foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ72
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Δανία, Superliga: Preview 2018-19

Μουντιάλ ειδήσεις | 12 Ιουλ 2018 10:45
Superligaen-Superlig-Δανία-2017-18.jpg

Σέντρα στο 29ο πρωτάθλημα της Superliga στη Δανία, την προσεχή Παρασκευή, με την αναμέτρηση ανάμεσα στη Βέιλε και τη Χόμπρο. Φαβορί ώστε να ανακτήσει τα σκήπτρα φαντάζει η πολυνίκης του θεσμού, Κοπεγχάγη, με δυνατές υποψήφιες να την απειλούν, την περσινή πρωταθλήτρια Μίντιλαντ και την Μπρόντμπι.

Σύστημα διεξαγωγής

Το πρωτάθλημα αποτελείται από 14 ομάδες, οι οποίες θα ολοκληρώσουν τον πρώτο γύρο, έπειτα από 26 αγωνιστικές. Στη συνέχεια, θα ριχτούν στη «μάχη» των πλέι οφ, από τη διαδικασία των οποίων θα αναδειχτεί ο πρωταθλητής (σε όμιλο των έξι ομάδων). Επίσης, κρίνονται τα εισιτήρια για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, καθώς και οι ομάδες που θα «αποχαιρετήσουν» την κατηγορία (σε δύο ομίλους των τεσσάρων ομάδων), με τους δύο πρώτους από κάθε όμιλο να κοντράρονται μεταξύ τους και ο νικητής με τον τέταρτο από τα πλέι οφ πρωταθλητή. Οι δύο τελευταίοι δίνουν μπαράζ (μεταξύ τους και με ομάδες της 2ης κατηγορίας) για την παραμονή.

Οι ομάδες της Superliga

Μίντιλαντ

Τι έκανε πέρυσι: Εξαιρετική σεζόν πέρυσι, κατάφερε να κατακτήσει το δεύτερο πρωτάθλημα στην ιστορία της. Είχε τη δεύτερη καλύτερη επίθεση και δεύτερη καλύτερη άμυνα της κατηγορίας.

Προπονητής: Συνεχίζει με τον Δανό Τζες Θόρουπ, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας από τον Ιούλιο του 2015.

Έδρα: «MCH Arena» (11.809)

Μεταγραφές: Απέκτησε με κανονική μεταγραφή τον στόπερ Σβιατσένκο (16/1) από τη Σέλτικ, ενώ πρόσθεσε στο ρόστερ της τον μπακ Άντερσον (8/0, Χάκεν) και τον μέσο Ντρέξλερ (31/12, Χόλσταϊν Κιελ). Πουλήθηκε στη Γκλάντμπαχ, ο μπακ Πόουλσεν (10/1).

Φιλικά: Έδωσε πέντε φιλικά προετοιμασίας, από τα οποία κέρδισε τα δύο. Ισάριθμες ισοπαλίες και μία ήττα. Στο 1-1 η πρόβα τζενεράλε κόντρα στην Άλκμααρ, άφησε θετικές εντυπώσεις.

Εκτίμηση: Η επιτυχία της περσινής σεζόν έχει προσδώσει αισιοδοξία στις τάξεις της ομάδας και για την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Το ρόστερ της δε διαφοροποιήθηκε σημαντικά, αναμένεται να είναι στις διεκδικήτριες του τίτλου.

Μπρόντμπι

Τι έκανε πέρυσι: Προέρχεται από μια πολύ καλή χρονιά συνολικά, ωστόσο τα «θαλάσσωσε» στο τέλος, χάνοντας τον τίτλο, παρά το προβάδισμα πέντε πόντων, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Προπονητής: Η διοίκηση εμπιστεύεται τον 50χρονο Γερμανό, Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, με τον οποίο θα πορευτεί για τρίτη συνεχή σεζόν.

Έδρα: «Brøndby Stadion» (29.000)

Μεταγραφές: Παρελθόν αποτελεί ο Τεέμου Πούκι (πρώτος σκόρερ πέρυσι με 11 γκολ), που μεταγράφηκε στη Νόριτς. Αντικαταστάτης του ο Μίκαελ Ούρε (33/5, Σοντέρισκε). Αποχώρησε επίσης ο κίπερ Ρένοου (36 συμμ.), ήρθε στη θέση του ο Σβέμπε (25 συμμ., Ντινάμο Δρέσδης). Αποκτήθηκαν επίσης οι αμυντικοί Κόπλιν (33/3, Χόμπρο), Γιουνγκ (29/1, Μπρόντμπι), Γκάμελμπι (32/6, Σίλκεμποργκ) και ο μέσος Κάιζερ (10/0, Λειψία).

