Σύστημα Martingale ή διπλασιασμού στο στοίχημα

σύστημα martingaleΤο σύστημα Μartingale είναι μία στρατηγική τοποθέτησης στοιχημάτων προερχόμενη από τα καζίνο και πιο συγκεκριμένα από την ρουλέτα. Εφαρμόζεται κατά βάση σε στοιχήματα δύο πιθανοτήτων (πχ κόκκινο-μαύρο) και ορίζει τον διπλασιασμό του πονταρίσματος μετά από κάθε αποτυχημένη προσπάθεια.

Ιστορία του συστήματος Martingale

Δημιουργός της ήταν ο Χένρι Μάρτινγκεϊλ, τον 18ο αιώνα στην Γαλλία. Στην προσπάθεια του να βρει μια τακτική πονταρίσματος για βέβαιο κέρδος στην ρουλέτα βασίστηκε στην στατιστική και τα μαθηματικά επινοώντας την συγκεκριμένη στρατηγική.

Συσχετισμοί/Θεωρία

Το σύστημα Martingale είναι το πιο γνωστό σύστημα στον κόσμο, επινοήθηκε για την ρουλέτα, χρησιμοποιήθηκε στο μπλάκτζακ και τα τελευταία χρόνια βλέπουμε την εφαρμογή του και στο ποδοσφαιρικό στοίχημα, κυρίως στις μεγάλες διοργανώσεις (Euro, Παγκόσμιο Κύπελλο κλπ). Θεωρητικά, είναι το αντίθετο του συστήματος D’ Alembert. Δηλαδή ο παίκτης μετά από κάθε επιτυχία κρατά τα κέρδη του, ενώ μετά από αποτυχία διπλασιάζει το ποντάρισμα.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως o όρος έχει μεταφερθεί και στον εξοπλισμό των αλόγων! Χρησιμοποιείται ως το στοιχείο εκείνο που κρατάει το κεφάλι του αλόγου σε συγκεκριμένη θέση. Θέλει έτσι να δείξει την πειθαρχία που πρέπει να έχουμε κατά την εφαρμογή του, όπως τα χαλινάρια που περνιούνται στο άλογο.

Πώς εφαρμόζετε στην πράξη

Η βασική αρχή του Martingale είναι πως τα πονταρίσματα πρέπει να γίνονται σε συγκεκριμένα στοιχήματα και με συγκεκριμένη χρονική σειρά. Η άμεση εφαρμογή του γίνεται σε σύστημα 2 επιλογών (πχ μαύρο-κόκκινο, μονά-ζυγά, under-over) και σε αποδόσεις 2.00 και άνω.

Ο παίχτης ορίζει ένα αρχικό ποσό και ποντάρει στο σημείο επιλογής του. Σε περίπτωση νίκης, κρατά το κέρδος και ποντάρει ξανά το αρχικό ποσό. Σε περίπτωση ήττας διπλασιάζει το ποντάρισμα του έως ότου αυτό επαληθευτεί.

Σαν μέγιστο, το σύστημα δίνει τις 8 φορές. Σε περίπτωση δηλαδή 8 συνεχόμενων αποτυχιών οφείλουμε να επιστρέψουμε στο αρχικό ποντάρισμα. Στόχος του συστήματος είναι, όταν επαληθευτεί η επιλογή του παίκτη, να καλύψει τις απώλειες των προηγούμενων στοιχημάτων αλλά και να επιφέρει ένα πρόσθετο κέρδος. Πρακτικά δηλαδή το σύστημα Martingale είναι ένα προοδευτικό σύστημα διπλασιασμού έως την τελική επαλήθευση με μέγιστη προσπάθεια τις 8 φορές.

Παραδείγματα

Ένα πολύ απλό παράδειγμα, επιλέγουμε σημεία που δίνουν απόδοση 2.00 και αρχικό ποντάρισμα τα 5 ευρώ. Ένα κερδίσουμε έχουμε 10 ευρώ επιστροφή, και ξεκινάμε ξανά με τα 5 ευρώ ως ποντάρισμα. Εάν χάσουμε τότε διπλασιάζουμε το ποντάρισμα μας, με μέγιστο τις 8 ήττες.

Παράδειγμα 1
Ποντάρισμα 5 ευρώ – ήττα
Ποντάρισμα 10 ευρώ – ήττα
Ποντάρισμα 20 ευρώ – ήττα
Ποντάρισμα 40 ευρώ – ήττα
Ποντάρισμα 80 ευρώ – ήττα
Ποντάρισμα 160 ευρώ – ήττα
Ποντάρισμα 320 ευρώ – ήττα
Ποντάρισμα 640 ευρώ – ήττα

*Έως 8 ήττες, έπειτα επιστρέφουμε στο αρχικό ποντάρισμα και ξεκινάμε από την αρχή.

