foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ62
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Πρωτάθλημα Β' Βραζιλίας: Αφιέρωμα Serie B 2024

Previews Πρωταθλημάτων | 16 Απρ 2024 15:28
B-BRAZIL_AFIERWMA_foxbet_NEW.jpg

Τηn Παρασκευή (19/4) κάνει πρεμιέρα η Β’ Βραζιλίας, με την αυλαία να πέφτει στις 26/11. «Δεσπόζει» το όνομα της Σάντος, η οποία θα υποχρεωθεί να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στην 2η κατηγορία. Πολύ «βαριά» φανέλα και ρόστερ επιπέδου Α’ κατηγορίας, όπως και η Αμέρικα Μινέιρο, που επίσης υποβιβάστηκε (ως ουραγός). Υποψήφιο φαβορί για να προβιβαστεί είναι και η ενισχυμένη Σπορτ Ρεσίφε, που ίσως πήρε το μάθημα της πέρσι, αφού… έχυσε την καρδάρα με το γάλα στο τέλος, σκορπίζοντας μεγάλη απογοήτευση στους φίλους της. Άκρως ανταγωνιστικό αναμένεται να είναι και φέτος το πρωτάθλημα σε όλα τα «μέτωπα». Πέρσι θυμίζουμε πως στην τελευταία αγωνιστική 6 ομάδες διεκδικούσαν τα δύο τελευταία εισιτήρια ανόδου και πρωταθλήτρια αναδείχτηκε ομάδα που μόλις είχε ανέβει από τη Serie C (Βιτόρια Μπαΐα). Από τις νεοφώτιστες ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην Αμαζόνας, που ιδρύθηκε μόλις το 2019 και προφανώς θα παίξει για πρώτη φορά στην (σύντομη) ιστορία της σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Σύστημα διεξαγωγής

Πρωτάθλημα 20 ομάδων με 38 αγωνιστικές (εντός – εκτός έδρας ματς). Οι πρώτες 4 ομάδες της τελικής κατάταξης εξασφαλίζουν αυτόματα την άνοδο στην Α’ κατηγορία, ενώ οι 4 τελευταίες ομάδες οδηγούνται στη Γ’ κατηγορία.

Κριτήρια ισοβαθμίας:

  1. Περισσότερες νίκες
  2. Διαφορά τερμάτων
  3. Καλύτερη επίθεση
  4. Μεταξύ τους ματς
  5. Λιγότερες κόκκινες κάρτες
  6. Λιγότερες κίτρινες κάρτες 
cta_box_bg
Τριπλή προσφορά* γνωριμίας, με 1 μήνα δωρεάν* Cosmote TV! (*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις) ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις - ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης (Θέση) Από Σε
Μπρένερ (Ε) Σπ. Κριστάλ Αμέρικα Μιν.
Ουίλιαν (Ε) Ατλ. Παραναένσε Σάντος
Ζιλ (Α) Κορίνθιανς Σάντος
Οτέρο (ΜΕ) Αούκας Σάντος
Λεάντρο Νταμιάο (Ε) Καβασάκι Κοριτίμπα
Λούκας Λίμα (Μ) Σάντος Σπορτ Ρεσίφε
Ζε Ρομπέρτο (Ε) Μιρασόλ Σπ. Ρεσίφε
Ζορζίνιο (Μ) Σπ. Ρεσίφε Κλ. Ρεγκάτας
Μπαρσέλο (Ε) Γκουαρανί Σεαρά
Γκ. Κουτίνιο (Ε) Ατλ. Γκοϊανένσε Σπ. Ρεσίφε
cta_box_bg
Σούπερ Ενισχυμένη Προσφορά* Κάθε Μέρα χωρίς κατάθεση ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Σάντος 2. Σπορτ Ρεσίφε 3. Αμέρικα Μινεϊρο
4. Σεαρά 5. Κοριτίμπα 6. Νοβοριζοντίνο
7. Γκοϊάς 8. Αβαΐ 9. Μιρασόλ
10. Κλ. Ρεγκάτας 11. Πόντε Πρέτα 12. Βίλα Νόβα
13. Σαπεκοένσε 14. Γκουαρανί 15. Παϊσαντού
16. Μποταφόγκο (Σάο Πάολο) 17. Ιτουάνο 18. Μπρούσκε
19. Αμαζόνας 20. Οπεράριο  

Αγορά Απόδοση

Να τερματίσει στις 4 πρώτες θέσεις: Σπορτ Ρεσίφε

2.55
cta_box_bg
SUGAR προσφορά* χωρίς κατάθεση από τη Novibet ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι ομάδες της Serie B

Αμέρικα Μινέιρο

Μεγάλη απογοήτευση πέρσι. Υποβιβάστηκε αμαχητί, τερματίζοντας στην τελευταία θέση της Serie A, έχοντας μακράν τη χειρότερη άμυνα με 81 γκολ παθητικό. Όπως και η Ατλ. Γκοϊανιένσε την προπερασμένη σεζόν έτσι και η ίδια την… πάτησε με τις παράλληλες υποχρεώσεις στο Σουνταμερικάνα. Προχώρησε και μακριά. Αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τη συμπατριώτισσα Φορταλέζα, ενώ μέχρι το ίδιο σημείο (προημιτελικά) έφτασε και στο Κύπελλο Βραζιλίας. Και αυτό της κόστισε, αφού δίνοντας συνεχώς 3 ματς την εβδομάδα επί 4 μήνες «άδειασε» από δυνάμεις στη «μάχη» της σωτηρίας που έδινε στο πρωτάθλημα. Είναι ενδεικτικό ότι στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος (από μέσα Σεπτεμβρίου και μετά) συγκέντρωσε μόλις 8 βαθμούς στις 18 τελευταίες αγωνιστικές (1-5-12 ρεκόρ).

Παρά τον υποβιβασμό δεν υπήρξαν μαζικές αποχωρήσεις. Πούλησε στην Ατλ. Παραναένσε τον μοναδικό διασωθέντα της περσινής σεζόν και 1ο σκόρερ Μαστριάνι (11 γκολ). Αποχαιρέτησαν επίσης ο βασικός αμυντικός Μαϊντάνα (30/0), ο ποιοτικός Αργεντινός μεσοεπιθετικός Εμ. Μαρτίνες (35/1), ο φορ Εβεράλντο (21/1) και οι τερματοφύλακες Πασινάτο και Καβικιόλι. Οι υπόλοιποι 7-8 βασικοί παρέμειναν στο ρόστερ με πρώτο και καλύτερο τον πιστό «στρατιώτη» και αρχηγό Ζουνίνιο (36/3). Από τις νέες προσθήκες ξεχωρίζουν ο φορ Μπρένερ, 1ος σκόρερ της Περουβιανής Σπόρτινγκ Κριστάλ με 13 γκολ, ο μεσοεπιθετικός Μοϊζές (25/5 με την Κινέζικη Σαντόνγκ) και ο πολυσύνθετος μεσοεπιθετικός Βίτορ Ζακαρέ (17/1 με Μπαΐα). Με το… βλέμμα στο μέλλον η αγορά του 20χρονου μέσου Φ. Αμαράλ, βασικό στέλεχος της Πόντε Πρέτα (30/1). Επιπλέον, θα παρουσιαστεί και με νέο προπονητή τον 35χρονο Καουάν ντε Αλμέϊντα. Αυτή μάλιστα θα είναι η πρώτη προπονητική του δουλειά. Ως τώρα έχει δουλέψει μόνο ως βοηθός και υπηρεσιακός τεχνικός σε διάφορες ομάδες. Πιο πρόσφατη εργασιακή εμπειρία του στο επιτελείο του Μάνο Μενέζες στην Κορίνθιανς.

Στο πολιτειακό «Μινέιρο» δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της πανίσχυρης Ατλέτικο Μινέιρο και αποκλείστηκε (δύσκολα) στα ημιτελικά. Στο Κύπελλο έπεσε θύμα έκπληξης, χάνοντας στον 1ο γύρο από τη Μαρινγκά που αγωνίζεται στη Serie D. Από την στιγμή που κράτησε σχεδόν όλες τις πολύτιμες μονάδες της διαθέτει το υλικό, αλλά και τη φανέλα για να επιστρέψει άμεσα στη Serie A. Καλή περίπτωση φαντάζει το 2.60 για να τερματίσει στην 4άδα.

Σάντος

Έπεσε και το τελευταίο…οχυρό. Μετά από 111 χρόνια ιστορίας η Σάντος υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην 2η κατηγορία. Αυτή η αναπάντεχη εξέλιξη εξόργισε τους φίλους της, που ξέσπασαν σε σοβαρά επεισόδια εντός και εκτός γηπέδου, «καίγοντας» στην κυριολεξία την πόλη το μοιραίο βράδυ της 7ης Δεκέμβρη, όταν και ηττήθηκε στο γήπεδό της με 0-2 από τη βαθμολογικά αδιάφορη Φορταλέζα.

