foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ219
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

NBA 2017-18: Δυτική Περιφέρεια

Αφιερώματα | 16 Οκτ 2017 15:37
nba-west-logo.jpg

Φέτος η Δυτική Περιφέρεια αποτελεί ίσως την πιο ισχυρή περιφέρεια που έχει υπάρξει στο NBA, από πλευράς παιχτών και καλών ομάδων. Οι μετακινήσεις κι άλλων all-star παιχτών από την Ανατολή στη Δύση (Buttler, Anthony, George) ήταν ένας από τους λόγους που συνετέλεσαν σε αυτό το γεγονός. Προς αυτή την κατεύθυνση οδήγησε και το γεγονός ότι μαζεύτηκαν καλοί παίχτες σε λίγες ομάδες, για τη δημιουργία superteams (όπως συνηθίζεται πλέον να λέγεται). Αποτέλεσμα όλου αυτού, να έχουμε τουλάχιστον τέσσερις πολύ δυνατές ομάδες, που εύκολα μπορούν να κάνουν τη ζημία στους πρωταθλητές -και πανίσχυρους- Warriors.

 

Δυτική Περιφέρεια - Οι ομάδες

 

Golden State Warriors

Τι έκαναν πέρυσι: Ήταν η καλύτερη ομάδα, το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του δαχτυλιδιού και απλά το πήρανε. Περιμένατε κάτι διαφορετικό; Εγώ όχι. Επίσης, μετά το ρεκόρ του 73-9 την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν, πέρυσι έκαναν ένα τρομερό 16-1 στα play-offs του NBA. Παρά ένα... "παρθένα".

Τι κρατάνε: Από όλη τη σεζόν... όλη τη σεζόν. Επίσης, διαχειρίστηκαν με άρτιο τρόπο την regular, έπαιξαν περισσότερο στο ρελαντί εκεί και πάτησαν "γκάζι" στην post -season. Τέλος, το άψογο "δέσιμο" Durant-Curry-Thompson. Και αν ο τρίτος είχε μειωμένη παραγωγικότητα στη σεζόν κι όλοι έλεγαν ότι δεν περνάει καλά στο Okland, στους τελικούς ήταν εκ των διακριθέντων.

Τι θέλουν να ξεχάσουν: Και γιατί να πρέπει να ξεχάσουν κάτι; Όλα δούλεψαν στην εντέλεια. Ήταν μια τέλεια χρονιά για τους Warriors.

Αποχωρήσεις: Όταν παίζεις στους πρωταθλητές και καλύτερη ομάδα του NBA, πρέπει να είσαι τρελός για να θες να φύγεις. Αποχώρησαν οι Barnes, Clark και McAdoo γιατί δε χωρούσαν στο rotation και οι Warriors τους αποδέσμευσαν.

Τα νέα πρόσωπα: Δύο rookies και οι Caspi και Young, έτσι για να μεγαλώσει λίγο το rotation και να έχουν σουτ από την περιφέρεια οι Warriors κι από τους παγκίτες τους.

Depth Chart:

Ο σταρ: O Durant; Ο Curry; ο Thompson; ο Green; Ξέρω γω; Διαλέξτε έναν και βάλτε. Προσωπικά επιλέγω στον Steph Curry. Απλά τον προτιμώ από τους άλλους δύο.

Πλεονεκτήματα: Όλα δουλεύουν ρολόι. Το σουτ στην περιφέρεια; Σκοτώνει. Η ρακέτα επιθετικά; Το ίδιο. Αμυντικό παιχνίδι; Φοβερό. Σε περιφέρεια και χαμηλό ποστ. Transition παιχνίδι; Κι απ΄ αυτό έχουμε. Κι ένας κόουτς που κρατάει τους πάντες σε εγρήγορση.

Μειονεκτήματα: Ψηλό δεν είχαν, μιας και ο Bogut μια έπαιζε δύο ήταν τραυματίας, βρήκαν όμως και από αυτό. Δεν μπορείς να βρεις μειονέκτημα σε μια ομάδα που έχει τέσσερις all-star βασικούς. Απλά πράγματα.

Προσδοκίες για φέτος: Το πρωτάθλημα και πάλι. Έμειναν όλοι, με μικρότερες αποδοχές από αυτές που θα μπορούσαν να βρουν, μόνο και μόνο για να πάρει η ομάδα το πρωτάθλημα.

 

San Antonio Spurs

Τι έκαναν πέρυσι: Πολλοί ομολογούσαν ότι μόνο οι Spurs μπορούν να βάλουν δύσκολα στους Warriors πέρυσι. Στο πρώτο παιχνίδι των τελικών της περιφέρειας μέσα στο Okland, οι Spurs έκαναν πλάκα. +20 στα τέλη της τρίτης περιόδου. Και τότε τραυματίστηκε ο Leonard. Η σειρά έγραψε 4-0 και οι Spurs έμειναν να αναρωτιούνται.

Τι κρατάνε: Την all-star σεζόν του Leonard. Ακόμα καλύτερος σε σχέση με πρόπερσι. Ο Leonard εξελίσσεται στον απόλυτο σταρ του NBA. Επίσης, τα πρώτα 35 λεπτά του πρώτου τελικού κόντρα στους Warriors. Εκεί που έδειξαν ότι δεν φοβούνται τους "πολεμιστές" κι ότι μπορούν να τους βάλουν δύσκολα.

Τι θέλουν να ξεχάσουν: Το δίχως άλλο, τη φάση του τραυματισμού του Leonard. Ίσως μιλούσαμε από άλλη βάση τώρα. Ατομικά, την αγωνιστική καθίζηση του Aldridge. Από all-star PF όταν τον πήραν, πέρυσι έπαιζε σαν forward της σειράς.

Αποχωρήσεις: Οι Dedmon και Simmons που έφυγαν ήταν δύο παίχτες που σε βάθος χρόνου θα εξελίσσονταν σε πολύ χρήσιμα εργαλεία στα χέρια του Pop. Επέλεξαν το χρήμα από την προσωπική εξέλιξη. Κακό του κεφαλιού τους.

Τα νέα πρόσωπα: Πήγαν για τον Chris Paul το καλοκαίρι, αλλά δεν τους βγήκε. Πήραν εν τέλει έναν rookie, ονόματι Brandon Paul. Από εμπειρία, στο ρόστερ μπήκε ο Rudy Gay να δώσει λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο. Μεγαλώνει το rotation στη ρακέτα, ο Lauvergne.

Depth Chart:

Ο σταρ: Το είπαμε και παραπάνω. Ο Kawhi Leonard είναι μέσα στο top5 των καλύτερων παιχτών του NBA και κάθε χρόνο πλέον υποψήφιος για καλύτερος παίχτης στη λίγκα.

Πλεονεκτήματα: Το γράφουμε κάθε χρόνο. Στον πάγκο έχουν τον καλύτερο προπονητή της λίγκας. Ο Leonard είναι ο καλύτερος 2way player του πρωταθλήματος κι ίσως ο καλύτερος περιφερειακός αμυντικός.

Μειονεκτήματα: Τα βαριά πόδια των Gasol και Aldridge, κάνουν την ομάδα πολύ αργή στη ρακέτα και στην άμυνα κυρίως. Μπασκετικοί ψηλοί, ικανότατοι στο επιθετικό παιχνίδι με σουτ από μακρινή και μέση απόσταση, αλλά όχι για άμυνα. Έφυγε κι ο Simmons, να δω ποιος θα παίζει άμυνα στη ρακέτα τους φέτος, όταν χρειάζεται.

