foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ62
PROMO CODE ΔΩΡΑ* ΕΔΩ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Πρωτάθλημα Τουρκίας 2023-24: Preview Super Lig

Previews Πρωταθλημάτων | 07 Αυγ 2023 13:15
A-TOURKIAS-afierwma-foxbet_new.jpg

«Super Lig Geldi» που σημαίνει η «Σούπερ Λιγκ έρχεται»! Η 66η έκδοση του τουρκικού πρωταθλήματος μπαίνει στις… ράγες και αναμένεται να φτάσει σε full speed στα τέλη Μαΐου.

Η περσινή σεζόν ήταν απλά εντυπωσιακή όχι μόνο από άποψη αποτελεσμάτων και θεάματος, αλλά και απολογισμού στο Foxbet, μιας και έφτασε να έχει κέρδος +353.4 μονάδες και ROI στο 18.6! Η φετινή προμηνύεται ακόμη πιο συναρπαστική, ύστερα από τα ονόματα που έφτασαν στη χώρα, εμείς ανεβάζουμε ακόμη πιο ψηλά τον πήχη, οπότε… «here we are»!

Η Γαλατάσαραϊ πραγματοποίησε ονειρική χρονιά, έφτασε στον τίτλο, με σωστό και ποιοτικό ποδόσφαιρο και ορθώς θέλει να διατηρηθεί στην κορυφή. Η κλασική αντίπαλός της, Φενέρμπαχτσε, δεν θέλει σε καμία περίπτωση να μείνει με τα χέρια σταυρωμένη, ούτε να τερματίσει πάλι στη 2η θέση. Η κατάκτηση του Κυπέλλου πέρσι της άνοιξε την όρεξη και θέλει να επιστρέφει στον βασικό στόχο (τίτλος πρωταθλήματος) μετά από 9 χρόνια. Πολύ δυνατές και οι δύο, τα ρόστερ τους προκαλούν «τρόμο». Τρίτη δύναμη η Μπεσίκτας, από πίσω έρχονται Μπασακσεχίρ και Τραμπζονσπόρ. Δεν ξεγράφεται η Άδανα Ντεμίρσπορ, ενώ υπάρχουν ομάδες τύπου Σίβασπορ, Αντάλιασπορ, Αλάνιασπορ και Κασίμπασα που εύκολα ή δύσκολα βρίσκουν τρόπο να διατηρούνται στην κατηγορία.

Αποχαιρέτησαν οι Γκιρεσούνσπορ και Ουμρανίγιεσπορ, όμως η αντικατάσταση σε Μαύρη Θάλασσα και Κωνσταντινούπολη ήρθαν από τις Σαμσουνσπόρ (1η στη Β’ κατηγορία), Ρίζεσπορ (2η) και Πεντίκσπορ (3η, μέσω μπαράζ).

cta_box_bg
Τριπλή προσφορά* γνωριμίας, με 1 μήνα δωρεάν* Cosmote TV! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις - ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σύστημα διεξαγωγής

Το σύστημα διεξαγωγής του τουρκικού πρωταθλήματος αλλάζει για ακόμη μία χρονιά. Πέρσι υπήρχαν 19 ομάδες, με τις Γκαζιαντέπ και Χατάισπορ να αποχωρούν στις 12 Φεβρουαρίου λόγω του φονικού σεισμού και να συνεχίζουν τελικά 17! Με τον υποβιβασμό μόνο δύο ομάδων, πλέον στο σύνολο υπάρχουν 20 και έτσι θα διεξαχθούν 38 αγωνιστικές (19 εντός και 19 εκτός έδρας). Η πρωταθλήτρια κερδίζει εισιτήριο για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ 2η θέση οδηγεί στον 2ο προκριματικά της ίδιας διοργάνωσης. Ο 3ος της βαθμολογίας εξασφαλίζει θέση στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ ο 4ος στον 2ο του Κόνφερενς Λιγκ. Τέλος, η ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο, πηγαίνει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Όσον αφορά στον υποβιβασμό, οι τέσσερις τελευταίες θέσεις (17, 18, 19 και 20) οδηγούν στη 2η κατηγορία.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας η κατάταξη των ομάδων αποφασίζεται με τα εξής κριτήρια:

1) Περισσότεροι βαθμοί στα μεταξύ τους
2) Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους
3) Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους
4) Συνολική διαφορά τερμάτων
5) Καλύτερη επίθεση
6) Μπαράζ

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Φενέρμπαχτσε 2. Γαλατάσαραϊ 3. Μπεσίκτας
4. Μπασακσεχίρ 5. Τραμπζονσπόρ 6. Άδανα Ντ.
7. Κόνιασπορ 8. Καραγκιουμρούκ 9. Καϊσέρισπορ
10. Αλάνιασπορ 11. Αντάλιασπορ 12. Ανκαραγκουτσού
13. Σίβασπορ 14. Γκαζιαντέπ 15. Κασίμπασα
16. Χατάισπορ 17. Ιστανμπούλσπορ 18. Ρίζεσπορ
19. Σαμσουνσπόρ

20. Πεντίκσπορ

 