Φιλικά: Καλές εντυπώσεις στα φιλικά, σημείωσε τρεις νίκες σε έξι αναμετρήσεις. Εύκολα με σκορ 3-0, στο τελευταίο τεστ πριν την έναρξη της σεζόν, κόντρα στη Ζανκτ Πάουλι, εντός έδρας.

Εκτίμηση: Πρόσθεσε ποιότητα στο ρόστερ της, συνδυαστικά με το γεγονός ότι δεν αλλάζει φιλοσοφία αφού παρέμεινε ο προπονητής, αναμένεται να παρουσιάσει ξανά ένα αξιόμαχο σύνολο, που θα είναι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Η διάρκεια που θα επιδείξει, θα κρίνει αν μπορεί τον τίτλο.

Νόρντζελαντ

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην τρίτη θέση της κατάταξης πέρυσι, η σεζόν κρίνεται ικανοποιητική, αν και δεδομένα πρόκειται για ομάδα που κοιτάζει ψηλά. Κέρδισε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, από την Κοπεγχάγη, τις τελευταίες αγωνιστικές.

Προπονητής: Παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας ο 46χρονος Δανός Κάσπερ Χιούλμαντ, που διανύει την τρίτη του σεζόν στη Νόρντζελαντ.

Έδρα: «Right to Dream Park» (10.300)

Μεταγραφές: Δε συνεχίζει στην ομάδα ο πρώτος σκόρερ πέρυσι, Ασάντε (Ε, 36/16), όπως και ο μέσος Μίκελσεν (12/1). Νέα πρόσωπα στην ομάδα ο τερματοφύλακας Μπέρταμς (16 συμμ., Μπρέντα), ενώ επέστρεψε από το δανεισμό του στην Οντένσε ο επιθετικός Φέλα (3/0).

Φιλικά: Άκρως θετική η εικόνα της στα φιλικά προετοιμασίας, έκανε μόνο νίκες σε σύνολο έξι αναμετρήσεων. Κέρδισε μεταξύ άλλων τον ΠΑΟΚ με σκορ 2-1, ενώ στην πρόβα τζενεράλε πριν τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, επιβλήθηκε 3-1 του Άγιαξ.

Εκτίμηση: Δύσκολα θα επαναλάβει την περσινή της πορεία, καθώς μέχρι στιγμής το μόνο που άλλαξε στο ρόστερ της είναι η φυγή του πρώτου σκόρερ της. Θα μπει στα πλέι οφ εκτός απροόπτου, αλλά η πορεία της στην Ευρώπη, θα κρίνει το ξεκίνημά της στη χρονιά.

Κοπεγχάγη

Τι έκανε πέρυσι: Η σεζόν που ολοκληρώθηκε κρίνεται αποτυχημένη για την ομάδα που έχει πάρει τους περισσότερους τίτλους στη Δανία (από τότε που έγινε επαγγελματικό το ποδόσφαιρο) και έχει συνηθίσει να πρωταγωνιστεί. Τέταρτη θέση στην κανονική διάρκεια, ίδια μετά τα πλέι οφ. Προκρίθηκε στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ μέσω των πλέι οφ κι επειδή η Μπρόντμπι κατέκτησε το Κύπελλο (και «άνοιξε» η 4η θέση).

Προπονητής: Αμετακίνητος στον πάγκο της ομάδας ο Στόλε Σολμπάκεν, ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός και τυγχάνει της πλήρους εμπιστοσύνης των διοικούντων.

Έδρα: «Telia Parken» (38.065)

Μεταγραφές: Σημαντική απώλεια του επιθετικού Σανταντέρ (23/11), καθώς μεταγράφηκε στη Μπολόνια. Στη θέση του αποκτήθηκαν ο Νταμ Εντόι (Ε, 24/5, Τράμπζονσπορ) και ο Κενάν Κόδρο (14/7, Γκρασχόπερς). Νέα αποκτήματα επίσης οι Παπαγιανόπουλος (11/1, Έστερσουντ), Γιορόνεν (Τ, 28 συμμ.), Μπιέλαντ (34/1, Μπρέντφορντ). Αποχώρησε και ο μέσος Πάβλοβιτς (20/7).

