foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ117
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ιταλία, Serie A: Preview 2018-19

Previews Πρωταθλημάτων | 16 Αυγ 2018 13:29
Ιταλία-Serie-A-Preview-σεζόν-2018-19.jpg

Η άφιξη του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Τορίνο για λογαριασμό της Γιουβέντους είναι το ποδοσφαιρικό γεγονός του καλοκαιριού σε συλλογικό επίπεδο και φυσικά ανεβάζει επίπεδο το ιταλικό πρωτάθλημα που αναζητά την χαμένη αίγλη του ένδοξου παρελθόντος. Η Μεγάλη Κυρία βέβαια είναι και φέτος το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του 8ου σερί τίτλου και η εν λόγω επιλογή στο 1.40 φαντάζει φυσιολογική απόδοση. Η ενισχυμένη Ίντερ ακολουθεί σε απόδοση 6.00 ενώ οι περσινές διεκδικήτριες Νάπολι και Ρόμα θεωρούνται τρίτο φαβορί με απόδοση 9.00. Η περσινή πρωταθλήτρια της Serie B, Έμπολι, ήρθε για να μείνει , ενώ αξιοσημείωτο γεγονός είναι η επιστροφή στην πρώτη κατηγορία έπειτα από 3 σεζόν της άλλοτε ισχυρής Πάρμα που χρεοκόπησε πριν από λίγα χρόνια. Η 3η φετινή νεοφώτιστη είναι η Φροζινόνε που αναμένεται να δώσει μάχη για την παραμονή.

Σύστημα διεξαγωγής

20 ομάδες θα αναμετρηθούν από δύο φορές μεταξύ τους σε ένα πρωτάθλημα 38 αγωνιστικών. Πέραν της πρωταθλήτριας, οι ομάδες που θα κατακτήσουν τις θέσεις 2 έως 4 θα κερδίσουν ένα εισιτήριο για τους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ομάδες που θα ολοκληρώσουν την σεζόν στις θέσεις 5-6 θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στο επόμενο Γιουρόπα Λιγκ, όπως και η Κυπελλούχος Ιταλίας. Αντίθετα οι ομάδες που θα τερματίσουν στις 3 τελευταίες θέσεις θα υποβιβαστούν στην Serie B. Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα κριτήρια είναι κατά σειρά τα εξής: 1) Βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια 2) Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια 3)Συνολική διαφορά τερμάτων 4) Καλύτερη επίθεση 5)Κλήρωση.

Οι ομάδες της Serie A 

 

Γιουβέντους Τι έκανε πέρυσι: Κατέκτησε το πρωτάθλημα για 7η σερί σεζόν και 35η συνολικά. Παράλληλα κατέκτησε το Κύπελλο για 4η διαδοχική φορά και 13η συνολικά ενώ ηττήθηκε στον τελικό του Σούπερ Καπ από την Λάτσιο. Στο Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης.

Προπονητής: Ο Μασιμιλιάνο (Μαξ) Αλέγκρι συνεχίζει στον πάγκο της για 5η διαδοχική σεζόν και φυσικά θεωρείται ήδη επιτυχημένος. Έχοντας κατακτήσει τα πάντα σε εγχώριο επίπεδο, στοχεύει και ο ίδιος στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά την σεζόν 1995-96.

Έδρα: Allianz Stadium (41.507)

Μεταγραφές: Έκανε το «μπαμ» του καλοκαιριού με την απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο πληρώνοντας 100 εκ. Ευρώ στην Ρεάλ Μαδρίτης και προσφέροντας φυσικά ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο στον κορυφαίο εν ενεργεία ποδοσφαιριστή και έναν από τους καλύτερους όλων των εποχών. Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί αφού έσκασε 35 εκ. και στην Μίλαν για την επιστροφή του διεθνή στόπερ Μπονούτσι, 40 εκ. στην Μπάγερν Μονάχου για να αγοράσει τα δικαιώματα του Βραζιλιάνου εξτρέμ Ντόουγκλας Κόστα, άλλα 40 εκ. στην Βαλένθια για τον Πορτογάλο αμυντικό Ζοάο Κανσέλο που πέρυσι έπαιξε ως δανεικός στην Ίντερ, 12 εκ. στην Τζένοα για τον τερματοφύλακα, Πέριν και 7.5 εκ. στην Άσκολι για τον νεαρό επιθετικό Φαβίλι, τον οποίο δάνεισε αμέσως στην Τζένοα. Ο τερματοφύλακας θρύλος των μπιανκονέρι, Τζιανλουίτζι Μπουφόν, άφησε τον σύλλογο στα 40 του έπειτα από 17 σεζόν και 509 συμμετοχές για χάρη της Παρί Σεν Ζερμέν. Πούλησε στην Μίλαν τον αμυντικό Καλντέρα που αγωνιζόταν ως δανεικός στην Αταλάντα, στην Ουντινέζε τον μέσο Μαντραγκόρα που αγωνιζόταν ως δανεικός στην Κροτόνε και στην συμπολίτισσα Τορίνο τα δικαιώματα του μέσου από την Βενεζουέλα, Ρινκόν. Παρελθόν αποτελεί έπειτα από 7 σεζόν και ο Ελβετός μπακ Λίχτσταϊνερ, ενώ ο Αργεντινός επιθετικός Ιγουαΐν δόθηκε δανεικός στην Μίλαν και ο μέσος Στουράρο δανεικός στην Σπόρτινγκ Λισαβώνας.

Προετοιμασία: Συμμετείχε για 3η σερί σεζόν στο φημισμένο International Champions Cup επικρατώντας 2-0 της Μπάγερν Μονάχου, νικώντας στα πέναλτι την Μπενφίκα και χάνοντας 1-3 από την Ρεάλ Μαδρίτης. Έδωσε και έναν αγώνα με μία μικτή ομάδα ποδοσφαιριστών του αμερικανικού πρωταθλήματος και πήρε την νίκη στα πέναλτι.

Εκτίμηση: Η Γιουβέντους έχει μετατρέψει σε προσωπική υπόθεση έναν τίτλο για τον οποίο κάποτε γινόταν πολύ μεγάλη μάχη ανάμεσα σε πολλούς συλλόγους αλλά και φέτος πολύ δύσκολα κάποια θα τολμήσει να αμφισβητήσει την κυριαρχία της. Στην πραγματικότητα οι μπιανκονέρι φέτος, με την προσθήκη του CR7, είναι θεωρητικά σε θέση να κυνηγήσουν το τρεμπλ.

 

Νάπολι Τι έκανε πέρυσι: Κάποια στιγμή φάνηκε ότι η επιστροφή στην κορυφή για πρώτη φορά έπειτα την σεζόν 1989-90 είναι πιο πιθανή από ποτέ αλλά είχε ένα κακό διάστημα προς το τέλος που της στοίχισε την πρώτη θέση. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Αταλάντα. Στο Τσάμπιονς Λιγκ κατέκτησε την 3η θέση στον 6ο όμιλο και συνέχισε στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου αποκλείστηκε στην φάση των 32 από την Λειψία. Προπονητής: Ο Μαουρίτσιο Σάρι αποτελεί παρελθόν έπειτα από 3 σεζόν και στην θέση του ήρθε ο πολύπειρος Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος επιστρέφε στο ιταλικό πρωτάθλημα έπειτα από 9 χρόνια και αφού κάθησε στον πάγκο των Τσέλσι, Παρί, Ρεάλ και Μπάγερν.