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης (Θέση) Από Σε
Τζέκο (Ε) Ίντερ Φενέρμπαχτσε
Τάντιτς (Μ) Άγιαξ Φενέρμπαχτσε
Ζαχά (Ε) Κρίσταλ Πάλας Γαλατάσαραϊ
Μπακαμπού (Ε) Αλ Νασρ Γαλατάσαραϊ
Σιμάνσκι (Μ) Ντινάμο Μ. Φενέρμπαχτσε
Ανχελίνο (Α) Λειψία Γαλατάσαραϊ
Μπεκάο (Α) Ουντινέζε Φενέρμπαχτσε
Κεντ (Ε) Ρέιντζερς Φενέρμπαχτσε
Πιόντεκ (Ε) Χέρτα Μπασακσεχίρ
Πέλκας (Μ) Φενέρμπαχτσε Μπασακσεχίρ
Αγορά Απόδοση
Κατάκτηση: Φενέρμπαχτσε 3.00
Τop 3: Μπεσίκτας 2.05
Να υποβιβαστεί: Πεντίκσπορ 2.05
Αγώνες Super Lig Τουρκίας Σήμερα (Αναλύσεις)
Αποδόσεις
1
X
2
U
O
ΟΠΑΠ
ΑΠΟΤ.
1
1.88
X
3.62
2
3.99
U
1.94
O
1.84
148
-
cta_box_bg
Σούπερ Ενισχυμένη Προσφορά* Κάθε Μέρα χωρίς κατάθεση ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Γαλατάσαραϊ

Πανάξια πρωταθλήτρια πέρσι, έπαιξε το πιο ολοκληρωμένο ποδόσφαιρο και δικαίως άφησε πίσω της τις Φενέρμπαχτσε και Μπεσίκτας. Επιστροφή στα τρόπαια μετά από τρεις σεζόν, έφτασε τα 23 συνολικά και προπορεύεται φυσικά στη λίστα με τους τίτλους (19 τα «καναρίνια», 16 οι «Μαύροι Αετοί»). Με τον Οκάν Μπουρούκ ως «μαέστρο» και τους Ικάρντι, Μέρτενς, Σέρτζιο Ολιβέιρα, Ακτούρκογλου, Ζανιόλο (και όχι μόνο) να κάνουν πράματα και θαύματα.

Ξεκινάει και φέτος ως φαβορί για τη διατήρηση των σκήπτρων, βέβαια, η σεζόν αναμένεται πιο δύσκολη καθώς θα έχει στη μέση και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια (έπαιξε σίγουρα έως τον 3ο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ). Βασικός στόχος και η κατάκτηση του Κυπέλλου (έχει τους περισσότερους τίτλους, 18 συνολικά). Έδωσε αρκετά φιλικά, έχοντας απολογισμό 1-1-2. Στο ήδη δυνατό ρόστερ της προστέθηκαν οι Ανχελίνο (αριστερός μπακ), Ζαχά (επιθετικός), Μπακαμπού (επιθετικός), Ντερβίσογλου (επιθετικός), Γκιουβένς (γκολκίπερ), αλλά και ο Ικάρντι (πέρσι αγωνιζόταν ως δανεικός). Δυνατό φαβορί για το back to back στους τίτλους, αν και θα πρέπει να πρέπει να βρει ισορροπία για 3 διοργανώσεις.

Φενέρμπαχτσε

Για ακόμη μία φορά έμεινε στα λόγια. Αναλώθηκε σε μεγάλες κουβέντες, έβαλε στόχους, το… πάλεψε αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Στη… σκιά της Γαλατάσαραϊ την περσινή σεζόν, 8 βαθμούς πίσω (88-80) και μόλις δύο μπροστά από την Μπεσίκτας. «Χρύσωσε το χάπι» στους οπαδούς με την κατάκτηση του Κυπέλλου (2-0 την Μπασακσεχίρ). Δεν συνεχίζει στον πάγκο ο Πορτογάλος Ζορζ Ζέσους, με τους διοικούντες (διαρκώς στα… μαχαίρια ο ισχυρός άνδρας, Αλί Κοτς με τους οπαδούς) να προκαλούν έκπληξη με τη συμφωνία με τον Ισμαΐλ Καρτάλ. Δοκιμασμένη συνταγή, μιας και ο 62χρονος έχει περάσει άλλες δύο φορές από το κλαμπ (5 τρόπαια). Στο Κόνφερενς Λιγκ πέρασε εύκολα το εμπόδιο της Ζίμπρου (9-0 συνολικό σκορ) και πλέον στόχος είναι να μπει στους ομίλους, ώστε να μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλό. Αν δεν τα καταφέρει, τότε η χρονιά θα ξεκινήσει και πάλι με γκρίνια.

Νέα πρόσωπα στο ρόστερ οι φορ Τζέκο (Ίντερ), Κεντ (Ρέιντζερς), Τάντιτς (Άγιαξ), Τζικού (Στρασβούργο), Σιμάνσκι (Λοκομοτίβ Μ.), Ναγίρ (Ουμρανίγιεσπορ), Ροντρίγκο Μπεκάο (Ουντινέζε), Μουλδούρ (Σασουόλο), δε συνεχίζουν οι Σάλαϊ, Ζάιτς, Αλιόσκι, Πέλκας, Μπερίσα, Μπρούμα, ενώ η μεγάλη αποχώρηση ήταν αυτή του μπόμπερ Βαλένσια (48/33 σε όλες τις διοργανώσεις), που συνεχίζει στην Ιντερνασιονάλ. Πούλησε στη Ρεάλ το «παιδί – θαύμα» Αρντά Γκιουλέρ, στον ΠΑΟΚ συνεχίζει ο φορ Σαμάτα. Έβαλε στο ταμείο της κοντά στα 48 εκ. ευρώ. Φουλάρει για τίτλο.