Παράδειγμα 2
Ποντάρισμα 5 ευρώ – ήττα
Ποντάρισμα 10 ευρώ – ήττα
Ποντάρισμα 20 ευρώ – νίκη
Ποντάρισμα 5 ευρώ κτλ

Σημείωση: Το martingale δεν μας εξασφαλίζει μεγαλύτερα κέρδη όσο μεγαλώνει το ποντάρισμα μας, διότι σκοπός του είναι να επαναφέρει τις προηγούμενες απώλειες. Για παράδειγμα αν κερδίσουμε στο πρώτο ποντάρισμα (2 επί 5 ευρώ) έχουμε καθαρό κέρδος 5 ευρώ. Εάν κερδίσουμε στο τρίτο ποντάρισμα (2 επί 20 ευρώ) δεν έχουμε κέρδος 40 ευρώ αλλά 5 ευρώ (έχουμε ποντάρει ήδη 5+10+20=35 ευρώ).

Παραλλαγές του συστήματος Martingale

Όπως ήταν αναμενόμενο, η δημοφιλία του συστήματος Martingale οδήγησε στην ανάπτυξη αρκετών παραλλαγών του, που όλες όμως βασίζονται στην βασική αρχή του.

Grand Martingale

Το Grand Margingale είναι ουσιαστικά μία πιο «επιθετική» μορφή του κλασσικού συστήματος. Στο Great Martingale όπως αλλιώς ονομάζεται, ο παίκτης εκτός από τον διπλασιασμό του πονταρίσματος μετά από ήττα, προσθέτει επιπλέον και το ποσό που έχει ορίσει ο ίδιος ως αρχικό ποντάρισμα. Για να γίνει πιο κατανοητό, αρκεί να πάρουμε το παράδειγμα: Αρχικό ποντάρισμα 5€. Τότε, το επόμενο ποντάρισμα μετά από χαμένη επιλογή είναι: 5 x 2 + 5= 15€. Αν ακολουθήσει και δεύτερη χαμένη πρόβλεψη, το επόμενο ποντάρισμα θα είναι 15 x 2 +5= 35€.
Βασικό μειονέκτημα της συγκεκριμένης παραλλαγής είναι πως χρειάζεται σαφώς μεγαλύτερη κάβα, καθώς αυξάνεται το ποσό πονταρίσματος. Από την άλλη ωστόσο, τα κέρδη σε ενδεχόμενη σωστή πρόβλεψη είναι και αυτά μεγαλύτερα.

Mini Martingale

Στο Mini Martingale ο παίκτης αποφασίζει μόνος του πότε θα διπλασιάσει το ποντάρισμά του μετά από μία χαμένη πρόβλεψη και πότε όχι. Λιγότεροι διπλασιασμού πονταρίσματος, οδηγούν σε σαφώς λιγότερα κέρδη, όμως παράλληλα «μειώνουν» τον ρυθμό μείωσης της κάβας. Αξίζει να σημειωθεί πως η χρονική επιλογή του μη διπλασιασμού πονταρίσματος ή όχι, βασίζεται στο ένστικτο του παίκτη.

Anti-Martingale

Ακόμα μία παραλλαγή του Martigale είναι το σύστημα Anti-Martingale. Η βασική αρχή με το κλασικό σύστημα παραμένει, μόνο που εφαρμόζεται αντίστροφα και αυτός είναι ο λόγος που αναφέρεται και ως «Αντίστροφο Martingale». Σε αυτή την παραλλαγή, ο παίκτης αντί να διπλασιάσει το ποντάρισμά του μετά από χαμένη πρόβλεψη, το κάνει μετά από μία επιτυχημένη. Με δεδομένο ότι τα χαμένα σερί είναι περισσότερα από τα κερδισμένα, με την παραλλαγή αυτή μειώνεται το ύψος του συνολικού χαμένου ποσού, ενώ σε περίπτωση «ρέντας», αυξάνονται κατά πολύ τα κέρδη.

Shattered Martingale

Η συγκεκριμένη παραλλαγή μπορεί να θεωρηθεί ως μία από τις τακτικές ρουλέτας. Σε αυτήν, ο παίκτης διπλασιάζει το ποντάρισμά του έπειτα από ήττα, μόνο που στο επόμενο ποντάρισμα επιλέγει την αντίθετη πρόβλεψη (πχ μαύρο, αν έχει έρθει κόκκινο προηγουμένως). Σε περίπτωση νίκης, ο παίκτης επιστρέφει στο αρχικό ποντάρισμα αλλά και στην αντίθετη επιλογή χρώματος. Χαρακτηρίζεται ως ένα «αμυντικό» σύστημα, καθώς προστατεύει τον παίκτη από σερί ίδιων χρωμάτων.