Από τότε άλλαξαν πολλά. Για την θέση του προπονητή έφερε τον 50χρονο Φάμπιο Καρίλε, μαθητή της «σχολής» του Τίτε που έφτιαξε το όνομα του στην Κορίνθιανς και εργάστηκε ξανά (αλλά άντεξε μόλις 5 μήνες) στον πάγκο της Σάντος. Αποχώρησαν όλα τα «αστέρια» της και η πλειοψηφία των βασικών ποδοσφαιριστών. Έναντι 18 εκ. ευρώ πούλησε στην Πορτογαλική Μπενφίκα το σημαντικότερο περιουσιακό της στοιχείο, τον 1ο σκόρερ Μάρκος Λεονάρντο (13 γκολ). Αποχαιρέτησε επίσης τον 2ο πιο αξιόπιστο σκόρερ, Κολομβιανό φορ, Μεντόσα (6 γκολ), τον διεθνή Βενεζουελάνο μεσοεπιθετικό Σοτέλδο (6 ασίστ), τον βασικό Ουρουγουανό μέσο Ρ. Φερνάντες (30/1), τον έτερο βασικό μέσο Λούκας Λίμα (35/1), τον πολυσύνθετο μεσοεπιθετικό Λούκας Μπράγκα (27/0) και τον ποιοτικό μέσο Ζεάν Λούκας (22/0).

Κάποια από τα κενά καλύφτηκαν με την απόκτηση του πολύπειρου μεσοεπιθετικού Ουίλιαν (18/4 με Ατλ. Παραναένσε), του μεσοεπιθετικού της Φορταλέζα, Γκιγιέρμε (30/3), του δεξιού μπακ της Μπραγκαντίνο, Αντερλάν (22/0), του διεθνή μεσοεπιθετικού με το Εκουαδόρ, Κασάρες, του διεθνή Βενεζουελάνου μεσοεπιθετικού Οτέρο (25/2 με Άουκας), ενώ από την Κορίνθιανς πήρε τον κορυφαίο αμυντικό της, Ζιλ (32/2) και τον εξαιρετικό μέσο, Ζουλιάνο (30/2). Χρήσιμες και οι προσθήκες του μεσοεπιθετικού Ντ. Πιτούκα, που φόρεσε με επιτυχία την φανέλα της για 3 σεζόν (2018-2020) και του μέσου Ζοάο Σμιντ. Αμφότεροι ήρθαν από το Ιαπωνικό πρωτάθλημα.

Όχι και άδικα αποτελεί το μεγάλο φαβορί όχι μόνο για την άνοδο αλλά και για τον τίτλο. Με τις κινήσεις που έκανε η κατάκτηση του τίτλου δείχνει μονόδρομος, αλλά η απόδοση «γκρεμίστηκε» στο 2.10 από το 2.80 που άνοιξε αρχικά. Πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία στο «Παουλίστα». Απέκλεισε στα ημιτελικά την Μπραγκαντίνο και έπεσε με ψηλά το κεφάλι στον (επαναληπτικό) τελικό με την περσινή πρωταθλήτρια Παλμέιρας.

Κοριτίμπα

Επιστρέφει στη Β’ κατηγορία για 4η φορά την τελευταία 7ετία. Να σημειωθεί πως στις δύο τελευταίες της παρουσίες (2019 και 2021) στη Serie B κατάφερε να πάρει την άνοδο και να επανέλθει στην μεγάλη κατηγορία. Πέρσι πλήρωσε σε μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα, έχοντας μονάχα 4 νίκες σε 19 αγώνες στο γήπεδό της (4-4-11 ρεκόρ). Τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του περσινού Μπραζιλεϊράο και ενώ είχε οριστικοποιηθεί και μαθηματικά ο υποβιβασμός της προσέλαβε τον 58χρονο Γκ. Φερέιρα για να ξεκινήσει από νωρίς την οργάνωση και τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν. Έχει δουλέψει ξανά στην Κοριτίμπα το 2022 και ολοκλήρωσε τη σεζόν πετυχαίνοντας τον στόχο της παραμονής.

Αναμενόμενα υπήρξαν αρκετές ανακατατάξεις στο ρόστερ της. Μεταξύ άλλων αποχαιρέτησαν ο διεθνής Αλγερινός φορ Σλιμανί (3 γκολ σε 11 ματς), ο πολύτιμος μέσος Μπρ. Γκόμες (29/3), ο βασικός γκολκίπερ Γκ. Βασκονσέλος (31/0) και ο αξιόπιστος αμυντικός Β. Λουίς (24/2). Επιπλέον, παραχώρησε στη Λανούς τον βασικό Αργεντινό μέσο Μαρσελίνο Μορένο, ενώ έδωσε δανεικό στη Φορταλέζα τον βασικό (Χιλιανό) αμυντικό Κούσεβιτς (23/2). Αντιθέτως, κράτησε τον κορυφαίο της σκόρερ, Ρόμπσον (12 γκολ, 4 ασίστ), που ξεκίνησε «καυτός» με 11 γκολ σε 14 ματς στο πολιτειακό.

Στην επίθεση ενισχύθηκε με τον 34χρονο Λ. Νταμιάο, που επαναπατρίζεται μετά από 5 σεζόν στο Ιαπωνικό πρωτάθλημα (53 γκολ σε 127 αγώνες με την Καβασάκι). Χρήσιμες και οι προσθήκες του αμυντικού της Φορταλέζα, Μπενεβενούτο (12/0), του μεσοεπιθετικού της Βάσκο, Φιγκουεϊρέντο (16/0), του βασικού μέσου της Γκοΐας, Εβ. Μορέλι (32/3) και του αμυντικού μέσου της Γκοΐας, Μπρ. Μέλο (33/2). Θα βοηθήσουν επίσης οι μέσοι Άριλσον (33/5), Ματ. Φρίτζο (34/5) και ο αμυντικός Ροντρ. Τζελάντο (35/1) που ήταν αναντικατάστατοι στις Κρισιούμα, Τομπένσε και Βίλα Νόβα αντίστοιχα.

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο, αφού έχει το «know who» της κατηγορίας. Να σημειωθεί πως στο Κύπελλο βγήκε πρόωρα νοκ άουτ (1ος γύρος) χάνοντας εκτός έδρας από ομάδα της Serie D (Αγκούια ντε Μαραμπά), ενώ δεν τα κατάφερε ούτε στο πολιτειακό «Παραναένσε» καθώς αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τη Μαρινγκά, που αγωνίζεται επίσης στη Serie D.

Γκοϊάς

Όπως και η Αμέρικα Μιν. έτσι και η Γκοΐας υποβιβάστηκε σε μεγάλο βαθμό επειδή αποπροσανατολίστηκε με τις παράλληλες υποχρεώσεις της στο Σουνταμερικάνα, στο οποίο έφτασε μέχρι την φάση των «16». Μετά τον αποκλεισμό (από την Εστουδιάντες) μέτρησε μόλις 4 νίκες σε 19 αγωνιστικές (4-7-8 ρεκόρ). Επικεντρώθηκε στην προσπάθεια της να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις, αλλά δεν τα κατάφερε.

Χτυπητές οι αδυναμίες της στην επίθεση, αφού δεν είχε παίκτη να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Το αποτέλεσμα ήταν να σημειώσει τα δεύτερα λιγότερα γκολ (36) και 1ος σκόρερ της να είναι ο μέσος Γκιγ. Μάρκες, με τα 4 από τα 6 γκολ του να σημειώνονται με εκτελέσεις πέναλτι. Την τεχνική της ηγεσία αρχικά ανέλαβε ο Ζε Ρικάρντο, αλλά απολύθηκε μετά τους απανωτούς αποκλεισμούς σε «Γκοϊάνο» και Κόπα Βέρντε. Τον αντικατέστησε ο 45χρονος Μάρσιο Ζανάρντι, άπειρος ως κόουτς, αφού έχει δουλέψει μόνο στη Σάο Μπερνάρντο για 2.5 χρόνια.

