foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ112
ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

4+1 αγαπημένες στοιχηματικές που δεν υπάρχουν πλέον στην Ελλάδα

Αφιερώματα | 26 Ιαν 2021 14:41

Το Online στοίχημα για τον Έλληνα παίκτη δεν αποτελεί μια άγνωστη έννοια. Από τις αρχές της περασμένης δεκαετίας, οι κορυφαίοι online bookmakers στον κόσμο παρείχαν τις υπηρεσίες τους και στην χώρα μας, όμως από τον Δεκέμβριο του 2012 τα πράγματα ξεκαθάρισαν αρκετά. Αφορμή στάθηκε η έκδοση 24 αδειών από την ΕΕΕΠ, οι οποίες παρείχαν προσωρινό ΑΦΜ, κάτω από το οποίο λειτουργούν (μέχρι σήμερα) οι στοιχηματικές ιστοσελίδες.

Κάποιες από αυτές αποφάσισαν να αποσυρθούν από την ελληνική αγορά, ενώ κάποιες άλλες γενικά δεν υφίστανται πλέον. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 4+1 στοιχηματικές που λατρεύτηκαν από τους Έλληνες παίκτες, όμως συνεχίζουν να υπάρχουν μόνο ως… ανάμνηση πλέον.

Betfair: Το πρώτο ανταλλακτήριο που έφερε επανάσταση στο online στοίχημα

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 δυο Βρετανοί φίλοι, ονόματι Άντριου Μπλακ και Εντ Ρέϊ, αποφάσισαν να «επαναστατήσουν» στον χώρο του Online Betting. Πως; Ιδρύοντας τo πρώτο ανταλλακτήριο στοιχημάτων, εκεί όπου οι παίκτες δεν πόνταραν απέναντι στον bookmaker, αλλά απέναντι σε άλλους παίκτες! Μοναδική προϋπόθεση φυσικά τα δυο πονταρίσματα να αφορούν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Η μεγάλη καινοτομία τους ανέδειξε πολύ σύντομα και με την συμβολή της τεχνολογίας στην συνέχεια μπόρεσαν να χτίσουν την «δυναστεία» της Betfair. Ο τρόπος λειτουργίας της φάνταζε τόσο απλός. Δίχως να μεσολαβεί ο μπουκ, οι αποδόσεις ορίζονταν σύμφωνα με την προσφορά και την ζήτηση των παικτών. Στην χώρα μας η Betfair δραστηριοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, όμως το 2012 αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ελλάδα. Ως εκείνο το σημείο όμως «γαλούχησε» μια γενιά παικτών που έβλεπαν το online στοίχημα από διαφορετική σκοπιά.

ℹ Να γνωρίζεις πως: Τον Φλεβάρη του 2016 συγχωνεύτηκε με την Paddy Power και έτσι σχηματίστηκε η Paddy Power Betfair με έδρα στο Δουβλίνο.

Τι κάνει σήμερα: Η Betfair παραμένει σήμερα το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο στοιχημάτων στον κόσμο. Έχει εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας πέραν του Ηνωμένου Βασιλείου, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Αυστραλία. Μεταξύ των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών, οι κάτοικοι της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Βουλγαρίας και της Μάλτας μπορούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών της.

Paddy Power: O «Ιρλανδός» γνώστης των ειδικών στοιχημάτων

Όταν μιλάμε για στοιχηματική διασκέδαση η πρώτη ιστοσελίδα που μας έρχεται στο μυαλό είναι η Paddy Power. Θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε και τον «βασιλιά» των ειδικών στοιχημάτων, με διαφορά από τη δεύτερη καθώς στόχος της είναι να κάνει το στοίχημα διασκέδαση για τους παίκτες που επιλέγουν τη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Μιλάμε για τη μεγαλύτερη και πιο πετυχημένη στοιχηματική ιστοσελίδα στην Ιρλανδία, η οποία μετράει δεκάδες χιλιάδες πιστούς και κατά καιρούς έχει συνδέσει το όνομά της με «εξωφρενικά» στοιχήματα τα οποία έχουν γράψει ιστορία. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως κατέχει το ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο τουρνουά στριπ πόκερ που έχει διεξαχθεί ποτέ, ενώ κατάφερε να πείσει έναν διεθνή παίκτη του ράγκμπι να αλλάξει το όνομά του σε Paddy Power για όλη τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το 2007.

