foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ124
ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες
resizedimage1.jpg

2 Λουίς φέραν την άνοιξη...

150606223242-barcelona-champions-league-2015-super-169Εδώ και 1 εβδομάδα η Μπαρτσελόνα έγινε και με πιστοποίηση ISO, η πιο επιτυχημένη ομάδα της τελευταίας 10ετίας. Και μόνο οι αριθμοί των τροπαίων που έχει κατακτήσει από το 2006 και έπειτα τρομάζουν. Μόνο τα 4 Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ όταν όλοι οι υπόλοιποι μετρούν από 1 στο διάστημα αυτό, λέει πολλά. Για να μην αναφέρω τα 2 treble, για να μην αναφέρω το γεγονός ότι από ομάδα του ενός Τσάμπιονς Λιγκ (πιο κάτω και από την Νότινχαμ Φόρεστ, του μεγάλου Brian Glough) έχει φτάσει την ιστορική Λίβερπουλ στα 5. Και όλα αυτά ήρθαν σε μια χρονιά που δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Kαι σε μια περίοδο που οι περισσότεροι ψιθύριζαν ότι η δυναστεία της Μπάρτσα έχει τελειώσει, κάτι απολύτως φυσιολογικό μιας και την τελευταία διετία η ομάδα είχε περιοριστεί σε 1 πρωτάθλημα (2012-13) και ένα σούπερ Καπ Ισπανίας (2013). Πως όμως αυτή η ομάδα κατάφερε και φέτος να επιστρέψει στην κορυφή της Ισπανίας και σε αυτή της Ευρώπης;

Λουίς Ενρίκεluiis-600x399

Μετά το άδοξο τέλος της συνεργασίας της ομάδας με τον αδικοχαμένο Τίτο Βιλανόβα, οι ιθύνοντες του συλλόγους, μη θέλοντας να χαλάσουν το χατίρι του Μέσι (γιατί υπάρχει και αυτή η φήμη), έδωσαν τα κλειδιά της ομάδας στον Τάτα Μαρτίνο. Προπονητής με καλή παρουσία στην Λατινική Αμερική, αλλά ακριβώς αυτό. Στην Λατινική Αμερική. Εκεί που το ποδόσφαιρο παίζεται πάνω-κάτω, εκεί όπου οι ομάδες παίζουν με στόχο να κάνουμε γρήγορες επιθέσεις. Εκεί που δεν υπάρχει το τίκι-τάκα και η υπομονή που έδειχνε η Μπαρτσελόνα επί εποχές Γκουαρδιόλα, όταν η μπάλα γύριζε επί κάνα 5λεπτο μέχρι να δούμε την τέλεια εκτελεσμένη επίθεση, που θα κατέληγε κατά ένα 50%+ σε γκολ. Ίσως αν συνεχιζόταν η συνεργασία με τον Βιλανόβα, το μοντέλο Πεπ να κρατούσε και η Μπάρτσα να μην πέρναγε την περσινή μαρτυρική χρονιά, όπου η τροπαιοθήκη στο μουσείο έμεινε άδεια.

Ο Μαρτίνο λοιπόν προσπάθησε να περάσει αυτή τη φιλοσοφία στην ομάδα. Η κατοχή της μπάλας έπεσε σε επίπεδα ασυνήθιστα για την Μπάρτσα και οι Καταλανοί δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το στυλ ποδοσφαίρου. Γνώριζαν καλά πως είναι να ταλαιπωρείς τον αντίπαλο και να κρατάς μπάλα στα πόδια. Το 50-50 δεν τους έκάνε. Πήγε στράφι λοιπόν η περσινή χρονιά και ο Μπερτομέου αποφάσισε ότι πρέπει και πάλι να στραφεί στα δικά του παιδιά. Ο Γκουαρδιόλα δεν ήταν διαθέσιμος, οπότε ο επόμενος επιλαχών ήταν ο Ενρίκε.

Και μόνο η παρουσία ενός πρώην παίχτη στα αποδυτήρια της ομάδας, έφτανε για να δώσει ψυχολογικό αβαντάζ στην ομάδα. Αλλά εκτός από την διαχείριση των αποδυτηρίων, η ομάδα άρχισε να παίζει ένα...γνωστό ποδόσφαιρο. Από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια της Μπάρτσα φέτος, είδαμε και πάλι το τίκι-τάκα. Και δεν είναι μόνο ότι οι 1363692-29267785-2560-1440“Καταλανοί” άρχισαν και πάλι να παίζουν ένα ποδόσφαιρο που γνώριζαν πολύ καλά. Ήταν και το γεγονός ότι χάρη σε αυτό, αποκτούσαν αυτοπεποίθηση. Ποδοσφαιρική αυτοπεποίθηση.