Μπεσίκτας

Δύο πρόσωπα παρουσίασε την περσινή σεζόν, με αποτέλεσμα να χάσει τη μάχη του τίτλου, τερματίζοντας στην 3η θέση. Μέτρια η πορεία της στον 1ο γύρο, πολύ καλύτερη στο 2ο μισό (όταν και καθοδηγούνταν από τον «δάσκαλο» Σενόλ Γκιουνές), «χτίζοντας» σερί, όχι όμως τέτοιο που θα την έβαζε στο κόλπο για την κούπα (3η καλύτερη επίθεση, 2η καλύτερη άμυνα). Λίγα πράγματα στο Κύπελλο, το θετικό όμως είναι πως εξασφάλισε την παρουσία της στην Ευρώπη. Ο Γκιουνές συνεχίζει φυσικά στον πάγκο, ενώ στο πλευρό του θα έχει τον Μπουράκ Γιλμάζ (άλλοτε «δόξα» του τουρκικού ποδοσφαίρου).

Ψηλά (και φέτος) ο πήχης, θέλει να επιστρέψει στους τίτλους μετά από δύο σεζόν (οριακό 3ο φαβορί). Στην Ευρώπη και το Κόνφερενς Λιγκ ξεπέρασε στον 2ο γύρο τα Τίρανα. Δε συνεχίζουν οι Ουέλιντον (στόπερ), Ρέντμοντ (εξτρέμ), Ενκουντού (εξτρέμ), Χάτσινσον (μέσος), Ντέλε Άλι (επιτελικός μέσος) και οι Μάξιμ (μέσος), Μπινγκόλ (χαφ) που επέστρεψαν στις ομάδες τους. Νέα πρόσωπα ο στόπερ Αμάρτεϊ, ο μέσος Ονανά και ο εξτρέμ Ρέμπιτς, χωρίς όμως να σημαίνει πως σταματάει εκεί. Λογικά πίσω από τις δύο αντιπάλους της.

Άδανα Ντεμίρσπορ

Αν μία ομάδα άξιζε το χειροκρότημα (πέρα από την πρωταθλήτρια Γαλατάσαραϊ), αυτή είναι η ομάδα από τα Άδανα. Στην πρώτη της παρουσία στα μεγάλα σαλόνια μετά από πολλά χρόνια, κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση και να εξασφαλίσει θέση στην Ευρώπη μέσα από το… παράθυρο (λόγω κατάκτησης του Κυπέλλου από τη Φενέρμπαχτσε). Πολύ δυνατή στη βάση της, είχε 12-4-2, ενώ και εκτός έδρας έδειξε πυγμή. Φουλ επιθετική, με πολλούς παίκτες της να σημειώνουν έστω και ένα τέρμα.

Αλλαγή σκυτάλης στον πάγκο, έφυγε ο Ιταλός Βιτσέντζο Μοντέλα, ήρθε ο Ολλανδός Πάτρικ Κλάιφερτ. Οικονομικά δεν επηρεάζεται το κλαμπ, το ταμείο δεν είναι… μείον, μιας και ο ισχυρός άνδρας, Μουράτ Σαντσάκ είναι εκ των πλούσιων τις χώρας. Στον 2ο γύρο του Κόνφερενς Λιγκ αντιμετώπισε την Κλουζ και την προσπέρασε, βρίσκοντας μπροστά της την κροατική Όσιγιεκ. Φρέσκα πρόσωπα στο ρόστερ οι Γκραβιγιόν (στόπερ, Ρεμς), Τοκόζ (μέσος, Τραμπζονσπόρ) και Νάνι (εξτρέμ), παίζει να φύγει ο εξτρέμ Ονιεκούρου. Προσφέρεται ως 5ο φαβορί για τον τίτλο, αν εκμεταλλευτεί εκ νέου την έδρα της, μπορεί να τερματίσει και πάλι στην πρώτη πεντάδα.

cta_box_bg
Premium Προσφορά* χωρίς κατάθεση στη Novibet ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπασακσεχίρ

Χωρίς επιτυχία η περσινή χρονιά για την ομάδα της Κωνσταντινούπολης. Δεν κατάφερε σε καμία στιγμή της σεζόν να απειλήσει τις συμπολίτισσες, μένοντας ουσιαστικά στην 5η θέση (18-8-10, ισορροπία εκτός έδρας με 6-6-6). Το χειρότερο όλων; Έχασε στον τελικό του Κυπέλλου από τη Φενέρμπαχτσε (2-0) και μαζί και το εισιτήριο για το Κόνφερενς Λιγκ. Γεμάτη σκαμπανεβάσματα η περίοδος, κάτι θέλει να αποφύγει φέτος ο τεχνικός Εμρέ Μπελόζογλου (παρέμεινε, παρότι ακούστηκε για άλλες ομάδες εκτός χώρας).

Οικονομικά είναι σε καλή κατάσταση, αποχώρησαν οι έμπειροι Μπίγλια (μέσος), Ερκίν (αριστερός μπακ), ήρθαν οι μέσοι Αμπέιντ (Κορφαχάν), Πέλκας (Φενέρμπαχτσε-Χαλ) και Πιόντεκ (Χέρτα). Δείχνει πως μεσοεπιθετικά δεν θα έχει πρόβλημα, το ζητούμενο είναι να το… βρει αμυντικά. Στόχος φυσικά το πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα, αλλά και το Κύπελλο, το οποίο λείπει από τη συλλογή της. Προσφέρεται ως 4ο φαβορί για την κούπα, ικανοποιημένη θα πρέπει να αισθάνεται αν τερματίσει πίσω από τις 3 «μεγάλες» συμπολίτισσες.