σύστημα Μartingale

Πλεονεκτήματα του Συστήματος Μartingale

  • Απλή μέθοδος που δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις και μελέτη για την εφαρμογή της
  • Μπορεί να αποδώσει μέσα σε λίγες ημέρες αν υπάρχει επαρκής αγωνιστική κίνηση
  • Χρήσιμη για παίχτες που διαθέτουν μεγάλο κεφάλαιο και αντέχουν σερί αποτυχιών

Μειονεκτήματα του Συστήματος Μartingale

  • Θεωρητικά χρειάζεστε άπειρο κεφάλαιο
  • Τα όρια των book που μπορεί να μη δεχτούν το μεγάλο ποντάρισμα που ορίζει η στρατηγική
  • Το τελικό κέρδος είναι ίδιο, είτε επιτύχει το πρώτο είτε το έβδομο στοίχημα μας.

Συνοπτικά, η λογική του συστήματος Martingale είναι πως σε κάθε νέο ποντάρισμα καλύπτεις και τις απώλειες του προηγούμενου. Θεωρητικά και σε βάθος χρόνου αποδίδει, πρακτικά δεν μπορείς να γνωρίζεις σε πόσα πονταρίσματα θα έρθει η επιτυχία και κινδυνεύεις με μηδενισμό της κάβας. Ιστορικά, το ρεκόρ στην ρουλέτα είναι 24 συνεχόμενες φορές μαύρο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας


Περισσότερα

Comments

Πάντα δίπλα στον παίκτη
Από το ξεκίνημα του site, το μότο μου είναι  ότι το στοίχημα δεν είναι μόνο αναλύσεις και προγνωστικά.  Ο σκοπός που δημιουργήθηκε ξεχωριστή ενότητα για τις στοιχηματικές εταιρίες, είναι για να ενημερώνουμε σωστά και να υποστηρίζουμε τους παίκτες που “ψάχνονται” περισσότερο για τους μπουκ, τη σοβαρή στοιχηματική θεωρία και την ειδησεογραφία. Στα reviews θα βρείτε την κριτική μου για κάθε εταιρία και μέσα από την προσωπική μου στήλη θα μαθαίνετε πρώτοι inside info για τις εταιρίες και τα δρώμενα του χώρου.
Στοιχηματικές εταιρίες με αξιολόγηση
Η έμπειρη ομάδα του Foxbet αξιολογεί και βαθμολογεί τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιριών σε 8 διαφορετικές κατηγορίες. Δείτε όλες τις σημαντικές πληροφορίες για κάθε εταιρία συγκεντρωμένες σε ένα πίνακα.
Υποστήριξη παικτών και επικοινωνία
Το Foxbet team βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους παίκτες. Επικοινωνήστε μαζί μας 7 ημέρες την εβδομάδα μέσω live chat, email ή social media για τυχόν απορίες ή αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα με τις στοιχηματικές εταιρίες.
Betting Guide
Οδηγοί για το στοίχημα
Έχετε απορίες για το πώς παίζετε στοίχημα στο ίντερνετ, για το σύστημα Fibonacci ή δεν ξέρετε τι είναι η γκανιότα; Το Betting School θα λύσει όλες τις απορίες σας και θα εμπλουτίσει τις στοιχηματικές γνώσεις σας.
Αποκλειστικές ειδήσεις και νέα
Ποιά εταιρία έρχεται στην Ελλάδα και τι αλλάζει στις στοιχηματικές εταιρίες; Μάθετε τα πάντα πρώτοι για το διαδικτυακό στοίχημα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πολλές αποκλειστικές ειδήσεις.
Σύγκριση εταιριών και εργαλεία
Βρείτε εύκολα την εταιρία που σας ταιριάζει με το Bookie Finder, συγκρίνετε τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιρίων με τη H2H σύγκριση ή δείτε όλους τους τρόπους συναλλαγών κάθε εταιρίας με ένα κλικ.
Bonus και προσφορές
Όλα τα προγράμματα των στοιχηματικών εταιρειών συγκεντρωμένα στη σελίδα Bet Bonus. Ποιές εταιρίες δίνουν πριμ εγγραφής με ηλεκτρονικά πορτοφόλια και ποιές διαθέτουν Loyalty πρόγραμμα, 0% γκανιότα ή προσφορές moneyback.