foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ50
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

VTB : Αφιέρωμα σεζόν 2022-2023

Previews Πρωταθλημάτων | 29 Σεπ 2022 10:40
VTB.jpg

Η κατάσταση με τη ρωσική πολεμική εισβολή στην Ουκρανία, δε θα μπορούσε να μη φέρει τα πάνω-κάτω και σε ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο. Έκτοτε, τα πάντα άλλαξαν, δεδομένου ότι οι ομάδες της αποβλήθηκαν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι που ισχύει και φέτος και οι περισσότεροι καλοί παίκτες και προπονητές, έφυγαν από τη Ρωσία. 

Επιμέλεια: Νίκος Μοσχοβίτης

Με διαφορετικά δεδομένα από την αρχή της σεζόν στη VTB League που ολοκληρώθηκε, με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης να φτάνει στην κατάκτηση του τίτλου, στο έβδομο παιχνίδι των συγκλονιστικών τελικών με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά αμφότερες, όπως και οι περισσότερες ομάδες της λίγκας, έχουν αναγκαστεί να ρίξουν το επίπεδο, λόγω των συνθηκών που επικρατούν. 

O ευρωπαϊκός αποκλεισμός ισχύει και φέτος, ενώ τη θέση της Κάλεβ/Κράμο και της Ζιελόνα Γκόρα, που αποχώρησαν από το πρωτάθλημα για εξωαγωνιστικούς λόγους, πήραν οι MBA Μόσχας και η Σαμάρα. Το πρωτάθλημα φέτος, αποτελείται από δέκα ρωσικούς συλλόγους, ένα Λευκορωσικό (Μινσκ) και έναν από το Καζακστάν (Αστάνα). Οι πρώτες οκτώ ομάδες, μπαίνουν στα πλέι οφ, οι πρώτες τέσσερις στο τέλος του πρώτου γύρου, παίζουν στο Final Four του Κυπέλλου.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΤΙ ΚΡΑΤΑΜΕ

  • Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα πέρσι, η κατάκτηση του τίτλου από τη Ζενίτ, στους τελικούς-θρίλερ με τη ΤΣΣΚΑ, έδειχνε με υπέρβαση. Φέτος, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ μπαίνει με τον αέρα του φαβορί και δείχνει να έχει το πιο δυνατό ρόστερ του πρωταθλήματος. Λογική επιλογή η κατάκτηση του τίτλου από τη Ζενίτ.
  • Με τον τρόπο που έχουν διαμορφωθεί τα φετινά ρόστερ των ομάδων της VTB και δεδομένου ότι η Ούνιξ Καζάν, κράτησε στον πάγκο τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς, ίσως να αποτελεί το δεύτερο φαβορί για τον τίτλο. Έχει ενδιαφέρον η επιλογή της για παρουσία στους τελικούς της διοργάνωσης, μαζί με τη Ζενίτ.
  • Μπορεί να παίζει για πρώτη φορά στη VTB, αλλά όπως φάνηκε από την ομάδα που έφτιαξε και από την παρουσία του Σεργκέι Μπαζάρεβιτς στον πάγκο της, η FMP Μόσχας, έχει φιλοδοξίες. Αξίζει ένα ποντάρισμα στην παρουσία της στην πρώτη οκτάδα και την είσοδο στα πλέι οφ.
    *Αυτή τη στιγμή καμία στοιχηματική εταιρία δεν προσφέρει αποδόσεις για τα παραπάνω ενδεχόμενα, ωστόσο σε περίπτωση που ανοίξουν οι συγκεκριμένες αγορές, σίγουρα αξίζουν της προσοχής μας.

 

Zενίτ

Τι έκανε πέρσι: Τι κι αν αλλάξαν πολλά μεσούσης της σεζόν στο ρόστερ της, τι κι αν βρέθηκε να είναι πίσω στη σειρά των τελικών από τη ΤΣΣΚΑ με 3-1, η Ζενίτ κατάφερε να κάνει μία ιστορική ανατροπή, για το 3-4 και την κατάκτηση του περσινού τίτλου. Αναμφίβολα τεράστια επιτυχία για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος παρά τις διάφορες «σειρήνες» από ομάδες της Euroleague, παρέμεινε πιστός στο πρότζεκτ και συνεχίζει στην Αγία Πετρούπολη. Μέχρι την αποβολή από τη Euroleague, έδειχνε ικανή ακόμα και για τετράδα, ωστόσο εξωαγωνιστικά γεγονότα, δεν της επέτρεψαν να διεκδικήσει αυτό που δικαιούταν στο γήπεδο.

