μέσω ανταλλαγών. Το βασικότερο είναι ότι ανανέωσαν οι Jokic, Craig και Barton, χρήσιμη και η προσθήκη του Thomas. Και μάλιστα με πολύ λίγα χρήματα. Ένας παίχτης που με άνεση μπορεί να κάνει τη διαφορά αν επιστρέψει δυνατός από τον τραυματισμό του.

Draft 2018*:

Pick No 14: Michael Porter Jr. (SF) College/Club Team: Missouri Stats in College: G: 3, P: 10.0, Reb: 6.7, As: 0.3, St: 1.0, Bl: 0.3**

Pick No 41: Jarred Vanderbilt (SF) College/Club Team: Kentucky Stats in College: G: 14, P: 5.9, Reb: 7.9 As: 1.0, St: 0.4, Bl: 0.8**

Pick No 58: Thomas Welsh (C) College/Club Team: UCLA Stats in College: G: 132, P: 9.5, Reb: 7.8 As: 0.8, St: 0.4, Bl: 1.1**

Προπονητής: Michael Malone. Από τους Kings έφυγε κακήν κακώς. Δεν έδειξε και τίποτα στη σεζόν που έμεινε. Στους Nuggets βρήκε καλύτερο κλίμα και «έδαφος» για να δουλέψει. Είχε και ποιοτικότερο υλικό και πλέον μόνο να χαμογελάει μπορεί. Ο Jokic παίζει σαν all-star κι ο Malone μαζί με τον Σέρβο και το υπόλοιπο υλικό, θεωρώ ότι μπορεί να φέρει τους Nuggets στα play-offs.

Το αστέρι: Nikola Jokic. Ένας πασέρ σε σώμα center κι ένας σκόρερ σε ύψος πάνω από δύο μέτρα. Από τα center που λείπουν στη λίγκα. Κάνει τα πάντα και φυσικά το γεγονός ότι «φλερτάρει» σε κάθε ματς με το triple-double, με τρίτη στατιστική τις ασίστ, λέει πολλά. Ένα αρνητικό έχει. Δεν μαρκάρει, ούτε με τα μάτια και είναι η χαρά του αντίπαλου επιτιθέμενου. Αν είναι κι αυτό βέβαια, θα μιλούσαμε για τον απόλυτο παίχτη του ΝΒΑ.

Depth Chart:

Pos./5-man Starter 1st bench 2nd bench 3rd bench 4th bench
PG Jammal Murray Isaiah Thomas Monte Morris Xavier Silas Donald Sloan
SG Gary Harris Malik Beasley      
SF Will Barton Juan Hernangomez Torrey Craig Michael Porter Jr.  
PF Paul Millsap Trey Lyles Tyler Lydon Jarred Venderbilt  
C Nikola Jokic Mason Plumlee Thomas Welsh    

Εκτίμηση: Το υλικό σχεδόν ίδιο με πέρυσι. Ένας προπονητής που έχει μάθει στην ομάδα να αξιοποιεί όλες τις επιθετικές αρετές της. Και παίχτες που μπορούν να «υπηρετήσουν» το πλάνο του Malone. Υπάρχουν όλα τα φόντα για να κάνουν ακόμα ένα βηματάκι προς τα πάνω οι Nuggets φέτος.

Με βάση τα παραπάνω οι Nuggets μπαίνουν play-offs, οι books όμως είναι το ίδιο διαβασμένοι με εμάς κι αυτό το στοίχημα προσφέρεται σε απόδοση 1.50. Δεν είναι «τίμιο». Για να γίνει αυτό (να μπουν στα play-offs) εκτιμώ ότι θα χρειαστούν 46+ νίκες. Άρα, προς αυτή την κατεύθυνση ίσως άξιζε το over46.5 νίκες.

 

*Στην κατηγορία «Draft 2018» αναγράφονται οι παίχτες που κατέληξαν στις συγκεκριμένες ομάδες, μετά και τις ανταλλαγές.