Το δεύτερο που κατάφερε ο Ενρίκε, ήταν η απόλυτη αξιοποίηση του ρόστερ. Η μάλλον, η ΑΠΟΛΥΤΗ αξιοποίηση του ρόστερ. Το rotation που είδαμε από τον Ενρίκε φέτος, άγγιζε τα όρια μπασκετικού αγώνα. Έφτασε σε τέτοιο επίπεδο μάλιστα, που κάποια στιγμή το Γενάρη ακούστηκε έντονα το γεγονός ότι υπάρχουν μουρμούρες από τον Μέσι στο πρόσωπο του Ισπανού τεχνικού, επειδή τον έκανε αλλαγή κόντρα στον Άγιαξ και επειδή δεν τον ξεκίνησε κόντρα στην Ρεάλ Σοσιεδάδ σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος. Ναι, καλά διαβάσατε. Ο Ενρικέ υπήρξαν 2 παιχνίδια που έκανε το αυτονόητο και κάτι που ουδείς κόουτς των Καταλανών είχε κάνει. Κράτησε τον Μέσι στον πάγκο, προκειμένου να τον προφυλάξει και να τον ξεκουράσει. Θα μου πει κάποιος, “Και πέρυσι ο Μαρτίνο υπήρχαν φορές που τον έκανε αλλαγή”. Ναι, αλλά δεν ήταν στα πλαίσια του ροτέισον μιας και ο Μέσι πέρυσι ταλαιπωρούνταν από προβλήματα τραυματισμών σχεδόν όλη τη χρονιά.

Αν ήταν αποτελεσματικό το rotation; Η τριάδα Μέσι-Νεϊμάρ-Σουάρεζ (που σημειωτέον έπαιζε και Μουντιάλ το Καλοκαίρι) σκόραρε 122 γκολ σε μια χρονιά. Ο Μασεράνο (που έπαιζε Μουντιάλ το Καλοκαίρι) έκανε την καλύτερη του χρονιά, ως κεντρικός αμυντικός. Ο Μπουσκέτς ξανάνιωσε, καθότι είχε δίπλα του τον Ράκιτιτς και τους 2 αυτούς άλλαζαν οι Τσάβι και Ραφίνια. Σε γενικές γραμμές, το rotation δούλεψε απόλυτα και τα εύσημα πηγαίνουν φυσικά στον Ενρίκε.

Και το τρίτο και σημαντικότερο που έκανε και έρχεται σε συνάρτηση με τον δεύτερο παράγοντα της επιτυχημένης χρονιάς της φετινής Μπαρτσελόνα; Η απελευθέρωση του Μέσι, χάρη στον ερχομό του Σουάρεζ.

Λουίς ΣουάρεζLuis-Suarez-wears-jersey-number-9-at-Barcelona

Το Καλοκαίρι που μας πέρασε η Μπαρτσελόνα δαπάνησε κάτι λιγότερο από 100Μ για να φέρει στην Καταλονία τον Σουάρες. Έναν παίχτη μάλιστα που ήταν τιμωρημένος από την FIFA και θα έκανε ντεμπούτο στα μέσα Οκτώβρη. Σαν φίλαθλος της Μπάρτσα, απόρησα με την κίνηση αυτή. Δεν είναι ότι δεν είχα σε εκτίμηση τον Σουάρεζ, αλλά ήταν ηλίου φαεινότερο ότι η ομάδα αλλού πονούσε και όχι στην επίθεση της. Εξάλλου, αν θες να πάρεις τον Σουάρεζ, γιατί δεν κρατάς τον Σάντσεζ; Μα γιατί, εκ του αποτελέσματος πλέον ορμώμενος, ο Σάντσεζ δεν είναι Σουάρεζ. Και δεν θα αναλύσω τα προφανή τεχνικά χαρακτηριστικά, στα οποία υπερισχύει ο Ουργουανός, αλλά θα αναφέρω το απλό, ότι Σάντσεζ δεν είναι επιθετικός που θα πατήσει περιοχή και θα απασχολήσει την αντίπαλη άμυνα. Ακόμα και στην Άρσεναλ φέτος, που είχε να συναγωνιστεί τον Ζιρού και τον Γουέλμπεκ (ούτε έξω από το προπονητικό camp της Μπάρτσα δεν περνούσαν αυτοί οι 2), ο Βενγκέρ προτιμούσε να τον έχει στα άκρα της επίθεση και όχι στην κορυφή.