Μεταγραφές - Προπονητής - Ρόστερ: Ίσως το πιο σημαντικό πρόσωπο της περσινής σεζόν, ο Τσάβι Πασκουάλ, πήρε την απόφαση να συνεχίσει και να τιμήσει το συμβόλαιο που έχει μέχρι το 2024. Αυτό από μόνο του, είναι κάτι πολύ σημαντικό για τη Ζενίτ, η οποία έριξε ξανά χρήμα, προκειμένου να πείσει καλούς ξένους να έρθουν στην ομάδα της και σε μεγάλο βαθμό το πέτυχε. Η μεταγραφή του Ερτέλ (παρά την απαγόρευση της γαλλικής ομοσπονδίας λόγω πολέμου) ολοκληρώθηκε, από τη Ρεάλ ήρθε επίσης ο Τόμπκινς, ο Χόουμσλι έκανε εξαιρετική σεζόν πέρσι στο Αμβούργο, ενδιαφέρουσες οι προσθήκες των Σόλομον και Γουίμπας από Ναντέρ και Μπαχτσεσεχίρ, αντίστοιχα, καθώς και του Τόμασον, από την εξαιρετική πέρσι, Μανρέσα. Πήρε επίσης και τους Τορόποφ (από Νίζνι Νόβγκοροντ) και Κλιμένκο (από Ούνιξ), ενισχύοντας το ρωσικό «κορμό». 

PG Ερτέλ Κουλάγκιν Τοπτούνοφ
SG Τόμασον Φριτζόν Ζαχάροφ
SF Καράσεβ Χόουμσλι Βόλκιν
PF Τόμπκινς Γουίνμπας Τορόποφ
C Σόλομον Ζούμπκοφ Κλιμένκο

Εκτίμηση: Η παραμονή του Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο, δείχνει να αποτελεί εχέγγυο και για τη φετινή σεζόν, ενώ προσθήκες τύπου Ερτέλ και Τόμπκινς είναι επιπέδου Euroleague. Από τη στιγμή που έφτασε πέρσι στην κατάκτηση του τίτλου και με τα τωρινά δεδομένα που επικρατούν, ίσως να είναι ξανά το φαβορί. 

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Τι έκανε πέρσι: «Αυτοκτόνησε» χάνοντας τον τίτλο, με τον τρόπο που τον έχασε, αφού ήταν μία νίκη μακριά (3-1), ωστόσο η Ζενίτ ανέτρεψε την κατάσταση και στον έβδομο τελικό και η σεζόν τελείωσε άδοξα. Λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία, αποβλήθηκε από τη Euroleague και δε μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι, παρότι και πέρσι, αποτελούσε ένα από τα φαβορί για παρουσία στο Final Four.

Μεταγραφές - Προπονητής - Ρόστερ: Τέλος εποχής, μετά από οκτώ χρόνια για τον Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος πλέον συνεχίζει στη Φενέρμπαχτσε. Την τεχνική της ηγεσία, ανέλαβε ο Εμίλ Ράικοβιτς, έχοντας δώσει τα διαπιστευτήρια του για μία τριετία στην Αστάνα και πέρσι στην Άβτοντορ Σάρατοφ. Υπό νορμάλ συνθήκες βέβαια, δύσκολα θα γίνονταν μια τέτοια κίνηση στον πάγκο... Όσον αφορά το ρόστερ, πήρε τον Ζαν-Σαρλ από τον Ολυμπιακό, τον Νταβίντοβατς από τον Ερυθρό Αστέρα και τον Μουρ από την Παρτιζάν, ενώ από τη Ρωσία, έφερε τον Κομόλοφ από την Ούνιξ, τον Αστάπκοβιτς που έκανε εξαιρετική σεζόν πέρσι στη Νίζνι Νόβγκοροντ, ενώ έφερε και τον ταλαντούχο, Ρουζεντσέφ, από τη Μέγκα Μπέμαξ.

PG Γουέρ Ούκχοφ Καρπένκο
SG Σβεντ Μουρ Κομόλοφ
SF Νταβίντοβατς Αστάπκοβιτς Ρουζέντσεφ
PF Κουρμπάνοφ Αντόνοφ -
C Μιλουτίνοφ Ζαν-Σαρλ Ντεσιατνίκοφ

Εκτίμηση: Αποδυναμώθηκε αρκετά σε σχέση με πέρσι, εντός κι εκτός τεσσάρων αγωνιστικών γραμμών. Σημαντικό ότι παρέμειναν παίκτες του επιπέδου του Σβεντ και του Μιλουτίνοφ, ωστόσο φαίνεται να απέχει αρκετά, ποιοτικά, από τη Ζενίτ. Πιθανό να βρεθεί στην τελική δυάδα των τελικών, ωστόσο δε θα είναι έκπληξη, αν δεν τα καταφέρει.