**Επεξήγηση συμβόλων: G=Games, P=Points, Reb=Rebounds, As=Assists, St=Steals, Bl=Blocks

 

 

Southwest Division

Κάτι από την αίγλη περασμένων ετών αναζητεί η Southwest, όταν πριν δύο χρόνια ο όμιλος έβγαζε και τις πέντε ομάδες στα play-offs. Πλέον έμειναν οι Rockets να κρατούν ψηλά το… «φρόνιμα» των βλαχο-Δυτικών (έχουμε τρεις ομάδες από την περιφέρεια του Texas), που πέρυσι τερμάτισαν πρώτοι στη Δύση. Όλοι αναμένουμε τι θα δείξουν οι Spurs, που για πρώτη χρονιά από… και γω δε θυμάμαι πότε, λείπουν και οι τρεις της Ginobili-Parker-Duncan era. Pelicans σε διαρκή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και ελπίζουμε να ανακάμψουν Mavericks και Grizzlies. Μόνο οι πρώτοι έχουν κλεισμένο εισιτήριο για τα play-offs, οι άλλοι θα πρέπει να παλέψουν.

Houston Rockets

Τι έκαναν πέρυσι: Έφτασαν μια «ανάσα» από το να κάνουν την έκπληξη στη Δύση και να αφήσουν εκτός τελικών τους Warriors. Ας όψεται εκείνο το τελευταίο δίλεπτο στον πέμπτο τελικό με τους Warriors. Όπου οι Rockets έκαναν το 3-2 στη σειρά, αλλά έχαναν με τραυματισμό τον Chris Paul. Κάτι που στοίχισε στις «ρουκέτες», αφού η απουσία του φάνηκε στα επόμενα δύο ματς, όπου οι «πολεμιστές» γύρισαν τη σειρά και πήραν το εισιτήριο για τους τελικούς του ΝΒΑ.

Ανταλλαγές και Free Agency: Δεν υπήρχε λόγος για «τρελά» πράγματα, έγιναν πάντως κάποιες σημαντικές κινήσεις. Στα συν η υπογραφή του Anthony. Και λέω συν, γιατί είναι παίχτης που ταιριάζει στο στυλ παιχνιδιού των Rockets και δέχθηκε με το «καλημέρα» την απόφαση του D΄Antoni να τον ξεκινάει από τον πάγκο. Πήραν τους Knight και Chriss από τους Suns, για να δώσουν τον Anderson. Υπέγραψαν και τους Ennis, Caboclo (έμεινε ελεύθερος λίγο μετά) και Carter-Williams στην FA, από την άλλη δεν ανανέωσαν κι αποχώρησαν οι Ariza (Suns), Mbah a Moute (Clippers), Johnson και Tarik Black (Maccabi Tel Aviv). Για τους Rockets το βασικό ήταν να ανανεώσουν οι Capella και Paul, όπως κι έγινε.

Draft 2018*:

Pick No 52: Vincent Edwards (SF) College/Club Team: Purdue Stats in College: G: 138, P: 11.9, Reb: 5.6, As: 2.9, St: 0.5, Bl: 0.5**

Προπονητής: Mike D'Antoni. Σπουδαία καριέρα στην Ιταλία, ικανός προπονητής το έχει δείξει και στο ΝΒΑ, του λείπει όμως ένα δαχτυλίδι. Πέρυσι έφτασε τόσο κοντά, αλλά τον «πλήγωσε» ο τραυματισμός του Paul. Δείχνει ότι έχει προσδώσει στην ομάδα ταυτότητα και αυτό φαίνεται στο παρκέ. Έγιναν οι κινήσεις που ήθελε, οπότε φέτος και πάλι στοχεύει ψηλά.

Το αστέρι: James Harden. Μπορεί ο Paul να καθόρισε πέρυσι τους τελικούς της Δύσης, με την απουσία του, αλλά το Νο1 στην ομάδα είναι ο «μούσιας». Πέρυσι αναδείχθηκε και MVP της κανονικής διάρκειας, δεν γίνεται να μην τον βάλουμε στη συγκεκριμένη κατηγορία. Αν είναι αυτός καλά, οι Rockets είναι ικανοί για όλα. Λογικό να χρειάζεται και βοήθεια για να αποκλείσει την superteam των Warriors.