Και θα μου πει κάποιος το προφανές (τα λέω εγώ για να σας βγάλω από τον κόπο), “Καλά ρε φίλε, δεν ήξερες ότι ο Σάντσεζ δεν είναι καθαρό φορ;”. Συγνώμη, αλλά εγώ ξέρω ότι η Μπάρτσα πήρε τον Σάντσεζ με σκοπό να αντικαταστήσει κάποια στιγμή τον Βίγια, που είχε έρθει να αντικαταστήσει τον Ζλάταν, που είχε έρθει να αντικαταστήσει τον Ετό και πάει λέγοντας.

Ντεμπουτάρει λοιπόν στο El Clasico τον Οκτώβρη και είναι ο παίχτης που “φτιάχνει” το 1-0 για τον Νεϊμάρ. Μπορεί η Μπάρτσα να έχασε 3-1 σε εκείνο το ματς, αλλά ο Ενρίκε κατάλαβε ότι βρήκε τον επιθετικό που ήθελε. Τον επιθετικό που εκτός από το ότι ξέρει προφανώς να σκοράρει, είναι ικανός να κάνει τους συμπαίχτες του καλύτερους. Κάτι που δεν ήξερε να κάνει ο Σάντσεζ και κάτι που ήξερε πολύ καλά να κάνει ο Μέσι. Αλλά με ακόμα έναν τέτοιον στην επίθεση, η Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να κάνει ακόμα καλύτερο...τον καλύτερο της παίχτη. Για να μην αδφγμακρηγορούμε, ο Σουάρεζ σε 45 παιχνίδια φέτος, μέτρησε 23 ασίστ. 5 λιγότερες από τον Μέσι. Αυτό έδωσε αυτομάτως την δυνατότητα στον Μέσι να γίνεται ο 4ος παίχτης στο κέντρο της ομάδας ερχόμενος από πίσω και παράλληλα ο 3ος παίχτης στην επίθεση της ομάδας, όντας πάντα η αιχμή του δόρατος για την Μπάρτσα.

Σε ένα σύστημα λοιπόν 4-3-3 που παίζει χρόνια η Μπάρτσα, ο Μέσι μπορούσε με άνεση να αποτελεί και τον ενδέκατο και τον δωδέκατο παίχτη της ομάδας. Κάτι ανάλογο έκανε ο Γκουαρδιόλα, όταν επί εποχής του, το αριστερό μπακ της ομάδας που ήταν ο Αμπιντάλ, έπαιζε με άνεση την αριστερή πλευρά, αλλά όταν ανέβαινε ο Άλβεζ από δεξία, γυρνούσε στο κέντρο της άμυνας και έκανε το τρίτο κεντρικό αμυντικό. Τότε ήταν ο Αμπιντάλ ο τωρινός Σουάρεζ, με τον τότε Άλβεζ να έχει το ελέυθερο να παίζει όλη την πλευρά, όπως τώρα ο Μέσι παίζει όλο το μισό του γηπέδου που επιτίθεται η Μπάρτσα, χωρίς να πρέπει να είναι αυτός ο οποίος θα στέκεται στην κορυφή και θα απασχολεί την αντίπαλη άμυνα. Κάτι που επί Μαρτίνο πέρυσι γινόταν συχνά και υπήρχαν παιχνίδια που η Μπάρτσα δεν απέδιδε καθόλου καλά.