Betsson
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ προσφορά*
check_3c
Cash Out* & Bet Builder*
check_3c
Εξελιγμένο mobile app
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ούνιξ Καζάν

Τι έκανε πέρσι: Έδειχνε ότι μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά μετά τις αλλαγές, αποκλείστηκε στους ημιτελικούς από τη Ζενίτ και αρκέστηκε στην τρίτη θέση, μέσω των μικρών τελικών, ενώ φυσικά και σε αυτήν, άλλαξαν πολλά όσον αφορά το ρόστερ της, που αποδυναμώθηκε αισθητά. Έδειχνε να έχει προοπτική και στη Euroleague, με μία πιθανή είσοδο στα πλέι οφ, ωστόσο αποβλήθηκε και δε μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι.

Μεταγραφές - Προπονητής - Ρόστερ: Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς, τα πήγαινε εξαιρετικά μέχρι το Φεβρουάριο, που άλλαξαν τα πάντα στη VTB. Η δουλειά του, εκτιμήθηκε από τη διοίκηση της ομάδας και παρέμεινε κανονικά στον πάγκο, κάτι που δεν είναι και λίγο, δεδομένου ότι αν έφευγε, δε θα αργούσε να βρει ομάδα Euroleague. Κάνααν (από τα μέσα της σεζόν και πλέον στον Ολυμπιακό), Μπράουν (πήγε στη Μακάμπι) και Χεζόνια (συνεχίζει στη Ρεάλ) αποτελούν παρελθόν, αλλά αντικαταστάθηκαν. Ο Μέικον είναι πλέον κάτοικος Καζάν, όπως και οι Λαμπεϊρί, Ντιμιτρίεβιτς, ο Μπράουν που προέρχεται από σούπερ σεζόν στο Ισραήλ, καθώς και οι δυναμικοί ψηλοί, Χάντερ και Ρέινολντς ανήκουν στο δυναμικό της. Από τις εγχώριες ενισχύσεις, πιο σημαντικές ήταν αυτές των Κουλάγκιν (από τη Νίζνι Νόβγκοροντ) και του Ζαμπέλιν (από την Πάρμα). 

PG Ντιμιτρίεβιτς Ζάιτσεφ Τκατσένκο
SG Μέικον Κουλάγιν Πολστιάνοφ
SF Μπράουν Ιλνίτσκι Σμπανόφ
PF Λαμπεϊρί Βοροντσέβιτς Ραζούμοφ
C Ρέινολντς Χάντερ Ζαμπέλιν

Εκτίμηση: Η παραμονή του Περάσοβιτς στον πάγκο είναι σημαντική, ενώ οι κινήσεις που έχει κάνει η Ούνιξ από την ξένη αγορά, δείχνουν αρκετά ποιοτικές. Δείχνει να έχει τη δυνατότητα για να πάει μακριά, ίσως ακόμα και στη διεκδίκηση του τίτλου, ενώ μπορεί να δώσει το «παρών» στους τελικούς, κόντρα σε μία εκ των Ζενίτ-ΤΣΣΚΑ. Με την πρώτη, να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες, τουλάχιστον θεωρητικά.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Λοκομοτίβ Κουμπάν

Τι έκανε πέρσι: Είχε προοπτική να πάει όσο το δυνατόν πιο μακριά στο Eurocup, με το δίδυμο ΜακΚόλουμ-Μότλεϊ να την καθοδηγεί, ωστόσο ήρθαν οι κυρώσεις για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και αποβλήθηκε... Στη VTB, έδειχνε να μπορεί να διεκδικήσει κάτι παραπάνω, αλλά με τις αλλαγές στο ρόστερ της, αρκέστηκε στην είσοδο στην τετράδα και τελικά, στην τέταρτη θέση, αφού έχασε τη σειρά των μικρών τελικών κόντρα στην Ούνιξ Καζάν. 