Depth Chart:

Pos./5-man Starter 1st bench 2nd bench 3rd bench
PG Chris Paul Brandon Knight Michael Carter Williams  
SG James Harden Eric Gordon    
SF James Ennis Gerald Green Vince Edwards  
PF P.J. Tucker Carmelo Anthony Marquese Chriss  
C Clint Capela Nene Hilario Isaiah Hertenstein Zhou Qi

Εκτίμηση: Έγιναν οι κινήσεις που έπρεπε κι η ομάδα έχει πληρότητα σε όλες τις θέσεις. Η προσθήκη του Anthony κι ο τρόπος με τον οποίο θα αξιοποιηθεί μόνο προς τα πάνω θα πάει τους Rockets. Ένας σουτέρ και σκόρερ, ο οποίος θα έρχεται από τον πάγκο είναι πολυτέλεια. Ειδικά για μια ομάδα που παίζει με σουτ από μέση και μακρινή απόσταση.

Το δεύτερο φαβορί για κατάκτηση στη Δύση, τρίτο για το δαχτυλίδι. Αν βέβαια οι Rockets περάσουν από τους Warriors, γίνονται το απόλυτο φαβορί για το πρωτάθλημα. Εκτιμώ ότι θα μπουν το ίδιο δυνατά με πέρυσι και θα ξεπεράσουν τις 58.5 νίκες. Όπως το έκαναν και τη σεζόν που προηγήθηκε. Στη λογική του cash out μπορεί κάποιος να ποντάρει στο 9.50 που δίνονται για πρωτάθλημα και στο 6.50 για να κατακτήσουν τη Δυτική Περιφέρεια.

New Orleans Pelicans

Τι έκαναν πέρυσι: Μπορεί να έχασαν τον Cousins στα μισά του «δρόμου», όμως κι αυτοί που έμειναν πίσω έδειξαν ικανοί να οδηγήσουν τους Pelicans στα play-offs. Δεν σταμάτησαν εκεί, αφού συνάντησαν τους Blazers και με τον Davis να κάνει όργια στις ρακέτες και τον Rondo να πραγματοποιεί εμφανίσεις εποχών Celtics, οι Pelicans «σκούπισαν» την ομάδα από το Oregon. E, στο δεύτερο γύρο έπεσαν πάνω στους Warriors, επιτυχία κι η μια νίκη που έκαναν.

Ανταλλαγές και Free Agency: Δεν μπόρεσαν να πείσουν τον Cousins να μείνει, που ήθελε τη σιγουριά των Warriors. Έφυγε και ο Rondo για τους Lakers, σίγουρα απώλεια. Αποχώρησαν κι άλλοι, όχι όμως κάτι το ιδιαίτερο. Στον αντίποδα έγιναν πολύ δυνατές προσθήκες. Ήρθαν οι Payton, Randle και Jahlil Okafor.

Draft 2018: -

Προπονητής: Alvin Gentry. Βοηθός του Kerr στο πρωτάθλημα του 2015, ήρθε στους Pelicans για να τους βάλει στον «χάρτη» του ΝΒΑ. Τα έχει καταφέρει μια χαρά, μέσα από το άκρως επιθετικό στυλ που έχει δώσει στην ομάδα της Νέας Ορλεάνης. Ένα αρνητικό, που όσο περνάει ο καιρός όλο και χειροτερεύει. Δεν είναι άμυνα αυτό που παίζει η ομάδα του.

Το αστέρι: Anthony Davis. Ο καλύτερος center στο NBA. Εντάξει, δεν πασάρει όπως ο Jokic, ούτε τα ριμπάουντ του Drummond «κατεβάζει», αλλά φέτος «φλερτάρει» με τον τίτλο του καλύτερου παίχτη του πρωταθλήματος. Είναι στο top5 των φαβορί. Και για να είναι εκεί, οι book κάτι ξέρουν. Επί της ουσίας, αυτός οδήγησε πέρυσι τους Pelicans στα play-offs. Και πριν τρία χρόνια. Και αν γίνει και φέτος, πάλι σε αυτόν θα οφείλεται.