Τραμπζονσπόρ

Ξεκίνησε τη σεζόν με την ταμπέλα της πρωταθλήτριας (από την προηγούμενη χρονιά), αλλά μέσα στις 4 γραμμές μόνο αυτό δεν έδειξε. Τερμάτισε στην 6η θέση, χωρίς να κερδίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ και στο Κύπελλο δεν έδειξε κάτι σημαντικό. Η Ευρώπη για την ίδια κράτησε έως τον Νοέμβριο, όταν και σε όμιλο (Γιουρόπα Λιγκ) με Φερεντσβάρος, Μονακό και Ερυθρό Αστέρα, τερμάτισε στην 3η θέση. Ο Κροάτης τεχνικός Νέναντ Μπίλιτσα συνεχίζει στον πάγκο, θέτοντας υψηλούς στόχους.

Τη δεδομένη στιγμή το ρόστερ δεν είναι ιδιαίτερα δυνατό και δεν είναι σε θέση να πλησιάσει τις τρεις μεγάλες της χώρας. Νέα αποκτήματα οι Μπένκοβιτς (στόπερ, Ουντινέζε), Χοακίν Φερνάντες (στόπερ, Βαγιαδολίδ), Όρσιτς (εξτρέμ, Σαουθάμπτον) και Κουρμπέλης (αμ. μέσος, Παναθηναϊκός). Θέλει σίγουρα ένα σέντερ φορ που θα κάνει… μπαμ! Τοκόζ, Μπάρτρα, Φλάβιο, Παρμάκ οι αποχωρήσεις, ενώ ο Χάμσικ σταμάτησε το ποδόσφαιρο. Θέλει να δυσκολέψει τη ζωή των «μεγάλων» της κατηγορίας, όμως θεωρητικά δεν θα τα καταφέρει.

Καραγκιουμρούκ

Από την μέρα που ανέβηκε στα μεγάλα σαλόνια, κάνει διαρκώς βήματα προόδου. Μετά την 8η θέση (57β.), σειρά είχε η 7η (αν και με 6 βαθμούς λιγότερους). Πάλεψε για να μπει στις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκά εισιτήρια, εξαιρετική στο να προσφέρει θέαμα, λιγότερο προσεκτική στην άμυνα. Εξ ου και ο συναγωνισμός με το top-4 όσον αφορά στα γκολ (75 συνολικά). Δεν βρέθηκε ο άνθρωπος που θα την καθοδηγήσει για φέτος, συνεπώς ο 34χρονος Αλπαρσλάν Ερντέμ θα βρίσκεται στον πάγκο.

«Αδυνατισμένη» στο επιθετικό σκέλος, μιας και «έχασε» τα 42 περσινά τέρματα (Ντιάν και Μπορίνι), ενώ ελεύθεροι έμειναν και οι Βιβιάνο (πορτιέρε), Φρέι (εξτρέμ), Καζίμ-Ρίτσαρντς (φορ), Μπερτολάτσι. Οι Μπιλγκίν, Ντιτούρο είναι οι νέοι γκολκίπερ της, για τα εξτρέμ αποκτήθηκε ο Τσαν Κελές, ενώ για το κέντρο της άμυνας ο Βέσελι (από Μπενεβέντο), για τη μεσαία γραμμή ο Σουηδός Ροντέν (Φροζινόνε). Στα φιλικά προετοιμασίας δεν εντυπωσίασε, έχοντας απολογισμό 1-0-3 (η νίκη επί της συμπολίτισσας Ιστανμπούλσπορ). Λογικά πάνω από την πρώτη δεκάδα θα τερματίσει.

Κόνιασπορ

Δεν θεωρείται πετυχημένη η περσινή σεζόν, καθώς τερμάτισε στην 8η θέση. Με 51 βαθμούς (12-15-9) δεν δικαιούνταν να μιλάει για ευρωπαϊκά εισιτήρια, «πληρώνοντας» μάλιστα τη φτωχή επιθετική συγκομιδή (μόλις 49 γκολ – 2η χειρότερη επίθεση από τις ομάδες της πρώτης 10άδας). Παρέμεινε στο τιμόνι ο Σέρβος κόουτς Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς, ο οποίος ουσιαστικά έσωσε τη δουλειά του προς το φινάλε, όταν και πήρε κάποια καλά αποτελέσματα. Βάζει ψηλά τον πήχη για φέτος, αν και δύσκολα θα καταφέρει κάτι καλύτερο από πέρσι.