Μεταγραφές - Προπονητής - Ρόστερ: Τα «κλειδιά» φέτος, δόθηκαν στον προπονητή της εθνικής ομάδας της Σλοβενίας, Αλεξάντερ Σέκουλιτς, ο οποίος μετά από μία τετραετία ως βοηθός, πέρσι ήταν head coach στη μόνιμη πρωταθλήτρια Τσεχίας, Νίμπουρκ. Όπως αναμενόταν, ΜακΚόλουμ (Καρσίγιακα) και Μότλεϊ (Φενέρμπαχτσε), έφυγαν για άλλες πολιτείες, με την πιο σημαντική κίνηση ενίσχυσης να δείχνει αυτή του Γουΐλις, που έκανε πολύ καλή σεζόν πέρσι στην Ενισέι. Παρέμεινε ο σκόρερ Μπάρφορντ, που ήρθε μεσούσης της χρονιάς πέρσι από την Αστάνα και οι δύο αυτοί, μαζί με τον Πάουνιτς, αποτελούν τους τρεις ξένους. Από τη Ρωσία, έφερε τον Κβιτκόβσκι από την Άβτοντορ και τον Ουζίνσκι από την Ούνιξ. 

PG Σερμπένεφ Βεντίσεφ Εμσένκο
SG Μπάρφορντ Πάουνιτς -
SF Ουζίνσκι Κβιτκβόβσκι Σεγιάνοφ
PF Γουΐλις Σιτσκόφ Ντολίνιν
C Μάρτιουκ Καλίνοφ Ελατόντσεφ

Εκτίμηση: Είναι σαφώς πιο κάτω ποιοτικά, σε σχέση με πέρσι, από ομάδες όπως η Ζενίτ, η ΤΣΣΚΑ και η Ούνιξ. Έχει τη λογική της στήριξης του ρωσικού «κορμού» στον οποίο έδινε βάση από πέρσι και με την έλευση του Σέκουλιτς στον πάγκο, υπάρχει η ελπίδα ότι θα βγει το ταλέντο που υπάρχει στο ρόστερ. Ερωτηματικό αν θα καταφέρει να μπει φέτος στην τετράδα. 

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πάρμα

Τι έκανε πέρσι: Ήταν ένα από τα σημαντικά what if, καθώς μέχρι πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, υπό τις οδηγίες του Κάζις Μακσβίτις, έπαιζε ωραίο μπάσκετ και πάλευε για κάτι καλό. Με τις διάφορες αλλαγές που έγιναν, τερμάτισε πέμπτη στην κανονική περίοδο και «σκουπίστηκε» από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν στην πρώτη φάση των πλέι οφ. Αποβλήθηκε και αυτή από το FIBA Europe Cup, στο πλαίσιο των κυρώσεων στη Ρωσία. 

Μεταγραφές - Προπονητής - Ρόστερ: Μετά την αποχώρηση του Μακσβίτις, τελείωσε τη σεζόν με υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο, αλλά φέτος, συμφώνησε με τον έμπειρο, Εβγκένι Πασούτιν, ο οποίος μετά την περσινή του παρουσία στη Λοκομοτίβ Κουμπάν, επιστρέφει για λογαριασμό της Πάρμα. Οι πιο σημαντικές της μεταγραφές της, ήταν ο σκόρερ Άλεν και ο ψηλός Ντάιμ, ενώ ήρθαν επίσης και οι Ονγκουάε, Ρόμπερσον, Τζέιμς και οι Ρώσοι, Ποπόφ και Ποχοντιάγεφ. Έχασε πάντως αρκετούς γηγενείς, που την «κουβάλησαν» πέρσι από το Φεβρουάριο και μετά, ενώ δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα το ρόστερ της. 

PG Άλεν Ρόμπερσον
SG Σέικο Πλατούνοφ
SF Ονγκουάε Ποχοντιάγεφ
PF Τζέιμς -
C Ντάιμ Ποπόφ

Εκτίμηση: Ο Πασούτιν που την ανέλαβε, έχει εμπειρία και αναμένονται κι άλλες κινήσεις για την ενίσχυσή της. Γενικά, η Πάρμα είχε ένα ενδιαφέρον μπασκετικό πρόγραμμα, που διακόπηκε κάπως... βίαια πέρσι λόγω πολέμου. Με τα τωρινά δεδομένα, ο στόχος είναι η είσοδος στα πλέι οφ και το όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα.

Fonbet
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Εύκολη πλοήγηση μέσω app
check_3c
Ελκυστικές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αβτοντόρ Σαράτοφ

Τι έκανε πέρσι: Οι αλλαγές μεσούσης της σεζόν, λόγω της πολεμικής εισβολής, δε θα μπορούσαν να την αφήσουν ανεπηρέαστη, αφού έχασε σχεδόν όλη τη δύναμή της, με τις αποχωρήσεις των ξένων παικτών. Η έκτη θέση της κανονικής περιόδου, την οδήγησε στην Ούνιξ και στον αποκλεισμό από την πρώτη φάση των πλέι οφ, ενώ η παρουσία της στην Ευρώπη και στο FIBA Europe Cup, τερματίστηκε άδοξα, λόγω της αποβολής των ρωσικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στο πλαίσιο των κυρώσεων. 

Μεταγραφές - Προπονητής - Ρόστερ: Ο Εμίλ Ράικοβιτς, έδωσε τα δείγματα του πέρσι και φέτος, δεδομένων των συνθηκών, έκανε το «άλμα» στην καριέρα του, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της ΤΣΣΚΑ. Την Άβτοντορ, ανέλαβε ο 49χρονος Σέρβος, Νεμπόισα Βίντιτς, ο οποίος τη σεζόν 2019-2020 είχε δουλέψει ως βοηθός στη Νίζνι. Τηρουμένων των αναλογιών, οι κινήσεις που έκανε έχουν το ενδιαφέρον τους, αφού πήρε από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, τον Ουΐτινγκτον, τον γκαρντ Μποουτράιτ από την Παρί, τον σέντερ Γκάρετ (πέρσι και στον Ηρακλή), τον Τζόουνς που έχει ευρωπαϊκή εμπειρία, ενώ έκανε δύο σημαντικές προσθήκες από τη Σερβία, με τον Ρέμπιτς και τον Ζάγκορατς, ο οποίος πέρσι, ήταν στην Παρτιζάν. Δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα το ρόστερ της πάντως. 

PG Μποοτράιτ Ρέμπιτς
SG Κολέσνικοφ -
SF Ζάγκορατς -
PF Ουΐτινγκτον Τζόουνς
C Μισένκο Γκάρετ

Εκτίμηση: Το ρόστερ της Άβτοντορ δεν είναι πλήρες, η τεχνική ηγεσία δόθηκε σε έναν προπονητή, που δοκιμάζεται πρώτη φορά σε αυτό το επίπεδο, ωστόσο οι επιλογές από την ξένη αγορά, έχουν το ενδιαφέρον τους. Ρεαλιστικός της στόχος, με αυτά τα δεδομένα, η είσοδος στα πλέι οφ, αλλά πρόκειται για μεγάλο ερωτηματικό... 

Novibet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Αναλήψεις εντός 24 ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ενισέϊ

Τι έκανε πέρσι: Έτσι κι αλλιώς, είχε διάφορα σκαμπανεβάσματα από την αρχή της σεζόν, ήρθε και τα γεγονότα του Φεβρουαρίου και οι αλλαγές στο ρόστερ και δε μπόρεσε να κάνει κάποια υπέρβαση. Η έβδομη θέση στην κανονική περίοδο, την έστειλε πάνω στη (μετέπειτα πρωταθλήτρια) Ζενίτ στην πρώτη φάση των πλέι οφ και με 3-0 στα προημιτελικά, είπε «αντίο» στη σεζόν.

Μεταγραφές - Προπονητής - Ρόστερ: Ο Κροάτης, Ντράζεν Ανζούλοβιτς, κρατάει τα ηνία της ομάδας από το 2019 και συνεχίζει κανονικά στον πάγκο της. Όσον αφορά τις προσθήκες, έφερε τον Κόουλμαν, που έκανε εξαιρετικό πρώτο μισό της περσινής σεζόν στον Απόλλωνα Πάτρας, πριν πάει στη Σαλόν-Ρεμς, πήρε τον Βάρνερ, ο οποίος ήταν στη Τσμόκι Μινσκ και από το Φεβρουάριο και μετά, πήγε στη Σοπότ, ενώ πρόσθεσε και τον Μίλερ, που έχει περάσει στο πρόσφατο παρελθόν, από Προμηθέα και Περιστέρι. Επίσης, πρόσθεσε και τον Μπελιάνκου, που έκανε καλή χρονιά πέρσι στη Μινσκ. 

PG Βάρνερ Μοτοβίλοφ Βικτόροφ
SG Κόουλμαν Μίλερ Σονκό
SF Τρούσκιν Μπαμπούσκιν Γκερασίμοφ
PF Γκούντουμακ Μπελιάνκου -
C Τζόνσον Μπαλασόφ Ζαγκρεντίνοφ

Εκτίμηση: Έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση στη VTB, οι ομάδες που έχουν κρατήσει τον ίδιο προπονητή, ξεκινούν με ένα προβάδισμα. H Ενισέι, έκανε κάποιες καλές κινήσεις, τουλάχιστον θεωρητικά και φυσικά, το ταξίδι στην έδρα της, παραμένει δύσκολο για τις περισσότερες ομάδες. Ίσως να έχει προβάδισμα για την πέμπτη θέση γιατί όχι και για κάτι παραπάνω...

Interwetten
Βαθμολογία
8.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
check_3c
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Νίζνι

Τι έκανε πέρσι: Δεδομένου ότι έτσι κι αλλιώς, είχε αρκετά μεγάλο ρωσικό «κορμό» και τον προπονητή της εθνικής Ρωσίας, Ζόραν Λούκιτς, δεν είχε και τίποτα φοβερές απώλειες από το Φεβρουάριο και μετά. Ωστόσο, δεν κατάφερε ποτέ να βρει ρυθμό, αρκέστηκε στην όγδοη θέση της κανονικής περιόδου, πάλεψε όσο μπορούσε κόντρα στη ΤΣΣΚΑ, αλλά αποκλείστηκε στα προημιτελικά των πλέι οφ με «σκούπα». Νωρίτερα, είχε προλάβει να αποκλειστεί από τη φάση των ομίλων του Basketball Champions League, πριν ισχύσει η αποβολή των ρωσικών ομάδων από την Ευρώπη. 

Μεταγραφές - Προπονητής - Ρόστερ: Ο Ζόραν Λούκιτς, ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία τον Απρίλιο του 2017 και έκτοτε έχει «ριζώσει» στον πάγκο της, ενώ τον Οκτώβριο του 2021 ανέλαβε και την εθνική ομάδα της Ρωσίας. Πήρε τον έμπειρο γκαρντ Λοβ, μετά από μία διετία στον ΠΑΟΚ, καθώς και τον Μάιλς, που έκανε πολύ καλή χρονιά στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας. Επίσης, ήρθε ο έμπειρος Πονκρασόφ, ο Λευκορώσος ψηλός, Σαλάς, που την τελευταία διετία, ήταν στην Ισπανία και τη Μπούργος, καθώς και ο Σέρβος, Άπιτς, που ήταν πέρσι στη Ζιελόνα Γκόρα. 

PG Μάιλς Κβοστόφ Λιχούτιν
SG Λοβ Στρέμπκοφ Μπαμπούριν
SF Πονκρασόφ Γκάνκεβιτς Λούτιχ
PF Άπιτς Σαντόφ Κάρβανεν
C Γιοβάνοβιτς Σαλάς Μπελενίτσκι

Εκτίμηση: Ο Λούκιτς έχει μεγάλη εμπειρία από τη λίγκα και δεδομένου ότι έχουν αποδυναμωθεί αρκετές ομάδες, η δική του, ίσως έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι παραπάνω φέτος. Το αν θα το καταφέρει, ίσως εξαρτάται αποκλειστικά από αυτήν, με την πέμπτη θέση, να δείχνει λογικός στόχος, ειδικά φέτος που δεν υπάρχει και Ευρώπη...

Sportingbet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Ευελιξία στις συναλλαγές
check_3c
24ωρo chat στα Ελληνικά
check_3c
Εξελιγμένο Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κάλεβ/Κράμο

Tι έκανε πέρσι: Μετριότατη σεζόν, τόσο στη VTB, όσο και στο FIBA Europe Cup. Στο πρωτάθλημα, δεν κατάφερε να μπει στα πλέι οφ, τερματίζοντας στην ένατη θέση της κανονικής περιόδου και στο FEC, αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων, πριν επιβληθούν οι κυρώσεις στις ρωσικές ομάδες, με την αποβολή τους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Φέτος, θέλει να διεκδικήσει κάτι περισσότερο στη VTB, ελλείψει και ευρωπαϊκής συμμετοχής. 

Μεταγραφές - Προπονητής - Ρόστερ: Ο Ρόστισλαβ Βεργκούν, ο οποίος έχει αναλάβει την τεχνική της ηγεσία από τον Ιανουάριο του 2019, συνεχίζει κανονικά στον πάγκο της και φέτος. Ο μοναδικός Αμερικανός της, θα είναι ο ψηλός Σμιθ, που πέρσι βρέθηκε στη Γερμανία και στη Βούρτζμπουργκ, ενώ ο έτερος ξένος είναι ο σέντερ, Χερνάντεζ που κατάγεται από την Κούβα. Έκανε και κάποιες άλλες κινήσεις όσον αφορά την ενίσχυσή της, μέσα από τη Λευκορωσία, ενώ με τον τρόπο που ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν, η πιο σημαντική της απώλεια, ήταν του Μπελιάνκου, που πήγε στην Ενισέι.