Depth Chart:

Pos./5-man Starter 1st bench 2nd bench 3rd bench
PG Elfrid Payton Ian Clark Frank Jackson  
SG Jrue Holiday DeAndre Liggins Trevon Blulett  
SF E΄Twaun Moore Darius Miller Solomon Hill  
PF Nikola Mirotic Julius Randle    
C Anthony Davis Jahlil Okafor Cheick Diallo Alexis Ajinca

Εκτίμηση: Αν ο Davis μείνει στην ομάδα και δεν γίνει κάνα απροσδόκητο trade (γιατί παίζει έντονα το όνομά του), οι Pelicans ξέρουν το «δρόμο» για να μπουν στις οχτώ καλύτερες ομάδες της Δύσης. Το ρόστερ στελεχώθηκε με πάρα πολύ καλούς ρολίστες που δίνουν λύσεις σε όλες τις θέσεις. «Χημεία» ανάμεσα σε κοντό και ψηλό υπάρχει, μένει ένα μόνο. Η ομάδα να παίξει άμυνα. Στην pre-season ήταν ότι χειρότερο είδαμε ποτέ σε ομάδα του NBA, όταν προσπαθεί να παίξει άμυνα.

San Antonio Spurs

Τι έκαναν πέρυσι: Έζησαν μια πολύ περίεργη σεζόν, όπου περίμεναν μέχρι το τέλος τον Leonard, μήπως και προλάβει την post-season. Προς τα τελειώματα όμως της κανονικής περιόδου άρχισαν τα «σύννεφα» στις σχέσεις Leonard – Spurs, που εν τέλει κατέληξαν σε «καταιγίδα» μέσα στο καλοκαίρι. Όσον αφορά τους Spurs, τερμάτισαν έβδομοι, ίσα-ίσα πρόλαβαν τα play-offs, εκεί όμως αποκλείστηκαν άνετα από τους Warriors με 4-1.

Ανταλλαγές και Free Agency: Το καλοκαίρι που οι Spurs των Duncan – Ginobilli – Parker, «πέθαναν». Ο δεύτερος αποχώρησε από το μπάσκετ κι ο τρίτος έφυγε για άλλες πολιτείες. Αυτές δεν ήταν οι μόνες αποχωρήσεις. Μέσω ανταλλαγής, στους Raptors οι Leonard και Green, κάτοικοι San Antonio από την άλλη οι DeRozan και Poltl. Επιστροφή και για τον Belinelli στην ομάδα που τον ανέδειξε. Ανανέωσαν οι Gay, Forbes και Bertans, υπέγραψαν στην FA με τους Spurs οι Cunningham και Pondexter.

Draft 2018*:

Pick No 18: Lonnie Walker (SG) College/Club Team: Miami Stats in College: G: 32, P: 11.5, Reb: 2.6, As: 1.9, St: 0.9, Bl: 0.5**

Pick No 49: Chimezie Metu (PF) College/Club Team: USC Stats in College: G: 104, P: 12.3, Reb: 6.3, As: 1.2, St: 0.7, Bl: 1.6**

Προπονητής: Greg Popovic. Για τον Popovic δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Αυτό που μου έκανε εντύπωση γράφοντας το φετινό αφιέρωμα είναι ότι πάρα πολλοί προπονητές του ΝΒΑ πλέον, είναι «παιδιά» του. Θήτευσαν δίπλα του κατά καιρούς, όλα αυτά τα χρόνια στους Spurs και τώρα κάνουν τη δική τους καριέρα ως πρώτοι προπονητές. Αυτό και μόνο αρκεί.