Μεγάλη γκάμα στοιχημάτων στο Live - Άμεση ανάληψη Κερδών

Προσδοκίες για φέτος: Να φτάσουν και πάλι ως το τέρμα και να πάρουν εκδίκηση από τους "πολεμιστές". Για μια ομάδα όπως είναι οι Spurs, κάτι λιγότερο από τελικούς περιφέρειας είναι ανεπίτρεπτο.

 

Houston Rockets

Τι έκαναν πέρυσι: Δημιούργησαν ελπίδες στον κόσμο τους (και σε μένα) ότι μπορούν να κάνουν -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- το κάτι παραπάνω. Με τον Harden στον άσο, ρακέτα πολύ δυνατή κι έναν ικανό κόουτς. Ε τους πιστεύεις. Το ξεκίνησαν καλά κόντρα στους Spurs. Έσπασαν και την έδρα. Μετά οι Spurs σοβάρεψαν και οι Rockets αποκλείστηκαν. Προδομένοι από τις αμυντικές τους αδυναμίες.

Τι κρατάνε: Την τρομερή και σχεδόν triple-double χρονιά του Harden. Αν δεν ήταν ο mr. triple-double θα ήταν αυτός που θα έπαιρνε το βραβείο του καλύτερου παίχτη στο ΝΒΑ. Επίσης, τις αρκετές βραδιές που έπαιζαν μπάσκετ που σε καθήλωνε. Επιθετικά ήταν το κάτι άλλο. Απόλαυση για να τους βλέπεις.

Τι θέλουν να ξεχάσουν: Το γεγονός ότι δεν φρόντισαν την άμυνα τους και αυτό τους πρόδωσε. Γιατί εύκολα νικάς τους Thunder, αλλά όταν πέφτεις πάνω στους Spurs που ξέρεις ότι θα παίξουν άμυνα κάποια στιγμή, ε πρέπει κι εσύ να κάνεις το ίδιο. Οι Rockets όμως δεν το γνώριζαν αυτό το στυλ παιχνιδιού. Απολύτως φυσιολογικό εκείνο το ταπεινωτικό 75-114 με το οποίο οι Spurs έκαναν το 4-2 στη σειρά.

Αποχωρήσεις: Η ομάδα το καλοκαίρι προχώρησε σε ένα από τα trade της FA. Φυσιολογικά έπρεπε να φύγει κόσμος. Beverley, Dekker, Harrell και Williams την "έκαναν" για LA και τους Clippers.

Τα νέα πρόσωπα: Από τους Clippers ήρθαν οι a Moute και Black για να αυξηθεί το rotation στη ρακέτα, και φυσικά η ανταλλαγή που τάραξε τα νερά της Δύσης το καλοκαίρι. Ο Chris Paul έπειτα από χρόνια στους Clippers άλλαξε Division, επέστρεψε στην Southwest, αυτή τη φορά για χάρη των Rockets.

Depth Chart:

Ο σταρ: Παρά την έλευση του Paul, η ομάδα αυτή είναι του James Harden. Μέχρι ο πρώτος να αποδείξει ότι μπορεί κι αυτός μόνος του να κουβαλήσει την ομάδα στις πλάτες του.

Πλεονεκτήματα: Θεωρώ πως πλέον το καλύτερο δίδυμο κοντών στο NBA είναι πλέον στο Texas. Και συγκεκριμένα στο Houston. Αν ταιριάξουν οι Paul και Harden, που υπάρχουν πολλές πιθανότητες να το κάνουν, επιθετικά κυρίως, καμία ομάδα δεν έχει καλύτερο δίδυμο κοντών.

Μειονεκτήματα: Με την επίθεση όλα καλά. Οι Rockets και φέτος θα βάζουν 200 πόντους σε κάθε παιχνίδι. Με την άμυνα όμως; Έφυγε κι ο Beverley που ήταν ένας "εξολοθρευτής" μέσα στο γήπεδο και τώρα ποιος θα παίζει άμυνα; Ο a Moute είναι ένας καλός αμυντικός, αλλά είναι για τη ρακέτα και λογικά θα ξεκινάει από τον πάγκο. Γενικά και φέτος δε θα δούμε άμυνα από τους Rockets. Κι όπου τους βγάλει.

Προσδοκίες για φέτος: Με την έλευση του Paul στην ομάδα, συμφωνούμε όλοι ότι στον οργανισμό των Rockets ένα πράγμα σκέφτονται. Τους τελικούς του NBA και να επιστρέψει επιτέλους η ομάδα στην κορυφή του αμερικάνικου μπάσκετ. Θα το καταφέρουν;

 

Los Angeles Clippers

Τι έκαναν πέρυσι: Αν τα προηγούμενα χρόνια λέγαμε ότι οι Clippers είναι lossers και δε θα δούνε ποτέ τελικούς, πέρυσι το επιβεβαίωσαν και με τον πλέον καλύτερο τρόπο. Αποκλείστηκαν και με πλεονέκτημα έδρας από μια ομάδα σαφώς κατώτερη τους, που έπαιζε όμως κανονικό μπάσκετ. Το 3-4 από τους Jazz ήταν 100% ταπεινωτικό και "πυροδότησε" και μια σειρά εξελίξεων, με πρώτη και καλύτερη την απόφαση του Paul να μην μείνει κι άλλο στον οργανισμό.

Τι κρατάνε: Από τη σεζόν, τίποτα. Από τα play-offs. Από κει κι αν δεν είναι...τίποτα. Το ευτύχημα και αυτό για το οποίο έχουν να χαίρονται οι Clippers, είναι το γεγονός ότι δεν σκόρπισαν, γιατί τουλάχιστον ο Griffin υπέγραψε νέο συμβόλαιο. Τώρα αν αυτό ήταν καλό ή κακό θα το δούμε σε λίγους μήνες.

Τι θέλουν να ξεχάσουν: Τα πάντα. Το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν ποτέ να γίνουν ανταγωνιστικοί στη regular. Ήταν η χειρότερη σεζόν των τελευταίων χρόνων. Και προφανώς το γεγονός ότι για ακόμα μια φορά έμειναν εκτός play-offs με το καλημέρα. Και με πλεονέκτημα έδρας.

Αποχωρήσεις: Ο Paul δεν άντεξε να βλέπει το όνομα του αποκλεισμένο από πολύ νωρίς και πήρε την απόφαση να πάει αλλού. Να παίξει δίπλα σε έναν από τους καλύτερους κοντούς του NBA, μπας και φτιάξει η μοίρα του. Γενικά, έφυγε λαός από το LA. Crawford, Bass, Anderson, Reddick, a Moute, Felton, Speights. Η ομάδα ξεφορτώθηκε συμβόλαια να φτιάξει κάτι νέο πλέον.

Τα νέα πρόσωπα: Από το Houston ήρθαν τέσσερις παίχτες, ξεχωρίζω τον Beverley, που θα δώσει ενέργεια στην άμυνα της ομάδας. Καλή επιλογή και η προσθήκη του Gallinari. Αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι είναι "γυάλινος", είναι ένας πολύ καλός σουτέρ. Καλός σουτέρ, όχι τόσο σταθερός είναι και ο Lou Williams. Με ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουμε και την παρουσία το Teodosic στην ομάδα.

Depth Chart:

Ο σταρ: Αφού αποφάσισε να μείνει στην ομάδα, ο τίτλος θα πάει στον Griffin. Βέβαια, τις τελευταίες δύο σεζόν κάνει βήματα προς τα πίσω, αν όμως θυμηθεί το μπάσκετ που έπαιζε πριν δύο χρόνια, τότε μιλάμε ίσως για ένα από τα καλύτερα τεσσάρια της λίγκας, κυρίως κοντά στο καλάθι.