Φιλικά: Με σκαμπανεβάσματα στα φιλικά, όμως άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στο τελευταίο, με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την οποία νίκησε με σκορ 4-1. Έδειξε έτοιμη για την έναρξη της σεζόν.

Εκτίμηση: Ξεκινά με στόχο την κορυφή, ξεχνώντας παράλληλα την περσινή απογοητευτική χρονιά. Έχει την ποιότητα στο ρόστερ και την καθοδήγηση ενός πολύ έμπειρου προπονητή για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Είναι το φαβορί.

Άαλμποργκ

Τι έκανε πέρυσι: Ολοκλήρωσε τη σεζόν ούσα στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, πλασάρισμα που κρίνεται ικανοποιητικό. Ισορροπημένη σε άμυνα και επίθεση βάσει αριθμών γκολ, δεν έδειξε ικανή για κάτι παραπάνω.

Προπονητής: Ο 47χρονος Μόρτεν Βίγκορστ ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη δεύτερη σεζόν του στην ομάδα, καθώς προσλήφθηκε τον Ιανουάριο του 2017.

Έδρα: «Aalborg Portland Park» (13.797)

Μεταγραφές: Επέστρεψε από δανεισμό στη Σκίβε, ο αριστερός μπακ Μπιτίκι (9/1), ενώ αποχώρησε ο επιτελικός μέσος Ρόλιμ (17/2).

Φιλικά: Μόλις μία νίκη σε τέσσερα φιλικά στην περίοδο της προετοιμασίας, δεν είναι θετικός απολογισμός. Έδειξε ότι χρειάζεται δουλειά για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

Εκτίμηση: Είναι η ίδια ομάδα με πέρυσι, επομένως δεν στερείται ομοιογένειας. Έχει καθιερωθεί ως ομάδα που μπαίνει στα πλέι οφ για τον πρωταθλητή, έχει την ικανότητα να το πετύχει ξανά, όμως η πίεση αυξάνεται.

Χόρσενς

Τι έκανε πέρυσι: Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις της ομάδας αναφορικά με την περσινή πορεία, τερμάτισε στην έκτη θέση, ύστερα από τη συμμετοχή της στα πλέι οφ.

Προπονητής: Δεν υπήρξε αλλαγή σκυτάλης στον πάγκο, συνεχίζει με τον 43χρονο Δανό, Μπο Χένρικσεν, ο οποίος κοουτσάρει την ομάδα από τον Ιούλιο του 2014.

Έδρα: «CASA Arena Horsens» (10.495)

Μεταγραφές: Περισσότερο αποδυναμωμένη βγαίνει από το μεταγραφικό παζάρι, έφυγαν παίκτες όπως ο κίπερ Γιορόνεν (28 συμμ.), οι αμυντικοί Τσίμπε (26/0), Λούντβιγκ (36/1), οι μέσοι Τόρσεν (35/6), Οκόσουν (33/7) και ο επιθετικός Φινμπόγκασον (33/9). Αποκτήθηκαν ως ελεύθεροι οι Ντέλακ (Τ, Τσέλσι), Μόρτενσεν (Μ, 12/1, Βίμποργκ) και Χάνσεν (Τ, 32 συμμ., Τίστεντ), ως δανεικοί οι Ρέεσε (Α, 32/2), Σκίτε (Μ, 19/0).

Φιλικά: Μόλις μία νίκη σε πέντε φιλικά προετοιμασίας, δύο σερί ήττες στα πιο πρόσφατα. Υστέρησε στο τελευταίο με αντίπαλο την Έσμπιεργκ, έδειξε ότι δεν είναι ακόμα στο προσδοκώμενο επίπεδο.

Εκτίμηση: Ερωτηματικό το πώς θα παρουσιαστεί στο νέο πρωτάθλημα, καθώς έφυγαν σημαντικοί παίκτες, που αποτελούσαν στηρίγματα στη ενδεκάδα. Θα είναι επιτυχία αν καταφέρει ό,τι και πέρυσι κερδίζοντας θέση στα πλέι οφ.

Χόμπρο

Τι έκανε πέρυσι: Έφτασε κοντά στο να πάρει την έκτη θέση και να παίξει στα πλέι οφ πρωταθλητή. Τελικά έμεινε τρεις πόντους πίσω, στην έβδομη θέση. Βγήκε πρώτη στον όμιλο των πλέι οφ για το Γιουρόπα Λιγκ, όμως αποκλείστηκε στο πρώτο νοκ-άουτ, από τη Σοντερίκσε.