Το αστέρι: DeMar DeRozan. Μπορεί να ξενέρωσε που οι Raptors τον πέταξαν. Πάει όμως σε μια ομάδα, ίσως σε μια ιδανική για αυτόν συγκυρία. Έχει πάνω από το κεφάλι του τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο αυτή τη στιγμή και θα ηγηθεί μιας προσπάθειας να δημιουργηθεί η νέα legacy των Spurs. Αν παίξει αυτό που ξέρει, το κοινό των Spurs ξέρει να τον αγαπήσει. Και να τον κάνει να νιώσει «θεός» στο San Antonio.

Depth Chart:

Pos./5-man Starter 1st bench 2nd bench 3rd bench
PG Dejounte Murray Patty Mills Derrick White  
SG DeMar DeRozan Bryn Forbes Lonnie Walker  
SF Rudy Gay Marco Belinelli Jaron Blossomgame Quincy Pondexter
PF LaMarcus Aldridge Dante Cunningham Davis Bertans Chimezie Metu
C Pau Gasol Jakob Poeltl    

Εκτίμηση: Επί της ουσίας φέτος στους Spurs δημιουργείται re-build. Ένας Mills έχει μείνει για να θυμίζει την ομάδα που πήρε το δαχτυλίδι το 2014. Κι ο Belinelli που όμως έχει φύγει από την ομάδα στο μεσοδιάστημα. Καταλαβαίνει κανείς ότι ο Popovic θα «χτίσει» το «οικοδόμημα» από την αρχή. Ξέρει τον τρόπο, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι οι Spurs φέτος θα κάνουν πρωταθλητισμό. Αλλά στα play-offs θα το παλέψουν για να μπουν.

Θα είναι ανταγωνιστικοί, στο νήμα δε θα μπουν, στο νήμα θα μπουν. Κλείνω περισσότερο προς το δεύτερο, αλλά στοιχηματική αξία έχει το πρώτο. Δεν μπλέκω. Με καλύτερο μάτι βλέπω το over42.5 νίκες τους. Είπαμε, αποδυναμώθηκαν, αλλά όχι να πέσουν και τόσο χαμηλά. Πέρυσι έκαναν 47 και δεν εντυπωσίασαν κιόλας. Άντε να πέσουν φέτος στις 45 ή στις 43. Οριακά νομίζω θα το πιάσουν το 43άρι.

Dallas Mavericks

Τι έκαναν πέρυσι: Τη χειρότερη σεζόν τους μετά το μακρινό 1989. Είναι δύσκολη η συνθήκη πλέον για τους Mavericks κι αυτό οφείλεται 100% στο γεγονός ότι γερνάει ο παίχτης που άλλαξε την ιστορία της ομάδας. Τι να κάνουμε. Το χρόνο δεν τον κέρδισε κανείς. Με τον Nowitski λοιπόν να μην μπορεί πλέον, οι Mavericks πέρυσι είχαν ρεκόρ 24-58 και τελείωσαν στη 13η θέση της Δύσης. Το «εξαργύρωσαν» με μια πολύ δυνατή επιλογή στο φετινό draft.

Ανταλλαγές και Free Agency: Η σημαντικότερη ανταλλαγή για τους Mavericks έγινε τη βραδιά του draft. Έχοντας ήδη συμφωνήσει με τους Hawks, επέλεξαν στο Νο5 τον Young, τον οποίο έδωσαν στα «γεράκια» για τους πάρουν τον Doncic (No3). Με ανταλλαγή πήραν τα δικαιώματα των Spalding και Αντετοκούνμπο κι έδωσαν στους 76ers τον Milton. Στην FA τώρα, σπουδαία η προσθήκη του Jordan, υπέγραψαν και τους Devin Harris και Ryan Broekhof. Στον αντίποδα αποχώρησαν οι Curry (Blazers), McDermott (Pacers), Noel (Thunder) και Ferrell (Kings). Αυτά, αναφορικά με τις ουσιαστικές κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι.

Draft 2018*:

Pick No 3: Luka Dončić (PG/SG) College/Club Team: Real Madrid Stats in College: - 3 MVP πέρυσι. Ευρωλίγκα (κανονική διάρκεια & Final 4) και λίγκα ACB. Πρωτάθλημα Ευρώπης και Πρωτάθλημα Ισπανίας.