Η Paddy Power είναι η «μέκκα» των ειδικών στοιχημάτων και έχει προκαλέσει πολλές φορές με τις αγορές που προσφέρει. Από το εάν θα χτιστεί τείχος στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού (αγορά που προσφέρθηκε όταν είχε εκλεγεί ο Ντ. Τραμπ ως Πρόεδρος των ΗΠΑ) μέχρι το εάν θα εξαφανιστεί η πολική αρκούδα, ο «Ιρλανδός» bookmaker μπορεί περήφανα να καυχιέται πως διαθέτει αγορές που σπάνια μπορεί κάποιος παίκτης να βρει σε κάποιον ανταγωνιστή της. Για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και οι Έλληνες παίκτες του στοιχήματος είχαν την ευκαιρία να στοιχηματίζουν σε αυτήν, έχοντας η ίδια αποκτήσει μια από τις 24 προσωρινές άδειες. Η άδεια της όμως ανακλήθηκε από την ΕΕΕΠ τον Μάιο του 2016 και η Ιρλανδική στοιχηματική αποχώρησε από τον ελληνικό χώρο.

ℹ Να γνωρίζεις πως: Ο λόγος που η Paddy Power προσφέρει τόσο αμφιλεγόμενες αγορές προς στοιχηματισμό, είναι γιατί επιθυμεί να συγκεντρώσει ακόμη μεγαλύτερη δημοσιότητα ως brandname.

Τι κάνει σήμερα: Μπορεί να μην δραστηριοποιείται πλέον στην Ελλάδα αλλά συνεχίζει να αποτελεί μία από τις πιο ιστορικούς και σημαντικούς bookmakers παγκοσμίως. Το 2012 αποφάσισε να ανοίξει τις πύλες της στο ελληνικό κοινό αποκτώντας μία από τις προσωρινές άδειες, αλλά τον Μάιο του 2016 πήρε την απόφαση να αποχωρήσει διότι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, μετά τη συγχώνευσή της με την BetFair θα έπρεπε να εκδώσει καινούργια άδεια λειτουργίας στη χώρα μας.

mybet: Κάθε παίκτης ήθελε τον… Γερμανό του

Με έτος ίδρυσης το 2003 και πανίσχυρο brand name, η γερμανική στοιχηματική ιστοσελίδα mybet αποτέλεσε μια πολύ δυνατή επιλογή για τους Έλληνες παίκτες. Η μεγάλη γκάμα ποδοσφαιρικών γεγονότων, η φερεγγυότητα των συναλλαγών και η ισχυρή χορηγική της παρουσία αποτέλεσαν το τρίπτυχο της επιτυχίας της. Στην Κεντρική Ευρώπη αποτέλεσε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα δίκτυα στοιχημάτων και αυτό την ευνόησε ώστε να αποκτήσει σημαντικό μερίδιο της αγοράς και στην χώρα μας.

Όταν πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα, η mybet παρείχε το ελάχιστο ποσό κατάθεσης στα 5 ευρώ, κάτι που αποτελούσε εκείνη την εποχή καινοτομία στον χώρο. Σε μια εποχή που δεν υπήρχε η Stoiximan, ή ακόμη και η Novibet, η εν λόγω στοιχηματική δραστηριοποιήθηκε με επιτυχία στην χώρα. Από τα πράγματα που την έκαναν επίσης ξεχωριστή ήταν η σχετική επεξήγηση για κάθε αγορά που βοηθούσε και τον πλέον αρχάριο παίκτη στην κατανόηση των αγορών.

ℹ Να γνωρίζεις πως: Έχει υπάρξει μεγάλος χορηγός γερμανικών συλλόγων της 1ης & 2ης κατηγορίας, όπως για παράδειγμα της Φορτούνα Ντίσελεντορφ (2012 - 2015), της Γκρόϊτερ Φιρτ (2012 - 2014) και της Μπράουνσβαϊγκ (2012 - 2014). Την σεζόν 2017-18 αποτέλεσε τον επίσημο χορηγό της Γκλάντμπαχ.

Τι κάνει σήμερα: Τον Σεπτέμβριο του 2018 κήρυξε πτώχευση και υπό νέο όμιλο επέστρεψε στον χώρο του online betting τον Δεκέμβριο του 2018. Πλέον, με αναθεωρημένο ιστότοπο, ανανέωσε το ραντεβού της με τους παίκτες από τον Απρίλιο του 2019.

Stanjames: Ο «παραδοσιακός» βρετανικός bookmaker

Με παρουσία που ξεκινάει από το μακρινό 1973 και ένα μικρό πρακτορείο στην Νοτιοανανατολική Αγγλία, ο StanJames αποτέλεσε έναν από τους πλέον λατρεμένους online bookmakers. Η κύρια παρουσία του εντοπιζόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει και η Ελλάδα. Παρότι ως κλασικός βρετανικός bookmaker δεν έδειξε διάθεση προσαρμογής στα «θέλω» του παίκτη της κάθε χώρας, θα μπορούσαμε να πούμε πως στην χώρα μας η φήμη του άρχισε πολύ γρήγορα να διαδίδεται.

Από την εποχή που δραστηριοποιούνταν και στην Ελλάδα, θυμόμαστε την τρομερή διαφημιστή εκστρατεία που έχει κάνει και η οποία περιστρεφόταν γύρω από δύο χαρακτήρες με τα ονόματα Stan & James. Αυτοί αποτελούσαν τον ορισμό των καλύτερων φίλων, αλλά με εντελώς αντίθετους χαρακτήρες, ειδικά για θέματα στοιχηματισμού. Θέτοντας το δίλημμα «Εσύ με ποιον είσαι;», o στόχος ήταν οι πελάτες να ακολουθήσουν είτε τον Stan, είτε τον James και κατ’ επέκταση να συμμετάσχουν στην online πλατφόρμα του StanJames.

ℹ Να γνωρίζεις πως: Το όνομα StanJames προέκυψε από τα πρώτα δύο γράμματα του Steve και της συζύγου του (Anne), και από τον James.

Τι κάνει σήμερα: Από τον Φεβρουάριο του 2018 ο ιστότοπος δεν υπάρχει πλέον. Όλοι οι λογαριασμοί των παικτών μεταφέρθηκαν στο Unibet. Εξάλλου, από το 2015 η Unibet Group Plc εξαγόρασε πλήρως την StanJames.

Betoto: Το… πρώτο Online ελληνικό κουπόνι

Δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά σε ένα τέτοιου είδους κείμενο και στην αγαπημένη μας betoto. Μια στοιχηματική που μέχρι το 2011 αποτέλεσε μια από τις επιλογές των Ελλήνων παικτών για online betting και η οποία σήμερα δεν υφίσταται πλέον. Η εν λόγω στοιχηματική ανήκε στον όμιλο της Bwin (Bwin International Ltd) και ίσως η παρουσία αυτού του ονόματος να αποτελούσε το εχέγγυο ασφαλείας για τους παίκτες. Εμφανίστηκε το 2003 και το μότο της ήταν «Προσαρμοσμένη στα μέτρα του Έλληνα χρήστη».

Με πλατφόρμα όμοια με εκείνης της «μαμάς» Bwin, αλλά εντελώς διαφορετική χρωματική προσέγγιση: το κυρίαρχο μαύρο χρώμα είχε αντικατασταθεί από το κόκκινο και μια καινοτομία που για την τότε εποχή είχε προκαλέσει αίσθηση. Ουσιαστικά «εισήγαγε» το γνώριμο ελληνικό κουπόνι του Οργανισμού στην σελίδα της και πλάι στις αποδόσεις που βρίσκαμε στο έντυπο (κουπόνι), παρείχε τις δικές της. Έτσι ο παίκτης μπορούσε να κάνει σύγκριση σε real time με τις αντίστοιχες του ελληνικού κουπονιού και με ένα απλό κλικ να προσθέσει τις επιλογές του στο δελτίο. Για την τότε εποχή, οι Έλληνες παίκτες στο πρακτορείο μπορούσαν να στοιχηματίσουν σε περιορισμένο αριθμό αγορών, όπως το τελικό αποτέλεσμα (1Χ2), το σύνολο τερμάτων (Under/Over 2,5 γκολ) και την Διπλή Ευκαιρία.

ℹ Να γνωρίζεις πως: Η Betoto είχε εισάγει δυο συναρπαστικές υπηρεσίες όταν πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα. Η ειδοποίηση στο κινητό του παίκτη με τα αποτελέσματα του δελτίου του καθώς και η δωρεάν αποστολή ενημερωτικού e-mail με τις αποδόσεις για διοργανώσεις που εκείνος έχει επιλέξει. Για αυτό άλλωστε οι παίκτες τη συμπεριελάμβαναν στις λίστες με τις καλύτερες στοιχηματικές.

Τι κάνει σήμερα: Λόγω της επικείμενης αλλαγής στον στοιχηματικό νόμο, η Betoto -ως θυγατρική της Bwin- συγχωνεύτηκε με αυτήν και ανέστειλε την λειτουργία της το 2011.

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις 
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Στοιχηματικές με άδεια στην Ελλάδα

Στοιχηματικές  Εταιρείες
0% Γκανιότα
Πριμ* στο
Παρολί
Επιστροφή
στην Ισοπαλία
Πρώιμη
Πληρωμή
Ενισχυμένες
Αποδόσεις
Επιστροφή
στο Παρολί*
Stoiximan
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Netbet
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bet365
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bwin
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Interwetten
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Pamestoixima.gr
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Betshop
8.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Novibet
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Sportingbet
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Vistabet
8.9
☆☆☆☆☆
★★★★★
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