Προπονητής: Νέος τεχνικός στον πάγκο, η διοίκηση εμπιστεύτηκε τα ηνία της ομάδας, στον 50χρονο Δανό Αλαν Κουν, ο οποίος κατέκτησε πρωτάθλημα με τη Μάλμε στη Σουηδία το 2016.

Έδρα: «DS Arena» (6.600)

Μεταγραφές: Αποχώρησαν δύο σημαντικοί παίκτες και ένας αναπληρωματικός. Ο λόγος για τους Κόπλιν (Α, 28/3), Αντίπας (Ε, 26/6) και Ντομορό (Ε, 5/0), όμως δεν καλύφθηκαν τα κενά τους. Αποκτήθηκαν μονάχα νεαροί παίκτες με μικρή εμπειρία.

Φιλικά: Έδειξε ότι θέλει δουλειά για να «δέσει» υπό τις οδηγίες του νέου τεχνικού, σκόραρε σε όλα τα φιλικά, όμως η άμυνά της δεν ενέπνευσε εμπιστοσύνη. Ήττα με 1-2 από τη Βεντσίσελ στο τελευταίο.

Εκτίμηση: Δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο στα φιλικά, τα πρώτα παιχνίδια θα αποτελέσουν κριτήριο για την νέα αρχή που θέλει να κάνει με τον Κουν στον πάγκο. Δύσκολη φαντάζει η οκτάδα.

Σοντερίσκε

Τι έκανε πέρυσι: Θετικό είναι το πρόσημο από την περσινή σεζόν, καθώς έφτασε έως τα ημιτελικά των πλέι οφ για την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ. Άκρως ισορροπημένη ομάδα σε επίθεση και άμυνα, με τα γκολ να είναι σχεδόν τα ίδια.

Προπονητής: Έτοιμος για τη δεύτερη σεζόν του στον πάγκο της ομάδας, αλλά και στην προπονητική του καριέρα συνολικά, ο 38χρονος Κλάους Νέργκορντ.

Έδρα: «Sydbank Park» (10.000)

Μεταγραφές: Στα ίδια επίπεδα το ρόστερ, με μικρές προσθαφαιρέσεις. Αποχώρησαν οι Ούρε (Ε, 28/5), Σέελ (Α, 20/0) και Κρόον (16/1). Νέες προσθήκες οι Αμπσαλόνεν (Α, 12/6, Αντελαΐντ Γιουνάιτεντ) και Λίντερ (Ε, 31/30, ΦΚ Αϊντχόφεν).

Φιλικά: Θετικές εντυπώσεις από τα φιλικά, ιδίως με τις τρεις σερί νίκες στα πιο πρόσφατα. 1-0 τη Ράντερς στην πρόβα τζενεράλε ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Εκτίμηση: Οι λίγες και προσεκτικές κινήσεις στο ρόστερ, δείχνουν την πρόθεση της ομάδας να διατηρήσει τον κορμό ώστε να είναι έτοιμη για την υπέρβαση φέτος. Θέλει να μπει στην εξάδα και με την εμπειρία ενός χρόνου για τον κόουτς Νέργκορντ, έχει την ικανότητα να το πετύχει.

Οντένσε

Τι έκανε πέρυσι: Δεν ικανοποίησε τη σεζόν που πέρασε, τερμάτισε στην ένατη θέση της βαθμολογίας στην κανονική διάρκεια. Έφτασε μέχρι τα προημιτελικά των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, χάνοντας στα νοκ-άουτ από την Άαρχους.

Προπονητής: Αλλαγή σελίδας στην τεχνική ηγεσία, θα πορευτεί με τον 37χρονο Γιάκομπ Μίκελσεν. Έμπειρος και ικανός παρά την ηλικία του, προπονητής της χρονιάς το 2015.

Έδρα: «Nature Energy Park» (15.790)

Μεταγραφές: Διατήρησε τον ίδιο κορμό της ομάδας, αποδέσμευσε ορισμένους αναπληρωματικούς παίκτες, όπως ο εξτρέμ Έντμουντσον (24/2). Σημαντικότερη προσθήκη ο αμυντικός Λούντβιγκ (36/2) από τη Χόρσενς.

Φιλικά: Πολύ καλή εικόνα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι είναι έτοιμη για την έναρξη της σεζόν. Πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς, με αντιπάλους μεταξύ άλλων, Έστερσουντ και Κάλμαρ.