Pick No 33: Jalen Brunson (PG) College/Club Team: Villanova Stats in College: G: 116, P: 14.4, Reb: 2.5, As: 3.7, St: 0.8, Bl: 0.0**

Pick No 56: Ray Spalding (PF) College/Club Team: Louisville Stats in College: G: 100, P: 8.1, Reb: 6.3, As: 0.9, St: 1.0, Bl: 1.1**

Pick No 60: Κώστας Αντετοκούνμπο (PF) College/Club Team: Dayton Stats in College: G: 29, P: 5.2, Reb: 2.9, As: 0.4, St: 0.2, Bl: 1.1**

Προπονητής: Rick Carlisle. Ο πιστός «στρατιώτης» των Mavericks. 11η σεζόν φέτος στην ομάδα για τον Carlisle που ήταν παρών στο μοναδικό δαχτυλίδι στην ιστορία της ομάδας. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα είναι απλός «κομπάρσος» στο NBA, αλλά δεν ήταν πάντα έτσι. Σίγουρα θετικό το πρόσημο για τον Rick, που στην τελική πήρε ένα δαχτυλίδι με αντίπαλο τους Miami Heat του LeBron, του Wade, του Bosh.

Το αστέρι: Luka Doncic. Όταν μιλάμε για τους Mavericks δεν είμαι αντικειμενικός. Όταν μιλάμε για τον Nowitski, το ίδιο. Ε πλέον θα φάτε στη «μάπα» τον Doncic. Το ξέρω ότι το Νο1 στην ομάδα φέτος είναι ο Jordan. Έτοιμος center, θα βελτιώσει την άμυνα των Mavs και θα μαζεύει 14 ριμπάουντ/αγώνα. Τι είπαμε όμως; Δεν είμαι αντικειμενικός! Πέρα από την πλάκα, ο Doncic έδειξε άγνοια κινδύνου στην pre-season κι έτοιμος να πάρει φανέλα βασικού. Μπορεί φέτος να μπαίνει εδώ, χαριστικά, του χρόνου δεδομένα θα είναι το αστέρι των Mavericks.

Depth Chart:

Pos./5-man Starter 1st bench 2nd bench 3rd bench
PG Dennis Smith Jr. J.J. Barea Devin Harris Jalen Brunson
SG Luka Doncic Wesley Matthews Ryan Broekhoff  
SF Harrison Barnes Dorian Finney-Smith Ding Yanyuhang  
PF Dirk Nowitski Maxi Kleber Ray Spalding Kostas Antetokounmpo
C DeAndre Jordan Dwight Powell Salah Mejri  

Εκτίμηση: Δεν προμηνύεται εύκολη χρονιά για τους Mavericks φέτος, που λογικά θα δουλέψουν στη βάση να βελτιωθούν κάποιοι από τους rookie και να υπάρξει λίγο μεγαλύτερη ομοιογένεια ανάμεσα στους καλούς ρολίστες που έχει η ομάδα. Θα κάνει καλές εμφανίσεις το σύνολο του Carlisle, εκτιμώ ότι δε θα έχει τα περσινά χάλια.

Ουτοπικό το να μπουν play-offs, εξ ου και το 7.00 στο συγκεκριμένο στοίχημα. Θα πάνε καλύτερα, ίσως ξεπεράσουν το όριο των 30.5 νικών. Σε άλλη πλατφόρμα το βρίσκουμε στις 34.5, αυτό νομίζω ότι είναι τραβηγμένο. Κάπου εκεί ανάμεσα τους βλέπω τους Mavericks, οπότε η αξία πάει στο under34.5 σε απόδοση 1.87.