Αποχώρησαν οι χρήσιμοι Σέχιτς (γκολκίπερ), Ποθουέλο (μέσος), Πάβιτσιτς (μέσος, Άρης), Ντιούφ (επιθετικός), Τσεκιτσί (εξτρέμ) και Ερεντούρκ (γκολκίπερ), αλλά μία εβδομάδα πριν από τη σέντρα του πρωταθλήματος, ανακοίνωσε 5 παίκτες. Πρόκειται για τους Μπερναρντονί (κίπερ, Ανζέ), Μάρλος Μορένο (εξτρέμ, Τρουά, πέρσι ήταν δανεικός), Μαλί (επ. μέσος, Κασίμπασα) και Τσικαλντάου (επ. μέσος, δανεικός από Γαλατάσαραϊ). Μόλις 10 ημέρες άντεξε στο κλαμπ ο Γάλλος μέσος Σνάιντερλιν (έχει περάσει από Σαουθάμπτον, Μάν. Γιουν. Έβερτον, Νις), Κάπου μεταξύ 6ης – 8ης θέσης.

cta_box_bg
bwin – Προσφορά* χωρίς κατάθεση με σούπερ έπαθλα*! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Καϊσέρισπορ

Από τη στιγμή που επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια (το 2020), πλέον η πορεία της είναι ανοδική. Το 2021 τερμάτισε 17η, πρόπερσι 14η και πέρσι στην 9η θέση. Αρκετά δυνατή εντός έδρας (9-2-7), θα μπορούσε και καλύτερα εκτός (6-3-9). Η πορεία της στο Κύπελλο σταμάτησε στη φάση των προημιτελικών, όταν και έχασε 4-1 από τη -μετέπειτα νικήτρια- Φενέρμπαχτσε. Έβγαλε τη σεζόν ο Τσαγκντάς Ατάν και δεν θα μπορούσε να αποχωρήσει από το κλαμπ, μιας και είναι αρεστός σε διοικούντες, αλλά και οπαδούς.

Χάνει σε ποιότητα σε σχέση με την περσινή σεζόν, μιας και έφυγαν οι βασικοί Γκιονέν (πορτιέρε), Μπασάν (εξτρέμ, Σίβασπορ), Μενσά (μέσος, Αλ Τάι), Γκαβράνοβιτς (φορ) και ο εφεδρικός Παρλάκ (φορ). Θα χρειαστεί ενίσχυση και μάλιστα στην επίθεση, καθώς μόνο ο έμπειρος Μαμέ Τιάμ υπάρχει στο ρόστερ (φουλ «πιτσιρικαρία» και αρκετοί γηγενείς παίκτες). Όλα αυτά εφόσον αρθεί το εμπάργκο για τις μεταγραφές. Οριακά να μπει στην πρώτη δεκάδα, αν δεν αλλάξει η κατάσταση, μήπως και μπλέξει!

Κασίμπασα

Το κλασικό παράδειγμα ομάδας που τα φορτώνει στον… κόκορα στον 1ο γύρο και πατάει γκάζι προς φινάλε της σεζόν, ώστε να εκπληρώσει τον στόχο της παραμονής. Αυτό συνέβη και τη χρονιά που έφυγε, μιας και μάζεψε 19 βαθμούς έως την 19η αγωνιστική, για να ολοκληρώσει τελικά με 43! Για 12η σεζόν στα μεγάλα σαλόνια, αλλά χωρίς ιδιαίτερους στόχους. Θα παλέψει και φέτος να μείνει μακριά από τις επικίνδυνες θέσεις, στηριζόμενη κυρίως στην έδρα της. Με τον Κεμάλ Οζντές στον πάγκο και φέτος, χωρίς όμως να σημαίνει πως αυτός θα… μακροημερεύσει, δεδομένου πως βρίσκεται σε ένα κλαμπ που αλλάζει τους τεχνικούς σαν… τα πουκάμισα.

Νέα πρόσωπα ο αριστερός μπακ Ακσού (Ιστανμπούλσπορ), ο δεξιός μπακ Κλαούντιο Βινκ (Μαρίτιμο), ο στόπερ Ομερούο (Λεγανές) και ο μέσος Άιρον Γκομίς (Αμιάν). Αποχώρησαν οι Χατζέργκιοναϊ (δεξιός μπακ), Ενγκίν (χαφ), Σερμπέστ (αμ. μέσος), Εϊσερίκ (μέσος), Τορούν (μέσος), Ντονκ (κεντρικός αμυντικός), Τασκιράν (γκολκίπερ), Τσανπολάτ (γκολκίπερ), Γιλντιρίμ (αριστερός μπακ), Μαλί (επιτελικός μέσος). Δύσκολα θα μπει στη δεκάδα, κάτι άλλωστε που δεν έγινε και στις 5 τελευταίες χρονιές.

Ανκαραγκουτσού

Επέστρεψε την περσινή σεζόν για να μείνει στην κατηγορία και τα κατάφερε με το… σπαθί της. Τερμάτισε στην 11η θέση, μαζεύοντας 42 βαθμούς και λίγο ακόμη και θα έμπαινε στην πρώτη δεκάδα. Καλή πορεία και στο Κύπελλο, έφτασε έως τα ημιτελικά, όπου τελικά αποκλείστηκε στην παράταση από την Μπασακσεχίρ. Ο κόουτς Τολουνάι Καφκάς συνεχίζει στον πάγκο, άλλωστε οι διοικούντες έμειναν ευχαριστημένοι από τη δουλειά του.

Το ρόστερ παραμένει καλό, σ’ αυτό προστέθηκαν παίκτες που γνωρίζουν την κατηγορία. Πρόκειται για τους Τσετίν (στόπερ, Άδανα Ντεμίρσπορ), Μπιλαζέρ (μπακ, Γκιρεσούνσπορ), Μπεκίρογλου (μέσος, Αλάνιασπορ), Μπάγιτς (φορ, Γκιρεσούνσπορ). Μοναδικός παίκτης που ήρθε από τα… ξένα είναι ο Πολωνός πορτιέρε Γκίκιεβιτς (Άουγκσμπουργκ). Από τις 11 αποδεσμεύσεις, αυτές που «ενόχλησαν» περισσότερο ήταν των Μαλκουί (αμυντικός) Ντιάκ (μέοσς) και Ζαχίντ (μέσος). Στα 3 φιλικά που έδωσε είχε απολογισμό 2-0-1. Θα την βγάλει «καθαρή» και φέτος (μιας και υπάρχουν χειρότερες απ’ αυτήν), αρκεί να εμφανιστεί και φέτος «ατσάλινη» στη βάση της.