Εκτίμηση: Νέος τεχνικός σημαίνει και περίοδος χάριτος μέχρις ότου περάσει τη φιλοσοφία του. Η εικόνα στα φιλικά ήταν θετική, όμως το πρωτάθλημα είναι άλλο επίπεδο. Μπορεί να κάνει την έκπληξη και να μπει στα πλέι οφ.

Άαρχους

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε μία κακή σεζόν, καθώς δεν κατάφερε να πλασαριστεί στις θέσεις των πλέι οφ πρωταθλητή. Αντ’ αυτού, τερμάτισε στη δέκατη θέση και έφτασε έως τον τελικό των πλέι οφ για το Γιουρόπα Λιγκ, όπου γνώρισε βαριά ήττα από την Κοπεγχάγη.

Προπονητής: Η διοίκηση αποφάσισε να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στον 41χρονο Ντέιβιντ Νίλσεν, που είναι στον πάγκο της ομάδας από τον Οκτώβριο του 2017.

Έδρα: «Ceres Park» (19.433)

Μεταγραφές: Χωρίς σημαντικές προσθήκες ή αποχωρήσεις κατά τη μεταγραφική περίοδο, το ρόστερ παραμένει αναλλοίωτο. Παρελθόν ο αναπληρωματικός Μέλερ (Α, 17/1), νέο πρόσωπο ο 24χρονος τερματοφύλακας Όσκαρ Γουάλεϊ από τη Σπόρτινγκ Χιχόν.

Φιλικά: Ισόπαλη με σκορ 2-2 στο τελευταίο φιλικό κόντρα στη Τζουργκόρντεν, παρότι προηγήθηκε με 0-2 στο πρώτο ημίχρονο.

Εκτίμηση: Δύσκολη προμηνύεται η χρονιά, καθώς με το υπάρχον ρόστερ το οποίο δεν ενισχύθηκε, δε θα είναι εύκολο να μπει στα πλέι οφ. Η «χημεία» του παρ’ όλα αυτά και η φιλοδοξία του προπονητή για διάκριση, μπορεί να την ωθήσει στην έκπληξη.

Ράντερς

Τι έκανε πέρυσι: Προέρχεται από μία κακή χρονιά, το φινάλε της οποίας τη βρήκε στην 13η θέση της κατάταξης. Έσωσε την «παρτίδα» στα πλέι άουτ, καταφέρνοντας να παραμένει στη κατηγορία.

Προπονητής: Αναμενόμενα υπήρξε αλλαγή στον πάγκο, νέο πρόσωπο ο 43χρονος Τόμας Τόμασμπεργκ, ο οποίος κρίνεται άπειρος ώστε να οδηγήσει ψηλά την ομάδα.

Έδρα: «BioNutria Park Randers» (12.000)

Μεταγραφές: Πλήγμα η αποχώρηση από την ομάδα του κίπερ Χάλντορσον (29 συμμ.), ο οποίος ήταν βασικός με την Ισλανδία στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Στη θέση του ο Σουηδός Κάλγκρεν από την Κόνιασπορ. Παρελθόν επίσης οι Κάουκο (Μ, 23/2) και Τζορτζ (Ε, 27/8).

Φιλικά: Σίγουρα δεν έθελξε με την απόδοσή της στα φιλικά, θέλει αρκετή δουλειά για να θεωρηθεί έτοιμη για τη νέα χρονιά. Τρεις ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Εκτίμηση: Θέλει να ξεχάσει την προηγούμενη κάκιστη χρονιά, όμως οι απώλειες στο ρόστερ είναι σημαντικές και δεν καλύφθηκαν. Οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες. Δεν αποκλείεται να κινδυνέψει.

Βέιλε

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην πρώτη θέση της δεύτερης κατηγορίας με διαφορά πέντε πόντων από την Έσμπιεργκ και φυσικά πανηγύρισε την απευθείας άνοδό της στη Superliga. Στόχος επετεύχθη.

Προπονητής: Η διοίκηση στηρίζει τον Ιταλό Αντόλφο Σορμάνι και του δίνει την ευκαιρία να κοουτσάρει το σύλλογο και στη μεγάλη κατηγορία. Ο 52χρονος ανέλαβε τη Βέιλε στο Ιουλίου του 2017.

Έδρα: «Vejle Stadion» (10.418)

Μεταγραφές: Μικρές οι αλλαγές στο ρόστερ, δεν υπήρξαν σημαντικές προσθαφαιρέσεις. Δε συνεχίζουν στην ομάδα οι Έλγκορντ (Μ, 16/0), Ουτάκα (Ε, 6/0), Μπράνκα (Μ, 16/0). Αποκτήθηκαν ο μπακ Έμερσον (17/0, Ολιμπίκ Ντόνετσκ), ο κίπερ Χότζιτς (4/0, Φρεντερίτσια), ο μέσος Μέλγκορντ (23/1, Τίστεντ) και ορισμένοι νεαροί ποδοσφαιριστές.

Φιλικά: Θετικό κρίνεται το πρόσημο από τα φιλικά προετοιμασίας, καθώς έδειξε δυσκολοκατάβλητη σημειώνοντας δύο νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες σε πέντε ματς. Ισόπαλη με σκορ 1-1 κόντρα στη Μπράουνσβαϊγκ στο πιο πρόσφατο.

Εκτίμηση: Θα παλέψει για την παραμονή της στην κατηγορία, όμως το γεγονός ότι δεν ενισχύθηκε κάνει το εγχείρημά της δυσκολότερο.

Έσμπιεργκ

Τι έκανε πέρυσι: Ο μεγάλος στόχος της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, ήταν η άνοδος στην πρώτη κατηγορία και το κατάφερε, έστω μέσω των πλέι οφ. Επομένως, η σεζόν στέφθηκε με επιτυχία.

Προπονητής: Κέρδισε την ευκαιρία του να δοκιμάσει την τύχη του στην πρώτη κατηγορία ο Γιον Λάμερς. Ο 54χρονος Ολλανδός συνεχίζει για δεύτερη χρονιά στον πάγκο της ομάδας.

Έδρα: «Blue Water Arena» (18.000)

Μεταγραφές: Προχώρησε σε τρεις σημαντικές προσθήκες, καθώς απέκτησε τους έμπειρους μέσους Χάστλι (20/0, Μίντιλαντ), Κάουκο (23/2, Ράντερς) και τον επιθετικό ΜακΓκράθ (25/5, Φρεντερίτσια). Παρελθόν οι Χιούλσερ (Μ, 16/5), Στσετίνο (Μ, 21/1).

Φιλικά: Νίκησε τη Χόρσενς με σκορ 2-0 στο τελευταίο φιλικό πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις.

Εκτίμηση: Όπως κάθε νεοφώτιστη έχει στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Πρόσθεσε έμπειρες μονάδες στο ρόστερ και μπορεί να τα καταφέρει αν έχει διάρκεια στην απόδοσή της.

Βέντσισελ

Τι έκανε πέρυσι: Κέρδισε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία, τερματίζοντας στην τρίτη θέση της κατάταξης, με νίκη την τελευταία αγωνιστική. Στα πλέι οφ ανόδου, επικράτησε της Λίγκμπι με συνολικό σκορ 3-1.

Προπονητής: Παρελθόν αποτέλεσε ο Έρικ Ράσμουσεν και οι διοικούντες αποφάσισαν να δώσουν τα ηνία της ομάδας, στον 35χρονο Γενς Μπέρτελ Άσκου, που κάνει τα πρώτα του βήματα ως πρώτος προπονητής.

Έδρα: «Hjørring Stadion» (7.500)

Μεταγραφές: Αποχώρησαν οι βασικοί πέρυσι Όβερμπι (Α, 29/0), Ρίις (Α, 29/1) και Άντερσον (Μ, 22/8). Παρελθόν και ο εξτρέμ Ντιεντόν (16/3). Απέκτησε παίκτες με γεμάτες σεζόν την προηγούμενη, αλλά με μικρή εμπειρία σε μεγάλη κατηγορία. Ο λόγος για τους αμυντικούς Κρίστενσεν (24/2, Βέστερλο), Σβένινσεν (30/1, Τίστεντ), Χένρικσεν (31/0, Χέλσινγκορ) και τον μέσο Χέβενχοφ (29/2, Τίστεντ).

Φιλικά: Έδωσε τρία ματς προετοιμασίας, επέλεξε να αντιμετωπίσει ομάδες της πρώτης κατηγορίας. Δύο νίκες, μία ήττα ο απολογισμός, κέρδισε με σκορ 2-1 τη Χόμπρο, στην πρόβα τζενεράλε.

Εκτίμηση: Ισχύει και γι’ αυτή το ίδιο, όπως κάθε ομάδα που ανεβαίνει κατηγορία. Πρωταρχικός στόχος η παραμονή. Δύσκολα θα τα καταφέρει. Πρώτο φαβορί για υποβιβασμό.

Ηλίας Μαλιγιάννης

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