Πλεονεκτήματα: Η ομάδα κράτησε το δίδυμο ψηλών της, ο Jordan της προσφέρει αμυντική ασφάλεια κοντά στο καλάθι. Η προσθήκη του Beverley της "δίνει" άμυνα και στην περιφέρεια. Τέλος, η έλευση του Teodosic θα συνεχίσει να κάνει καλύτερους τους Griffin και Jordan, μιας και μιλάμε για έναν παίχτη που θα μοιράζει το λιγότερο 10ασ./παιχνίδι.

Μειονεκτήματα: Από τις θέσεις ένα και δύο η ομάδα δε θα παίρνει σκορ ούτε με αίτηση. Κι έτσι όπως βλέπω τον Rivers να γίνεται βασικός από τον μπαμπά και με τον Williams στον πάγκο, σουτ από την περιφέρεια θα έχουν μόνο από τον Gallinari. Όταν αυτός θα παίζει. Αν ο Griffin παίξει μπάσκετ, θα είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, με 25π. ΜΟ. Γράψτε το.

Προσδοκίες για φέτος: Εδώ γελάμε. Με τον Paul μιλούσαν για τελικούς και αποχαιρετούσαν τους υπόλοιπους από τον πρώτο γύρο. Φέτος που λογικά θα κάνουν λόγο για play-offs, θεωρώ ότι θα παλέψουν για την οχτάδα. Το ξέρουν και στον οργανισμό αυτό. Δε θα είναι εύκολα και κυρίως θα πρέπει να δουν τη "ζωή" πλέον, δίχως τον Paul.

 

Utah Jazz

Τι έκαναν πέρυσι: Μια πολύ ωραία regular και δικαίως μπήκαν στην οχτάδα. Στηριζόμενοι κυρίως στην άμυνα τους, ήταν αδιαπέραστοι πίσω. Χωρίς να αλλάξουν το στυλ παιχνιδιού τους, μπήκαν και αντιμετώπισαν με μειονέκτημα έδρας τους Clippers και τους έβγαλαν εκτός από τον πρώτο γύρο. Μετά έπεσαν πάνω στους Warriors. Τι να έκαναν;

Τι κρατάνε: Το γεγονός ότι βρήκαν κι έπαιξαν ένα στυλ παιχνιδιού. Και το υπηρετήσαν "πιστά" μέχρι το τέλος. Η άμυνα των Jazz ήταν σήμα κατατεθέν όλη τη χρονιά. Και τους πήγε όσο πιο ψηλά γινόταν.

Τι θέλουν να ξεχάσουν: Δεν υπήρξε κάτι για το οποίο πρέπει να στεναχωριούνται οι Jazz. Ίσως το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να κοντράρουν τους Clippers μέσα στη σεζόν, για να τους πάρουν το πλεονέκτημα έδρας. Ε και; Τους απέκλεισαν στην post-season και με μειονέκτημα.

Αποχωρήσεις: Ο Hayward δεν πείστηκε να μείνει στην ομάδα κι έτσι οι Jazz έχασαν τον καλύτερό τους παίχτη. Μικρή -πλην ιστορική- αγορά το Salt Lake, οπότε χάνει τα παιδιά της. Αποχώρησε κι ο Diaw (γύρισε στην πατρίδα), εκτός κι ο Hill.

Τα νέα πρόσωπα: Μπήκαν στο ρόστερ κυρίως rookies κι από πιο έμπειρους ξεχωρίζει η προσθήκη του Rubio. Σίγουρα θα βοηθήσει κι ο Sefolosha ερχόμενος από τον πάγκο.

Depth Chart:

Ο σταρ: Μετά τη φυγή του Hayward, η ομάδα είναι σε αναζήτηση του επόμενού της σταρ. Από πέρυσι ο Gobert έδειξε ότι μπορεί να αναλάβει αυτό το ρόλο. Εξάλλου είναι κι ο κύριος εκφραστής του αμυντικούς παιχνιδιού που χαρακτηρίζει τους Jazz.

Πλεονεκτήματα: Ήταν που ήταν ομάδα που έπαιζε άμυνα, με τις προσθήκες των Sefolosha και Udoh δυναμώνει κι άλλο στο συγκεκριμένο κομμάτι. Θα βγαίνει ο Gobert, θα μπαίνει ο Udoh, μιλάμε για ρακέτα με σκιάχτρα. Δε θα πλησιάζουν σε απόσταση τριών μέτρων στη ρακέτα των Jazz φέτος. Γενικά, η ομάδα πιστεύω θα παίξει και φέτος τρομερή άμυνα.

Μειονεκτήματα: Από άμυνα καλά πάμε, αλλά από επίθεση. Έφυγε κι ο Hayward και πλέον δεν ξέρω ποιος θα σκοράρει στην περιφέρεια. Με την έλευση του Rubio, θα υπάρχει δημιουργία, αλλά σκοράρισμα κυρίως κοντά στο καλάθι. Θα πρέπει να παίξουν εξαντλητική άμυνα προκειμένου να καλύψουν την έλλειψη περιφερειακού σουτ που θα έχουν.

Προσδοκίες για φέτος: Η φυγή του Hayward κατεβάζει τον πήχη. Η ομάδα δεν άλλαξε δραματικά, αλλά έχασε τον πρώτο σκόρερ της. Και θα είναι δύσκολο να επαναλάβουν την περσινή χρονιά. Θα το παλέψουν πάντως για την οχτάδα.

 

Oklahoma City Thunder

Τι έκαναν πέρυσι: Αρχικά έμαθαν να ζουν δίχως τον Durant. Και τα κατάφεραν μια χαρά. Προφανώς ο λόγος ήταν ο Westbrook, που πραγματοποίησε μια "μυθική" regular season. Πάντως οι Thunder μπήκαν στην οχτάδα, αλλά εκεί αποκλείστηκαν από τους πιο πλήρεις Rockets.

Τι κρατάνε: To βραβείο του MVP το πήρε ο δικός τους Westbrook. Επίσης, μπορούν να υπερηφανεύονται ότι παρά την φυγή του Durant αυτοί δε διέλυσαν. Και μπάσκετ ωραίο έπαιξαν και play-offs ξαναπήγαν. Είχαν πρόγραμμα.

Τι θέλουν να ξεχάσουν: Τις βραδιές που ο Durant γύρισε ως αντίπαλος και πέρασε "περίπατο" από την Cheasepeake Arena. Αλλιώς θα ήθελαν να βιώσει ο Durant την πρώτη του επίσκεψη ως αντίπαλος στην Oklahoma.

Αποχωρήσεις: Οι Thunder φέτος το καλοκαίρι ήταν οι "πρωταθλητές" στα trade που πραγματοποιήθηκαν. Μοιραία έφυγε αρκετός κόσμος από την Oklahoma. Μεταξύ αυτών, οι Oladipo, Sabonis, McDermott, Cole, Gibson και Kanter.

ΝΒΑ Ζωντανά με Live Streaming

Τα νέα πρόσωπα: Στην Oklahoma ήρθαν από την Ανατολή οι Paul George και Carmelo Anthony. Να συναντήσουν τον Westbrook και να φτιάξουν μια ακόμα superteam. Ακόμα δύο για το rotation της ομάδας, ο λόγος για τους Raymon Felton και Patrick Patterson.