Ιστανμπούλσπορ

Η επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια συνδυάστηκε με «παλικαρίσια» παραμονή. Με 41 βαθμούς (12-5-19), προσπέρασε την Γκιρεσούνσπορ και ισοβάθμησε με τις πολύ πιο έμπειρες Αντάλιασπορ, Σίβασπορ και Αλάνιασπορ. «Έργο Φατίχ Τεκέ» η επιτυχία αυτή, με τον έμπειρο κόουτς να διατηρείται φυσικά στο πόστο του και να θέτει και φέτος ως στόχο την παραμονή. Δεν μπορεί να πει και κάτι διαφορετικό, μιας και το ρόστερ δεν είναι για παραπάνω. Προβληματική η εικόνα της στα φιλικά προετοιμασίας, έχει 1-0-3 (η νίκη 3-1 επί της Γκεντσλερμπιρλιγκί), τουλάχιστον φρόντισε να προσφέρει θέαμα (όλα Over 2,5).

Νέα πρόσωπα ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός Διαμαντής, ο μπακ Κολί (ελεύθερος), οι εξτρέμ Τζάκσον (Εγνατία), Σαμπισά (Καμπούρ), Μαμαντού (Πέτροβατς) και ο μέσος Βορομπιόβας (Κίντια), ενώ αποκτήθηκε και ο δεξιός μπακ Ντάχανεϊ, που πέρσι αγωνιζόταν ως δανεικός. Δύσκολα τα πράγματα, παραμονή και μόνο ακούγεται από τα ενδότερα, μάλλον δίκαια προσφέρεται ως 2ο φαβορί για υποβιβασμό.

cta_box_bg
Παίξε Νόμιμα στην bet365 ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αντάλιασπορ

Να ξεχάσει άμεσα την περσινή σεζόν θέλει η Αντάλιασπορ, η οποία τερμάτισε στην 13η θέση, έχοντας 41 βαθμούς (όσους και οι Ιστανμπούλσπορ, Σίβασπορ, Αλάνιασπορ). Μόλις +1 από την Γκιρεσούνσπορ που υποβιβάστηκε, σε μία χρονιά που είχε πολλά σκαμπανεβάσματα. Τα οικονομικά της σε τραγική κατάσταση και τα χρέη πολλά! Ο Νούρι Σαχίν έδωσε τον λόγο του στους διοικούντες την περσινή σεζόν και συνεχίζει στον πάγκο.

Δεν υπάρχουν υψηλές βλέψεις για φέτος, παρότι έχει δυναμική ως σύλλογος (με έδρα και οπαδούς), ενώ γεωγραφικά (πάντα παίζουν ρόλο αυτά) βρίσκεται σε μέρος που πολλοί θέλουν (ζεστό κλίμα, προορισμός για διακοπές, φουλ θέρετρα). Οκτώ συνολικά αποδεσμεύσεις, με κυριότερη την πώληση των Χάτζι Ράιτ (φορ, 9 εκ. στην Κόβεντρι) και Φερνάντο (μέσος), εννέα οι προσθήκες, αν και απ’ αυτές αξίζουν μόνο ο μέσος Καλουζίνσκι (Λέχια Γκντανσκ), οι χαφ Μπουτούτσι (Ολυμπιακός), Γεσιλγιούρτ (Σίβασπορ) και ο φορ Μπούξα (Λανς). Οριακά θα τη… βγάλει καθαρή.

Σίβασπορ

Πολύ φορτωμένη η περσινή σεζόν για τους «γιγκιντολάρ». Τερμάτισαν στην 14η θέση, έχοντας δώσει συνολικά 62 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Από προκριματικά Γιουρόπα Λιγκ σε όμιλο Κόνφερενς, πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου και εν τέλει παραμονή στην κατηγορία 2-3 αγωνιστικές πριν από το φινάλε. Αλλαγή σκυτάλης στον πάγκο, με τον πολύπειρο Ριζά Τσαλιμπάι να αποχωρεί μετά από 4 σεζόν και τη θέση του να παίρνει ο Τσετίν Σερβέτ στην πρώτη του προπονητική απόπειρα (ήταν βοηθός σε Αντάλιασπορ, Τραμπζονσπόρ, Κόνιασπορ).

Έχασε πολλά και βασικά στελέχη (αμυντικοί Απιντανγκογιέ, Γούτας, μέσοι Γεσιλγιούρτ, Γιαλτσίν, Ούλβεσταντ, Κοφί και επιθετικοί Γιαταμπαρέ, Τζέιμς), για να τους φέρει στη Σεβάστεια τους Ζέρσον Φερνάντες (φορ, Ντ. Κιέβου), Ερεντούρκ (κίπερ, Κόνιασπορ), Μπασάν (εξτρέμ, Καϊσέρισπορ) και Παρμάκ (μέσος, Τραμπζονσπόρ). Ξεκάθαρα θέλει ένα κλασικό σέντερ φορ, μετά και τη φυγή του Πολωνού Ανγκιέλσκι (πήγε στον Ατρόμητο). Στα φιλικά προετοιμασίας είχε απολογισμό 4-2-0. Δεν θα μπλέξει, δεν μπορεί όμως και το κάτι παραπάνω. Ίσως στοχεύσει (κλασικά) στο Κύπελλο.