Αποχώρησε σύσσωμη όλη η μεσαία της γραμμή. Έβερτον Μορέλι (32/3), Ουίλιαν Ολιβέιρα (31/0) και ο Αργεντινός Παλάσιος (27/1), που φοράει πλέον τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης. Σημαντικότερη απώλεια βέβαια ήταν αυτή του πολύτιμου Γκιγιέρμε Μάρκες (6 γκολ, 6 ασίστ). Παρελθόν αποτέλεσαν και οι 3/4 βασικοί αμυντικοί της, Μαγκουίνιο (34/2), Λ. Χάλτερ (30/3) και Μπρ. Μέλο (33/2) όπως και οι επιθετικοί Μ. Μπαμπί (17/4), Ζοάο Μάγκνο (19/3) και Άλεσον (23/2). Ουσιαστικά, οι μοναδικοί βασικοί που παρέμειναν σε σχέση με πέρσι είναι ο γκολκίπερ Ταντέου, ο αμυντικός Σάντερ και ο φορ Αλάνο. Από τους νέους παίκτες ξεχωρίζουν ο μεσοεπιθετικός της Μποταφόγκο Λουίς Ενρίκε (27/0), ο Παραγουανός μέσος της Ολίμπια, Ιβάν Τόρες (29/1), ο Ουρουγουανός δεξιος μπακ της Ντανούμπιο, Μάρτιν Ρεά (31/1), ο αμυντικός της Σάντος, Μεσίας (28/0), ο έμπειρος μέσος Μαρκάο και ο Κολομβιανός φορ Άνχ. Ροντρίγκες (30/7 με Ντεπ. Περέιρα).

Η Γκοΐας είναι η μοναδική από τις 4 ομάδες που έπεσαν από την Α’ και δεν δείχνει να διαθέτει τόσο μεγάλη δυναμική. Μιλάμε για μια εντελώς καινούργια ομάδα, με νέο και άπειρο προπονητή και καθόλου «χημεία» και ομοιογένεια. Τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια άλλωστε φάνηκαν και στο πολιτειακό «Γκοϊανο» όπου αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Γκοϊάνια, ενώ την ίδια τύχη είχε και στο Κόπα Βέντε. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και θεωρούμε ότι δεν θα καταφέρει να προβιβαστεί.

cta_box_bg
bwin – Προσφορά* χωρίς κατάθεση με σούπερ έπαθλα*! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σεαρά

Παταγώδης η αποτυχία της να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία. Τέθηκε νοκ-άουτ από την μάχη της ανόδου 8 αγωνιστικές πριν το φινάλε. Άδικα δημιουργήθηκαν τόσες πολλές προσδοκίες. Παρά το ποιοτικό υλικό που διέθετε δεν μπόρεσε να φτιάξει «στιβαρή» ομάδα και δεν υπήρχε η απαιτούμενη σοβαρότητα και διάρκεια για να μείνει ζωντανή για την άνοδο ως το τέλος.

Από τον περασμένο Σεπτέμβρη κάθεται στον πάγκο της ο Βάγκνερ Μανσίνι, που έχει καλό βιογραφικό, δουλεύοντας σε αρκετές ομάδες της Serie A. Παρά τα όχι πειστικά αποτελέσματα που έφερε σε 13 αγωνιστικές (4-3-6 ρεκόρ) η διοίκηση στηρίζει το έργο του. Και δικαιώνεται μέχρι στιγμής, αφού πριν λίγες μέρες κατέκτησε το τρόπαιο στο πολιτειακό «Σεαρένσε», κερδίζοντας τη μισητή συμπολίτισσα, Φορταλέζα. Στο Κόπα Νορντέστε «συγκρούεται» στα προημιτελικά με την Σπορτ Ρεσίφε.

Πριν της επιβληθεί τιμωρία απαγόρευσης μεταγραφών (λόγω καθυστερημένης οφειλής σε σύλλογο) από τη FIFA, κατάφερε και έκανε 14 μεταγραφές, περισσότερες εκ των οποίων είναι πρωτοκλασάτες για τα δεδομένα της κατηγορίας. Κορυφαία όλων η απόκτηση του Παραγουανού μέσου Ρεκάλντε (39/7), του μακράν πολυτιμότερου παίκτη της Νιούελς (ΑΡΓ) την περασμένη σεζόν. Από την ξένη αγορά πήρε και τους Ουρουγουανούς επιθετικούς Μπαρσελό (1ος σκόρερ της Γκουαρανί στην Παραγουάη) και Φακ. Κάστρο από την Ο’ Χίγκινς (ΧΙΛ). Πολύ έξυπνα  κινήθηκε και στην εγχώρια αγορά, αποκτώντας μεταξύ άλλων τον κορυφαίο παίκτη της Γκουαρανί, Μπρουνίνιο (ΜΕ, 33/7), τους μέσους Ζ. Ίρμερ (26/2) και Λουρένσο (34/3), που ήταν βασικοί σε Ζουβεντούδε και Βίλα Νόβα αντίστοιχα, τον Πορτογάλο αμυντικό της Κορίνθιανς Ραφ. Ράμος, τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό της Μπαΐα, Μούγκνι (15/0) και τον 1ο σκόρερ της Νοβοριζοντίνο, Αΐλόν (35/7). Δεν επηρεάζουν οι απώλειες του βασικού δεξιού μπακ Βάρλεϊ (28/0), του μεσοεπιθετικού Κρ. Μπαρλέτα (11/3), του φορ Νίκολας (31/3) και του επιθετικού Μπισόλι (17/3).

Πολύ φιλόδοξο το πρότζεκτ της Σεαρά φέτος. Παρουσιάζεται πολύ ενισχυμένη. Απέκτησε πολλούς ποιοτικούς παίκτες, τρεις εκ των οποίων ήρθαν από την ξένη αγορά. Υπάρχει μπόλικη ποιότητα πλέον στο ρόστερ και υπό τις οδηγίες του ικανότατου τεχνικού Βάγκνερ Μανσίνι έχει όλα τα φόντα να διεκδικήσει την άνοδο. Η ομάδα που δημιούργησε κάλλιστα θα μπορούσε να σταθεί και στο πολύ πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον της Serie A. Άνετα παίζεται το 3.20 για να τερματίσει εντός 4άδας.

Σπορτ Ρεσίφε

Αποτυχημένη και η δεύτερη διαδοχική απόπειρα της να επιστρέψει στην φυσική της θέση, βγάζοντας μόνη της τα… μάτια της στις τελευταίες κρίσιμες αγωνιστικές. Καθ’ όλη τη διάρκεια του περσινού πρωταθλήματος βρισκόταν σταθερά στο γκρουπ ανόδου. Πέντε στροφές πριν το φινάλε ήταν (2η) σε θέση ισχύος. Με την εκτός έδρας ήττα που ακολούθησε από την βαθμολογικά αδιάφορη Σεαρά ήχησαν τα πρώτα καμπανάκια κινδύνου. Στα τρία επόμενα «εξάποντα» ανόδου πήρε μόλις έναν βαθμό (0-1-2) και έτσι έχασε την άνοδο, σκορπίζοντας μεγάλη απογοήτευση στις τάξεις των φιλάθλων της.

Πρώτη της κίνηση ήταν να κλείσει άμεσα νέο προπονητή. Πολύ φιλόδοξος και με καλές περγαμηνές ο 41χρονος Αργεντινός Μαριάνο Σόσο. Το 2016 στην δεύτερη του δουλειά ως πρώτος προπονητής στέφθηκε πρωταθλητής Περού με την Σπόρτινγκ Κριστάλ. Η επόμενη του μεγάλη διάκριση ήταν το 2018 στο πρωτάθλημα του Ισημερινού με την Έμελεκ που την έστειλε απευθείας στους ομίλους του Λιμπερταδόρες ως φιναλίστ. Τις επόμενες χρονιές δούλεψε και σε Αργεντινή (Ντεφένσα, Σαν Λορέντζο) και Χιλή (Ο’ Χίγκινς) χωρίς να καταφέρει κάτι αξιοσημείωτο.

Σημαντικές απώλειες λογίζονται αυτές του 1ου σκόρερ Βάγκνερ Λοβ (11 γκολ, 4 ασίστ), του αρχηγού Ζορζίνιο (7 γκολ, 5 ασίστ) και του αμυντικού Σαμπίνο (30/1). Αποχώρησαν και δύο ακόμα βασικοί, οι μέσοι Εντίνιο (34/2) και Ρον. Ενρίκε (28/4). Με τις κινήσεις που έκανε όμως φαίνεται (στη θεωρία) να υπερκαλύφτηκαν οι παραπάνω απώλειες. Δικός της έγινε ο κορυφαίος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος, Γκ. Κουτίνιο (14 γκολ με Ατλ. Γκοϊανιένσε), με την επίθεση της να δυναμώνει και άλλο με την παρουσία του κορυφαίου σκόρερ της Μιρασόλ, Ζε Ρομπέρτο (8 γκολ σε 19 ματς). Από την ίδια ομάδα απέκτησε και τον πιο αξιόπιστο αμυντικό της, Λούκας Ραμόν (35/2). Άλλες δύο 11αδάτες μεταγραφές είναι ο βασικός μέσος της Σάντος, Λ. Λίμα (35/1) και ο βασικός αμυντικός της Κρουζέιρο, Λ. Καστάν (36/1). «Πάνοπλη» δείχνει και κάτω από τα γκολπόστ παίρνοντας τους βασικούς τερματοφύλακες των Πόντε Πρέτα (Καΐκε Φράνσα) και Ζουβεντούδε (Τ. Κόουτο). Έμπειρος παίκτης που θα βοηθήσει και ο μεσοεπιθετικός της Φορταλέζα, Ρομαρίνιο (11/0).

Μέχρι στιγμής έχει ρεκόρ 15-6-3 σε όλες τις διοργανώσεις, κατακτώντας το πρωτάθλημα του Περναμπουκάνο σε βάρος της Ναούτικο, ενώ στο Κόπα Νορντέστε βρίσκεται ένα βήμα πριν τον τελικό. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη πλην της ανόδου θα συνιστά μεγάλη αποτυχία για την άκρως ποιοτική Σπορτ Ρεσίφε. Δείχνει ότι μπορεί να τα καταφέρει και σηκώνει ποντάρισμα το 2.55 για να είναι στην προνομιούχο 4άδα. Επικρατεί ενθουσιασμός τόσο με την επιλογή προπονητή που έκανε η διοίκηση όσο και για τις πολλές πρωτοκλασάτες μεταγραφές, που την ανεβάζουν επίπεδο.

Αβαΐ

Σε κανένα σημείο του περσινού πρωταθλήματος δεν μπόρεσε να διεκδικήσει με αξιώσεις την άνοδο. Μάλιστα αγχώθηκε τις τελευταίες αγωνιστικές για την εξασφάλιση της σωτηρίας. Το αποτέλεσμα ήταν να τερματίσει στο δεύτερο μισό της κατάταξης (13η) έχοντας μόλις 5 βαθμούς παραπάνω από την τελευταία ομάδα που υποβιβάστηκε.

Χαμηλά η μπάλα φέτος και αυτή η τακτική ίσως της βγει, αφού δείχνει πολύ ενισχυμένη σε όλες τις γραμμές. Για αρχή, διατήρησε τον ίδιο προπονητή. Ο λόγος για τον Εντ. Μπαρόκα, που ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία τον Ιούλιο, έχοντας ρεκόρ 8-9-6. Πλουραλισμός υπάρχει στην επίθεση με πολλές αξιόλογες επιλογές. Απέκτησε τον 30χρονο Αντεμίλσον που επαναπατρίζεται μετά από 9 χρονιές σε Κίνα και Ιαπωνία (70 γκολ σε 221 συμμετοχές), τον Ίγκορ (15/4 με Κρισιούμα), τον Γκαρσέζ (14/1 με Κοριτίμπα), ενώ το σημαντικότερο ήταν πως κράτησε τον δεινό σκόρερ Γκ. Ποβέντα, που φέτος δείχνει μεγαλύτερη εκτελεστική δεινότητα (8 γκολ σε 15 ματς) και τη σεζόν 2022-2023 είχε αναδειχτεί κορυφαίος σκόρερ της κατηγορίας (19 γκολ σε 37 ματς) με την Σαμπάιο.

Κινήθηκε πολύ έξυπνα στο μεταγραφικό παζάρι, αποκτώντας αρκετούς παίκτες που πρωταγωνίστησαν πέρσι στις ομάδες τους. Προστέθηκαν στο ρόστερ της ο πολύτιμος μεσοεπιθετικός της CRB, Ζοάο Πάουλο (33/5), ο βασικός μέσος της Σπορτ Ρεσίφε, Ρονάλντο Ενρίκε (28/4), ο αναπληρωματικός αμυντικός της Βάσκο, Γκ. Ντίας (14/0), ο βασικός αριστερός μπακ της Ιτουάνο, Μ. Σέρτζιο (31/2) και οι Ουίλιαν Μαρανιάο (Μ, 18/1) και Τ. Πανουσάτ (Α, 20/1), πακέτο από την Σεαρά. Την ίδια στιγμή έχασε μόλις δύο βασικά στελέχη, τον μέσο Ουέλινγκτον (30/0) και τον δεξιό μπακ Ιγκ. Ινοσένσιο (25/0).

Στο «Καταρινένσε» αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Μπρούσκε. Η άνοδος δείχνει υπέρβαση, αλλά κάλλιστα μπορεί να τερματίσει στην πρώτη 10άδα. Αξίζει το ρίσκο στο 26.00 για να αναδειχτεί 1ος σκόρερ ο επιθετικός της, Γκαμπριέλ Ποβέντα.

Βίλα Νόβα

Αξία της μοίρας της. Την τελευταία αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος είχε την πολυτέλεια να κρατάει την τύχη στα χέρια της αναφορικά με την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια (το μακρινό 1985 η τελευταία της παρουσία στην Serie A), αλλά τα έκανε… μαντάρα. «Αυτοκτόνησε» στο σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς, χάνοντας (3-2) εκτός έδρας από την ήδη υποβιβασμένη και ουραγό ABC, που πιθανότατα προσεγγίστηκε (με οικονομικό δέλεαρ) από ανταγωνίστρια ομάδα για να της χαλάσει τα σχέδια. Οι 61 βαθμοί πάντως που κατέκτησε (17-10-11 ρεκόρ) αποτελούν την καλύτερη επίδοσή της στην Serie B από τότε που καθιερώθηκε το φορμάτ των 38 αγωνιστικών.

Ο Ίγκο Μιγκαλιάες, που ανέλαβε ως προσωρινή λύση τον περασμένο Οκτώβρη (5 αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος) στηρίχτηκε από τη διοίκηση και μονιμοποιήθηκε, μιας και ήταν ο βασικός υπεύθυνος για το γεγονός ότι «φλέρταρε» τόσο έντονα με την άνοδο. Απολύθηκε τελικά τον Μάρτιο μετά την ήττα με 0-2 στον πρώτο ημιτελικό από την Απαρασιντένσε. Στην θέση του προσελήφθη ο έμπειρος Μάρσιο Φερνάντες, που δεν μπόρεσε να την αποτρέψει από τον αποκλεισμό στο «Γκοϊάνο. O 61χρονος τεχνικός πάντως και τις δύο προηγούμενες φορές (2015, 2020) που συνεργάστηκε με τη Βίλα Νόβα κέρδισε την άνοδο στην Β’ κατηγορία ως πρωταθλήτρια της Serie C. Στο Κόπα Βέρντε διεκδικεί την πρόκριση της στον τελικό έχοντας για αντίπαλο την Κουιάμπα.

Πραγματοποιήθηκαν πολλές αλλαγές στο ρόστερ της. Ουσιαστικά έχασε τους 8/11 βασικούς ποδοσφαιριστές της. «Αποψιλώθηκε» η αμυντική της γραμμή με τις αποχωρήσεις των Ραφ. Ντονάτο (37/6), Ροντρ. Τζελάντο (35/1), Εντ. Ντόμα (35/2) και Λέο Ντουάρτε (29/0). Επιπλέον, απώλεσε τους βασικούς μέσους Ιγκ. Ενρίκε (28/7) και Λουρένσο (34/3), ενώ αποχαιρέτησε και το βασικό της επιθετικό δίδυμο, Κάιο Ντάντας (10 γκολ) και Γκ. Παρέντε (6 γκολ, 6 ασίστ). Το δυσαναπλήρωτο κενό στην επίθεση αναμένεται να καλύψει ο υψηλόσωμος φορ και 1ος σκόρερ πέρσι της Τομπένσε, Φερναντάο (9 γκολ σε 31 ματς) και ο Άλεσον (23/2 με Γκοϊας). Πήρε δανεικό από την Κρουζέιρο τον μέσο Φερνάντο Ενρίκε (7/0) ενώ ελάχιστες ήταν οι υπόλοιπες αξιοσημείωτες προσθήκες της.

Τίποτα δεν δείχνει πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει φέτος. Το μεγάλο της όπλο θα είναι πάλι ο παράγοντας έδρα (11-6-2 ρεκόρ πέρσι) και την βλέπουμε να καταλήγει κάπου στο μέσο του βαθμολογικού πίνακα.

cta_box_bg
ΕΔΩ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΠΛΗ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΤΗΣ BETSSON ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Γκουαρανί

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η… Μποταφόγκο της Serie B. Τα πήγαινε εξαιρετικά στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος. Στην πιο κρίσιμη καμπή όμως «ζαλίστηκε». Και από εκεί που βρισκόταν στην 2η θέση της κατάταξης βγήκε νοκ άουτ από την διεκδίκηση της ανόδου για να καταλήξει τελικά 10η επειδή πανηγύρισε μονάχα μια φορά στις 10 τελευταίες αγωνιστικές (1-4-5 ρεκόρ).

Είχε την πρόθεση να συνεχίσει με τον Ουμπέρτο Λούζερ στον παγκο, αλλά μετά το τραγικό ξεκίνημα (1-1-5 ρεκόρ) στο «Παουλίστα» αποτέλεσε παρελθόν. Εδώ και δύο μήνες στον πάγκο της βρίσκεται ο 54χρονος Κλ. Ολιβέιρα, που υπέγραψε δύο μέρες μετά τη λύση της συνεργασίας του με τη Σαπεκοένσε, με την οποία εξασφάλισε πέρσι τη σωτηρία. Στο 5ο παιχνίδι του στον πάγκο της Γκουαρανί πανηγύρισε την πρώτη του νίκη και ήταν και η σημαντικότερη, αφού με το 1-0 σε βάρος της (αδιάφορης) Μπραγκαντίνο απέφυγε τον υποβιβασμό στην 2η κατηγορία του πολιτειακού.

Πλήγμα με τον σοβαρό τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα του βασικού φορ Μπρ. Μέντες (33/7) και ενώ έχασε τον κορυφαίο της σκόρερ, Ντέρεκ (10 γκολ σε 34 ματς), αλλά και τον πολύτιμο μεσοεπιθετικό Μπρουνίνιο (33/7). Σημαντική απώλεια θεωρείται και αυτή του έτερου βασικού μεσοεπιθετικού Μπρ. Ζοσέ (4 γκολ, 7 ασίστ). Άλλοι 3 βασικοί που αποχαιρέτησαν ήταν ο μέσος Ματ. Μπαρμπόσα (30/3), ο αριστερός μπακ Μαΐκ (36/0) και ο στόπερ Λουκάο (36/0), που μετακόμισε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΟΦΗ. Από τους παίκτες που ήρθαν ξεχωρίζουν ο 1ος σκόρερ της Βίλα Νόβα, Κάιο Ντάντας (10 γκολ σε 32 ματς), ο μέσος Καμάτσο (11/0) και ο γκολκίπερ Βλάντιμιρ, οι δύο τελευταίοι από τη Σάντος. Πακέτο από τη Σεαρά πήρε τον ποιοτικό μεσοεπιθετικό Τσάι (22/2) και τον δεξιό μπακ Λέο Σάντος (19/2). Δείχνει αποδυναμωμένη. Έχασε όλους τους πρωταγωνιστές της περασμένης σεζόν, τα κενά των οποίων δεν καλύφτηκαν επάξια. Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν δείχνει ικανή να παλέψει για την άνοδο φέτος.

Iτουάνο

Μετά την… υπερβατική προπέρσινη σεζόν (ως νεοφώτιστη) πέρσι «προσγειώθηκε» στην πραγματικότητα, τερματίζοντας (14η) λίγο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Τραγικό και το φετινό της ξεκίνημα με τις υποχρεώσεις της στο πολιτειακό «Παουλίστα». Είχε τη χειρότερη συγκομιδή (1-3-8 ρεκόρ, 5- 19 τέρματα) και μοιραία υποβιβάστηκε στην 2η κατηγορία στην οποία επιστρέφει ξανά μετά από 25 χρόνια! Ούτε στο Κύπελλο τα πήγε καλύτερα καθώς ηττήθηκε στον πρώτο της αγώνα και αποκλείστηκε στον 1ο γύρο από τη Σάο Λουίζ, που δεν αγωνίζεται καν στις (4) Εθνικές κατηγορίες.

Το… μάρμαρο όπως είθισται πλήρωσε ο προπονητής με τον άπειρο (43χρονο) Μαρσίνιο Φρέιτας να βγαίνει στο ταμείο ανεργίας, παραδίδοντας την… σκυτάλη, στον Αλμπέρτο Βαλεντίμ. Ο 48χρονος τεχνικός ξεκίνησε την περασμένη σεζόν στην Ατλέτικο Γκοϊανιένσε, αλλά απολύθηκε τον Ιούλιο. Από το 2018 μέχρι και σήμερα έχει κάτσει στους πάγκους τριών μεγάλων ομάδων της Serie A (Μποταφόγκο, Βάσκο, Ατλ. Παραναένσε) χωρίς να έχει επιδείξει κάτι σπουδαίο. Λίγα πράγματα στα μεταγραφικά. Ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις των μεσοεπιθετικών Τόνι Άντερσον (23/5 με ABC), Ζεάν Πιέρ (23/1 με Αβαΐ) και του φορ Σαλατιέλ (23/4 με Μποταφόγκο SP). Οι κυριότερες απώλειες της εντοπίζονται στον επιθετικό τομέα, με τους Ντ. Κιρίνο (1ος σκόρερ με 5 γκολ), Πάουλο Βίκτορ (15/4), Ε. Μπόρζες (33/0), Ρ. Καρβιαλιέιρα (29/2), Φ. Σαράβια (28/2) και τον βασικό αριστερό μπακ Μ. Σέρτζιο (31/2) να αναζητούν αλλού την τύχη τους.

Απογοητευτικά ήταν τα πρώτα δείγματα γραφής στο πολιτειακό (υποβιβάστηκε στο Παουλίστα ΙΙ). Στη μετριότητα θα κινηθεί και δεν αποκλείεται να κινδυνεύσει ακόμα και με υποβιβασμό.

Κλαμπ Ντε Ραγκάτας (CRB)

Ούτε ζέστη, ούτε κρύο. Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν τερμάτισε στο μέσο του βαθμολογικού πίνακα (9η θέση) και ενώ 10 αγωνιστικές πριν το τέλος κρατούσε ζωντανό το όνειρο της ανόδου. Διατηρήθηκε στο πόστο του ο προπονητής (Ντάνιελ Παουλίστα) που την έβαλε στον ίσιο δρόμο, δείχνοντας μεγάλη αγωνιστική βελτίωση, ειδικά στο γήπεδό της όπου μέτρησε 11 νίκες σε 15 αγώνες (11-3-1), έχοντας συνολικό απολογισμό 15-7-8.

Υπήρξαν μαζικές αποχωρήσεις από τον χώρο της μεσαίας γραμμής. Αποχαιρέτησε τον πολύτιμο μεσοεπιθετικό Ζοάο Πάουλο (35/5) και τους μέσους Λ. Λίμα (35/2), Ρ. Λονγκίνι (26/1) και Ζ. Βαλούρα (31/1). Από βασικούς έχασε επίσης τον φορ Ρενάτο (30/7), τον γκολκίπερ Ντ. Σίλβα (34/0) και τον αρ. μπακ Γκ. Ρομάο (24/1). Για τη θέση κάτω από τα γκολπόστ απέκτησε τον τερματοφύλακα της Μποταφόγκο SP, Ματέους Αλμπίνο (31/0). Στα μετόπισθεν ενισχύθηκε με τους Ερόν (30/0 με Ατλ. Γκοϊανιένσε) και Γκ. Ενρίκε (29/0 με Σαμπάιο), ενώ καλύτερη της μεταγραφή δεν ήταν άλλη από τον αρχηγό και βασικό μέσο της Σπορτ Ρεσίφε, Ζορζίνιο (7 γκολ, 5 ασίστ). Στην ίδια ομάδα έπαιξε και ο Ουρουγουανός φορ Λαβαντέιρα (20/1), τον οποίο έκλεισε ως δανεικό από την Ντεφενσόρ. Τέλος, διατήρησε στο δυναμικό της τον πιο αξιόπιστο της σκόρερ, Ανσέλμο Ραμόν (9 γκολ).

Έχασε 4-5 σημαντικούς παίκτες, αλλά σε μεγάλο βαθμό «μπάλωσε» τις… τρύπες. Θετική είδηση πως συνεχίζει με τον Ντάνιελ Παουλίστα στον πάγκο. Δεν συμπεριλαμβάνεται ως φαβορί για την άνοδο, αλλά αν βελτιώσει τις εκτός έδρας επιδόσεις της μπορεί να προσεγγίσει την προνομιούχο 4άδα. Πριν 10 μέρες στέφθηκε πρωταθλήτρια (Αλαγκοάνο) της πολιτείας της για 3η διαδοχική χρονιά, χάνοντας μονάχα δύο φορές σε 21 αγώνες (13-6-2). Στο Κόπα Νορντένσε «συγκρούεται» στα ημιτελικά με την Μπαΐα.

Μποταφόγκο (Σάο Πάολο)

Ίσως η πιο… ανάλατη ομάδα της κατηγορίας. Σχεδόν αόρατη. Αδιάφορη η σεζόν που πραγματοποίησε. Ήταν σαν να έπαιζε μόνο για να «κλειδώσει» την παραμονή, την οποία και εξασφάλισε γρήγορα. Αυτός άλλωστε ήταν και ο βασικός της στόχος ως νεοφώτιστη. Καθόλου θελκτικό το ποδόσφαιρο που έπαιξε, έχοντας την 2η χειρότερη επίθεση (25 γκολ) της κατηγορίας.