PG Μπλίζνιουκ Σταμπρούσκι Καρατσού
SG Μικούλσκι Κάσκο Σιτνίκ
SF Ντόντου Τραστσινέτσκι Μπαρισέβιτς
PF Χερνάντεζ Βασκαούτσου -
C Σμιθ Στουμπέντα -

Εκτίμηση: Πέρσι δεν τα πήγε καλά, ωστόσο δε μπορεί να πει κάποιος, ότι προχώρησε και σε κάποια τρομερή επένδυση φέτος. Η παρουσία του Βεργκούν στον πάγκο δίνει μία σταθερότητα, ωστόσο φαίνεται να απέχει και πάλι ποιοτικά, από τις ομάδες που διεκδικούν θέση στην πρώτη οκτάδα. Για τα πλέι οφ αναμένεται να παλέψει, αλλά δύσκολο να το πετύχει...

Betshop
Βαθμολογία
8.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Καταθέσεις από 1€
check_3c
Εύκολη πλοήγηση
check_3c
Αναλήψεις εντός 24ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αστάνα

Τι έκανε πέρσι: Με Χίκι και Μπάρφορντ στην περιφέρεια της, έδειχνε να μπορεί να πάρει μία θέση στα πλέι οφ, αλλά αμφότεροι έφυγαν μεσούσης της σεζόν κι έτσι, αρκέστηκε ουσιαστικά στην ουρά της βαθμολογίας, μετά την απόσυρση της Κάλεβ/Κράμο και της Ζιελόνα Γκόρα. Προφανώς και την επηρέασε και αυτή η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ψάχνει κάτι καλύτερο φέτος 

Μεταγραφές - Προπονητής - Ρόστερ: Τα «κλειδιά» της Αστάνα φέτος, δόθηκαν στο 44χρονο Ρώσο, Όλεγκ Κισέλεφ, που έχει δουλέψει και σε άλλες ομάδες του Καζακστάν. Όσον αφορά τους ξένους, αποκτήθηκε ο γκαρντ Παρκς, που ήταν πέρσι στην Ουγγαρία και ο σέντερ Μάιερς, που έκανε μία διετία στην Ουκρανία και την Προμετέι. Καλή κίνηση η απόκτηση από την Πάρμα, του Λικχοντέι, ενώ έγιναν και κάποιες άλλες προσθήκες από την αγορά του Καζακστάν. 

PG Μουρζαγκαλίεφ Ακσενόφ Μπαλασόφ
SG Παρκς Γκσέρμπακ -
SF Μ. Μαρτσούκ Νεφ Αϊτκαλί
PF Λικχοντέι Λιτβινένκο Ρ. Μαρτσούκ
C Μάιερς Γκαβρίλοφ Μαϊντεκίν

Εκτίμηση: Θεωρητικά, φτιάχτηκε για να διεκδικήσει μία θέση στα πλέι οφ, αλλά επί της ουσίας, με προπονητή που έχει εμπειρία μόνο από το Καζακστάν, δύσκολα θα μπορέσει να διεκδικήσει υψηλό στόχο. Οι Αμερικανοί που πήρε, δεν έχουν να επιδείξουν κάτι το αξιοσημείωτο, οπότε η είσοδος στην πρώτη οκτάδα, μάλλον είναι και το «ταβάνι» της.

Vistabet
Βαθμολογία
8.9/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη πλοήγηση
check_3c
24/7 support στα ελληνικά 
check_3c
Auto Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΜΝΑ Μόσχας

Τι έκανε πέρσι: Συμμετείχε στη λίγκα της Ρωσίας, χωρίς να καταφέρει να ξεχωρίσει και ιδιαίτερα, αφού τερμάτισε μόλις στην ένατη θέση της βαθμολογίας. Γενικά, τα τελευταία χρόνια ήταν σε τέτοιες θέσεις στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, ωστόσο φέτος έκανε το «άλμα» για τη VTB, ρίχνοντας αρκετό... χρήμα, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ανταγωνιστική. 

Μεταγραφές - Προπονητής - Ρόστερ: Ο... στριφνός Βασίλι Καράσεφ, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΜΒΑ, επιστρέφοντας στους πάγκους μετά το 2018, που ήταν στη Ζενίτ. Έφτιαξε ένα αμιγώς ρωσικό ρόστερ, με τις πιο σημαντικές της κινήσεις, να είναι ο Βορόνοφ από την Πάρμα, ο Τιχονένκο από την Αστάνα, ο Βαλίεφ από την Ούνιξ, ο Πουσκόφ από τη Ζενίτ, ενώ οι Χομένκο που προέρχεται από τη ΤΣΣΚΑ και ο Κονοβάλοφ που ήταν κι αυτός πέρσι στην Πάρμα, δείχνουν να έχουν προοπτική. Γενικά, ενδιαφέρον πρότζεκτ, αν υπάρχει όντως πλάνο... 

PG Κονοβάλοφ Γιακούσιν Ερσόφ
SG Βορόνοφ Χομένκο Κασάτκιν
SF Τιχονένκο Πλατόνοφ -
PF Βαλίεφ Γκολντίρεφ -
C Πουσκόφ Λοπάτιν -

Εκτίμηση: Ο Καράσεφ δε θα αναλάμβανε αν δεν έβλεπε κάποια προοπτική, με το πρότζεκτ μόνο με Ρώσους πάντως, να μην είναι και τόσο εύκολο να πετύχει. Πρώτος της στόχος, να αποφύγει τις τελευταίες θέσεις, δεύτερος η είσοδος στα πλέι οφ και αναλόγως των δεδομένων ίσως και κάτι παραπάνω.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σαμάρα

Τι έκανε πέρσι: Μπορεί να έχει τη δική της ιστορία στο ρωσικό μπάσκετ, αλλά η Σαμάρα, συμμετέχει για πρώτη φορά στη VTB. Πέρσι, κατέκτησε το Κύπελλο Ρωσίας, ενώ στο πρωτάθλημα, τερμάτισε στην έβδομη θέση, χωρίς να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. 

Μεταγραφές - Προπονητής - Ρόστερ: Η είσοδος της στη VTB, έφερε στον πάγκο της, τον έμπειρο Σεργκέι Μπαζάρεβιτς, ο οποίος μέχρι πριν περίπου ένα χρόνο και για μία πενταετία, ήταν προπονητής της εθνικής Ρωσίας. Έγιναν πολλές και ενδιαφέρουσες κινήσεις για την ενίσχυσή της. Πήρε τον γνωστό μας, Κέι Σι Ρίβερς, τον εξαιρετικό ψηλό Τόμας, τον έμπειρο Νάιτ στην περιφέρεια, τον Ένις, με εμπειρία από το ΝΒΑ και πολύ καλή σεζόν πέρσι στη Χάιφα, ενώ πήρε και τον Ρις, που εκτός ΗΠΑ, έπαιξε σε Μεγάλη Βρετανία και Καναδά... 

PG Μάρκος Ουμρίκιν Καρντανακισβίλι
SG Ρίβερς Ρις Πιτσκούροφ
SF Ένις Τσικάρεφ Σελεκέτο
PF Μπαράσκοφ Γκαφούροφ -
C Τόμας Λαζάρεφ Ζβέρεφ

Εκτίμηση: Μπορεί στη VTB, να θεωρείται «νεοφώτιστη» αλλά πρόκειται για σύλλογο με ιστορία, με τον Μπαζάρεβιτς στον πάγκο του και με προσθήκες, καλών και έμπειρων Αμερικανών. Η είσοδος στα πλέι οφ, μοιάζει βατή με αυτά τα δεδομένα και ίσως διεκδικήσει κάτι παραπάνω, ανάλογα βέβαια και τις συνθήκες της λίγκας.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Στοιχηματική
Άδεια
Προσφορές
Υπηρεσίες
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
GR
Stoiximan Master
Δύο και... ταμείο
Λευκή Επιστροφή
Cash out* Android App iOS App
+6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Auto & Partial Cash Out*
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΣΤΟ ΠΑΡΑ1 & Boost Νίκης
Cash out* Android App Βig Screen Mobile
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
GR
Ενισχυμένες* Αποδόσεις
Επιστροφή στο 0-0
Cash Out* (Partial, Auto & Stop Loss)
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+11
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
GR
Build A Bet
Auto Cash Out*
Υπηρεσία Edit My Bet*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Αυτόματο Cash out*
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
GR
Ασιατικά
Bet Builder*
Cash Out*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Android App
+10
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Άμεσο cash out*
Ικανοποιητικές αποδόσεις
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