Με τον Μέσι λοιπόν να μπλέκεται στα πόδια των Ινιέστα, Ράκιτιτς και Μπουσκέτς στο κέντρο της ομάδας, το να χάσει την μπάλα η Μπάρτσα ήταν κάτι παραπάνω από αδύνατο φέτος. Και με τον Μέσι να έχει περισσότερο χώρο να κινηθεί, κάτι που του έλειπε 2 χρόνια τώρα, η ομάδα μπορούσε να ανέβει εύκολα στο γήπεδο. Όταν δε στην μια άκρη της επίθεσης υπάρχει ο απρόβλεπτος αρτίστας Νεϊμάρ, καταλαβαίνει κανείς πόσο εύκολο ήταν αυτή η ομάδα να σπάσει όλα τα κοντέρ φέτος, στο θέμα γκολ. Και στην παραπάνω ανάλυση δεν έβαλα τον παράγοντα σκοράρισμα, έναν τομέα στον οποίο ο Σουάρεζ έχει δείξει τα διαπιστευτήρια του τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν ξέρω αν εκ του αποτελέσματος οι άνθρωποι της Μπάρτσα ήξεραν τι έψαχναν και πίστεψαν ότι αυτό θα το βρουν στο πρόσωπο του Σουάρεζ. Ο Ουρουγουανός πάντως έδειξε άριστη προσαρμοστικότητα σε αυτό που κατά πάσα πιθανότητα και ύστερα από “μελέτη” ο Ενρίκε του ζήτησε να κάνει. Από Νο1 στη Λίβερπουλ και ενώ είχε ψηφιστεί και παίχτης της χρονιάς πέρυσι στην Πρέμιερ Λιγκ, πήγε σε μια ομάδα που ήξερε ότι σίγουρα θα έρχεται δεύτερος,hi-res-33b03d2441834e692497946ec5bf8cdf_crop_north ίσως και τρίτος. Και από σκόρερ έγινε το φορ που θα γεμίσει την περιοχή και ας μην έχει το εκτόπισμα του Ζλάταν. Από τα 27 γκολ πρωταθλήματος Μ.Ο που είχε τις 2 προηγούμενες σεζόν, φέτος σταμάτησε στα 16, κοιτώντας αρχικά πως θα κάνει καλύτερους τους συμπαίχτες του. Και εκ του αποτελέσματος δικαιώνεται αρχικά αυτός, που βάση της κλάσης του έπρεπε να πάρει και πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά σε δεύτερη μοίρα δικαιώνει και αυτούς που τον έφεραν στη Βαρκελώνη.

Έχοντας κάνει όλα αυτά ήδη από την πρώτη του χρονιά, είναι να αναρωτιέται κανείς πόσο ψηλότερα μπορεί να φτάσει την Μπαρτσελόνα, η τριάδα των Μέσι-Νεϊμάρ-Σουάρεζ. Αυτό θα το δούμε την επόμενη και την μεθεπόμενη χρονιά. Προς το παρόν ας απολαύσουμε τον χαρισματικό αυτό παίχτη....

Betover7

Ανοιχτά Στοιχήματα
Longterm
Ανοιχτά Στοιχήματα
Longterm
ΩΡΑ
TIPSTER
ΑΓΩΝΑΣ
ΣΗΜΕΙΟ
STAKE
ΑΠΟΔΟΣΗ/ΕΤΑΙΡΕΙΑ
30/03
23:00
Ραπτάκης Εσπεράνς - ASEC Μιμόσας 1 (-1 Α.Η.) 25.00
1.75
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
30/03
02:40
US Lover Houston - Duke Houston -3.5 5.00
1.90
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
29/03
22:30
Δούκας Εστρέλα Αμαδόρα - Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2 & Over 2,5 & Να σκοράρει ο Γκιόκερες (Bet Builder) 10.00
2.45
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
29/03
21:30
Hooper Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός 2 25.00
1.78
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
29/03
21:00
Καπίρης Μεντβέντεφ - Σίνερ 1 7.00
2.72
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
29/03
17:00
Φίλιος Χάντερσφιλντ - Κόβεντρι 2 (-0,25 Α.Η.) 10.00
2.00
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
29/03
17:00
Μητσέας Νόριτς - Πλίμουθ 1 & Over 1,5 (Bet Builder*) 20.00
1.80
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
29/03
17:00
Μητσέας Νόριτς - Πλίμουθ 1 & Να σκοράρει: Σάρτζεντ 10.00
2.80
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σημείο:
1 (-1 Α.Η.)
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Stake
5.00
Σημείο:
Houston -3.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σημείο:
2 & Over 2,5 & Να σκοράρει ο Γκιόκερες (Bet Builder)
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σημείο:
1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σημείο:
2 (-0,25 Α.Η.)
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σημείο:
1 & Over 1,5 (Bet Builder*)
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σημείο:
1 & Να σκοράρει: Σάρτζεντ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τελευταία Προγνωστικά Στοιχήματος