Από τον Δεκέμβρη βρίσκεται στο… τιμόνι της ο άσημος 48χρόνος Πορτογάλος Πάουλο Γκόμες και αυτή θα είναι η πρώτη σημαντική δουλειά στην καριέρα του, αφού ως τώρα δούλεψε σε Λουξεμβούργο και Σαουδική Αραβία. Αναφορικά με τις αλλαγές στο ρόστερ της, έχασε μεταξύ άλλων τους βασικούς αμυντικούς Γκ. Μαντρούγκα (32/2) και Μάρσιο Σίλβα (32/0), το βασικό της επιθετικό δίδυμο Σαλατιέλ (23/4) και Οσμάν Ζούνιορ (32/5), τον βασικό μεσοεπιθετικό Τάρικ (31/2) καθώς και τον βασικό γκολκίπερ, Ματ. Αλμπίνο. Εξαιρετική κίνηση αποτέλεσε η απόκτηση του βασικού μέσου της Γκουαρανί, Ματ. Μπαρμπόσα (30/3) και του βασικού επιθετικού της Νοβοριζοντίνο, Ντ. Μπάτζιο (36/5). Από τους υπόλοιπους νεοφερμένους ξεχωρίζουν ο Αργεντινός μέσος Λ. Μασιέλ (36/4 με Σεντράλ Κόρδοβα), ο αμυντικός Ματ. Κόστα που έρχεται από την Πορτογαλική Μαρίτιμο (16/2), ο δεξιός μπακ της Πόντε Πρέτα, Φ. Σάντσες (27/0) και ο βασικός φορ της Τομπένσε, Α. Σάντρο (27/6).

Μέτρια η πορεία της στο «Παουλίστα» με την υποσημείωση ότι αποτελεί το πιο ανταγωνιστικό πολιτειακό πρωτάθλημα στην Βραζιλία. Μπορεί να τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου της με 12 βαθμούς (3-3-6 ρεκόρ), αλλά δεν κινδύνευσε η θέση της στην κατηγορία. Ηττήθηκε από όλες τις μεγάλες ομάδες του Σάο Πάολο, εκτός από την Μπραγκαντίνο την οποία υποχρέωσε σε ισοπαλία. Στα ίδια επίπεδα με πέρσι περιμένουμε να κινηθεί. Σίγουρα δεν μπορεί να αποτελέσει απειλή για τις πιο φιλόδοξες ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο, αλλά δείχνει ένα κλικ καλύτερη από αυτές που θα παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού.

cta_box_bg
Νέα μεγάλη προσφορά* που δεν παίζεται για στοίχημα & live στοίχημα! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μιρασόλ

Τα πήγε περίφημα στην παρθενική της παρουσία στη Serie B. Πέρα από κάθε προσδοκία η πορεία της. Με λίγη περισσότερη τύχη θα μπορούσε να μπει «σφήνα» στην 4άδα. Μοναδικό της «μελανό» σημείο στις 10 τελευταίες αγωνιστικές (7-2-1 ρεκόρ) η εκτός έδρας ήττα από τη βαθμολογικά αδιάφορη Σεαρά (3 αγωνιστικές πριν το φινάλε). Αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα τελικά της κόστισε ακριβά, αφού κατέληξε στην 6η θέση με έναν βαθμό λιγότερο από την 4η ομάδα (Ατλ. Γκοϊανιένσε) που προβιβάστηκε στη Serie A.

Αυτός είναι και ο λόγος που η διοίκηση συνεχίζει να στηρίζει το έργο του Μόζαρτ, που ετοιμάζεται για τη δεύτερη του σεζόν στην ομάδα. Στο «Παουλίστα» παρουσιάστηκε αρκετά ανταγωνιστική, ισοβαθμώντας στους 14 βαθμούς με την Κορίνθιανς. Ξεκίνησε πολύ ελπιδοφόρα (με ρεκόρ 3-5-1) παίρνοντας ισοπαλία από Σάντος και Σάο Πάολο, αλλά «γκρέμισε» ότι έχτισε στις 3 τελευταίες αγωνιστικές, γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες. Βασική της επιδίωξη ήταν να διατηρήσει τον «κορμό». Δεν μπόρεσε να κρατήσει μόνο τον 1ο σκόρερ Ζε Ρομπέρτο (8 γκολ σε 19 ματς) και τους βασικούς αμυντικούς Γκιγιέρμε Μπίρο (29/2), Τ. Κέλβεν (27/3) και Λ. Ραμόν (35/2). Τα κενά στην άμυνα καλύφτηκαν με τους Λ. Γκαζάλ (18/1 με Ατλ. Γκοϊανιένσε) και Βάρλεϊ (28/0 με Σεαρά). Ποιοτική προσθήκη στη μεσαία γραμμή ο δανεικός από τη Φορταλέζα, Ρόναλντ (21/2 με Κουιάμπα). Θα βοηθήσουν και οι μεσοεπιθετικοί Παουλίνιο Μπόια και Ιζάκι (30/2 με Γκουαρανί), ενώ λίρα εκατό αποδεικνύεται στο σκοράρισμα ο 31χρονος Ντελατόρε, που αναδείχθηκε πρώτος της σκόρερ με 7 γκολ σε 11 ματς στο πολιτειακό.

Αρκετά ανταγωνιστική περιμένουμε και φέτος τη Μιρασόλ. Μέσα στις δυνατότητές της να τερματίσει στην πρώτη 8άδα, δύσκολα όμως θα κάνει περισσότερο… θόρυβο.

Νοβοριζοντίνο

Αλματώδης η εξέλιξή της. Πρόπερσι σώθηκε στο φινάλε, ενώ την περασμένη σεζόν λίγο έλειψε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να ανέβει στην Α’ κατηγορία. Διεκδίκησε επί ίσοις όροις το… όνειρο της ανόδου, αλλά στις τελευταίες κρίσιμες αγωνιστικές «λύγισε» από την απειρία της. Για μόλις έναν πόντο δεν πρόλαβε το… τρένο της ανόδου, τερματίζοντας στην τιμητικότατη 5η θέση.

Συνεχίζει με τον ίδιο προπονητή, αφού το έργο του Εντ. Μπαπτίστα κρίνεται πέρα για πέρα ικανοποιητικό. Εντυπωσιακή η πορεία της στο δύσκολο πολιτειακό «Παουλίστα». Προκρίθηκε στην τελική φάση, έχοντας την 4η καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή (από 16 ομάδες). Στα προημιτελικά έκανε την έκπληξη, αποκλείοντας (στα πέναλτι) τη Σάο Πάολο, αλλά στα ημιτελικά δεν είχε ανάλογη τύχη και αναμενόμενα γνώρισε τον αποκλεισμό από το μεγάλο φαβορί, Παλμέιρας, χάνοντας δύσκολα (0-1) εκτός έδρας.

Μπορεί να έχασε όλους τους αξιόπιστους επιθετικούς της, Ρονάλντο (36/6), Ντ. Μπάτζιο (36/5), Ρόμουλο (7 γκολ, 4 ασίστ) και Αΐλόν (1ος σκόρερ με 7 γκολ), αλλά αναμένεται να παρουσιαστεί και φέτος πολύ ανταγωνιστική. Ένας ακόμη βασικός που αποχώρησε ήταν ο αμυντικός Αντρ. Μάρτινς (35/1). Στοχευμένες όλες οι κινήσεις της. Απέκτησε πακέτο από τη Βίλα Νόβα τον κορυφαίο αμυντικό της, Ραφ. Ντονάτο (37/6) και τον περιφερειακό επιθετικό Νέτο Πεσόα (31/3). Από την Σπορτ Ρεσίφε πήρε τον ικανότατο φορ Φαμπρ. Ντάνιελ (23/4) και από την Ατλ. Γκοϊανιένσε τον δεξιό μπακ Ροντρ. Σοάρες (21/2). Σημαντική βοήθεια στο σκοράρισμα είναι δεδομένο ότι θα προσφέρει και ο Λούκα (15 γκολ σε 28 ματς με την Πόντε Πρέτα το 2022), που επιστρέφει στην χώρα μετά από το αποτυχημένο πέρασμα του από την Ταϊλάνδη. Να σημειωθεί ότι πρόπερσι (2022) αναδείχθηκε 2ος κορυφαίος σκόρερ του πρωταθλήματος με 15 γκολ σε 28 ματς ως παίκτης της Πόντε Πρέτα.