Αλάνιασπορ

Σίγουρα μπορούσε να διαγράψει καλύτερη πορεία την περσινή σεζόν, με την 15η θέση και την οριακή παραμονή να μην είναι καθόλου τιμητικά. Με 11-8-17 και 54-70 τέρματα, προσπέρασε κατά έναν βαθμό την Γκιρεσούνσπορ, η οποία υποβιβάστηκε. Σύνολο που πόνταρε περισσότερο στην έδρα, βέβαια, προς το φινάλε, πέτυχε κάποιες σπουδαίες εκτός έδρας νίκες, που της χάρισαν και την παραμονή. Ο Ομέρ Ερντογάν έκατσε μόλις 6 παιχνίδια στον πάγκο, όμως οι διοικούντες του έδωσαν και φέτος τα κλειδιά των αποδυτήριων, με σκοπό φυσικά την είσοδο της ομάδας στην πρώτη δεκάδα.

Τα τελευταία χρόνια ρίχνει βάρος στο Κύπελλο, κάτι αντίστοιχο θα κάνει και φέτος. «Ευχή και κατάρα» το ότι αλλάζει διαρκώς πρόσωπα στο ρόστερ, αποχώρησαν 9 παίκτες, ήρθαν 13 (!) που καλύπτουν όλες τις θέσεις. Έντονο φυσικά το βραζιλιάνικο στοιχείο. Μάλιστα, στις αφίξεις υπάρχει και ο κεντρικός αμυντικός Εδουάρδο Μπάουερμαν, ο οποίος ενεπλάκη πέρσι σε σκάνδαλο με στημένα παιχνίδια. Θα τη βγάλει και φέτος καθαρή, αλλά μάλλον οριακά.

Γκαζιαντέπ

Μία από τις δύο ομάδες που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό του περασμένου Φεβρουαρίου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, υπό την «ασπίδα» της Ομοσπονδίας. Θα ήταν άδικο να υποβιβαστεί, ενώ το 90% των παικτών δόθηκε δανεικοί ώστε να μη μείνουν πίσω σε ρυθμό και με σκοπό να επιστρέψουν στην ομάδα υγιείς και έτοιμοι για να συνεχίσουν. Στην άκρη του πάγκου συνεχίζει (από εκεί που είχε μείνει) ο Ερντάλ Γκιουνές, ο οποίος θα επιχειρήσει να βάλει την ομάδα και σε σωστό δρόμο. Αυτό διότι από τη χρονιά που ανέβηκε στα μεγάλα σαλόνια (2019/20), έχει πτωτική πορεία (8η – 9η – 15η – 18η).

Ο 35χρονος Μαξ Γκραντέλ είναι η πιο σοβαρή μεταγραφή της, σε δεύτερη μοίρα ο πορτιέρε Σεν (Γαλατά), αρ. μπακ Κασέφ (Τοντέλα) και οι φορ Ριάσκος (Μέταλιστ), Καρακάς (Γκεντλερμπιρλιγκί). Θα χρειαστεί περαιτέρω ενίσχυση. Στη Γαλατάσαραϊ συνεχίζει ο βασικός γκολκίπερ Γκιουβένς. Συσπείρωση και μόνο για φέτος, μετά από τα περσινά, παραμονή και έχει ο Θεός.

cta_box_bg
Δώρο* που τα σπάει! Σε υποδεχόμαστε με promo code LEG250 και free δώρα* ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Χατάισπορ

Αν το Γκαζιαντέπ «πληγώθηκε» από τον φονικό σεισμό, τότε το Χατάι, με μία λέξη… διαλύθηκε! Καταστράφηκαν πολλές περιοχές, πάνω από 20.000 νεκροί (και πολλοί περισσότεροι οι τραυματίες), συνεπώς ουδεμία κουβέντα για ποδόσφαιρο. Η Χατάισπορ αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα, βέβαια το χειρότερο είναι πως μέσα στους νεκρούς υπήρχαν ο Γκανέζος μέσος Ατσού και ο τεχνικός διευθυντής Τανέρ Σαβούτ. Ο τεχνικός Βολκάν Ντεμιρέλ μαζί με τους διοικούντες έκαναν μεγάλη προσπάθεια ώστε να κρατήσουν το κλαμπ, κάτι που έγινε, με τους παίκτες που δόθηκαν δανεικοί να επιστρέφουν, ώστε να τιμήσουν το μέρος και τους ανθρώπους που χάθηκαν. Τα φετινά εντός έδρας παιχνίδια της δεν θα τα δίνει στο Χατάι, αλλά στη γειτονική Μερσίνη («Mersin Stadyumu»).

Αποχώρησαν ο στόπερ Φαλέτ, ο μέσος Εργκούν και οι φορ Σεντ-Λουίς, Ζε Λουίς, για να αποκτηθούν 11 συνολικά. Απ’ αυτούς ξεχωρίζουν ο κίπερ Μπεκάι (Τίρανα), οι στόπερ Μαξίμοβιτς (πρώην Τζένοα), Κιλαμά (Νιόρ), οι μέσοι Αμπουρτζάνια (Ζιλ Βισέντε), Χότζιτς (Ζελέζνιτσαρ), Μπασιρού (Σέφιλντ Γουέν.), Σαγλάμ (Γκιρεσούνσπορ), ο εξτρέμ Ζόελσον Φερνάντες (Σπόρτινγκ) και ο φορ Στράντμπεργκ (Αλ Σαϊλιγιά). Ξεκάθαρος στόχος η παραμονή, δεν είναι σύμμαχος το ότι «ξενιτεύεται».