Memphis Grizzlies

Τι έκαναν πέρυσι: Εγώ θα σας πω τι δεν έκαναν. Έναν αγιασμό στην αρχή της σεζόν και κάποιο ευχέλαιο μεσούσης αυτής. Κάποια στιγμή πρέπει να ήταν τραυματίες και οι οπαδοί των Grizzlies. Για να συμπληρώσουν οχτάδα στα παιχνίδια τους, έπαιρναν παίχτες κι από τον αντίπαλο. Και ΟΧΙ. Δεν αστειεύομαι. 18 παίχτες ενεργοποίησαν πέρυσι οι Grizzlies για να βγει η σεζόν. Αποτέλεσμα φυσικά όλων αυτών, ένα τραγικό ρεκόρ και η προτελευταία θέση της Δύσης και του πρωταθλήματος, δική τους.

Ανταλλαγές και Free Agency: Έδωσαν με ανταλλαγή τους Davis και McLemore στους Kings, από τους οποίους πήραν τον Temple. Έχασαν στην FA τον Evans, μια απώλεια σημαντική. Πήραν από την άλλη τον Anderson από τους Spurs, τον Caspi από τους Warriors και τον Mack από τους Magic. Λίγα πράγματα, αφού επί της ουσίας το ρόστερ δεν είναι κακό. Το ζήτημα είναι να μείνει υγιές.

Draft 2018*:

Pick No 4: Jaren Jackson Jr (PF/C) College/Club Team: Michigan State Stats in College: G: 33, P: 11.3, Reb: 5.8, As: 1.2, St: 0.6, Bl: 3.2**

Pick No 32: Jevon Carter (PG) College/Club Team: West Virginia Stats in College: G: 143, P: 12.2, Reb: 3.7, As: 3.9, St: 2.8, Bl: 0.2**

Προπονητής: J. B. Bickerstaff. Ανέλαβε πέρυσι λίγο μετά την έναρξη της σεζόν, αλλά σε μια χρονιά που ήταν αυτή που αναφέραμε στην αρχή, δεν μπορεί να κριθεί. Η πρώτη του δουλειά σε ομάδα του NBA, λογικά φέτος θα δούμε για το τι είναι ικανός. Πάντως, προς τιμήν του κι οι 15 νίκες που έκανε η ομάδα, με το ρόστερ τόσο ελλιπές.

Το αστέρι: Marc Gasol. Ανάμεσα σε αυτόν και τον Conley, επέλεξα τον Ισπανό γιατί είναι πιο σταθερός τα τελευταία χρόνια. Και έχει κάνει πολύ καλύτερες σεζόν. Τα τελευταία χρόνια έχει βάλει στο παιχνίδι και την πάσα, αλλά και το σουτ από την περιφέρεια, οπότε δεν υστερεί σε πολλά από ένα guard.

Depth Chart:

Pos./5-man Starter 1st bench 2nd bench 3rd bench
PG Mike Conley Shelvin Mack Andrew Harrison Jevon Carter
SG Dillon Brooks MarShon Brooks Wayne Selden  
SF Kyle Anderson Chandler Parsons Garrett Temple Omri Casspi
PF JaMychal Green Jaren Jackson Jr.    
C Marc Gasol Ivan Rabb    

Εκτίμηση: Δεν έχουμε καθόλου εικόνα των Grizzlies από την περσινή σεζόν και είναι πραγματικά το μεγαλύτερο ερωτηματικό, από τις 30 ομάδες του NBA. Κι ο προπονητής είναι νέος, το στυλ που θα παίξει ακόμα αναζητείται, δεν μπορεί να είμαστε σίγουροι για κάτι. Θεωρητικά δε θα πάνε χειρότερα από πέρυσι.

Με βάση αυτό, μπορούν να πιάσουν 30 νίκες. Οριακά μεν, αλλά μπορούν. Αν τους αξιολογήσουμε και με βάση την προπέρσινη σεζόν, γιατί στην ουσία η περσινή είναι σα να μην έγινε ποτέ, μπορούν να πάνε ως τις 40 νίκες. Το βασικό είναι να μείνουν υγιείς.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

 

*Στην κατηγορία «Draft 2018» αναγράφονται οι παίχτες που κατέληξαν στις συγκεκριμένες ομάδες, μετά και τις ανταλλαγές.

**Επεξήγηση συμβόλων: G=Games, P=Points, Reb=Rebounds, As=Assists, St=Steals, Bl=Blocks

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