Η Νοβοριζοντίνο παρουσιάζεται αρκετά φιλόδοξη και δυνατή. Τα… δόντια της άλλωστε τα έδειξε και στο «Παουλίστα». Πέρσι «φλέρταρε» με την άνοδο και έχει την ποιότητα να την διεκδικήσει και φέτος. Χαμηλό κρίνουμε το 3.35 για να την εμπιστευτούμε ότι θα καταφέρει να τερματίσει στην πρώτη 4άδα.

Πόντε Πρέτα

Ιστορικό σωματείο που προσπαθεί (ανεπιτυχώς) να επανέλθει στην ελίτ από το 2017 που υποβιβάστηκε στην 2η κατηγορία. Έκτοτε μόλις δύο φορές (2018, 2020) διεκδίκησε με αξιώσεις την άνοδο. Πέρσι μάλιστα κινδύνευσε και με υποβιβασμό. Χρειάστηκε να αφυπνιστεί στις 3 τελευταίες αγωνιστικές, όπου συνέλεξε 7 βαθμούς (2-1-0) για να γλιτώσει τον… φούντο, τερματίζοντας (15η) μόλις 3 βαθμούς πάνω από την τελευταία ομάδα που έπεσε.

Το μεγαλύτερο της πρόβλημα εντοπίζονταν στο σκοράρισμα, ούσα και η χειρότερη επίθεση με 24 γκολ σε 38 αγώνες. Ένας… πονόματος ήταν οι περισσότεροι αγώνες της, όπου σημειώνονταν μόλις 1.55 γκολ μ.ο. Ο Ζοάο Μπριγκάτι πάντως με τον οποίον ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα (με ρεκόρ 2-3-3) παρέμεινε στον πάγκο της. Φέτος, στο «Παουλίστα» άφησε θετικές εντυπώσεις. Προχώρησε στη νοκ-άουτ φάση, αλλά στα προημιτελικά της έκοψε τον δρόμο η πρωτοπόρος του ομίλου της, Παλμέιρας, χάνοντας εύκολα με 5-1 εκτός έδρας. Θα παρουσιαστεί πολύ διαφορετική τη φετινή σεζόν, αφού έχασε αρκετά βασικά στελέχη. Αποχώρησαν ο γκολκίπερ Καΐκε Φράνσα (36/0), οι επιθετικοί Π. Ντιέγκο (16/5) και Ελιέλ (31/4), οι μέσοι Φ. Αμαράλ (30/1), Φελιπίνιο (30/1) και Λ. Νάλντι (28/1) και οι αμυντικοί Φ. Σαντσες (27/0) και Αρτούρ (34/0). Από τους νέους παίκτες ξεχωρίζει ο Αργεντινός αμυντικός Ρίσο Πατρόν (31/0 με Ατλ. Ραφαέλα), ο δεξιός μπακ Ιγκόρ Ινοσένσιο (25/0 με Αβαΐ) και οι βασικοί επιθετικοί των Κλαμπ ντε Ρεγκάτας και Λοντρίνα, Ρενάτο (30/7) και Ι. Ντίας (30/4).

Δύσκολα θα μπορέσει και φέτος να κάνει αισθητή την παρουσία της στα ψηλά… πατώματα και πιθανότατα θα τερματίσει στο δεύτερο μισό της κατάταξης.

cta_box_bg
Παίξε Νόμιμα στην bet365 ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σαπεκοένσε

Κάθετη η πτώση της και δεν λέει να σηκώσει κεφάλι. Άλλη μία απογοητευτική χρονιά, καθώς για 2η διαδοχική σεζόν γλιτώνει στο… τσακ τον υποβιβασμό στην 3η κατηγορία. Έφτυσε αίμα για να σωθεί. Κέρδισε (με ανατροπή) στο φινάλε την πρωταθλήτρια Βιτόρια, που ήταν βαθμολογικά αδιάφορη και σφράγισε τη σωτηρία σε μια «ταραχώδη» χρονιά που θέλει να ξεχάσει γρήγορα. Στο «Καταρινένσε» κατάφερε να μείνει εκτός 8άδας και αυτό συνιστά μεγάλη αποτυχία. Κέρδισε μόλις μια φορά στα 7 πρώτα παιχνίδια της (1-2-4) και αυτό κόστισε την δουλειά στον Κλαουντινέι Ολιβέιρα. Η διοίκηση στη θέση του έφερε τον Ουμπέρτο Λούζερ, που άφησε καλό έργο πέρσι με την Γκουαρανί και το 2020 με συνολικό ρεκόρ 31-17-7 την ανέβασε κατηγορία ως πρωταθλήτρια της Serie B, κατακτώντας παράλληλα και το «Καταρινένσε».

Αποχαιρέτησε τον μακράν πολυτιμότερο παίκτη της, τον μεσοεπιθετικό Μπρ. Ναζάριο (8 γκολ, 6 ασίστ), τον χρήσιμο φορ Άλισον Φαρίας (24/4), τους βασικούς μέσους Γκ. Καζονάτι (29/3) Τζ. Παβάνι (32/2), τον βασικό αμυντικό Κριστιάνο (27/1) και τον βασικό γκολκίπερ Αΐρτον (31/0). Μέχρι τελευταία στιγμή προσπαθούσε να κλείσει νέους παίκτες και αντίστοιχα έδιωχνε άλλους (καινούργιους) που δεν έπεισαν. Πήρε ένα… σκασμό παίκτες, ορισμένοι από αυτούς διαθέτουν και ποιότητα και εμπειρία. Νέα πρόσωπα ο δημιουργικός μεσοεπιθετικός της Μποταφόγκο SP, Τάρικ (31/2), ο ικανότατος γκολκίπερ Ματέους Καβικιόλι (15/0 με Αμέρικα Μινέιρο), ο βασικός αμυντικός της Βίλα Νόβα, Εντουάρντο Ντόμα (35/2), ο δεξιός μπακ της Πόντε Πρέτα, Μαΐλτον (28/3) και ο μεσοεπιθετικός της Βιτόρια Μπαΐα, Ζ. Αουγκούστο (20/1). Απέκτησε και δύο επιθετικούς που δείχνουν να έχουν καλή σχέση με το γκολ. Τον 1ο σκόρερ της Παϊσαντού, Μάριο Σέρτζιο (9 γκολ σε 22 ματς) και τον κορυφαίο σκόρερ της Σάο Ζοσέ, Ταΐλόν (9 γκολ σε 25 ματς).

Δύσκολα θα παρουσιαστεί χειρότερη από πέρσι. Δεν πιστεύουμε ότι θα αντιμετωπίσει κίνδυνο υποβιβασμού, αλλά δεν θα μπορέσει να έχει βλέψεις για κάτι περισσότερο.

Αμαζόνας

Για πρώτη φορά συστήνεται στο Ελληνικό στοιχηματικό κοινό. Μιλάμε για μια ομάδα που ιδρύθηκε μόλις το 2019! Τα πρώτα 3 χρόνια αγωνίστηκε στα τοπικά περιφερειακά πρωταθλήματα και έρχεται από 3 διαδοχικές ανόδους! Το 2021 προκρίθηκε στη Serie D, το 2022 ανέβηκε ένα ακόμα… σκαλί και πέρσι (2023) κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλήτρια της Serie C.

Εδρεύει στο Μαναούς που βρίσκεται στην «καρδιά» του τροπικού δάσους του Αμαζονίου. Για τους αγώνες της θα χρησιμοποιεί εκτός από το γηπεδάκι της (Carlos Zamith) χωρητικότητας μόλις 6.500 θέσεων και το «Αρένα ντε Αμαζόνια» (42.924 θέσεων) που χτίστηκε για τις ανάγκες του Παγκοσμίου Κυπέλλου που φιλοξένησε η Βραζιλία το 2014. Στην άκρη του πάγκου της κάθεται ο 52χρονος Λουιζίνιο Βιέιρα, που δεν διαθέτει πρότερη εμπειρία από την 2η κατηγορία. Υποχρεωτική η ενίσχυσή της για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος.

Από τους πολλούς καινούργιους παίκτες που απέκτησε ξεχωρίζουν ο 36χρονος πλέον υψηλόσωμος φορ Ζο με σημαντική καριέρα τα προηγούμενα χρόνια σε Κορίνθιανς και Ατλ. Μινέιρο, ο έμπειρος μέσος Φελίπε Μπάστος (14/0 με Αβαΐ), ο μέσος Γκιγιέρμε Μαντουάν (13/0 με Μποταφόγκο SP), ο επιθετικός Ουίλιαμ Μπάρμπιο (12/1 με Λοντρίνα), ο Αργεντινός μέσος Αλβαρίνιο (δανεικός από Μπόκα) και ο ταλαντούχος 19χρονος (δανεικός) μέσος της Βάσκο, Καουάν Μπάρος. Επιπλέον κράτησε και τον πολυτιμότερο της παίκτη, τον 1ο σκόρερ Σασά, που μέτρησε 18 γκολ σε 23 ματς.

Ευνόητα αποτελεί ένα άπειρο σύνολο που θα παλέψει να παραμείνει στην κατηγορία. 

Μπρούσκε

Επιστρέφει άμεσα στην Β’ κατηγορία μετά από ένα διάλλειμα ενός χρόνου. Είχε την καλύτερη επίδοση από τις υπόλοιπες 3 ομάδες που ανέβηκαν. Προκρίθηκε στον τελικό με την Αμαζόνας, αλλά έχασε το δεύτερο παιχνίδι στο γήπεδό της και κατ’ επέκταση τον τίτλο της Serie C.

Προτεραιότητά της ήταν να κρατήσει το σύνολο των παικτών, που την οδήγησαν στην άνοδο. Και το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό. Διατήρησε το βασικό επιθετικό της δίδυμο, Γκιγιέρμε Κεΐρόζ (10 γκολ) και Ολάριο (7 γκολ) και τη βασική αμυντική και μεσαία της γραμμή. Αποχώρησε μόνο ο βασικός μεσοεπιθετικός Εβ. Μπάλα (27/2) που έπαιζε ως δανεικός από τη Μιρασόλ. Στη θέση του παρέμεινε και ο 43χρονος κόουτς Λουιζίνιο Λόπες, που πιστώνεται την επίτευξη της ανόδου. Στον περσινό «κορμό» θα στηριχτεί, αφού προχώρησε σε ελάχιστες αξιοσημείωτες προσθήκες. Ο λόγος για τον φορ της Λοντρίνα, Π. Μοσελίν (31/5), τον δεξιό μπακ της Κρισιούμα, Κριστοβάμ (26/0), τον αμυντικό της Σαπεκοένσε, Ρονέι (19/0) και τον μέσο Μ. Σεράτο.

Νωθρό το ξεκίνημά της φέτος στο «Καταρινένσε» κερδίζοντας μονάχα μια φορά στους πρώτους 7 αγώνες (1-4-2). Έστρωσε στη συνέχεια, πήρε την πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση και αφού απέκλεισε τις Μαρσίλιο Ντίας και Αβαΐ βρέθηκε στον τελικό. Εκεί με αντίπαλο την Κρισιούμα δεν τα κατάφερε. Στο Κύπελλο επίσης πήρε δύο προκρίσεις και συνεχίζει στον 3ο γύρο. Στα χαρτιά δείχνει αδύναμη και δικαιολογημένα συγκαταλέγεται στις ομάδες που θα δώσουν μεγάλη μάχη για την παραμονή. Πιθανότερη εξέλιξη ο υποβιβασμός της, που πληρώνει 2.40.

Οπεράριο

Όπως και η Μπρούσκε έτσι και η Οπεράριο επιστρέφει στη Serie B μετά από ένα χρόνο. Τα κατάφερε χάρη στη νίκη στο τελευταίο παιχνίδι της (εντός) κόντρα στην άμεση ανταγωνίστρια Σάο Μπερνάρντο, πετυχαίνοντας το νικητήριο τέρμα στο 86ο λεπτό. Αυτό το αποτέλεσμα της χάρισε το εισιτήριο ανόδου, αφού ισοβάθμησε μαζί της στους 7 βαθμούς και υπερτερούσε στο (3ο κριτήριο) της καλύτερης επίθεσης.

Ικανοποιητική η πορεία της στο πολιτειακό «Παραναένσε». Αποκλείστηκε αναμενόμενα στα ημιτελικά από την πανίσχυρη Ατλ. Παραναένσε, που κατέκτησε και το τρόπαιο. Στο Κύπελλο συνεχίζει στην φάση των "32", αποκλείοντας στον 2ο γύρο τη Βίλα Νόβα. Δεν είχε λόγο να μην εμπιστευτεί ξανά ως… καθοδηγητή της τον 42χρονο τεχνικό Ραφαέλ Γκουανάες που την ανέβασε κατηγορία. Με εξαίρεση τον μέσο Ντουντού (16/5) κράτησε όλα τα βασικά στελέχη της, συμπεριλαμβανομένου και του περσινού 1ο σκόρερ, Φελίπε Αουγκούστο (22/8). Στην προσπάθεια της να παρατάξει όσο το δυνατό πιο ανταγωνιστικό σύνολο απέκτησε ορισμένους καλούς παίκτες για τα δεδομένα της κατηγορίας. Το μεγαλύτερο όνομα είναι αυτό του μέσου Ροντρίγκο Λιντόσο, ο οποίος πριν δύο χρόνια ήταν βασικός στην Ιντερνασιονάλ. Πήρε επίσης τον βασικό φορ της Νοβοριζοντίνο, Ρονάλντο (36/6), τον πολύτιμο μεσοεπιθετικό της Σαμπάιο, Νέτο Παραΐμπα (33/5) και τον βασικό αμυντικό της Ιτουάνο, Πατσέκο (28/0).

 Δεν είναι τυχαίο που θεωρείται ως πρώτο φαβορί (με απόδοση 2.25) για να πέσει ξανά.

Παϊσαντού

Παρά την ήττα (στο φινάλε) από την άμεση ανταγωνίστρια Βόλτα Ρεντόντα οριστικοποιήθηκε η άνοδός της στη Serie B. Αυτό γιατί υπερτέρησε στη μεταξύ τους ισοβαθμία λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Ιστορικό σωματείο, που επιστρέφει μετά από 5 χρόνια στη Β’ κατηγορία. Μετράει συνολικά 20 παρουσίες και στη Serie A (8 εκ των οποίων ήταν από το 1992 και μετά), ενώ πριν 21 χρόνια (2003) στην πρώτη και τελευταία της συμμετοχή στο Κόπα Λιμπερταδόρες έφτασε μέχρι την φάση των "16".

Συνεχίζει στον πάγκο με τον πολύπειρο (66χρονο) τεχνικό Έλιο ντος Άνζος. Από τους περσινούς πρωταγωνιστές αποχαιρέτησε μόνο τον κορυφαίο της σκόρερ, Μάριο Σέρτζιο (9 γκολ σε 22 ματς). Ενισχύθηκε με ορισμένες ποιοτικές μονάδες όπως τον μέσο της Σπορτ Ρεσίφε, Εντίνιο (34/2), τον έμπειρο δεξιό μπακ της Σεαρά, Μ. Μασέντο, τον βασικό γκολκίπερ της CRB, Ντ. Σίλβα (37/0), τον μέσο Βαλ Σοάρες που «έγραψε» πέρσι 18 συμμετοχές με τη Μαριτίμο στην Πορτογαλία και τον βασικό φορ της Σεαρά, Νίκολας (31/3). Αγόρασε τον Βενεζουελάνο μέσο Γκαρσία (30/5 με Ντεπορτίβο Τατσίρα), ενώ σημαντική βοήθεια θα προσφέρουν και οι μεσοεπιθετικοί Λεάντρο Βιλέλα και Χιούρι (16/2 με CRB).

Πριν λίγες μέρες στέφθηκε πρωταθλήτρια (Παραένσε) της πολιτείας της, επικρατώντας στον τελικό της Ρέμο. Την ίδια αντίπαλο απέκλεισε και στο Κόπα Βέρντε (ημιτελικά), όπου θα διεκδικήσει το τρόπαιο με το νικητή του Βίλα Νόβα - Κουιάμπα.

Επιμέλεια: Ερμής Καραουλάνης

Στοιχηματική
Άδεια
Προσφορές
Υπηρεσίες
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
GR
Stoiximan Master
Δύο και... ταμείο
Λευκή Επιστροφή
Cash out* Android App iOS App
+6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Auto & Partial Cash Out*
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΣΤΟ ΠΑΡΑ1 & Boost Νίκης
Cash out* Android App Βig Screen Mobile
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
GR
Ενισχυμένες* Αποδόσεις
Επιστροφή στο 0-0
Cash Out* (Partial, Auto & Stop Loss)
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+11
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
GR
Build A Bet
Auto Cash Out*
Υπηρεσία Edit My Bet*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Αυτόματο Cash out*
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
GR
Ασιατικά
Bet Builder*
Cash Out*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Android App
+10
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Άμεσο cash out*
Ικανοποιητικές αποδόσεις
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
GR
Φτιάξτε Αγορά
Υπηρεσία Live Streaming*
Μερικό, Ολικό & Αυτόματο Cash Out*
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+8
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
GR
Cash Out*
Φιλικό mobile site
Boost νίκης
Cash out* Υψηλά όρια
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
GR
Cash Out*
VAR Cashback
Αποδόσεις κάτω του 2.00
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