Έδρα: San Paolo (60.240)

Μεταγραφές: Έδωσε συνολικά 26 εκ. στην Ουντινέζε για τον Έλληνα τερματοφύλακα Καρνέζη και τον Ιταλό γκολκίπερ Μέρετ, 30 στην Μπέτις για τον Ισπανό μέσο Φάμπιαν Ρουίζ, 25 στην Μπολόνια για τον επιθετικό Βέρντι. 5.5 στην Ρόμα για να αγοράσει τα δικαιώματα του Ππορτογάλου αμυντικού Μάριο Ρουί ο οποίος πέρυσι ήταν βασικός στην Νάπολι και άλλα 4 στην Ρεάλ νετ Κελούζ για τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό Κάρλος Μοράις. Πούλησε στην Σαμπντόρια τα δικαιώματα του Κολομβιανού επιθετικού Ζαπάτα και στην Κάλιαρι τα αντίστοιχα του επιθετικού Παβολέτι. Λύθηκε η συνεργασία με τον βασικό τις 3 τελευταίες σεζόν Ισπανό τερματοφύλακα, Ρέινα.

Προετοιμασία: Σε φιλικά παιχνίδια επικράτησε 4-0 της Γκοτζάνο, 5-1 της Κάρπι, 2-0 της Κιέβο και 3-1 της Ντόρτμουντ ενώ ηττήθηκε 0-5 από την Λίβερπουλ και 1-3 από την Βόλφσμπουργκ.

Εκτίμηση: Ο περσινός κορμός δεν έχει πειραχθεί ιδιαίτερα αλλά φαντάζει δύσκολο να επαναλάβει την ίδια βαθμολογική συγκομιδή, εκτός κι αν ο Αντσελότι βρει τον τρόπο να την κάνει πιο κυνική στο παιχνίδι της. Είναι βέβαια φαβορί για μία θέση στην πρώτη τετράδα και λογικά θα επιδιώξει και μία καλή ευρωπαϊκή πορεία.

 

Ρόμα Τι έκανε πέρυσι: Κατέκτησε την 3η θέση, με μεγάλη διαφορά πίσω από τις δύο πρωτοπόρους, και ρεαλιστικά ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να πετύχει. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στην φάση των 16 από την Τορίνο ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ είχε εντυπωσιακή πορεία και αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Λίβερπουλ. Βέβαια θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη όλων η επική ανατροπή που πέτυχε στα προημιτελικά κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Προπονητής: Η διοίκηση έμεινε ικανοποιημένη με το έργο του Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο στην πρώτη σεζόν του στον πάγκο και συνεχίζει και φέτος. Η Ρόμα ήταν εξ αρχής και για τον ίδιο τον Ιταλό προπονητή ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα του και έδειξε πως μπορεί να ανταποκριθεί αλλά φέτος θα πρέπει να κάνει το κάτι παραπάνω.

Έδρα: Olimpico (72.698)

Μεταγραφές: Ο Τσέχος επιθετικός Σχικ είχε πέρυσι ρόλο αναπληρωματικού αλλά αυτό δεν εμπόδισε την διοίκηση να πληρώσει την ρήτρα των 37 εκ. στην Σαμπντόρια για να τον κάνει δικό της. Γενικά έχει κινηθεί δυναμικά αγοράζοντας με 25 εκ. από την Παρί τον Αργεντινό εξτρέμ Παστόρε, με 9.5 εκ από την Ίντερ τον αμυντικό Σαντόν, με 17 εκ. από τον Άγιαξ τον Ολλανδό επιθετικό Κλάιφερτ, με 6 εκ. από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ τον Κροάτη μέσο Τσόριτς, με το ίδιο ποσό από την Λανς τον Γάλλο αμυντικό Μπιαντά, με 4.5 εκ. από την Ίντερ τον νεαρό μέσο Ζανιόλο και με 500.000 από την Παλμέιρας τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα Ντάνιελ Φουζάτο. Επίσης έδωσε 20 εκ. στην Σασουόλο για τον Γάλλο επιθετικό Ντεφρέλ αλλά τον δάνεισε αμέσως στην Σαμπντόρια, ενώ πήρε ως δανεικό από την Αταλάντα τον μέσο Κριστάντε και ως ελεύθερο τον Ισπανό κεντρικό αμυντικό, Μαρκάνο. Πούλησε με 63 εκ. στην Λίβερπουλ τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα Άλισον, με 38 εκ. στην Ίντερ τον Βέλγο μέσο Ναϊνγκολάν, με 6 εκ. στην Ρεάλ Σοθιεδάδ τα δικαιώματα του Μεξικανού αμυντικού Μορένο. Με 5.5 εκ στην Νάπολι τα δικαιώματα του Πορτογάλου αμυντικού Μάριο Ρουί, με 9 εκ. στην Μπολόνια τον Πολωνό τερματοφύλακα Σκόρουπσκι, με 5 εκ. στην Αταλάντα τον επιθετικό Τουμινέλο και με 1.2 εκ στην Τζένοα τα δικαιώματα του Βόσνιου αμυντικού Ζουκάνοβιτς.

Προετοιμασία: Συμμετείχε στο φημισμένο International Champions Cup όπου επικράτησε 4-2 της Μπαρτσελόνα και ηττήθηκε 1-4 από την Τότεναμ και 1-2 από την Ρεάλ Μαδρίτης. Σε άλλα φιλικά επικράτησε 9-0 της Λατίνα και ήρθε 1-1 με την Αβελίνο.

Εκτίμηση: Η Ρόμα στην 2η σεζόν του Ντι Φραντσέσκο και με κάποιες σημαντικές προσθήκες δείχνει ικανή για το κάτι παραπάνω, δηλαδή για την 2η θέση σε πρώτη φάση. Το να διεκδικήσει τον τίτλο θα εξαρτηθεί και από την βαθμολογική συγκομιδή της Γιουβέντους. Στην Ευρώπη θα αποτελέσει βέβαια μεγάλη επιτυχία αν καταφέρει να επαναλάβει την περσινή πορεία.

 

Ίντερ Τι έκανε πέρυσι: Ήταν εντυπωσιακή στο ξεκίνημα της σεζόν αλλά αναμενόμενα κάποια στιγμή ξεφούσκωσε, υποχώρησε και τελικά έδωσε μάχη για την 4η θέση με την Λάτσιο βγαίνοντας νικήτρια στην ισοβαθμία. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Μίλαν.

Προπονητής: Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι άφησε το στίγμα του με την πρώτη σεζόν στον πάγκο και η διοίκηση επιθυμεί φυσικά να συνεχίσει την συνεργασία μαζί του. Φέτος μάλιστα φρόντισε να του κάνει περισσότερα χατίρια ώστε να διεκδικήσει καλύτερη θέση αλλά και το Κύπελλο.

Έδρα: Giuseppe Meazza (80.018)

Μεταγραφές: Έδωσε 38 εκ. στην Ρόμα για τον Βέλγο μέσο Ναϊνγκολάν, 20 εκ. στην Αταλάντα για τα δικαιώματα του βασικού πέρυσι μέσου Γκαλιαρντίνι και 23 εκ. στην Ρασίνγκ Κλουμπ για τον Αργεντινό επιθετικό Λαουτάρο Μαρτίνεζ. Ήρθε ως ελεύθερος ο Γκανέζος μέσος Ασαμόα με πολυετή θητεία στην Γιουβέντους και ο πρώην των Φέγενοορντ και Λάτσιο κεντρικός αμυντικός Ντε Βρι. Επιπλέον πήρε ως δανεικούς τον Κροάτη δεξιό μπακ Βρσάλικο από την Ατλέτικο Μαδρίτης και τον Σενεγαλέζο επιθετικό Μπαλντέ από την Μονακό. Πούλησε τον αμυντικό Σαντόν στην Ρόμα, τα δικαιώματα του του Δανού επιθετικού Όντγκααρντ στην Σασουόλο, του μέσου Ζανιόλο στην Ρόμα, του μέσου Καράρο στην Αταλάντα, του αμυντικού Βαλιέτι στην Τζένοα, του Γάλλου αμυντικού Κοντογκμπιά στην Βαλένθια, του Γάλλου μέσου Μπιαμπιανί στην Πάρμα και του Ρουμάνου επιθετικού Πόυσκας στην Παλέρμο, τον επιθετικό Μάρτινς στην Τζιάνγκσου, τον Γιαπωνέζο αμυντικό Ναγκατόμο στην Γαλατασαράι.

Προετοιμασία: Συμμετείχε στο φημισμένο International Champions Cup όπου νίκησε με 1-0 τις Λιόν και Ατλέτικο Μαδρίτης και ηττήθηκε στα πέναλτι από την Τσέλσι. Σε άλλα φιλικά νίκησε 3-0 την Λουγκάνο, ηττήθηκε 0-2 από την Σιόν και ήρθε ισόπαλη απέναντι σε Ζενίτ και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Εκτίμηση: Φέτος θέλει όχι απλά να βρεθεί στην κορυφή κάποια στιγμή αλλά να παραμείνει εκεί και να διεκδικήσει τον τίτλο. Η παρουσία του Σπαλέτι και κάποιες καλές μεταγραφικές κινήσεις δημιουργούν υψηλές φιλοδοξίες αλλά θα φανεί πόσο μπορεί να αντέξει επίσης με διπλές υποχρεώσεις σε Ιταλία και Ευρώπη. Μία θέση πάντως ανάμεσα στην 3η και την 6η φαντάζει το πιο πιθανό σενάριο.

 

Λάτσιο Τι έκανε πέρυσι: Κατετάγη 5η που θεωρείται αποτυχία βάσει της εικόνας της όλη την σεζόν, οπότε και βρέθηκε μέσα στην πρώτη τετράδα στο μεγαλύτερο διάστημα. Έχασε την 4η θέση στην ισοβαθμία με την Ίντερ την τελευταία αγωνιστική όταν και ηττήθηκε εντός έδρας από τους νερατζούρι. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Μίλαν ενώ στο Γιουρόπα Λιγκ αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Ζάλτσμπουργκ.

Προπονητής: Ο Σιμόνε Ιντζάγκι χαίρει της εκτίμησης της διοίκησης αλλά και των φιλάθλων και θα συνεχίσει στον πάγκο για 3η σερί σεζόν. Ο πρώην επιθετικός του συλλόγου προτιμά την επιθετική τακτική με την Λάτσιο να προσφέρει και θέαμα επί ημερών του.

Έδρα: Olimpico (72.698)

Μεταγραφές: Έδωσε 18 εκ. στην Σεβίγια για τον Αργεντινό μέσο Κορέα, 7.5 εκ. στην Ζάλτσμπουργκ για τον Κοσοβάρο εξτρέμ Μπερίσα, 6.5 εκ στην Μπέτις για τον Δανό μπακ Ντουρμισί και 2.5 στην Σαλερνιτάνα για τον μέσο Σπροκάτι. Επίσης απόκτησε ως ελεύθερο τον Βέλγο τερματοφύλακα Προτό που πέρυσι αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό και τον Κροάτη μέσο Μπαντέγι, βασικό τα 4 τελευταία χρόνια στην Φιορεντίνα. Πούλησε στην Γουέστ Χαμ τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό Φελίπε Άντερσον, παρελθούν αποτελούν επίσης ο βασικός Ολλανδός στόπερ Ντε Βρι και ο αναπληρωματικός Πορτογάλος εξτρέμ Νάνι.

Προετοιμασία: Σε φιλικά παιχνίδια επικράτησε 3-0 των Τριεστίνα και Σπαλ αλλά ηττήθηκε 0-2 από Άρσεναλ και 0-1 από Ντόρτμουντ.

Εκτίμηση: Έχει το υλικό να διεκδικήσει και φέτος ευρωπαϊκή έξοδο και σίγουρα θα αποτελέσει επιτυχία αν εξασφαλίσει μία θέση στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Το Κύπελλο είναι πιο εφικτός στόχος, όπως και μία καλή πορεία στην Ευρώπη.

 

Μίλαν Τι έκανε πέρυσι: Η σεζόν ξεκίνησε με πολλές φιλοδοξίες αλλά γρήγορα προσγειώθηκε στην πραγματικότητα. Έδωσε μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και τελικά κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση. Παράλληλα συμμετείχε στον τελικό του Κυπέλλου όπου ηττήθηκε από την Γιουβέντους. Στο Γιουρόπα Λιγκ έφτασε μέχρι και την φάση των 16, όπου αποκλείστηκε από την Άρσεναλ.

Προπονητής: Η έλευση του Τζενάρο Γκατούζο τον Νοέμβριο του 20017 αντί του Βιτσένζο Μοντέλα αποτέλεσε κίνηση-έκπληξη. Ο πρώην αμυντικός μέσος των ροσονέρι γνωρίζει βέβαια καλά τα πράγματα στον σύλλογο και κατάφερε να μεταδώσει το πάθος και την τρέλα τους στους παίκτες. Η διοίκηση έκρινε ότι μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερα και του δίνει φέτος την ευκαιρία να προετοιμάσει ο ίδιος την ομάδα.

Έδρα: Giuseppe Meazza (80.018)

Μεταγραφές: Απόκτησε με 35 εκ. από την Γιουβέντους τον κεντρικό αμυντικό Καλντάρα που αγωνιζόταν στην Αταλάντα και επίσης πήρε από την Γιουβέντους ως δανεικό τον Αργεντινό επιθετικό Ιγουαΐν. Επίσης αγόρασε από την Σάντερλαντ με 6 εκ. τα δικαιώματα του Ιταλού επιθετικού Μπορίνι που πέρυσι ήταν συνήθως βασικός και με 20 εκ. από την Φιορεντίνα τα δικαιώματα του Κροάτη επιθετικού Κάλινιτς, βασικού πέρυσι, αλλά ένα μήνα μετά συμφώνησε να τον πουλήσει με τα ίδια χρήματα στην Ατλέτικο Μαδρίτης! Πήρε ως ελεύθερο τον Ισπανό τερματοφύλακα Ρέινα, βασικό την τελευταία 3ετία στην Νάπολι, τον Κροάτη αριστερό μπακ Στρίνιτς, βασικό στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν στην Σαμπντόρια. Επίσης έληξε ο δανεισμός του Κολομβιανού επιθετικού Μπάκα στην Βιγιαρεάλ, όπου εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του. Πούλησε έναν χρόνο μετά την απόκτησή του τον διεθνή στόπερ Μπονούτσι στην Γιουβέντους, τα δικαιώματα του Σενεγαλέζου επιθετικού Νιανγκ στην Τορίνο, τα αντίστοιχα του Ιταλού επιθετικού Λαπάντουλα στην Τζένοα. Έδωσε ως δανεικό στην Σεβίγια τον αναπληρωματικό Πορτογάλο επιθετικό Αντρέ Σίλβα.

Προετοιμασία: Συμμετείχε στο φημισμένο International Champions Cup όπου νίκησε 1-0 την Μπαρτσελόνα και ηττήθηκε 0-1 από την Τότεναμ και στα πέναλτι από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σε άλλα φιλικά ηττήθηκε 1-3 από την Ρεάλ Μαδρίτης και νίκησε 2-0 την Νοβάρα.

Εκτίμηση: Διαθέτει δυνατή επιθετική γραμμή και είναι θέμα του Γκατούζο το κατά πόσο μπορεί να την αξιοποιήσει. Με την βαριά φανέλα που διαθέτει θα πρέπει και φέτος να βρεθεί σε ευρωπαϊκή τροχιά αλλά σίγουρα δεν είναι στο επίπεδο άλλων ισχυρών συλλόγων.

 

Αταλάντα Τι έκανε πέρυσι: Αποφάσισε να μοιράσει την προσοχή της σε διάφορες διοργανώσεις με συνέπεια να περιοριστεί στην 7η θέση στο πρωτάθλημα. Στο Κύελλο αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Γιουβέντους ενώ στο Γιουρόπα Λιγκ στην φάση των 16 από την Ντόρτμουντ.

Προπονητής: Ο Γκασπερίνι είναι δουλευταράς, η διοίκηση εκτιμά το έργο του και ο 60χρονος Ιταλός θα βρίσκεται στον πάγκο της για 3η σερί σεζόν.

Έδρα: Atleti Azzurri d'Italia (21.300)

Μεταγραφές: Αγόρασε με 5 εκ. από την Μπενφίκα τα δικαιώματα του βασικού πέρυσι μέσου Κριστάντε αλλά τον έδωσε δανεικό στην Ρόμα! Πήρε με 4 εκ. από την Βίσλα Πλοκ τον Πολωνό μέσο Ρέκα, με 4.3 εκ. από την Άστον Βίλα τα δικαιώματα του αναπληρωματικού πέρυσι τερματοφύλακα Γκολίνι, με 5 εκ. από την Ρόμα τον νεαρό επιθετικό Τουμινέλο που πέρυσι έπαιξε για λίγο στην Κροτόνε και με 5 εκ. από την Ίντερ τον μέσο Καράρο που πέρυσι αγωνίστηκε στην Πεσκάρα και τον οποίο δάνεισε άμεσα στην Φότζια. Πήρε ως δανεικό από την Τσέλσι τον Κροάτη μέσο Πάσαλιτς που πέρυσι αγωνίστηκε στην Σπάρτακ Μόσχας και από την Σαμπντόρια ως δανεικό τον Κολομβιανό επιθετικό Ζαπάτα. Πούλησε στην Ίντερ τα δικαιώματα του μέσου Γκαλιαρντίνι και στην Σπαλ τα αντίστοιχα του Σλοβένου μέσου Κούρτιτς και του Ιταλού επιθετικού Παλόσκι.

Προετοιμασία: Συμμετέχει στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ και στον πρώτο γύρο φιλοδώρησε με 10 γκολ την Σαράγεβο ενώ στο πρώτο παιχνίδι για τον 3ο γύρο επικράτησε άνετα 4-1 της Χάποελ Χάιφα στο Ισραήλ. Είχε καλή εικόνα και στα φιλικά επικρατώντας των Μπρουσαπόρτο 4-0, Κιασό 6-0, Χέρτα 3-2, Βίρτους Μπέργκαμο 3-0 και Ρεζάτο 2-1.

Εκτίμηση: Και πάλι μοιάζει ομάδα που μπορεί να μπει σφήνα στο γκρουπ των ισχυρών και να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αν μάλιστα αποφασίσει φέτος να προσδιορίσει ως βασικό έναν συγκεκριμένο στόχο θα έχει περισσότερες πιθανότητες να τον πετύχει.

 

Φιορεντίνα Τι έκανε πέρυσι: Είχε μία μέτρια σεζόν που από άλλους θεωρήθηκε επιτυχημένη βάσει ρόστερ και από άλλους αποτυχημένη. Κατετάγη 8η στο πρωτάθλημα, στο Κύπελλο αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Λάτσιο.

Προπονητής: Ο Στέφανο Πιόλο ανέλαβε το δύσκολο έργο σε μία μεταβατική περίοδο για την Φιορεντίνα. Δούλεψε αρκετά καλά με πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές και φέτος υπάρχουν προσδοκίες ότι μπορεί να πετύχει περισσότερα στην δεύτερη σεζόν του στους «βιόλα».

Έδρα: Artemio Franchi (43.147)

Μεταγραφές: Αγόρασε με 10 εκ. από την Μπέτις τα δικαιώματα του βασικού πέρυσι Αργεντινού αμυντικού Πετσέλα και με 1.5 εκ. από την Έμπολι τα αντίστοιχα του Γάλλου αμυντικού Λαουρίνι, έδωσε 8.5 εκ στην Τουλούζ για τον Γάλλο τερματοφύλακα Λαφόντ, 3.5 εκ. στην Ζίλινα για τον Σλοβάκο αμυντικό Χάντσκο. Πήρε ως δανεικό από την Γιουβέντους τον Κροάτη μέσο Πγιάτσα που πέρυσι αγωνίστηκε για ένα διάστημα στην Σάλκε, από την Έβερτον τον Βέλγο εξτρέμ Μιραλάς που πέρυσι αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό, από την Ρόμα τον Βραζιλιάνο μέσο Γκέρσον και από την Γουέστ Χαμ τον Ελβετό μέσο Φερνάντες. Πούλησε στην Μίλαν τα δικαιώματα του Κροάτη επιθετικού Κάλινιτς, στην Σασουόλο τα αντίστοιχα του Σενεγαλέζου επιθετικού Μπαμπακάρ, στην Κιέβο τα αντίστοιχα του Σέρβου στόπερ Τόμοβιτς, στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης τα αντίστοιχα του Κροάτη επιθετικού Ρέμπιτς, στην Σπόρτινγ Λισαβώνας τον Πορτογάλο αμυντικό Μπρούνο Γκασπάρ. Έφυγε και ο επί σειρά ετών βασικός Κροάτης μέσος Μπαντέλι.

Προετοιμασία: Σε φιλικά παιχνίδια επικράτησε 2-1 της Βερόνα και 2-0 της Χέρακλες, ηττήθηκε 0-1 από Βενέτσια και 0-3 από Σάλκε και ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Εκτίμηση: Οι τελευταίες προσθήκες των δανεικών βελτίωσαν την ποιότητα στο ρόστερ της και αυξάνουν τις πιθανότητες να βρεθεί σε μία θέση μεταξύ 5-7. Χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις οφείλει να κάνει κάτι καλό και στο Κύπελλο.

 

Τορίνο Τι έκανε πέρυσι: Μετριότατη σεζόν όπως αποτυπώθηκε και στην 9η θέση στον πίνακα, ισοβαθμώντας με την Σαμπντόρια. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Γιουβέντους.

Προπονητής: Ο Βάλτερ Ματσάρι ήρθε τον Ιανουάριο αντικαθιστώντας τον Σίνισα Μιχάιλοβιτς και η διοίκηση έκρινε πως αξίζει μίας ευκαιρίας ώστε να προετοιμάσει ο ίδιος την ομάδα. Πρόκειται εξάλλου για έμπειρο προπονητή με θητεία μεταξύ άλλων σε Σαμπντόρια, Νάπολι, Ίντερ και Γουότφορντ.

Έδρα: Olimpico Grande Torino (27.994)

Μεταγραφές: Έδωσε 12 εκ. στην Μίλαν για τα δικαιώματα του βασικού πέρυσι Σενεγαλέζου επιθετικού Νιανγκ, 6 εκ. στην Γιουβέντους για τα δικαιώματα του βασικού πέρυσι μέσου από την Βενεζουέλα, Ρινκόν, 3.5 εκ στην Λιόν για τα αντίστοιχα του βασικού πέρυσι Καμερουνέζου αμυντικού Ν΄Κουλού, πήρε με 8 εκ. από την Τζένοα τον αμυντικό Ίτσο και με 10 εκ. από την Μονακό τον Γάλλο μέσο Μεϊτέ που πέρυσι αγωνίστηκε στην Μπορντό. Πούλησε στην Σπαλ τα δικαιώματα του Σενεγαλέζου τερματοφύλακα Γκομίς και στην Κιέβο τον Νιγηριανό μέσο Όμπι. Έδωσε ως δανεικό στην ΑΕΚ τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό Μπογιέ.

Προετοιμασία: Σε φιλικά παιχνίδια επικράτησε 4-0 της Προ Πάτρια, 3-0 της Ρενάτε, 1-0 της Νις και 2-0 της Σαπεκοένσε ενώ ηττήθηκε 1-3 από την Λίβερπουλ. Για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου επικράτησε 4-0 της Κοζέντσα και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Εκτίμηση: Το ερώτημα είναι τι παραπάνω μπορεί να κάνει από την περσινή σεζόν. Προφανώς η διοίκηση πιστεύει πολλά περισσότερα και για αυτό κράτησε τον Ματσάρι αλλά η ομάδα δεν ενισχύθηκε σημαντικά. Τουλάχιστον δεν έχασε κιόλας σημαντικούς παίκτες και υπάρχει μία ομοιογένεια που την φέρνει στο πρώτο μισό του πίνακα.

 

Σαμπντόρια Τι έκανε πέρυσι: Για ένα σημαντικό μέρος της σεζόν διεκδίκησε ευρωπαϊκό εισιτήριο αλλά φάνηκε ανήμπορη στο τελευταίο «σπριντ» και περιορίστηκε στην 10η θέση, ισόβαθμη με την Τορίνο. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στην φάση των 16 από την Φιορεντίνα.

Προπονητής: Ο Μάρκο Τζιαμπάολο μπορεί να μην οδήγησε την Σαμπντόρια σε κάποια πολύ μεγάλη επιτυχία τις δύο προηγούμενες σεζόν αλλά η διοίκηση τον εμπιστεύεται και τον αφήνει στον πάγκο για 3η συνεχή χρονιά.

Έδρα: Luigi Ferraris (36.685)

Μεταγραφές: Έδωσε 17 εκ. στην Νάπολι για τα δικαιώματα του βασικού πέρυσι Κολομβιανού επιθετικού Ζαπάτα αλλά στην συνέχεια τον δάνεισε στην Αταλάντα! Πήρε με 6.5 εκ. από τη Λιντς τον αφρικανικής καταγωγής μέσο Ρονάλντο Βιέιρα και με 7.8 εκ από την Γκενκ τον αμυντικό από την Γκάμπια, Κόλεϊ. Παράλληλα αγόρασε από την Μπενεβέντο τα δικαιώματα του αναπληρωματικού πέρυσι Σλοβένου τερματοφύλακα Μπέλετς και έφερε ως δανεικό από την Ρόμα τον Γάλλο επιθετικό Ντεφρέλ, από την Γιουβέντους τον Ιταλό τερματοφύλακα Αουντέρο, βασικό πέρυσι στην Βενέτσια, από την Σάο Πάουλο τον Βραζιλιάνο αμυντικό Ταβάρες και από την Ουντινέζε τον Τσέχο μέσο Γιάνκτο. Πούλησε στην Ρόμα τα δικαιώματα του Τσέχου επιθετικού Σχικ, στην Άρσεναλ τον Ουρουγουανό μέσο Τορέιρα, στην Σπόρτινγκ τον τερματοφύλακα Βιβιάνο και στην Κροτόνε τα δικαιώματα του Κροάτη επιθετικού Μπούντιμιρ.

Προετοιμασία: Σε φιλικά παιχνίδια ήρθε ισόπαλη 1-1 με τις Φεράλπι Σάλο και Γουότφορντ και νίκησε 1-0 της Κάλτσιο Πάντοβα και Φούλαμ καθώς και 3-1 την Πάρμα. Για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου επικράτησε 1-0 της Βίτερμπεσε Κάστρενσε και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Εκτίμηση: Δεν είναι για πολλά πράγματα αυτό το ρόστερ και παρότι διαθέτει παραδοσιακά ισχυρή έδρα δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν φέτος βρεθεί στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα. Εκτός αν ενισχυθεί σημαντικά μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

 

Σασουόλο Τι έκανε πέρυσι: Έπαιξε με την φωτιά για μεγάλο διάστημα της περσινής σεζόν και οριστικοποίησε την παραμονή της στην κατηγορία στις τελευταίες αγωνιστικές. Ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με μόλις 29 γκολ ενεργητικό που αποτέλεσε την χειρότερη επίδοση της κατηγορίας. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στην φάση των 16 από την Αταλάντα.

Προπονητής: Ο 39χρονος Ρομπέρτο ντε Τσέρμπι είναι ο νέος προπονητής του συλλόγου, με προηγούμενη θητεία σε Φότζια, Παλέρμο και Μπενεβέντο. Αντικαθιστά τον Τζιουζέπε Ιακίνι, ο οποίος τον περσινό Νοέμβριο είχε έρθει στην θέση του απολυθέντα Κρίστιαν Μπούτσι.

Έδρα: Mapei Stadium – Citta del Tricolore (23.717)

Μεταγραφές: Έδωσε 9 εκ. στην Φιορεντίαν γαι τα δικαιώματα του Σενεγαλέζου επιθετικού, Μπαμπακάρ, που αγωνίστηκε ως βασικός στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, 5 εκ. στην Ίντερ για να πάρει τον Δανό επιθετικό Όντγκααρντ που αγωνίστηκε πέρυσι στην Λίνγκμπι, 3.9 εκ. στην Τσέλσι για τον Ιβοριανό μέσο Μπογκά που αγωνίστηκε πέρυσι στην Μπέρμιγχαμ, 3.5 εκ. στην Μπενεβέντο για τον νεαρό επιθετικό Μπρινόλα, 2.3 εκ. στην Κόνιασπορ για τον Γάλλο μέσο Μπουραμπιά, 10 εκ. στην Μπολόνια για τον επιθετικό Ντι Φραντσέσκο και 200.000 στην Τερνάνα για τον αμυντικό Σερνικόλα που αγωνίστηκε πέρυσι στην Μάτερα. Επίσης πήρε ως δανεικό από την Μίλαν τον μέσο Λοκατέλι και από την Γιουβέντους τον αμυντικό Μανιάνι που πέρυσι αγωνίστηκε στις Σιρακούσα και Περούτζια και ταυτόχρονα ανανέωσε από την Γιουβέντους τον δανεισμό του Βραζιλιάνου αμυντικού Ροτζέριο. Ήρθε ως ελεύθερος ο Γκανέζος μεσοεπιθετικός Κέβιν Μπόατενγκ με πολυετή θητεία στην Μίλαν στο παρελθόν. Πούλησε στην Μπολόνια τον Ιταλό επιθετικό Φαλτσινέλι που πέρυσι αγωνίστηκε στην Φιορεντίνα, στην Μπενεβέντο τα δικαιώματα του επιθετικού Ιεμέλο και του αμυντικού Αντέι, όπως επίσης τα αντίστοιχα του Γάλλου επιθετικού Ντεφρέλ στην Ρόμα. Έδωσε ως δανεικό στην Λάτσιο τον ενίοτε βασικό πέρυσι μέσο Ματσιτέλι.

Προετοιμασία: Σε φιλικό αγώνα επικράτησε 1-0 της Σίντ Τιρόλ ενώ στον πρώτο επίσημο αγώνα της σεζόν συνέτριψε με 5-1 την Τερνάνα για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου.

Εκτίμηση: Ενισχύθηκε ώστε να εξασφαλίσει άνετη παραμονή και αν της δοθεί η ευκαιρία να κυνηγήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Σίγουρα αναμένεται ένα καλύτερο πλασάρισμα από την περσινή σεζόν.

 

Τζένοα Τι έκανε πέρυσι: Εξασφάλισε μία σχετικά άνετη παραμονή αλλά δεν είχε δυνατότητες για κάτι παραπάνω και ολοκλήρωσε την σεζόν στην 12η θέση. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στην φάση των 16 από την Γιουβέντους.

Προπονητής: Ο Νταβίντε Μπαλαρντίνι αντικατέστησε τον περσινό Νοέμβριο τον Ίβαν Γιούριτς και η διοίκηση έκρινε πως φέτος μπορεί να προετοιμάσει την ομάδα και να την οδηγήσει με ασφάλεια στην νέα σεζόν.

Έδρα: Luigi Ferraris (36.685)

Μεταγραφές: Έδωσε 1.2 εκ. στην Ρόμα για τα δικαιώματα του βασικού πέρυσι Βόσνιου αμυντικού Ζουκάνοβιτς, 11 εκ. στην Μίλαν για τα δικαιώματα του ενίοτε βασικού πέρυσι επιθετικού Λαπάντουλα, 4 εκ. στην Κρακόβια για τον Πολωνό επιθετικό Πιάτεκ, 7.5 εκ στην Ίντερ για τον νεαρό αμυντικό Βαλιέτι, 2.3 εκ. στην Αντάλιασπορ για τον Ββραζιλιάνο μέσο Σάντρο που στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν έπαιξε στην Μπενεβέντο, 1.7 εκ. στην Μπελγράνο για τον Αργεντινό αμυντικό Ρομέρο και 3.6 εκ. στην Τίγκρε για τον Αργεντινό επιθετικό Σπινέγι. Επίσης πήρε ως δανεικό από την Γιουβέντους τον επιθετικό Φαβίλι που πέρυσι αγωνίστηκε στην Άσκολι, από την Μπενφίκα τον Αργεντινό αμυντικό Λόπεζ που πέρυσι έπαιξε ελάχιστα στην Ίντερ και από την Μάλαγα τον Αργεντινό μέσο Ρολόν. Πούλησε στην Γιουβέντους τον βασικό πέρυσι τερματοφύλακα Πέριν, στην Τορίνο τον βασικό αμυντικό Ίτσο και στην Φροζινόνε τα δικαιώματα του μέσου Μπεγκέτο.

Προετοιμασία: Σε φιλικά παιχνίδια ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Μόντσα, νίκησε 7-0 την Κούνεο και 3-0 την Αμπισόλα και ηττήθηκε 2-3 από την Ζενίτ και 0-2 από την Μονπελιέ. Για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου επικράτησε 4-0 της Λέτσε και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Εκτίμηση: Αν της βγούνε οι επιθετικοί Πιάτεκ και Λαπάντουλα θα μπορεί να ελπίζει ότι φέτος θα συγκεντρώσει πιο γρήγορα τους βαθμούς που χρειάζεται και χωρίς άγχος θα μπορέσει να διεκδικήσει ένα καλύτερο πλασάρισμα. Η διοίκηση πάντως έδειξε με τις κινήσεις της ότι δεν θα επιτρέψει να κινδυνεύσει ο σύλλογος και το ίδιο θα κάνει αν υπάρξει ανάγκη και στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

 

Κιέβο Τι έκανε πέρυσι: Ακόμα μία συνηθισμένη σεζόν, στην οποία ακροβατούσε μεταξύ υποβιβασμού και παραμονής και τελικά πέτυχε τον στόχο της με ένα νικηφόρο σερί στις τελευταίες αγωνιστικές, εκμεταλλευόμενη για μία ακόμα φορά τις καλές σχέσεις που έχει συνάψει με συγκεκριμένους συλλόγους. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον 4ο γύρο από την Βερόνα στα πέναλτι.

Προπονητής: Ο Λορέντζο Ντ’Άνα αντικατέστησε στα τέλη Απριλίου τον Ρολάντο Μαράν έπειτα από μία τετραετία στον σύλλογο και είναι αυτός που καλείται να οδηγήσει φέτος την Κιέβο σε μία επιτυχημένη σεζόν, παρότι δεν διαθέτει ανάλογη εμπειρία.

Έδρα: Marc’Antonio Bentegodi (38.402)

Μεταγραφές: Έδωσε 2.5 εκ. στην Φιορεντίνα για τα δικαιώματα του βασικού πέρυσι Σέρβου κεντρικού αμυντικού Τόμοβιτς, 2 εκ. στην Τορίνο για τον Νιγηριανό μέσο Όμπι και 200.00 στον ΑΠΟΕΛ για τον αυροβούνιο επιθετικό Γκρούμπατς. Πήρε ως δανεικό από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ τον τερματοφύλακα Σέμπερ που πέρυσι αγωνίστηκε στην Λοκομότιβα Ζάγκρεμπ και από την Τζένοα τον αμυντικό Ροσετίνι. Πούλησε στην Κάλιαρι τον βασικό πέρυσι Αργεντινό επιθετικό Κάστρο και στην Σταντάρ Λιέγης τον συνήθως βασικό πέρυσι Βέλγο μέσο Μπαστιέν.

Προετοιμασία: Σε φιλικά παιχνίδια επικράτησε 2-0 της Βίρτους Βερόνα και 1-0 της Τσιταντέλα και ηττήθηκε 0-2 από Νάπολι και 0-5 από Χόφενχαϊμ. Για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου επικράτησε 1-0 της Πεσκάρα και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Εκτίμηση: Ρόστερ περιορισμένων δυνατοτήτων και ένας άπειρος προπονητής συνθέτουν ένα επικίνδυνο παζλ για την Κιέβο που ωστόσο πάντα βρίσκει τον τρόπο να αποφεύγει τα χειρότερα. Κάπως έτσι αναμένεται να εξελιχθεί και η φετινή σεζόν.

 

Ουντινέζε Τι έκανε πέρυσι: Έκανε έναν ικανοποιητικό πρώτο γύρο αλλά στον δεύτερο γύρο ήταν απελπιστικά κακή, έτρεξε πολύ μεγάλο αρνητικό σερί και βρέθηκε να παλεύει για την παραμονή, την οποία και εξασφάλισε τις τελευταίες αγωνιστικές. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στην φάση των 16 από την Νάπολι.

Προπονητής: Ο 36χρονος Ισπανός, Χούλιο Βελάσκεζ, είναι ο νέος προπονητής του συλλόγου με προηγούμενη θητεία σε Βιγιαρεάλ, Μούρθια, Μπέτις, Μπελενένσες και Αλκορκόν. Αντικαθιστά τον Ιγκόρ Τούντορ, ο οποίος με την σειρά του είχε αντικαταστήσει τον Μάσιμο Όντο κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν.

Έδρα: Dacia Arena (25.132)

Μεταγραφές: Έδωσε 20 εκ. στην Γιουβέντους για τον μέσο Μαντραγκόρα, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στην Κροτόνε, 8 εκ. στην Ουρακάν για τον Αργεντινό μέσο Πουσέτο, 4.5 εκ. στην Ρασίνγκ Κλουμπ για τον Αργεντινό τερματοφύλακα Μούσο, 1.5 εκ στην Κλαμπ Άφρικαν για τον Γκανέζο αμυντικό Οπόκου και 500.000 στην Φλαμένγκο για τον Βραζιλιάνο επιθετικό Φελίπε Βιζέου. Επίσης έφερε ως δανεικό από την Βερόνα τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα Αντράντε. Πούλησε στην Νάπολι τον βασικό για μία τριετία αλλά δανεικό στην Γουότφορντ πέρυσι Έλληνα τερματοφύλακα Καρνέζη και τον τερματοφύλακα Μερέτ που αγωνιζόταν ως δανεικός στην Σπαλ και στην Ναντ τον Βραζιλιάνο μέσο Λούκας Εβανγκελίστα που αγωνίστηκε ως δανεικός στην Εστορίλ. Επιπλέον έπειτα από μία πενταετία αποτελεί παρελθόν και ο Ελβετός δεξιός μπακ Βίντμερ ενώ δόθηκε δανεικός στην Σαμπντόρια ο βασικός πέρυσι Τσέχος μέσος Γιάνκτο.

Προετοιμασία: Σε φιλικά παιχνίδια επικράτησε των Γκόριτσα 2-0, της Ούφα 2-1, της Βόλφσμπεργκερ 2-0 και της Λέστερ 2-1, ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Αλ Χιλάλ και ηττήθηκε 1-2 από το Αννόβερο. Για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Ιταλίας ηττήθηκε 1-2 στην παράταση από την Μπενεβέντο και αποκλείστηκε.

Εκτίμηση: Η σεζόν μπήκε με το αριστερό για την Ουντινέζε αλλά πρακτικά είναι πολύ δύσκολο να εξελιχθεί σε χειρότερη από την περσινή. Έχει το υλικό για να βρεθεί στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα αλλά θα χρειαστεί υπέρβαση για να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

 

Μπολόνια Τι έκανε πέρυσι: Ολοκλήρωσε την σεζόν στην 15η θέση αλλά θα μπορούσε να είναι πιο ψηλά αν δεν χαλάρωνε υπερβολικά στο τέλος. Κοινώς δεν κινδύνευσε ποτέ με υποβιβασμό. Στο Κύπελλο είχε αποκλειστεί στον 3ο γύρο από την Τσιταντέλα.

Προπονητής: Ο Φίλιπο Ιντζάγκι μετά το επιτυχημένο έργο του για μία διετία στην Βενέτσια αναλαμβάνει φέτος την Μπολόνια και αντικαθιστώντας τον Ρομπέρτο Ντοναντόνι έπειτα από μία τριετία.

Έδρα: Renato Dall’Ara (38.279)

Μεταγραφές: Έδωσε 9 εκ. στην Ρόμα για τον Πολωνό τερματοφύλακα Σκορούπσκι, 5.4 εκ. στην Κοπεγχάγη για τον Παραγουανό επιθετικό Σανταντέρ, 5 εκ. στην Μάλμε για τον Σουηδό μέσο Σβάνμπεργκ, 10 εκ. στην Σασουόλο για τον επιθετικό Φαλτσινέλι που αγωνίστηκε στο δεύτερο μισό πέρυσι ως δανεικός στην Φιορεντίνα και 200.000 στην Ρόμα για τον Ιταλό αμυντικό Καλαμπρέσι που αγωνίστηκε πέρυσι ως δανεικός στις Σπέτσια και Φότζια. Επίσης ήρθε ως ελεύθερος ο Αργεντινός αμυντικός Παζ με θητεία σε Νιούελς και Λανούς. Πούλησε στην Ρόμα τον τερματοφύλακα Μιράντε, στην Νάπολι τον βασικό πέρυσι επιθετικό Βέρντι και στην Σασουόλο τον βασικό πέρυσι επιθετικό Ντι Φραντσέσκο. Έδωσε ως δανεικό στην ΑΕΚ τον κεντρικό αμυντικό Οικονόμου, αποχώρησε ο ενίοτε βασικός πέρυσι δεξιός μπακ Τοροσίδης.

Προετοιμασία: Σε φιλικά παιχνίδια επικράτησε 4-0 της Λα Φιορίτα, 9-0 της Κομάνο Τέρμα Φλάβε και 1-0 της Νυρεμβέργης, ενώ ηττήθηκε 1-2 από την Χάντερσφιλντ. Για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου επικράτησε 2-0 της Κάλτσιο Πάντοβα και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Εκτίμηση: Η παρουσία του Φίλιπο Ιντζάγκι στον πάγκο εγγυάται μία χρονιά με σταθερότητα. Υπάρχουν διαφοροποιήσεις, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, αλλά αναμένεται να είναι ανταγωνιστική και εξαρτάται από την διάρκεια στην απόδοσή της για το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει.

 

Κάλιαρι Τι έκανε πέρυσι: Ήταν δύσκολη σεζόν με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της και τελικά έσωσε την χρονιά στο τέλος καταλαμβάνοντας την 16η θέση. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στην φάση των 16 από την Πορντενόνε.

Προπονητής: 0 55χρονος Ρολάντο Μάραν αναλαμβάνει φέτος την τεχνική ηεσία, έχοντας θητεύσει στους πάγκους των Μπρέσια, Μπάρι, Τριεστίνα, Βιτσέντζα, Βαρέζε, Κατάνια και Κιέβο. Πέρυσι είχε ξεκινήσει την σεζόν με τον Ραστέλι αλλά από τον Οκτώβριο και μετά ήταν στον πάγκο ο Ντιέγκο Λόπεζ.

Έδρα: Sardegna Arena (16.233)

Μεταγραφές: Έδωσε 12 εκ. στην Νάπολι για τα δικαιώματα του βασικού πέρυσι επιθετικού Παβολέτι, αγόρασε με 6.5 εκ από την Κιέβο τον Αργεντινό μέσο Κάστρο. Πήρε ως δανεικό από την Γιουβέντους τον επιθετικό Τσέρι που πέρυσι αγωνίστηκε στην Περούτζια, ήρθε ως ελεύθερος έπειτα από πολυετή θητεία στην Σαχτάρ Ντόνετσκ ο Κροάτης δεξιός μπακ Σρνα. Πούλησε στην Φροζινόνε τα δικαιώματα του Σλοβένου αμυντικού Κράιντς και στην Σπαλ τα αντίστοιχα του Πολωνού αμυντικού Σάλαμον, έδωσε ως δανεικό στην Σταντάρ Λιέγης τον αναπληρωματικό Βέλγο αμυντικό Μιάνγκουε.

Προετοιμασία: Σε φιλικά παιχνίδια επικράτησε 1-0 της Κρεμονέζε, ήρθε ισόπαλη 0-0 με την Τραμπζονσπόρ και ηττήθηκε 1-2 από την Φενέρμπαχτσε και 0-1 από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Στον 3ο γύρο του Κυπέλλου επικράτησε 2-1 της Παλέρμο και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Εκτίμηση: Ο Μάραν στον πάγκο είναι έμπειρος προπονητής και ξέρει πως να πετύχει τον στόχο της παραμονής. Δεν υπάρχει πάντως ρεαλιστικά και άλλος στόχος για την Κάλιαρι.

 

ΣΠΑΛ Τι έκανε πέρυσι: Παρότι νεοφώτιστη στην κατηγορία, εξασφάλισε την παραμονή με κάποια πολύ καλά αποτελέσματα στον δεύτερο γύρο. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον 4ο γύρο από την Τσιταντέλα.

Προπονητής: Ο Λεονάρντο Σεμπλίτσι ήταν αυτός που την έφερε στην πρώτη κατηγορία, αυτός που την διατήρησε εδώ και αυτός φυσικά που εμπιστεύεται για 4η σεζόν η διοίκηση του συλλόγου.

Έδρα: Paolo Mazza (13.020)

Μεταγραφές: Έδωσε 4 εκ στην Αταλάντα για τα δικαιώματα του βασικού πέρυσι επιθετικού Παλόσκι, εκ. στην Κάλιαρι για τα δικαιώματα του βασικού πέρυσι Πολωνού αμυντικού Σάλαμον αλλά τον έδωσε δανεικό στην Φροζινόνε, 4.8 εκ. στην Αταλάντα για τα δικαιώματα του βασικού στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν Σλοβένου μέσου Κούρτιτς, 1.5 εκ. στην Τορίνο για τα δικαιώματα του βασικού πέρυσι Σενεγαλέζου τερματοφύλακα Γκομίς και 3.3 εκ στην Βερόνα για τα δικαιώματα του βασικού πέρσυι μέσου Βιβιάνι. Αποχώρησε ο βασικός πέρυσι μέσος Γκράσι.

Προετοιμασία: Σε φιλικά παιχνίδια επικράτησε 7-1 της Τάμαϊ, 6-1 της Άνκαραν Χρβάτινι, 2-1 της Καμποντάρσεγκο και 2-1 της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ήρθε ισόπαλη 0-0 με την Περούτζια και ηττήθηκε 0-3 από την Λάτσιο. Για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου επικράτησε 1-0 της Σπέτσια και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Εκτίμηση: Με την γνωστή περσινή συνταγή και αφού αγόρασε τα δικαιώματα όλων σχεδόν των παικτών που στήριξαν την προσπάθεια, θα επιδιώξει και φέτος να παραμείνει στην κατηγορία, γνωρίζοντας εξ αρχής πως έχει δύσκολο έργο αλλά πλέον και μεγαλύτερη εμπειρία.

 

Έμπολι Τι έκανε πέρυσι: Ήταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα στην Serie B και κατέκτησε δίκαια τον τίτλο με 88 γκολ στο ενεργητικό της. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο από την Ρενάτε στα πέναλτι.

Προπονητής: Ο Αουρέλιο Αντρεατσόλι αντικατέστησε τον περσινό Δεκέμβριο τον Βιβαρίνι, η Έμπολι απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο επί των ημερών του και κέρδισε το δικαίωμα να κοουτσάρει την ομάδα και στην επιστροφή της στην πρώτη κατηγορία.

Έδρα: Carlo Castellani (16.284)

Μεταγραφές: Απέκτησε με 1.5 εκ. από την Ζίλινα τον Σλοβάκο επιθετικό Μραζ, με 1 εκ. από την Ρόζενμποργκ τον Δανό αμυντικό Ράσμουσεν και με 500.000 από την Γιουβέντους τα δικαιώματα του χρήσιμου στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν Ελβετού αμυντικού Ούντερζεε. Ήρθε ως ελεύθερος ο αμυντικός Αντονέλι έπειτα από μία 4ετία στην Μίλαν, πούλησε στην Φιορεντίνα τα δικαιώματα του Γάλλου αμυντικού Λαουρίνι ενώ έληξε ο δανεισμός του βασικού αμυντικού Λουπέρτο από την Νάπολι. Προετοιμασία: Σε φιλικά παιχνίδια επικράτησε 9-0 της Λάμπο 1919 και 2-0 της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ήρθε ισόπαλη κόντρα σε Προ Βερτσέλι, Σπέτσια και Σπόρτινγκ Λισαβώνας. Για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου ηττήθηκε 0-3 από την Τσιταντέλα και αποκλείστηκε.

Εκτίμηση: Έρχεται με φόρα από την Serie B και ως σύλλογος διαθέτει εμπειρία και στην πρώτη κατηγορία αλλά εδώ οι στόχοι αλλάζουν. Πρωτίστως θέλει να διασφαλίσει την παραμονή και θεωρητικά το ΄χει.

 

Πάρμα Τι έκανε πέρυσι: Μεγάλη στιγμή η περσινή για τον σύλλογο. Η χρεοκωπία πριν από λίγα χρόνια την έφερε στις χαμηλές κατηγορίες αλλά η βαριά φανέλα και ο καλός σχεδιασμός έφεραν την 2η θέση και την επιστροφή στην Serie A. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον 2ο γύρο από την Μπάρι.

Προπονητής: Ο Ρομπέρτο Ντ΄Αβέρσα είναι ο τεχνικός των ανόδων και συνεχίζει δικαιωματικά στον πάγκο της για 3η σερί σεζόν.

Έδρα: Ennio Tardini (27.906)

Μεταγραφές: Έδωσε 2 εκ. στην Μπενεβέντο για τα δικαιώματα του χρήσιμου στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν επιθετικού Τσεράβολο, 1.3 εκ. στην Βενέτσια για τον Σλοβένο μέσο Στούλατς, 1.2 στην Κάρπι για τα δικαιώματα του βασικού πέρυσι αμυντικού Καλιόλο, 1.5 εκ στην Ίντερ για τον Γάλλο μέσο Μπιαμπανί που πέρυσι αγωνίστηκε στην Σπάρτα Πράγας ενώ πήρε και αρκετούς δανεικούς. Έληξε ο δανεισμός από την Νάπολι του βασικού πέρυσι επιθετικού Ινσίνιε.

Προετοιμασία: Στο πιο σημαντικό φιλικό παιχνίδι ηττήθηκε 1-3 από την Σαμπντόρια. Για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου ηττήθηκε 0-1 από την Πίζα και αποκλείστηκε.

Εκτίμηση: Υπάρχει ενθουσιασμός για την επιστροφή στην πρώτη κατηγορία όμως το ρόστερ της δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω από το να παλέψει για την παραμονή. Η χρονιά θα είναι δύσκολη και το ταμείο θα γίνει στο τέλος.

Φροζινόνε Τι έκανε πέρυσι: Έχασε την απευθείας άνοδο στην ισοβαθμία με την Πάρμα αλλά στα play offs βγήκε νικήτρια από τις διπλές αναμετρήσεις κόντρα σε Φότζια και Παλέρμο και επέστρεψε στην Serie A άμεσα. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον 3ο γύρο από την Ουντινέζε.

Προπονητής: Ο Μορένο Λόνγκο ανέλαβε πέρυσι, έφερε την ομάδα στην πρώτη κατηγορία και αναλαμβάνει την δύσκολη αποστολή και φέτος.

Έδρα: Benito Stirpe (16.227)

Μεταγραφές: Έδωσε 1 εκ. στην Ίντερ για τα δικαιώματα του βασικού πέρυσι τερματοφύλακα Μπάρντι, 1 εκ. στην Κάλιαρι για τα δικαιώματα του βασικού πέρυσι Σλοβένου αμυντικού Κράιντς, 1 εκ. στην Μπενεβέντο για τα δικαιώματα του βασικού στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν Γκανέζου μέσου Τσίμπσα και 1.5 εκ. στην Τζένοα για τα δικαιώματα του βασικού πέρυσι μέσου Μπεγκέτο. Πήρε ως δανεικό από την Αταλάντα τον τερματοφύλακα Σπορτιέλο που αγωνίστηκε πέρυσι στην Φιορεντίνα, από την Μπολόνια τον μέσο Κρίσετιγ και από την Ουντινέζε τον Κκροάτη μέσο Πέριτσα. Ήρθε ως ελεύθερος ο Ισλανδός μέσος Χάλφρεντσον με πολυετή θητεία σε Βερόνα και Ουντινέζε. Έφυγε ο συνήθως βασικός πέρυσι αμυντικό Κρίβελο.

Προετοιμασία: Στο σημαντικότερο φιλικό παιχνίδι ηττήθηκε 1-3 από την Μπέτις. Για τον 3ο γύρο του Κυπελλου ηττήθηκε 0-2 από την Σίντιρολ και αποκλείστηκε.

Εκτίμηση: Θεωρείται εκ των φαβορί για υποβιβασμό αλλά το γεγονός ότι διατήρησε τον βασικό κορμό της και τον προπονητή της μπορεί να την κάνει αρκετά ανταγωνιστική, όσον αφορά στην μάχη της παραμονής. Αν εκμεταλλευτεί την έδρα της θα έχει περισσότερες πιθανότητες.

Λάμπρος Λυριτζής

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