Depth Chart:

Ο σταρ: Μπορεί να ήρθαν δύο all-star παίχτες από την Ανατολή, αλλά στην Oklahoma αγωνίζεται ο καλύτερος εν δυνάμει και βάση βραβείου παίχτης του πρωταθλήματος. Russell Westbrook.

Πλεονεκτήματα: Οι δύο προσθήκες δίνουν στην ομάδα σκοράρισμα από όλα τα σημεία του γηπέδου. Ειδικά το σύστημα με George στο τρία και Anthony στο τέσσερα, εκτός του ότι δίνει σουτ από παντού, ανοίξει διαδρόμους και στη ρακέτα του αντιπάλου για τον Westbrook. Επίσης, η παρουσία τριών ικανών σουτέρ, απαλλάσσει στο 100% τον Roberson από επιθετικά καθήκοντα και πλέον ο καλύτερος αμυντικός της ομάδας θα μείνει προσηλωμένος μόνο στην άμυνα του. Πολυτέλεια να έχεις το δυάρι σου μόνο για άμυνα και να μη σε ενδιαφέρει το αν θα σκοράρει ή όχι.

Μειονεκτήματα: Από πεντάδα καλά πάμε. Στα back-up; Με ποιους θα πορευτεί η ομάδα; Όχι ότι αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, αλλά πάντα το βαθύ και ποιοτικό rotation, τουλάχιστον ενός ή δύο παιχτών είναι απαραίτητο όταν θες να φτάσεις ψηλά. Επίσης, επειδή οι Westbrook, George και Anthony θα χρειάζονται από μια μπάλα ο καθένας κι επειδή το μπάσκετ παίζεται με μία, θα πρέπει άμεσα ο κόουτς Donovan να δει πως θα μοιράσει ρόλους στο καστ του.

Προσδοκίες για φέτος: Πέρυσι είδαν πως ήταν η χρονιά δίχως Durant, έφτασαν μέχρι την οχτάδα και φέτος ο Sam Presti έφερε στην ομάδα ακόμα δύο all-star. Ο λόγος ξεκάθαρος. Οι τελικοί του NBA και η "εκδίκηση" στον άσπονδο εχθρό -πλέον- της ομάδας. Τον KD.

 

Memphis Grizzlies

Τι έκαναν πέρυσι: Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο από αυτό που τους περιμέναμε. Δεν έκαναν τρομερές κινήσεις στην FA και άπαντες τους περίμεναν οχτάδα, όχι όμως κάτι περισσότερο. Αυτό έκαναν. Μπήκαν με σχετική άνεση στα play-offs, εκεί όμως έπεσαν πάνω στους Spurs και αποχαιρέτησαν το θεσμό με συνοπτικές διαδικασίες.

Τι κρατάνε: Ήταν από τις αδιάφορες ομάδες του NBA. Έπαιξαν και πάλι το καλοδουλεμένο αμυντικό τους παιχνίδι, αλλά κανείς δε θα τους θυμάται για κάτι. Ούτε θετικό, ούτε αρνητικό. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη και για τον οργανισμό.

Τι θέλουν να ξεχάσουν: Την απόκτηση του Parsons. Του δόθηκε ένα τεράστιο συμβόλαιο, για να είναι σχεδόν όλη τη χρονιά τραυματίας. Ελπίζουν να τους ξεπληρώσει φέτος. Σίγουρα, μόνο θετικό δεν πρέπει να λογίζουν το γεγονός ότι για ακόμα μια χρονιά έμειναν στάσιμοι. Ούτε πίσω, ούτε μπροστά. Κι έτσι δεν υπάρχει εξέλιξη.

Αποχωρήσεις: Allen, Carter, Daniels, Randolph. Αποχώρησε πάρα πολύ εμπειρία από την ομάδα.

Τα νέα πρόσωπα: Αρκετοί rookies και οι Evans και McLemore. Από τον Evans οι Grizzlies περιμένουν πολλά. Δεν είχε καλές τελευταίες σεζόν εσχάτως, αλλά αν "αναγεννηθεί" θα είναι μια τρομερή προσθήκη.

Depth Chart:

Ο σταρ: Ο Mike Conley πέρυσι υπέγραψε και ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο, είναι ότι καλύτερο και πιο ποιοτικό διαθέτει ο οργανισμός. Προφανώς, αξία στην ομάδα δίνει κι ένας από τους πιο μπασκετικούς center της λίγκας. Ο Marc Gasol.

Πλεονεκτήματα: Η ομάδα έμεινε αρκετά η ίδια σε σχέση με πέρυσι και γενικά ο κορμός της κι οι καλύτεροι της παίχτες δεν πειράζονται τα τελευταία χρόνια. Ίδιο μπάσκετ θα δούμε, "κλειδί" θα είναι και πάλι η άμυνα, φρονώ ότι αν παίξουν καλά οι Parsons και Evans, οι "αρκούδες" θα είναι ακόμα καλύτερες στην επίθεση τους από την περιφέρεια.

Μειονεκτήματα: O Green πέρυσι έδειξε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τις θέσεις τέσσερα και ενώ ο Randolph υπολογιζόταν για back-up πέρυσι, κατέληγε να παίζει αυτός όταν οι καταστάσεις "ζόριζαν". Φέτος Randolph δεν υπάρχει και δεν ξέρω κατά πόσο είναι έτοιμος o Green. Γενικά, δεν είδα με καλό μάτι τη διάλυση του διδύμου Randolph - Gasol. Στην περιφέρεια, οι "παγκίτες" είναι κάπως αξιόλογοι (να χαμε να λέγαμε). Το rotation στη ρακέτα είναι για κλάματα. Κι είναι και ψιλό-εύθραυστος ο Gasol. Θα γελάσει κι ο κάθε πικραμένος με την front line των Griz, εν τη απουσία του Marc.

Προσδοκίες για φέτος: Δεν έκαναν τρομερές αλλαγές, τα πάντα γύρω τους άλλαξαν. Κάποιοι θα τους περάσουν, κάποιοι άλλοι θα πέσουν από κάτω τους. Οι Grizzlies εικάζουν ότι και πάλι θα παίζουν για περισσότερα από 82 παιχνίδια. Κι εγώ δεν έχω παρά να συμφωνήσω.

 

Portland Trail Blazers

Τι έκαναν πέρυσι: Αν και δεν τους περίμενε πολύς κόσμος, γιατί δεν έκαναν κάτι το συνταραχτικό στην FA, τους διέψευσαν όλους και με τους Lillard και McCollum σε τρομερή χρονιά κατάφεραν να μπουν στα play-offs στη μάχη με τους Nuggets. Εκεί υπήρχαν οι Warriors και κάθε ελπίδα για κάτι περισσότερο τελείωσε απότομα.

Τι κρατάνε: Την πολύ σπουδαία χρονιά των Lillard και McCollum. Οι δύο guard των Blazers συνθέτουν ένα από τα καλύτερα -επιθετικά- δίδυμα στο πρωτάθλημα. Επίσης, την άμεση προσαρμογή του Nurkic στην ομάδα, που έδωσε ποιότητα στη ρακέτα και ελπίδες για το μέλλον.

Τι θέλουν να ξεχάσουν: Το ότι άφησαν την ρακέτα χωρίς παίχτες μέχρι το Φλεβάρη και εξαιτίας αυτού να έχαναν το τρένο της οχτάδας. Τραυματίας κι ο Aminu το μεγαλύτερο διάστημα, οι Blazers υπέφεραν. Τέλος, δεν ήταν καθόλου καλοί στο αμυντικό κομμάτι.

Αποχωρήσεις: Ο Ezeli πέρασε και δεν ακούμπησε. Τραυματίας γαρ. Έφυγε. Πόνεσε όμως η φυγή του Crabbe. Παίχτης πολύτιμος στο rotation των Blazers, αλλά δεν υπήρχε χρήμα.

Τα νέα πρόσωπα: Δεν υπήρχε χρήμα ούτε για δείγμα. Ήδη το cap της ομάδας ήταν συμπληρωμένος. Δύο rookie κι ο Wilcox. Καμία αξιόλογη κίνηση.

Depth Chart:

Ο σταρ: Εδώ και τρία χρόνια που η ομάδα ξηλώθηκε, αφεντικό αυτής είναι ο Damian Lillard. Φέτος οι Blazers ελπίζουν να τον δουν και στο all-star, κάτι που σημαίνει ότι θα κάνει ακόμα μεγαλύτερα όργια.

Πλεονεκτήματα: Υπάρχει μεγάλη ποιότητα στα guard. Για ομάδα του επιπέδου τους, που λογικά θα παλέψει για είσοδο στην οχτάδα, έχει ασόδυο επιπέδου πρωταθλητών. Επίσης, υπάρχει ένας εξαιρετικός αμυντικός στο τέσσερα (Aminu), που μπορεί με ευκολία να μαρκάρει από άσο μέχρι πεντάρι. Όχι το ίδιο αποτελεσματικά, αλλά τέλος πάντων παίζει άμυνα.

Μειονεκτήματα: Πέραν του Aminou, άλλος άμυνα δεν παίζει. Το cap ήταν τόσο γεμάτο, που δεν έγιναν κινήσεις ενίσχυσης. Το δε rotation στη ρακέτα είναι για κλάματα. Γενικά δεν υπάρχει βάθος στον πάγκο. Και δεν μπορώ να καταλάβω, πως στο διάολο μια ελάχιστα ποιοτική ομάδα έχει καλυμμένο όλο το cap της και δεν μπόρεσε να βελτιωθεί το καλοκαίρι.

Προσδοκίες για φέτος: Για να μπουν οχτάδα πρέπει να μείνουν όλοι υγιείς. ΟΛΟΙ! Θα είναι δύσκολο και εικάζω ότι φέτος οι Blazers δε θα είναι στην post-season. Και νομίζω ότι το ξέρουν κι αυτοί.

 

Denver Nuggets

Τι έκαναν πέρυσι: Ήθελαν να δουλέψουν πάνω σε μια βάση του να εξελίξουν αρκετούς ταλαντούχους παίχτες και αν έρθουν και τα play-offs, είχε καλώς. Εν τέλει τα κατάφεραν. Κατά το ήμισυ. Το παρά...ένα δεν μπόρεσαν να μπουν στην post-season.

Τι κρατάνε: Το γεγονός ότι οι Murray, Mudiay, Harris και Jokic, είναι ένας κορμός ταλαντούχων και απίστευτα εξελίξιμων παιχτών που θα μπορέσουν πάνω τους οι Nuggets να "χτίσουν" για το μέλλον. Κι αυτοί, όπως αρκετές ομάδες της Δύσης, έπαιξαν ωραίο και επιθετικό μπάσκετ κατά διαστήματα μέσα στη χρονιά. Επίσης, έθλεξε με την παρουσία του ο Nikola Jokic, που εξελίσσεται σε all-star πλέον.

Τι θέλουν να ξεχάσουν: Η επίθεση τους ήταν καλή, αλλά στην άμυνα είχαν θέματα. Αν δεν βελτιωθούν φέτος, θα έχουν πρόβλημα και πάλι στην Δύση και στον στόχο που έχουν βάλει για είσοδο στην οχτάδα. Προφανώς και το γεγονός ότι έμειναν εκτός play-offs, ενώ έφτασαν τόσο κοντά.

Αποχωρήσεις: Πόνεσε η φυγή του Gallinari. Και δεν γινόταν κι αλλιώς. HIbbert και Miller οι άλλοι δύο που αποχώρησαν. Γενικά η ομάδα κράτησε τους πάντες.

Τα νέα πρόσωπα: Δεν έφυγαν πολλοί, δεν ήρθαν και πολλοί. Ήρθαν πέντε, ο ένας όμως από αυτούς ξεχωρίζει σαν τη μύγα μές στο γάλα, και θα ανεβάσει την ομάδα πολλά επίπεδα. Paul Millsap. Ο παίχτης που έλειπε από τη ρακέτα των "σβόλων".

Depth Chart:

Ο σταρ: Εντάξει, ο Millasp ήρθε και είναι δεδομένο ότι θα κάνει εξαιρετική σεζόν. Εγώ όμως θα πάρω το ρίσκο να βάλω στην κατηγορία του σταρ της ομάδας τον Jokic. Ψηλός που έχει εύκολα το triple-double είναι να τον θαυμάζεις.

Πλεονεκτήματα: Επιθετικά και με την προσθήκη του Millsap θα γίνουν ακόμα καλύτεροι οι Nuggets. Κακό το ότι έφυγε ο Gallinari, ώρα κι ο Chandler να αποδείξει ότι είναι ένας εξαιρετικός σουτέρ και μπορεί να στηριχθεί μια ομάδα στο περιφερειακό του σουτ.

Μειονεκτήματα: Τι χες Γιάννη, τι χα πάντα. Ήταν ούτως ή άλλως δύσκολο η ομάδα να ενισχυθεί, δεν αποκτήθηκε κάποιος παίχτης με αμυντικά χαρακτηριστικά. Και κάπως έτσι, εικάζω ότι οι Nuggets και φέτος δε θα παίξουν άμυνα.

Προσδοκίες για φέτος: Με την έλευση του Millsap, στόχος πλέον είναι η οχτάδα. Η ομάδα έμεινε ίδια, οι μικροί....μεγάλωσαν, οπότε κάτι λιγότερο για φέτος είναι αποτυχία. Από κει και πέρα βλέπουμε...και βλέπουνε.

 

New Orleans Pelicans

Τι έκαναν πέρυσι: Το περσινό καλοκαίρι διέλυσαν την ομάδα τους. Το πιο πιθανό λοιπόν ήταν απλά να παίζουν για τη χαρά του αθλήματος και να τερματίσουν κάπου μετά την οχτάδα στη Δύση. Κι όντως έτσι έγινε. Πραγματοποιώντας μια πολύ μέτρια χρονιά τερμάτισαν αρκετά μακριά από την όγδοη θέση.

Τι κρατάνε: Κάποια στιγμή κατάλαβαν το λάθος που έκαναν και το Φλεβάρη τάραξαν τα "νερά" του NBA. Εν μέσω ανταλλαγών το Φλεβάρη έφεραν στη Νέα Ορλεάνη τον Cousins δημιουργώντας μια ρακέτα "τρόμο" με το δίδυμο Cousins - Davis.

Τι θέλουν να ξεχάσουν: Τα λάθη του περασμένου καλοκαιριού, που μετέτρεψαν την προπέρσινη -πολύ καλή- ομάδα σε απόλυτο κομπάρσο της Δύσης πέρυσι.

Αποχωρήσεις: Δεν αποχώρησαν σημαντικές μονάδες της περσινής ομάδας. Εκτός Pelicans οι Cook, Frazier, Motiejunas και Pondexter.

Τα νέα πρόσωπα: Δεν ήρθαν πολλοί παίχτες, αποκτήθηκαν όμως δύο που μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω στην ομάδα αφού έχουν τεράστια εμπειρία. Ο λόγος για τους Rondo και Allen. Ένας τρομερός άσος στη δημιουργία κι ένας εξαιρετικός αμυντικός στην περιφέρεια.

Depth Chart:

Ο σταρ: Η ρακέτα τους. Οι Cousins και Davis φέτος, μετά την πρώτη τους επαφή πέρυσι, φέτος εικάζω ότι θα αποτελούν τον τρόμο για κάθε αντίπαλη ρακέτα. Ανάμεσα στους δύο, θα διάλεγα για την ομάδα μου τον δεύτερο.

Πλεονεκτήματα: Ε θέλει κι ερώτημα. Το δίδυμο ψηλών της είναι το καλύτερο στο NBA. Και αμυντικά και επιθετικά, νομίζω ότι οι Pelicans θα αρχίζουν και θα τελειώνουν με το παιχνίδι στο post.

Μειονεκτήματα: Υπάρχει μια πολύ καλή starter πεντάδα, ένας αξιόλογος 6ος παίχτης (Allen) και μετά το χάος. Το απόλυτο χάος. Ας παρακαλάνε στον οργανισμό να μην έχουν τραυματισμούς βασικών παιχτών. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση μια από τα ίδια θα είναι και φέτος.

Προσδοκίες για φέτος: Αν δεν τραυματιστούν και μείνουν υγιής οι βασικοί της ομάδας, οι Pelicans θα παλέψουν για την οχτάδα. Οπότε ξεκινάμε με στόχο την οχτάδα. Δύσκολα να ζητήσουν κάτι περισσότερο. Εκτός αν ο Davis φέτος παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος σε σχέση με πέρυσι.

 

Dallas Mavericks

Τι έκαναν πέρυσι: Έμειναν από δυνάμεις και επλήγησαν από τραυματισμούς. Το rotation ήταν πολύ μικρό και δίχως παίχτες πρώτης γραμμής και επί της ουσίας δεν μπόρεσαν ποτέ να γίνουν απειλητικοί στο κυνήγι της οχτάδας. Εν τέλει έμειναν εκτός και δεν μπόρεσαν να δώσουν το παρόν στα play-offs, όπως συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια.

Τι κρατάνε: Τις πολύ καλές εμφανίσεις του Seth Curry. Stephen δεν είναι κι ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ, το μισό από το μπάσκετ που παίζει ο αδερφός του να παίξει, μόνο κέρδος θα έχουν οι Mavericks. Στα θετικά και η αναγέννηση του Barnes, που μετά την τραγική σεζόν στους Warriors πέρυσι θύμισε τον πολύ καλό που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια στο Okland.

Τι θέλουν να ξεχάσουν: Προφανώς το γεγονός ότι δεν μπήκαν στην οχτάδα. Λίγο έως πολύ αναμενόμενο, ειδικά μετά το πέρας δύο-τριών μηνών. Παρόλα αυτά, για την αγορά του Dallas ήταν πλήγμα που οι Mavericks δεν έπαιξαν στην post-season.

Αποχωρήσεις: Τίποτα το ιδιαίτερο. Ο Kuban φρόντισε να κρατήσει και το κατάφερε, όλα τα σημαντικά στελέχη της ομάδας, προκειμένου να μην χαλάσει η "χημεία" τους.

Τα νέα πρόσωπα: Επίσης δεν έγινε κάποια σημαντική προσθήκη, ήρθε μόνο ο McRoberts από τους Heat, με την ελπίδα ότι κάποτε θα γίνει καλά και θα βοηθήσει στη θέση τέσσερα. Από τους rookie, ξεχωρίζει ο Smith Jr. Ένας κοντοπίθαρος PG με ελατήρια στα πόδια και τρομερή αθλητικότητα. Για μένα ένα από τα μεγάλα φαβορί για rookie της σεζόν. Δείτε τον.

Depth Chart:

Ο σταρ: Όσοι και αν έρθουν, όσοι κι αν φύγουν και γενικά όποιος παίχτης κι αν περάσει από τον οργανισμό, η ομάδα αυτή είναι του Γερμανού. Εντάξει, αδυναμίες είναι αυτές, αλλά και πως να το κάνουμε. Ο Dirk Nowitski ήταν είναι και θα είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας.

Πλεονεκτήματα: Έχει πολύ καλούς σουτέρ σε όλες τις θέσεις. Αν παίζει ο Nowitski στο πέντε κι ο Barnes στο τέσσερα η ομάδα μπορεί να σκοράρει με σουτ από όλα τα σημεία του γηπέδου. Και όλοι οι παίχτες της. Πέρυσι έδειξε ότι μπορεί να παίξει και άμυνα. Από τις καλύτερες της λίγκας.

Μειονεκτήματα: Αρκετά αργή ομάδα, αν και ο Smith έχει την ικανότητα να το αλλάξει αυτό. Προς το παρόν και με τα όσα βλέπαμε και πέρυσι, η ομάδα είναι οικτρά αργή. Σουτέρ έχει, παρόλα αυτά ήταν πολύ χαμηλή η συγκομιδή της όλη τη σεζόν. Κακή κυκλοφορία. Λογικό βέβαια αφού οι PG μονίμως τραυματίζονταν και δεν υπήρχε κάτι σταθερό στην περιφέρεια για να δημιουργεί.

Προσδοκίες για φέτος: Η ομάδα δεν άλλαξε σε σχέση με πέρυσι, πλην την προσθήκη του Smith. Θα πει κανείς, κακό αυτό, άρα η ομάδα και φέτος δεν μπαίνει οχτάδα. Λάθος. Αν η ομάδα μείνει υγιής και με την starter πεντάδα να έχει αρκετή ποιότητα, η ομάδα θα διεκδικήσει με αξιώσεις μια θέση στην post-season. Δύσκολα για το κάτι παραπάνω βέβαια.

 

Sacramento Kings

Τι έκαναν πέρυσι: Ότι κάνουν τα τελευταία χρόνια στη Δυτική Περιφέρεια. Δεν μπόρεσαν να φανούν ανταγωνιστικοί, ήταν από τους "κομπάρσους" του NBA και δικαίως κέρδισαν μια από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Τι κρατάνε: Σαν ομάδα τίποτα, αφού δεν δούλεψε κάτι σωστά στον οργανισμό. Είδαν πάντως τον Hield, που ήρθε το Φλεβάρη, να κάνει τρομερά παιχνίδια μέχρι το τέλος και να εξελίσσεται πάρα πολύ καλά, από τη rookie του σεζόν. Τον περιμένουν και φέτος για να δουν αν μπορούν να χτίσουν πάνω του.

Τι θέλουν να ξεχάσουν: Την επιλογή πέρυσι το καλοκαίρι να μη "διαλύσουν" την ομάδα, με την ελπίδα ότι θα φανούν ανταγωνιστικοί. Τουναντίον ήταν μη ανταγωνιστικοί. Το έσωσαν κάπως το Φλεβάρη, όταν κατάλαβαν ότι δε θα πάνε μπροστά και έδιωξαν τον Cousins προκειμένου να δουλέψουν πλέον κάτι καινούριο.

Αποχωρήσεις: Αρκετές. Ήρθαν κι αρκετοί παίχτες μέσα στη χρονιά, οι οποίοι ήταν δεδομένο ότι θα φύγουν. Όπως κι έφυγαν. Afflalo, Collison, Evans, Galloway, Gay, Lawson, McLemore ήταν κάποια από τα συμβόλαια που ξεφορτώθηκε ο οργανισμός.

Τα νέα πρόσωπα: Ήρθαν rookie, ανάμεσα στους ξεχωρίζουν οι Fox και Bogdanovic. Ήρθαν κι έμπειροι. Carter, Hill και Randolph. Αυτό ήθελαν οι Kings. Να ξεκινήσουν ένα project με νεαρούς παίχτες, βάζοντάς τους δίπλα λίγη εμπειρία.

Depth Chart:

Ο σταρ: Ο Cousins έφυγε, η ομάδα δεν έχει σταρ. Έχει παίχτες που ίσως στο μέλλον πρωταγωνιστήσουν στο NBA. Ο Hield είναι ένας από αυτούς. Με ενδιαφέρον θα δω και την εξέλιξη του Bogdanovic. Ένας παίχτης που παίζει στην ίδια θέση και στην ίδια ομάδα όπου πριν χρόνια μεγαλούργησε ένας άλλος Σέρβος.

Πλεονεκτήματα: Πολύ ταλέντο και πολλές ελπίδες, οπότε θα παρουσιάσουν ένα αρκετά διασκεδαστικό σύνολο. Υπάρχουν αξιόλογοι παίχτες στην περιφέρεια και θα δούμε αρκετά επιθετικούς φέτος τους Kings.

Μειονεκτήματα: Ταλέντο υπάρχει, εμπειρία υπάρχει, αλλά η ποιότητα δεν περισσεύει. Το υπάρχον ρόστερ δεν είναι για να πηγαίνει μακριά. Δεδομένο αυτό. Επίσης, αν κάπου υπάρχουν πιο μέτριοι -ποιοτικά- παίχτες, είναι η ρακέτα των Kings. Το rotation τους στη γραμμή των ψηλών, δεν έχει τίποτα καλό πλην του 37χρονου Randolph.

Προσδοκίες για φέτος: Αφού διέλυσαν την ομάδα των Cousins-Gay, πλέον στον οργανισμό θα πρέπει να δουν που μπορούν να φτάσουν οι νεαροί παίχτες που έχουν μαζευτεί στο Sacramento. Κι αφού περάσει η φετινή σεζόν, κι ο Divac βγάλει κάποια συμπεράσματα, να δει πως θα κινηθεί του χρόνου το καλοκαίρι για να φτιάχνει σιγά-σιγά μια ομάδα που ίσως κάποτε πρωταγωνιστήσει.

 

Minnesota Timberwolves

Τι έκαναν πέρυσι: Ξεκίνησαν με τις προδιαγραφές να κάνουν λόγο για οχτάδα. Και πως να μην, αφού ξεκινούσαν με ένα πολύ ταλαντούχο, ελπιδοφόρο κι αθλητικό ρόστερ. Ε, όταν λείπει ποιότητα κι εμπειρία από την ομάδα όμως, βγαίνει κάπου χαμηλά στη Δύση. Κι αυτό έγινε με τους ενθουσιώδης Timberwolves πέρυσι.

Τι κρατάνε: Πολλά. Και ας μην ήταν καλή η χρονιά. Καταρχάς, στο πρόσωπο του Towns βρήκαν τον επόμενο ηγέτης τους. Ο KAT έκανε πέρυσι πράγματα και θάματα. Θα δέσει απόλυτα και με τον Wiggins και οι δύο τους είναι το μέλλον των "λύκων". Και ο Wiggins πέρυσι έδειξε ότι είναι ικανός να γίνει ηγέτης της ομάδας.

Τι θέλουν να ξεχάσουν: Το γεγονός ότι παρά το ότι είχαν ένα αρκετά ταλαντούχο ρόστερ, δεν μπόρεσαν να το εξαργυρώσουν με κάποια συμμετοχή στα play-offs.

Αποχωρήσεις: Έφυγαν αρκετοί παίχτες φέτος, αφού η ομάδα "ξηλώθηκε" για να αποκτήσει λίγο εμπειρία. Παρελθόν από τον οργανισμό, μεταξύ άλλων, οι Dunn, Rubio, LaVine, Rush και Caspi.

Τα νέα πρόσωπα: Όποιοι έφυγαν όμως, δεν το έκαναν δίχως λόγο. Οι Timberwolves ήταν οι πρώτοι που έκαναν "μπαμ" το καλοκαίρι και έφεραν στην ομάδα τον Buttler. Μετά ήρθε κι ο Gibson, οπότε οι δύο τους συναντούν τον κόουτς Tibodeau, έναν προπονητή που τους καθοδήγησε και στους Bulls. Ακόμα περισσότερη εμπειρία με την απόκτηση του Teague, ενώ κι αν δεν χρήσιμη η απόκτηση του Jamal Crawford. Παίχτης που παίρνει του βραβείο του 6ου παίχτη της χρονιάς τις τελευταίες σεζόν.

Depth Chart:

Ο σταρ: Ο Jimmy Butler είναι ένας all-star player, κάτι που χρειαζόταν η ομάδα της Minnesota για να κάνει το βήμα παραπάνω. Για μένα είναι κι ο καλύτερος 2-way player της λίγκας. Μαζί με τον Kawhi Leonard των Spurs.

Πλεονεκτήματα: Δύο Νο1 των τελευταίων draft, ένας all-star player κι ένας guard που θέλει να αναγεννηθεί μετά την περσινή κακή χρονιά του. Πρώην all-star κι αυτός. Και στην άκρη του πάγκου ένας από τους καλύτερους κόουτς του πρωταθλήματος. Φέτος οι Timberwolves έχουν όλες τις προδιαγραφές για να γίνουν μια από τις οχτώ ομάδες που θα βρεθούν στα play-offs. Αν το δούμε λίγο πιο αγωνιστικά, ο Towns είναι ένα πραγματικό "όπλο" στην ρακέτα της ομάδας.

Μειονεκτήματα: Ο Towns πέρυσι ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών. Φέτος με τον Butler στην ομάδα, ίσως αυτό αλλάξει. Γενικά είναι ένα θέμα πως θα "ταιριάξουν" δύο τόσο ικανοί σκόρερ στην ομάδα, όταν από πίσω έρχεται κι o Wiggins που επίσης θέλει και έχει μερίδιο στο σκοράρισμα. Επίσης είναι αμφιβόλου ποιότητας το rotation της ομάδας. Και μικρό. Κοιτώντας τον πίνακα παραπάνω, στο δύο και στο πέντε υπάρχουν κάποιες αξιόλογες εναλλακτικές. Αν τραυματιστεί ο Teauge, θα έχουν πρόβλημα στον άσο.

Προσδοκίες για φέτος: Η οχτάδα. Το front office των Timberwolves αποφάσισε να παραχωρήσει αρκετούς από τους νεαρούς της ομάδας για να φέρει τον Butler. Προφανώς γιατί πλέον και με τους Wiggins και Towns δίπλα του, στοχεύουν ψηλά. Και ίσως όχι μόνο στον πρώτο γύρο των play-offs.

 

Los Angeles Lakers

Τι έκαναν πέρυσι: Ότι κάνουν τα τελευταία τρία χρόνια. Σταθερά στα χαμηλά πατώματα της Δύσης. Αν και πέρυσι και με τις καλοκαιρινές επιλογές, στο LA πίστευαν ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψουν στις καλές ομάδες της Δύσης. Αμ δε. Ξεκίνησαν με έξι νίκες στα 10 πρώτα ματς, αλλά εκεί κάπου κατά τις αρχές Δεκέμβρη ξεκίνησε η κατρακύλα.

Τι κρατάνε: Σαν ομάδα τίποτα καλό. Σε ατομικό επίπεδο όμως, είδαν τον Brandon Ingram να πραγματοποιεί μια αρκετά καλή rookie σεζόν. Επίσης, πολύ καλά έπαιξε κι ο Randle που δεδομένα πάει να γίνει ο βασικός PF της ομάδας πλέον.

Τι θέλουν να ξεχάσουν: Το ότι ο Russell δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελαν κι όπως περίμεναν οι άνθρωποι των Lakers. Κι αυτός ήταν κι ο λόγος που αποφάσισαν να τον παραχωρήσουν. Ελπίζοντας βέβαια να μην παίξει φέτος για αυτό που τον περίμεναν οι Lakers και τελικά μετανιώσουν το γεγονός ότι παραχώρησαν το No2 του draft του 2015.

Αποχωρήσεις: Επτά παίχτες έφυγαν, όπως αναφέρω και παραπάνω, ξεχωρίζει η φυγή του Russell. Στους Lakers δεν έδειξε πολλά. Μπορεί να το καταφέρει στους Nets. Εκτός ομάδας και οι Black και Mozgov, δύο αποχωρήσεις που "μίκρυναν" το rotation στη ρακέτα.

Τα νέα πρόσωπα: Μπορεί το rotation στη ρακέτα να μίκρυνε, όμως αυξήθηκε η ποιότητα με την έλευση του Lopez. Προφανώς, κοιτάμε πάντα και προς τους πιτσιρικάδες που ήρθαν, με πρώτο και καλύτερο το Νο2 του φετινού draft, Lonzo Ball.

Depth Chart:

Ο σταρ: Ο Lopez είναι ένας ολοκληρωμένος center, για πολλούς ίσως κι ο καλύτερος του πρωταθλήματος. Από πέρυσι έβαλε στο ρεπερτόριο του και το τρίποντο και ήταν μια "όαση" στους Nets. Φέτος στους Lakers λογικά θα φανεί περισσότερο, έχοντας και τόσο ταλαντούχους παίχτες δίπλα του.

Πλεονεκτήματα: Βήμα-βήμα τα τελευταία χρόνια κάτι καλό γίνεται στους Lakers. Αποκτήθηκαν κάποιοι καλοί παίχτες από το draft, ήρθαν ένα-δύο έμπειροι παίχτες και η ομάδα σιγά-σιγά "χτίζει" κάτι καλό για το μέλλον. Υπάρχει μπόλικο ταλέντο που μπορεί να εξελιχθεί σε τοπ παίχτες. Δυνάμωσε η άμυνα στην περιφέρεια με την έλευση του Pope.

Μειονεκτήματα: Λείπει η εμπειρία κι ένας παίχτης βεληνεκούς Bryant. Και οι Lakers τα προηγούμενα χρόνια είχαν μάθει να ζουν με αυτό. Σε θεωρητικό επίπεδο, μετά και την απομάκρυνση των Young και Russell, η ομάδα έχασε κι από το περιφερειακό σουτ της. Κι αυτό πρέπει να το βρει από τους Ball και Ingram. Θα το βρει;

Προσδοκίες για φέτος: Να εξελιχθούν λίγο ακόμα οι Randle και Ingram, να δείξει ότι είναι ένας παίχτης που μπορεί να γίνει top ο Ball και να δέσουν με τα τρία πιτσιρίκια οι Pope και Lopez. Αυτά για φέτος. Επίσης, θα περιμένουν να δουν τους Cavaliers να αποτυγχάνουν γιατί το LA είναι μια αγορά που θα ενδιέφερε τον James για μετακίνηση το καλοκαίρι. Κι αν δεν είναι ο James, οι Lakers το καλοκαίρι θα θελήσουν πια να βάλουν έναν ηγέτη στη μηχανή τους για να επιστρέψουν για τα καλά.

 

Phoenix Suns

Τι έκαναν πέρυσι: Ήταν η ομάδα με το δεύτερο χειρότερο ρεκόρ σε όλο το NBA. Δεν τους ήθελε κι η κλήρωση του draft και πήρανε το τέταρτο pick στη σειρά. Πέραν του δεύτερου χειρότερου ρεκόρ, ήταν η ομάδα που έπαιξε το πιο διασκεδαστικό μπάσκετ...για τον αντίπαλο, αφού οι Suns είχαν τη χειρότερη άμυνα της λίγκα.

Τι κρατάνε: Τη μεγάλη βραδιά του Devin Booker στις 25/3, όταν ο δευτεροετής απόφοιτος του Κεντάκι σημείωνε μέσα στο Garden της Βοστόνης 70 πόντους.

Τι θέλουν να ξεχάσουν: Ότι έπαιξαν το χειρότερο μπάσκετ στο κομμάτι της άμυνας, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ομάδα του NBA. Κι αυτό ήταν που τους στέρησε αρκετές νίκες όπου έπαιξαν καλά στο κομμάτι της επίθεσης. Γενικά, η αμυντική τους συμπεριφορά είναι κάτι που τους "πονάει" τα τελευταία χρόνια.

Αποχωρήσεις: Λίγα πράγματα στο μετραγραφικό πήγαινε-έλα. Δύο αποχωρήσεις είχε, όχι κάτι το ιδιαίτερο.

Τα νέα πρόσωπα: Από τους νεοεισελθόντες στην ομάδα, αξίζουν προσοχής, ο Mike James του Παναθηναϊκού καθώς και ο rookie της ομάδας, Josh Jackson.

Depth Chart:

Ο σταρ: Θα ήθελα πολύ να αναφέρω τους Knight και Bledsoe, που έχουν και εμπειρία στο NBA και είναι όντως πολύ αξιόλογοι παίχτες, αλλά ένα παίζουν δύο είναι εκτός με τραυματισμό. Θα ποντάρω πάνω στον τριτοετή -πλέον- Devin Booker, που εκτιμώ ότι φέτος θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και θα παραγκωνίσει και τον υγιή Knight σε ρόλο bench player.

Πλεονεκτήματα: Πρόκειται για μια τρομερά επιθετική ομάδα. Και με πολύ καλούς παίχτες στην περιφέρεια. Οι Suns έχουν πολύ καλούς σουτέρ στην περιφέρεια, ειδικά φέτος και με την προσθήκη του Mike James η ομάδα θα σκοράρει με ακόμα μεγαλύτερη άνεση από το τρίποντο, ενώ προστίθεται εξτρά δημιουργία χάρις στον πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού.

Μειονεκτήματα: Όσο καλοί είναι οι Suns στην επίθεση και κυρίως στην περιφέρεια τους, τόσο κακοί είναι στη ρακέτα και κυρίως έχουν μια πολύ τραγική άμυνα. Σε περιφέρεια και κοντά στο καλάθι. Οι προσθήκες που έγιναν φέτος δεν πρόκειται να βελτιώσουν καθόλου τον τομέα αυτό, οπότε και φέτος περιμένω οι Suns να τρώνε με περίσσια άνεση 110+.

Προσδοκίες για φέτος: Να κάνει μια καλή rookie σεζόν ο Jackson. Να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο ο Booker και να παίξουν επιτέλους αυτό που μπορούν οι Knight και Bledsoe. Κι από κει και πέρα να δουν στον οργανισμό Suns, ποιοι κοντοί αξίζουν να μείνουν στην ομάδα και σιγά-σιγά να βελτιώσουν τους τομείς που "υποφέρουν" προκειμένου σε ένα-δυο χρόνια να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