Σαμσουνσπόρ

Παλικαρίσια άνοδος από τη Β’ κατηγορία και επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια μετά από 11 χρόνια. Σπουδαία πορεία την περσινή σεζόν, τερμάτισε στην 1η θέση, έχοντας απολογισμό 23-9-4 (70-26). Με διαφορά η καλύτερη άμυνα και επίθεση της λίγκας, και με απόσταση 10 βαθμών από τη 2η θέση. Πλέον, ο πήχης ανεβαίνει αισθητά μετά την έλευση στη μεγάλη κατηγορία, αν και υπάρχει πεποίθηση πως θα τα πάει καλά και θα μπορέσει να αποφύγει τον υποβιβασμό (βασικότατος στόχος).

Το σίγουρο είναι πως ποντάρει στη δύναμη της έδρας (φανατικό κοινό), οικονομική επιφάνεια υπάρχει, ενώ και το ρόστερ είναι αρκετά καλό. Ένα μία, ούτε δύο αλλά 12 διαφορετικές εθνικότητες, τη στιγμή που ο κόουτς Χουσεΐν Ερογλού (συνεχίζει) καλείται να βρει τις ισορροπίες. Μπολά (αρ. μπακ), Κιλίντς (μέσος), Ανταλιαλί (μέσος), Σάτκα (στόπερ), Κοτσούκ (κίπερ), Σίντερ (εξτρέμ), Μάριους (φορ), Νανού (δ. μπακ) και φαν Ντρόνγκελεν (στόπερ) τα νέα αποκτήματα. Τρίτο φαβορί για υποβιβασμό, αν όντως «φουντάρει», αυτό θα γίνει με δυσκολία.

Ρίζεσπορ

To λεγόμενο «ασανσέρ»! Μία πάνω – μία κάτω η ομάδα της Ριζούντας. Φέτος θα τη δούμε και πάλι στα μεγάλα σαλόνια, αφού πέρσι έκοψε 2η το νήμα στη Β’ κατηγορία. Προέταξε περισσότερο την εμπειρία της, αποφεύγοντας τελικά τα μπαράζ κατά έναν βαθμό. Αλλαγή σκυτάλης στον πάγκο, με τον Μπουλέντ Κορκμάζ να αποχωρεί και τον Ιλχάν Παλούτ (πρώην Κόνιασπορ) να αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της παραμονής. Θα προσπαθήσει να στηριχθεί στην έδρα της και συγκεκριμένο το… κλουβί του «Τσαϊκούρ Ντιντί».

Προβληματική η εικόνα της στα φιλικά, έπαιξε τέσσερα συνολικά (όλα με ομάδες εντός συνόρων) και είχε απολογισμό 0-2-2 (πέτυχε μόλις ένα γκολ). Καμία λάμψη όσον αφορά στις μεταγραφές που έκανε (δεν… λέει κάτι κάποιος Αζέρος στόπερ Αλικούλοφ), ουσιαστικά «τσίμπησε» νεαρούς από ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών. Αντιθέτως αποχώρησαν 8 παίκτες, οι 5 άνω των 30 ετών. Συγκαταλέγεται στα φαβορί για υποβιβασμό, προς τα εκεί στρεφόμαστε και εμείς. Να συνεχίσει να αποκαλείται «ασανσέρ».

Πεντίκσπορ

Ιστορικές στιγμές στην Πεντίκσπορ, καθώς θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στα μεγάλα σαλόνια του τουρκικού ποδοσφαίρου. Αξιοζήλευτη η πορεία της την περσινή σεζόν, τερμάτισε στην 3η θέση, έναν βαθμό πίσω από την απευθείας άνοδο και περίμενε καρτερικά για τον «τελικό των μπαράζ» κόντρα στην Μπόντρουμσπορ. Εκεί κέρδισε 2-1 με γκολ των δύο γνώριμων μας, των Ρεγκατέν και Τουράμ.

Με τον Οσμάν Οζκοϊλού στο τιμόνι της από τον Οκτώβριο του 2021, θα πρέπει να μοχθήσει για να κερδίσει την παραμονή. Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 15 συνολικά μεταγραφές για τη νεοφώτιστη, σ’ αυτές υπάρχει και ο 35χρονος Τζαβέλλας, που επιστρέφει στο τουρκικό πρωτάθλημα. Έφυγαν οι δύο πρώτοι σκόρερ, Ρεγκατέν και Κάπελ (24 γκολ μαζί). Ισορροπία στα φιλικά, είχε 1-1-1, η νίκη 2-0 επί της Μανίσα. Πρώτο φαβορί για υποβιβασμό, «μύλος» τι συμπεριφορά θα βγάλει στο στενό γήπεδό της, αν και για αρχή θα αγωνίζεται στο Ουμρανίγιε.

 

Επιμέλεια: Θωμάς Δούκας

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Betshop
Sportingbet
Απόδοση Stoiximan
Απόδοση Pamestoixima.gr
Απόδοση Novibet
Απόδοση Bwin
Απόδοση Betsson
Απόδοση Fonbet
Απόδοση Bet365
Απόδοση Netbet
Απόδοση Betshop
Απόδοση Sportingbet
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση